Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

KF Partizani Tirana – ŠK Slovan Bratislava

0:0

koniec (0:0)

28.06.2016, 18:00 • Elbasan Arena, Elbasan • 1. predkolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 4.33 3.45 2.35

Ruku na srdce, do 66. minúty sa na to nedalo pozerať, ale potom prišlo hneď niekoľko obrovských šancí na oboch stranách. Všetko naštartovala príležitosť Zreľáka a postupne nasledovali zakončenia Filiho, opäť Filiho, Krasniqiho, Vilu a úplnom závere brvno Scheta. Gólu sme sa ale nedočkali a tak sú šance do odvtedy, ktorá sa bude hrať v Bratislave, vyrovnané. (20:01:02)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Asi posledná ofenzívna snaha Slovanu končí ofsajdom, z Albánska domov si teda bude odnášať pravdepodobne zaslúženú remízu.

90+1

90+1. Schet (SBA)

90+1

Center zľava našiel v šestnástke úplne voľného Scheta, ktorý si pripravil pozíciu a z voleja tvrdo vypálil smerom nahor. Albánsky celok teraz zachránilo brvno brány!

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Na druhej strane sa po centri Bruneta k zakončeniu hlavou dral Zreľák, v poslednej chvíli mu zakončenie znepríjemnil Ibrahimi.

89

89. Vila (PTZ)

89

Obrana Slovanu je miestami deravá ako syr a aj preto sa teraz lopta z krídla takmer cez všetkých hráčov v belasej defenzíve dostala na druhú stranu šestnástky, kde Vila zakončoval spred Muchu a ak by lepšie namieril, mohol z toho byť gól. Takto lopta lízala žrď a skončila mimo.

87

Striedanie v tíme FK Partizani: z ihriska odchádza Fili, prichádza Jaupaj.
Striedanie v tíme FK Partizani: z ihriska odchádza Kalari, prichádza Atanda.

86

Seydouba Soumah sa krásne dostal do šestnástky protivníka vďaka niekoľkým kľučkách a v nej aj spadol, avšak svoj pád nafilmoval a tak dostáva žltú kartu. Sám Afričan to aspoň uznal, keď už to spravil.

85

Fili si na svoje konto pripisuje ďalšie zakončenie, lenže tentoraz jeho pokus spoza šestnástky bránu minul, takže Mucha zasahovať nemusel.

84

Striedanie v tíme FK Partizani: z ihriska odchádza Bardhi, prichádza Torassa.

83

Snaha hostí pred šestnástkou súpera končí faulom, pretože, domáci prečíslili pozíciu a loptu si zobrali.

82

Saláta našiel dvomi líniami pred šestnástkou súpera Soumaha, ktorý sa rýchlo oprel do lopty, lenže tá mu vyskočila a tak bránu svojim pokusom minul.

79

Žltú kartu dostáva Schet (ŠK Slovan Bratislava).

78

Ligeonovi sa otvorilo ľavé krídlo a tak prenikol s loptou až k šestnástke, avšak prihrávka do nej minula až trojicu (!) futbalistov Slovanu. Ani jeden nedokázal zakončiť.

77

Slovanisti chvíľu držali loptu a posúvali si ju na hranici šestnástky súpera, až sa k pasu na jej druhú stranu dostal Schet, lenže necentroval presne.

76

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Kubík, prichádza de Sa.

74

Savičevičova snaha pred šestnástkou súpera končí odrazenou prihrávkou k Seydoubovi Soumahovi a jeho následnou strelou nad bránu.

73

73. Krasniqi (PTZ)

73

Batha sa po Trashiho priamom kope zavesil do vzduchu a poslal fantastickú hlavičku presne k žrdi slovanistickej brány. Mucha opäť udržal svoj tím nad vodou, pretože sa dokázal premiestniť a vyraziť.

71

Schet naviezol loptu z krídla pred šestnástku súpera, kde sa ju snažil prihrať do uličky na Zreľáka, lenže nepresnosť poslala loptu do rukavíc Hoxhu.

70

70. Fili (PTZ)

70

Dnes asi najlepší hráč stretnutia Fili sa ocitol v ďalšom hlavičkovom zakončení. Po ďalšom pase zľava ho nedokázal na päťke ubrániť Ligeon a tak mal Slovan šťastie, že hlavička Albánca išla vedľa Muchovej brány.

67

67. Fili (PTZ)

67

Na druhej strane sme videli taktiež obrovskú príležitosť. Fili ostal úplne nestrážený na päťke medzi stopérmi Slovanu a dokázal zakončiť center z krídla, lenže priam do náruče Muchu.

66

66. Zreľák (SBA)

66

Najväčšiu šancu zápasu spálil Adam Zreľák, ktorý sa po peknej kombinácií hostí ocitol úplne voľný pred brankárom Hoxhom, lenže strelou z boku trafil priamo do rukavíc albánskeho strážcu svätyne.

65

Soumah si pred šestnástkou súpera vymenil loptu so Zreľákom, ktorý mu ju pätou vrátil, lenže prinik Afričana do šestnástky skončil včasným vybehnutím Hoxhu.

64

Savičevič sa pokúsil o dlhý nákop zo stredu poľa na ľavé krídlo, pred de Som sa lopty ujíma obranca Kalari.

63

Dlhá rozohrávka Slovanu takmer priniesla stratu, pretože de Sa sa zamotal po tom, ako dostal ťažkú loptu, no v spolupráci s de Kampsom situáciu zvládli.

61

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lásik, prichádza Savičevič.

60

De Kamps pripravil po dlhej individuálnej akcii pred šestnástkou súpera streleckú pozíciu pre Lásika, avšak jeho pokus je zrazený hráčmi domáceho celku priamo do rukvíc Hoxhu.

57

Po faule Scheta vedľa postrannej čiary sa síce domáci celok dostal k rozohrávke priameho kopu, lenže Trashi poslal center veľmi nepresne a nik na hracej ploche ho nezasiahol.

55

Saláta lakťom udrel v súboji do hlavy Filiho. Hlavný arbiter sa nad ním zľutoval a žltú kartu mu neukázal.

55

Faul Bathu v strede poľa dáva loptu slovenskému zástupcovi v Európskej lige. Nákop na hrot útoku pre Zreľáka ale včas odkopáva Krasniqi.

53

Vila vyskúšal zakončiť spoza šestnástky a aj keď bránu minul, môže to byť klasifikované ako najlepšie, alebo druhé najlepšie, zakončenie v tomto stretnutí.

53

Saláta sa veľmi dobre postavil sklzom do lopty od hráčov domáceho celku smerom dopredu a celú akciu prerušil. Lásik však nepresne prihrával dopredu.

51

De Sa sa dral za odrazenou loptou, avšak skôr bol pri nej Ibrahimi a sklzom najprv zastavil akciu a následne aj zasiahol Holanďana. Faul sa nepíska.

50

Krasniqiho nákop dopredu presný nebol, k lopte mal najbližšie stopér Saláta a cez Sekuliča Slovan začína svoju rozohrávku.

48

Vysoké napádanie Slovanu ziskom lopty nevedie, pretože po nedôraznom odkope brankára Hoxhu fauluje v strede ihriska Lásik.

47

Ani jeden z trénerov do druhého polčasu nestriedal, takže oba celky začínajú v zostavách, v akých začali.

FK Partizani: Hoxha (C) – Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi – Fili, Trashi, Batha, Vila – Ramadani, Torassa


ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Burnet, Saláta, Sekulič, Ligeon – de Kamps, Soumah, Lásik – de Sa, Zreľák, Schet

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas nám nepriniesol žiadnu šancu a veľmi slabý futbal. Na oboch tímoch je vidieť, že ide o ich prvý súťažný zápas po letnej prestávke. Verme, že v druhom dejstve to bude lepšie.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Neviem, či toto, čo vyslal teraz Soumah sa dá kvalifikovať, ako strela, ale asi hej, keďže sa záložník napriahol a poslal to smerom na bránu, ktorú nakoniec minul.

45+1

Torassa sa dostal cez Burneta, ale slovenský obranca sa rýchlo otočil a na hranici šestnástky mu sklzom perfektne loptu vypichol.

45

Po práci Scheta, ktorý poslal dobrý center, zakončoval hlavou spoza obrancu Zreľák, bránu Hoxhu minul.

44

Fili naštartoval motory, hodil si loptu okolo Salátu a keď ho obdchádzal spadol na zem. Arbiter mu na to neskočil, faul slovenského obrancu nezapískal.

43

Vilove zakončenie z hranice šestnástky letí nad bránu, záložníkovi volej po odrazenej lopte síce sadol na nohu, ale netrafil priestor troch žrdí.

42

Kalari nedokázal loptu prehodiť na Vilu, lenže Saláta ju namiesto rozohrávky, alebo odkopu poslal len za čiaru do autu.

41

Soumah sa dostal s loptou až do šestnástky, lenže Krasniqiho už nedokázal zamotať a prejsť cez neho pred Hoxhu. Stopér domáceho celku mu na dvakrát loptu odkopol.

39

Kalariho zrazený center končí rohovým kop, ktorý zahral Fili veľmi zle. Nízky pas hostia dostali veľmi rýchlo do bezpečia.

39

Ďalší Arapiho nepresný center, Burnet ale pred Ramadanim odkopol iba na autové vhadzovanie.

37

Arapiho center do šestnástky Slovanu sa síce neujal, ale lopta sa odrazila späť na kopačky domácich hráčov, takže ich akcia môže pokračovať.

36

Zahral ho samotný Soumah, ktorý ho aj získal, avšak brankár Hoxha loptu síce na dvakrát, ale bez nejakých extrémnych problémov skrotiť v rukaviciach.

35

Soumah prešiel cez prvého obrancu súpera do šestnástky Tirany, ale druhý mu vystavil sklzom stopku. Bude to rohový kop.

34

Pomalá rozohrávke Slovanu v zadných radoch končí stratou Sekuliča, lenže domáci sa ďaleko nedostali a aj oni o loptu prišli.

32

32. Fili (PTZ)

32

Prudký center Filiho po tom, ako dostal loptu cez Sekuliča do šestnástky vyrazil Mucha, ale následný pas späť takmer ten istý hráč dostal do brány, no spomínaný legionár v defenzíve Slovanu odkopol na roh. Navyše, domáci boli v ofsajde.

30

Po nepresnej prihrávke domácich pred šestnástkou Slovanu slovenský účastník prešiel až do ofenzívy, lenže rýchla kontra sa zabrzdila a stala sa z toho postupná akcia.

28

Dva fauly Slovanu v strede poľa. Najskôr sa previnil Schet, čo už mohlo byť na kartu a následne aj Lásik. Píska sa až druhý zákrok a kartové napomenutie neprichádza.

27

Prudká lopta sa však veľmi rýchlo dostáva z pokutového územia preč a de Sa ju aspoň vypichol súperovi do autu.

26

Torassa sa po tvrdom dohraní súboja od Ligeona drží za nohu, domáci tím bude mať ďalšiu možnosť poslať do šestnástky Slovanu center.

25

Batha si na vlastnej polovici pomohol potiahnutím za dres holandského záložníka de Kampsa a tak Soumah poslal dlhý center, ktorý odvrátil do autu Krasniqi.

24

po Ligeonov faule niekoľko metrov od vlastnej šestnástky Trashi poslal centrovanú loptu pred Muchu, avšak Batha svojim zakončením priestor troch žrdí minul o nejaký ten meter.

22

Obraz hry sa od začiatku stretnutia nemení. Oba tímy sa striedavo pohybujú s loptou v strede poľa, do nebezpečnejších pozícií sa nevedia dostať.

20

Fili tvrdým sklzom po odkope trafil brankára Muchu, za čo vidí žltú kartu celkom oprávnene.

18

Po Zreľákovej prihrávke Schet loptu evidentne spracoval za čiarou, lenže hlavný arbiter si to nevšimol a dostal sa k tomu až veľmi neskoro po porade s postranným.

17

Zatiaľ veľmi nevýrazné výkony aktérov prerušuje neustále povzbudzovanie domácich fanúšikov. Od svoje brány ide odkopávať Ján Mucha.

15

Soumah sa dostal z ľavého krídla až k centru a dokonca našiel hlavu Adam Zreľáka, lenže jeho zakončenie z hranice bieleho bodu letí priamo do Hoxhu.

12

Adam Zreľák dostal v súboji tvrdý zásah a to mu pravdepodobne vyrazilo dych. Mladý útočník len veľmi ťažké celú situáciu za pomoci lekárov rozdýchava.

10

Nízka centrovaná lopta našla len prvého obrancu v belasom drese, ktorým bol Burnet a tento Holanďan bez problémov odvrátil. Slovan prešiel do rýchleho protiútoku, lenže po centri de Su sa píska ofenzívny faul Zreľáka na Hoxhu.

9

Trashi unikal pred Lásikom vedľa šestnástky súpera, avšak záložník Slovanu mu zakopol o pätu a hráč domáceho celku ostáva s bolesťami na zemi. Bude však pokračovať v hre.

8

Prvý ofsajd stretnutia je pískaný pre nedovolené postavenie de Su, takže jeho center do šestnástky by už nebol platný.

7

Lásik sa zo stredu poľa smerom dopredu nestihol rozbehnúť, pretože ho dostúpil Fili a okamžite fauloval.

6

Po jednom zo súbojov ostáva na zemi ležať útočník Partizanu Tirana Torasso, avšak mal by byť schopný pokračovať v hre.

5

Ďalší pas po krídle už našiel hlavu Trashiho, ktorý predĺžil loptu na spoluhráčov, avšak následne domácim ušla za čiaru.

4

Nákop Arapiho popri postrannej čiare na spoluhráčov vpredu nebol presný, lopta sa dostala za postrannú čiaru.

3

Torassa sa proti dobre postavenej defenzíve Slovanu k ničomu nedostal a tak akciu smerom dopredu už zakladá slovenský zástupca.

1

Kornel Saláta sa postaral o prvý defenzívny zákrok, keď odkopol loptu na krídle do autu. Po následnom aute domáci faulujú.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FK Partizani: Hoxha (C) – Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi – Fili, Trashi, Batha, Vila – Ramadani, Torassa
Náhradníci: Xhika – Hakaj, Vatnikaj, Jaupaj, Bardhi, Atanda, Ismailaj

ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Saláta, Burnet, Sekulič, Ligeon – de Kamps, Soumah, Lásik – de Sa, Zreľák, Schet
Náhradníci: Greif – Savičevič, Kubík, Scott, Simovič, Kotula, Pinte

Rozhodca: Erez Papir (ISR) – Dvir Shimon (ISR), Kiril Balikin (ISR) – Shalom Ben Avraham (ISR).
Súper Slovanu patrí k najlepším klubom v krajine. V poslednej sezóne skončil taktiež ako náš zástupca na druhej priečke. Za svoju existenciu vyhral pätnásťkrát domácu najvyššiu súťaž aj národný pohár.

Väčšinu kádra tvoria domáci futbalisti, ale nájdeme medzi nimi aj hráčov z Kosova, Brazílie, Argentíny, Srbska a Nigérie. Kapitánom je brankár Alban Hoxha a trénerom Talian Andrea Agostinelli.
Zverenci trénera Nikodimosa Papavasilioua skončili v minulej sezóne za majstrovským Trenčínom na druhom mieste a logicky prišlo aj k nejakým zmenám v tíme.

Novými tvárami si najmä holandskí hráči. Obrancovia Lorenzo Burnet prišiel z Groningenu, Ruben Ligeon z tímu Willem II Tilburg, záložník Lesley De Sa z Ajaxu Amsterdam a útočník Mitchel Schet z AS Trenčín.

Ďalej prišli niekoľkí hráči, ktorí sa vrátili z hosťovania a síce brankár Martin Krnáč, obranca Dávid Hudák, záložník Richard Lásik i Seydouba Soumah.

Do Albánsku letia aj traja reprezentanti, ktorí sa predstavili na Eure. Ján Mucha s Kornelom Salátom reprezentovali Slovensko, zatiaľ čo Tamás Priskin Maďarsko. Všetci vypadli v osemfinále.

Káder na duel proti Partizanu: Ján Mucha, Martin Krnáč, Dominik Greif, Lorenzo Burnet, Juraj Kotula, Kornel Saláta, Adam Laczkó, Boris Sekulič, Ruben Ligeon, Richard Lásik, Granwald Scott, Joeri de Kamps, Slobodan Simovič, Lesly de Sa, Samuel Šefčík, Seydouba Soumah, Vukan Savičevič, Mitchell Schet, František Kubík, Patrik Pinte, Adam Zreľák, Tamás Priskin
Slovan Bratislava spoločne s ďalšími dvomi slovenskými celkami a síce Spartakom Myjava a Spartakom Trnava štartuje svoju päť v Európskej lige pre ročník 2016/17. Všetky tri celky začínajú už v prvom predkole. Slovan sa navyše predstaví o dva dni skôr, ako je oficiálny termín.

V prípade postupu Slovanu cez Partizan Tiranu bude v druhom predkole jeho súpera lepší z dvojice Breiðablik (Island) – Jelgava (Lotyšsko).

V 1. predkole štartuje až 96 mužstiev. Najznámejšími sú námatkovo Aberdeen, Hearts (Škótsko), Midtjylland, Brøndby (Dánsko), Stabæk (Nórsko), HJK Helsinki (Fínsko), AIK Štokholm (Švédsko), Videoton, Debrecín, MTK Budapešť (Maďarsko), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Neftçi Baku (Azerbajdžan), Vojvodina Novi Sad, Čukarički (Srbsko), AEK Larnaca (Cyprus), Admira Wacker Mödling (Rakúsko), Zagłębie Lubin, Cracovia Krakow (Poľsko) či Kairat Almaty (Kazachstan).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

KF Partizani Tirana – ŠK Slovan Bratislava

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   20. Fili (PTZ) – 79. Schet (SBA), 86. Soumah (SBA)

KF Partizani Tirana: Hoxha (C) – Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi – Fili, Trashi, Batha, Vila – Ramadani, Torassa
Náhradníci: Xhika – Hakaj, Vatnikaj, Jaupaj, Bardhi, Atanda, Ismailaj

ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Burnet, Saláta, Sekulič, Ligeon – de Kamps, Soumah, Lásik – de Sa, Zreľák, Schet
Náhradníci: Greif – Savičevič, Kubík, Scott, Simovič, Kotula, Pinte

Rozhodca: Erez Papir (ISR) – Dvir Shimon (ISR), Kiril Balikin (ISR) – Shalom Ben Avraham (ISR)

Odveta: Štvrtok 07.07.2016 Slovan Bratislava - Partizani Tirana