Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Stade Rennes – Angers SCO

1:0

koniec (0:0)

12.02.2016, 20:30 • Roazhon Park, Rennes • 26. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Fortuna: 1.95 3.15 4.5

To je z mé strany pro dnešek vše, někdy příště na počtenou! (22:27:19)
Je dobojováno! Neuvěřitelná bitva mezi Rennes a Angers se dočkala rozhodnutí až v samotném závěru, kdy usměrnil míč do vlastní svatyně nešťastník Arnold Bouka Moutou. Hosté se celou dobu srdnatě bránili, nakonec se ale museli před mírně favorizovaným soupeřem sklonit.

90+2

Konec zápasu.

90+1

90+1. Arnold BOUKA MOUTOU - 1:0

90+1

Rennes právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelné, domácí se v nastaveném čase nakonec prosazují a zaslouženě vybojují všechny tři body! Andrého hlavičku si ramenem usměrnil do vlastní svatyně střídající nešťastník ARNOLD BOUKA MOUTOU a Petrić byl bez šance!

90+1

Paul-Georges Ntep si na Angoulovi vymodlil další rohový kop, tak co z toho bude tentokrát?

90

Dvě minuty! Přesně tolik nastavil sudí Lannoy nad rámec základní hrací doby.

88

Po dvou jasných šancích Rennes se hra znovu uklidnila a vše nasvědčuje tomu, že utkání nakonec skončí bezbrankovou remízou.

87

A znovu! Hlavička Benjamina Andrého mířila neomylně pod břevno, ale Denis Petrić míč na poslední chvíli vyškrábl!

86

86. Grosicki nechal v jasné šanci vyniknout Petriće!

86

Co víc domácí chtějí? Tohle se dává! Střídající kanonýr Kamil Grosicki měl na kopačce úvodní gól zápasu, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale slovinský gólman Angers lapil!

85

Paul-Georges Ntep nic nevymýšlel a okamžitě po převzetí míče poslal pumlíč do pokutového území, tam se ale nejrychleji zorientoval Denis Petrić a ukryl ho ve své náruči.

84

Unikající Benrahma byl na pravém křídle nejspíš nedovoleně zastaven vracejícím se M'Benguem, sudí ale hru nepřerušil a pustil i následný hraniční zákrok Traorého na druhé straně.

83

Pedro Mendes se drží za hlavu a opouští hřiště, zdá se však, že to nakonec nic hrozného nebude.

82

Saïd Benrahma se na pravé straně zbavil Armanda a poté se mu podařilo odcentrovat, ve vlastním pokutovém území ale zaúřadoval M'Bengue, který odvrátil míč do bezpečí.

81

Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Ntep, jeho centr ale našel jen hlavu bránícího Romaina Saïsse a zaplněné tribuny vydechly zklamáním.

80

Paul-Georges Ntep si u brankové linie došel pro Traorého faul, domácí tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!

79

Angers je rázem aktivnější! Domácí si opět nepohlídali zadní vrátka a z hranice pokutového území vypálil střídající Saïd Benrahma, jeho projektil ale o několik metrů minul pravou tyč Costilovy svatyně.

78

Z něj sice žádné nebezpečí pro Costila nepramenilo, akce Angers ale pokračovala. Billy Ketkeophomphone parádní kolmicí oslovil sprintujícího Dierse, jenž z ostrého úhlu přestřelil vzdálenější tyč!

77

Cheikh M'Bengue ubránil svého jmenovce N'Doyeho, ale pouze za cenu dalšího rohového kopu.

76

Čtvrthodinku před koncem sledujeme vyrovnaný fotbal, po šanci Ousmaneho Dembèlého se ani jeden tým nedokáže dostat do palebné pozice.

75

Charles Diers se přimotal do klubka o balon bojujících hráčů a zřejmě si udělal něco s nohou, jelikož hostující záložník se nyní s bolestivou grimasou převaluje po trávníku, jako by válel sudy.

74

Rozčarovaný Paul-Georges Ntep si zpracoval nepřesný Gourcuffův pas těsně za autovou linií, hosté tak budou mít k dispozici autové vhazování.

73

Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Kamil Grosicki.

72

Billy Ketkeophomphone poslal centr od rohového praporku přímo na hlavu Charlese Dierse, který si ale na připraveného Costila nepřišel.

71

Giovanni Sio váhal, váhal, až ideální moment ke střele prováhal a hráči v bílých dresech poté promptně odkopli míč až kamsi k půlící čáře.

70

Přihrávku adresovanou velezkušenému Gourcuffovi vystihl Benrahma a okamžitě vyslal na zteč kapitána N'Doyeho, ten se ale daleko nedostal.

69

69. Ousmane Dembèlé orazítkoval tyč!

69

Teď už to červenočerným málem vyšlo! Mladíček Ousmane Dembèlé vypálil z dobrých dvaceti metrů a jeho přízemní projektil orazítkoval pravou tyč Petrićovy svatyně!

68

Sylvain Armand teď byl vytlačen téměř až k vlastnímu pokutovému území, domácí musejí zakládat další útočnou akci z hloubi vlastní poloviny.

66

Zdá se, že je jen otázkou času, kdy se do hry dostane Kamil Grosicki, se šesti góly nejlepší střelec Rennes v probíhajícím ročníku, který ale nastoupil v základní sestavě jen šestkrát.

65

Dalekonosný nákop Sylvaina Armanda adresovaný Romainovi Danzému byl příliš prudký a míč skončil až v zámezí, pískot začíná pomalu, ale jistě sílit.

64

Kostrbatá akce Renneských po pravé straně se nesetkala s úspěchem, míč se totiž od Mendesovy kopačky odrazil do autu.

63

Cheikh N'Doye naprosto zbytečně vrazil Mendesovi loktem do obličeje a ten se poté ostentativně skácel k zemi, celá situace ale očím sudího Lannoye unikla.

62

Renneští mají větší a větší problémy s prokousáváním se přes běhavou a takticky hrající defenzívou Angers, hosté se na venkovním hřišti logicky nikam neženou.

60

Hodina hry je za námi a skóre se stále neměnilo, v posledních minutách se navíc hraje zcela bez šancí a z tribun se začíná ozývat pískot.

59

Centr z kopačky Billyho Ketkeophomphonea nebyl vůbec špatný, ale hlavička Romaina Thomase? To žádná sláva nebyla – Benoît Costil ani tentokrát nemusel zasahovat.

58

Důrazný Cheikh N'Doye po pravé straně pronikl na polovinu soupeře a na Sylvainu Armandovi si vykoledoval další rohový kop pro Angers.

57

Ten nakonec tak bleskový nebyl, jelikož Paul-Georges Ntep si netroufl na individuální průnik a následný Gourcuffův centr skončil u Angouly.

56

Saïd Benrahma si podle všeho zpracoval míč rukou, Renneští už zakládají bleskový protiútok.

55

Cheikh M'Bengue znovu ve vzdušném souboji předčil hostujícího gólmana Petriće a znovu mu byl odpískán nedovolený zákrok. Tentokrát ho to ale příliš mrzet nemusí, jehož hlavička totiž mezi tři tyče nemířila.

54

Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Mohamed Yattara, přichází Arnold Bouka Moutou.

53

Tentokrát už to Saïd Benrahma neudělal vůbec špatně! Jeho parádní centr z pravé strany našel hlavu N'Doyeho, jehož hlavička ale postrádala gólové parametry.

51

Od Benrahmy se nešťastně odrazil balon do zámezí, domácí se tak zdarma dostávají k další rozehrávce.

50

Paul-Georges Ntep poslal do šestnáctky další centr z pravé strany, který ale angerská defenzíva bez problémů odvrátila do bezpečí. Poté se ještě pokusil udělat díru do světa Giovanni Sio, jeho akce ale skončila ofsajdem.

49

Saïdu Benrahmovi se nepodařilo zpracovat si míč, který se od jeho kopačky dokutálel až do zámezí. Následovat tak bude pouze odkop od Costilovy svatyně.

48

Napadající Mohamed Yattara to přehnal s důrazem v souboji s Mendesem, domácí tak budou mít na rozehrávku dostatek času a klidu.

47

Hned na samém začátku druhé půle dostal míč do parádní palebné pozice Ousmane Dembèlé, z nějakých deseti metrů od Petrićovy svatyně ale nedokázal balon trefit!

46

Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Sébastien Salles Lamonge, přichází Yoann Gourcuff.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne ve 21:31.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Stav se stále nezměnil, nerozhodný stav je vzhledem k průběhu asi zasloužený. Domácí sice měli jednoznačnou územní převahu, ale byl to Benoît Costil, kdo se musel čas od času blýsknout parádním zákrokem. Těsně před poločasovým hvizdem dostal míč do sítě Sio, ale jeho gól nebyl pro faul M'Bengueho uznán.

45+1

První poločas skončil.

45

Nad rámec první půle nastavil sudí Lannoy jednu minutu!

45

45. Siův gól nebyl pro faul M'Bengueho uznán!

45

Domácí se už radovali! Siova parádní hlavička totiž doletěla až do sítě, ale gól kvůli faulu Cheikha M'Bengueho na brankáře Petriće neplatí!

44

Mohamed Yattara omylem nakopl vlastního spoluhráče Gillese Sunua, pro nějž tak zápas předčasně končí. Na jeho místo nastupuje Saïd Benrahma.

43

Charles Diers utekl po levém křídle a bez váhání poslal míč při první příležitosti do šestnáctky, Sylvain Armand ale v hlavičkovém souboji předčil Yattaru a zažehnal nebezpečí.

42

Fotbalisté ambiciózního Rennes si vyměňují balon na polovině hřiště, dál je poctivě napadající hráči Angers nepouštějí.

41

Gaël Angoula nic nevymýšlel a pod tlakem vrátil balon brankáři Petrićovi, jenž následně poslal kulatý nesmysl až na polovinu soupeře.

39

Tísněný Billy Ketkeophomphone zničehonic poslal do vápna centr adresovaný Yattarovi, jenž se pokusil do míče praštit nůžkami, ale to se mu příliš nepodařilo.

38

Přenesení hry na pravou stranu se červenočerným nepovedlo, dalekonosný pas adresovaný Romainovi Danzému byl totiž příliš prudký a balon skončil až v autu.

37

Akce Rennes však pokračovala a na jejím konci stál Benjamin André, proti němuž ale Petrić nemusel vůbec zasahovat, jelikož byl domácí středopolař v ofsajdu.

36

Exekuce přímého kopu z dobrých třiceti metrů se ujal Paul-Georges Ntep, který posadil balon přesně na hlavu volného M'Bengueho, který ale zády k brance nehlavičkoval přesně.

35

První půle se nám pomalu, ale jistě začíná chýlit ke svému konci a po nudné pasáži se hra opět přelévá ze strany na stranu.

34

Giovanni Sio křičí jako postřelený jelen, ale dle sudího Lannoye byl zákrok na domácího útočníka čistý a Angerští mohou pokračovat v akci.

32

Paul-Georges Ntep si narazil míč s Fernandesem a poté vypálil, trefil však jen před sebou stojícího Ismaëla Traorého.

31

Napadající Mohamed Yattara si nedovoleně vyšlápl na rozehrávajícího Armanda, domácí tak budou mít na rozehrávku spoustu času.

30

Půlhodina hry je za námi a stále platí, že Renneští drží míč v převážné většině času, ale hosté si zatím vytvořili nadějnější šance.

29

29. Hlavičku Romaina Saïsse z bezprostřední blízkosti Costil vyrazil!

29

Ou, tak to bylo o fous! Billy Ketkeophomphone poslal do šestnáctky centr, který se postupně dostal až na hlavu Romaina Saïsse a ten měl na kopačce úvodní gól tohoto utkání, jenže na Costila si z bezprostřední blízkosti nepřišel!

28

Nepřehlednou situaci na obranné polovině Angers vyřešil Vincent Manceau, který bez váhání odkopl míč do autu. Trma-vrma je tak u konce.

26

Gelson Fernandes poslal do vápna zajímavý centr z pravé strany, nicméně adresát jeho pasu Sébastien Salles Lamonge nedokázal trefit míč podle svých představ.

25

Paul-Georges Ntep už je na nohou, hra tak může vesele pokračovat. Domácí budou mít k dispozici rozehrávku z vlastní poloviny.

24

Angerští stále hrají velmi důrazně, Cheikh N'Doye si teď ve vzdušném souboji vyšlápl na Ntepa, který zůstal ležet bezvládně na trávníku.

23

Romain Danzé to schytal od Yattary, sudímu Lannoyovi již došla trpělivost a bývalému hráči Lyonu, jehož mohli čeští příznivci vidět v utkání předkola Evropské ligy na hřišti Mladé Boleslavi, udělil žlutou kartu.

23

Billy Ketkeophomphone zbytečně ztratil míč ve středu hřiště, ale Ousmane Dembèlé toho nedokázal náležitě využít – jeho nákop na rozběhnutého Ntepa byl velmi, velmi nepřesný.

22

Odvážný průnik Ousmaneho Dembèlého po pravém křídle zastavil až poslední bránící muž Diers na brankové linii – za cenu rohového kopu.

21

Centr z kopačky Billyho Ketkeophomphonea do pokutového území nebyl vůbec špatný, nicméně nikdo v bílém se do zakončení probít nedokázal.

20

Hosté se poprvé po dobrých deseti minutách podívali na útočnou polovinu a díky faulujícímu Mendesovi budou mít k dispozici přímý kop.

18

Angerští se po solidním začátku zatáhli do hluboké defenzívy, hráči v bílých dresech se v podstatě jen brání.

17

Cheikh N'Doye nehezky přišlápl unikajícího Sébastiena Sallese Lamongea, který se naštěstí pro Renneské po několika desítkách sekund zvedl z trávníku.

16

Romain Danzé se rozhodl vrátit míč do vápna si sbíhajícímu Andrému, jeho kolmice ale byla příliš prudká a balon se stal snadnou kořistí vyběhnuvšího Petriće.

15

Jeho exekuce se ujal nadějný mladíček Sébastien Salles Lamonge, jehož přetažený centr ale doletěl až do zámezí. Denis Petrić byl i tentokrát bez práce.

14

Romain Saïss si na levé straně hřiště vyšlápl na Andrého, domácí tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice.

13

Nyní se jim to podařilo, stačilo jen zakončit! Sylvain Armand roztáhl hru na úplně volného M'Bengueho, jenž našel parádním centrem z levé strany v předbrankovém prostoru tísněného Sia, jemuž se ale nepodařilo zakončit!

12

Červenočerní mají zcela jednoznačnou územní převahu, ale zatím se jim nedaří dostat se do palebných pozic. Nyní se o to pokusil Paul-Georges Ntep, jenž ale narazil na zeď jménem Ismaël Traoré.

11

Kombinaci Sia s Ousmanem Dembèlém vystihl Billy Ketkeophomphone a odvrátil míč do zámezí, domácí tak budou mít k dispozici vhazování z pravé strany.

10

Paul-Georges Ntep se ocitl v obležení hned tří hráčů v bílém dresu a zákonitě o míč přišel, následnou protiakci Angers ale zhatil pozorný Sylvain Armand.

9

Centr na přední tyč adresovaný Siovi se ale neujal, následovat tak bude pouze odkop od Petrićovy svatyně.

8

Gelson Fernandes našel parádním dalekonosným pasem rozběhnutého M'Bengueho, jenž si na Sunuovi vynutil rohový kop.

7

Nákop adresovaný Giovannimu Siovi postrádal přesnost, balon se tak stal snadnou kořistí zadáků Angers.

6

Romain Danzé neměl komu přihrát, a tak z pravé strany vrátil míč stoperům. Renneští zakládají další akci z hlouby vlastní poloviny.

5

V úvodní pětiminutovce byl k vidění rychlý, přímočarý fotbal. Oba celky se snaží hrát ofenzivně, což je dobré znamení. Zůstaňte s námi!

4

Benjamin André přišel o míč v souboji s Ketkeophomphonem, hráči v bílých dresech postupně zakládají další protiútok.

3

Parádně to udělal důrazný Cheikh N'Doye, který se probil na útočnou polovinu a oslovil volného Billyho Ketkeophomphonea, jehož centr byl sice nepřesný, ale k míči se poté dostal právě N'Doye, jeho střela ale nebyla vůbec přesná.

2

Vincent Manceau se zmohl pouze na nekonstruktivní odkop míče směrem k půlící čáře, v akci domácích tak může pokračovat Ousmane Dembèlé.

1

Hned v samém úvodu měli hosté skvělou šanci, Gilles Sunu ale nedokázal přetavit parádní Diersovu přihrávku v gól!

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade Rennais FC: Costil – Danzé, Mendes, Armand, M'Bengue – Fernandes, André – Dembèlé, Salles Lamonge, Ntep – Sio.
Náhradníci: Diallo – Grosicki, Moreira, Diagné, Henrique, Gourcuff, Baal.

Angers SCO: Petrić – Angoula, I. Traoré, Thomas, Manceau – N'Doye, Saïss, Diers – Sunu, Yattara, Ketkeophomphone.
Náhradníci: Petitgenet – Bouka Moutou, Bourillon, N'Samé, Karanovic, Benrahma, N'Gosso.

Rozhodčí: Lannoy – Saint-Cricq Lompre, Benech.
Poslední vzájemné zápasy

Angers – Rennes 0:2
Rennes – Angers 1:1
Rennes – Angers 3:2
Angers – Rennes 1:1
Angers – Rennes 0:0
Stade Rennais FC má zatím na svém kontě 22 bodů a v tabulce patří domácímu celku průběžné deváté místo. Domácí zatím osmkrát vyhráli, jedenáctkrát remizovali a šestkrát nezískali ani bod. Nyní už ale na vítězství čekají tři kola, protože dvakrát prohráli a naposledy remizovali s Lille.

Angers SCO je nováčkem a velkým překvapením. Hosté dlouhou okupovali druhou příčku za PSG, ale v posledních týdnech se Angers trápí. Na svém kontě má nyní 37 bodů a je na páté pozici. Z posledních pěti zápasů ale hosté čtyřikrát prohráli a pouze jednou vyhráli.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzská Ligue 1 má na programu úvodní zápas 26. kola ve kterém vyzve celek Rennes tým Angers SCO.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Stade Rennes – Angers SCO

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+1. Bouka Moutou (vla.)

Karty:   23. Yattara (AGR)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 6:11. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:19.

Stade Rennes: Costil – Danzé, Mendes, Armand, M'Bengue – Fernandes, André – Dembèlé, Salles Lamonge (46. Gourcuff), Ntep – Sio (73. Grosicki).
Náhradníci: Diallo – Grosicki, Moreira, Diagné, Henrique, Gourcuff, Baal.

Angers SCO: Petrić – Angoula, I. Traoré, Thomas, Manceau – N'Doye, Saïss, Diers – Sunu (44. Benrahma), Yattara (54. Bouka Moutou), Ketkeophomphone.
Náhradníci: Petitgenet – Bouka Moutou, Bourillon, N'Samé, Karanovic, Benrahma, N'Gosso.

Rozhodca: Lannoy – Saint-Cricq Lompre, Benech