Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

FC Luzern – U.S. Sassuolo Calcio

1:1

koniec (1:1)

28.07.2016, 19:45 • Swissporarena, Luzern • 3. predkolo • Michal Belšán (@belly11mb) cz

Tipsport: 3.17 3.3 2.36

Děkuji Vám za pozornost a někdy příště u přenosu na počtenou!

Michal Belšán za Onlajny.com (21:38:49)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 14:11.
Utkání je u konce, zápas švýcarského a italského týmu přinesl pěknou podívanou, která skončila remízou 1:1!

Do vedení šel Luzern v osmé minutě, když krásnou střelou překonal Andreu Consigliho Marco Schneuwly. Vyrovnání se však Sassuolo dočkalo tři minuty před koncem základní hrací doby prvního poločasu, když faul Hyky ztrestal z pokutového kopu Domenico Berardi.

Švýcarský tým byl o něco aktivnější a do vedení mohl jít po hodině hry a pěti minutách k tomu, jenomže Markus Neumayr z penalty Consigliho nepřekonal.

Zápas tedy skončil remízou 1:1, která je před odvetou příznivější pro Sassuolo. Druhé utkání se odehraje příští týden na půdě italského týmu.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Velice aktivní Marco Schneuwly se dostal ke zblokovanému centru Jakoba Jantschera, ale míč napálil vedle Consigliho brány.

90+4

Po pasu od Nicolase Haase centroval do vápna Claudio Lustenberger, namířil míč ale jen do míst, kde byl bránící Politano.

90+3

Po centru Markuse Neumayra se v šestnáctce snažili k zakončení probojovat snad tři hráči švýcarského mužstva, ale zůstalo jen u snahy. Obrana byla pozorná a dobře organizovaná.

90+2

Sassuolo po Jantscherovo ztrátě pádilo do rychlého protiútoku. Ten ovšem nebyl vůbec dobře vyřešený, takže byl zhacen vlastními nepřesnými přihrávkami.

90+2

Simon Grether trochu zaváhal a posílal malou domů Zibungovi, která ale nebyla zrovna nejpovedenější. Naštěstí to brankář Luzernu vyřešil na výbornou.

90+1

Přihrávka středem hřiště v podání domácích výrazně postrádala přesnost. Marcello Gazzola si tak v poklidu pohlídal její cestu za postranní čáru, bude z toho aut pro italský tým.

90+1

A ani při tomto střídání Berardi nikam nespěchal. Rozhodčí mezitím oznámil, že druhý poločas nastaví ještě o čtyři minuty.

90

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Luca Mazzitelli.

90

Sassuolo už se s tímto výsledkem spokojí, a tak se nikam nežene při zahrávání autu.

89

Markus Neumayr se pouštěl do poměrně riskantní situace, když chtěl napálit odražený balon přes několik bránících fotbalistů. To se mu ale nepodařilo.

88

Domenico Berardi si hlavou zpracovával dlouhý nákop od svého spoluhráče. Musel s tím ale přestat, jelikož ho švédský sudí viděl v ofsajdu.

87

Není to poprvé, co si Marco Schneuwly věřil na střelu z dálky. Tentokráte se o ni pokusil po dlouhém centru, ale zapomněl na to nejdůležitější – na přesnost.

86

Autové vhazování nebylo vůbec špatně zahrané. K centru se po něm probojoval Markus Neumayr, jenž krásně točeným centrem vybízel k zakončení Marca Schneuwlyho. Tomu ale chybělo pár centimetrů ke střele.

85

Další centrovaný míč letěl z pravé strany, ale dopadl pouze do prostor, kde byl jen bránící Acerbi. Ten odkopl balon do autu.

85

Jenomže zleva nyní velmi nepřesně centroval Claudio Lustenberger. Míč z nohy kapitána žádného z hráčů švýcarského týmu nenašel.

84

Tomislav Puljić byl při obranném zákroku zatahán za dres, čímž se provinil Diego Falcinelli. Luzern tedy může v útočném snažení pokračovat.

83

Roh byl rozehrán nakrátko, ale nejednalo se o dobře řešenou situaci. Následný pokus o akci skončil ofsajdem, ve kterém se ocitl Christian Schneuwly.

82

Markus Neumayr se pokusil o střelu zhruba z 30 metrů, ta byla zblokovaná. Následuje rohový kop pro FC Luzern, jenž se snaží skórovat.

82

Claudio Lustenberger si při srážce s Pelusem počínal až příliš tvrdě, Sassuolo bude ve středu hřiště rozehrávat.

81

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Gregoire Defrel, přichází Diego Falcinelli.

80

Standardní situaci za vzrůstajícího potlesku tribun zahrával Markus Neumayr, trefil ale jen čtyřčlennou zeď. Poté se snažil vrátit balon před branku, jenomže tam už žádný z jeho spoluhráčů nebyl připraven.

79

Davide Biondini zastavil útočícího Jantschera těsně před pokutovým územím faulem, za který dostává žlutou kartu.

79

Sassuolo se málem dostalo do vedení, dělilo ho skutečně jen pár centimetrů! K výborné ráně totiž napřáhl Alfred Duncan, ale balon skončil pouze na tyči.

79

Výtečně hrající Marco Schneuwly zakládal další akci sprintem po levém křídle, vracející se hráči ho ovšem dokázali na poslední možnou chvíli zastavit.

78

K hlavičce se snažili dostat Jakob Jantscher s Ricardem Costou, nakonec se ale nedohodli úplně dobře, takže míč šel nad bránu.

77

Marco Schneuwly se dostával k nebezpečnému zakončení po centru z levé strany, který posílal Lustenberger. Ke zklamání fanoušků Luzernu ale nedokázal vystřelit, bude z toho alespoň rohový kop.

73

Exekuce se ujal příchozí Politano, který svým centrem dokázal nalézt Domenica Berardiho. Jeho zakončení ovšem nebylo přesné.

73

Italský tým bude zahrávat další roh, znovu tak dostává příležitost ohrozit branku domácího týmu.

72

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Matteo Politano.

72

Exekuce Nicoly Sansoneho ale úspěch nepřinesla. Byla nepovedená, k hlavičce se dostali jen bránící hráči.

71

Sassuolo bude zahrávat rohový kop. Ohrozí z něj soupeřovu branku?

70

Žlutou kartu dostává Claudio Lustenberger (FC Luzern).

67

Tomi Juric se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Francescem Acerbim, Sassuolo tedy může rozehrávat.

65

Jenomže Markus Neumayr ji proměnit nedokázal, brankář Andrea Consigli vytáhl výtečný zákrok a udržel stav vyrovnaný, když vyrazil balon mimo tři tyče!

65

Domácí celek má možnost jít do vedení, vybojoval totiž penaltu!

63

Střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Cédric Itten, přichází Tomi Juric.

62

Nicolas Haas zastavil vznikající akci Sassuola nedovoleným způsobem a vidí žlutou kartu. Tu sudí vytasil dnes podruhé.

62

Duncan využil své síly v osobních soubojích a poradil si s dvojicí napadajících hráčů soupeře.

61

Italský tým se snaží strhnout vedení na svou stranu. O střelu z dálky se pokusil Nicola Sansone, svá mířidla ale nedokázal seřídit ideálně.

60

Marco Schneuwly byl nachytán v ofsajdu v době, kdy se v pokutovém území konečně vymotal ke střeleckému pokusu.

59

No a hned tu byla obrovská šance, jako na přivolanou! Alfred Duncan dobře vedl akci po levé straně a nahrál před branku, kde patičkou zakončoval Nicola Sansone. Těsně za ním ale stál brankář David Zibung, který tedy dokázal zasáhnout!

58

Hra se inkriminovanými momenty trochu rozkouskovala, tudíž nyní není moc pohledná. Věřme ale, že se to změní, a budeme nadále sledovat ofenzivní podívanou.

57

Hráči Sassuola férově odevzdali balon k brankáři Zibungovi, zatímco se Jantscher vrací do hry. A můžeme pokračovat.

57

Další nepříjemný moment, tentokráte ale pro domácího Jantschera, který zblokoval Berardiho přihrávku břichem. A to hodně bolí, domácí hráč tedy zůstává ležet na zemi a chvíli se nehraje.

56

Zprava se o centr snažil kapitán švýcarského týmu Lustenberger. Nakonec z toho bylo i ohrožení branky, míč šel totiž na vzdálenější tyč a Consigli si nebyl vůbec jistý. K jeho štěstí nebezpečí nepřišlo.

55

Domenico Berardi měl opět nějaké bolesti, a tak musel být odveden za postranní čáru k ošetření. Nakonec to vypadá, že bude v pořádku a brzy se vrátí do hry.

54

Střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Jahmir Hyka, přichází Simon Grether.

54

Nadějná akce Luzernu! Jahmir Hyka ji vedl po levé straně a poslal dobrý centr k Jakobu Jantscherovi, který z voleje ale napálil jen bránící hráče. Andrea Consigli měl velké štěstí, že byl Federico Peluso tak obětavý, šlo totiž o pořádnou dělovku.

53

Fotbalisté Sassuola se snaží kombinovat v poklidu v obraně, aby se útočníci stačili zformovat a připravit na nějakou kloudnou akci.

52

Jahmir Hyka si hodně koleduje. Nyní faulem zastavil Domenica Berardiho a sudí už ho varoval, že brzy může dostat i druhou žlutou kartu. Zřejmě bude vystřídán.

52

Po dlouhém centru Hyky se k hlavičce na levé straně dostával Lustenberger. K domácí smůle ale poslal balon jen do míst, kde byli připraveni protihráči, nikoliv spoluhráči.

51

A už se pokračuje. Po dlouhé rozehrávce Acerbiho se ke střele z velkého úhlu dostal Nicola Sansone, míč ale napálil do sítě jen z boku.

50

Marcello Gazzola se v hlavičkovém souboji nepříjemně srazil s Hykou. Úmysl v tom nebyl, hostující borec to ale neodnesl zrovna nejlépe. Na trávníku je nyní ošetřován.

49

Marco Schneuwly dnes hraje výtečný zápas. Znovu se přes bránící hráče probojoval až ke střele, kterou ale poslal nad branku soupeře.

49

Rohový kop domácím vůbec nevyšel, Sassuolo okamžitě spěchalo do protiútoku. Ten se ale také nevydařil, přesto si oba celky za útočnou snahu zaslouží potlesk.

48

Znovu nejistý zákrok Andrey Consigliho! Z dálky po zemi vystřelil Marco Schneuwly a brankář hostí měl co dělat, aby balon vyrazil. K dorážce se ještě snažil dostat Itten, ale to už se nepodařilo. Bude z toho roh.

48

Claudio Lustenberger se pokusil pasem za obranu vysunout Markuse Neumayra, ale vůbec se to nepodařilo.

47

Jahmir Hyka byl faulován na levé straně, Luzern tedy může pokračovat v nově vzniklé útočné akci poklidnou rozehrávkou míče.

46

Domenico Berardi se pokusil dlouhou kolmicí vyslat do brejku Sansoneho, jenomže útočník italského mužstva měl k balonu příliš daleko.

46

Výkopu se nyní ujali fotbalisté Sassuola, který ke konci poločasu výrazně ožili. Jinak byli o něco lepší domácí, a tak nás zcela jistě čeká zajímavá podívaná.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou mužstev už jsou připraveni na hrací ploše, přibližně za minutku budeme pokračovat! Uvidíme nadále pěknou podívanou?
První část utkání je minulostí. Zatím jsme viděli dvě branky a velkou spoustu šancí, rozhodně se nenudíme. V osmé minutě otevřel skóre zápasu Marco Schneuwly, o vyrovnání se z penalty pár minut před koncem první půle postaral Domenico Berardi. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas! Rozhodně se máme na co těšit.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:47.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Claudio Lustenberger má k dispozici autové vhazování a už se raději nikam nežene. Uvědomuje si totiž, že Sassuolo začíná být velice aktivní.

45+1

Nastavena bude ještě jedna minuta.

45

Po řadě odrazů se ke střele probojoval Nicola Sansone, který byl ve vápně osamocený, ale zakončoval velice zbrkle! A to ho nakonec stálo úspěch, míč šel totiž vysoko nad bránu.

45

A další roho pro italský tým, znovu za něj může Puljić. Tentokráte si ale zaslouží pochvalu, jelikož zblokoval velice dobrý centr, který mířil před branku.

44

Tomislav Puljić obral o balon Duncana, ale dostal se pod tlak a raději jen zakopl míč na rohový kop. Sassuolo nyní působí jistěji než Luzern.

43

Rodila se zajímavá kombinace domácího týmu. Markus Neumayr se snažil vyslat do brejku Cédrica Ittena, ale neposlal mu zrovna nejpovedenější přihrávku.

42

42. Domenico BERARDI - 1:1

42

Sassuolo právě vstřelilo branku!
DOMENICO BERARDI proměnil pokutový kop parádním způsobem! Brankáře Davida Zibunga poslal na levou stranu (z gólmanova pohledu), přičemž sám zakončil doprostřed brány. Máme srovnáno a dá se říci, že začínáme znovu od začátku!

41

Jahmir Hyka je ještě potrestán žlutou kartou, nařízení penalty bylo správným rozhodnutím. Velké debaty a pískot fanoušků Luzernu ale pokračují!

40

Ještě však probíhají velké diskuze mezi hráči obou celků a i mezi rozhodčími. Domácí totiž reklamují simulaci.

39

Italský celek bude zahrávat pokutový kop! Jahmir Hyka totiž nechal uniknout Gazzolu a následným faulem „záchranná brzda“ ho stáhl k zemi. Velká šance pro Sassuolo na vyrovnání.

39

Po menším zaváhání beků Luzernu se k zakončení málem dostal Nicola Sansone. Zřejmě si ale nevěřil, a jen tedy přihrával Berardimu. Ten už byl dostatečně ubráněný, akce Sassuola tedy přišla vniveč.

38

Ještě lépe si na druhé straně počínal Claudio Lustenberger, který po nepřesném centru na Biondiniho ještě stihl založit protiútok. Ten ovšem neměl dlouhého trvání.

37

Skvělou práci znovu odvedl bránící Francesco Acerbi, který si pohlídal situaci před napadajícími hráči soupeře, schválně je napálil balonem a vybojoval odkop od branky svého celku.

36

No a nyní se Peluso provinil faulem sám, když nedovoleně zastavil do protiútoku mířícího Jakoba Jantschera. Dokonale mu tedy předchozí situaci oplatil.

35

Federico Peluso byl ve středu hřiště faulován Jantscherem, který mu ale nechtěl přenechat balon. Hostující hráč okamžitě hledal rozhodčího, který domácího borce upozornil, že to příště nemá dělat.

34

Z branky musel hodně daleko vyrazit David Zibung, který před útočícím Gregoirem Defrelem ale dokázal odkopnout míč do bezpečí.

34

Francesco Acerbi neměl vůbec jednoduchou práci. Napadající fotbalisté ho zahnali až k postranní čáře, ale bek hostí si přeci jen dokázal poradit a balon odkopl.

33

Centr Markuse Neumayra ale nebyl povedený. Šel totiž jen do prostor, kde stála velká spousta bránících hráčů Sassuola.

33

Skvělá práce autora zatím jediné branky Marca Schneuwlyho. Ten po výkopu brankáře Zibunga dokázal vybojovat rohový kop pro Luzern.

32

Změnit se to pokusil Sansone. Ten se nejprve nedostal k hlavičce ve vápně, pro míč si ale doběhl a nebezpečně centroval před bránu. Tam však žádní spoluhráči nebyli připraveni, takže z toho bude jen odkop od branky Davida Zibunga.

31

Davide Biondini se hodně rozčiloval na své spoluhráče. Snažil se rozehrávat akci z pravého křídla do středu, ale nikdo z nich s tím nepočítal. Sassuolo je v útoku, až na některé výjimečné situace, zcela bezzubé.

30

Přihrávka Christiana Schneuwlyho na Jakoba Jantschera byla značně opožděná, což vedlo k odmávání a následnému odpískání ofsajdu.

29

Fanoušci Luzernu jsou zatím spokojení s výkonem svého oblíbeného týmu. A ten se je nadále snaží bavit pěknými akcemi. Jedna taková se rodila po levé straně, jenomže Jahmir Hyka nestihl přihrávku včas.

28

Rohový kop byl zahráván i na druhé straně. Po centru Markuse Neumayra se k hlavičce v pokutovém území dostal Tomislav Puljić, ale nedodal svému zakončení potřebnou razanci.

28

A málem bylo vyrovnáno! Exekuce Sansoneho se sice vůbec nepodařila, k centru se ale k velkému štěstí hostujícího týmu dostal Duncan, který na vzdálenější tyči našel zcela volného Acerbiho. Ten z bezprostřední blízkosti vleže zakončil jen do připraveného Zibunga!

27

Sám faulovaný Domenico Berardi se ujal její exekuce. Nemířil vůbec špatně, ale trefil statečně bránícího Markuse Neumayra, od něhož se tedy míč odrazil na roh.

26

Nestalo se tak a do útoku šlo opět Sassuolo. Berardi byl navíc pár metrů před pokutovým územím faulován, takže tu máme zajímavou standardku pro hosty!

25

Hráči italského týmu si nepočínají vůbec dobře. Přihrávka Pelusa měla směřovat k Magnanellimu, ale tak se vůbec nestalo. Luzern tedy může zaútočit.

24

Velice nejistý zákrok Consigliho! Parádní individuální akcí se prezentoval Jahmir Hyka, který po stažení míče na střed stihl vypálit po zemi. Brankář Sassuola balon jen vyrazil před sebe a měl velké štěstí, že se o dorážku snažící Itten dopustil faulu – jinak by to velice pravděpodobně bylo 2:0.

24

Z dálky nyní zkusil napálit odražený balon Cédric Itten. Andrea Consigli v brance Sassuola ale nakonec ani nemusel zasahovat, jelikož střela šla vysoko nad bránu.

23

Domenico Berardi si v hlavičkovém souboji s Neumayrem počínal až příliš tvrdě. Ačkoliv se rozhodnutí sudího diví, už s ními nic nezmůže.

23

Jakob Jantscher se rozhodl vyrazit napadat hned dva protihráče, kteří si nahrávali mezi sebou. Prokázal dobrou vytrvalost, ale úspěšný nebyl.

22

Markus Neumayr nedokázal zpracovat přihrávku ve středu hřiště a byl z toho protiútok. Po pravé straně ho vedl Biondini, ale k centru už se dostat nedokázal. Hráči Luzernu se totiž dobře vrátili do defenzivy.

21

Po nadějných narážečkách doputoval míč až do vápna, kde stálo pár hráčů hostí připravených k zakončení. Nakonec se ale o zpracování hracího předmětu postarali pouze stopeři, z akce tedy nebylo nic.

20

Zleva nyní nebezpečně před branku centroval Alfred Duncan, vracející se Ricardo Costa ale dokázal na poslední chvíli zakopnout míč na roh.

19

Velké nebezpečí před Andreou Consiglim, opět! Nejprve se k zakončení snažil protlačit Marco Schneuwly, ale stoper Paolo Cannavaro dokázal míč odkopnout mimo pokutové území. Následně se sám před brankou ocital Cédric Itten, naštěstí pro Sassuolo Calcio byl ale v ofsajdu.

18

Další nešťastný moment pro Sansoneho, tentokráte v tom byl ale nevinně. Ze středu hřiště k němu totiž nedorazila přesná přihrávka, akce Sassuola tak nebyla vůbec založena.

17

Útočný faul hostí. Nicola Sansone si ve středu hřiště počínal až příliš tvrdě, když se po autovém vhazování snažil zastavit Christiana Schneuwlyho.

17

Biondini svoji nepovedenou malou domů dokázal napravit, když před útočícím Haasem odkopl balon do prostor, kde už Luzernští nestihli být.

16

Cédric Itten znovu pořádně prohnal rozehrávajícího brankáře Andreu Consigliho, kterému malou domů posílal Davide Biondini. Naštěstí pro hosty si gólman dokázal poradit.

15

Nakonec nic. Markus Neumayr totiž zastavil další akci soupeře, když byl rychlejší než Defrel. Tím dokázal v poklidu získat míč pro svého spoluhráče v brance.

15

Před Jahmirem Hykou se dobrou obrannou hlavičkou prezentoval Marcello Gazzola. Sassuolo tedy okamžitě míří do protiútoku, co z toho bude?

14

Švýcarský tým rozehrával roh nakrátko, což ho nakonec připravilo o míč. Krátce poté se k němu ale dostal znovu a opět se pokouší něco vymyslet.

13

Málem jsme tu měli druhou branku jako přes kopírák! Po velké chybě Magnanelliho napřáhl z dobré vzdálenosti Cédric Itten, nicméně Andrea Consigli tentokráte dokázal balon vyrazit na rohový kop. Luzern zatím hraje výborně.

12

Nicola Sansone mířil do útočné akce po levé straně. Znovu ale narazil na kvalitně bránící hráče, tentokráte se o zastavení útoku Sassuola postaral Ricardo Costa.

11

Takhle se to ale nepodaří. Federico Peluso se totiž velice snadno nechal odstavit od míče dobře bránícím Markusem Neumayrem, který si zatím počíná velice sebejistě.

10

A Sassuolo se o reakci snaží již nyní. Okamžitě po výkopu se vydává do útočné akce, s ničím neotálí a pokusí se ohrozit branku Zibunga.

8

8. Marco SCHNEUWLY - 1:0

8

Luzern právě vstřelil branku!
A máme tu úvodní branku duelu, švýcarský tým se ujímá vedení 1:0! MARCO SCHNEUWLY po chybě hostujícího týmu napřáhl z velké dálky a parádní ranou na vzdálenější tyč nedal Consiglimu šanci zakrošit. Luzern vede 1:0 a Sassuolo se bude muset probrat.

8

Italský celek se snaží hru uklidnit kombinací ve středu hřiště. Před napadajícím Marcem Schneuwlym odehrál ale Paolo Cannavaro jen do autu, takže dopředu jdou opět domácí.

7

Ten už ale dokázalo Sassuolo ubránit bez větších problémů. Dobrým obranným zákrokem se prezentoval stoper Francesco Acerbi, který hlavou dopravil míč daleko od vápna.

6

Obrovská chyba hostujícího brankáře! Jeho výkop byl totiž nepovedený a po řadě přihrávek se obrovská tutovka naskytla Neumayrovi, jenž z bezprostřední blízkosti ale trefil jen bránící hráče. Bude z toho rohový kop.

6

V pokutovém území se ocitl zcela osamocený Marco Schneuwly! Vzrušení ale bylo zbytečné, jelikož se jednalo o ofsajd.

5

Útočný faul domácích. Zbytečně se provinil Jakob Jantscher, tudíž Luzern musí soupeři odevzdat balon.

5

Tak teď fanouškům hostujícího celku hodně zatrnulo! Brankáře Consigliho totiž napadal Cédric Itten a chybělo opravdu málo k tomu, aby se domácí borec k balonu dostal a zakončoval do prázdné branky.

4

Ten se Sassuolu vůbec nepodařil. Paolo Cannavaro se po něm ještě snažil situaci napravit dalším centrem, ten byl ale přetažený. Vykopávat bude brankář David Zibung.

3

Jahmir Hyka spěchal za míčem po pravé straně, ale bránící hráči byli rychlejší. Došlo tedy k protiútoku, který nebezpečnou střelou zpoza hranice vápna zakončoval Domenico Berardi. Míč byl ale ztečovaný, takže z toho bude jen rohový kop!

2

Nyní se ale hráči v modrém, tedy domácí celek, dostal k balonu a snaží se rozjet útočnou akci poklidnou kombinací z vlastní obrany.

2

Marco Schneuwly se ve středu hřiště provinil nedovoleným zákrokem, jehož obětí se stal Paolo Cannavaro. Luzern se tak snadnými způsoby připravuje o míč.

1

Markus Neumayr měl hned v úvodu zápasu nelehkou práci. Před aktivně napadajícím Pelusem musel zakopnout míč jen do autu.

1

Úvodního výkopu dnešního utkání 3. předkola Evropské ligy se uajl domácí celek z Luzernu. Swissporarena je zaplněná zhruba z poloviny.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop zápasu se ještě trochu oddaluje, nicméně fotbalisté obou celků jsou již na hrací ploše.
Náhradníci:

FC Luzern: Omlin – Arnold, Juric, Grether, Sarr, Kryeziu, Joao De Oliveira.

US Sassuolo Calcio: Pegolo – Antei, Falcinelli, Politano, Mazzitelli, Trotta, Dell'Orco.
Úvodní sestavy:

FC Luzern: Zibung – Hyka, Ricardo Costa, Puljić, Lustenberger (C) – Neumayr, C. Schneuwly, Jantscher, Haas – Itten, M. Schneuwly.

US Sassuolo Calcio: Consigli – Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini, Duncan, Magnanelli (C) – Defrel, Sansone, Berardi.

Rozhodčí: Ekberg – Nilsson, Culum (všichni Švédsko).
US Sassuolo Calcio
Sassuolo se v ročníku 2015/2016 ocitlo na poslední pozici, která zaručovala postup do Evropské ligy – na šestém místě. Ve 38 utkáních totiž získali dohromady 61 bodů a za sebou nechalo třeba AC Milán či Lazio.

Pro tento celek to v evropských pohárech bude premiéra, do Serie A, což je nejvyšší italská soutěž, postoupil totiž teprve před třemi lety.
FC Luzern
Luzern v minulém ročníku získal ve 36 kolech celkem 54 bodů, což mu postačilo na třetí místo v tabulce. Na druhé Young Boys z Bernu ztrácel 15 bodů, nad čtvrtým Grasshopperem měl jen jednobodový náskok.

V současné sezoně odehrál Luzern jedno ligové kolo, a to v sobotu na hřišti Lugana. Podařilo se mu zvítězit v poměru 2:1.

Evropskou ligu v minulé sezoně nehrál, předtím navíc skončil již ve druhém předkole, kdy ho překvapivě vyřadil skotský St. Johnstone. Letos začíná tento celek až ve třetím předkole.
Rozhodčí
Hlavním sudím utkání bude Švéd Andreas Ekberg. Ten je členem organizace FIFA od roku 2013, profesionálním rozhodčím se stal o devět let dříve. Jinak se živí jako policista.

Jako asistenti rozhodčího mu pomohou krajané Fredrik Nilsson a Mehmet Culum, čtvrtým rozhodčím bude Kristoffer Karlsson.
Stadion
Dnešní utkání se bude hrát na pět let starém stadionu Swissporarena ve švýcarském Luzernu. Jedná se o domácí stánek týmu FC Luzern, na který se vejde celkem 16 800 diváků.

První zápas se zde odehrál 31. ledna 2011, diváci ale tehdy v duelu s Thunem branku neviděli.
Hezký večer u sledování 3. předkola Evropské ligy Vám přeje Michal Belšán. Na programu dnes máme souboj švýcarského týmu FC Luzern a italského US Sassuolo Calcio, přeji příjemné počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

FC Luzern – U.S. Sassuolo Calcio

1:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 8. M. Schneuwly – 42. Berardi (pen.)

Karty:   41. Hyka (LUZ), 62. Haas (LUZ), 70. Lustenberger (LUZ) – 79. Biondini (SAS)

Nepremenená penalta: 65. Neumayr (LUZ), brankár Consigli zneškodnil

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 14:11.

FC Luzern: Zibung – Hyka (54. Grether), Ricardo Costa, Puljić, Lustenberger (C) – Neumayr, C. Schneuwly, Jantscher, Haas – Itten (63. Juric), M. Schneuwly.
Náhradníci: Omlin – Arnold, Juric, Grether, Sarr, Kryeziu, Joao De Oliveira.

U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini, Duncan, Magnanelli (C) – Defrel (81. Falcinelli), Sansone (72. Politano), Berardi (90. Mazzitelli).
Náhradníci: Pegolo – Antei, Falcinelli, Politano, Mazzitelli, Trotta, Dell'Orco.

Rozhodca: Ekberg – Nilsson, Culum (všichni Švédsko)

Odveta: Sassuolo - Luzern 3:0

Európska liga (predkolá)

Larnaca – S. Moskva 17:00 1:1

FK Oleksandrija – Hajduk Split 18:30 0:3

Heracles – Arouca 18:45 1:1

Lille – Qäbälä 19:00 1:1

Žodino – Rapid Viedeň 19:00 0:0

Jelgava – Beitar Jeruzalém 19:00 1:1

Zagłębie – SønderjyskE 19:00 1:2

Lok. Záhreb – Vorskla Poltava 19:00 0:0

Austria – Trnava 19:00 0:1

Slavia – Rio Ave 19:00 0:0

Göteborg – Helsinki 19:00 1:2

Başakşehir – Rijeka 19:30 0:0

Birkirkara – FK Krasnodar 19:30 0:3

Luzern – Sassuolo 19:45 1:1

Grasshoppers – Limassol 19:45 2:1

Genk – Cork City 20:00 1:0

Osmanlispor – Kalju 20:00 1:0

CS Pandurii – Tel Aviv 20:00 1:3

Škendija – Mladá Boleslav 20:00 2:0

Novi Sad – Minsk 20:00 1:1

Panathinaikos – Štokholm 20:00 1:0

Hertha – Brøndby 20:15 1:0

Gent – Constanta 20:30 5:0

Fehérvár – Midtjylland 20:30 0:1

Domžale – West Ham 20:45 2:1

Alkmaar – Giannina 20:45 1:0

Aberdeen – Maribor 20:45 1:1

Saint-Étienne – AEK Atény 21:00 0:0

Admira Wacker Mödling – Liberec 21:05 1:2