Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Wales – Slovensko

2:1

koniec (1:0)

11.06.2016, 18:00 • Stade de Bordeaux, Bordeau • Skupina B • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer)

Tipsport: 3.1 3.1 2.75

Slovensko teda v prvom zápase na európskom šampionáte prehralo, ale jeho šance na postup zo skupiny ešte ani zďaleka nie sú minulosťou. Ďalší zápas čaká našich reprezentantov už v stredu o 15:00 proti Rusku. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok sobotňajšieho večera. (20:03:30)

Štatistiky po zápase:
Držanie lopty: 44% – 56%
Strely celkovo: 10 – 13
Strely na bránku: 8 – 2
Žlté karty: 0 – 5
Slovenskí futbalisti v druhom polčase vyrovnali zásluhou mladého Dudu a dostali sa aj do tlaku, ale druhý gól z neho nevyťažili. Potom stratili koncentráciu, na ich konto začali pribúdať zbytočné žlté karty a napokon aj rozhodujúci gól, o ktorý sa deväť minút pred koncom riadnej hracej doby postaral Robson-Kanu. Naši chlapci už aj napriek veľkej snahe nedokázali skórovať a v prvom dôležitom zápase na EURE nezískali ani bod.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Hamšík to dopredu skúšal ešte dlhým pasom, ale Nemec bol v ofsajde. Zdá sa, že Slovensko sa už k šanci na vyrovnanie nedostane.

90+4

Slováci to skúsili prihrávkou na Nemca, ale ten v súboji s Chesterom neuspel. Lopta doletela ku gólmanovi Wardovi, ktorý sa s rozohrávkou rozhodne nebude ponáhľať.

90+3

Slovensko stratilo niekoľko desiatok sekúnd, pretože čas hrá teraz s futbalistami v červených dresoch. Walesania sa pokúšajú naťahovať a držať loptu čo najďlaej od svojej bránky.

90+2

Martin Škrtel (Slovensko) vletel do súboja veľmi tvrdo, ale zdá sa, že súpera nezasiahol. Aj napriek tomu však dostáva žltú kartu.

90+1

A neboli sme ďaleko od vyrovnania! Z približne 13 metrov pálil v rýchlosti bez prípravy Mak, ale bránku prestrelil.

90+1

Nadstavovať sa budú štyri minúty. Slovensko sa pokúsi aspoň o vyrovnanie a zisk bodu.

90

Na opačnej strane sme až do zakončenia pustili Balea, ale našťastie mieril iba priamo do Kozáčika a potom fauloval Pekaríka.

89

Slováci prešli do útoku. Pekarík vo vápne prihrával Makovi, ktorý sa ešte pokúšal zapracovať pätou, ale nevyšlo mu to a zakončenie neprišlo.

88

Posledné striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Jazz Richards.

88

Ramsey rozohral rohový kop iba veľmi zle a po jeho centri žiadne zakončenie neprišlo. Slovensko sa dobre ubránilo, ale teraz sa potrebuje bleskovo presunúť na opačnú polovicu trávnika.

87

Slováci si nedali pozor a nechali otvorenú defenzívu. Do skvelého brejku sa dostali Bale a Ramsey, ale druhý menovaný po prihrávke nedokázal zúžitkovať obrovský priesor. Wales napokon v gólovej šanci získava iba rohový kop.

86

86. Adam Nemec (SVK)

86

Slovensko napokon bolo veľmi blízko vyrovnania! Po Šventovom centri zakončoval hlavou Nemec, ale trafil iba pravú žrď Wardovej bránky.

86

Slovensko sa vôbec nedokáže dostať do tlaku, ktorý teraz nevyhnutne potrebuje. Kozákovi zverenci sa potrebujú nakopnúť, v čom sa snažia pomôcť aj naši fanúšikovia na tribúnach.

85

Wales je pri chuti a svoje vedenie už rozhodne nechce stratiť. Bale poslal na Ramseyho dobrú prihrávku a druhý menovaný chcel aj zakončovať, ale našťastie pre náš tím sa mu to už v tiesnenej pozícii nepodarilo.

84

Posledné striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vladimír Weiss, prichádza Miroslav Stoch.

83

Bale skončil v strede trávnika na zemi po fauele Juraja Kucku, ktorý vidí ďalšiu žltú kartu.

81

81. Hal Robson-Kanu (WAL) - 2:1

81

Wales dáva gól!
Striedajúci HAL ROBSON-KANU dostáva Wales druhýkrát v zápase do vedenia! Ramsey prešiel za hranicu šestnástky, kde loptu posunul na pravú stranu, odkiaľ sa už Robson-Kanu nemohol mýliť a aj cez Ďuricu skóroval.

80

Nepohodu slovenského ítmu v tejto chvíli dokumentuje aj žltá karta, ktorú dostáva Vladimír Weiss (Slovensko).

80

Bale to tentokrát skúsil strelou do stredu bránky, na čo si dal Kozáčik obrovský pozor a loptu pohodlne pokryl. Slovensko stratilo svoj tlak a teraz sa samo musí brániť.

79

Wales však vybojoval ďalší faul a Bale bude opäť rozohrávať nepríjemný priamy kop.

79

Prudká lopta smerovala z priameho kopu rovno pred našu bránku, kde si povyskočil Kozáčik a vyrazil ju pred seba. Wales stále ostáva na útočnej polovici.

78

Róbert Mak (Slovensko) dostáva druhú žltú kartu tohto zápasu po tom, čo zbtočne nastavil nohu oproti súperovi. Nasledovať bude priamy kop Walesu.

77

Duda chcel uspeiť v súboji s Chesterom, ale dopustil sa iba faulu a loptu získajú naši súperi. Slovensko si musí dať pozor v defenzíve.

76

Štadiónom teraz opäť znejú chorály fanúšikov Walesu. Červené peklo na tribúnach prebúdza aj Walesanov na trávniku, ktorí začínajú byť opäť nepríjemní.

75

Slovensko bude po ďalšej neúspešnej akcii svojho súpera rozohrávať od vlastnej bránky. Naši chlapci sú v druhom polčase aktívnejší, v posledných minútach sa však musia viac brániť.

74

Kozáčik musel byť v strehu aj tentokrát. Z pravej strany prišiel center pred bránku, kde si našprintoval Robson-Kanu a chcel zakončovať hlavou, ale proti nemu vysoko vyskočil slovenský brankár a nedovolil mu to.

73

Mohli sme opäť prehrávať! Striedajúci Robson-Kanu centroval priamo pred bránku, odkiaľ hlavičkoval nepokrytý Ramsey, ale bránku prepálil.

72

Ostávame na útočnej polovici, ale Walesania nás aktuálne nepäšťajú do šesnástky. Stav je približne 18 minút pred koncom riadnej hracej doby vyrovnaný.

71

Druhé striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Jonathan Williams, prichádza Hal Robson-Kanu.

70

Slováci stále ostávajú v útoku. Mak sa na hranici šestnástky pokúšal prihrať na pravú stranu, ale tam boli iba hráči v červených dresoch, ktorí si so situáciou poradili.

69

69. Róbert Mak (SVK)

69

Prvé striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza David Edwards, prichádza Joe Ledley.

68

V útoku sme ešte ostali a bolo z toho ďalšie zakončenie. Weiss za šesnástkou našiel Maka, ktorý sa oprel do lopty, ale bránku prestrelil.

67

Walesu sa nepodarilo upokojiť situáciu a Slovensko je stále v tlaku! Pekarík z pravej strany centroval do najnebezpečnejšieho priestoru, ale tam si najvyššie vyskočil Ward a loptu vyboxoval.

66

Naši chlapci rozohrali rohový kop veľmi zle a loptu poslali iba priamo do rukavíc Warda. Waleský brankár sa pokúsi upokojiť hru.

65

Mohli sme vyhrávať! Kucka sa po skvelej práci dostal individuálne k strele, ktorú gólman Walesu iba vyrazil pred seba. Odtiaľ sme chceli dorážať, ale Chester loptu upratal aspoň na rohový kop.

64

Mak sa pokúšal prejsť do vápna súpera, ale proti presile nemal veľkú šancu a o loptu napokon prišiel. Aj napriek tomu ostávame v tlaku a veľkou aktivitou znepríjemňujeme Walesanom život.

63

Priameho kopu sa chopil Weiss, ale bránku súpera prestrelil a rozohrávať bude brankár Ward. Waleskí futbalisti sa však po vyrovnaní dostávajú pod výrazný tlak.

62

Slovensko je naštartované a pokračuje v útočnej snahe. Naši chlapci získali priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov od bránky.

61

61. Ondrej Duda (SVK) - 1:1

61

Slovensko dalo gól!
ONDREJ DUDA sa iba druhýkrát dotkol lopty a rovno ju poslal do siete! Stalo sa tak po vynikajúcej práci Maka, ktorý loptu potiahol do šestnástky a prihral do ľavej strany, odkiaľ mladík Duda ľavačkou výborne zakončil cez padajúceho Chestera.

60

Vzápätí tréner Kozák strieda aj druhýkrát: z ihriska odchádza Patrik Hrošovský, prichádza Ondrej Duda.

59

Ako prvé strieda Slovensko: z ihriska odchádza Michal Ďuriš, prichádza Adam Nemec.

58

Ďurica sa na obrannej polovici dopustil faulu a Slovensko sa bude musieť aj naďalej brániť. Medzičasom sa chystá prvé striedanie v zápase.

57

57. Gareth Bale (WAL)

57

Mohli sme prehrávať o dva góly! Priamo z pokutového územia zakončoval hlavou Bale k pravej žrdi našej bránky, kam sa však obetavo hodil Kováčik a loptu vytesnil do bezpečia.

56

Slovensko je po predchádzajúcej akcii naštarované a pokračuje v ofenzívnej snahe. Hamšík sa so spoluhráčmi pokúšal kombinovať, ale do šestnástky sme sa tentokrát nedostali.

55

55. Róbert Mak (SVK)

55

Takmer sme to zakríkli! Weiss našiel medzeru v obrane Walesu, ktorou sa lopta dostala na Maka a ten zakončoval z ľavej strany, ale bránku súpera prestrelil!

54

Slovensko drží loptu na svojich kopačkách a pokúša sa s ňou niečo vymyslieť, ale Wales sa veľmi dobre bráni. Naši chlapci nevedia smerom dopredu zatiaľ nič vymyslieť.

53

Kucka sa dopustil faulu a loptu opäť odovzdávame iba na kopačky súpera. Tréner Kozák má na tvári ustarostený výraz, úvod druhého polčasu sa mu zatiaľ určite nemôže pozdávať.

52

Slovensko sa stále nevie usadiť v útoku. Weiss sa teraz pokúsil nájsť Ďuriša, ale ten v súboji nedokázal uspieť a žiadne zakončenie sme nevideli.

51

Po centri od zastávky letela lopta priamo pred bránku, kde najvyššie vyskočil Kozáčik a spoľahlivo ju schoval do rukavíc. Slovenský brankár bude rozohrávať na opačnú polovicu trávnika.

50

Walesania sa presunuli späť do útoku. Gunter tam vhadzoval aut, ktorý Ďurica hlavou odvrátil iba na pomerne zbytočný rohový kop.

49

Rovnaká chyba aj po niekoľkých sekunách. Ďuriš bol aj tentokrát v ofsajde a rozohrávať bude Wales.

49

Slovensko dokázalo loptu presunúť do útoku, ale napokon to našim reprezentantom nepomohlo, pretože útočník Ďuriš bol zastavený ofsajdom.

48

Bale sa pokúsil vysunúť Ramseyho, ale proti nemu rýchlo vystúpil Hamšík. Naši chlapci ostávajú na obrannej polovici, no súpera do zakončenia zatiaľ nepúšťajú.

47

Walesania sa ihneď pokúšali dostať do zakončenia, ale Ramsey to v súboji s Ďurišom prehnal a zbytočne ho ťahal za dres, takže rozhodca odpískal faul.

46

Futbalisti Walesu rozohrali loptu zo stredového kruhu a druhý polčas sa začal. Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, takže pokračujeme v pôvodnom zložení.

46

Začal sa druhý polčas.

Štatistiky po prvom polčase:
Držanie lopty: 44% – 56%
Strely celkom: 4 – 6
Strely na bránku: 3 – 0
Žlté karty: 0 – 1
Prvý polčas úvodného zápasu Slovenska na európskom šampionáte je minulosťou. Vo francúzskom Bordeaux sme nezačali ideálne a inkasovali sme z prvej strely súpera, o ktorú sa už v 10. minúte z priameho kopu postarala waleská hviezda Gareth Bale. Na to sa zverenci trénera Kozáka v zvyšnej časti polčasu pokúšali reagovať, ale súvislejší tlak si vytvorili až v záverečných minútach a využiť sa im ho nepodarilo. Po 45 minútach tak v našom úvodnom predstavení na EURE prehrávame najtesnejším možným rozdielom 0:1.

Druhý polčas sa začne približne o 19:03.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

V nadstavenom čase sa Wales dostal aj do svojho tretieho zakončenia v zápase! Z hranice vápna prudko pálil Bale, ale nedôrazná strela letela iba po zemi a skončila priamo v rukaviciach Kozáčika.

45+1

Nadstavovať sa bude jedna minúta, loptu od svojej svätyne rozohráva gólman Ward.

45

45. Martin Škrtel (SVK)

45

Wales sa ubránil, ale loptu zo svojej obrannej polovice nedostal. Hamšík sa preto centrom do šestnástky pokúsil nájsť úplne voľného Weissa, no ten na loptu tesne nedostiahol.

45

Slovensko zahrávalo rohový kop. Weiss poslal loptu priamo pred bránku, kde však najvyššie vyskočil gólman Ward a vyboxoval ju.

44

Po vynikajúcich minútach v slovenskej réžii počuť aj našich priaznivcov na tribúnach. Slováci vycitili, že práve teraz majú Kozákovi zverenci šancu na skorigovanie skóre!

43

Súpera sme v týchto chvíľach poriadne zatlačili a Wales bol v nepríjemnej pozícii. Weiss rozhýbal defenzívu v červených dresoch a z ľavej strany zakončoval, ale Ward si so zrazenou loptou pohodlne poradil.

42

Naši chlapci napokon ešte loptu v šestnástke udržali. Z jej hranice chcel páliť Weiss, ale nebol úspešný. Spoza vápna to preto odrazenou loptou skúsil aj Hamšík, ale aj jeho pokus bol zrazený.

41

Slováci ešte ostali v útoku a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Hamšík z hranice šestnástky prihral pred seba Ďurišovi, ktorý sa pokúšal prihrať do strany, ale bol plne obkľúčený a nevyšlo mu to.

40

Opäť sme sa preusnuli do útoku a teraz sa nám po dlhšej dobe podairlo dostať aj ku šestnástke. Kucka chcel do nej poslať kolmicu, ale s nikým v modrom drese si nerozumel a loptu prihral iba brankárovi Wardovi.

39

Walesania ostali v útoku a Ramsey sa pokúšal aj o center do vápna, ale nevyšiel mu a žiadne zakončenie po ňom neprišlo. Sledujeme časť hry bez presných streleckých pokusoch.

38

Walesania sa na tribúnach bavia oslavnými chorálmi, ktorými ženú dopredu svojich obľúbencov na trávniku. Wales hrá veľmi nepríjemne a Kozákovi zverenci na to zatiaľ nevedia reagovať.

37

Po nákope smerom dopredu bojoval o loptu Ďuriš, ale v súboji iba poslal Williamsa na zem a bol mu odpískaný faul. Naša ofenzíva nemá na trávniku takmer žiadny priestor na realizáciu.

36

Slovensku sa nepodarilo udržať sa v útoku a Wales má opäť ofenzívne chúťky. Naši chlapci to majú na trávniku stále veľmi náročné.

35

Podarilo sa nám rozohrať a presunúť sa na útočnú polovicu. Weiss sa tam loptu pokúšal dostať do šestnástky na Hamšíka, ale pred ním vynikajúco zakročil Chester.

34

Wales sa pekne presunul až pred našu bránku. Po dobrom centri z pravej strany letela lopta až za vzdialenejšiu žrď, kde chcel prekvapiť Taylor, ale pred ním hlavou výborne zakročil Pekarík.

33

Rozhodca musí byť v strehu a do píšťalky teraz fúka takmer neustále, pretože sledujeme viacero menších faulov na oboch stranách. Hráči si na trávniku nič nedarujú a hra sa preto v rýchto chvíľach výrazne kúskuje.

32

32. Martin Škrtel (SVK)

32

Slovensko teda svoj útočný vpád zakončilo faulom a o loptu prišlo. Wales sa nemusí nikam bezhlavo ponáhľať a pokúsi sa najmä neurobiť zbytočnú chybu.

31

Prvým hráčom potrestaným kartou je Patrik Hrošovský (Slovensko), ktorý sa dopustil faulu blízko šestnástky na svojej útočnej polovici.

30

Našim chlapcom sa nedarí presunúť sa do útoku, ale už získali loptu a pokúsia sa nájsť štrbinku v obrane Walesu. Futbalisti v červených dresoch budú chcieť jednoznačne odolať.

29

Slovensko ostáva na obrannej polovici, kde sa Ďuriš dokonca aj dopustil nedovoleného zákroku. Stále sa nedokážeme presunúť do útoku.

28

Wales má loptu na svojich kopačkách a bude ju rozohrávať z vlastnej polovice. Slovensko na svoju ofenzívnu šancu aj naďalej čaká.

27

Hamšík sa našťastie zodvihol z trávniku a bude môcť pokračovať, no Slováci sa veľmi hnevajú. Škrtel sa pokúšal vydiskutovať žltú kartu pre Taylora, ale neuspel a nepríjemný zákrok na jedného z našich kľúčových hráčov sa zaobíde bez kartového trestu.

26

Wales úplne uzavrel svoju polovicu a Slovensku sa nedarí dostať do útoku. Medzitým ostal na trávniku ležať Hamšík, ktorému Taylor pristúpil nohu.

25

Švento sa pokúšal loptu dostať od vlastnej bránky popri ľavej postrannej čiare, ale Ramsey mu to nedovolil a loptu radšej odkopol za postrannú čiaru. Hráči Walesu hrajú v každom súboji veľmi obetavo a loptu sa všemožne pokúšajú udržať na svojej útočnej polovici.

24

Bale uspel v hlavičkovom súboji so Šventom a dopredu vysunul Guntera. Ten sa z pravej strany pokúšal centrovať Ramseymu do šestnástky, no tam sa vrátil Švento a svoju chybu rýchlo napravil dobrým defenzívnym zákrokom

23

Juraj Kucka sa do lopty oprel veľmi tvrdo, ale bránku napokon prepálil a gólmana Walesu k zákroku nedonútil. Naši súperi budú rozohrávať od vlastnej svätyne.

22

Napokon sme to skúsili cez Hamšíka, ktorý bol však napádaný a napokon aj faulovaný. Budeme zahrávať priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov. Exekútorom bude Kucka.

21

Gólman Walesu rozohral loptu na opačnú polovicu trávnika, kde si ju prevzalo iba Slovensko. Naši chlapci sa pokúsia začať útočnú akciu odznova.

20

Na opačnú stranu sa po bleskovej rozohrávke dostal aj náš tím. O tretiu strelu Slovenska sa tam postaral Weiss, ktorý však vysoko minul priestor troch žrdí. Ward nemusel zasahovať.

20

Súperov sme teraz dokonca pustili aj do zakončenia. Spoza šestnástky to skôr propagačne skúsil Ramsey, ale jeho rana letiaca po tráve skončila iba u Kozáčika.

19

Po nákope na našu útočnú polovicu sa Ďuriš prezentoval faulom v súboji a o loptu opäť prídeme. Slovensko sa v týchto chvíľach nedokáže usadiť v ofenzíve.

18

Naši chlapci si však veľmi nerozumeli a vystreliť nedokázali. Walesania si prevzali loptu a Chester bude rozohrávať bez akéhokoľvek tlaku.

17

Napokon sme sa dopredu dostali vyokým nákopom po ľavej strane. Slovensko sa už rozostavuje na súperovej polovici, Wales sa stiahol do defenzívy.

16

Slovensko nevie rozohrať z vlastnej polovice, pretože Walesania vynikajúco napádajú a do útoku nás absolútne nepúšťajú. Futbalisti v červených dresoch sa bránia vynikajúco.

15

Úvodná štvrťhodina zápasu je minulosťou. Naši chlapci začali aktívne a Hamšík mal obrovskú šancu na otvorenie skóre, ale nevyužil ju a tvrdo sme pykali. Wales vedie nad Kozákovým výberom tesne 1:0.

14

Opäť sme sa pokúšali rozohrať smerom dopredu, ale tam vo vzduchovom súboji zbytočne fauloval Ďuriš a opäť strácame loptu. Wales je na koni a má obrovskú psychickú výhodu.

13

Walesania rozohrali od svojej bránky a pohodlne sa presunuli do útoku. Jonathan Williams skúšal centrovať z ľavej strany, no ľahká lopta doplachtila iba priamo do rukavíc Kozáčika.

12

Dokázali sme vybojovať loptu. Hamšík sa ju prudkou kolmicou pokúsil dostať na Ďuriša, ale ten bol tiesnený a v súboji si napokon neporadil.

11

Waleská hviezda Bale sa postaral o vôbec prvý gól z priameho kopu na tomto európskom šampionáte. Slovensko už medzitým rozohralo loptu zo stredového kruhu a pokúsi sa preniknúť do útoku.

10

10. Gareth Bale (WAL) - 1:0

10

Wales dáva gól!
GARETH BALE sa postavil k priamemu kopu, poradil si s múrom a zakončil do pravej strany našej bránky, kam sa síce Kozáčik hodil, ale už zbytočne. Lopta nechytateľne prešla až do našej siete a Wales sa ujíma vedenia 1:0.

9

Hrošovský sa aj tentokrát postaral o faul a Wales bude zahrávať ďalší priamy kop. Tentokrát dokonca zo vzdialenosti približne 23 metrov, čo by mohla byť pre Balea chuťovka.

8

Vynikajúci center smeroval priamo pred slovenskú bránku, kde ho Kozáčik v tiesnenej pozícii vyboxoval iba pred seba. Tam sa ale k lopte rýchlo dostal Allen a pokúšal sa obstreliť súperov, ale vo veľkej šanci nepochodil.

7

Hrošovský fauloval na vlastnej obrannej polovici a Wales získa štandardku zo vzdialenosti približne 40 metrov od bránky.

6

Museli sme sa však stiahnuť na svoju polovicu, kde sa faulu dopustil aj Weiss. Slovensko zatiaľ súpera do ničoho nepúšťa a Kozáčik môže ostať pokojne čakať na strelu.

5

Allen sa dopustil faulu a rozhodca fúka do píšťalky. Naši chlapci budú môcť pokračovať v útočnej aktivite a pokúsia sa vypracovať si ďalšiu skvelú šancu.

4

Slovensko rýchlo získalo rohový kop, ale po ňom k žiadnemu ohrozeniu bránky Walesu nedošlo. Oficiálne domáci tím sa ubránil a hru upokojil.

3

3. Marek Hamšík (SVK)

3

Mohli sme otvoriť skóre zápasu! Marek Hamšík v súboji s Baleom v strede poľa vybojoval loptu, potiahol si ju do šestnástky a zakončoval, ale cýbal mu kúsoček šťastia. Vybiehajúceho brankára Warda už prekonal, ale loptu smerujúcu do odkrytej časti bránky v poslednej sekunde pred bránkovou čiarou vykopol vracajúci sa Davies.

2

Slovensko rýchlo rozohralo a Pekarík dostal loptu až k šestnástke súpera. Do nej sa rýchlo dostal Mak a pokúšal sa spracovať loptu, ale napokon mu odskočila od kopačky.

1

Hviezda Bale vybojoval loptu a okamžite sa pustil k našej šestnástke, ale Hamšík mu guľatý predmet vypichol. Následne oproti lopte vyšprintoval Kozáčik a pohodlne ju pokryl.

1

Slovensko rozohralo a európsky šampionát sa pre náš tím oficiálne začal. Naši chlapci sa ihneď stiahli na svoju polovicu a pokúšajú sa zaútočiť, ale Wales vysoko napáda.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

Kapitáni Ashley Williams a Martin Škrtel si podali ruky a rozvolili úvodný výkop. Obstarajú ho Slováci hrajúci v modrých dresoch. Walesania budú hrať v červenej farbe.

-3

Všetci hráči hymnu svorne spievali spoločne so svojimi fanúšikmi. V hľadisku majú prevahu Walesania, údajne sa ich do Bordeaux dostavilo až 15 000. Samozrejme však nechýbajú ani slovenskí priaznivci, ktorých počuť už od samého úvodu.

-5

Hráči oboch celkov prišli v spoločnosti rozhodcov na trávnik a nasledovať budú štátne hymny. Začneme tou slovenskou.

Oba tímy počas predzápasovej rozcvičky

-40

Úvodné zostavy:

Wales: D. Ward – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, D. Edwards, Ramsey, Taylor – Jonathan Williams, Bale.
Náhradníci: Hennessey, Fôn Williams – A. King, Robson-Kanu, G. Williams, J. Richards, Ledley, Cotterill, Vokes, Collins, Vaughan, Church.

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Švento – Mak, Kucka, Hrošovský, Hamšík, Weiss – Ďuriš.
Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Greguš, Duda, Šesták, Stoch, Nemec, Škriniar, Hubočan, Saláta, Pečovský.

Rozhodca: Moen – Haglund, Andås (všetci NOR) – Kulbakov (BEL).

Zábery z otvoreného tréningu Slovenska vo Vichy

Náš výber je pred úvodným výkopom v dobrej a bojovnej nálade, ktorú mu dodávajú aj priaznivci. Slovenskí fanúšikovia cestovali do Francúzska naozaj v hojnom počte individuálne, ale aj v rámci skupinových zájazdov. Naši futbalisti sú však lákadlom aj pre domácich, na prvý tréning si totiž našlo cestu až približne 3000 divákov! Aj to nasvedčuje tomu, že so slovenským výberom na EURE treba počítať a zverenci trénera Kozáka sú považovaní za silné a kvalitné mužstvo.

Slováci relaxujú na hoteli

Slováci odleteli do dejiska šampionátu v pondelok popoludní z Bratislavy. Svoje základné stanovisko si rozložili vo Vichy, odkiaľ sa včera presunuli priamo do Bordeaux. K dispozícii mali plne vybavené hotelové priestory, ktoré im pomohli pri potréningových regeneráciách i počas odreagovania sa.

Pohľad na Stade de Bordeaux z výšky

Usporiadateľskou krajinou šampionátu je Francúzsko, ktoré účastníkov privíta desiatimi špičkovými štadiónmi. Slovensko odohrá svoje zápasy v základnej skupine na troch z nich – v Bordeaux, v Lille a v Saint-Étienne, pričom sa postupne stretne s Walesom, s Ruskom a napokon s Anglickom.

Svoje účinkovanie na EURE otvorí naša reprezentácia na trávniku štadióna Stade de Bordeaux, ktorý sa začal stavať iba v roku 2013 a zaujímavý je hlavne pre jeho atypický vhzľad, o ktorý sa postarala spoločnosť Herzog & de Meuron Basel, ktorá stojí aj za podobou mníchovskej Allianz Areny či pekingského "Vtáčieho hniezda", na ktorom sa v roku 2008 uskutočnili letné olympijské hry. Tento svätostánok pojme celkovo 42 115 divákov, ktorí si užijú päť zápasov základných skupín a jedno štvrťfinále.

Futbalisti Walesu počas cesty do Bordeaux

Aj pre futbalistov Walesu pôjde o premiérovú účasť na európskom šampionáte. Jedna z krajín Spojeného kráľovstva si ju vybojovala vo svojej kvalifikačnej skupine B, v ktorej obsadila so ziskom 21 bodov druhú priečku, pričom na líderské Belgicko stratila iba dva bodíky. Za sebou nechali Walesania Bosnu a Hercegovinu, Izrael, Cyprus a Andorru. V histórii sa fanúšikovia tejto krajiny mohli pozerať ešte na účasť Walesu na svetovom šampionáte v roku 1958, ale to je z pohľadu skúseností na najväčších turnajoch všetko.

Slováci po zápase s Luxemburskom oslavovali postup na EURO

Slováci sa do Francúzska dostali po úspešnej kvalifikácii. Naši chlapci v nej v C-skupine obsadili druhú postupovú pozíciu, na zisk ktorej potrebovali 22 bodov. Predbehlo ich iba 27-bodové Španielsko a za nimi skončili Ukrajina, Bielorusko, Luxembursko a Macedónsko. Slovensko oslavovalo historický postup definitívne až po svojom poslednom skupinovom zápase, v ktorom zdolalo Luxembursko 4:2. V histórii samostatnosti ide pre našu krajinu o prvú účasť na európskom šampionáte. Podarilo sa nám ju vybojovať v šiestej kvalifikácii.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní prvého zápasu Slovenska na európskom šampionáte vo futbale. Našej mužskej reprezentácii sa na EURO podarilo postúpiť vôbec prvýkrát v ére samostatnosti, takže pôjde o historický duel, ktorý bude pod Tatrami pozorne sledovať celá futbalová verejnosť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Wales – Slovensko

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 10. Bale, 81. Robson-Kanu – 61. Duda

Karty:   31. Hrošovský (SVK), 78. Mak (SVK), 80. Weiss (SVK), 83. Kucka (SVK), 90+2. Škrtel (SVK)

Wales: D. Ward – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, D. Edwards (69. Ledley), Ramsey (88. J. Richards), Taylor – Jonathan Williams (71. Robson-Kanu), Bale.
Náhradníci: Hennessey, Fôn Williams – A. King, Robson-Kanu, G. Williams, J. Richards, Ledley, Cotterill, Vokes, Collins, Vaughan, Church.

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Švento – Mak, Kucka, Hrošovský (60. Duda), Hamšík, Weiss (84. Stoch) – Ďuriš (59. Nemec).
Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Greguš, Duda, Šesták, Stoch, Nemec, Škriniar, Hubočan, Saláta, Pečovský.

Rozhodca: Moen – Haglund, Andås (všetci NOR) – Kulbakov (BEL)