Menu

Futbal

Európska liga

AC Sparta Praha – Lazio Rím

1:1

koniec (1:1)

10.03.2016, 21:05 • Generali Arena • Osemfinále • Roland Hric (@rolandhric)

Súboj medzi Spartou a slávnym Laziom skončil nerozhodne 1:1 a odveta bude veľmi zaujímavá. Isté je, že Sparta bude musieť streliť gól, pretože postupová matematika je jednoznačná.

V druhom dejstve sme videli Lazio, ktoré hlavne bránilo a bolo si vedomé, že gól na súperovom trávniku je veľkým plusom. Sparta mala dnes problémy zapojiť do hry útočníkov a bolo to vidno.

Ďakujem Vám za pozornosť. (22:59:18)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Marchetti naťahuje hru ako sa len dá. Začal sa hádať s hlavným arbitrom a navyše naťahuje čas pri odkope od vlastnej brány.

90+1

Brabec z ničoho-nič poslal zaujímavý center, no smola pre domácich, že to nikto z hráčov nečakal.

90+1

Začali ubiehať dve nadstavené minúty prvého zápasu medzi Spartou a Laziom.

90

Holek zakryl loptu pred Keitom a sledoval ju pri jej ceste do zámedzia. Po Bičíkovom odkope sa dostali ku guľatému čudu domáci, ktorí ho držia vpredu.

89

Milinković-Savić našiel Candrevu, ktorý vypálil bez vážnejšej prípravy a snažil sa tak prekvapiť Bičíka, no ten zasahovať nemusel, pretože lopta skončila vedľa brány.

88

Holek odvrátil center do šestnástky odkopol za autovú čiaru. Následne za ňu zašiel s loptou Radu.

86

Po faule na Lulića rozohrávalo Lazio zo stredu ihriska, no dopredu sa neženie a kombinuje v strede ihriska, kde je to poriadne prehustené.

85

Juliš sa šikovne uvoľnil a dokázal odcentrovať, no nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov. Rimania sa nadychujú k ďalšiemu útoku.

84

Lucas Biglia poslal na zadnú žrď dobrý center, no Bičík zasahovať nemusel, pretože Lazio sa zo šestnástky vyhodilo samo.

83

Po Krejčího zákroku budú hostia zahrávať voľný kop. Loptu si v dobrej pozícii hotuje Biglia.

82

Frýdek pochybil v rozohrávke a Lazio ostáva na útočnej polovici. Domácim priaznivcom sa to nepáčilo a ozval sa piskot.

81

Fatai odcentroval, no lopta zamierila do zámedzia. Útočník Sparty sa hnevá, pretože lopta sa zjavne obtrela o Radua.

79

Rimania sú v posledných minútach sústredení hlavne na obranu. Veľmi radi by udržali prijateľnú remízu na trávniku súpera.

78

78.

78

Marchetti musel zasahovať, pretože Mareček parádne vypálil spoza šestnástky! Frýdek bežal na dorážku, no hosťujúci gólman loptu pevne držal!

77

Keita je dnes jeden z najaktívnejších hráčov. Teraz si obhodil dvoch hráčov a ešte aj stihol, loptu no na trávniku ju už neudržal. Po Bičíkovom odkope sa vpredu usadila Sparta.

75

Lazio rozohrávku Sparty príliš neatakuje a domáci majú veľa času na to, aby niečo vymysleli.

74

Sparta má loptu pod svojou kontrolou a jej hráči si ju posúvajú z kopačky na kopačku v okolí deliacej čiary. Do konca zápasu ostáva ešte viac ako štvrťhodina.

72

Ladislav Krejčí si chcel vypýtať faul, keď si obhodil loptu okolo Mauricia a hodil sa na zem, no španielsky arbiter mu na lep neskočil.

72

72.

71

Sparta obliehala súperovu šestnástku, no ani jeden z domácich sa ku strele neodhodlal. Napokon sa vydali do protiútoku Candreva s Keitom, ale strela druhého menovaného nenarobila Bičíkovi žiadne problémy.

69

Fatai stratil loptu a Lazio vyrazilo do rýchleho protiútoku, no všetko vyriešil veľmi dobre hrajúci Brabec.

68

Lazio zatlačilo partu pri jej rozohrávke a Bičík musel odkopnúť až na druhú stranu ihriska. Po jeho odkope vyrazili dopredu hostia, keď stratil loptu veľmi lacno Kehinde Fatai.

67

Rimania kombinovali v strede ihriska a Lulić sa dostal do nepríjemnej situácie. Frýdek loptu získal, no Hoedt ju upratal vedľa.

66

Dusan Basta prišiel na trávnik na začiatku druhého polčasu, no má zdravotné problémy a namiesto neho musí dohrať Mauricio. Hostia priliš o všetky možnosti striedania už krátko po hodine hry.

65

Parolo si narazil loptu s Candrevom, no ten sa pri svojej útočnej aktivite dopustil faulu na Costu.

63

Keita spracoval Raduov pas a snažil sa dostať do pokutového územia, no Brabec mu to nedovolil.

62

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza David Lafata, prichádza Lukáš Juliš.

61

Bigliov center odohrali domáci ku Parolovi, no ten sa nepresadil a loptu získal Krejčí.

60

Candreva rýchlo upaľoval po pravej strane, no jeho center skončil odvrátený na roh.

59

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Bořek Dočkal, prichádza Kehinde Fatai.

59

Sparta sa veľmi snaží. V druhom dejstve sa jej viac darí kombinovať a už zbytočne nestráca loptu.

57

57.

57

Teraz stuhla krv v žilách sparťanských hráčov a fanúšikov! Parolo nahral Milinkovićovi, ktorý ešte našiel Candrevu a jeho strela skončila na brvne Bičíkovej svätyne!

56

Domáce tribúny pískajú, pretože po niekoľkýkrát sme videli súboj Radua s domácim Frýdkom. Syn legendy Sparty spadol na zem, no hlavný arbiter faul nezapískal.

55

Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Alessandro Matri, prichádza Senad Lulić.

52

Ondřej Zahustel si loptu predkopol ďaleko pred seba a videl, že už ju nestihne skorej ako hosťujúci Biglia, ktorého skosil zozadu.

51

Po rohovom kope nedokázal vystreliť Vácha a dopredu vyrazili hostia, ale Brebec zatiahol záchrannú brzdu, keď parádnym obranným sklzom vypichol loptu pred Candrevom.

50

Sparťania sa snažili preniknúť dopredu, no Lazio bráni stred ihriska veľmi dobre. Napokon sa Frýdek ukázal v dobrom svetle, keď Hoedta donútil k dotyku a vybojoval roh.

49

Alessandro Matri si pomohol pri spracovaní lopty rukou. To si všimol hlavný arbiter a Sparta bude zahrávať voľný kop zo stredu ihriska.

48

Vácha vykúzlil pekný center, ktorý hľadal Krejčího, no Marchetti vybehol z brány a loptu skryl do náručia.

47

Lazio získalo loptu, no jeho útok po ľavej strane bol zastavený. Takisto domácim sa nepodarilo udržať loptu dlhšie a opäť sú to Rimania, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.

46

Hoedt postrčil Dočkala a Sparta bude rozohrávať.

46

Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Abdoulay Konko, prichádza Dušan Basta.

46

Začal sa druhý polčas.
Po úvodnej 45-minútovke môžu byť spokojní hostia, pretože dokázali streliť gól na súperovej pôde. Do vedenia sa ale dostala ako prvá Sparta, keď v 13. minúte parádnou strelou rozvlnil sieť Frýdek. V 38. minúte kopalo Lazio roh, po ktorom z dorážky vyrovnal Parolo. Pražáci hrajú veľmi dobre a ukazujú, že o postup ďalej budú poriadne bojovať. V druhom dejstve by potrebovali streliť gól.

Druhý polčas začne približne o 22:08.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Lopta skončila pri Bičíkovi.

45+1

Lazio si ešte vybojovalo rohový kop. To bude to posledné, čo sa v prvom polčase udeje.

45

Parolo prihral Matrimu, no toho pokryl Brabec a Sparta vytlačila Lazio na jeho polovicu. Medzitým nadstavil Undiano Mallenco ešte jednu minútu.

44

Rimania dokázali vyrovnať ešte do polčasu a teraz sledujeme, že sa snažia už len kontrolovať priebeh zápasu.

43

Sparta sa snažila preniknúť po pravej strane, no hostia dokázali Dočkala zastaviť, ale loptu nezískali. Následne sme videli Marečekov center, ktorý si na vlastnú bránu zrazil Hoedt, no Marchetti stihol zareagovať.

41

Frýdek sa zviechal na zemi po ostrom súboji s Raduom, no hlavný arbiter nariadil autové vhadzovanie.

40

Dočkalov center preletel až na druhú stranu, kde prišiel súboj Frýdka s Raduom. Lopta sa odrazila od hosťujúceho hráča vedľa ihriska.

40

Na druhej strane bude zahrávať rohový kop Sparta.

Marco Parolo (LAZ) - 1:1

38

Lazio dalo gól!
Costa odvrátil loptu na druhý roh a po ňom skončila lopta v sieti! Hoedtovu hlavičku Bičík vyrazil pred seba a MARCO PAROLO vyrovnal gólom do prázdnej brány!

38

Žltú kartu dostáva Alessandro Matri (Lazio Rím).

38

38.

38

Lazio prešlo do útoku veľmi rýchlo a dokázalo si vybojovať rohový kop.

37

Ladislav Krejčí sa dostal ku strele zvnútra šestnástky, no chýbala jej razancia. Marchetti nemal žiadne problémy.

36

Zahustelova prihrávka sa šuchla o Keitu a lopta pomaličky došla až za čiaru. Sparta bude kopať prvý roh.

35

Keitova prihrávka skončila v zámedzí. Následne odkopával Bičík a lopty sa zmocnili hráči z Ríma.

34

Antonio Candreva poslal center nad bránu a jeho spoluhráči pokrútili hlavou, pretože to bola zbytočná vec.

33

Rudí držia tesný náskok a v tejto taktickej bitke zatiaľ držia s hosťami krok. Lazio má problémy s tým, aby sa dostalo do nejakej zaujímavej šance.

32

Costa vystihol Milinkovićovu prihrávku, no od Frýdka sa lopta odrazila ku Parolovi. Vpredu vytiahol Keita prihrávku pätou a Raduov center spadol pred Bičíka, no domáci gólman si zakričal a poskakujúcu loptu chytil.

30

Hostia vyrazili do rýchleho protiútoku, no Krejčí zastavil Milinkovića, ktorý sa porúčal k zemi, ale hlavný arbiter zatiaľ púšťa podobné zákroky. Futbalu to zatiaľ len prospieva, pretože sa hrá v tempe bez zbytočných prerušení.

29

Vácha získal loptu a ihneď prihral Dočkalovi, ktorý zbadal na ľavom krídle voľného Krejčího, no jeho center zastavil Candreva.

28

Frýdek nevyhral vzdušný súboj s Milinkovićom. Lazio sa vydalo dopredu, no Sparta je dobre rozmiestnená na vlastnej polovici a hostia to nebudú mať až také jednoduché.

26

Problémom bolo, že keď Costa hádzal aut, hosťujúci priaznivci na neho bučali s rasistickým podtónom. Asi si neuvedomujú, že aj oni majú vo svojom tíme hráčov tmavej pleti.

25

Hlavný arbiter niečo diskutoval s hlavným usporiadateľom a štvrtým rozhodcom. Kamery si vyberajú Costu, o ktorom to celé bude.

24

Na ľavej strane chcel skúsiť preniknúť Costa, no Konko ho zastavil.

23

Ich akciu zastavil ofsajdový verdikt, pretože veľmi tesne sa v postavení mimo hru nachádzal Alessandro Matri.

22

Keita videl, že pred bránu si zbieha Milinković-Savić, no pas prvého menovaného bol príliš dlhý. Po Bičíkovom odkope sme videli nepresnú prihrávku Frýdka a nazad pri guľatom čude sú hostia.

20

Mario Holek odrazil loptu na Candrevu, ktorý prihral do strany Keitovi, ale jeho center skryl Bičík do svojich rukavíc.

20

Krátko nato Lukáš Vácha fauloval a môže byť rád, že nedostal žltú kartu.

19

Rimania zahrávali tretí rohový kop. Bigliov center skončil u Krejčího, ktorý prihral Brabcovi, ten následne poslal loptu na voľného Váchu, ale ten už nedokázal pokračovať v rýchlom útoku.

18

Teraz výborne zapracoval Krejčí, ktorý zablokoval pas, no lopta sa odrazila vedľa od hosťujúceho hráča. Costa hodil aut, no Sparta prišla o loptu v strede ihriska.

17

Lukáš Mareček zahral rukou. Po rozohrávke pokračuje Lazio v útočnej aktivite.

16

Ofsajd zastavil veľmi pekne vyzerajúcu kombináciu Sparty. David Lafata bol hráčom, ktorý si po prihrávku zbehol z ofsajdu.

15

Lafata prihral Krejčímu, ktorý ihneď vysunul Frýdka, ale lopta bola príliš dlhá. Po následnej nepresnej rozohrávke Bigliu išiel Frýdek po lopte, no nedovoleným spôsobom ho zastavil Konko.

13

13. Martin Frýdek (SPA) - 1:0

13

Sparta dala gól!
Toto bolo asi načasované! Práve, keď sparťanskí fanúšikovia začali s choreom prihral Lafata na MARTYNA FRÝDKA, ktorý nádhernou strelou prekonal Marchettiho! Sparte sa podaril dať Laziu dobrý šach, pretože po úvode prečkanom v obrane nakoniec vedie!

12

12. Lafata pálil vedľa vzdialenejšej žrde

12

Po aute sa dostal po pravej strane Lafata až do šestnástky, no jeho strela o kúsok minula pravú žrď!

11

Hosťujúci celok ovláda priebeh zápasu. Momentálne drží loptu na útočnej polovici a opäť sa snaží vymyslieť niečo na obranu pražskej Sparty.

9

Frýdek odvrátil Bigliov center na prednú tyč za postrannú čiaru. Sparta sa zatiaľ bráni veľmi dobre.

8

Krejčí následne zablokoval aj Candrevov pas. Rimania pokračovali v aktivite a Keita prihral do behu Milinkovićovi, ktorý si obhodil Brabca, ale český stopér stihol poslať loptu aspoň do zámedzia.

7

Po Frýdkovom faule rozohralo Lazio v strede ihriska. Keita sa po pravej strane dostalo do šestnástky, no jeho spätná prihrávka bola odvrátená domácim hráčom.

6

Bičík si môže vydýchnuť, pretože nikým nekrytý Milinković-Savić hlavičkoval tesne vedľa brány! Lazio pohrozilo Sparte hneď dva razy za pár sekúnd.

5

Zahustel zachránil Spartu pred prvým gólom! Keita pätičkou prihral za seba, kde sa lopta dostala ku Parolovi, no do jeho strely skočil vyššie spomínaný Zahustel!

4

Parolo prihral Keitovi, no ten sa cez Zahustela nedostal. Lazio po aute drží loptu na útočnej polovici a posúva si ju z kopačky na kopačku.

3

Hoedt je síce najvyšším mužom Lazia, no jeho prihrávka smerom na Matriho bola veľmi nepresná. Po Bičíkovom odkope sledujeme opäť Lazio.

2

Matri sa dostal ku lopte, no hneď boli pri ňom traja hráči a napokon Zahustel odkopol loptu až na druhú stranu ihriska.

1

Lafatov center chcel upratať smerom na bránu Krejčí, no trafil len do hráča pred sebou.

1

Váchov nákop smeroval na Zahustela, no domáci hráč by musel merať o pár centimetrov viac, aby ho zachytil.

1

Lafata sa dotkol lopty ako prvý a zápas medzi Spartou a Laziom sa začal.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

AC Sparta Praha: Bičík – Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Zahustel, Dočkal, Mareček, Vácha, Frýdek – Lafata (C), Krejčí.
Náhradníci: Miller – Mazuch, Jiráček, Konaté, Matějovský, Fatai, Juliš.

Lazio Rím: Marchetti – Konko, Biševac, Hoedt, Radu – Milinković-Savić, Biglia (C), Parolo – Candreva, Matri, Beldé.
Náhradníci: Berisha – Basta, Anderson, Lulić, Onazi, Klose, Maurício.

Rozhodca: Undiano Mallenco – del Palomar, Cabanero (všetci Španielsko).
Európska liga pokračuje dnes svojimi prvými osemfinálovými zápasmi. V Prahe sa o 21:00 začne súboj medzi Spartou a Laziom Rím.

AC Sparta Praha

Sparte patrí v českej najvyššej súťaži druhá priečka, keď stráca na Plzeň 6 bodov, no má zápas k dobru.
„Rudí“ sa dostali do vyraďovacej fázy druhej najprestížnejšej pohárovej súťaže po pokojnom postupe z druhého miesta. Sparta prešla ďalej bez prehry a s kladným skóre 10:5.
V šestnásťfinále narazili zverenci Zdeňka Sčasného na ruský Krasnodar. Ten doma porazil tesne 1:0, no na súperovej pôde ukázali, že sú silným tímom a vyhrali hladko 3:0.
Najlepším kanonierom je David Lafata, ktorý strelil v Európskej lige päť gólov, no dnes nebude môcť nastúpiť. Otázny je štart Mareka Matějovského.

Lazio Rím

Lazio je v domácej súťaži až na ôsmej priečke, keď na prvý Juventus stráca 26 bodov.
Biancocelesti sa do vyraďovacích bojov EL dostali zo skupiny G, kde s 14 bodmi obsadili prvú priečku. Pred druhým Saint-Étienne mali hráči Lazia náskok 5 bodov a tak možno povedať, že v tejto skupine jasne dominovali. V šestnásťfinále narazili na turecký Galatasaray, na ktorého trávniku remizovali 1:1. V odvete Lazio využilo domáce prostredie a vyhralo 3:1.
Pre zranenie nebude môcť nastúpiť de Vrij a otázny štart je u Radua, Bastu a Gentilettiho.

V roku 2003
tieto celky n seba narazili vrámci skupinovej fázy Ligy majstrov. Lazio doma uhralo remízu 2:2, no na Letnej prehrali tesne 0:1.
Stávkové kancelárie dnes majú vypísané veľmi podobné kurzy pre oba tímy a aj to nasvedčuje, tomu, že budeme svedkami veľmi otvoreného zápasu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

AC Sparta Praha – Lazio Rím

1:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 13. Frýdek – 38. Parolo

Karty:   52. Zahustel (SPA) – 38. Matri (LAZ)

AC Sparta Praha: Bičík – Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Zahustel, Dočkal (59. Fatai), Mareček, Vácha, Frýdek – Lafata (C) (62. Juliš), Krejčí.
Náhradníci: Miller – Mazuch, Jiráček, Konaté, Matějovský, Fatai, Juliš.

Lazio Rím: Marchetti – Konko (46. Basta, 66. Maurício), Biševac, Hoedt, Radu – Milinković-Savić, Biglia (C), Parolo – Candreva, Matri (55. Lulić), Beldé.
Náhradníci: Berisha – Basta, Anderson, Lulić, Onazi, Klose, Maurício.

Rozhodca: Undiano Mallenco – del Palomar, Cabanero (všetci Španielsko)

Odveta: Lazio - Sparta Praha 0:3