Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

NK Lokomotiva Záhreb – FK Vorskla Poltava

0:0

koniec (0:0)

28.07.2016, 19:00 • Stadion Maksimir (Záhřeb) • 3. predkolo • Lukáš Jasoněk cz

Tipsport: 2.55 3.2 2.8

NK Lokomotiva Záhřeb nedokázal využít výhodu domácího prostředí a s FC Vorskla Poltava pouze bezbrankově remizoval. Utkání bylo na šance skoupé, hodně času se totiž hrálo především uprostřed hřiště a defenzivy obou mužstev pracovaly velice kvalitně. Odveta na ukrajinské půdě bude o to zajímavější. (20:57:31)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Míč se nachází uprostřed hřiště a vypadá to, že v tomto utkání se gólu skutečně nedočkáme.

90+3

Ještě vám dlužíme informaci o nastavené době hry, která činí čtyři minuty.

90+2

V zakončení se ještě objevil Skljar, ale ani on míč mezi tři tyče nevměstnal.

90+1

Útočná akce domácích končí ofsajdovým postavením Çekiçiho.

90

90. Dytjatěv (VOR)

90

V samotném závěru utkání spálil obrovskou šanci Dytjatěv, který si v předbrankovém prostoru naskočil na nadýchaný Sapaiův centr, avšak z bezprostřední blízkosti selhal, když ani nedokázal trefit zařízení. Tato další nevyužitá šance může FC Vorskla Poltava hodně mrzet.

89

Střídání v týmu NK Lokomotiva Záhřeb: ze hřiště odchází Grezda, přichází Çekiçi.

89

Kousek od pravého rohu pokutového území napřáhl k svižné střele Bartolec. Mířil na přední tyč, ale balon prolétl kousek vedle ní a zastavil se až o boční síť.

86

86. Kolomoec (VOR)

86

Hostující celek měl v závěru utkání obrovskou šanci! Na dlouhý křižný centr si na pravé straně vápna totiž naběhl Kolomoec, jenže v ideální palebné pozici bez přípravy nedokázal přesně zacílit a bránu o podstatný kus minul.

84

Druhým napomenutým hráčem utkání se stal Dejan Radonjić (NK Lokomotiva Záhřeb), jemuž byla udělená žlutá karta za faul na Perdutu.

83

V době, kdy do závěrečného hvizdu nezbývá už mnoho času, se oba celky snaží strhnout vedení na svou stranu.

81

Střídání v týmu NK Lokomotiva Záhřeb: ze hřiště odchází Capan, přichází Šunjić.

80

Stejný hráč se posléze zapojil do útočné aktivity svého týmu a byl mu odpískán ofsajd.

79

Rohový kop hostujícího týmu rozehrál Bartulović, jenže svým centrem žádného ze spoluhráčů nenašel.

77

Vstřelit úvodní gól utkání se pokusil také Bartulović. Proti jeho střele zpoza šestnáctky však spolehlivě zakročil Zagorac, který byl na svém místě.

75

Ten rozehrál Ćorić, nicméně soupeřova defenziva si s jeho centrem poradila.

74

74. Ivanušec (LZA)

74

Otevřít gólový účet zápasu mohl Ivanušec, ale nestalo se tak. Hráč záhřebského Lokomotivu si skvěle obhodil obránce a pak z mírného úhlu postupoval zcela sám na Šusta, který svému soupeři včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a pak jeho přízemní pokus vyrazil. Praporek asistenta rozhodčího ukazuje na roh.

72

Avizované třetí třídání v týmu FC Vorskla Poltava: ze hřiště odchází Siminin, přichází Sapai.

71

Vypadá to, že trenér FC Vorskla Poltava připravuje třetí a zároveň poslední střídání. Koho pošle do hry však zatím zůstává záhadou, která bude za několik okamžiků rozluštěna.

69

Šust musel být ostražitý, neboť čelil jedovaté ráně Grezdy. Strážce ukrajinské svatyně si připsal úspěšný zákrok a míč za svá záda nepustil. Skóre tedy zůstává nezměněno.

68

A právě Bartulović přišel rozehrát rohový kop svého celku. Balon odcentroval přímo do vápna, kde se hracího předmětu po několika odrazech zmocnili obránci domácího klubu a odkopli ho do bezpečných míst.

67

Střídání v týmu NK Lokomotiva Záhřeb: ze hřiště odchází Marić, přichází Radonjić.

66

Střídání v týmu FC Vorskla Poltava: ze hřiště odchází Rebenok, přichází Bartulović.

65

Naopak ofenzivní tažení se rozhodl rozvinout Marić, který se před hranicí šestnáctky objevil v zakončení. Pálil však ze záklonu, takže jeho rána směřovala nad horní konstrukci brány.

64

Míč si do rohového čtvrtkruhu postavil Chljobas, po jeho uvedení balonu se hry se ale nic podstatného nestalo.

63

Rušno ale bylo právě u pokutového území Záhřebu, kde střelu Kobachidzeho zblokoval obránce na roh.

61

Od úvodního hvizdu uplynula už hodina hry a úvodní branky jsme se stále nedočkali. Stále platí fakt, že více ze hry má domácí tým, který se ale nedokáže prosadit.

59

K exekuci přímého volného kopu se postavil Rebenok a jeho křižný střelecký pokus prolétl asi metr kolem vzdálenější tyče.

58

Siminin ukořistil balon a pelášil s ním kupředu. Kousek od pravého rohu vápna ho v rozporu s pravidly zastavil Eros Grezda (NK Lokomotiva Záhřeb), který za svůj zákrok inkasoval žlutou kartu.

56

Střídání v týmu FC Vorskla Poltava: ze hřiště odchází Zaričnjuk, přichází Kolomoec.

54

Do střelecké pozice se dostal Chljobas, ale trefit bránu se mu nepodařilo.

51

A úspěšný nebyl ani pokus Kobachidzeho, který při svém zakončení balon mezi tři tyče rovněž nevměstnal.

50

To se jim nakonec povedlo a dokonce z toho byla střela, kterou ze střední vzdálenosti vyprodukoval Ćorić. Neměl ale dostatečně přesně seřízena mířidla, takže jeho pokus byl nepřesný.

48

Aktuálně jsou u míče fotbalisté chorvatského mužstva, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hracího pole a přemýšlejí, kudy by pronikli hlouběji do hřiště.

46

Žádný z trenérů se o poločasové přestávce nerozhodl pro střídání některého ze svých svěřenců. V utkání tak pokračuje všech dvaadvacet hráčů z první půle.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní aktéři už se pomalu vracejí zpět na travnatou plochu.
Úvodní poločas moc fotbalové krásy nenabídl, když se hrálo především kolem středového kruhu a mezi oběma pokutovými územími. O něco aktivnější byli fotbalisté Lokomotivy Záhřeb, kteří si vytvořili více střeleckých příležitostí. Jinak ale byla hra poměrně vyrovnaná s minimem šancí na obou stranách. Doufejme, že druhá půle bude z hlediska atraktivity kvalitnější.
Hlavní arbitr k předepsaným pětačtyřiceti minutám nepřidal ani vteřinu navíc.

45

První poločas skončil.

44

44. Grezda (LZA)

44

Největší šance v dosavadním průběhu utkání přichází až v závěru úvodního dějství! Objevil se v ní Grezda, který uvnitř pokutového území protančil mezi dvěma obránci a poté vyslal pohotovou ránu. Šust, kolem něhož balon proletěl, už byl bezradný, ale na brankové čáře ho zastoupil vracející se obránce, který celou situaci zachránil.

42

Po přízemní přihrávce z rohového čtvrtkruhu se na přední tyči objevil Grezda. Chtěl balon nasměrovat do bližšího horního rohu brány, který ale o nějaký ten metr minul.

41

Fiolić po centru z něj našel Periće a jeho pokus tečoval obránce na roh.

40

Přímý volný kop byl k vidění také na opačné straně hřiště, stalo se tak po faulu Skljara.

38

Rebenok ze standardní situace poslal centr na zadní tyč, kde nejvýše vyskočil jeden z obránců a jeho kolega pak razantním odkopem dopravil balon do bezpečí.

37

Poltava podnikla útočnou akci po pravé straně a její výpad byl zastaven pouze za cenu nedovoleného zákroku Periće.

35

Domácí se teď rychlými narážečkami pokusili prokombinovat až k hranici pokutového území, jenže přihrávka směřující na nabíhajícího Fioliće neměla s přesností nic společného a akce klubu z hlavního města tak končí.

33

Už několik minut se na hřišti nic zajímavého nestalo, hra po většinu času probíhá uprostřed hracího pole a obě mužstva se o míč takřka pravidelně střídají.

31

Hráči ukrajinského týmu se pokusili zaútočit dlouhým nákopem. U míče byl ale nejdříve obránce Majstorović, který si nechtěl přidělávat žádné starosti, a tak raději odkopl míč do autu.

28

Hra pokračovala rohovým kopem FC Vorskla Poltava. Tkačukův centr spolehlivě vyboxoval Zagorac a u míče jsou nyní jeho spoluhráči.

27

Perić si v souboji s Kobachidzem pomohl všemi dostupnými prostředky, i těmi nedovolenými a byl mu tak odpískán faul.

25

Ukrajinský celek pak rozvinul útočnou akci, na jejímž konci byla střela Zaričnjuka. Proti jeho nepřesnému pokusu ale Zagorac zasahovat nemusel a budeme tak mít možnost sledovat, jak si gólman Lokomotivy Záhřeb povede při odkopu od své svatyně.

24

Do míče se o chvíli později opřel také Ivanušec a po teči obránce byl nařízen roh. Jeho rozehrávku si vzal na starost Fiolić a balon poslal rovnou do náruče Šusta.

23

Nakonec od pravého rohu velkého vápna napřáhl ke střele Marić, avšak trefil pouze jednoho z obránců.

22

Domácí jsou nyní u míče a na polovině svých soupeřů se snaží něco vymyslet, defenziva Poltavy však působí kompaktním dojmem.

20

Rebenok se rozhodl pro útok podél levé postranní čáry, jenže jakmile před sebou uviděl robustního obránce, rychle vyrobil zpátečku.

18

Ofenzivní tažení hráčů hostujícího týmu skončilo střeleckým pokusem Dytjatěva, který ze střední vzdálenosti branku minul.

15

Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který často mění svého majitele.

14

Hráči záhřebského týmu mají míč ve své moci a kombinují v prostoru před hranicí pokutového území, kde se snaží vymyslet přihrávku, dík které by se dostali do střelecké pozice.

12

Hosté se pokusili zahrozit prostřednictvím dlouhého pasu směřujícím za obranu, balon ale svého adresáta nenašel a zmizel někde v zámezí.

10

Na útočné polovině Vorskel se odehrál hlavičkový souboj, jehož aktéry byli Česnakov a Marić. Prvně jmenovaný si v něm pomohl nedovolený způsobem, takže hlavní arbitr neměl jinou možnost, než přerušit hru pro útočný faul.

8

Po dalším ofenzivním výpadu získali hosté možnost rozehrávky kopu od rohového praporku. Míč do hry uvedl Rebenok, ale žádného ze svých spoluhráčů neoslovil.

7

Hostující mužstvo na nic nečekalo a rychle vyrazilo dopředu. Akci Poltavy ale zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který se dal do pohybu kvůli ofsajdu Zaričnjuka.

6

Následoval tedy rohový kop, o jehož exekuci se postaral Fiolić. Ten nic nevymýšlel a naservíroval balon rovnou do předbrankového prostoru, kam si pro něj došel pozorný Šust.

5

Na opačné straně podnikl útočný výpad Bartolec a pokusil se o centr zprava. Do cesty se mu však postavil obránce, od něhož se balon odrazil mimo tři tyče.

4

Po zisku balonu se jeden z hráčů hostujícího celku pokusil proniknout do pokutového území, nicméně po kontaktu se soupeřem upadl a o hrací předmět přišel.

2

V blízkosti středové čáry došlo k souboji, při němž Zaričnjuk nedovoleně atakoval Capana, jehož podrazil. S míčem tak budou moci hrát fotbalisté Lokomotivy.

1

Fotbalisté domácího celku hrají v modrých dresech a hosté zvolili bílou barvu dresů.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků právě nastoupili na hrací plochu.
Úvodní sestavy:

NK Lokomotiva Záhřeb: Zagorac -Bartolec, Majstorović, Perić, Rožman – Grezda, Corić, Capan, Ivanušec, Fiolič (C) – Marić
Náhradníci: Filipović – Karačić, Çekiçi, Majer, Sunjić, Bočkaj, Radonjić

FC Vorskla Poltava: Šust – Siminin, Dytjatěv, Česnakov (C), Perduta – Kobachidze, Tkačuk -Skljar, Rebenok – Zaričnjuk – Chljobas
Náhradníci: Nepogodov – Odarjuk, Sapai, Bartulović, Melnyk, Barannik, Kolomoec

Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (všichni Rakousko).
NK Lokomotiva Záhřeb se do evropských pohárů kvalifikoval díky čtvrtému místu v nejvyšší chorvatské soutěži. V úvodním předkole Evropské ligy celek z hlavního města postoupil přes UE Santa Coloma a v následující fázi vyřadil také finské Rovaniemi. FC Vorskla Poltava byl díky pátému místu v ukrajinské lize nasazen přímo do třetího předkola a ve čtvrtečním duelu se tak na evropské scéně objeví letos poprvé.
Dobrý čtvrteční podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu. Vítám Vás u sledování úvodního utkání 3. předkola Ligy mistrů, ve kterém změří své síly NK Lokomotiva Záhřeb a FC Vorskla Poltava. Zápasem, jehož úvodní výkop je stanoven na 19 hodin, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

NK Lokomotiva Záhreb – FK Vorskla Poltava

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   58. Grezda (LZA), 84. Radonjić (LZA)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:13.

NK Lokomotiva Záhreb: Zagorac -Bartolec, Majstorović, Perić, Rožman – Grezda (89. Çekiçi), Corić, Capan (81. Šunjić), Ivanušec, Fiolič (C) – Marić (67. Radonjić)
Náhradníci: Filipović – Karačić, Çekiçi, Majer, Sunjić, Bočkaj, Radonjić

FK Vorskla Poltava: Šust – Siminin (72. Sapai), Dytjatěv, Česnakov (C), Perduta – Kobachidze, Tkačuk – Skljar, Rebenok (66. Bartulović) – Zaričnjuk (56. Kolomoec) – Chljobas
Náhradníci: Nepogodov – Odarjuk, Sapai, Bartulović, Melnyk, Barannik, Kolomoec

Rozhodca: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (všichni Rakousko)

Odveta: Vorskla Poltava - Lok. Záhreb 2:3

Európska liga (predkolá)

Larnaca – S. Moskva 17:00 1:1

FK Oleksandrija – Hajduk Split 18:30 0:3

Heracles – Arouca 18:45 1:1

Lille – Qäbälä 19:00 1:1

Žodino – Rapid Viedeň 19:00 0:0

Jelgava – Beitar Jeruzalém 19:00 1:1

Zagłębie – SønderjyskE 19:00 1:2

Lok. Záhreb – Vorskla Poltava 19:00 0:0

Austria – Trnava 19:00 0:1

Slavia – Rio Ave 19:00 0:0

Göteborg – Helsinki 19:00 1:2

Başakşehir – Rijeka 19:30 0:0

Birkirkara – FK Krasnodar 19:30 0:3

Luzern – Sassuolo 19:45 1:1

Grasshoppers – Limassol 19:45 2:1

Genk – Cork City 20:00 1:0

Osmanlispor – Kalju 20:00 1:0

CS Pandurii – Tel Aviv 20:00 1:3

Škendija – Mladá Boleslav 20:00 2:0

Novi Sad – Minsk 20:00 1:1

Panathinaikos – Štokholm 20:00 1:0

Hertha – Brøndby 20:15 1:0

Gent – Constanta 20:30 5:0

Fehérvár – Midtjylland 20:30 0:1

Domžale – West Ham 20:45 2:1

Alkmaar – Giannina 20:45 1:0

Aberdeen – Maribor 20:45 1:1

Saint-Étienne – AEK Atény 21:00 0:0

Admira Wacker Mödling – Liberec 21:05 1:2