Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Zagłębie Lubin – SønderjyskE

1:2

koniec (1:2)

28.07.2016, 19:00 • Stadion Zagłębia Lubin, Lubin (kapacita: 16,068 diváků) • 3. predkolo • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

Tipsport: 1.95 3.4 4.3

K tomuto utkání je to ode mě vše, ale o víkendu se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Dnes už ale přeji pouze dobrou noc! (20:56:46)
Utkání třetího předkola Evropské ligy je u konce a slavit může rozhodně spíše dánské SønderjyskE. To se totiž již v první půli dostalo do vedení 2:0, což nakonec stačilo k výhře v dnešním zápase. Domácí sice dokázali skórovat v nastavení prvního poločasu, nicméně v druhé části druhou branku i přes velký tlak nepřidali. Poděkovat pak hosté mohou především brankáři Skenderovi, který v 62. minutě vychytal penaltu Filipa Starzyńského.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Další dlouhé vhazování propadlo až k Madsenovi, avšak ten poslal tvrdou ránu vysoko nad.

90+2

Papadopulos trefil loktem ve výskoku Maaka, jenž se rozhodně nebude rychle zvedat. Už to vypadá na vítězství hostujícího týmu.

90+1

SønderjyskE nyní hraje takticky skvěle a soupeře vůbec nepouští k míči. Tohle domácím opravdu nevyhovuje.

90

Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě tři minuty.

89

Na přetažený rohový kop si sice naskočili opět hned dva domácí hráči, nicméně nikdo z nich nedokázal v tísni zakončit do prostoru branky.

88

Další šance domácích! Papadopulos si skvěle naskočil na centr, ale Skender jeho hlavičku vytáhl na břevno a na rohový kop.

87

87. Krásná dělovka v podání Guldana

87

Parádní ránu zpoza vápna nyní vyslal Guldan a Skender se musel hodně natahovat, aby vytěsnil bombu letící přesně k tyči.

87

Přízemní centr zprava skončil na bližší tyči, kde dobře operoval Dal Hende. Do konce řádné hrací doby zbývají už jen tři minuty.

86

Starzyński dostal možnost rozehrání rohového kopu, ale ten byl bez větších potíží ubráněn. K odraženému míči se přesto dostávají domácí.

84

Poláček sice zachytil centr z volného kopu a rychle poslal míč k útočníkům, avšak Papadopulos nezvládl zpracování a tím akce domácích skončila.

83

S blížícím se koncem zápasu se Lubinu čas na vyrovnání podstatně krátí. Navíc se dopředu řítí hosté.

82

Po rohovém kopu se Dąbrowski dopustil faulu na Maaka. Míč si tak pomalu může nachystat Skender.

81

Mohlo být vyrovnáno, ale Papadopulosovu ránu na poslední chvíli zablokoval skvělým zákrokem jeden ze stoperské dvojice SønderjyskE.

79

Poslední změna v sestavě Zagłębie Lubin! Na hřiště vbíhá český útočník Michal Papadopulos. Opačným směrem zamířil Krzysztof Piątek.

79

Další z dlouhých autů hostujícího celku doputoval až na hranici šestnáctky, nicméně nikdo z hráčů dánského týmu se nedokázal prosadit ke střele.

77

Čtvrtým potrestaným hráčem zápasu je Adama Guira (SON), který je penalizován za faul na Januse.

76

Záhy po Poláčkově jednodušším zákroku se SønderjyskE stále drží na útočné polovině. Další pokus však na Poláčka zatím nevylétl.

74

Dostřídání má trenér Jakob Michelsen. Posledním čerstvým hráčem SønderjyskE se stává Nicolai Madsen, který nahradí Marcela Romera.

74

Hodně nadějně nyní vypadala akce domácích, po které vypálil nedůrazně bráněný Wozniak! Jeho projektil nakonec vylétl až příliš vysoko.

73

Ze hřiště mizí i dosud jediný úspěšný střelec domácích. Místo Łukasze Janoszky zaujme Krzysztof Janus.

72

Rohový kop vůbec nic nepřinesl. Následná další útočná akce hostů končí jen zablokovanou ranou Pedersena.

71

Konečně se k centru do šestnáctky soupeře dostali také hosté. Míč je sražen na rohový kop, který bude zahrávat Absalonsen.

70

Po velmi dobré pasáží domácích se hra trochu uklidnila a ani jeden z celků se nedostává blíže k bráně.

68

Je tady druhé střídání hostujícího týmu. Střelce úvodní branky Simona Kroona nahrazuje Troels Kløve.

67

Míč po centru z pravé strany propadl až k volnému Krzysztofu Piątkovi, ale ten Skendera těžkým zakončením nedokázal vystavit většímu nebezpečí.

65

Domácí i přes neproměněnou penaltu pokračují v tlaku a získali standardní situaci. Starzyński však míč poslal o několik decimetrů vedle tyče.

64

Střídání v týmu SønderjyskE: ze hřiště odchází Tommy Bechmann, přichází Mikael Uhre.

62

62. Neproměněná penalta Starzyńského

62

K penaltě se postavil Filip Starzyński, jenž mířil solidně k tyči, avšak Skender jeho záměr vystihl udržel SønderjyskE ve vedení!

61

Pierre Kanstrup (SON) navíc dostává žlutou kartu.

61

61. Penaltový faul Kanstrupa

61

Pokutový kop! Pierre Kanstrup v šestnáctce před vlastním brankářem povalil Janoszku a je to penalta pro Zagłębie Lubin!

60

Hosté si nyní opravdu vůbec neví rady a mají velké problémy s tím, aby se dostali z vlastní poloviny hřiště.

58

58. Wozniak hlavičkoval těsně vedle

58

Roh odvrácen, ale následný centr Kubického dolétl až na hlavu Wozniaka, jenž zcela osamocen zakončoval do boční sítě!

57

Střílený centr z levé strany je Dachmannem sražen na rohový kop. Zagłębie zůstane nastěhováno na útočné polovině.

56

Pokus o rychlejší útok SønderjyskE končí nedovoleným zákrokem Absalonsena. Hosté jsou v druhých pětačtyřiceti minutách poněkud zaskočení aktivitou soupeře.

55

"Oranžoví" už jsou zase na útočné polovině, ale jejich postup zastavil Todorovski, jenž si nepohlídal ofsajdové postavení.

53

Rohový kop hostujícího týmu zahrával Simon Kroon, ale z jeho centru pro obranu domácích nevyplynulo nebezpečí. Domácí se rychle dostávají k míči.

52

Na druhé straně se vpřed řítil Absalonsen! Zablokovaná rána končí rohovým kopem.

51

Domácí jsou na začátku druhé půle velmi aktivní a znovu se dostali až do pokutového území. Ze strany na Skendera postupoval Krzysztof Piątek, ale jeho přihrávka nikoho ze spoluhráčů nenašla.

49

Aktivní Janoszka se dostal k zakončení, nicméně prostor mezi třemi tyčemi trefit nedokázal.

48

Zagłębie Lubin přispěchalo s odpovědí a po rohovém kopu se domácí na konci 48. minuty dožadovali penalty za hru rukou. Hlavní rozhodčí zůstává ledově klidný.

47

Jako první se do útoku v druhém poločase vrhli hosté, ale jejich snahu přerušuje Drachmannův faul na Starzyńského.

46

Domácí jdou do druhé půle s jednou změnou v sestavě. Ján Vlasko má odpracováno, po hřišti už naopak pobíhá Filip Starzyński.

46

Začal druhý poločas.
První půle zápasu je za námi a hostující tým zatím po zásluze vede 2:1. Domácí byli od začátku zápasu hodně pasivní a prakticky se nedostávali blíže k brance, což v 19. minutě první brankou dokázal potrestat Simon Kroon. Na gól dánského záložníka navíc dokázal navázat Marc Dal Hende, který si naběhl na dlouhý aut a zvýšil na 2:0. Aspoň nějakou naději do druhé půle však ještě dokázal v nastaveném čase vykřesat Łukasz Janoszka. Druhý poločas začne přibližně v 20:02

45+2

První poločas skončil.

45+2

45+2. Łukasz JANOSZKA - 1:2

45+2

Zagłębie právě vstřelilo branku!
Domácí před poločasem vykřesávají naději! Skender špatně vyhodnotil centrovaný míč, který ho přeletěl a přistál na hlavě jednoho z domácích. Následně se míč poodrážel k nohám ŁUKASZE JANOSZKY, jenž využil absence gólmana a snížil.

45+1

Jedovatý centr ze strany odvrátil Kanstrup na roh! Poslední šance prvního poločasu.

45

Hlavní rozhodčí Robert Madley nastavuje jednu minutu.

44

Konečně přichází povedenější akce po levé straně v podání domácích. Kubicki se prodral k zakončení, nicméně Skender zasahovat nemusel.

43

Domácí hráči nyní hrají až na vlastní polovině. Sice mají míč, ale nikam dál se zatím vůbec nedostávají.

42

Ján Vlasko (ZAG) šel do souboje s jedním ze soupeřů hodně nešetrně, trefil ho šlapákem a dostává žlutou kartu.

41

Hosté mají stále hru naprosto pod kontrolou a nepouští soupeře téměř k ničemu. SønderjyskE může v pohodě vhazovat poblíž půlící čáry.

39

Dva rohové kopy Zagłębie dospěly jen ke slabé hlavičce Jána Vlaska. Skender s tímto pokusem neměl ani sebemenší problém.

38

Domácí jsou několik minut před koncem prvního poločasu stále naprosto bezzubí. Navíc prohrávají 0:2 a to je velmi nepříjemná situace.

36

36. Marc Dal Hende - 0:2

36

Tým SønderjyskE právě vstřelil branku!
Zničehonic je to o dvě branky a dánský tým dělá rázný krok za postupem. Dlouhatánský aut dolétl až do pokutového území a dopadl na hlavu nedůrazně bráněného MARCA DAL HENDEHO, jenž v pohodě skóroval. Poláček zůstal v bráně jako zkoprnělý.

35

Simon Kroon mohl postupovat do otevřenější obrany, ale pozorný Dąbrowski se mu postavil do cesty. Udělal to navíc tak šikovně, že nedostal žlutou kartu.

34

Po rohovém kopu vypálil Guldan, ale jeho pokus nebyl vůbec povedený. Míč letí daleko nad a ještě dál za bránu.

33

33. Skender musel zasahovat proti Vlaskově pokusu

33

První těžší zákrok si musel připsat Skender! Ze zmatků v pokutovém území totiž vyplavala přízemní střela Vlaska a hostující gólman kulatý nesmysl vyráží na roh!

32

Jeden z domácích byl znovu faulován, nicméně volný kop končí jen v dobře postavené zdi. SønderjyskE však rychle ztrácí míč.

31

Naprosto zbytečně teď Simon Kroon (SON) vložil nohu do cesty postupujícího Łukasze Piątka a vidí žlutou kartu!

29

Registrujeme vůbec první střelecký pokus domácích. Krzysztof Piątek dostal přihrávku doprava, avšak z pokutového území rozvlnil jen boční síť.

28

Nyní je ale faul naopak pískán Absalonsenovi, jenž povalil Dąbrowského. Hra je v posledních minutách velmi často kouskována.

26

Łukas Piątek se sice diví, ale právě mu je odpískán nedovolený zákrok. Navíc mu hlavní rozhodčí pořádně domlouvá.

23

Další pokus o založení povedenější útoku ze strany domácích končí krachem. Nutno říci, že Lubin by notně potřeboval skórovat.

22

Po brance hostujícího týmu se ani jeden z celků neprezentuje nějak povedenější hrou. Zagłębie se zatím vůbec nikam nedostává.

20

Bechmann byl příliš dotěrný a poté, co povalil Guldana, mu je odpískán útočný faul. Volný kop pro domácí oblíbence.

19

19. Simon KROON - 0:1

19

Tým SønderjyskE právě vstřelil branku!
Domácí tým je za svou pasivitu náležitě potrestán! Přízemní přihrávka z pravé strany v podání Romera našla ve vápně volného SIMONA KROONA, který ranou na blížší tyč prostřelil bezmocného Poláčka.

18

Velká chyba v rozehrávce domácích, ale hosté svůj rychlý brejk moc nezvládli. Jeden z nich pálil zleva jen do blokujícího soupeře.

17

Okamžitě po autovém vhazování domácích se k míči téměř zadarmo dostávají fotbalisté dánského manšaftu. I ti však velmi záhy ztrácí.

16

Rychlejší protiútok Zagłębie byl téměř zastaven a z akce nakonec byla jen velmi nepovedená střela z úctyhodné vzdálenosti.

16

Hra prakticky od začátku zápasu postrádá více přesnosti. Ani jednomu z celků se nedaří kombinační hra, avšak trochu lépe jsou na tom přeci jenom hosté.

14

Velmi nepovedená kolmice na Krzysztofa Piątka a osamocený útočník domácích se na spoluhráče otáčí s nechápavým výrazem.

13

A registrujeme další střelecký pokus z nohy Simona Kroona. Rána pravou nohou vylétla zpoza velkého vápna dostatečně vysoko a Poláček mohl být v klidu.

12

SønderjyskE má stále hru po většinu času pod kontrolou. Hráči Lubinu se k míči dostávají jen velmi sporadicky.

11

Několik autových vhazování nyní získali hosté a pomalu, ale jistě, se posouvají směrem k Poláčkově bráně.

9

Zagłębie se po delší době dostalo k míči a rychle přeneslo hru až k půlící čáře. Dánský tým soka zastavuje jen za cenu vhazování.

8

Hostující hráči měli po zaváhání soupeře k dispozici dokonce dva rohové kopy, nicméně z ani jednoho vůbec nic nezískali.

7

7. Ránu Kroona vytáhl Poláček vedle

7

První zajímavá šance zápasu! Obrana domácích nedokázala dostat míč do bezpečí a střílet tak mohl Simon Kroon! Jeho přízemní dělovku Poláček vytáhl na roh.

6

Kombinace hostů je zatím plná nepřesností, nicméně držení míče bude momentálně vyznívat ve prospěch SønderjyskE.

5

Solidně kopnutý "přímák" dolétl jen do rukavic vyběhnuvšího Skendera. Brankář dánského týmu pak rázem posílá míč daleko od své brány.

4

Poprvé se domácí na delší dobu udrželi na polovině soupeře a je tady první standardní situace ve prospěch Zagłębie Lubin. Až moc důrazný byl nyní Drachmann.

3

Až příliš urputně teď o míč bojoval Vlasko. Jeden z hostů končí po tomto souboji na trávníku a slovenskému záložníkovi je pískán útočný faul.

2

Další snaha hostujících hráčů dospěla až k chybné přihrávce, jenž zamířila do rukavic Poláčka. Ten míč vyhazuje dalekým hodem až na útočnou polovinu.

1

Úvodní minuta nenabídla nic zajímavého. Míč na kopačkách měli převážně hosté, kteří se však nedostali dále než několik metrů od půlící čáry.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Zagłębie Lubin: Poláček – Todorovski, Guldan, Dąbrowski, Čotra (C) – L. Piatek, Kubicki – Wozniak, Vlasko, Janoszka – K.Piątek
Náhradníci: Forenc – Jach, Janus, Rakowski, Starzyński, Tosik, Papadopulos

SønderjyskE: Skender – Pedersen, Kanstrup (C), Maak, Dal Hende – Drachmann – Kroon, Guira, Absalonsen – Romer – Bechmann
Náhradníci: Fernandes – Ritter, Madsen, Olesen, Kløve, Uhre, Dalgaard

Rozhodčí: Robert Madley – Stephen Child, Ian Hussin (vš. ENG).
SØNDERJYSKE

Také dánský tým se do Evropské ligy probojoval díky skvělému postavení v uplynulé sezóně domácí ligy. Sønderjyske se podařil především závěr ligy a po výborných výkonech se vyhouplo na konečnou druhou příčku. Ta zajistila postup do druhého předkola Evropské ligy, ve kterém se celk z Dánska utkal s norským Strömgodsetem. Po domácí výhře 2:1 se zdálo, že postoupí Strömgodset, ale Uhremu se v odvetě v 69. minutě podařilo snížit na 1:2 a v prodloužení zajistil postup Sønderjyske Klove, jenž rozhodl ve 120. minutě. V dánské lize má Sønderjyske po dvou kolech pouhý jeden bod a záporné skóre 2:3.
ZAGŁEBIE LUBIN

Domácí celek se do předkol Evropské ligy dostal díky tomu, že skončil třetí v loňské sezóně polské Ekstraklasy a po solidních výsledcích v přípravě si výkonnost přenesl i do druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy. Ve druhém předkole totiž Zagłebie narazilo na lehce favorizovaný Partizan Bělehrad, přes který prošlo po dvou bezbrankových remízách a úspěšných pokutových kopech. Dobrou formu pak Lubin potvrdil i v začínající polské lize, ve které je po dvou zápasech se šesti body a skóre 6:0 na prvním místě.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Zagłębie Lubin – SønderjyskE

1:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 45+2. Janoszka – 19. Kroon, 36. Dal Hende

Karty:   42. Vlasko (ZAG) – 31. Kroon (SON), 61. Kanstrup (SON), 77. Guira (SON)

Nepremenená penalta: 62. Starzyński (ZAG), brankár Skender zneškodnil

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:15.

Zagłębie Lubin: Poláček – Todorovski, Guldan, Dąbrowski, Čotra (C) – L. Piątek, Kubicki – Wozniak, Vlasko (46. Starzyński), Janoszka (73. Janus) – K.Piątek (79. Papadopulos)
Náhradníci: Forenc – Jach, Janus, Rakowski, Starzyński, Tosik, Papadopulos

SønderjyskE: Skender – Pedersen, Kanstrup (C), Maak, Dal Hende – Drachmann – Kroon (68. Kløve), Guira, Absalonsen – Romer (74. Madsen) – Bechmann (64. Uhre)
Náhradníci: Fernandes – Ritter, Madsen, Olesen, Kløve, Uhre, Dalgaard

Rozhodca: Robert Madley – Stephen Child, Ian Hussin (vš. ENG)

Odveta: SønderjyskE - Zagłębie 1:1

Európska liga (predkolá)

Larnaca – S. Moskva 17:00 1:1

FK Oleksandrija – Hajduk Split 18:30 0:3

Heracles – Arouca 18:45 1:1

Lille – Qäbälä 19:00 1:1

Žodino – Rapid Viedeň 19:00 0:0

Jelgava – Beitar Jeruzalém 19:00 1:1

Zagłębie – SønderjyskE 19:00 1:2

Lok. Záhreb – Vorskla Poltava 19:00 0:0

Austria – Trnava 19:00 0:1

Slavia – Rio Ave 19:00 0:0

Göteborg – Helsinki 19:00 1:2

Başakşehir – Rijeka 19:30 0:0

Birkirkara – FK Krasnodar 19:30 0:3

Luzern – Sassuolo 19:45 1:1

Grasshoppers – Limassol 19:45 2:1

Genk – Cork City 20:00 1:0

Osmanlispor – Kalju 20:00 1:0

CS Pandurii – Tel Aviv 20:00 1:3

Škendija – Mladá Boleslav 20:00 2:0

Novi Sad – Minsk 20:00 1:1

Panathinaikos – Štokholm 20:00 1:0

Hertha – Brøndby 20:15 1:0

Gent – Constanta 20:30 5:0

Fehérvár – Midtjylland 20:30 0:1

Domžale – West Ham 20:45 2:1

Alkmaar – Giannina 20:45 1:0

Aberdeen – Maribor 20:45 1:1

Saint-Étienne – AEK Atény 21:00 0:0

Admira Wacker Mödling – Liberec 21:05 1:2