Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Ukrajina – Severné Írsko

0:2

koniec (0:0)

16.06.2016, 18:00 • Stade de Lyon, Lyon, Francúzsko • Skupina C • Marek Farkaš

Tipsport: 1.75 3.5 6.3

Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Severneho Írska, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 2:0. O úvodný presný zásah sa v 49.minúte postaral McAuley a druhý gól pridal v 96.minúte McGinn. Ukrajina sa po zápase nachádzajú na 4.mieste, Severné Írsko na 2.priečke.

To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný deň. (19:55:03)

90+7

Koniec zápasu.

90+6

90+6. Niall McGinn (NIR) - 0:2

90+6

Severné Írsko dáva gól!
Tak predsa sa im podaril ešte streliť gól. Otvorená obrana neustála rýchly protiútok, keď strelu Stuarta Dallasa ešte dokázal brankár Andrej Pjatov vyraziť, ale na následnú dorážku NIALLA MCGINNA už nedočiahol! Je definitívne rozhodnuté!

90+5

Severní Íri už musia brániť iba 60 sekúnd. S najväčšou pravdepodobnosťou sa im to už podarí.

90+4

Ukrajina rozbieha jednu z posledných útočných akcií, ale ani tá jej nevyšla a bude z toho iba kop od brány.

90+3

Jonny Evans (Severné Írsko) po faule súpera zahodil loptu za postrannú čiaru, aby nazbieral nejaké sekundy a videl za to žltú kartu.

90+2

Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Corry Evans, prichádza Paddy McNair.

90+1

Ukrajina začína poriadne tlačiť svojho súpera a do útoku vrhá všetky sily okrem brankára Pjatova. Ten však už postáva na stredovej čiare.

90

Nadstavený čas v 2.polčase je 6 minút!

89

Pokiaľ by sa stretnutie skončilo aktuálnym skóre, tak by sa Severné Írsko nachádzalo na tretej priečke a Ukrajina na štvrtom mieste.

88

Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca, keďže sme tam mali krátke prerušenie kvôli dažďu a aj problém so striedaním.

87

Stuart Dallas (Severné Írsko) bol tým mužom, ktorý mal byť striedaný a vôbec sa mu nechcelo. Dostal žltú kartu a nakoniec hraciu plochu ani neopustil, lebo tréner si to rozmyslel.

85

Tak už asi dve minúty sa strieda a nikto nevie kto má ísť dole. Hlavný rozhodca však nemieni diskutovať a chce to vyriešiť rezolútne.

84

Brankár Michael McGovern si poradil aj s hlavičkou Olexandra Zinčenka, ktorá smerovala iba do stredu brány.

83

Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Conor Washington, prichádza Josh Magennis.

82

Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Viktor Kovalenko, prichádza Olexandr Zinčenko.

81

Do konca stretnutia aj s nadstaveným časom ostáva približne 10 minút. Podarí sa Ukrajine ešte vyrovnať, či dokonca otočiť stav skóre alebo si Severní Íri už postrážia priaznivý výsledok?

80

Obraz hry sa nemení a je rovnaký už dobrých 10 minút. Žiaden enormný tlak Ukrajiny neprichádza, čo súperovi iba vyhovuje.

79

Severní Íri sa stále bránia a už sa dopredu ani moc nehrnú. Ukrajina drží loptu na svojich kopačkách, ale je bez nápadu.

78

K hlavičke sa opäť dostal jeden z hráčov v zelenom drese, ktorý ju poslal do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.

77

Severní Íri sú zvieraní pred vlastným vápnom a stopér Jonny Evans radšej odkopol na rohový kop.

76

Jeden z Ukrajincov sa ocitol v ofsajde, aj keď teraz to bolo skutočné veľmi tesné. Loptu do hry pošle brankár McGovern.

75

Ukrajinec Viktor Kovalenko sa pokúsil o krížnu strelu k pravej žrdi, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a brankár Michael McGovern loptu len očami sledoval. Nasledovať bude kop od brány.

74

Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Serhij Sydorčuk, prichádza Denis Garmaš.

72

Stále vidíme len prihrávky Ukrajincov na útočnej polovici ihriska, ale neprichádza žiaden center, či priame ohrozenie brankára McGoverna.

71

Ukrajina rozbieha útočný kolotoč a ešte sa pokúsi z tohto stretnutia vybojovať nejaký bod.

71

71. Viktor Kovalenko (UKR)

70

Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Jevgenij Selezňov, prichádza Roman Zozulja.

69

Šanca Ukrajiny! K strele spoza pokutového územia sa dostal Viktor Kovalenko, ale jeho pokus tesne minul brány McGoverna! Tak teraz chýbali len centimetre!

68

Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Jamie Ward, prichádza Niall McGinn.

66

Ukrajina sa snaží unaviť svojho súpera tým, že mu nechce dať loptu, čo sa jej darí. Severní Íri behajú bez nej, ale ešte vládzu.

65

65. Serhij Sydorčuk (UKR)

65

Serhij Sydorčuk (Ukrajina) bol neskoro v súboji v strede poľa a poriadne prebrúsil protihráča, ktorý leží v bolestiach na zemi. Žltá karta.

64

V posledných minútach kvalita hry poriadne upadla a obe mužstvá veľmi často strácajú loptu.

63

Jevhen Konopljanka centroval pred bránu, ale znovu nikoho nenašiel. Ukrajina je v ofenzíve bezzubá.

62

Tak prerušenie trvalo možno len dve minúty. Zatiaľ sú po ňom pri väčšej chuti Severní Íri, ktorí sú doslova pokropení živou vodou.

61

Jamie Ward (Severné Írsko) videl žltú kartu za nedovolený zákrok v strede poľa. Lopta pre Ukrajinu.

60

Máme za sebou hodinu hry a Severní Íri vedú najtesnejším rozdielom 1:0. Čakáme aj na prvé zmeny trénerov v tomto stretnutí.

59

Je to skutočne tak, opäť sa hrá! Krúpy ustúpili, ale pršať stále neprestáva.

58

Obe mužstvá išli do kabín, ale podľa posledných informácii už krúpy ustúpili a o pár minút sa bude opäť pokračovať.

57

Zápas je prerušený! Hlavný rozhodca Pavel Královec prerušil toto stretnutie pre nepriaznivé počasie. Od 55.minúty začali padať krúpy!

56

V Lyone padajú krúpy a toto už vôbec nie je dobré. Hlavný rozhodca pravdepodobne preruší zápas.

55

Strela aj na druhej strane. Skákavý pokus od Olivera Norwooda však nemohol narobiť veľké problémy brankárovi Andrejovi Pjatovovi.

54

Upršané počasie zatiaľ viac vyhovuje Severným Írom, ktorí vedú tesne 1:0. Ukrajina je stále aktívnejšia, ale nevie sa presadiť.

53

Jevhen Konopljanka zahral priamy kop veľmi umne, keď od postrannej čiary zatočil loptu až na zadnú žrď, kde však zasiahol gólman McGovern.

52

52. Jevgenij Selezňov (UKR)

52

Ďalšie strely Ukrajincov spoza pokutového územia, ale všetky boli zblokované. Tak posledné minúty sa hrajú v skutočne rýchlom tempe.

50

Obrovská šanca Ukrajiny!
Už mohlo byť vyrovnané, keď center do pokutového územia našiel Jevgenija Selezňova, ktorý sa dostal k hlavičke. Jeho pokus bol ešte tečovaný a lopta sa nakoniec zastavila na bránkovej čiare, kde ju chytil brankár Michael McGovern!

49

49. Gareth McAuley (NIR) - 0:1

49

Severné Írsko dáva gól!
Krásny dlhý center do pokutového územia a presná hlavička. Voľný kop od rozohral Oliver Norwood a loptou našiel za obranou Ukrajiny svojho spoluhráča GARETH MCAULEY. Ten ju hlavičkou poslal na opačnú stranu do protipohybu brankára k pravej žrdi, a tá nakoniec skončila v sieti! Severní Íri sa dostávajú do jednogólového vedenia.

48

Šanca Ukrajiny! Prvý rohový kop Ukrajincov rozohral Jevhen Konopljanka, ktorý našiel na prednej žrdi spoluhráča Jevgenija Selezňova. Ten hlavičkou tesne minul bránu McGoverna!

47

Oliver Norwood sa dopustil útočného faulu, voľný kop pre Ukrajinu.

46

Začal sa druhý polčas.
ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

Držanie lopty: 65% – 35%
Strely (celkom): 5-8
Strely (na bránu): 1-3
Rohové kopy: 0-3
Fauly: 6-4
Žlté karty: 1-0
Červené karty: 0-0
Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli Ukrajinci, ktorí boli aktívnejší, ale ich súper bol oveľa nebezpečnejší. Aj keď sa stav skóre nemenil, tak Severní Íri mali ku gólu bližšie, lenže nepodarilo sa im rozvlniť sieť. Podarí sa niektorému z tímov streliť gól alebo budeme svedkami bezgólovej remízy? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

2.polčas sa začne približne o 19:01.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.

42

Šanca Severného Írska! Kapitán Steven Davis vyskúšal pozornosť brankára Andreja Pjatova z netradičnej pozície, ktorý reflexívne vyrazil loptu do druhej strany, kde sa však nachádzali iba jeho spoluhráči.

41

Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?

40

40. Jevgenij Selezňov (UKR)

40

Jevgenij Selezňov (Ukrajina) to má spočítané. Niekoľko faulov ešte Pavel Královec riešil upozornením, ale tie stále pribúdali, a tak útočníka schladil žltou kartou.

39

Jamie Ward opäť hľadal v ohni hráčov v zelenom, ale tentoraz sa mu to nepodarilo. Lopty sa zmocnila Ukrajina, ktorá mieri dopredu.

37

Jonny Evans centrom zľava hľadal niektorého zo spoluhráčov v pokutovom území, ale nepodarilo sa mu to a musí sa vracať do obrany.

36

Jamie Ward rozohral ďalší rohový kop a k hlavičke sa dostal Gareth McAuley, ale tento pokus nemal dostatočnú razanciu a navyše mieril iba do stredu brány, kde bol pripravený brankár Andrej Pjatov.

35

Na toto Severní Íri celý čas čakali. Doteraz nič extra nepredviedli, ale takmer im vyšiel signál z rohového kopu.

34

34. Craig Cathcart (NIR)

34

Veľká šanca Severného Írska! Na roh si výborne nabehol Craig Cathcart, ktorý sa presadil v súboji so svojim strážcom a dostal sa k hlavičke. Mieril to na zadnú žrď, ale lopta nakoniec tesne minula bránu Pjatova! Tak toto bolo veľmi tesné!

33

V pokutovom území Ukrajiny bolo rušno, keď ani jeden z hráčov sa nevedel zmocniť lopty a poslať ju buď na bránu alebo ju poslať do bezpečia. Nakoniec sa odrazila mimo brány za bránkovú čiaru a bude z toho rohový kop.

32

Agilný Jevgenij Selezňov sa ocitol v ofsajde, čo správne videl slovenský asistent rozhodcu Roman Slyško. Lopta pre Severné Írsko.

31

Ukrajina je stále lepším tímom, ale nevie sa presadiť cez pozornú obranu Severných Írov. Tí sú koncentrovaní a čakajú na svoju šancu.

30

Máme za sebou polhodinu hry a stále sme gól nevideli. Ani jedno z mužstiev nemalo žiadnu výraznú gólovú šancu, skôr len také propagačné strely z veľkej vzdialenosti.

28

Jaroslav Rakyckyj sa pošmykol v strede poľa a zároveň poslal k zemi Jamieho Warda. Voľný kop pre Severných Írov.

27

Conor Washngton dostal prudkú prihrávku do pokutového územia, ale bol tiesnený a nedokázal si ju spracovať. Lopta sa od neho odrazila mimo bránu za bránkovú čiaru.

26

Jevhen Konopljanka sa opäť dostal do streleckej pozície, ale ani tentoraz mu strela nesadla. Bude z toho iba nakoniec vhadzovanie pri rohovej zástavke.

25

Ukrajina vybojovala výhodu priameho kopu na útočnej polovici ihriska. Ten už bol aj rozohraný, ale Jevhen Konopljanka nepochopiteľne z ťažkého uhlu mieril na bránu a samozrejme, že ju netrafil.

24

O strelu z veľkej vzdialenosti sa postaral Jaroslav Rakyckyj, ale jeho pokus išiel iba do stredu brány, kde stál pozorný brankár Michael McGovern, ktorý nemal žiaden problém.

23

Skutočne hustý dážď hráčom začína narušovať kvalitu hry. Lopta pri prihrávkach dostáva sklz, čo môže byť nepríjemné pre brankárov v prípade streleckých pokusov.

22

Jevgenij Selezňov bol hľadaný centrom v pokutovom území, ale ten bol nakoniec pridlhý. Kop od brány.

21

V Lyone začína pršať, tak veríme, že kvalita hry sa nezhorší. Zatiaľ sa hrá v slušnom tempe, ale chýba tomu viac odvahy v akciách dopredu. Stále je to skutočne viac o defenzívnej činnosti oboch tímov.

20

Máme za sebou 20 minút hry a stav skóre sa stále nemenil. Obe mužstvá hrajú veľmi opatrne a snažia sa neurobiť zbytočnú chybu v obrane.

19

STRELY CELKOM: 1-2
STRELY NA BRÁNU: 0-1

Síce majú Ukrajinci viac loptu na kopačkách, ale Severní Íri už ohrozili ich brankára.

18

Ukrajina sa usadila na útočnej polovici ihriska, ale tam výborne bránia Severní Íri, ktorý vytvorili hustý obranný blok. Serhij Sydorčuk to teda skúsil strelou zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus letel nad McGovernovu bránu.

17

DRŽANIE LOPTY: 68% – 32%

Veľká územná prevaha Ukrajiny vyjadrená v číslach.

15

Ukrajina si bude musieť dávať pozor na rýchle protiútoky súpera, ktorý sa týmto štýlom hry prezentoval v úvodných minútach. Severní Íri prevažne bránia, ale veľmi často sa dostávajú do rýchlych akcií so zakončením.

14

Hráči v zelenom sa po dlhšom čase dostali k lopte a už kombinujú na útočnej polovici ihriska. Prichádza aj strela Conora Washingtona, ale tá bola veľmi nepresná. Nasledovať bude kop od Pjatovovej svätyne.

13

Výborný defenzívny zákrok urobil Serhij Sydorčuk v strede poľa, ktorý včasným sklzom zastavil rodiacu sa akciu Severných Írov a navyše bez faulu.

12

Severní Íri robia jednu chybu za druhou a nevedia sa vymaniť z tlaku súpera. Ten ich už dobré tri minúty zviera pred ich vlastným pokutovým územím.

11

Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie. Ukrajina má loptu viac na svojich kopačkách, ale nevie sa dostať do výraznejšej šance.

10

Oliver Norwood urobil chybu v defenzíve, ale Serhij Sydorčuk ju nedokázal potrestať. Síce vystrelil spoza šestnástky, ale jeho pokus zblokoval Gareth McAuley.

9

Na Stade de Lyon sú zatiaľ hlučnejší fanúšikovia Severného Írska, ktorí sa oveľa viac prejavujú v povzbudzovaní svojich miláčikov. V prvom dejstve sa ukrajinský fanúšikovia nachádzajú za vlastnou bránou a to isté platí aj o fanúšikoch súpera.

8

Ukrajina pekne kombinuje na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.

7

Český rozhodca Pavel Královec je v úvodných minútach pomerne aktívny, pretože obe mužstvá sa často prezentujú nedovolenými zákrokmi.

6

Severní Íri zatlačili svojho súpera na jeho vlastnej polovici ihriska, ale nevedia sa dostať k ohrozeniu brankára Andreja Pjatova. Až teraz sa o to pokúsil Stuart Dallas, ale ukrajinský brankár bol pozorný.

5

Vjačeslav Ševčuk sa prezentoval nedovoleným zákrokom na útočnej polovici ihriska. Loptu do hry pošle brankár Michael McGovern.

4

Z rohu nakoniec nič nebolo, keď lopta našla iba jedného z Ukrajincov, ktorý ju odhlavičkoval do bezpečia.

3

O prvý strelecký pokus sa postarali Íri. Lopta však bola tečovaná, a tak uvidíme prvý rohový kop v zápase.

2

V úvode majú loptu v moci Ukrajinci, ktorí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

O výkop sa v prvom polčase sa postarajú Ukrajinci. Prajem Vám príjemný športový zážitok.

-5

Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Ukrajina sa predstaví v žltých dresoch, Severní Íri v zelených farbách.

-30

Úvodné zostavy:

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk (C) – Sydorčuk, Stepanenko – Jarmolenko, Kovalenko, Konopljanka – Selezňov.
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Butko, Kučer, Garmaš, Karavajev, Rotaň, Rybalka, Tymoščuk, Zinčenko, Budkivskij, Zozulja.

Severné Írsko: McGovern – Cathcart, Hughes, McAuley, J. Evans – J. Ward, C. Evans, S. Davis (C), Norwood, Dallas – Washington.
Náhradníci: R. Carroll, Mannus – Baird, Ferguson, Hodson, McCullough, C. McLaughlin, McNair, Grigg, K. Lafferty, Magennis, McGinn.

Rozhodca: Pavel Královec (CZE) – Roman Slyško (SVK), Tomáš Mokrousch (CZE) – Petr Ardeleánu (CZE) – Michal Paták (CZE) – Tasos Sidiropoulos (GRE).
Vítam Vás pri sledovaní zápasu medzi Ukrajinou a Severným Írskom. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
UKRAJINA
Zverenci Mykhayla Fomenka sa na EURO prebojovali až po víťazstve v baráži nad Slovinskom a pred pár dňami už odohrali aj svoj prvý zápas na šampionáte. V skvelom zápase vo výbornom tempe si zmerali sily s favoritom turnaja, keď Nemecku podľahli 0:2. O úvodný presný zásah sa v 19.minúte postaral Mustafi, ktorý krásnou hlavičkou otvoril skóre zápasu. Ukrajinci sa držali počas celého stretnutia, ale v jeho závere nakoniec inkasovali aj druhýkrát. Schweinsteiger dostal prihrávku pred bránu a jeho pohotová strela skončila v sieti. Nemecko zvíťazilo 2:0 a pripísalo si do tabuľky skupiny C prvé tri body.

Posledné zápasy
12.06.2016 Nemecko – Ukrajina 2:0 (EURO)
03.06.2016 Albánsko – Ukrajina 1:3
29.05.2016 Rumunsko – Ukrajina 3:4
28.03.2016 Ukrajina – Wales 1:0
24.03.2016 Ukrajina – Cyprus 1:0

Predpokladaná zostava: Pyatov – Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk – Sydorchuk, Stepanenko – Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka – Zozulya
Absencie: nikto
SEVERNÉ ÍRSKO
Tím okolo Michaela O'Neilla ťahal skvelú šnúra bez prehry, keď porážku neokúsil v posledných dvanástich zápasoch. Avšak prišiel šampionát a prvý zápas proti Poľsku, kde Severní Íri nezískali ani jeden bod. Prvý polčas sa hral prakticky iba na bránu McGoverna, ktorý však zneškodnil všetky šance Poľska, ale v druhom dejstve sa presadil 22-ročný Arkadiusz Milik, ktorý rozhodol o víťazovi stretnutia, keďže už ďalší gól nepadol. Poľsko zvíťazilo najtesnejším rozdielom 1:0 a pripísalo si do tabuľky cenné tri body.

Posledné zápasy
12.06.2016 Poľsko – Severné Írsko 1:0 (EURO)
04.06.2016 Slovensko – Severné Írsko 0:0
27.05.2016 Severné Írsko – Bielorusko 3:0
28.03.2016 Severné Írsko – Slovinsko 1:0
24.03.2016 Wales – Severné Írsko 1:1

Predpokladaná zostava: McGovern – Evans, McAuley, Cathcart – McLaughlin, Davis, Baird, Norwood, Dallas – Lafferty, Washington
Absencie: nikto
VZÁJOMNÉ ZÁPASY
06.09.2003 Ukrajina – Severné Írsko 0:0
16.10.2002 Severné Írsko – Ukrajina 0:0
02.04.1997 Ukrajina – Severné Írsko 2:1
31.08.1996 Severné Írsko – Ukrajina 0:1

SKUPINA C
1. Nemecko 1-0-0 2:0 3
2. Poľsko 1-0-0 1:0 3
3. Severné Írsko 0-0-1 0:1 0
4. Ukrajina 0-0-1 0:2 0

STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,57, na remízu okolo 4,00 a na výhru hostí približne 7,00.

ROZHODCOVIA
Dnešné stretnutie bude viesť český rozhodca Pavel Královec, ktorému na čiarach budú asistovať Slovák Roman Slyško a jeho krajan Tomáš Mokrousch. Brankovými rozhodcami budú Petr Ardeleánu, Michal Paták a štvrtým rozhodcom bude Grék Tasos Sidiropoulos.

ZHODNOTENIE
Favoritom je Ukrajina, ktorá sa v zápase proti Nemecku prezentovala oveľa svižnejším spôsobom ako Severní Íri proti Poľsku. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 2:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Ukrajina – Severné Írsko

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 49. McAuley, 90+6. McGinn

Karty:   40. Selezňov (UKR), 65. Sydorčuk (UKR) – 61. J. Ward (NIR), 87. Dallas (NIR), 90+3. J. Evans (NIR)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:14.

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk (C) – Sydorčuk (74. Garmaš), Stepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (82. Zinčenko), Konopljanka – Selezňov (70. Zozulja).
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Butko, Kučer, Garmaš, Karavajev, Rotaň, Rybalka, Tymoščuk, Zinčenko, Budkivskij, Zozulja.

Severné Írsko: McGovern – Cathcart, Hughes, McAuley, J. Evans – J. Ward (68. McGinn), C. Evans (90+2. McNair), S. Davis (C), Norwood, Dallas – Washington (83. Magennis).
Náhradníci: R. Carroll, Mannus – Baird, Ferguson, Hodson, McCullough, C. McLaughlin, McNair, Grigg, K. Lafferty, Magennis, McGinn.

Rozhodca: Pavel Královec (CZE) – Roman Slyško (SVK), Tomáš Mokrousch (CZE) – Petr Ardeleánu (CZE) – Michal Paták (CZE) – Tasos Sidiropoulos (GRE)