Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Lille OSC – FK Qäbälä

1:1

koniec (0:1)

28.07.2016, 19:00 • Lille Métropole, Lille (FRA) • 3. predkolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom) cz

Tipsport: 1.35 4.55 9.8

Domácí Ryan Mendes po přestávce našel bleskovou odpověď na úvodní gól Vitalije Vernyduba a Lille si poté vytvořilo několik obrovských brankových příležitostí, jenže utkání, v němž bylo jasným favoritem, na svou stranu otočit nedokázalo. Qäbälä může být s výsledkem spokojená a kdo ví, co se stane v odvetě. Konečný výsledek. Lille OSC 1 FK Qäbälä 1. (20:57:07)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Bagalyj Dabo, přichází Rašad Ejubov.

90+3

Lille rozehrálo standardní situaci a následný centr na vzdálenější tyči propadl k Bautheacovi, ten ovšem v nadějné pozici bránu minul a skončil na kolenou.

90+2

90+2. Fantastický zákrok Bezotosnyje proti Bašově hlavičce.

90+2

Amalfitano rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na vzdálenější tyči našel Bašu, který sice hlavičkoval zády k bráně, ale také přesně! Hosté mají ovšem Bezotosnyje, který včas na zemi a jeho pokus vyrazil dalším skvělým zákrokem.

90+1

Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny oficiálně 3 minuty. Víc už by se hrát nemělo ani vteřinu.

90

Pro Lille je příchod Marcose Lopese skvělým příslibem a počinem, ačkoliv se dnes mezi střelce s největší pravděpodobností nezapíše.

89

Marcos Lopes dostal párkrát příležitost v prvním týmu Manchesteru City, jenže v klubu nabytými penězi zkrátka nemáte šanci se prosadit, ať jste sebe lepší. Myšleno mladík a talent.

88

Marcos Lopes dnes ukazuje, jak skvělým útočníkem je, sice gól nevstřelil, ale na bránu hostů vyslal několik nebezpečných střel, ta poslední z před pár okamžiků skončila těsně nad!

87

Hráči Qäbäly už pomalu začínají šlapat vodu a Lille se nadechuje k závěrečnému tlaku.

86

Lille vede na střely celkem 15:4, co je mu to ovšem platné, když stav utkání je stále vyrovnaný 1:1. Domácí měli zejména po přestávce obrovský tlak, vstřelili během něj navzdory několika šancím ovšem pouze jeden gól.

85

Benzia se s tím nepáral a zpoza šestnáctky napřáhl k pořádně prudké střele, která ještě zaplavala ve vzduchu, bohužel pro Lille ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Bezotosnyj.

84

Pokud náhodou někdo z Vás vsadil na remízu, na kterou byl hodně vysoký kurz, tak si asi pomalu začínáte kousat nehty. Čeká nás závěrečná část zápasu, věřme dramatická.

83

Zenjov si několikrát dobře zaběhl za obranu, bohužel pro něj se ale dvakrát ocitl v ofsajdu. A když už se do zakončení dostal, tak ho zastavil brankář Enyeama nebo bránu minul.

82

Sergei Zenjov odehrál velice slušné utkání a závěrečných deset minut už bude sledovat po odvedení dobré práce z pozice diváka.

81

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Sergei Zenjov, přichází Asif Mammadov.

80

Dabo se nalepil u levé postranní čáry na záda Bautheacovi a rukama ho zezadu poslal na trávník.

79

Marcos Lopes dostal do šestnáctky krásný pas z levé strany hřiště a při pokusu o střelu míč promáchl, nakonec to ale nevadilo, protože hned vedle něho stál Benzia, ten ovšem z halfvoleje míč poslal vedle pravého horního rohu brány!

76

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Vojislav Stanković, přichází Rafael.

76

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Ryan Mendes, přichází Yves Bissouma.

75

Ricardinho poslal z levé strany hřiště do šestnáctky krásný centr levačkou a uprostřed šestnáctky našel nabíhajícího Weekse, který hlavičkoval jen těsně nad!

74

Lille se nedaří dostat k šestnáctce soupeře a utkání čím dál pravděpodobněji směřuje k remíze.

73

Zpět k dění na hřišti. Qäbälä vybojovala na levé straně hřiště standardní situaci, jenže následný centr Kvekveskiriho domácí bez problému odhlavičkovali do bezpečí.

71

Éder by se teď Lille určitě hodil a podle mého názoru by zvýšil ofenzivní sílu domácího celku. Nejenže je útočník, ale také hodně zkušený.

70

Éder, nová posila Lille ze Swansea, sleduje dnešní utkání z tribuny a během konverzace s některým ze svých kamarádů či spoluhráčů si zakrývá ruku. Že by nějaká peprná debata?

69

Amadou šel do hlavičkového souboje s Ozobićem, který vyskočil výše a poté svého spoluhráče fauloval.

68

Do rozehrávky Lille se nyní navíc vkrádají nepřesnosti a jeho tlak je momentálně definitivně rozmělněn.

67

Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu jako uragán a rychle se jim podařilo vyrovnat. Nyní ovšem jejich tlak opadá a Qäbäle se daří bez větších potíží vracet v hojném počtu hráčů za míč.

66

Do konce utkání zbývá odehrát necelých 25 minut a Qäbälä je stále blízko k velmi překvapivému, především ale potom dobrému, výsledku.

65

Střídající Benzia rozehrál standardní situaci, Lille ovšem vzápětí směrem vpřed nic kloudného nemyslelo.

64

Mendes se na levé straně hřiště pokusil pláchnout svému pronásledovateli, Vernydub mu to ale neumožnil a poslal ho k taktickým faulem k zemi.

63

Lille sáhlo poprvé v utkání k taktické změně, když na trávník místo zkušeného Mavuby vyběhl Amadou.

62

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rio Mavuba, přichází Ibrahim Amadou.

60

Skóre utkání vzápětí mohl otočit na stranu Lille Bautheac, který přízemní střelou zpoza šestnáctky mířil pro změnu k levé tyči, jeho pokus ovšem postrádal razanci a Bezotosnyj byl včas na zemi.

59

Marcos Lopes napřáhl z hranice šestnáctky k velmi prudké přízemní střele, která mířila přesně k pravé tyči, brankář Bezotosnyj ovšem vytáhl další výtečný zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop!

58

Marcos Lopes dostal na pravé straně hřiště krásnou kolmou přihrávku do běhu a na kraji šestnáctky poté předvedl zasekávačku do středu hřiště, odkud přišla tvrdá střela, ta ovšem byla zablokována.

56

Ze druhého poločasu je odehráno více než deset minut a v hledišti je o trochu veseli poté, co se hned v jeho úvodu prosadil Mendes a z dorážky vyrovnal hlavou na 1:1.

54

Mendes fauloval u rohového praporku Stankoviće, kterému se důraz domácího hráče nelíbil a téměř ho probodl pohledem.

52

Civelli se dostal v rychlém sledu do dalšího zakončení, tentokrát ovšem bránu hostující Qäbäly netrefil.

51

Lille v rychlém sledu rozehrálo dva rohové kopy, ani po jednom z nich se ovšem k ohrožení hostující brány nedostalo.

49

Benzia po vystřídání Obbadiho v přibližně polovině prvního poločasu hru Lille výrazně oživil a nyní se dostal ke střele, mezi tři tyče se ovšem nevešla.

47

47. Ryan MENDES - 1:1

47

Lille právě vstřelilo branku!
Amalfitano krásně odcentroval z pravé strany hřiště a uprostřed šestnáctky našel Civelliho, jehož hlavička se od břevna odrazila do země a poté k RYANOVI MENDESOVI, který hlavou dorazil míč úspěšně do brány.

46

Na stadionu Lille Métropole začal druhý poločas a domácí do něj vstoupili pořádně zostra. Benzia krásně vypálil zpoza šestnáctky, když se pohotově opřel do skákavého míče. Ten vzápětí mířil přesně do pravého horního rohu, brankář Bezotosnyj ovšem vytáhl famózní zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop!

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:02.
Fanoušci Lille po ukončení úvodních 45 minut hlasitě bučí a pískají a není se čemu divit. Domácí prohrávají po ojedinělém, za to však vydařeném, útoku Qäbäly, který zakončil ve 13. minutě po centru Kvekveskiriho střelou do prázdné brány Vitalij Vernydub. Skóre po prvním poločase. Lille OSC 0 FK Qäbälä 1.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty a Qäbälä zřejmě odejde do kabin s překvapivým vedením, o které se postaral po necelé čtvrthodině hry Vitalij Vernydub.

45

V závěru poločasu se na hrací ploše pořádně jiskří a jeden ostrý zákrok střídá druhý, zatím však oba týmy hrají v jedenácti.

44

Žlutou kartu dostává Nika Kvekveskiri (FK Qäbälä).

43

Žlutou kartu dostává Sébastien Corchia (Lille OSC).

42

Benzia rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a uprostřed šestnáctky se dostal ke střele Amalfitano, dvoučlenný blok obránců hostujícího celku však nepropálil.

42

Žlutou kartu dostává Filip Ozobić (FK Qäbäla).

41

41. Filip Ozobić a jeho ošklivý skluz zezadu. Červená karta?

41

Filip Ozobić zezadu oběma nohama napřed zajel do Palmieriho. Domácí fanoušci se hodně zlobí a červenou kartu!

40

Zenjov dostal krásnou kolmou přihrávku na levou stranu šestnáctky a poté se levačkou pokusil zamířit na přední tyč, jeho přízemní střela byla sice dobrá, ale ne natolik, aby překonala skvělého Enyeamu, který jeho pokus nadvakrát zneškodnil!

38

Marcos Lopes se hodně divil, nicméně, v blízkosti pravé postranní čáry mu byl na polovině soupeře odpískán faul.

37

Benzia na levé straně hřiště vzápětí rozehrál standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč posílal poměrně dobrý centr, jenže žádný z jeho spoluhráčů ho ve výskoku nedokázal zasáhnout a míč skončil bez teče v zámezí.

35

Palmieri se na levé straně hřiště příliš nerozpakoval a ze střední vzdálenosti práskl levačkou do míče, střela mu však nesedla a jeho tvrdý pokus zamířil vysoko nad.

34

Zenjov se podruhé v zápase ocitl za bukem, kromě toho ale také v ofsajdu, kvůli němuž byla útočná akce hostí zastavena.

33

Benzia si srovnal míč na nohu a zpoza šestnáctky vypálil, jeho zakončení ovšem zamířilo hodně mimo navzdory tomu, že na jeho přípravu měl dost času.

31

Ze zápasu uplynula úvodní půlhodina, po které Lille před vlastním publikem překvapivě prohrává s Qäbälou 1:0.

30

Trochu nerozumím tomu, proč teď nebyl zákrok Daby potrestán. Rozhodčí však pánem na hřišti a rozhodl se ošklivý zákrok hostujícího fotbalisty nepotrestat.

29

Dabo vjel ostrým skluzem pod nohy střídajícího Benziy, oběma nohama napřed, vše se však obešlo bez žluté karty.

28

Bautheac rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a po přesném centru posadil míč přesně na hlavu Baši, ten ovšem hlavičkoval pouze do náruče připraveného Bezotosnyje.

27

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Mounir Obbadi, přichází Yassine Benzia.

26

Po sérii rohových kopů, nejprve na straně hostů a poté Lille, se dostal ke střele zpoza šestnáctky Marcos Lopes. Ten je sice hodně vidět, nyní ale nedokázal svá mířidla pořádně seřídit a jeho střela zamířila Pánu Bohu do oken.

25

Weeks snad ani nevěděl jak, ale po levé straně pronikl do šestnáctky a ocitl se tváří v tvář Enyeamaovi, kterého se pokusil prostřelit přízemní střelou, ta však byla příliš slaboučká na to, aby brankáře Lille zaskočila.

24

Marcos Lopes rozehrál další rohový kop Lille a jeho centr byl odvrácen. K odraženému míči se vzápětí dostal Bautheac a tvrdě vypálil, jeho pokus zpoza šestnáctky byl ale zablokován.

23

Corchia se ucitl na pravé straně šestnáctky v ostrém úhlu a po skluzu Ricardinha skončil na zemi. Obránce hostujícího celku ovšem svůj skluz načasoval skvěle a odvrátil míč na rohový kop.

22

Lille vyráží neustále směrem vpřed, jenže z občasné zbrklosti domácích fotbalistů pramení nepřesné kolmé přihrávky.

21

Velice rád bych Vám řekl konkrétní jména, ale situace v pokutovém území Lille byla hodně nepřehledná.

20

Dva fotbalisté Qäbäly se snažili dostat do zakončení na pravé straně šestnáctky, jenže ani jednomu z nich se to zásluhou pozorného obránce Lille, který si skvěle přikryl míč tělem, nepodařilo.

19

Rozehrání rohového kopu se ujal opět Marcos Lopes, bývalý útočník Manchesteru City, jenže jeho následný centr skončil pouze v náručí pozorného brankáře Bezotosnyje.

18

Jakmile domácí získají míč, okamžitě vyráží do útoku a jejich odměnou je další rohový kop. Opět po sraženém centru z pravého křídla.

17

Marcos Lopes rozehrál rohový kop a na přední tyči se dostal do zakončení hlavou Amalfitano, jeho pokus byl ovšem zablokován.

15

Lille se snaží na inkasovaný gól rychle odpovědět a po zablokovaném centru z pravého křídla bude zahrávat rohový kop.

14

Qäbälä se poprvé v utkání dostala do zakončení a hned z toho je gól. To jsou věci. Lille je dnes horkým favoritem, papírové předpoklady ovšem nemusí být vždy naplněny.

13

13. Vitalij VERNYDUB - 0:1

13

Qäbälä právě vstřelila branku!
Kvekveskiri dostal na levém křídle krásnou přihrávku doběhu a poté v blízkosti brankové čáry poslal před bránu šajtlí přízemní centr, který z blízkosti usměrnil do prázdné brány nikým nehlídaný VITALIJ VERNYDUB.

10

Palmieri dobře odcentroval v blízkosti šestnáctky z levé strany a na vzdálenější tyči hledal Amalfitana, který šel do vzdušného souboje s Ricardinem příliš ostře a po bodyčeku mu byl odpískán útočný faul.

9

Fanoušci každý útok Lille doprovází hlasitým potleskem, domácí ale zatím hostující bránu Bezotosnyje neohrozili.

8

Marcos Lopes se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, jeho přízemní pokus byl ovšem hodně nepřesný a zamířil daleko vedle pravé tyče.

7

Oba týmy se chtějí prezentovat útočným fotbalem, což je dobře pro nezaujatého diváka. Hra se přelévá ze strany na stranu a navíc ve velmi rychlém tempu.

6

Qäbäla předvedla krásnou kombinaci středem hřiště a hru poté zrychlila kolmou přihrávkou do šestnáctky, proti které brankář Enyeama správně vyběhl, jenže při odkopu míč minul a málem z toho byla obrovská chyba. Hosté nakonec budou zahrávat pouze roh poté, co míč skončil vedle levé tyče.

5

Ozobić v blízkosti střídaček zbytečně a ostře zajel do Palmieriho a hra byla přerušena. Faul se obešel bez žluté karty.

4

Qäbäla vyrazila do dalšího útoku, tentokrát po pravém křídle, jenže následný dlouhý pas podél pravé postranní čáry zamířil pouze do zámezí.

3

Hra se v úvodu utkání odehrává stále na vzdálenější straně hřiště od hlavní tribuny. Na obou stranách je k vidění hodně nepřesností, které snad s průběhem hry budou mizet.

2

Qäbälä se na levé straně hřiště dostala k míči a vyrazila do rychlého protiútoku. V šestnáctce se poté prodíral do zakončení Zenjov, i kdyby mu ovšem vyšlo, tak by kvůli ofsajdu bylo zbytečné.

1

Daniel Stefanski počkal na sekundu přesně až bude 19 hodin a poté dal pokyn k zápasu, jehož výkop obstaral domácí Mendes.

1

Utkání právě začalo.
Aktéři dnešního zápasu už jsou připraveni na hrací ploše a do výkopu zbývá jen několik málo okamžiků. První utkání 3. předkola UEFA Europa League mezi Lille a Qäbälou bude řídit hlavní rozhodčí Daniel Stefanski.
Úvodní sestavy:

Lille OSC: Enyeama – Corchia, Civelli, Baša, Palmieri – Amalfitano, Mavuba (C), Obbadi – Marcos Lopes, Mendes, Bautheac. (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Maignan, Amadou, Benzia, Nangis, Béria, Soumaoro, Bissouma. Trenér: Frédéric Antonetti (FRA).

FK Qäbälä: Bezotosnyj – Mirzabekov, Vernydub, Stanković, Ricardinho – Sadygov (C) – Zenjov, Weeks, Kvekveskiri, Ozobić – Dabo. (rozestavení 4-1-4-1)
Náhradníci: Pietrzkiewicz, Mammadov, Musajev, Ejubov, Abbasov, Rafael. Trenér: Roman Hrygorčuk (UKR).

Rozhodčí: Daniel Stefanski. Asistenti: Rafal Rostkowski, Dawid Igor Golis. Čtvrtý rozhodčí: Zbigniew Dobrynin (všichni POL).
Lille se po roční přestávce vrací zpět na evropskou scénu poté, co v uplynulé sezóně Ligue 1 skončilo na pátém místě. Francouzský klub nastupuje do třetího předkola UEFA Europa League jako nasazený tým, zatímco jeho soupeř musel projít dvěma kvalifikačními koly. V tom prvním si navzdory venkovní prohře 2:1 Qäbälä poradila hladce se Samtredií, kterou před svým publikem deklasovala 5:1. Ve druhém předkole už to tak jednoduché ázerbájdžánský tým neměl, přesto oba dva zápasy proti MTK Budapešti vyhrál a vstřelil v nich shodně dva góly – venku 2:1 a doma 2:0.
Lille se po jednoroční přestávce vrací zpět do UEFA Europa League a ve třetím kole vyzve ázerbájdžánský celek Qäbälä, který se v evropské soutěži představuje potřetí v řadě, a zatímco během své premiérové účasti skončil hned v prvním kole, během té druhé postoupil až do základní skupiny. Historicky prvním vzájemným zápasem mezi oběma týmy ze stadionu Lille Métropole Vás provede s velkým potěšením Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Lille OSC – FK Qäbälä

1:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 47. Mendes – 13. Vernydub

Karty:   43. Corchia (LIL) – 42. Ozobić (QAB), 44. Kvekveskiri (QAB)

Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 11:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 19:20.

Lille OSC: Enyeama – Corchia, Civelli, Baša, Palmieri – Amalfitano, Mavuba (C) (62. Amadou), Obbadi (27. Benzia) – Marcos Lopes, Mendes (76. Bissouma), Bautheac. (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Maignan, Nangis, Béria, Soumaoro. Trenér: Frédéric Antonetti (FRA).

FK Qäbälä: Bezotosnyj – Mirzabekov, Vernydub, Stanković (76. Rafael), Ricardinho – Sadygov (C) – Zenjov (81. Mammadov), Weeks, Kvekveskiri, Ozobić – Dabo (90+3 Ejubov). (rozestavení 4-1-4-1)
Náhradníci: Pietrzkiewicz, Musajev, Abbasov. Trenér: Roman Hrygorčuk (UKR).

Rozhodca: Daniel Stefanski. Asistenti: Rafal Rostkowski, Dawid Igor Golis. Čtvrtý rozhodčí: Zbigniew Dobrynin (všichni POL)

Odveta: Qäbälä - Lille 1:0

Európska liga (predkolá)

Larnaca – S. Moskva 17:00 1:1

FK Oleksandrija – Hajduk Split 18:30 0:3

Heracles – Arouca 18:45 1:1

Lille – Qäbälä 19:00 1:1

Žodino – Rapid Viedeň 19:00 0:0

Jelgava – Beitar Jeruzalém 19:00 1:1

Zagłębie – SønderjyskE 19:00 1:2

Lok. Záhreb – Vorskla Poltava 19:00 0:0

Austria – Trnava 19:00 0:1

Slavia – Rio Ave 19:00 0:0

Göteborg – Helsinki 19:00 1:2

Başakşehir – Rijeka 19:30 0:0

Birkirkara – FK Krasnodar 19:30 0:3

Luzern – Sassuolo 19:45 1:1

Grasshoppers – Limassol 19:45 2:1

Genk – Cork City 20:00 1:0

Osmanlispor – Kalju 20:00 1:0

CS Pandurii – Tel Aviv 20:00 1:3

Škendija – Mladá Boleslav 20:00 2:0

Novi Sad – Minsk 20:00 1:1

Panathinaikos – Štokholm 20:00 1:0

Hertha – Brøndby 20:15 1:0

Gent – Constanta 20:30 5:0

Fehérvár – Midtjylland 20:30 0:1

Domžale – West Ham 20:45 2:1

Alkmaar – Giannina 20:45 1:0

Aberdeen – Maribor 20:45 1:1

Saint-Étienne – AEK Atény 21:00 0:0

Admira Wacker Mödling – Liberec 21:05 1:2