Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Wales – Slovensko

2:1

koniec (1:0)

11.06.2016, 18:00 • Stade de Bordeaux, Bordeau • Skupina B • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer)

Tipsport: 3.1 3.1 2.75

Slovensko teda v prvom zápase na európskom šampionáte prehralo, ale jeho šance na postup zo skupiny ešte ani zďaleka nie sú minulosťou. Ďalší zápas čaká našich reprezentantov už v stredu o 15:00 proti Rusku. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok sobotňajšieho večera. (20:03:30)

Štatistiky po zápase:
Držanie lopty: 44% – 56%
Strely celkovo: 10 – 13
Strely na bránku: 8 – 2
Žlté karty: 0 – 5
Slovenskí futbalisti v druhom polčase vyrovnali zásluhou mladého Dudu a dostali sa aj do tlaku, ale druhý gól z neho nevyťažili. Potom stratili koncentráciu, na ich konto začali pribúdať zbytočné žlté karty a napokon aj rozhodujúci gól, o ktorý sa deväť minút pred koncom riadnej hracej doby postaral Robson-Kanu. Naši chlapci už aj napriek veľkej snahe nedokázali skórovať a v prvom dôležitom zápase na EURE nezískali ani bod.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Hamšík to dopredu skúšal ešte dlhým pasom, ale Nemec bol v ofsajde. Zdá sa, že Slovensko sa už k šanci na vyrovnanie nedostane.

90+4

Slováci to skúsili prihrávkou na Nemca, ale ten v súboji s Chesterom neuspel. Lopta doletela ku gólmanovi Wardovi, ktorý sa s rozohrávkou rozhodne nebude ponáhľať.

90+3

Slovensko stratilo niekoľko desiatok sekúnd, pretože čas hrá teraz s futbalistami v červených dresoch. Walesania sa pokúšajú naťahovať a držať loptu čo najďlaej od svojej bránky.

90+2

Martin Škrtel (Slovensko) vletel do súboja veľmi tvrdo, ale zdá sa, že súpera nezasiahol. Aj napriek tomu však dostáva žltú kartu.

90+1

A neboli sme ďaleko od vyrovnania! Z približne 13 metrov pálil v rýchlosti bez prípravy Mak, ale bránku prestrelil.

90+1

Nadstavovať sa budú štyri minúty. Slovensko sa pokúsi aspoň o vyrovnanie a zisk bodu.

90

Na opačnej strane sme až do zakončenia pustili Balea, ale našťastie mieril iba priamo do Kozáčika a potom fauloval Pekaríka.

89

Slováci prešli do útoku. Pekarík vo vápne prihrával Makovi, ktorý sa ešte pokúšal zapracovať pätou, ale nevyšlo mu to a zakončenie neprišlo.

88

Posledné striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Jazz Richards.

88

Ramsey rozohral rohový kop iba veľmi zle a po jeho centri žiadne zakončenie neprišlo. Slovensko sa dobre ubránilo, ale teraz sa potrebuje bleskovo presunúť na opačnú polovicu trávnika.

87

Slováci si nedali pozor a nechali otvorenú defenzívu. Do skvelého brejku sa dostali Bale a Ramsey, ale druhý menovaný po prihrávke nedokázal zúžitkovať obrovský priesor. Wales napokon v gólovej šanci získava iba rohový kop.

86

86. Adam Nemec (SVK)

86

Slovensko napokon bolo veľmi blízko vyrovnania! Po Šventovom centri zakončoval hlavou Nemec, ale trafil iba pravú žrď Wardovej bránky.

86

Slovensko sa vôbec nedokáže dostať do tlaku, ktorý teraz nevyhnutne potrebuje. Kozákovi zverenci sa potrebujú nakopnúť, v čom sa snažia pomôcť aj naši fanúšikovia na tribúnach.

Wales – Slovensko

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 10. Bale, 81. Robson-Kanu – 61. Duda

Karty:   31. Hrošovský (SVK), 78. Mak (SVK), 80. Weiss (SVK), 83. Kucka (SVK), 90+2. Škrtel (SVK)

Wales: D. Ward – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, D. Edwards (69. Ledley), Ramsey (88. J. Richards), Taylor – Jonathan Williams (71. Robson-Kanu), Bale.
Náhradníci: Hennessey, Fôn Williams – A. King, Robson-Kanu, G. Williams, J. Richards, Ledley, Cotterill, Vokes, Collins, Vaughan, Church.

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Švento – Mak, Kucka, Hrošovský (60. Duda), Hamšík, Weiss (84. Stoch) – Ďuriš (59. Nemec).
Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Greguš, Duda, Šesták, Stoch, Nemec, Škriniar, Hubočan, Saláta, Pečovský.

Rozhodca: Moen – Haglund, Andås (všetci NOR) – Kulbakov (BEL)