Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

0:1

koniec (0:0)

21.02.2016, 15:30 • BayArena, Leverkusen • 22. kolo • Andrej Marienka

Držanie lopty: 51 % : 49 %.
Strely na bránu: 2:2. Strely mimo: 7:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:10. (17:55:53)
Je dobojované, Dortmund sa stáva dnešným víťazom, rozhodol tak jediný gól Aubameyanga. Druhý polčas bol poriadne nervózny, rozhodca dokonca na 8 minút prerušil zápas, no hostia to napokon zvládli a zaslúžene zvíťazili.

Po dnešnom zápase tak tímy zotrvajú na svojich priečkach, i keď Leverkusen to bude mať v bojoch o pohárovú Európu ťažšie.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Domáci hráči boli vytlačení do menej nebezpečných pozícii, do konca zostávajú už iba sekundy, zdá sa, že Dortmund odolá.

90+2

Leverkusen tlačí na súpera, no ten odoláva, všetci hráči v žltom sa nachádza v alebo pred svojou šestnástkou a všetky snahy o strely včas blokujú.

90+1

Obrovská šanca na vyrovnanie! Bellarabi dotiahol loptu k šestnástke Dortmundu, tam našiel celkom voľného Hernández, ktorý však premárnil ideálny okamih na strelu z prvej, no mal toľko času, že sa stihol aj raz otočiť až napokon trestuhodne páli nad!

90+1

Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 3 minúty navyše.

90

Priamy kop sa hráčom Dortmundu nevydaril, no to ich až tak mrzieť nemusí, dôležitejšie je pre nich udržať loptu na tejto polovici ihriska čo najdlhšie.

89

Po zisku lopty okamžite dopredu vyštartovala hneď trojica hostí, takmer na hranici pokutového územia musel situáciu za cenu žltej karty zachraňovať Wendell.

88

Stále sa hrá ďaleko od Bürkiho brány, hostia súperovi kazia hru, ich brankár nemusel zasahovať. Zdá sa, že hostia to už dnes zvládnu.

87

Reus sa dostal do úniku, z ničoho nič sa objavil v šestnástke súpera, snažil sa to hodiť Lenovi pomedzi nohy, no domáci brankár výborne zasiahol!

86

Domáci tím takmer podnikol rýchly protiútok, ten aj za cenu žltej karty zastavil Durm.

86

Faulov sme dnes videli naozaj neúrekom, Bellarabi si na svoje konto pripísal ďalší, Dortmund zahrával priamy kop, no hráči viac menej hrali iba o čas.

85

A tak minúty plynú, po drobnom kontakte s Aubameyangom sa na zemi zvíja André Ramalho, zbytočne tak svoj tím oberá o vzácny čas.

84

Po individuálnej, no nie príliš nebezpečnej akcii Bellarabiho získal Leverkusen aspoň roh, no dnes to hráčom v útoku jednoducho nejde.

83

Wendell aj naďalej ide do súbojov poriadne tvrdo, aj keď už jednu žltú kartu má. Hrá sa stále prevažne v strede ihriska.

82

Ďalšie posotenie od Wendella, ten sa takto dnes prezentoval už niekoľkokrát. Sú to úplne zbytočne zákroky, pretože to rozhodca okamžite vidí a nemusí ani len rozmýšľať, či faul odpíska.

81

Ďalšie nedorozumenie na domácej strane, Hernández posielal loptu iba na Bürkiho, v jeho blízkosti sa nenachádzal nikto z Leverkusenu.

80

Na domácich hráčoch je naopak vidieť, že zrejme až moc chcú a v útoku sa im od prerušenia hry absolútne nedarí.

79

Hostia sa pochopiteľne už toľko netlačia do útoku, snažia sa skôr udržať loptu v bezpečnej vzdialenosti od svojej brány. Zatiaľ úspešne.

78

Kießling zahral nohou poriadne vysoko, takmer trafil protihráča do tváre. Domáci hráč mal teraz veľké šťastie, v prípade že by sa trafil by z toho bola takmer s určitosťou žltá karta.

77

Papastathopoulos dnes dohral, posledným novým hráčom na trávniku bude Subotić.

77

Dortmund kombinoval na polovici Leverkusenu, Aubameyang preletel cez brániaceho hráča, no bolo to čisté, priamy kop nasledovať nebude.

76

Zrejme pôjde o svalové zranenie, vyzerá to na triesla, Papastathopoulos opúšťa ihrisko podopieraný lekármi, dnes zrejme dohral.

75

Hra je opäť prerušená, na zemi sa tentoraz ocitol Papastathopoulos, ktorému domáce publikum stále neodpustilo súboj s Bellarabim.

74

Hostia sa snažia udržať loptu čo najďalej od svojej brány, Mkhitaryan si teraz v útoku pomohol aj nedovoleným zákrokom.

73

Weigl v strede ihriska inkasoval nepríjemný úder do tváre od Kießlinga, no bude v poriadku. Nervózne publikum každý verdikt proti Leverkusenu odmeňujú hlasitým piskotom.

72

Ďalšie protesty, Hernández signalizuje hru rukou obrancu hostí, rozhodca však signalizuje, že to bude iba rohový kop.

71

Nervozita na trávniku však hráčov neupúšťa, najmä tých domácich. Bellarabi šiel v súperovej šestnástke ochotne k zemi, no celkom čisto.

70

Domáci tím sa pochopiteľne okamžite snaží o vyrovnanie, predsa len hráčom zostáva približne dvadsať minút. Šancu na to budú mať po rohovom kope.

69

Krátko na to ako sa hra opäť začala prichádza druhé striedanie na strane Dortmundu, do hry nastúpi Weigl, ktorý vymení Bendera.

68

Zdá sa, že je katastrofa zažehnaná, rozhodca si zrejme spravil poriadok a v hre sa opäť môže pokračovať. Na domácej lavičke však chýba tréner Schmidt.

67

Vstup do štadiónu sa zavrel, takže bez informácii a špekulácii ostávajú aj nemeckí komentátori priamo na štadióne.

67

Podľa informácii boli domáci hráči poslaní do svojej šatne, kde ich čaká rozhovor s hlavným rozhodcom. Ale nie je to isté, informácie sa stále menia.

67

Podľa všetkého je hra prerušená kvôli tomu, že domáci tréner Schmidt bol vykázaný zo svojej lavičky na tribúnu.

67

Protesty neutíchajú, hráči sa zhŕkli okolo hlavného rozhodcu, no ten prerušuje zápas a mizne v útrobach štadiónu!

66

Kießling navyše za predchádzajúci faul vidí aj žltú kartu.

65

Domáci hráči na čele s ich trénerom protestujú, nepáči sa im, že Dortmund rozohral tak rýchlo, rozhodca ich posiela preč, no hráči sú nedobytní.

64

64. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:1

64

Dortmund dal gól! Kießling v útoku fauloval, hostia rýchlo rozohrali bleskovú akciu, loptu si po ľavej strane potiahol Reus, ktorý presným passom našiel úplne voľného PIERREHO AUBAMEYANGA a ten už nemal problém prekonať domáceho brankára.

63

Reus potiahol loptu po ľavom krídle, pred bránu posielal prudký center, no chýbali tam jeho spoluhráči a tak domáci stopér nemal ťažkú úlohu.

62

Hostia sa momentálne nevedia dostať cez stred ihriska, tam priestor dobre prehusťuje domáci celok.

61

Ďalšia nervózna situácia a opäť v nej mal prsty domáci Bellarabi. Ten zbytočne dohrával súboj, aj keď mal dávno nasledovať odkop od brány.

60

Na ihrisku začínajú svoju úlohu zohrávať aj nervy, uvidíme, ako sa celá situácia vyvinie, predsa len do konca zápasu ostáva ešte pol hodina.

59

Aubameyang posielal pred bránu prudký center takmer od rohovej zástavky, jeho pass však našiel iba hráča v červeno-čiernom.

58

Bellarabi šiel do súboja s Papastathopoulosom veľmi tvrdo, hráči sa do seba následne, domáci hráč do súpera strčil, za čo ho neminie kartový trest.

57

Posledné striedanie na strane Leverkusenu prichádza už v 57. minúte. Z ihriska odkráčal Jedvaj, opačným smerom vybieha Hilbert.

56

Zdá sa, že rozhodca začína s hráčmi strácať trpezlivosť. Papadopoulos, ktorý zozadu doslova zostrelil Leitnera vidí žltú kartu.

55

Nepresný center Mehmediho nenarobil Bürkimu starosti, brankár hostí bez problémov schmatol letiacu loptu zo vzduchu.

54

Sľubne vyzerajúcu akciu žlto-čiernych ukončil postranný rozhodca, ktorému neušiel milimetrový ofsajd Aubameyanga.

53

Tentoraz to bude za žltú, Hernández sa dnes previnil už niekoľkokrát, tentoraz to bude aj s kartovým trestom.

52

Faul čerstvého muža na trávniku, Reus sa previnil v strede ihriska, ani jemu sa verdikt rozhodcu akosi nepozdáva.

51

Veľmi pekná kombinácia medzi Bellarabim a Hernándezom, ktorá sa skončila nebezpečnou strelou prvého menovaného! Bürki musel vyraziť na roh.

50

Ramalho a Bellarabi nepríjemne medzi sebou zovreli Gintera, ten sa však rýchlo otriasol a v hre pokračuje.

49

Striedajúci Reus sa okamžite zapojil do hry, lopta sa aj s kusom šťastia k nemu odrazila v šestnástke súpera, no Leno sa mu včas hodil pod nohy a loptu mu zobral.

48

Leverkusen mal hneď na úvod druhého polčasu príležitosť priameho kopu, no ako podobné príležitosti v prvom polčase ani túto nevyužil.

46

Striedanie aj do tretice, ďalší domáci hráč, konkrétne Kampl už do hry nezasiahne, jeho miesto zaujme André Ramalho.

46

Hráči sa menili aj na domácej strane, na druhý polčas už nenastúpi Toprak, toho vymení Papadopoulos.

46

Počas prestávky registrujeme hneď niekoľko striedaní. Prvým je výmena Pulisica za Reusa.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Polovica zápasu je za nami, gól sme v nej nevideli, rovnako ani šance na jeho strelenie. Jedinú mal v samom závere Aubameyang, no z dobrej pozície nedokázal trafiť bránu. Inak sme sledovali pomerne vyrovnané stretnutie. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhuba o 16:33.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Zdá sa, že prvý polčas sa už bude iba dohrávať, ani jeden z tímov nemá veľkú snahu púšťať sa do ďalšieho útoku.

45+2

45+2. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)

45+2

Veľká šanca na otvorenie skóre! Mkhitaryan potiahol loptu do šestnástky, naviazal na seba dvojicu hráčov, následne prihral Ginterovi, ktorý ešte posunul Aubameyangovi. Ten však z ideálnej pozície tesne míňa bránu.

45+1

Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minúty navyše.

45

Ďalší úplne zbytočný zákrok, tentoraz okopával súpera Bellarabi dávno po tom ako protihráč loptu odohral. Aj jemu rozhodca dohovára.

44

Čas do konca prvého polčasu sa nám rýchlo míňa, gól sme stále nevideli, dokonca ani len vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane.

43

Wendell je po faule v strede ihriska dôrazne napomínaný, po ďalšom zbytočnom zákroku na Mkhitaryana si ho predvolal rozhodca, nabudúce to už bude žltá karta.

42

Rozhodnutie arbitra sa tentoraz nepozdáva trénerovi hostí Tuchelovi, nič mu to však samozrejme nepomôže.

41

Hernández sa teraz takmer dostal ku prudkej lopte, ktorú z postrannej čiary poslal smerom dopredu jeho spoluhráč, výborným zákrokom sa ale prezentoval Durm.

40

Domáci tréner Schmidt má neustále komentáre ku verdiktom rozhodcu, takmer stále sa sťažuje štvrtému arbitrovi, hlavný rozhodca ho už napomína.

39

Z neho nič nebezpečné nevzniklo, podobne na opačnej strane obstál Hernández, ktorého prihrávka neprekvapila Bürkiho.

38

Mkhitaryan rozbehol rýchlu akciu svojho tímu, prihral Aubameyangovi, ktorý ešte pretlačil loptu na Pulisica, no ten už zakončiť nedokázal. Získal však aspoň roh.

37

Ten zahrával Mkhitaryan, nacvičený signál ale hráčom vôbec nevyšiel, lopta sa do bezpečnej vzdialenosti odrazila od brániaceho hráča.

36

Ďalším faulujúcim hráčom bol Kramer, odniesol si to Leitner, Dortmund tak získava priamy kop zo zaujímavej pozície.

35

Ten zahrával Mehmedi, Toprak pred bránou zakončoval z prvej, no netrafil loptu ideálne, Bürki nemal veľa práce.

34

Pre Leverkusen to prinieslo aspoň nejaký úspech, Jedvaj po zisku lopty vybojoval aspoň rohový kop.

33

To sa im však takmer vypomstilo, domáci tím totiž napáda hneď trojicou hráčov a obrancovia si tak museli dať veľký pozor.

32

Tempo hry nám o niečo pokleslo, ani hostia sa tak netlačia smerom dopredu, skôr vyčkávajú s loptou na svojej vlastnej polovici ihriska.

31

Neúspešný pokus o útok sme videli aj na opačnej strane, už druhýkrát krátko po sebe akciu Leverkusenu prerušil postranný rozhodca signalizujúci ofsajd.

30

Ďalší priamy kop, tentoraz sa previnil Hernández, bolo to však ďaleko od brány, takže o priame ohrozenie Lenovej svätyne zrejme nepôjde.

29

Zmeniť to chcel Mkhitaryan, ktorý šikovne vysúval Aubameyanga, no domáci gólman Leno loptu na dvakrát stiahol pod seba.

28

Ani jeden z tímov nevie nájsť recept na obranu toho druhého. Čoskoro sa nám naplní prvá polhodina zápasu a na prvú vážnejšiu šancu stále čakáme.

27

Ginter schytal úder do tváre od Wendella, bolo to neúmyselné, preto sa faul nepískal. Wendell už následnú akciu do zdárneho konca nepotiahol.

26

O loptu sa momentálne bojuje v strednej časti ihriska, tam vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.

25

Takýmto tempom k tomu skôr či neskôr muselo dôjsť, za tvrdý zákrok na Piszczeka vidí Kampl prvú žltú kartu v zápase.

24

Toprak pokračuje v hre, mal by byť v poriadku. O loptu sa však aj naďalej bojuje veľmi tvrdo, hráči si na ihrisku nič nedarujú.

23

Hra zatiaľ pokračuje aj bez neho, jeho spoluhráči to skúšali nakopávanou loptou na Hernándeza, no ten sa ocitol v ofsajde.

22

Alebo žeby to bolo vážnejšie? Toprak opustil hraciu plochu a zrejme bude potrebovať ošetrenie lekárov. To by bola veľká strata pre domáci tím.

21

Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Toprak, ten zrejme schytal úder do chúlostivých partii, takže to pravdepodobne potrebuje iba rozdýchať.

20

A znova aktívny Aubameyang, ten sa tentokrát ocitol v súboji s domácim kapitánom Toprakom, no ani tentokrát nebol úspešný.

19

Leno dobre zareagoval, na dlhočiznú prihrávku si nabiehal Aubameyang, domáci gólman však včas vybehol z brány a loptu odohral.

18

Domáci hráči si držia loptu na svojich kopačkách, no iba na svojej vlastnej polovici, nikam sa momentálne neponáhľajú.

17

Piszczeka dvojica hráčov Leverkusenu v rohu ihriska poriadne ubehala, hráč hostí sa pokúšal o napádanie ich rozohrávky, no nebol úspešný.

16

Bürki sa následne celkom zbytočne zahrával s ohňom, s rozohrávkou od brány vyčkával a takmer mu Hernández loptu odobral. Napokon to však brankár aj s podporou spoluhráčov zvládol.

15

Po rohovom kope zakončoval Tah, jeho zakončeniu však chýbala potrebná razancia, takže Bürki nemal veľa práce.

14

Wendell tak mohol vyviezť loptu až na súperovu polovicu ihriska. Tam sa pokúšal o center, no ten zrazil Piszczek na roh.

13

Aubameyang sa rozhodol pre strelu, no napálil to iba do červeno-čierneho múru tiel pred sebou.

12

Pulisic zabojoval o loptu v rohu ihriska proti dvojici hráčov a vyplatilo sa to. Loptu sa mu podarilo dostať pred pokutové územie, kde fauloval Kramer. Priamy kop pre Dortmund.

11

Z toho ale nebezpečenstvo pre Bürkih nevzniklo, naopak Mkhitaryan si aktívnou hrou vypýtal faul, akcia Leverkusenu končí.

10

Ďalší faul na Kießlinga, opäť to bolo na hlavu, tentoraz to vyzerá byť v pohode, Bayer získava priamy kop.

9

Pekná kombinácia Leverkusenu ukončená vysunutím Hernándeza. Prihrávka naňho však bola prisilná a končí u Bürkiho.

8

Do hry sa zapojil už aj Kießling, nebude to zrejme až tak vážne. Jedvaj získal vhadzovanie na polovici súpera.

7

Zatiaľ sledujeme pomerne opatrnú hru, oba tímy to skúšajú po vzduchu najmä nakopávanými loptami, no tie zatiaľ neslávia úspech.

6

Leverkusen zatiaľ hrá v oslabení, Dortmundu sa to zatiaľ nedarí využiť, kvôli nepresným prihrávkam dvakrát lopta skončila u Lena.

5

Kießling napokon opúšťa ihrisko po svojich, no v sprievode lekárov, uvidíme, či ešte bude schopný do hry zasiahnuť, stále to nevyzerá dobre.

4

Nevyzerá to vôbec dobre, Kießling je viditeľne mimo, za čiarou sa postupne začínajú rozcvičovať jeho spoluhráči.

3

Hra je prerušená, po centri do šestnástky hostí sa vo vzduchu hlavami nepríjemne zrazili Bender a Kießling. Druhý menovaný je poriadne otrasený, vôbec sa nehýbe, na ihrisko šprintuje lekár.

2

Dopredu tak mohol postupovať domáci tím, no ani ten sa ďaleko nedostal, Bellarabi si v útoku nedal pozor a dopustil sa faulu.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili hostia, tí to na začiatok skúšali po pravom krídle, no dobre sformovaná obrana Leverkusenu ich rýchlo zastavila.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v červeno-čiernom, hostia tradične v žltom.
Úvodné zostavy:

Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, Toprak, Tah, Jedvaj – Mehmedi, Kampl, Kramer, Bellarabi – Kießling, Hernández
Náhradníci: Kresic – André Ramalho, Papadopoulos, Hilbert, Brandt, Kruse, Frey

Borussia Dortmund: Bürki – Durm, Hummels, Papastathopoulos, Piszczek – Leitner, Bender, Ginter – Pulisic, Aubameyang, Mkhitaryan
Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Reus, Ramos, Kagawa, Schmelzer, Weigl

Rozhodca: Zwayer – Schröder, Achmüller.
História vzájomných zápasov:

Dortmund 3-0 Leverkusen
Leverkusen 0-0 Dortmund
Dortmund 0-2 Leverkusen
Leverkusen 2-2 Dortmund
Dortmund 0-1 Leverkusen
Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 22. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase nás čaká šláger medzi Bayerom Leverkusen a Borussiou Dortmund.

Bayer Leverkusen

Dnešný domáci tím má na svojom konte 35 bodov, za čo mu momentálne patrí tretie miesto v tabuľke, zaručujúce účinkovanie v Lige Majstrov. Na druhé, miesto, ktoré patrí jeho dnešnému súperovi stráca už 13 bodov a na vedúci Mníchov je to priepastných 21 bodov. Naopak, na jeho miesto si brúsi zuby Hertha Berlín. Tento tím má rovnaký počet bodov, no horšie skóre. V hre je taktiež aj dvojica Schalke a Mainz, ktoré na Leverkusen strácajú iba dva body. Leverkusen neprehral už 6 zápasov v rade, z posledných piatich zápasov získal 11 bodov. Hráči brali všetky tri body po víťazstvách nad Ingolstadtom, Hannoverom a Darmstadtom. Cennú remízu uhrali proti vedúcemu Bayernu Mníchov, naopak body stratili po remíze s predposledným Hoffenheimom.

Borussia Dortmund

Hostia sa dlhodobo držia na druhej priečke tabuľky, no na zisk titulu to nevyzerá. Vedúci Bayern Mníchov má pred Dortmundom pohodlný náskok, ktorý momentálne činí 8 bodov. Ako už bolo spomenuté vyššie, Dortmund si pred tímami za ním drží najmenej 13 bodový odstup, čo by jeho druhú priečku ohroziť nemalo. Dortmund by tak mal účinkovať v Lige Majstrov aj budúcu sezónu. Dnešný tím hostí ťahá šnúru štyroch zápasov bez prehry, naposledy sa podarilo tento tím zdolať Kolínu, ktorý na domácej pôde zvíťazil 2:1. Ďalší zápas sa skončil bezgólovou remízou na ihrisku Herthy Berlín, no zvyšné tri dokázali hráči Dortmundu zvládnuť a získali v nich všetky tri body. Bolo to v zápasoch proti Borussii Mönchengladbach, Ingolstadtu a Hannoveru.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 64. Aubameyang

Karty:   25. Kampl (LEV), 53. J. Hernández (LEV), 56. Papadopoulos (LEV), 58. Bellarabi (LEV), 66. Kießling (LEV), 89. Wendell (LEV) – 86. Durm (DOR)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:10.

Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj (57. Hilbert), Tah, Toprak (46. Papadopoulos), Wendell – Bellarabi, Kramer, Kampl (46. Ramalho), Mehmedi – Kießling, J. Hernández.
Náhradníci: Krešić – Ramalho, Papadopoulos, Hilbert, Brandt, R. Kruse, Frey.

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos (77. Subotić), Hummels, Durm – Ginter, S. Bender (69. Weigl), Leitner – Pulisic (46. Reus), Aubameyang, Mchitarjan.
Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Reus, Ramos, Kagawa, Schmelzer, Weigl.

Rozhodca: Zwayer – Schröder, Achmüller