Menu

Futbal

Anglická Premier League

Everton FC – Southampton FC

1:1

koniec (0:0)

16.04.2016, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • 34. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

Na konci zápasu svieti na ukazovateli skóre remízový výsledok. V druhom polčase i v celom zápase bol lepším tímom Southampton, ktorý však po góle Funesa Moriho prehrával. Zásluhou Maného odkázal rýchlo odpovedať, no v záverečnej fáze duelu už hostia víťazstvo na svoju stranu nestrhli.

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (17:59:01)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

V samom závere nadstaveného času ešte zavelil k útoku John Stones, ktorý z pozície stopéra vyviezol loptu až pred šestnástku Southamptonu. Ku žiadnemu zakončeniu na bránu Forstera však neprišlo.

90+3

Everton sa už sústredí len na bránenie remízového výsledku.

90+2

Sadio Mané síce nedokázal nateraz nič vymyslieť, no jeho tím ostáva v držaní lopty.

90+1

Craig Pawson pridal k druhému dejstvu štyri minúty.

90

Connoly už loptu na hracej ploche udržať nedokázal.

89

Hosťujúci futbalisti sa stále snažia prikloniť misky váh na svoju stranu.

88

Tadič z pravého krídla odcentroval do šestnástky Evertonu. Jeden z najlepších hráčov zápasu však počas svojej kariéry určite predviedol už aj lepšie centre.

86

Funes Mori vyskúšal strelecké šťastie z veľkej vzdialenosti. Jeho strela však mierila do horných radov tribúny za bránkou Forstera.

85

Mané si nádherne stiahol loptu zo vzduchu, dokázal ju udržať aj napriek nátlaku trojice protihráčov a odovzdal ju Bertrandovi. Ten siahol k nákopu na hrot útoku, kde ale úradoval John Stones, ktorý získal loptu do domáceho držania.

84

Žltú kartu dostáva Jay Rodriguez (Southampton FC).

83

Futbalisti Evertonu bol dlhšom čase kombinujú na útočnej polovici. Zatiaľ však v úctyhodnej vzdialenosti od brankára Forstera.

83

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Darron Gibson, prichádza Tom Davies.

80

Sadio Mané pri preniku do šestnástky naplno demonštroval, že má rýchle nohy. Svoju individuálnu akciu však nedokázal zakončiť gólovo, kedže proti jeho pokusu z uhla dokázal Joel Robles zakročiť!

78

Jay Rodriguez poriadne vyprášil rukavice domáceho brankára! Tlak Southamptonu bude zrejme s blížiacim sa koncom stretnutia ešte silnieť.

76

76. Sadio Mané (SOT) - 1:1

76

Southampton dal gól! Treba skonštatovať, že vzhľadom na priebeh zápasu, sa Southampton dočkal zaslúženej odmeny za svoj výkon! Výrazný vklad v gólovej akcii mal Dušan Tadič, ktorý po narážačke s Martinom dopravil loptu až do bezprostrednej blízkosti Roblesovej svätyne, pred ktorou veľmi pohotovou zareagoval SADIO MANÉ. Senegalčan sa vtesnal medzi oboch domácich stopérov a pravačkou upratal loptu do siete!

73

Čerstvý Jay Rodriguez sa dokázal cez Ovieda presadiť do šestnástky Evertonu, ten však v jeho prenasledovaní pokračoval a vytlačil ho za bránkovú čiaru.

72

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Jay Rodriguez.

70

Southampton, proti ktorému dnes už dvakrát hrala šťastena, keď Evertonu pomohla konštrukcia brány, má pred sebou ešte niečo viac ako dvadsať minút, aby minimálne vyrovnal.

68

68. Ramiro Funes Mori (EVE) - 1:0

68

Everton FC dal gól! Tím, ktorý mal doposiaľ v druhom polčase menej z hry, sa ujíma vedenia! Stopér Evertonu RAMIRO FUNES MORI si naskočil na center z rohového kopu, hlavičkové zakončenie mu obrana Southamptonu síce zablokovala, no lopta sa k nemu vrátila, a tak to argentínsky obranca vyskúšal strelou ľavačkou. Tá tiež nebola nejako extra vydarená, no pred Forsterom ešte niekto loptu mierne tečoval a tá sa napokon zatrepotala v sieti!

68

Mladučký Connolly poslal do hosťujúcej šestnástky zaujímavo vyzerajúci strieľaný center, po ktorom budú domáci zahrávať rohový kop.

67

Betrandov center od rohovej zástavky pristál priamo v náručí brankára Joela Roblesa.

66

The Saints z nej však kvôli nepodarenému centru absolútne nič nevyťažili.

65

Bešic zasiahol do tváre Clasieho. Southampton má k dispozícii štandardnú situáciu.

65

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Ross Barkley.

64

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Graziano Pellè, prichádza Steven Davis.

63

Žiadne však neznamenala. Forster nemohol mať s ľahkým technickým pokusom Mirallasa, ktorý smeroval presne do stredu brány, žiadne starosti.

62

Everton bude zahrávať štandardnú situáciu z pozície, ktorá už môže pre brankára Forstera znamenať nebezpečenstvo.

61

Betrand po zisku lopty využil dieru vzniknutú v strede poľa, vyviezol ju na útočnú polovicu, kde v akcii pokračoval Shane Long, ktorý si však v kombinácii nevyhovel s Pellem.

59

Kevin Mirallas sa z ľavej strany snažil vniknúť do pokutového územia, na osobný súboj sa však sústredil až priveľmi. S hlavou dole si všímal loptu, pritom nezaregistroval, že mal pred hranicou hosťujúcej šestnástky voľného Bešiča. Belgičan napokon s loptou nič nevymyslel.

58

Bertrandov pretiahnutý center ukontroloval Funes Mori, ktorý nechal loptu doskackať mimo hraciu plochu.

57

Hra sa teraz už hodnú chvíľu odvíja pri postrannej čiare. Loptu majú v držaní hostia, ktorí sa postupne cez autové vhadzovania posúvajú vpred.

55

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Séamus Coleman, prichádza Callum Connolly.

53

Bertrand v rýchlostnom súboji poriadne preveril Colemana. Ten vyťažil z toho, že mal bližšie k lopte, ktorú nakoniec skĺzačkou stihol upratať na rohový kop.

52

Domáci sa snažia upokojiť hru, loptu poslali až k brankárovi Joelovi Roblesovi, ktorý vyháňa svojich spoluhráčov vpred.

51

51. Dušan Tadić (SOT)

51

Po druhý raz v zápase Everton zachránila konštrukcia brány. Dušan Tadič to spravil parádne. Na okraji šestnástky si poradil s jedným protihráčom, druhého obišiel po vniknuté do pokutového územia a ľavačkou následne obalil loptu k vzdialenejšej žrdi svätyne Evertonu! Tú napokon aj opečiatkovala.

50

Tak ako patril záver prvého polčasu Southamptonu, mu rovnako patrí aj úvod toho druhého. Everton sa zatiaľ po zmene strán nedostal na dlhší čas k lopte.

48

Tadič si vypýtal faul Bešica, po ktorom bude Southampton z ľavej strany rozohrávať akýsi skrátený rohový kop.

47

Martina sa pokúsil o center z pravej strany, no nastrelil len Leona Osmana.

46

Oba tímy vstúpili do druhého polčasu v rovnakých zostavách, v akých ukončili prvú polovicu zápasu.

46

Začal sa druhý polčas.
V závere prvého polčasu mal Southampton dve veľké šance na otvorenie skóre. Ani jedna z nich sa však gólom neskončila. Do kabín sa tak odchádza za bezgólového stavu, s čím môžu byť rozhodne spokojnejší futbalisti Evertonu, ktorí síce mali v prvom polčase tiež nejaké šance, no tie neboli až tak nebezpečné.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Po ďalšom rohu, ktorý sa zahrával tentoraz z opačnej strany, sa v strede pokutového územia Evertonu dostal k zakončeniu van Dijk, ktorý prestrelil bránu Evertonu!

45+2

Záver úvodného dejstva patrí Southamptonu, ktorý sa takmer ujal vedenia! Center od rohovej zástavky na prvej žrdi zasiahol hlavou Shane Long. Joel Robles bol prekonaný, ale zasiahla zaň pravá tyč, ktorá zabránila hosťom v radosti z presného zásahu!

45+1

Rozbehla sa prvá z troch nadstavených minút.

45

V samom závere riadnej hracej doby prvého polčasu si dôležitý defenzívny zákrok pripísal na konto John Stones. Nasledovať bude ešte rohový kop Southamptonu.

44

44. Ryan Bertrand (SOT)

44

Priamy voľný kop rozohral Rayan Bertrand, ktorý ľavačkou loptu pekne zatočil ponad múr Evertonu. Jeho strela sa krútila k ľavej žrdi domácej brány, kde bol so svojím zákrokom pripravený Joel Robles!

42

Stopér Evertonu Funes Mori v snahe vyviesť loptu na útočnú polovicu stratil loptu, do otvoreného priestoru sa s loptou rozbehol Long, ktorého zakrižoval Darron Gibson a aj za cenu žltej karty ho zostrelil na trávnik.

41

Funes Mori dostal nevydareným odkopom do úzkych Colemana, ktorý musel odvrátiť loptu do autu.

40

Arouna Koné sa pokúsil o akrobatické zakončenie. Po centri z pravého krídla vystrihol v šestnástke Southamptonu pekné nožničky, no na škodu Evertonu loptu nezasiahol.

38

Zblokovanie strely Mirallasa bolo tým posledným, čo José Fonte v dnešnom zápase predviedol. Pre zranenie musel opustiť ihrisko. Jeho mieste v srdci hosťujúcej defenzívy zaujal Jošida.

36

Kevin Mirallas si ako pravák veľmi pekne naviedol loptu z ľavej strany na stred ihriska, spoza šestnástky zakončil. Jeho prízemný strelu stopér Fonte nohou nadvihol nad bránu Southamptonu. Nasleduje rohový kop v prospech domácich.

35

Clasie nebezpečne centroval do šestnástky, defenzíva Evertonu však stála na pevných nohách. Ten istý hráč sa o malý moment neskôr previnil v súboji s Koném.

33

Arouna Koné síce dokázal po stiahnutí sa na vlastnú polovicu vybojovať loptu, no následne si nedal pozor a tak ako ju rýchlo získal, o ňu rovnako rýchlo aj prišiel.

32

Sadio Mané udržal loptu pred dotierajúcim Colemanom, ktorý mu dýchal na chrbát, a následne si pomohol prihrávkou brankárovi Forsterovi.

30

Pelle nechal umne loptu padnúť za seba, vediac o tom, že má za chrbtom rozbehnutého spoluhráča. Celej akcii Southamptonu však vystavil stopku ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.

28

Po krátkej prestávke sa opäť hrá. Bryan Oviedo poučený predchádzajúcou situáciou teraz už pristúpil k bráneniu Tadiča podstatne tvrdšie, čoho výsledkom bol zisk lopty na domáce kopačky.

26

Hra je prerušená, pretože zdravotné problémy hlásia hneď dvaja aktéri zápasu. V opatere zdravotníkov je domáci Bryan Oviedo a hosťujúci kapitán José Fonte.

25

Oviedo sa pri plnení si defenzívnych povinností nechal oklamať Tadičom, ktorý cez neho dokázal bez väčších problémov odcentrovať loptu na zadnú žrď. Ani tento center aktívneho hosťujúceho hráča však nenašiel adresáta.

24

Everton sa snažil upokojiť hru rozvláčnou rozohrávkou v strede poľa, no tá skončila nepresnosťou, po ktorej sa lopty zmocnil Victor Wanyama.

22

Tadič tentoraz v úlohe centrujúceho hráča, keď ľavačkou zatočil loptu do šestnástky Evertonu, no tou lopta len preletela bez toho, aby ju Mané stačil zasiahnuť.

20

Na konci dvadsiatej minúty predviedol Southampton svoju dosiaľ najpodarenejšiu akciu smerom dopredu. Na jej konci bolo zakončenie Dušana Tadiča. Srbský záložník zakončoval zo stredu šestnástky, z ťažkej pozície, no loptu nakoniec poslal len tesne nad brvno Roblesovej brány!

18

Deulofeu vyprodukoval z pravej strany veľmi dobrý center, po ktorom mohol z vnútra pokutového územia zakončovať Mirallas. Ten sa pokúsil oprieť do lopty z prvej, no jeho pokus obrana svätcov zablokovala.

17

Southampton vysoko napádal rozohrávajúcich hráčov Evertonu. Funes Mori chcel v tiesni siahnuť k nákopu na súperovu polovicu, no ten mu bol zablokovaný. Nasledovať bude odkop od domácej svätyne.

15

Sadiovi Manému na ľavej strane ihriska utiekla lopta do autu. Senegalčan síce následne vzhliadal k postrannému rozhodcovi, aby prisúdil aut Southamptonu, no hráč Evertonu sa lopty nedotkol.

14

Pred Wanyamom sa v strede poľa otvoril priestor, a tak to stredopoliar Southamptonu skúsil. Jeho pokus síce mieril na bránu, no Joelovi Roblesovi nenarobil vážnejšie starosti.

12

Everton získal možnosť útočnej akcie po nepresnosti Martinu, lopty sa ujal Kevin Mirallas, ktorého následnú prihrávku zachytil práve Martina.

10

Pravému obrancovi hosťujúceho tímu sa podarilo z ťažkej pozície poriadne vystrašiť brankára Evertonu Joela Roblesa! Martina na krídle centroval z ťažkej pozícii, no loptu sa mu podarilo trafiť natoľko dobre, že by zapadla pod brvno domácej svätyne. Brankár Evertonu ju však dokázal vyboxovať na rohový kop.

9

Akcia domácich skončila po hvizde hlavného rozhodcu, ktorý si všimol nedovolené počínanie Kevina Mirallasa.

7

Kľúčová postava zálohy Southamptonu by však mala byť v poriadku, keďže sa veľmi rýchlo vrátila späť do hry.

6

V opatere zdravotníkov je Victor Wanyama, ktorý sa po jednom zo súbojov ťažko dvíha zo zeme.

5

Teraz to vyzeralo, ako by Fraser Forster krotil horúci zemiak. Lopta mu niekoľkokrát vypadla z rukavíc, no celú situáciu napokon za pomoci svojej defenzívy dokázal vyriešiť.

3

Prvé nebezpečnejší útok zápasu predviedol domáci Everton. Leon Osman dostal dobrú prihrávku na kraj šestnástky, odkiaľ predkladal loptu pred bránu Southamptonu. Pred ňou však chýbali domáci hráči, ktorí by nasmerovali loptu do siete!

1

Hosťujúci Long zviedol súboj s Funesom Morim, ktorý z neho vyšiel úspešnejšie. Ofenzívny hráč Southamptonu sa následne dopustil útočného faulu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Everton FC: Robles – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Oviedo – Bešić, D. Gibson, L. Osman (C) – Deulofeu, Koné, Mirallas.
Náhradníci: Howard – Niasse, Pienaar, R. Lukaku, Barkley, Davies, Connolly.

Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Fonte (C), Bertrand – Wanyama, Clasie – Mané, Long, Tadić – Pellè.
Náhradníci: Stekelenburg – Jošida, Soares, Ward-Prowse, Romeu, Jay Rodriguez, S. Davis.

Rozhodca: Pawson – Bryan, Beck – Harrington.
Anglická Premier League je vo svojej záverečnej fáze. Cez víkend má na programe 34. kolo. Najväčším lákadlom spomedzi jeho sobotných duelov je bezpochyby stretnutie medzi Chelsea a Manchestrom City, no zaujímavý môže byť aj zápas Evertonu so Southamptonom, na ktorého priebeh sa pozrieme bližšie v tomto online prenose.

Liverpoolsky Everton sa nachádza v časti tabuľky, ktorá je poriadne vyrovnaná. Zverencom Roberta Martíneza patrí so ziskom 40 bodov dvanásta pozícia, pričom jedenáste a šestnáste miesto delia len tri body. Domácich nezastihlo posledné obdobie v dobrej forme. V posledných piatich ligových zápasoch získali len dva body. Víťazstvo v Premier League naposledy zaznamenali ešte prvého marca. Fanúšikovia karameliek dostali náplasť na slabé výsledky svojich miláčikov v podobe triumfu nad Chelsea Londýn, ktoré Evertonu zabezpečilo účasť v semifinále FA Cupu.

Southamptonu FC patrí siedme miesto ligového pelotónu. Rovnaké umiestnenie dosiahlo mužstvo vedené Ronaldom Koemanom aj na konci minulého ročníka. Hostia sa v záverečných dueloch sezóny ešte môžu pobiť o účasť v budúcej edícii Európskej ligy, keďže na piaty Manchester United strácajú len tri body. Southampton je v podstatne lepšej fazóne ako jeho dnešný oponent. The Saints zaznamenali v posledných piatich zápasoch tri víťazstva, jednu remízu a nad ich sily bol len za majstrovským vavrínom kráčajúci Leicester City.

V prvej vzájomnej tohtosezónnej konfrontácii uspel Everton, ktorý zdolal Southampton na jeho pôde rozdielom triedy – 3:0. Hostia sa budú v sobotu snažiť prelomiť mimoriadne negatívnu zápasovú bilanciu z Goodisonovho parku, kde naposledy dokázali naplno bodovať ešte v roku 1997.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Everton FC – Southampton FC

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 68. Ra. Funes Mori – 76. Mané

Karty:   42. D. Gibson (EVE) – 84. Jay Rodriguez (SOT)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:14.

Everton FC: Robles – Coleman (55. Connolly), Stones, Ra. Funes Mori, Oviedo – Bešić, D. Gibson (83. Davies), L. Osman (C) – Deulofeu (65. Barkley), Koné, Mirallas.
Náhradníci: Howard – Niasse, Pienaar, R. Lukaku, Barkley, Davies, Connolly.

Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Fonte (C) (38. Jošida), Bertrand – Wanyama (72. Jay Rodriguez), Clasie – Mané, Long, Tadić – Pellè (64. S. Davis).
Náhradníci: Stekelenburg – Jošida, Soares, Ward-Prowse, Romeu, Jay Rodriguez, S. Davis.

Rozhodca: Pawson – Bryan, Beck – Harrington