Menu

Futbal

Prípravný zápas

FK Jablonec – FC Tatran Prešov

3:0

koniec (1:0)

28.06.2016, 17:45 • Neratovice • Lukáš Jasoněk cz

: 1.35 6.54 13.37

FK Jablonec podal v utkání s 1. FC Tatran Prešov kvalitnější výkon a zaslouženě zvítězil 3:0. Pro severočeský celek to znamená třetí výhru ze tří přípravných utkání. (19:24:34)

90

Konec zápasu.

88

88. Matěj HYBŠ - 3:0

88

Jablonec právě vstřelil branku!
Brankář Prešova neudržel střelu Martina Doležala a míč vyrazil pouze před sebe, kde za jeho záda dorazil kulatý nesmysl MATĚJ HYBŠ a gólem v závěru zápasu tak zpečetil výhru svého celku.

85

Domácí se snažili využít skrumáže před bránou, avšak defenziva Tatranu urputně bránila. Míč se pak dostal na hranici šestnáctky, odkud byl napálen vysoko nad horní konstrukci Taliánovy svatyně.

82

Valeš musel zasahovat proti hlavičce po centru zleva, svou úlohu však brankář Jablonce zvládl na výbornou, a stále tak drží čisté konto.

81

Hráči slovenského týmu se na útočné polovině snažili vybojovat míč tak vehementně, až jim byl odpískán nedovolený zákrok.

79

Čas se fotbalistům prešovského Tatranu neúprosně krátí a s přibývajícími minutami se stává jejich druhým soupeřem. Naopak favorizovaný jablonecký celek směřuje za svým třetím přípravným vítězstvím.

76

FK Jablonec vybojoval rohový kop. Míč rovnou z něj zamířil přímo do houfu hráčů a chvíli poskakoval před hranicí malého vápna. Hracího předmětu se nakonec zmocnila obrana Prešova a razantním způsobem ho odkopla do bezpečí.

74

Jablonečtí vybojovali míč a dostali se do zakončení po centru z levé strany, ovšem hlavičkový pokus, který měl zapadnout k zadní tyči, byl zhruba o dva metry nepřesný.

72

Už několik minut se hraje převážně ve středu hřiště nebo po hranice obou pokutových území.

70

Momentálně jsou v držení balonu fotbalisté jablonského klubu, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hrací plochy.

66

Do pokutového území Prešova přilétl centr z levé strany, autor následné střely hlavou ale trefit cílené zařízení nedokázal.

64

Severočeši pronikli na území svých soupeřů, kde si dokázali vytvořit střeleckou pozici. Jenže ráně vyprodukované ze střední vzdálenosti se postavil do cesty obránce a zblokoval ji.

61

Ze své další útočné akce Prešov vytěžil rohový kop, ale nenaložil s ním vůbec podle představ. Po odrazu od hráče stojícího u přední tyče se totiž bude pouze odkopávat od brány.

60

Tatran podnikl ofenzivní výpad podél pravé lajny a některý z jeho hráčů byl kousek od rohového praporku faulován. Centrovaný balon Valeš vyrazil na hranici šestnáctky, kde došlo k nepřesnému střeleckému pokusu, po němž míč prolétl vysoko nad břevnem.

58

Fotbalisté Prešova se s nepříznivým stavem snaží něco udělat, vstřelit kontaktní branku se jim ale nedaří.

54

54. Tomáš WÁGNER - 2:0

54

Jablonec právě vstřelil branku!
Rozdíl ve skóre je dvoubrankový! Jabloneckým se po rychlém protiútoku podařilo propasírovat míč až na hranici malého vápna, kde se k němu dostal TOMÁŠ WÁGNER a z bezprostřední blízkosti se v krkolomné pozici nemýlil, když balon poslal do sítě mezi nohama brankáře Taliána.

53

Slovenský celek zaútočil po pravém křídle a vybojoval rohový kop. Po uvedení míče do hry došlo uvnitř pokutového území ke střele, kterou lapil pozorný Valeš.

51

Vysunutí prešovští hráči se pokoušejí napadat rozehrávku svých protivníků, což se jim ale příliš nedaří.

48

Na začátku druhého poločasu se zatím hraje výhradně uprostřed hřiště a po obě pokutová území. Žádné z mužstev si nevytváří výraznou územní převahu.

46

Začal druhý poločas.
Jablonec byl v úvodním dějství podle předpokladů nebezpečnější a vytvořil si více střeleckých příležitostí, než jeho slovenský soupeř. Favorizovaný severočeský celek se v jedenácté minutě zásluhou Mehanoviče ujal vedení a po změně stran se tento hubený náskok pokusí uhájit.

45

První poločas skončil.

45

V úplném závěru první pětačtyřicetiminutovky zahrávali hráči Prešova rohový kop, zkonsilidovaná obrana Jablonce jim ale nedovolila vystřelit.

44

44.

44

Jablonec mohl před přestávkou své vedení zdvojnásobit! Domácí celek totiž zahrozil ze standardní situace po předchozím faulu na pravé straně hřiště. Z přímého volného kopu přilétl do pokutového území míč a ten zastavila až levá tyč. Následná dorážka pak byla nepřesná.

42

Proti centrovanému míči vyběhl Valeš a vyboxoval ho do bezpečných míst. Nyní už na ofenzivní choutky mohou myslet hráči severočeského celku.

41

Některý z prešovských hráčů únikem podél pravé postranní čáry zatopil defenzivě Jablonce. Poté vyprodukoval prudký přízemní centr, který bránící fotbalista srazil na roh.

39

Kvůli nedovolenému zákroku byla hra přerušena také o chvíli později, když se ve vzdušném souboji provinili proti pravidlům fotbalisté slovenského klubu.

37

Jabloneckým se na levé straně otevřel prostor, čehož domácí využili přihrávkou před hranici vápna, kde po ztrátě míče došlo k útočnému faulu.

35

Z celé akce fotbalisté Tatranu nakonec vytěžili rozehrávku rohového kopu, ale ta jim vůbec nevyšla podle představ, když hrací předmět zamířil rovnou do rukavic připraveného Valeše.

33

Hráči Prešova v tuto chvíli drží balon na svých kopačkách a kombinační souhrou před hranicí pokutového území se snaží nalézt skuliny v jablonecké defenzivě.

30

Od úvodního hvizdu uplynula půlhodina hry a v zápase jsou podle předpokladů aktivnější fotbalisté českého celku. Ti si právě vytvořili střeleckou příležitost, ale křižnou přízemní ránu z hranice vápna gólman Prešova zneškodnil.

27

Na opačné straně fotbalové šachovnice si jeden z jabloneckých hráčů naběhl do předbrankového prostoru pro přihrávku, nicméně míč mu při zpracování odskočil od kopačky.

24

Ani napodruhé se fotbalistům Prešova gólmana Valeše nepodařilo zaměstnat a ten tak nadále zůstává bez práce.

23

Míč byl uveden do hry krátkou přihrávkou, po níž následoval sražený centr a praporek pomezního arbitra znovu ukazuje směrem k rohovému čtvrtkruhu.

22

Fotbalisté Tatranu zaútočili po pravém křídle, odkud do předbrankového prostoru přilétl vzdušný centr. Na ten si vyskočil obránce a hlavou poslal míč mimo tři tyče.

19

Nyní se hra přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o balon. Ten je častěji v držení hráčů domácího celku.

17

Severočechům se podařilo prokombinovat do těsné blízkosti hranice šestnáctky, kde se ale po ztrátě míče provinili proti pravidlům.

14

Jablonečtí se pokusili zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, balon ale skončil až za koncovou čárou.

11

11. Mirzad MEHANOVIČ - 1:0

11

Jablonec právě vstřelil branku!
Po deseti minutách hry otevřel gólový účet zápasu MIRZAD MEHANOVIČ, který zužitkoval přihrávku Matěje Hanouska z levé strany hřiště.

10

Slovenský tým se dokázal ubránit i dalším třem rohovým kopům soupeře, hráči Jablonce na hřišti jednoznačně dominují.

7

Posléze zahrával Jablonec další dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ale pozorná defenziva Prešova se vždy ubránila.

5

Jablonecká útočná akce byla zastavena jen za cenu rohového kopu, po kterém se domácím nepodařilo zahrozit.

3

Fotbalisté Jablonce se hned v úvodu zápasu ujali iniciativy a vyměňují si přihrávky na útočné polovině.

1

Utkání právě začalo.
Podle dostupných informací se začne hrát od 17:45, tedy o čtvrt hodiny později oproti původnímu plánu.

Fotbalisté 1. FC Tatran Prešov mají zpoždění, utkání tak začne o něco později.
V rámci přípravy FK Jablonec odehrál zatím dvě utkání a obě výsledkově zvládl. Přípravu zahájil severočeský celek duelem s FC Oberlausitz Neugersdorf a celek z nižší německé soutěže porazil 4:2. Druhým a zároveň posledním soupeřem fotbalistů Jablonce byl výběr Bohemians Praha 1905, který "Klokani" udolali gólem v závěru utkání.
Příjemné úterní odpoledne, vítejte u přípravného utkání mezi FK Jablonec a 1. FC Tatran Prešov. Prostřednictvím online textové reportáže vám dění na hrací ploše zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Výkop zápasu je na programu v 17:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

FK Jablonec – FC Tatran Prešov

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 11. Mehanovič, 54. Wágner, 88. Hybš

FK Jablonec: Valeš – Rys, Pernica, Lischka, Hanousek – Kubista M. – Díl, Mehanovič, Trávník, Končal – Doležal. II. poločas: Valeš – Rys, Kouřil, Lischka, Hanousek – Nový, Hübschman, Kubista M., Hybš – Wágner, Doležal.