Menu

Futbal

Anglická Premier League

Everton FC – Southampton FC

1:1

koniec (0:0)

16.04.2016, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • 34. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

84

Žltú kartu dostáva Jay Rodriguez (Southampton FC).

83

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Darron Gibson, prichádza Tom Davies.

80

Sadio Mané pri preniku do šestnástky naplno demonštroval, že má rýchle nohy. Svoju individuálnu akciu však nedokázal zakončiť gólovo, kedže proti jeho pokusu z uhla dokázal Joel Robles zakročiť!

76

76. Sadio Mané (SOT) - 1:1

76

Southampton dal gól! Treba skonštatovať, že vzhľadom na priebeh zápasu, sa Southampton dočkal zaslúženej odmeny za svoj výkon! Výrazný vklad v gólovej akcii mal Dušan Tadič, ktorý po narážačke s Martinom dopravil loptu až do bezprostrednej blízkosti Roblesovej svätyne, pred ktorou veľmi pohotovou zareagoval SADIO MANÉ. Senegalčan sa vtesnal medzi oboch domácich stopérov a pravačkou upratal loptu do siete!

72

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Jay Rodriguez.

68

68. Ramiro Funes Mori (EVE) - 1:0

68

Everton FC dal gól! Tím, ktorý mal doposiaľ v druhom polčase menej z hry, sa ujíma vedenia! Stopér Evertonu RAMIRO FUNES MORI si naskočil na center z rohového kopu, hlavičkové zakončenie mu obrana Southamptonu síce zablokovala, no lopta sa k nemu vrátila, a tak to argentínsky obranca vyskúšal strelou ľavačkou. Tá tiež nebola nejako extra vydarená, no pred Forsterom ešte niekto loptu mierne tečoval a tá sa napokon zatrepotala v sieti!

65

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Ross Barkley.

64

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Graziano Pellè, prichádza Steven Davis.

55

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Séamus Coleman, prichádza Callum Connolly.

51

51. Dušan Tadić (SOT)

51

Po druhý raz v zápase Everton zachránila konštrukcia brány. Dušan Tadič to spravil parádne. Na okraji šestnástky si poradil s jedným protihráčom, druhého obišiel po vniknuté do pokutového územia a ľavačkou následne obalil loptu k vzdialenejšej žrdi svätyne Evertonu! Tú napokon aj opečiatkovala.

45+3

Po ďalšom rohu, ktorý sa zahrával tentoraz z opačnej strany, sa v strede pokutového územia Evertonu dostal k zakončeniu van Dijk, ktorý prestrelil bránu Evertonu!

44

44. Ryan Bertrand (SOT)

44

Priamy voľný kop rozohral Rayan Bertrand, ktorý ľavačkou loptu pekne zatočil ponad múr Evertonu. Jeho strela sa krútila k ľavej žrdi domácej brány, kde bol so svojím zákrokom pripravený Joel Robles!

42

Stopér Evertonu Funes Mori v snahe vyviesť loptu na útočnú polovicu stratil loptu, do otvoreného priestoru sa s loptou rozbehol Long, ktorého zakrižoval Darron Gibson a aj za cenu žltej karty ho zostrelil na trávnik.

38

Zblokovanie strely Mirallasa bolo tým posledným, čo José Fonte v dnešnom zápase predviedol. Pre zranenie musel opustiť ihrisko. Jeho mieste v srdci hosťujúcej defenzívy zaujal Jošida.

20

Na konci dvadsiatej minúty predviedol Southampton svoju dosiaľ najpodarenejšiu akciu smerom dopredu. Na jej konci bolo zakončenie Dušana Tadiča. Srbský záložník zakončoval zo stredu šestnástky, z ťažkej pozície, no loptu nakoniec poslal len tesne nad brvno Roblesovej brány!

10

Pravému obrancovi hosťujúceho tímu sa podarilo z ťažkej pozície poriadne vystrašiť brankára Evertonu Joela Roblesa! Martina na krídle centroval z ťažkej pozícii, no loptu sa mu podarilo trafiť natoľko dobre, že by zapadla pod brvno domácej svätyne. Brankár Evertonu ju však dokázal vyboxovať na rohový kop.

3

Prvé nebezpečnejší útok zápasu predviedol domáci Everton. Leon Osman dostal dobrú prihrávku na kraj šestnástky, odkiaľ predkladal loptu pred bránu Southamptonu. Pred ňou však chýbali domáci hráči, ktorí by nasmerovali loptu do siete!

Everton FC – Southampton FC

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 68. Ra. Funes Mori – 76. Mané

Karty:   42. D. Gibson (EVE) – 84. Jay Rodriguez (SOT)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:14.

Everton FC: Robles – Coleman (55. Connolly), Stones, Ra. Funes Mori, Oviedo – Bešić, D. Gibson (83. Davies), L. Osman (C) – Deulofeu (65. Barkley), Koné, Mirallas.
Náhradníci: Howard – Niasse, Pienaar, R. Lukaku, Barkley, Davies, Connolly.

Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Fonte (C) (38. Jošida), Bertrand – Wanyama (72. Jay Rodriguez), Clasie – Mané, Long, Tadić – Pellè (64. S. Davis).
Náhradníci: Stekelenburg – Jošida, Soares, Ward-Prowse, Romeu, Jay Rodriguez, S. Davis.

Rozhodca: Pawson – Bryan, Beck – Harrington