Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Malaga CF – Sporting Gijón

1:0

koniec (1:0)

11.03.2016, 20:30 • 29. kolo • Marian Fiam

: 1.85 3.9 6.5

Halilovič mal dnes hrať od začiatku zápasu, po vstupe na trávnik v 63. minúte oživil hru hostí, v závere sa následne viackrát predral za obranu Málagy. Nič to však nezmenilo na tom, že domáci získavajú z dnešného zápasu plný počet bodov, po dlhom čase si tak pripisujú na svoje konto výhru.

Držanie lopty: 48 % : 52 %.
Strely na bránu: 3:4.
Strely mimo: 6:3.
Rohy: 3:4.
Ofsajdy: 3:5.
Fauly: 8:13.

Prajeme príjemný večer! (22:20:19)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Halilovič po rohovom kope hostí zahranom nablízko nastreľuje rameno Fornalsa, ktorý stál vo vlastnej šestnástke. Hostia si pýtajú penaltu, rozhodca De Burgos nesúhlasí.

90+1

Halilovič sa predral z pravej strany až k bráne, jeho snahu odcentrovať v poslednej chvíli zastavuje obranca Málagy sklzom.

90

Hostia sa previnili útočným faulom, v strede trávnika Isma López pristupil súperovi kopačku. Hlavný rozhodca následne nadstavuje k riadnemu hraciemu času 3 minúty.

89

Domáci futbalisti získali autové vhadzovanie na polovici súpera, s rozohrávkou sa samozrejme nanáhlia.

88

Halilovič po individuálnej akcii stráca loptu už pri strede trávnika, Málaga následne získava loptu len nachvíľu, hostia sa k nej dostávajú po pár sekundách znovu.

87

Remíza by bola dnes spravodlivejšia, zatiaľ si však plný bodový zisk strážia domáci hráči najbezpečnejšou obranou – útočením.

86

Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Juanpi Añor, prichádza Christian Atsu.

85

Duda sa odhodlal k strele z diaľky, loptu posiela len privysoko, navyše mimo priestoru brány.

84

Málaga sa zatiaľ úspešne bráni napriek zvýšenej aktivite hosťujúceho celku.

83

Žltú kartu dostáva Alen Halilović (Sporting Gijón), ktorý si pýtal faul a následne štandartku zpred šestnástky domácich, napokon však dostáva kartu on za filmovanie.

81

Žltú kartu dostáva Pablo Pérez (Sporting Gijón).

80

Dlhý center na polovicu Málagy z kopačiek hostí končí len za autovou čiarou, domáci len pomaly rozohrávajú, už teraz sa snažia nenápadne zdržovať.

79

Gijón bude chcieť s prichádzajúcim koncom zápasu zvyšovať aktivitu, domácim sa možno naskytne šanca na rýchly protiútok.

78

Lora zakombinoval s Álvarezom, druhý menovaný sa nedostal do šestnástky s loptou cez Miguela Torresa.

77

Gijón si za svoju aktivitu v druhej časti druhého polčasu zaslúži vyrovnanie, domáci sa začali spoliehať na najstesnejšie vedenie, to zatiaľ držia len s veľkým šťastím.

76

Pre ofsajd teraz hostia nemôžu pokračovať v útoku, postavenie mimo hry prišlo domácim vhod, môžu totiž upokojiť priebeh hry.

75

75. Carlos Castro (GIJ)

75

Dve veľké šance hostí končia len smolou na kopačkách Gijónu! Center z ľavej strany premenil na strelu Pérez, ten triafa len Ochou. Následne sa ale k dorážke dostal Castro, ten mal dostatok času, zblízka mieril ale len do ľavej tyče!

74

Carlos padá po vzdušnom súboji s protihráčom na trávnik, potrebuje chvíľu na predýchanie zrážky, následne pokračuje v hre.

73

Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Carlos Carmona, prichádza Pablo Pérez.

72

Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Duda.

71

Útočným faulom sa teraz previnil Álvarez, loptu získavajú domáci futbalisti.

70

Žltú kartu dostáva Roberto Rosales (Málaga CF).

69

Mascarell nastrelil ruku Albentosu pred šestnástkou Málagy, rozhodca nevidel túto hru rukou, hru neprerušuje, pritom z toho mohla byť slušná štandartka hostí.

68

Isma López predlžoval nablízko na Jonyho, Fornals sa im ale postavil do prihrávky a berie si loptu, čím zastavuje útok hostí.

67

Po striedaniach na oboch stranách sa nám nachvíľu spomalil priebeh hry, aktívnejším celkom v druhej časti hry naďalej ostávajú domáci.

66

Añor padá v strede trávnika popri snahe domácich o rýchly protiútok, rozhodca však necháva hru pokračovať, podľa De Burgosa to faul nebol.

65

Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Ikechukwu Uche, prichádza Juan Pérez Carlos.

63

Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Antonio Sanabria, prichádza Alen Halilović.

63

63. Antonio Sanabria (GIJ)

63

Priamy kop domácich končí hlavičkou Weligtona k ľavej tyči, lopta len tesne míňa priestor brány!

62

Ochoa zachraňuje svoj tím! Zo šestnástky hlavičkoval po dobrej prihrávke vzduchom z pravej strany Sanabria, loptu namieril k pravej tyči, Ochoa po dobrom relfexivnom zákroku vyráža loptu pred seba na vlastného obrancu!

61

Chory Castro sa individuálne dostal až za obranu súpera, pri ľavej rohovej zástavke ho už hráč hostí dobehol, následne si loptu zráža hráč Málagy nešťastne až za autovú čiaru.

60

Domáci obrancovia zapájajú do hry Ochou, ten už z prvého dotyku odkopáva loptu až na stred.

59

Z uhla vystrelil Rosales, rozvlnil však len bočnú sieť, Cuéllar nemusel zasahovať.

58

Málaga si kontroluje hru, vyrovnanie hostí ale nie je vylúčené, spoliehať sa na najtesnejšie vedenie nemusí skončiť šťastnejšie pre domáci tím.

57

K hlavičke hráčov Málagy po rohu nedošlo, hostia dobre pokryli priestor vo vlastnej šestnástke a loptu upratujú odkopom na stred trávnika.

57

Lora radšej posiela loptu von z trávnika, nasleduje rohový kop Málagy z ľavej strany.

56

Isma López teraz nechtiac posiela loptu pomaly len priamo na Ochou, hostia teraz zvyšujú aktivitu, niekoľkokrát po sebe dokázali zaútočiť po rýchlej strate lopty domácich hráčov.

55

Sanabria si spracoval hruďou loptu v šestnástke po dobrom centri, čiarový rozhodca ale jeho ďalšiu aktivitu zastavuje, je to ofsajd.

54

Recio napokon prenechával Añorovi, jeho pokus končí asi meter nad pravým rohom Cuéllarovej brány.

53

Po Álvarezovom faule majú k dispozícii domáci štandartku zo sľubnej pozície, Cuéllar si už stavia múr, kope Recio z 21 metrov.

52

Žltú kartu dostáva Sergio Álvarez (Sporting Gijón).

52

Isma López centroval z ľavej strany až pred bránu, tam našťastie pre domácich zasahuje obranca Albentosa, ten zráža Lópezov center, lopta tak neprešla až na voľného Sanabriu.

51

Charles dostal loptu za chrbát Cuéllara, gól pre ofsajd neplatí, domáci sa tešia zbytočne.

50

Pablo sa po zrazenom centri odhodlal k voleju zpred šestnástky, loptu netriafa ideálne, Cuéllar bez problémov chytá loptu.

49

Añor nedobehol lob spoluhráča, obranca hostí v snahe o upratanie lopty triafa práve Añora, lopta končí za autovou čiarou.

48

Chory Castro nastreľoval loptu z uhla len do protihráča, Cuéllar nemusel zasahovať.

47

Albentosa musel zahrávať autové vhadzovanie z vlastnej polovici zblízka rohovej zástavky, loptu posiela aj za cenu straty až k stredu trávnika.

46

Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Dani Ndi, prichádza Carlos Castro.

46

Začal sa druhý polčas.
Jediným strelcom málo zaujímavého prvého polčasu bol Juanpi Añor, presadil sa v 25 minúte. V prvej časti hry sme videli dokopy 2 len strely na bránu, zatiaľ oba celky predvádzajú len priemerné výkony.

Druhý polčas začne približne o 21:31.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Útok hostí končí už na svojom začiatku, Hernández prihráva z vlastnej polovice len zblízka na kopačky protihráča.

44

Añor fauluje v strede trávnika, hostia budú útočiť v závere prvého polčasu.

43

Recio zo štandartky loptu posiela len privysoko, rohozhráva Cuéllar z vlastnej šestnástky.

42

Uche padá na polovici hostí, Málaga bude po Hernándezovom faule zahrávať štandartku z cca 40-tich metrov.

41

Isma López prihrával po šírke trávnika loptu pred šestnástku súpera, Weligton ale vystúpil z obrany, vystihol smer prihrávky lepšie, ako útočníci hostí, získava loptu a pokračuje dopredu.

40

Gijón napriek snahe len s problémami prechádza pred šestnástku súpera, dlhé centrované lopty končia zväčša na hlavách domácich obrancov.

39

Hostia sa nedostali k strele ani po rohovom kope, napriek Castrovmu faulu na Sanabriu lopta ostáva na kopačkách Málagy.

38

Ndi sa rozhodol strielať z uhla, z ľavej strany ale mieril presne, Ochoa musel jeho pokus vytesniť nad bránu, nasleduje roh hostí z pravej strany.

37

Sanabria sa v hraničnom súboji s Weligtonom nedostal k lopte, Weligton skákajúcu loptu dobre spracoval, následne posúva hru na polovicu súpera.

36

K strele spoza šestnástky sa odhodlal Añor, jeho pravačka však loptu posiela len do dobre stojaceho hráča Gijónu, Cuéllar nemusel zasahovať.

35

Hostia teraz nachvíľu zatlačili domáci celok na ich polovicu, Ndi padá po súboji s Weligtonom, rozhodca faul nepíska, loptu získavajú domáci.

34

Charles dobehol dobrý center za obranu súpera, následne bol dvojicou Gijónu zatlačený k autovej čiare, volí prihrávku dozadu.

33

Uche bežal za dlhým centrom Charlesa pred šestnástku hostí už zbytočne, rozhodcovia zastavujú útok Málagy pre ofsajd.

32

Sanabria sa mohol v rýchlosti presunúť spoločne s Ndim do protiútoku, prvý menovaný však nepochopiteľne nevyužil dobrú pozíciu Ndiho, radšej pokračuje individuálne do ľavej časti šestnástky, odkiaľ po dobehnutí domácej obrany nebol schopný odcentrovať.

31

Domáci získali možnosť zahrávať štandartku z veľkej diaľky, centrovaná lopta do šestnástky hostí nekončí ohrozením brány Cuéllara.

30

G. Castro centroval z ľavej strany, Charlesa ale pred bránou hostí nenachádza, lopta pristáva na hlave hráča hostí.

29

Gijón naďalej tvorí, tentoraz však Isma López radšej volí prihrávku na obranu.

28

Gijón získava loptu v strede trávnika, Lora rozohral až na Ndiho, ten centruje z pravej strany až pred bránu, loptu prace domáci obranca do bezpečia von z vlastnej šestnástky hlavičkou.

26

Žltú kartu dostáva Juanpi Añor (Málaga CF), kartu dostal za nešportové správanie, resp. oslavu svojho gólu.

25

25. Juanpi Añor (MLG) - 1:0

25

Málaga dala gól! Domáci sa ale následne dostali opätovne k lopte, JUANPI AÑOR loptu zachytil pred šestnástkou súpera, pred obranou Gijónu si ju zasekol a zo statickej pozície vystrelil ľavačkou do pravej strany brány!

25

Málaga zaútočila po chybe hostí v strede trávnika, na konci už dosť prekombinovaného útoku bol nepresný center G. Castra.

24

Málaga momentálne kombinuje na vlastnej polovici, Sanabria s Ndim až príliš vysoko napádajú ich rozohrávku.

23

Dnes to bude veľký boj, ani jeden z tímov neprevyšuje súpera, hostia sú dnes minimálne rovnocenným súperom pre Málagu.

22

G. Castro založil útok spoločne s Fornalsom, na konci akcie bol napokon Fornals, po krížnej prihrávke striela zpred šestnástky len veľmi nepresne, lopta smeruje po zemi asi 5 metrov od pravej tyče.

21

Recio v súboji schytal od Ndiho úder do tváre, zákrok chvíľu rozdýchava, následne však aj po ospravedlnení Ndiho pokračuje v hre.

20

Albentosa sa snažil vysúvať Charlesa dlhým centrom, Cuéllar mu ale kazí radosť, vybieha z brány, loptu chytá v rohu vlastnej šestnástky.

19

Málaga zahrávala prvý rohový kop zápasu, Charles hlavičkoval z uhla len nepresne, lopta padá na vrchnú sieť brány.

18

Žltú kartu dostáva Isma López (Sporting Gijón).

18

Aj so šťastím sa k lopte dostal Uche priamo v šestnástke súpera, po prvom dotyku s loptou si však streleckú pozíciu nevytvoril, lopta mu ušla.

17

Útočný faul tentoraz domáci predvádzajú priamo pred šestnástkou súpera, Málaga znovu stráca loptu.

16

Začiatok zápasu naznačuje, že dnes to nebude jednoznačné víťazstvo jedného, či druhého mužstva, hostia s postupom času naberajú sebavedomie.

15

Pre útočný faul Weligtona ostávajú hostia naďalej pri lopte, Jony bol vysunutý po ľavej strane, loptu si však potiahol až na hranicu trávnika, následne centroval len spoza čiary na Sanabriu, hra pokračuje odkopom brankára Ochou.

14

Pre zle hodený aut teraz domáci strácajú loptu na polovici súpera, Málaga tak až príliš lacno odovzdáva loptu Sportingu Gijón.

13

Ndi sa dostal pred bránu domácich aj s loptou, mohol strielať, rozhodol sa však predlžovať na Carmonu, prihrávka priamo pred pravú tyč bola z jeho strany prisilná, lopta končí mimo trávnika.

12

Málaga sa konečne dokázala presadiť aj smerom dopredu, ich rýchly protiútok nateraz hostia dokázali ubrániť.

11

Ndi sa nepresadil proti dvojici súperov pri šestnástke domácich, pridlhý center tak dobehnúť nedokázal.

10

Málaga už dlhší čas hrá len na vlastnej polovici, Gijón nepôsobí ako horší tím.

9

Ochoa znovu predlžuje na Albentosu počas vysokého napádania hostí, Gijón získava po svojej aktivite aspoň autové vhadzovanie na polovici súpera.

8

Ochoa sa teraz až pričasto zapája do hry, stred obrany Weligton-Albentosa teraz majú menšie problémy presunúť hru od vlastnej šestnástky.

7

Pridlhú loptu smerujúcu k pravej rohovej zástavke Carmona nedokázal dobehnúť, Ochoa sa chystá na odkop z vlastnej šestnástky.

6

Uche bol vysúvaný dlhým centrom z domácej polovice, v poslednej chvíli mu zabraňuje v spracovaní obranca hostí Meré.

5

Jony sa ocitol v ofsajde, v hre nemôže pokračovať, pri lopte budú opäť domáci futbalisti.

4

Málaga momentálne necháva súpera kombinovať na vlastnej polovici, Jonymu teraz nechýbalo veľa k prechodu do streleckej pozície.

3

Málaga zaútočila, k strele spoza šestnástky sa ale nedostala pre zatiaľ dobrú obranu hostí.

2

Do hry sa zapája brankár Cuéllar, po malej domov musí vlastným spoluhráčom pomôcť v rozohrávke.

1

Málaga hrá s ľava doprava v bielomodrom, v ceste im stoja hostia v bieločervených dresoch.

1

1. Antonio Sanabria (GIJ)

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Málaga CF: Ochoa – Rosales, Albentosa, Weligton (C), Miguel Torres – Añor, Recio, Fornals, G. Castro – Uche, Charles.
Náhradníci: J. P. Carlos, Atsu, Horta, Ricca, Duda, Filipenko.

Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), L. Hernández, Meré, Isma López – S. Álvarez, Mascarell – Carmona, Ndi, Jony – A. Sanabria.
Náhradníci: Alberto García – Lichnovsky, Espinosa, C. Castro, Aït-Atmane, Halilović, P. Pérez.

Rozhodca: De Burgos – García, De Francisco.
V predohrávke 29. kola španielskej Primera División privíta Málaga trápiaci sa Sporting Gijón. Sporting naposledy vyhral ešte na konci januára, navyše na štadióne La Rosaleda hráči Gijónu ešte nevyhrali.

Málaga CF už dlhšiu dobu padá v tabuľke, tento rok v 11-tich zápasoch Primera División dosiahli Sardely len 4 víťazstvá, zatiaľ im ich bodový zisk stačí na 12. miesto. Pozitívom pre tento tím však môže byť fakt, že ich útoku sa konečne darí, v posledných štyroch zápasoch Málaga strelila 6 gólov. Tréner Málagy Javi Garcia chce v dnešnom zápase získať plný počet bodov. Bojujeme za jeden tím, no nemáme šťastie. Potrebujeme sa ukľudniť a sústrediť sa na to, čo je najdôležitejšie, povedal.

Domácim dnes budú chýbať útočníci Duje Čop a Roque Santa Cruz,brankár Carlos Kameni je po operácii menisku, dnes taktiež nenastúpi. Ignacio Camacho dostal v poslednom zápase za dve žlté automaticky červenú kartu, práve dnes si na tribúne odsedí svoj jednozápasový trest.

Sporting Gijón sa aktuálne nachádza na zostupovom 19. mieste, spodná časť tabuľky je však 10 kôl pred koncom vyrovnaná. Sporting vyhral v tejto sezóne vonku len 3 zápasy, naposledy vo Valencii najtesnejším rozdielom ešte na konci januára. Posledný bodový zisk vonku zaznamenali Rojiblancos v 25. kole po remíze v Betise.

Sporting vie strielať góly (má ich na svojom konte dokonca viac, ako jeho dnešný súper), problémom Gijónu je však obrana. V posledných šiestich zápasoch až 5-krát inkasovali 2 a viac gólov, dokonca doma dovolili slabučkému Espanyolu strielať presne až 4-krát.

Ognjen Vranjes si odpykáva jednozápasový trest za príliš veľa žltých kariet, dnes nenastúpi. Zranenie si v týme hostí stále lieči Bernardo Espinosa a Nacho Cases.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

Malaga CF – Sporting Gijón

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 25. Añor

Karty:   26. Añor (MLG), 70. Rosales (MLG) – 18. Isma López (GIJ), 52. S. Álvarez (GIJ), 81. P. Pérez (GIJ), 83. Halilović (GIJ)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 8:13.

Malaga CF: Ochoa – Rosales, Albentosa, Weligton (C), Miguel Torres – Añor (86. Atsu), Recio, Fornals, G. Castro (72. Duda) – Uche (65. J. P. Carlos), Charles.
Náhradníci: A. Escandell – J. P. Carlos, Atsu, Horta, Ricca, Duda, Filipenko.

Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), L. Hernández, Meré, Isma López – S. Álvarez, Mascarell – Carmona (73. P. Pérez), Ndi (46. C. Castro), Jony – A. Sanabria (63. Halilović).
Náhradníci: Alberto García – Lichnovsky, Espinosa, C. Castro, Aït-Atmane, Halilović, P. Pérez.

Rozhodca: De Burgos – García, De Francisco