Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FSV Mainz 05 – FC Schalke 04

2:1

koniec (1:0)

12.02.2016, 20:30 • Coface Arena, Mainz • 21. kolo • Andrej Marienka

Držanie lopty: 42 % : 58 %.
Strely na bránu: 4:3.
Strely mimo: 7:11.
Rohy: 5:7.
Ofsajdy: 1:5.
Fauly: 7:17. (22:27:41)
Je dobojované, Mainz sa dnes stáva víťazným tímom, na ihrisku po záverečnom hvizde vypukla obrovská radosť. Toto veľmi cenné víťazstvo napokon v druhom polčase zariadil hlavičkou Baumgartlinger. Videli sme veľmi vyrovnaný zápas, najviac by výsledku zrejme svedčala remíza.

Mainz sa tak po dnešnom zápase nalepí práve na Schalke, ktorému síce bude aj naďalej patriť 4. miesto, no Mainz na piatom mieste bude mať identický počet bodov. Zmeniť všetko ešte môžu ďalšie zápasy, ktoré odohrajú ich tabuľkoví susedia.

Odomňa je to všetko ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

V samom závere nadstaveného času prichádza posledné striedanie v zápase, Córdobu na trávniku na pár záverečných sekúnd nahradí Bungert.

90+4

Za mohutného piskotu Huntelaar z priameho kopu prestreľuje bránu.

90+3

Za zákrok, ktorý tomuto priamemu kopu predchádzal vidí Balogun aj žltú kartu.

90+3

Schalke bude mať obrovskú šancu na vyrovnanie! Na Huntelaarovu prihrávku už Meyer nedočiahol, pretože bol faulovaný a tak budeme svedkami priameho kopu takmer z hranice pokutového územia.

90+2

Hostia otvorili hru, využiť to chcel De Blasis, zvnútra šestnástky sa mu však prepáliť hráčov pred sebou nepodarilo.

90+1

Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať štyri minúty navyše.

90

Huntelaar dostal prihrávku na hranicu šestnástky, v okamihu sa ale ocitol v zovretí troch hráčov, takže nemal najmenšiu šancu.

89

Beží nám predposledná minúta riadnej hracej doby, Karius stále nemusel zasahovať, domáce tribúny už predčasne oslavujú víťazstvo.

88

Po rohovom kope si najvyššie na letiacu loptu vyskočil Matip, ten však hlavičkoval približne pol metra vedľa brány.

87

Schalke vybojovalo aspoň roh, predtým ešte prichádza druhé striedanie Mainzu. Z ihriska odkráčal Malli, opačným smerom vybieha čerstvý Frei.

86

Až teraz sa k lopte dostali hráči v modrom, ktorým rýchlo ubieha cenný čas. Domáci tím je pochopiteľne stiahnutý na vlastnej polovici, teraz pôjde najmä o bránenie.

85

Mainzu sa priamy kop nevydaril, no to až tak hráčov mrzieť nemusí. Aj naďalej sa im darí držať loptu na súperovej polovici, čím zbierajú cenné sekundy.

84

Domáci tím získal priamy kop kúsok od rohovej zástavky, no najprv príde posledné striedanie na strane Schalke. Zápas predčasne končí pre Saného, naopak do hry zasiahne Di Santo.

83

Strieda aj domáci tím, Jaira Samperiu v zostave nahradí De Blasis.

83

Tréner hostí reaguje na nepriaznivý stav striedaním, ihrisko opustil Geis, na približne 10 minút nastúpi Schöpf.

82

Z priameho kopu opäť nič nebezpečné nevzniklo, hráčom dnes táto herná činnosť jednoducho nevychádza.

81

Donati navyše za nedovolený zákrok vidí aj kartu žltej farby.

80

Hostia budú mať okamžite šancu na vyrovnanie, Belhanda postupoval po ľavom krídle a vypýtal si faul. Získava tak priamy kop.

79

79. Julian Baumgartlinger (MAI) - 2:1

79

Mainz dal gól! Domáci tím sa opäť dostáva do vedenia, Saného odzbrojil Bussmann a po krásnom centri do šestnástky sa hlavou presadil JULIAN BAUMGARTLINGER, ktorý tak strieľa prvý gól v tejto sezóne.

78

Rozbehnúť to chceli hostia po ľavom krídle, na center si nabiehal do šestnástky Huntelaar, nedal si však pozor a postranný rozhodca odmával ofsajd.

77

Nasledoval tak odkop od brány, ani hostia sa teraz nikam neponáhľajú a tak nám tempo hry výrazne pokleslo.

76

Donati sa snažil dobehnúť dlhočizný pass do pokutového územia, Neustädter ho však skúsene odstavil a loptu nechal zájsť až za čiaru.

75

Mainz ukľudňuje hru, medzitým sa nám začala posledná štvrťhodina riadnej hracej doby. Uvidíme, či sa niektorému z tímov podarí strhnúť vedenie na svoju stranu.

74

Belhanda opäť na hrote, lopta naňho smerovala už z vlastnej polovice ihriska, bolo to ale pomalé a stihla k nemu pristúpiť hneď dvojica hráčov v červenom.

73

Sané na opačnej strane vysunul Kolašinaca, ten perfektne z prvej vracal na hranicu šestnástky, kde Geisovi chýbali iba na centimetre aby z prvej vypálil.

72

Už sa zdalo, že sa Schalke oslobodí, Matip však neodvrátil dôrazne, lopta sa dostala k Clemensovi, ktorý z voleja vypálil, no vysoko nad.

71

Vďaka svojej aktivite hráči získali ďalší priamy kop, takmer pri rohovej zástavke. Letiacu loptu ešte nadvihol Fährmann, nasledovať tak bude tentoraz pre zmenu roh.

70

Ani tentoraz štandardná situácia nepriniesla nebezpečenstvo pre Fährmannovu svätyňu. Mainz aj napriek tomu zostáva v nebezpečnej vzdialenosti od nej.

69

Clemens sa pustil vpred, na polovici Schalke bol zastavený nedovolene uvidíme tak ďalší priamy kop pre domáci celok.

68

Hostia to teraz skúšali nakopávanou loptou Belhanda vpredu neuspel, loptu mu odobrala dvojica brániacich hráčov.

67

Aktivitu na ihrisku postupne preberajú hráči Mainzu, aj keď na prvú vážnejšiu šancu v druhom polčase stále čakajú.

66

Prichádza prvé striedanie v zápase, za mohutného piskotu opúšťa ihrisko Júnior Caiçara, jeho miesto zaujme Riether.

64

Prudký center do šestnástky našiel iba hlavu obrancu hostí, následne ešte o loptu bojoval Córdoba, ktorý znova po drobnom kontakte letel k zemi. Za jeho dnešné divadielka by si taktiež zaslúžil žltú kartu.

63

Mainz získava ďalší priamy kop, Belhanda sa previnil veľmi škaredým šľapákom, odniesol si to Donati. Tomu sa hráč okamžite ospravedlňuje, pomáha mu vstať, čím sa zrejme zachránil pred žltou kartou.

62

Belhanda nám predviedol pekné sólo, s loptou sa dostal až pred šestnástku súpera, kde sa zbavil dvojice hráčov, no jeho strela zablokovaná. Sané ešte zachytil odrazenú loptu, bolo to však v ofsajde.

61

Zaujímavé sú rozhodnutia rozhodcov. Tie bývajú veľmi neisté, často chybné. Nad ich výkonmi krútia hlavou hráči aj tréneri oboch mužstiev.

60

Domáci hráči si pochopiteľne pýtajú žltú kartu za filmovanie, čo by znamenalo, že Júnior Caiçara pôjde predčasne pod sprchy, no hlavný rozhodca je zhovievavý a neurobí tak.

59

Júnior Caiçara sa teraz zahrával s ohňom, po prihrávke od Huntelaara sa dostal až do pokutového územia, loptu si ale hodil až príliš ďaleko pred seba a keď vedel, že ju nedobehne hodil sa na zem.

58

Córdoba si konečne vypýtal faul, bude z toho priamy kop od rohu pokutového územia, toto je veľmi sľubná pozícia.

57

Mainz sa teraz ale musel brániť, našťastie pre domáci tím nebezpečenstvo nevzniklo, nakoľko sa Sané dostal do postavenia mimo hry.

56

Domáce tribúny aj napriek inkasovanému gólu naďalej vytvárajú perfektnú atmosféru a ženú svoj tím k druhému gólu do siete Schalke.

55

Bussmann zatiaľ svoj druhý gól nepridáva, s loptou prenikol až do šestnástky odkiaľ posielal z ťažkého uhla pred bránu strieľanú prihrávku, ktorú však pokryl Fährmann.

54

Dôkazom bol ďalší rohový kop pre Schalke, no domáci tím sa oslobodil. Do protiútoku navyše vyštartoval Jairo Samperio, ktorého ale dobré križoval Júnior Caiçara.

53

Aj naďalej pokračujeme na domácej polovici ihriska, Schalke od začiatku polčasu nedá súperovi vydýchnuť.

52

Meyer trošku naivne prihrával krížom cez trojicu brániacich hráčov, tí neostali zaskočení a túto prihrávku zachytili.

51

Roh nasledovať nebude ani na opačnej strane, po snahe na pravej strane končí lopta za čiarou od útočiaceho hráča.

50

Córdoba sa opäť rozčuľuje, tentoraz sa cíti byť ukrivdený v rohu ihriska, keďže mu postranný rozhodca neudelil rohový kop.

49

Belhanda sa následne nešťastne zrazil s Donatim, ten inkasoval úder do tváre, no bolo to úplne nezavinene, rozhodca kartový trest udeľovať nebude.

48

Hostia zostávajú na polovici súpera, toho očividne zaskočil bleskový inkasovaný gól. Na začiatku druhého polčasu tak začíname opäť od nuly.

47

Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani na jednej zo strán, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.

46

46. Younés Belhanda (SCH) - 1:1

46

Schalke 04 dalo gól! Tak toto je perfektný štart hostí, Sané doviezol loptu až do šestnástky súpera, prihral Huntelaarovi, ktorý síce prestrelil brankára, no na čiare zachránil obranca. Od neho sa však lopta odrazila späť k Huntelaarovi, ten našiel úplne voľného YOUNESA BELHANDU a ten sa už nemýlil.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Tým sa skončil prvý polčas, po ktorom domáci tím vedie vďaka gólu Bussmanna najtesnejším rozdielom 1:0. V prvej polovici sme videli pomerne vyrovnaný futbal, ku koncu polčasu sme badali aj zvýšenú nervozitu na trávniku. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:32.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Jairo Samperio mal rozohrávať rohový kop, Júnior Caiçara ho postrčil, na čo sa domáci hráč okamžite chytil za tvár a teatrálne sa začal váľať na zemi. Caiçara to pochopiteľne nemal robiť, je potrestaný aj žltou kartou, no za toto divadielko by si jednu určite zaslúžil aj Samperio.

45

Córdoba teraz šiel k zemi až príliš ľahko k zemi, faul nebol odpískaný, čo ho očividne veľmi nahnevalo. Nepomohlo mu ani rozhadzovanie rukami, v hre sa pokračuje ďalej.

44

Hostia mali k dispozícii ďalší rohový kop, no ale ani ten nevyužili, Mainz sa bez väčších problémov dokázal ubrániť a hráči poslal loptu ďalekým odkopom do bezpečia.

43

Sané tak loptu stratil, no nehralo sa dlho, hra je prerušená, Baumgartlinger v strede ihriska zahral rukou, za čo uvidí prvú žltú kartu v zápase.

42

Sané výborne vystihol prihrávku súpera, okamžite vyštartoval k bráne Mainzu. Po tom ako sa dostal do šestnástky však celkom zbytočne bránený pokračoval sám pritom mal na každej strane úplne voľného hráča.

41

Aj naďalej sa hrá na polovici Schalke, no je to veľmi ďaleko od brány, takže o prípadnej strele na bránu nemôže byť ani reč.

40

Jairo Samperio si dokázal spracovať ťažkú nakopávanú loptu, lopta mu ale následne ušla za čiaru a tak uvidíme iba odkop od brány hostí.

39

Mainz získava cenné sekundy, zbytočne sa dopredu nehrnie, cieľom zrejme bude udržať si tesné vedenie aspoň do konca prvého polčasu.

38

Goretzka to s bojovnosťou v útoku trošku prehnal, pri napádaní súperovej rozohrávky sa dopustil útočného faulu.

37

Naopak, takmer sa do protiútoku dostal Córdoba, ktorý dostal prihrávku za obranné línie Schalke, no postranný rozhodca odmával ofsajd.

36

Prudký center z priameho kopu bol vyrazený iba na roh, no ani ten sa hráčom Schalke nepodarilo pretaviť vo vyrovnávajúci gól.

35

Šancu na to budú mať po priamom kope, ktoré asi 20 metrov od brány vybojoval aktívny Belhanda.

34

Tak uvidíme ako sa hostia s inkasovaným gólom vyrovnajú, do konca prvého polčasu ostáva približne 10 minút, čo je ešte pomerne dlhá doba na prípadné vyrovnanie.

33

33. Gaëtan Bussmann (MAI) - 1:0

33

Mainz dal gól! Zdalo sa, že sa Schalke ubráni, no lopta po hlavičke Neustädtera skončila presne na kopačkách GAETANA BUSSMANNA, ktorý sa do strely poriadne oprel a zvnútra šestnástky prepálil všetko čo mu stálo v ceste.

32

Dobrá súhra Samperia a Córdobu na ľavom krídle ohrozenie brány nepriniesla, bude z toho aspoň rohový kop pre Mainz.

31

Meyer bol následne faulovaný Latzom, hráči sa do seba okamžite pustili, rozhodca ich dôrazne napomína, žltú kartu stále nevyťahuje.

30

Meyer bol pred súperovou šestnástkou pod veľkým tlakom, loptu si ale napokon udržal, podarilo sa mu prihrať Goretzkovi, ktorý mu loptu okamžite vrátil.

29

K strele na bránu sa napokon z väčšej vzdialenosti odhodlal Huntelaar, aj on však pálil nad bránu.

28

Napádanie rozohrávky Schalke tak ani naďalej neslávi úspech, hostia sa pomaličky, ale isto dostávajú na dostrel brány.

27

Domáci hráči sa ešte snažili vrátiť sa pred šestnástku súpera, hostia si však držia loptu na svojich kopačkách a nemienia sa jej vzdať.

26

Prudký center z rohu ihriska našiel iba hlavu hráča v modrom drese, ten sa s tým nepáral a loptu okamžite poslal ďaleko od brány.

25

Po pravej strane to individuálne skúšal Balogun, príliš ďaleko sa nedostal, no vybojoval aspoň rohový kop.

24

Tempo hry nám opäť o niečo pokleslo, po nepresných nakopávaných loptách na obidvoch stranách od brány rozohrávali gólmani.

23

Ďalší pass Córdobu do pokutového územia, tentoraz si však dal Fährmann pozor a loptu skryl vo svojom náručí.

22

Na opačnej strane sme videli snahu hostí hrať po vzduchu, bolo tam však veľa nepresností, takže na šancu na úspech to malo iba malú.

21

Po faule v strede ihriska signalizoval rozhodca výhodu pre Mainz, Jairo Samperio prenikol po ľavom krídle až k šestnástke súpera, odkiaľ prihrával Latzovi. Ten vyslal na bránu niečo medzi strelou a centrom, každopádne to končí mimo.

20

Domáci tím opäť trošku ukľudňuje hru, hráči si vymieňajú lotu na vlastnej polovici ihriska, do kombinácie zapájajú aj Kariusa.

19

Akcia Schalke ešte chvíľu pokračovala, prihrávka na Huntelaara bola zrazená iba do rukavíc pripraveného Kariusa.

18

Pekný prienik do šestnástky nám predviedol Sané, no bol tiesnený hneď dvojicou hráčov a tak sa mu nepodarilo ani vystreliť ani prihrať.

17

Mainz sa bez väčších problémov oslobodil, hráči s kľudom držia loptu na svojich kopačkách, tentoraz sa nikam neponáhľajú.

16

Geisov center na Huntelaara neprešiel, domáci obranca však prihrávku zblokoval iba na kopačky Meyera, ktorý z ťažkého uhla už nedokázal vystreliť, no získal aspoň roh.

15

Hra je prerušená, na trávniku sa s bolestivou grimasou ocitol Latza, ten inkasoval nepríjemného šľapáka od Goretzku.

14

Córdoba vzdušnou prihrávkou hľadal spoluhráča nabiehajúceho si do pokutového územia, no ani tentokrát neodhadol silu prihrávky ideálne a tak lopta končí mimo.

13

Po peknej akcii z hranice pokutového územia vystrelil Goretzka, no trošku ho zrejme prekvapilo, že sa k nemu lopta dostala, pretože jeho strele chýbala potrebná razancia.

12

Bell v strede ihriska nepríjemne zozadu fauloval protihráča, kľudne by sa za to dala udeliť aj žltá karta, rozhodca to zatiaľ rieši iba dohovorom.

11

To a následná nepresná prihrávka spôsobila, že z akcie Mainzu nič nebude, nasledovať bude odkop od brány Schalke.

10

Na ľavom krídle operoval Jairo Samperio, pristúpila k nemu hneď dvojica obrancov a tak musel hru presunúť až na svoju vlastnú polovicu ihriska.

9

O niečo podobné sa na opačnej strane pokúšal Sané, jeho pass však neprešiel cez dobre postaveného Baloguna.

8

Ďalšia sľubná akcia Mainzu a opäť v tom mal prsty Córdoba. Ten tentokrát časoval prihrávku na Samperia, no prihrával až prisilne.

7

Hrá sa rýchly futbal, Mainz sa musel okamžite brániť, Karius môže ostať v kľude, jeden z útočiacich hráčov sa ocitol v ofsajde.

6

Ani hosťom sa však nepodarilo vypracovať si nebezpečnú situáciu, naopak do kontry okamžite vyštartoval Córdoba, ktorý došprintoval až k brankárovi, ktorý ho z bezprostrednej vzdialenosti vychytal.

5

Huntelaar si naskakoval na sľubný center, loptu však hlavou iba pohladil a neusmernil ju do brány. Za čiaru sa potom odrazila od domáceho hráča, takže roh bude zahrávať aj Schalke.

4

Domáci tím ostáva aktívnejší, kombináciu pred šestnástkou zastavil až Sané, ktorý vystihol prihrávku Malliho.

3

Následne mal Mainz k dispozícii rohový kop, no hráči z neho nič nevyťažili a hra sa tak presunula do okolia stredového kruhu.

2

Ani oni sa ďaleko nedostali, no po obrovskej chybe Matipa sa k lopte dostal Jairo Samperio, ktorý poslal prudký center pred bránu a zakončujúcemu hráčovi chýbali iba centimetre na to aby dorazil loptu do prázdnej siete!

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Mainzu, no dlho si loptu nepodržali, do prvého útoku tak mohli postupovať hostia.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v červeno-bielych dresoch, hostia budú hrať v modrom.
Úvodné zostavy:

1. FSV Mainz 05: Karius – Bussmann, Bell, Balogun, Donati – Latza, Baumgartlinger – Jairo Samperio, Malli, Clemens – Córdoba
Náhradníci: Curci – Bengtsson, Moritz, Brosinski, Frei, Bungert, De Blasis

FC Schalke 04: Fährmann – Kolašinac, Neustädter, Matip, Júnior Caiçara – Goretzka, Geis – Belhanda, Meyer, Sané – Huntelaar
Náhradníci: Gspurning – Friedrich, Di Santo, Sam, Schöpf, Højbjerg, Riether

Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn.
História vzájomných zápasov:

Schalke 2-1 Mainz
Mainz 2-0 Schalke
Schalke 4-1 Mainz
Schalke 0-0 Mainz
Mainz 0-1 Schalke
Pekný piatkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 21. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji na seba narazia 1. FSV Mainz 05 a FC Schalke 04.

1. FSV Mainz 05

Dnešnému domácemu tímu momentálne v tabuľke patrí 7. priečka, v doterajších dvadsiatich kolách hráči nazbierali 30 bodov. Na piatom a šiestom mieste, ktoré zaručujú účasť v Európskej Lige UEFA sa nachádzajú Bayer Leverkusen a Borussia Mönchengladbach. Oba tímy majú zhodne po 32 bodov, čiže o dva viac ako Mainz. Naopak, na ôsmom mieste sa nachádza Wolfsburg, ktorý na Mainz stráca 3 body. V posledných piatich kolách sa Mainzu darilo striedavo. Hráči dokopy získali 7 bodov za dve víťazstvá proti Hannoveru a Borussii Mönchengladbach a omácu bezgólovú remízu so Stuttgartom. V ostatných dvoch zápasoch súperom nestrelili ani len gól, naopak 3 dostali a tak podľahli aj Herthe Berlín aj Ingolstadtu.

FC Schalke 04

Schalke sa nachádza iba o tri priečky vyššie od jeho dnešného súpera, rozdiely v tejto časti tabuľky sú naozaj minimálne. S 33 bodmi mu momentálne patrí 4. miesto, ktoré by znamenalo účasť v Lige Majstrov. Ale nikto nemá nič isté, ako už bolo spomínané vyššie, iba o bod zaostávajú Bayer Leverkusen a Borussia Mönchengladbach. Naopak, Schalke si môže aj prilepšiť, na tretí Berlín stráca iba dva body. Na vedúcu dvojicu Mníchov – Dortmund to už stačiť nebude, tí majú na svojom konte 45, respektíve 53 bodov. Z posledných piatich zápasov hráči tri vyhrali, pripísali si tak 9 bodov. Postupne dokázali zdolať Hoffenheim, Darmstadt aj Wolfsburg. V ostatných dvoch dueloch nestačili na hráčov Augsburgu a Brém a tak nezískali ani len bod.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1. FSV Mainz 05 – FC Schalke 04

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 33. Bussmann, 79. Baumgartlinger – 46. Belhanda

Karty:   43. Baumgartlinger (MAI), 81. Donati (MAI), 90+3. Balogun (MAI) – 45+1. Caiçara (SCH)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:11. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 7:17.

1. FSV Mainz 05: Karius – Donati, Balogun, Bell, Bussmann – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli (87. Frei), Jairo (83. De Blasis) – Córdoba (90+4. Bungert).
Náhradníci: Curci – Bengtsson, Brosinski, Moritz, Frei, Bungert, De Blasis.

FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara (66. Riether), Matip, Neustädter, Kolašinac – Geis (83. Schöpf), Goretzka – Sané (84. Di Santo), Meyer, Belhanda – Huntelaar.
Náhradníci: Gspurning – Friedrich, Di Santo, Sam, Højbjerg, Schöpf, Riether.

Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn