Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

NK Domžale – West Ham United

2:1

koniec (1:1)

28.07.2016, 20:45 • Stadion Stožice, kapacita (16 038) • 3. predkolo • Vojtěch Tůma cz

Tipsport: 6.6 4.2 1.54

Ode mě je to vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (22:46:27)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 24:8.
Překvapení je na světě, Domžale před vlastními fanoušky poráží West Ham 2:1, pro favorizované Hammers se ale o takovou katastrofu nejedná, vzhledem k průběhu utkání je výsledek ještě přijatelný a situace rozhodně ne ztracená. Sledovali jsme poměrně zajímavý duel, ve kterém hosté po většinu hracího času tahali za kratší konec, jejich dnešní výkon opravdu nebyl dobrý. Do vedení se slovinský celek dostal v jedenácté minutě, když penaltu proměnil Matic Črnic, nedlouho nato však ze stejné situace dokázal vyrovnat Mark Noble.

Ve druhém poločase se Bilićovým svěřencům na kopačky nalepila nejistota a nepřesnost, vážnější šance si vytvářeli výhradně domácí. Krátce po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se navíc povedenou ranou na zadní tyč prezentoval Matic Črnic, a rozhodl tak o vítězství Domžale. V samotném závěru mohl domácím lepší pozici do odvety zajistit Vetrih, Adrián ale proti jeho dorážce vytáhl spektakulární zákrok, a udržel tak akcie The Hammers stále poměrně vysoko.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Kouyaté velice nepříjemně přišlápl nohu nic netušícímu Repasovi. O nic extra hrozného se nejednalo, domácímu záložníkovi se ale na nohy pochopitelně příliš nechce.

90+1

Za hlasitého potlesku z ochozů stadionu hrací plochu opouští Matic Črnic, hrdina dnešního utkání, který obstaral obě branky Domžale. Místo něj si zahraje Juninho.

90

Nad rámec základní hrací doby se turečtí sudí rozhodli nastavit tři minuty!

89

89. Velká možnost Domžale na navýšení náskoku

89

Fantastický Adrián, tyto zákroky se v konečném součtu dvojzápasu možná ukážou jako klíčové! Nejprve se ke střele dostal Repas, brankář West Hamu ale stačil balon vyrazit, následně se však před ním ocitl úplně osamocený Vetrih, Adrián však v kritický okamžik vytáhl zásah z říše snů!

88

Enner Valencia je s blížícím se koncem utkání hodně aktivní a potvrdil to i nyní, když si doslova došel pro faul od Brachiho. Přímý kop si na starost vzal Feghouli, jeho kroucený centr však dobře vyboxoval Maraval.

87

S touto situací šlo naložit o poznání lépe! Od nic netušícího Dobrovoljce se totiž balon odrazil ke Carrollovi, který stál v ideální střelecké pozici, kulatý nesmysl mu ale v ten nejdůležitější okamžik utekl od kopačky, čehož obranným zákrokem využil Horić.

86

Střídání v týmu NK Domžale: ze hřiště odchází Majer, přichází Vetrih.

85

Do příštího zápasu bude muset domácí tým zahrávání rohových kopů hodně vylepšit. Dnes jich Domžale mělo k dispozici opravdu hodně, ani jednou však z této situace nedokázalo zahrozit a tento centr od Balkovece nebyl výjimkou.

84

Po Repasově přenesení hry se v dobře vyhlížející pozici ocitl Črnic, který se sice dostal ke střele, zasáhl ale pouze dobře postaveného Nordtveita, od jehož pravé nohy se balon odrazil na další roh.

83

Nyní už to Enner Valenci udělal o poznání lépe, když jediným zaseknutím vyřadil ze hry hned dva protihráče. Jeho následný centr také nebyl k zahození, brankář Maraval si pro balon ale zkušeně vyběhl.

81

Noble vyslal do šestnáctky další dlouhý nákop, který si povedeně zpracoval Enner Valencia. Místo střely se však rozhodl ještě pro jednu kličku navíc, což se mu vzhledem k dobrému zásahu Horiće ukázalo býti osudným.

80

Střídat se bude i na straně West Hamu. Pro dnešek už má odpracováno Antonio, kterého na posledních deset minut nahradí Domingos Quina, teprve šestnáctiletý fotbalista!

79

Po Horvatově chybě v kombinaci se Bilićova družina hnala do zajímavě vypadající protiakce, kterou Feghouli zakončil chytře myšleným obloučkem pro Carrolla, ten ale postrádal potřebnou rychlost a k balonu se nedostal.

78

A Alvir svým dlouhým nákopem hledal právě Repase, který si balon povedeně zpracoval a poté si jej hodlal obhodit okolo Byrama, ten se ale nenechal opít rohlíkem a zkušeně zasáhl.

77

Až nyní jsme svědky prvního střídání v tomto klání, na hřiště nastupuje teprve devatenáctiletý Jan Repas, které nahradí Morela.

76

76. Vydařená střela Majera vystrašila Adriána

76

Ta byla zdravá! Žan Majer si v souboji jeden na jednoho prohrál s Kouyatém a odhodlal se ke střele z nějakých dvaatřiceti metrů, míč ve vzduchu krásně zaplaval a Adrián měl s jeho vyražením nad břevno poměrně dost práce!

75

Kulatý nesmysl se s přispěním paní Štěstěny dostal k Pedru Obiangovi, který ale prováhal ten nejvhodnější moment pro střelu, poté se o něj už s klidem postaral Brachi.

74

Byram chtěl kombinovat s Valenciou, ten se však rozhodl pro samostatnou akci, jako dobrá volba se to ale v celkovém součtu neukázalo, ekvádorský fotbalista pro West Ham získal jen autové vhazování.

73

Domácí se po krátké odmlce dočkali dalšího rohu. Po závaru v pokutovém území se míč šťastně odrazil k dobře postavenému Majerovi, který vypálil z první, trefil ale pouze před sebou blokujícího Nordtveita.

72

Hostům se stále nedaří směrem do útoku. Chtělo by to hru rozhýbat nějakým povedeným střídáním, ovšem vzhledem k tomu, že na lavičce Kladivářů dnes najdeme jen samé mladíky, to bude poměrně obtížný úkol pro Slavena Biliće.

71

Mance parádní uličkou našel Črnice, který se tentokráte rozhodl pro přihrávku a našel z druhé vlny si nabíhajícího Majera, tomu ale rána nevyšla, balon dostal přesně opačnou rotaci, než autor pokusu asi zamýšlel.

70

Črnic to v souboji s Noblem přehnal s agresivitou a fauloval. Hostující kapitán okamžitě rozehrál přímý kop, na balon si naskakující Enner Valencia si však nepohlídal ofsajdové postavení.

69

Antonio se zničehonic zjevil na levém křídle a povedeně přešel přes Brachi, v momentě centru však nešťastně podklouzl a balon poslal přesně do míst, kde číhal dnes velice dobře bránící kapitán Horić.

68

Až nyní se Hammers dokázali vymanit z kleští svého oponenta, Mance si totiž balon zbytečně navedl mezi tři protihráče a přišel o něj, poté jej zpět do svého držení získal jen za cenu jasného faulu na Obianga.

66

Ani čtvrtý rohový kop Domžale za poslední tři minuty neslavil úspěch. Hráči West Hamu by se měli tlačit více dopředu, poněkud překvapivě se ale zatím nedokážou dostat k souvislejšímu tlaku, dnes to v jejich podání rozhodně není ideální výkon.

65

Morel zatlačil na Byrama a vybojoval pro Domžale další roh. Obrana West Hamu si však s těmito situacemi zatím ví rady a potvrdila to i nyní, když kulatý nesmysl do bezpečí odkopl Nordtveit.

64

Domžale nakonec zahrávalo hned dva rohové kopy, ani z jednoho z nich se domácím ale nepodařilo brankáře Adriána zaměstnat.

63

Črnic si dokonale poradil s Obiangem, který jej poté nestíhal a snažil se střelce obou branek zastavit pomocí jasného držení za dres. Sudí ale nechal hru plynout, budeme svědky dalšího rohového kopu v podání slovinského celku.

62

Andy Carroll ukázal, že práce s míčem mu také není cizí. Nalevo se dokázal vymotat ze sevření dvou protihráčů a nakonec i vypálit, po jeho pokusu však balon zamířil jen doprostřed branky, kde číhal připravený Maraval.

61

Po Byramově centru se k hlavičce dostal Pedro Obiang, jeho pokus byl ale vedle branky ztečován důsledně hrajícím Dobrovoljcem. Z následného rohového kopu West Ham nic nevymyslel, Feghouliho centru jen prolétl šestnáctkou.

60

S tím ale domácí nenaložili vůbec dobře, Balkovecův záměr nikdo z kolegů nepochopil, Reid však balon pouze odkopl do bezpečí a v podstatě jej tak jen odevzdal soupeři, který bude moci založit další ofenzivní snažení.

59

59. Hostující gólman pokus Balkovece vyrazil

59

Valencia ve snaze vrhnout se do útoku zapomněl balon za sebou, načež se fotbalisté Domžale vydali do rychlé protiakce. Nakonec to sám na sebe vzal obránce Balkovec, jehož přízemní pokus mířený na vzdálenější tyč Adrián konečky prstů vytěsnil na roh!

57

Feghouli nahrál Nobleovi, který se otočil s balonem na místě a všiml si sbíhajícího si Byrama. Jeho přihrávka nebyla vůbec špatná, mladíkovi v dresu Hammers ale k dosažení na balon chyběl ještě jeden krok.

56

Obiang se umně obtočil okolo Horvata, který jej ale odmítal pustit dál a zatáhl jej za dres těsně před zrakem hlavního sudího – jasná žlutá karta.

Příznivci United moc důvodů k radosti rozhodně nemají

55

Enner Valencia nyní rozkmital své rychlé nohy a odcentroval přesně na hlavu Feghouliho, který balon vrátil zpět do centra dění v pokutovém území, tam se ale Carroll s početnou přesilou nedokázal poprat.

54

Horvat už je zpět, mezitím se z nepříjemné situace parádně vymotal Feghouli a chytře myšlenou kolmicí zkusil na zteč vyslat Valenciu, ten však jeho záměr úplně nepobral a u balonu byl o vlásek později než brankář Maraval.

53

V blízkosti středového kruhu se nyní nepříjemně střetli Horvat a Obiang, hůře z celé situace vyšel domácí hráč, který nakonec musel být týmovými zdravotníky doprovozen za postranní čáru, kde jej čekalo drobné ošetření.

52

Alvir nepříjemně dotíral na Reida, který ale celou situaci dokázal zvládnou poměrně spolehlivě, když ji vyřešil zpětným pasem na brankáře Adriána, ten poté hru roztáhl směre doleva, s další akcí West Hamu spěchá Byram.

51

Črnicovo sebevědomí je teď pochopitelně hodně nahoře. Domácí střelec to potvrdil při souboji s Antoninem, kterého obešel bez sebemenších potíží, poté ještě nahrával Balkovecovi, toho ale zradil první kontakt s balonem.

50

Okamžitá odpověď nebyla daleko. Enner Valencia nasadil jesličky Brachimu a poté vyslal jedovatou ránu do protipohybu brankáře Maravala, trefil ale pouze na brankové čáře stojícího Horiće.

49

49. Matic ČRNIC - 2:1

49

Domžale právě vstřelilo branku! No vida, domácí si ztracené vedení přeci jen berou zpět, a dokonale tak šokují svého oponenta! Na levé straně se balonu ujal aktivní MATIC ČRNIC, navedl si jej až do pokutového území a technicky velice zdařilou střelou zamířil přesně ke vzdálenější tyči, Adrián se natahoval marně!

48

Po Reidově nákopu dobrou práci odvedl Kouyaté, který od balonu odstavil Horiće a posunul jej k Nobleovi. Hostující kapitán vypálil ihned z první, zamířil ale přesně doprostřed branky.

47

Byram se rozhodl postupovat po levé straně, nakonec našel sbíhajícího si Obianga, který se však ocitl mezi dvěma bránícími hráči, ale vybojoval alespoň přímý kop. Z něj však Kladiváři nic nevytěžili, Nobleův centr do bezpečí odhlavičkoval Dorovoljc.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi, West Ham zatím s Domžale hraje nerozhodně 1:1! Sledujeme poměrně zajímavé utkání, které se však nehraje v nikterak oslnivém tempu, oba celky spíše vyčkávají na své příležitosti. Těch bylo poměrně dost, jak domácí, tak hosté se ale dokázali prosadit pouze z pokutových kopů, nejprve se prosadil Črnic, o sedm minut později s přehledem srovnal Mark Noble.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Na Brachiho centr si v pokutovém území naskočil Majer, k hlavičce se ale přes Carrolla nedostal a navíc velice nepříjemně dopadl na zem. Na trávník jsou přivolání zdravotníci, uvidíme, zda bude moci domácí středopolař pokračovat.

45

Ještě před jeho exekucí se dozvídáme o délce trvání nastavení první půle, který se nám protáhne jen o jednu minutku.

44

Domácí se s blížícím se koncem poločas usadili na útočné polovině hřiště, Mance ale v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Antonia, Domžale však bude mít k dispozici rohový kop. Jak s ním naloží?

43

Antonio se zcela zbytečně zbavil míče, a nabídl tak dobrou šanci pro Črnice. Ten ale celou akci zbytečně zpomalil a i když se nakonec dostal ke střele, brankáře Adriána vůbec nezaměstnal, poněvadž zamířil opravdu hodně vysoko nad břevno.

42

42. Roh Kladivářů zakončil Nordtveit střelou nad branku

42

A nenaložili s ním ale vůbec špatně. Právě Feghouli nacentroval přesně na hranici malého vápna, kam si seběhl Håvard Nordtveit, po jehož zajímavé hlavičce však balon zamířil nad branku celou situaci kontrolujícího Maravala.

41

Sofiane Feghouli se opět rozhodl pro postup podél pravé postranní čáry, ani tentokráte to však nevedlo k přímému ohrožení branky Domžale, alespoň ale hosté budou zahrávat další rohový kop.

40

První poločas se pomaloučku blíží ke svému konci. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo budou oba celky do šaten odcházet na nerozhodného stavu 1:1?

39

Přímý kop měli diváci možnost vidět i na druhé straně, Noble nacentroval přesně na hlavu Andyho Carrolla, který vracel balon do šestnáctky, tam jej však do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky uklidil kapitán Domžale Horić.

38

Přímý kop po dohodě se svými kolegy nakonec rozehrál Benjamin Morel, jehož rána rozhodně patřila mezi ty povedené, k zasažení horního růžku Adriánovy pokladnice ji však chyběla ještě troška přesnosti navíc.

37

Domácí podnikli další z mnoha brejků do nepříliš ideálně zkonsolidované obrany svého soupeře. Za záchrannou brzdu byl nakonec nucen zatáhnout Antonio, který fauloval Črnice a může být rád, že nebyl odměněn žlutým kartónkem.

36

Domácí se opět poměrně snadně dostali do zakončení. Brachi se protáhl až k centru a našel dobře postaveného Alvira, ten však hlavičkoval v záklonu a jeho zakončení, po němž míč zamířil vysoko nad branku, podle toho také vypadalo.

35

Feghouli od rohového praporku nahrál Obiangovi, který svou ranou ale trefil jen jednoho ze svých spoluhráčů. Nakonec se to ale jako špatná varianta neukázalo, míč se totiž šťastně odrazil k Carrollovi, ten však mezi tři tyče nezamířil.

34

Feghouli to tentokráte vzal na sebe a prodral se až k centru, na zadní tyč směřující míč však na rohový kop odhlavičkoval důsledný zadák Horić.

33

33. Alvir po centru Balkovece minul

33

Domácí si ztracené vedení mohli vzít zpět! Balkovec dostal na levé straně dostatek volného prostoru, který využil k načechranému centru do šestnáctky. Na jeho nabídku si naskočil Alvir, v obrovské šanci ale hlavou zamířil těsně vedle Adriánovy pokladnice!

32

Obiang si tentokráte narazil s Noblem, poté na levé straně zvětřil sprintujícího Byrama a právě jemu také svou přihrávku adresoval, balonu ale dodal až přílišnou razanci.

31

Kladiváři nakonec získali rohový kop, po Feghouliho centru se balon dostal až do míst, kde číhal Pedro Obiang. Španělský záložník nejprve nedokázal prostřelit početnou hráz ve vápně Domžale, dostal ale šanci na reparát, se kterou naložil velice dobře a zacílil těsně vedle!

30

Hodně volného prostoru se otevřelo před Obiangem, hostující středopolař však postrádal potřebnou rychlost, čehož využil vracející se Horvat a ze svého repertoáru vytáhl výborný obranný skluz. Poté ale špatně přihrál a West Ham zůstává u balonu.

29

29. Črnic svůj druhý gól nepřidal

29

Povedená akce v podání domácích! Obrana West Hamu úplně zapomněla na osamoceného Črnice, který si balon neohroženě navedl až na hranici šestnáctky, kde udělal kličku Antoniovi a vypálil, vzdálenější tyč však o pár decimetrů minul!

28

Teď už tylo v podání slovinského celku výrazně lepší. Črnic si seběhl ke středu a našel Manceho, který elegantní patičkou uvolnil Morela, tomu se však přes dobře bránícího Nordtveita nepovedlo vystřelit.

27

Álvaro Brachi si píchl balon okolo zkoprnělého Byrama a zkusil balon poslat směrem do šestnáctky, centr se mu ale hrubě nevydařil, obrana West Hamu mohla zůstat naprosto v klidu.

26

Stále sledujeme ten samý obrázek. Hosté v posledních minutách svému soupeři balon téměř vůbec nepůjčují a kombinují na vlastní polovině, tentokráte to však s lehkovážností přehnal Byram a dotírající Morel vydřel pro Domžale aut.

25

Mark Noble nyní ukázal, že s míčem jsou opravdu dobří kamarádi. Šikovnou zadovkou poslal na párek Majera, poté chytře myšlenou kolmici vyslal na zteč Valenciu, ten však o balon přišel a následně navíc fauloval v souboji s Horićem.

24

Tohle nebylo vůbec špatně kopnuté! Vzal to na sebe právě Feghouli, jehož kroucený centr zaplul přesně do malého vápna, kde jej nejprve podskočil Antonio, u zadní tyče na balon jen těsně nedosáhl Cheikhou Kouyaté. Když by se mu to podařilo, brankář Maraval by zřejmě lovil míč ze své sítě podruhé.

23

Domácí lehce nestíhají. Nyní se po pravé straně prohnal Feghouli, kterého posléze k zemi stáhl vracející se Balkovec. Další přímý kop pro The Hammers.

22

S nařízenou standardní situací ale West Ham příliš dobře nenaložil. Centr od Feghouliho sice nebyl vůbec špatný, Andy Carroll si však na hranici šestnáctky pomohl očividným faulem a celou akci tak zazdil.

21

Alvir, který už mimochodem má jednu žlutou kartu, si v souboji s Noblem hodně okatě pomohl rukama, hosté tak budou zahrávat další přímý kop. Sudí si záložníka Domžale zve na menší pohovor a uděluje mu poslední varování.

20

Gól na hřišti soupeře se počítá a hráči West Hamu to moc dobře ví, proto se od nich v nadcházejících minutách zřejmě nedočkáme nějakého bezhlavého útočení, což hosté potvrzují i nyní, když kombinují na vlastní polovině.

19

Domácí se ihned po rozehrávce ze středového kruhu pokoušeli zahrozit, Balkovecův dlouhatánský nákop však postrádal potřebnou přesnost, Byram si navíc dotírajícího Morela v klidu pohlídal.

18

18. Mark NOBLE - 1:1

18

18. Mark NOBLE - 1:1

18

West Ham právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno, i hosté s touto vynikající příležitostí naložili spolehlivě a bez zaváhání! MARK NOBLE, který na sebe zodpovědnost vzal jako správný kapitán, penaltu kopl přesně doprostřed branky, a oklamal tak Maravala, ten totiž skákal k levé tyči.

17

17. Penaltový zákrok Maravala

17

Neuvěřitelné, uvidíme další penaltu, tentokráte ji bude mít ovšem k dispozici West Ham! Jasného faulu se dopustil brankář Maraval, který do souboje s Reidem přiběhl pozdě a zasáhl nic netušícího protihráče rukama do obličeje.

16

Hosté se teď usadili na útočné polovině, Obiang si hodlal narazit s Noblem, ten ale v klíčový okamžik podklouzl, a nabídl tak Domžale další protiakci, tentokráte si s ní ale Kladiváři poradili, dobrým obranným zákrokem se prezentoval Kouyaté.

15

Aktivní Antonio si vyměnil míč s Feghoulim a poté povedeně přenesl hru na levou stranu, kde však Valencia v souboji s Brachim zasáhl kulatý nesmysl rukou, což pohledu hlavního sudího, který stál metr od celé situace, nemohlo ujít.

14

Antonio se ujal autového vhazování, po němž balon poslal až do malého vápna. Kulatý nesmysl sice proskákal celou šestnáctkou, nikdo z Kladivářů na něj ale nedokázal dosáhnout, čehož využil pozorný brankář Maraval.

13

Byram si seběhl směrem ke středu hřiště a nahrál Nobleovi, který se hodlal obtočit kolem Alvira, ten jej však zákrokem za hranicí pravidel nepustil dál. Jasná žlutá karta, tady je to bez debat.

11

11. Matic ČRNIC - 1:0

11

Domžale právě vstřelilo branku! Domžale se krátce po deseti minutách hry ujímá překvapivého vedení! Exekuci pokutového kopu na sebe vzal MATIC ČRNIC a nutno poznamenat, že to kopl opravdu povedeně, Adrián sice správně vystihl směr střely, na balon ale neměl sebemenší šanci dosáhnout!

11

Žlutou kartu dostává Nordtveit (West Ham United).

10

Tak pozor, domácí budou zahrávat pokutový kop! Antonio podklouzl na útočné polovině, hráči Domžale se na to konto hnali do protiakce, na jejímž konci trefil Mance Nordtveitovu ruku! Sudí nemusel o ničem dlouze přemýšlet.

9

Michail Antonio se teď díky špatné přihrávce od kolegy Obianga dostal do nezáviděníhodné situace, kterou nakonec vyřešil zpětným pasem na gólmana Adriána, ten však musel kvůli napadajícímu Morelovi rozehrát velice rychle, a možná i proto balon pouze zakopl do hlediště.

8

Po Dobrovoljcově nedovoleném zákroku v souboji s Valenciou měli hosté k dispozici další přímý kop. Byram jej rozehrál velice svižně a okamžitě nalezl Carrolla, který se přes obránce sice dostal ke střele, ta mu ale absolutně nesedla.

7

Feghouliho centr zamířil někam na hranici zadní tyče, kde si na balon naskočil Carroll a vrátil jej zpět do malého vápna, tam si ve vzduchu nejlépe vedl Nordtveit, jeho hlavička však postrádala potřebnou razanci, a stala se tak snadným soustem pro brankáře Maravala.

6

Nyní už se ale Kladiváři do útoku vydali, po Feghouliho pasu si za obranu seběhl Andy Carroll, byl ale faulován vracejícím se Balkovecem. Jak s nařízenou standardní situací hosté naloží?

5

Po Balkovecově autu si Majer pěkně narazil s Horvatem, poté se však ocitl mezi dvěma hráči soupeře a z tohoto souboje jako vítěz nedokázal vyjít. West Ham se opět nikam nežene, volí postupnou kombinaci.

4

Håvard Nordtveit, nová akvizice londýnského celku, nyní dlouhým nákopem přes celou šíři hrací plochy ideálně našel Valenciu, který si ihned hodlal obhodit svého strážce, zpracování mu ale vůbec nevyšlo, čehož okamžitým odkopem využil Brachi.

3

Nyní už se The Hammers podařilo soupeři kulatý nesmysl odebrat, konkrétně se o to postaral pravý zadák Antonio. Následně však hosté pouze kombinoval na obranné polovině, Feghouli si nakonec došel pro faul od Črnice.

2

Domácí zatím svého soupeře nepustili k míči. Nejprve to směrem kupředu zkusili po pravé straně, Alvir se ale ve svém postupu daleko nedostal a byl nucen hru přenést zpět. Nyní se míče ujal Črnic, tak uvidíme, zda si povede lépe.

1

Mete Kalkavan, který má dnešní utkání na povel, právě foukl do píšťalky, můžeme tedy začít! Los přisoudil rozehrávku domácímu celku, který dnes bude hrát v žlutých dresech, naopak Kladiváři obléknout tradiční vínovo-modré barvy.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou Vás všechny srdečně vítám u našeho online přenosu z utkání mezi Domžale a West Hamem United! Začít by se mělo za necelých deset minut, pokud se zaměříme na sestavu Kladivářů, najdeme v ní obě letní posily tohoto londýnského klubu, důvěru od trenéra Biliće dostal jak Feghouli, tak stoper Nordtveit.
Úvodní sestavy:

NK Domžale: Maraval – Brachi, Horić (C), Dobrovoljc, Balkovec – Alvir, Horvat, Majer – Morel, Mance, Črnic
Náhradníci: Milić – Vetrih, Juninho, Vuk, Repas, Širok, Blažić

West Ham United: Adrián – Antonio, Nordtveit, Reid, Byram – Obiang, Kouyaté – Feghouli, Noble (C), Valencia – Carroll
Náhradníci: Randoplh – Burke, Oxford, Page, Cullen, Quina, Fletcher

Rozhodčí: Mete Kalkavan – Ceyhun Sesigüzel, Alek Tascioglu (všichni Turecko).
West Ham United

Po návratu do Premier League v roce 2012 to zkrátka a jednoduše nebylo ono, loni se však West Ham prezentoval velice dobrými výkony a dokráčel si pro sedmou pozici. Hammers disponovali jednou z nejlepších ofenziv, navíc se stali jakýmsi postrachem hlavních aspirantů na titul, postupně poráželi jednoho za druhým. Co se týče evropských pohárů, do kterých se svěřenci Slavena Biliće díky dobrému umístění v žebříčku fair play, taková sláva už to nebyla. Už ve druhém předkole přišlo nečekané trápení s maltskou Birkikarou, další fáze už byla pro londýnský celek konečnou, vypadnutí s rumunskou Astrou Giurgiu čekal málokdo.

Vzhledem k úspěšně zvládnuté sezoně v nejsložitější fotbalové lize světa však k žádnému výraznějšímu překopávání kádru dojít nemuselo. Kádr zůstal vesměs pospolu, nikdo z klíčových hráčů, ani Dimitri Payet, o jehož odchodu se dlouho spekulovalo, Kladiváře neopustil. Klubové vedení naopak získalo několik zajímavých posil, jmenovitě se jedná o Alžířana Feghouliho, naposledy v Mönchengladbachu působícího Nordtveita a dále Gökhana Töreho, který do West Hamu přichází na roční hostování z tureckého Besiktase.

Posilování týmu však ještě, zdá se, zdaleka neskončilo, hodně se mluví o příchodu útočníka světových kvalit, nejvážnějším kandidátem se zdá být Carlos Bacca. Příprava však Bilićově družině příliš dobře nevychází. Z pěti utkání vyhráli Hammers pouze jednou proti Karlsruhe, v konfrontaci s českým fotbalem překvapivě remizovali se Slováckem, skousnout museli i dvě vysoké prohry s Kazaní a Seattlem.
NK Domžale

Domžale se v loňském ročníku slovinské nejvyšší soutěže poměrně dařilo. Vzhledem k obrovskému počtu nerozhodných výsledků, celkem fotbalisté NK remizovali hned třináctkrát ze šestatřiceti mačů, to na boj o titul nebylo. Družina lodivoda Elsnera posbírala pětapadesát bodů, což jí v konečném součtu stačilo na třetí pozici, čtvrtá Gorica zůstala zpět jen o tři body, naopak druhý Maribor i vedoucí Olimpija měli náskok více než dostatečný. Ani ve slovinském poháru se Domžale nevedlo vůbec špatně, jejich pouť touto soutěží skončila až v semifinále, kde jim po dvou těsných výhrách stopku vystavilo Celje.

Letošní počínání v evropských pohárech je zatím tím vůbec nejúspěšnějším v nyní už pětadevadesátileté klubové historie, do třetího předkola se žluto-modří ještě nikdy nedostali. Prvním soupeřem Domžale byli andorští Lusitanos, celkové skóre 5:2 však jen dokazuje, že o opravdovou prověrku se pro Elsnerovi svěřence nejednalo. V druhém předkole už se fotbalisté NK zapotili o poznání více, vyrovnaný dvojzápas s běloruským Soligorskem ale nakonec měl šťastný konec. Mezitím už započal nový ročník slovinské ligy, po dvou odehraných kolech má Domžale na kontě čtyři body, naposledy v neděli remizovali s Krškem.
Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Dnes začínají zápasy třetího předkola v rámci kvalifikačních bojů do Evropské ligy, v akci uvidíme i tři české týmy. V tomto online přenosu se zaměříme na střetnutí, v němž slovinské NK Domžale hostí West Ham United, jasného favorita tohoto dvojzápasu. Úvodní výkop je naplánován na 20:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

NK Domžale – West Ham United

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 11. Črnic (pen.), 49. Črnic – 18. Noble (pen.)

Karty:   13. Alvir (DML), 56. Horvat (DML) – 11. Nordtveit (WHU)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 24:8.

NK Domžale: Maraval – Brachi, Horić (C), Dobrovoljc, Balkovec – Alvir, Horvat, Majer (86. Vetrih) – Morel (77. Repas), Mance, Črnic (90+1. Juninho)
Náhradníci: Milić – Vetrih, Juninho, Vuk, Repas, Širok, Blažić

West Ham United: Adrián – Antonio (80. Quina), Nordtveit, Reid, Byram – Obiang, Kouyaté – Feghouli, Noble (C), Valencia – Carroll
Náhradníci: Randoplh – Burke, Oxford, Page, Cullen, Quina, Fletcher

Rozhodca: Mete Kalkavan – Ceyhun Sesigüzel, Alek Tascioglu (všichni Turecko)

Odveta: West Ham - Domžale 3:0

Európska liga (predkolá)

Larnaca – S. Moskva 17:00 1:1

FK Oleksandrija – Hajduk Split 18:30 0:3

Heracles – Arouca 18:45 1:1

Lille – Qäbälä 19:00 1:1

Žodino – Rapid Viedeň 19:00 0:0

Jelgava – Beitar Jeruzalém 19:00 1:1

Zagłębie – SønderjyskE 19:00 1:2

Lok. Záhreb – Vorskla Poltava 19:00 0:0

Austria – Trnava 19:00 0:1

Slavia – Rio Ave 19:00 0:0

Göteborg – Helsinki 19:00 1:2

Başakşehir – Rijeka 19:30 0:0

Birkirkara – FK Krasnodar 19:30 0:3

Luzern – Sassuolo 19:45 1:1

Grasshoppers – Limassol 19:45 2:1

Genk – Cork City 20:00 1:0

Osmanlispor – Kalju 20:00 1:0

CS Pandurii – Tel Aviv 20:00 1:3

Škendija – Mladá Boleslav 20:00 2:0

Novi Sad – Minsk 20:00 1:1

Panathinaikos – Štokholm 20:00 1:0

Hertha – Brøndby 20:15 1:0

Gent – Constanta 20:30 5:0

Fehérvár – Midtjylland 20:30 0:1

Domžale – West Ham 20:45 2:1

Alkmaar – Giannina 20:45 1:0

Aberdeen – Maribor 20:45 1:1

Saint-Étienne – AEK Atény 21:00 0:0

Admira Wacker Mödling – Liberec 21:05 1:2