Menu

Futbal

Talianska Seria A

Carpi FC 1909 – AS Rím

1:3

koniec (0:0)

12.02.2016, 20:45 • Stadio Alberto Braglia • 25. kolo • Petr Král cz

Tipsport: 4.5 3.46 1.9

Je dobojováno! V ne příliš pohledném utkání nakonec potvrdil roli favorita díky dvěma slepeným gólům AS Řím, který vítězí na hřišti Carpi 3:1! Jeho výhra se však nerodila vůbec snadno! V prvním poločase jsme dlouho čekali na první brankovou příležitost, která přišla až v závěru poločasu, kdy Salah nastřelil břevno. Druhý poločas pak pokračoval ve stejném duchu, během kterého se odvíjela hra především ve středu hrací plochy. Vše změnila až povedená pumelice Digneho, jenž zapadla až za brankářova záda. Nicméně domácí se rychle oklepali a za pouhých šest minut později vyrovnal po výborné práci Mbakoguka pohodlně Lasagna. Hosté z Říma poté marně dobývali branku svého soupeře, ale nakonec se přece jen dočkali a to když se dokázal po akci Salaha prosadit Džeko! O minutu později pak Salah přidal pojišťující třetí gól z dorážky, čímž definitivně zlomil odpor domácího týmu! (22:44:46)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Hosté mají míč na svých kopačkách a dá se očekávat, že sudí Tagliavento každou vteřinou ukončí dnešní utkání.

90+2

Avizované střídání je tady. Pro dnešek má dohráno hrdina zápasu Salah, kterého na poslední vteřiny nahradí obránce Emerson.

90+1

Sudí Tagliavento bude nastavovat ještě 3 minuty! Ty však nedohraje Salah, který zůstává ležet na hrací ploše. O střídání se vzápětí hlásí i stoper Manolas.

90

Hosté už jsou blízko od čtvrté výhry v řadě! Naopak domácí Carpi od další porážky.

88

AS Řím má míč pod svoji kontrolou a snaží se dohrát závěr zápasu hlavně bez chyby.

87

Poslední střídání domácích! Do útoku přichází Verdi, kterému uvolní místo obránce Suagher.

85

85. Mohamed SALAH - 1:3

85

AS Řím právě vstřelil branku!
Hosté jdou do dvoubrankového trháku poté, co se k odraženému míči dostal všudypřítomný MOHAMED SALAH, na jehož dorážku neměl Belec sebemenší nárok!

84

84. Edin DŽEKO - 1:2

84

AS Řím právě vstřelil branku!
Hosté se dostávají zpět do vedení! Výbornou práci odvedl Salah, který vybojoval míč a následně jej předložil k nohám volného EDINA DŽEKA, jenž bez problémů prostřelil domácího brankáře!

83

Džekův pokus byl sražen za cenu rohového kopu. Ten rozehraje Pjanić.

82

Centr Digneho nikoho z jeho spoluhráčů uvnitř pokutového území nenašel. Domácí následně nikam nespěchají.

80

Rozbíhá se poslední desetiminutovka dnešního zápasu. Dočká se Carpi prvního bodu proti AS Řím, nebo hosté dokáží ještě udeřit?

79

Střídání na straně Carpi. Hřiště opouští nejlepší hráč na trávníku Mbakogu, jenž uvolní místo Di Gaudiovi.

78

AS Řím kombinuje na útočné polovině, ale útočí do plných. Svoji kombinaci tak musí fotbalisté AS zrychlit, protože jinak obranu Carpi nepřekonají.

76

Lasagna udeřil ve vzdušném souboji Manolase loktem do obličeje a stává se dalším držitelem žluté karty.

74

Hosté stupňují svoji aktivitu! Nyní pálil Perotti těsně nad!

73

Džeko přiťukl míč na nabíhajícího Nainggolana, jenž z úrovně penalty neprostřelil domácího brankáře!

72

Utažená střela v podání Džeka postrádala na razanci, a tak s ní brankář Belec moc problémů neměl.

71

Carpi je při chuti a po teči Florenziho rozehraje v krátkém časovém sledu další roh.

70

Domácí útočník Mbakogu hraje velký zápas. Nyní si poradil s trojnásobnou přesilou, na které vybojoval pro své barvy roh.

68

Perottiho střela za záklonu si cestu mezi tři tyče nenašla.

67

Hra se teď přelévá rychle ze stranu na stranu, nicméně v obou případech končí před jednotlivým vápnem.

65

Přetažený míč z kopačky Pjaniće přelétl všechny uvnitř pokutového území. To se hostujícímu špílmachrovi nepovedlo.

64

Po faulu na Digneho budou hosté rozehrávat takový zkrácený rohový kop!

62

62. Kevin LASAGNA - 1:1

62

Carpi právě vstřelilo branku! To je rychlá odpověď! Rüdiger nezvládl osobní souboj s důrazným Mbakogem, jenž následně předložil míč na zadní tyč, kde stál zcela volný KEVIN LASAGNA, který doklepl pohodlně míč do sítě!

59

Domácí tým musí po obdržené brance vylézt ze své obranné ulity a více se tlačit směrem vpřed.

56

56. Lucas DIGNE - 0:1

56

AS Řím právě vstřelil branku!
Jak je to jednoduché! Krajní bek LUCAS DIGNE na nic nečekal a ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele, která skončila až za brankářovými zády! Nádherná trefa mladého obránce AS!

55

Domácí trenér střídá. Ze hry stahuje Mancosu a do hry posílá Lasagna!

54

Vainqueur přidržel za dres unikajícího Mbakogu, díky čemuž dostal žlutou kartu. Žlutou kartu dostává za své protesty a diskuze nakonec i faulovaný útočník Carpi!

53

Dlouhé obléhání branky domácích zakončil tečovanou střelou Nainggolan. Další roh pro AS.

51

Nainggolan vytloukl bloky na Cofiem a vybojoval pro své barvy rohový kop.

49

Úvodní minuty druhého poločasu patří hostům z AS Řím, kteří obléhají pokutové území svého soupeře. Ten zatím pozorně brání.

47

Gagliolo poslal k zemi Nainggolana a po zásluze vyfasoval žlutou kartu.

46

V Carpi prší ještě více, než před poločasovou přestávkou. Dnešní zápas tak může rozhodnout pouze jediná branka, což naznačil i první poločas, ve kterém jsme viděli jedinou nebezpečnou střelu.

46

Neviditelného El Shaarawyho nahradil na hrací ploše Pjanić.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas utkání mezi Carpi a AS Řím. První polovina nám však příliš fotbalové krásy nenabídla a tak není divu, že se jde do přestávky za bezbrankové remízy. Blíže k brance měli fotbalisté AS Řím, kteří po střele Salaha orazítkovali pouze břevno! Víc šancí však diváci na stadionu Alberta Braglia neviděli. Snad se hra ve druhé části zlepší a to od obou dnešních aktérů.

45

První poločas skončil.

45

V prvním poločase nebude sudí nastavovat ani minutu!

44

První velká příležitost! Džeko prodloužil míč za sebe, kam si naběhl Salah, jež se zjevil sám před brankářem. Výhodnou pozici však hostující křídelník nevyužil, když orazítkoval pouze břevno!

42

První polovina zápasu se chýlí rychle ke svému konci a nutno podotknout, že jsme v ní příliš fotbalové krásy neviděli.

40

Domácí útočník Mancosu nafilmoval pád v pokutovém území, nicméně mu na tento špek sudí Tagliavento neskočil a útočníka Carpi odměnil žlutou kartou.

39

Za hostující obranou se po dlouhém nákopu z ničeho nic zjevil Mbakogu, jež si efektivně obhodil brankáře AS, následně však nedokázal trefit z těžkého úhlu odkrytou branku.

37

Před chvilkou přivřel sudí oči, ale teď už nikoliv. Domácí zadák Suagher totiž stáhl k zemi El Shaarawyho a stal se tak prvním napomínaným hráčem dnešního zápasu.

36

Uprostřed hrací plochy fauloval Vainqueur ze zadu unikajícího Crimiho a může být rád, že sudí nevytáhl žlutou kartu, neboť si o ní tento faul říkal.

34

Přetažený centr jemně trkl hlavou Džeko, ale k jeho smůle pouze do míst, kde stál pozorný brankář Carpi!

32

Z velké dálky se odhodlal ke střele Florenzi. Jeho pokus se navíc otřel o jednoho z obránců, a tak nakonec brankář Belec míč vytáhl nad břevno. Roh pro AS!

31

První rychlá akce AS. Salah si narazil uvnitř pokutového území míč s Džekem, čímž se dostal do zakončení. Nicméně z těžkého úhlu brankáře nepřekonal.

29

Do rychlého protiútoku vyrazila dvojice útočníků Carpi, nicméně se následně při svém nájezdu nepochopili, a tak jim míč uzmul pozorný stoper Manolas.

28

Nainggolanova střela ze záklonu jen protáhla brankáře Carpi.

26

S přibývajícím časem získává otěže zápasu hostující AS Řím do svých kopaček, nicméně jeho snaha končí před pokutovým územím, kde naráží na hradbu těl v podání domácích fotbalistů.

24

Florenziho pokud odvrátila bez větších problémů obrana Carpi.

24

Nainggolan si došel před pokutové území zkušeně pro faul, a tak hosté rozehrají přímý volný kop z velmi dobré pozice. Míč rozehraje z místa určení Florenzi.

22

Lodivod AS Spalletti nabádá své svěřence, aby svoji kombinaci a přechod do útoku zrychlili a více využívali křídelních prostorů.

20

Carpi se vydalo po delší době na útočný výlet, který však skončil nepřesným centrem Cofieho. Domácí tak rychle spěchají na vlastní polovinu.

18

AS Řím je o něco aktivnější, ale ve své hře postrádá na přesnosti. Citelně chybí rozehrávka Pjaniće, který dnes usedl pouze na lavičku náhradníků. Přitom to je i nejlepší střelec svého týmu a jak označují fotbaloví odborníci, současný mozek hry AS.

16

Centr z kopačky aktivního Florenziho dolétl pouze do náruče připraveného Beleca.

14

Domácí to zkoušejí neustále kolmicemi za obranu AS, kde hledají své útočníky. Stoperská dvojice hostů je zatím pozorná.

12

Rychlý protiútok v podání domácích končí vybojovaným rohem. Největší zásluhu na něm má urostlý útočník Mancosu.

10

Pro AS Řím je to dnes generálka před středečním osmifinále Ligy mistrů, ve kterém vyzvou hvězdný Real Madrid. I z tohoto důvodu se hraje nezvykle v pátek.

8

Florenzi zavezl míč do středu hřiště, odkud mohl následně poslat kolmici vpřed Džeka, jenže mladému hráči AS nevyšla přihrávka podle představ, a tak ji Džeko neměl šanci stihnout.

7

První pokus o zakončení v podání hostujícího Vainqueura končí vysoko nad brankou.

5

Na centrovaný míč z pravé strany si ve vápně naskakoval Džeko, jenže toho o zakončení nakonec připravil domácí brankář Belec, který včas vystartoval z brankové čáry a v tvrdém vzdušném souboji obral útočníka AS o míč.

3

První minuty se odehrávají především kolem středového kruhu, kde je k vidění řada nepřesností, ale také osobních soubojů.

1

Úvodní výkop obstarali fotbalisté Carpi, kteří se pokusili dostat na útočnou polovinu pomocí dlouhého nákopu. Ten však skončil až u brankáře AS Řím.

1

Utkání právě začalo.
Hlavním rozhodčím bude zkušený Tagliavento.
Za hustého a vydatného deště nastupují oba týmy hrací plochu. Utkání tak bude za malý okamžik zahájeno.
Úvodní sestavy:

Carpi FC 1909: Belec – Gagliolo, S. Romagnoli, Suagher – Letizia, Lollo, Cofie, Crimi, Sabelli – Mbakogu, Mancosu.
Náhradníci: Colombi – Zaccardo, Porcari, Verdi, Di Gaudio, Lasagna, Gnahoré, Daprelà.

AS Řím: Szczęsny – Digne, Rüdiger, Manolas, Florenzi – Vainqueur, Nainggolan – El Shaarawy, Perotti, Salah – Džeko.
Náhradníci: De Sanctis – Maicon, Castán, Falqué, Pjanić, S. Keita, Emerson, Uçan, E. Zukanović, Umar, Abdullahi.

Rozhodčí: Tagliavento – Barbirati, Marzaloni.
Dočkáme se podobné gólové nadílky jako na podzim? Vrátí Carpi svému soupeři porážku, nebo bude AS Řím pokračovat na vítězné vlně? Sledujte náš textový onlajn a vše podstatné se dozvíte.
Vzájemné zápasy

Tyto dva kluby se doposud potkaly pouze jedenkrát a to na podzim ve Věčném městě, kde se zrodilo jasné vítězství AS v poměru 5:1. Do statistik střelců se zapsali na straně vítězů Manolas, Pjanić, Gervinho, Salah, Digne a za hosty kosmeticky upravoval Borriello.
AS Řím

Vlci si zvykají pod taktovkou Spallettiho na nové herní projetí a v posledních týdnech jim to přináší i ovoce, když mají na svém kontě tři vítězné zápasy v řadě. Naposledy si doma poradili šťastně se Sampdorii 2:1 a zůstávají tak pouhý bod o třetí příčky, znamenající start v prestižní Lize mistrů. Možná někteří fanoušci myslí více, než na zápas s Carpi na duel s Real Madrid, který čeká AS Řím příští týden v rámci osmifinále milionářské soutěže. V páteční večer se však budou muset obejít bez Torosidise, Ponceho, Strootmana, Gyömber a nejistý je start zkušené dvojice De Rossi – Maicon. Naopak v základu by se mohl objevit Totti! Římané pak potřebují, aby se rozstřílel některý z jejich útočníků. Nejlepším kanonýrem je totiž s deseti zásahy kreativní záložník Pjanić, tomu dýchá na zády se sedmi zářezy křídelník Salah. Útočné eso v podání Džeka má na svém kontě pouhých pět branek a vedení AS doufá, že jeho střelecké schopnosti opět nastartuje právě Spalletti.

Forma: V, V, V, P, R.
Carpi FC 1909

První rok mezi italskou fotbalovou smetánkou je zatím pro Carpi velkým oříškem. Možná i pro málo zkušený kádr platí Carpi nováčkovskou daň a krčí se na sestupovém 18. místě. V současné chvíli ztrácí na záchranu pět bodů, což jistě není neřešitelné. Poslední kolo ukázalo fotbalistům Carpi, že se můžou měřit i s těmi nejlepšími, neboť na půdě Neapole padli až po velké bitvě těsně 0:1 gólem z penalty. Těsná prohra je čekala i na hřišti silné Fiorentiny (1:2), nebo AC Milán (1:2). Bod pak například dokázalo Carpi odvézt ze hřiště Interu (1:1). Doma pak v jednom z jeho nejlepších zápasů podlehlo Juventusu 2:3, takže se nedá říci, že by Carpi patřilo k vyloženým otloukánkům Serie A! Na výhru pak čeká čtyři zápasy! Domácí lodivod Castori bude skládat základní sestavu velmi těžce, neboť má na marodce hned šest hráčů!

Forma: P, P, R, R, V.
Předehrávka 25. kola bude na programu dne netradičně v páteční večer. Konkrétně půjde o souboj nováčka soutěže z Carpi, který na svém hřišti přivítá AS Řím. Pro historické město určitě velký fotbalový svátek...
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Carpi FC 1909 – AS Rím

1:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 62. Lasagna (Mbakogu) – 56. Digne, 84. Džeko (Salah), 85. Salah

Karty:   37. Suagher (CAR), 40. Mancosu (CAR), 47. Gagliolo (CAR), 54. Mbakogu (CAR), 76. Lasagna (CAR) – 54. Vainqueur (ASR)

Carpi FC 1909: Belec – Gagliolo, S. Romagnoli, Suagher (87. Verdi) – Letizia, Lollo, Cofie, Crimi, Sabelli – Mbakogu (79. Di Gaudio), Mancosu (55. Lasagna).
Náhradníci: Colombi – Zaccardo, Porcari, Verdi, Di Gaudio, Lasagna, Gnahoré, Daprelà.

AS Rím: Szczęsny – Digne, Rüdiger, Manolas, Florenzi – Vainqueur, Nainggolan – El Shaarawy (46. Pjanić), Perotti, Salah (90+2. Emerson) – Džeko.
Náhradníci: De Sanctis – Maicon, Castán, Falqué, Pjanić, S. Keita, Emerson, Uçan, E. Zukanović, Umar, Abdullahi.

Rozhodca: Tagliavento – Barbirati, Marzaloni