Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

R.S.C. Anderlecht – KV Kortrijk

5:1

koniec (1:1)

07.08.2016, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium • 2. kolo • Jakub Hataš (@HatyJ) cz

To je ode mne pro dnešní zápas vše! Užijte si zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (19:56:48)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 11:2.
Máme za sebou utkání druhého kola belgické nejvyšší soutěže! Zápas mezi domácím RSC Anderlecht a hostujícím KV Kortrijk skončil jasným vítězstvím domácího celku v poměru 5:1.

Do druhé půle šli oba soupeři s vyrovnaným skóre, ale ve druhém poločase to byla jednostranná záležitost. Na hřišti dominovali hráči domácího celku, kteří ve druhé pětačtyřicetiminutovce dokázali nastřílet 4 branky a nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo že byl v dnešním utkání favoritem.

90+1

Konec zápasu.

90

Z pravé strany ještě zahrozil Appiah, který poslal nebezpečný centr na malé vápno kam si nabíhal Sylla! Brankář Kaminski však před ním dokázal míč vyrazit!

89

Hra se přesunula k půlící čáře, kde se oba celky u míče dost pravidelně střídají, jelikož hráči obou mužstev teď kupí chybu na chybu.

88

Kortrijk nedokázal udeřit ani z nepovedeného rohového kopu a tak se k míči opět dostávají hráči ve fialových dresech. Ti se snaží rozjet akci na pravém křídle.

87

Kortrijk se dostal do ojedinělého útoku, centr z levé strany se snažil poslat hostující Joazinho, ale jeho centr byl sražen pouze na rohový kop.

86

Zápas se již víceméně dohrává, domácí hráči kombinují na vlastní polovině a nejsou ani nikým napadáni. Z tribun jsou slyšet oslavné chorály.

85

Hosté mají k dispozici aut u branky Anderlechtu, ale většina hráčů už se na polovinu soupeře ani nehrne a radši zůstávají na své vlastní obranně polovině.

84

Domácí hráči se snaží i v závěru rozhodnutého zápasu přidat branky a bavit diváky. Akce na pravém křídle ovšem skončila chybou Appiaha, který musel následně faulovat.

83

Rohový kop zahrával Defour, jeho centr dokázal hlavičkou zasáhnout Sylla. Ten však nezamířil přesně a hlavičkoval pouze nad bránu hostí.

82

K nádherné střele se dostal jeden z domácích borců, který si na hranici vápna šikovně zpracoval míče a protáhl brankáře hostí Kaminskiho.

81

Hráči domácího Anderlechtu kombinují v poklidu na soupeřově polovině. Kortrijk je zamčen ve svém vápně a jeho hráči doufají, že brzy bude konec.

80

Hosté jsou na hřišti statičtí a pouze čekají, až uplyne i závěrečná desetiminutovka. Domácí hráči se snaží tvořit a přidat branky, zatím mají však smůlu.

78

Ze hry je stažen domácí Tielemans, kterého nahradil Kabasele. Domácí trenér tak vypotřeboval i svoje třetí střídání v dnešním utkání.

77

Poslední střádání Kortrijku. Ze hry jde Ouali, nahradí jej D'Haene.

77

Dlouhý míč na levé křídlo dostal Cabal, ten jej však nestihl na hrací ploše a tak bude od brány odkopávat brankář Kortrijku Kaminski.

76

Domácí publikum oslavuje svoje hráče za předvedený výkon ve druhé půli, kdy na hřišti prakticky existuje pouze jeden tým. Hosté jsou směrem dopředu takřka neviditelní, směrem dozadu naopak velmi nepozorní.

75

75. Idrissa SYLLA - 5:1

75

Anderlecht právě vstřelil branku!
Tak to začíná být exhibice. Další gól a znovu jej dává Anderlecht. Z dálky vyslal nádhernou střelu jeden z domácích borců, kterou Kaminski pouze vyrazil. Hostující obrana zaspala a volný IDRISSA SYLLA míč pohotově doklepl. 5:1 pro domácí!

74

Mbodji se snažil vybídnout do rychlého úniku Syllu, ten si s ním však neporozuměl a hosté se tak zadarmo mohou dostat k míči.

73

Acheampong se sice zvládl obtočit kolem svého obránce u levé lajny, následně se však neodhodlal ani ke střele, ani k centru a o míč posléze přišel.

72

Domácí se pustili do rychlého brejku, který měli skvěle rozjetý! Na levé straně však ztratil míč Capel a hosté si tak mohli oddechnout, že nemusejí čelit další hrozbě.

71

Domácí Sylla se snažil probít až do vápna, už před ním byl ale faulován. Domácí Anderlecht nedokázal z nabídnuté standardní situace zahrozit.

70

Pokus o rychlé přenesení hry zkazil domácí Capel, měl však štěstí, neboť hosté nabídnutou šancí zcela pohrdli a nedokázali doplnit útočícího Saadiho.

69

Střídají také hosté. Ze hry jde nevýrazný Papazoglu, na hřiště se podívá Saadi.

68

Capel je hned po příchodu na hřiště faulován jedním z hostujících hráčů, což znamená standardní situaci pro domácí. Ti ji však nijak výrazně nedokázali využít.

67

Na pravém křídle se snažil rozhýbat akci hostí Ouali, jeho spoluháči jej ale vůbec nedoplnili a tak akce Kortrijku skončila hned v zárodku.

66

Poté odešel Hanni a na hrací ploše jej nahradil Capel.

66

Střídání v řadách Anderlechtu. Nejprve odchází Teodorczyk, přichází Sylla.

65

Opět akce z pravého křídla opět s ní obrana Kortrijku měla problém. Appiah se dokázal dostat k centru a jen náhodou jej odvrátila obrana hostí.

64

Hra hostujícího týmu je naprosto rozhozená, hráči nedokáží dobře přebírat hráče a pokud se nezlepší, odvezou si z dnešního zápasu opravdu ostudný debakl.

63

63. Steven DEFOUR - 4:1

63

Anderlecht právě vstřelil branku!
To už vypadá na velký debakl pro hosty. STEVEN DEFOUR si našel dlouhý míč za obranu a sám tváří v tvář brankáři hostí dává čtvrtou branku. Anderlecht vede 4:1!

61

Domácí fotbalisté jsou spokojeni se svým dvoubrankovým vedením a tak momentálně pouze kombinují v obraně na vlastní polovině. Kortrijk jen vyčkává, co jeho soupeř vymyslí.

60

Teodorczyk se hnal za dlouhým míčem z vlastní obranných řad, dokázal si i poradit se stoperem Barbarićem, přes Pavloviće však přejít nedokázal. Míč mají hráči Kortrijku.

59

Domácí fotbalisté už opět zařadili vyšší rychlostní stupeň a zamkli svého soupeře do jeho vlastního vápna. Centr z pravé strany poslal Appiah, jeho pokus však odvrátil pozorný Pavlović.

58

Domácí hráči začínají aktivně napadat rozehrávku Kortrijku, který se dostává do velkých problémů. Vše musí řešit obránce Joazinho razantním odkopem.

57

Anderlecht teď trochu polevil, což nahrává hostujícímu Kortrijku. Ten však není schopný se s míčem dostat ani za polovinu, natož k vápnu soupeře.

56

Hostujícímu celku se vstup do druhého poločasu vůbec nevydařil. S jeho útočnou aktivitou to začíná vypadat, že se mu jakýkoliv bodový zisk pořádně vzdaluje.

55

A Anderlecht nehodlá polevit! Další akci z levé strany táhl Appiah, střela Tielemanse však neměla potřebnou razanci a hostující brankář si s ní dokázal poradit!

54

54. Alexandru CHIPCIU - 3:1

54

Anderlecht právě vstřelil branku!
Obrovská hrubka brankáře Kaminskiho! Ten neudržel přízemní centr z pravé strany a míč tak mohl pohodlně doklepnout ALEXANDRU CHIPCIU. Anderlecht vede 3:1.

53

Domácí fotbalisté kombinují na vlastní polovině, zatímco hosté, kteří prohrávají, spokojeně brání a ani to nevypadá, že by se snažili o vstřelení vyrovnávací branky.

52

Domácí hráči dokázali otočit utkání krátce po poločasové pauze. Anderlecht se však snaží přidat i další branky. Tielemansův centr z pravé strany však neprošel.

50

50. Lukasz TEODORCZYK - 2:1

50

Anderlecht právě vstřelil branku!
A domácí fotbalisté rázem vedou! Po další akci si našel míč na hranici vápna ŁUKASZ TEODORCZYK, který levačkou překonává brankáře Kaminskiho. Anderlecht vede 2:1!

49

Polský útočník Teodorczyk se snažil efektní patičkou najít lépe postaveného Tielemanse, jeho akrobatická finta ovšem nevyšla a přihrál přímo obránci Barbarićovi.

48

Šikovnou přihrávku do vápna poslal Hanni, Teodorczyk se však k míči nestihl dostat dříve než brankář Kaminski. U míče jsou tedy hráči Kortrijku.

47

Na levé straně rozjel útok Acheampong, ani jeho přirhávka na Hanniho však nebyla přesná. Domácí mají k dispozici alespoň autové vhazování.

46

Druhý poločas zahájili domácí hráči. První útok se Anderlecht snažil vést středem, na centrovaný míč si však nedokázal dobře naběhnout kapitán Defour. Během poločasu ještě stihl Kortrijk vystřídat, ze hry šel Kage, nahradil jej Sarr.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou celků již nastupují na trávník a druhá půle tak během několik desítek vteřin začne!
Máme za sebou první poločas zápasu mezi domácím RSC Anderlecht a hostujícím KV Kortrijk.

Obrázek celého poločasu je stále stejný. Domácí většinu času drží míč, jsou aktivnější i šikovnější v kombinaci, opravdové nebezpečí však pro hostující bránu představují zřídkakdy. Všechny na stadionu polil studený pot, když se ve 20. minutě svalil ve vápně Anderlechtu hostující Kage a dožadoval se penalty. Lardot jeho volání vyslyšel a pokutový kop nařídil. Sám faulovaný Kage se dokázal se štěstím prosadit a podceňovaný Kortrijk tak vedl. Domácí se ovšem nadechli k ještě většímu náporu, což vyvrcholilo ve 32. minutě, kdy se dokázal prosadit záložník Sofiane Hanni.

Co nám nabídne druhá půle, to se dozvíme zhruba v 19:03.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Ani z rohu ovšem Anderlecht nic nevymyslel, na zadní tyči číhající Teodorczyk míč nedokázal usměrnit a ten tak končí v zámezí.

45+1

V nastavení se nabízí domácím ještě jedna šance, Defour bude mít k dispozici rohový kop.

45

Na levé straně se dokázal uvolnit Hanni, ale opět se opakuje to co celý poločas. Hanni sice provedl krásnou kličku a zbavil se obránce, jeho centr však našel pouze prvního bránícího hráče hostí.

44

Domácí fotbalisté sice svého soupeři zatlačili před vápno, ale nejsou schopni z toho vytěžit nic, co by šanci alespoň připomínalo. Kortrijku tak stačí pozorně odvracet centry do vápna.

43

I hosté se snaží v závěru zlobit, ale jejich akce po levém křídle mnoho nebezpečí pro domácí neznamenala. De Smet si v kombinaci neporozuměl s Mětanirem a pouze odevzdali hráčům Anderlechtu míč na kopačky.

42

Domácí se i v závěru poločasu snaží o vstřelení další branky. Střela, kterou vyslal Hanni, však byla zoufale nepřesná a navíc ji chyběla i razance.

41

Po lehkém ošetření se však Kage zvedá a vypadá to, že bude v pořádku. Rozhodčí Lardot tak nechává hru znovu běžet, u míče jsou hráči Anderlechtu.

40

Hra je přerušena, neboť na hrací ploše zůstal ležet hostující záložník Kage. Ten zůstal ležet po střetu s jedním z hráčů Anderlechtu a drží se za pravou nohu.

38

Papazoglu teď doslova okradl vlastní tým o výbornou šanci! Kortrijk šel do přečíslení, ve kterém však řecký útočník pokazil jednoduchou přihrávku, což celou akci zmařilo.

37

Hráči domácího týmu se ženou vpřed, jejich útoky zatím ale končí hlavně díky jejich vlastní nepřesnosti, ne díky obraně Kortrijku.

36

V hlavní roli opět Sofiane Hanni! Šikovně si našel nádherný oblouček za obranu, bohužel pro domácí však trefil pouze dobře vyběhnutého Kaminskiho.

35

Na pravé straně se snažil založit útočnou akci hostí Kage, tomu však lajnu zavřeli Hanni s Acheampongem, takže Kage se nedostal s míčem ani za polovinu.

34

Domácí fanoušci jsou hned v lepší náladě, což se silně odráží v jejich chorálech. Celý stadion žene hráče Anderlechtu dopředu, aby přidali další branku.

33

Ihned po gólu se další nebezpečnou střelou prezentoval Tielemans. Tentokrát měl však Kaminski více štěstí a jeho střelu dokázal vyboxovat.

32

Anderlecht právě vstřelil branku!
A máme srovnáno! SOFIANE HANNI si našel míč za obranou soupeře a prostrčil jej podél padajícího brankáře Kaminskiho. Stav utkání je 1:1!

31

Hostující Kortrijk se snažil přejít rychle do protiútoku, Verstraete však po souboji s jedním z domácích hráčů teatrálně spadl místo pokračování ve hře, čímž akci svého týmu zastavil.

30

Z levé strany se podařilo odcentrovat hostujícímu útočníkovi De Smetovi, svým centrem ale před bránou Anderlechtu nikoho nenašel.

29

K další střele se dostal domácí Defour, jeho pokus byl sice tečován, ale Kaminski si s ním i tak bez problémů poradil a míč schoval do náruče.

28

Do další šance se dostali hráči Anderlechtu, opět jí však nevyužili. Nejprve ostře vypálil Tielemans, po jeho střelu byl před bránou pořádný zmatek, který ale domácí nezužitkovali.

27

Na pravém křídle se řítil za míčem domácí Hanni, centr pro něho však odhlavičkoval včasně se vracející obránce Mětanire, který nabídl domácím alespoň aut.

26

Hráči domácího týmu momentálně pouze kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na správný moment k založení útoku. Hosté jsou s vývojem zápasu maximálně spokojeni a nemají kam pospíchat.

25

Hosté se snažili opět potrápit obranu Anderlechtu. Rychlou přihrávku za obranu dostal útočník Papazoglu, naneštěstí pro něj však nezpracoval ideálně a obránce Anderlechtu se stačil vrátit včas.

24

Naprosto pohodlně se dostal k vápnu soupeře domácí záložník Hanni, jeho dělovka levou nohou však směřovala jen doprostřed brány, kde byl připraven Kaminski.

23

Další nadějný útok Anderlechtu zastavil ve skluzu faulující Rolland, rozhodčí Lardot ovšem i tentokrát váhá s udělením žluté karty.

22

Domácí obránce Appiah se dobře prodral skrz tři obránce soupeře, ve finále si ale míč moc předkopl a z jeho akce tak vlastně nebyl vůbec nic.

21

To je velký šok pro domácí Anderlecht. Hosté byli téměř většinu zápasu neškodní, z ojedinělé akce ale vytěžili maximum. Domácí tým tak bude muset zabrat a s nepříznivým vývojem něco udělat.

20

20. Hervé KAGE - 0:1

20

Kortrijk právě vstřelil branku!
A máme tu první branku! Sám HERVÉ KAGE si postavil míč na značku pokutového kopu a se štěstím propálil brankáře Roefa! Hosté vedou 1:0!

19

Rozhodčí nařídil penaltu pro Kortrijk! Z ojedinělé akce se vrhl do vápna Kage, který byl zasažen jedním z domácích obránců!

18

Vracející se obránce Nuytinck musel zastavit protiútok Kortrijku a může být rád, že za stažení hráče zezadu nedostal žlutou kartu.

17

Domácí se na hranici vápna zamotali do četných kliček a celou svojí akci málem ukončili. Do míče se však opřel bez rozmýšlení Acheampong, jeho pokus ovšem minul pravou tyč.

16

Centr z levé strany si našel Tielemans, nedokázal však ve vápně dobře zkrotit míč, který mu utekl z hrací plochy. Vykopávat tak bude brankář hostí.

15

Domácí fotbalisté dokázali opět zamknout hostující Kortrijk v jeho vlastním vápně. Nic víc než pár nepřesných centrů však zatím nedokázali vytěžit.

14

Z levé strany poslal do vápna centr na přední tyč záložník Kage, míč však před dotírajícím Papazogluem dokázal sebrat brankář Roef.

13

Podél levé lajny se snažil protáhnout útočník hostí De Smet, jeho průnik však stihl včas zastavil domácí záložník Chipciu, který však Kortrijku nabídl autové vhazování.

12

Hráči domácího Anderlechtu jsou v prvních minutách utkání jasně aktivnějším a lepším celkem. I hosté ovšem dokážou z ojedinělých akcí být nepříjemní.

11

Volný přímý kop Anderlechtu nadělal hodně práce hostujícímu týmu! Nejprve mohl hlavičkovat Mbodji, poté se do míče opřel jeden z hráčů na hranici vápna a orazítkoval břevno!

Dalekonosná rána domácích

10

Ve středu hřiště rozjel útočnou akci domácích záložník Tielemans, toho ale ještě včas dokázal zastavit obránce Pavlović, ikdyž pouze za cenu faulu.

9

Brankář Roef musel poprvé zasahovat. Verstraete napřáhl z dobrých dvaceti metrů a jeho střela mířila k levé tyči. Neměla ovšem dostatečnou razanci a tak si domácí brankář poradil.

8

Hráči Kortrijku se dokázali ubránit dalšímu útoku domácích a mohou založit vlastní útok. Rolland přenesl hru na pravé křídlo na Oualiho, ten se snaží zbavit obránců.

6

Anderlecht to zkoušel z pravé strany, ani tentokrát však jeho útok neznamenal nebezpečí pro hosty. Brankář Kortrijku Kaminski sbírá míč po nepovedené akci domácích a bude odkopávat od vlastní brány.

5

Domácí hráči kombinují na vlastní obranné polovině a nikam se neženou. Fotbalisté Kortrijku je nechávají rozehrát a vyčkávají v obranném bloku.

4

Centr z levé strany zvládl poslat Acheampong, ve vápně Kortrijku však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, tudíž jeho centr se nesetkal s žádnou odezvou.

3

Hostující Rolland se snažil kombinovat na levé straně s De Smetem, jejich kombinaci ale překazil rázným zákrokem domácí obránce Mbodji.

2

Na pravé straně se s míčem snažil projít obránce domácího celku Appiah, svůj průnik na pravém křídle ovšem nedokázal zakončit jinak, než ztrátou míče.

1

Dnešní utkání právě začalo! První útok měli k dispozici borci domácího Anderlechtu, ti však ztratili míč krátce po úvodním hvizdu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše, utkání během několika málo okamžiků začne!
Úvodní sestavy:

RSC Anderlecht: Roef – Appiah, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Chipciu, Defour, Dendoncker, Tielemans, Hanni – Teodorczyk.
Náhradníci: Boeckx – Deschacht, De Maio, Heylen, Sylla, Kabasele, Capel.

KV Kortrijk: Kaminski – Joazinho, Pavlović, Barbarić, Métanire – Verstraete, Kage, Rolland – Ouali, Papazoglu, De Smet.
Náhradníci: Sifakis – Boyer, Saadi, van Eenoo, Mercier, D'Haene, Sarr..
KV Kortrijk

Hosté loni skončili v základní části domácí ligy na 9. místě, což je poslalo do skupiny o EL. V letošní sezóně začali na svém vlastním hřišti s Gentem, avšak byla z toho pouze remíza 1:1. Uvidíme tak, jestli se Kortrijk dočká plného bodového zisku ve druhém letošním zápase.

Přes léto přivítal Kortrijk několik nových hráčů. Například pro Kaminskiho to bude velmi zajímavý zápas, neboť přišel právě z Anderlechtu. Dále do klubu přišel například portugalský obránce Joazinho z Bragy.
RSC Anderlecht

Domácí Anderlecht se dokázal v loňské ligové sezóně umístit na 2. místě ve skupině týmů hrajících o titul. To jej tak poslalo do 3. předkola milionářské Ligy mistrů, tam však před pár dny vypadli hráči Anderlechtu s Rostovem. Útěchou jim tak může být možnost bojovat o skupinovou fázi Evropské ligy, kde však nejprve musí přejít přes pražskou Slavii. V posledním kole dokázal Anderlecht zvítězit na hřišti Mouscronu 2:1.

Přes léto jsme mohli vidět v kádru belgického vicemistra docela razantní změny. Do kádru přišli například Appiah z Caenu nebo De Maio z Janova. Naopak pryč z Anderlechtu odešel Matias Suaréz nebo talentovaný Orel Mangala.
Příjemný podvečer všem fanouškům a fanynkám belgické kopané! Dnes je na programu dohrávka druhého kola Jupiler League. V něm se zaměříme na zápas mezi domácím RSC Anderlecht a hostujícím KV Kotrijk. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 18:00 a utkáním vás provede Jakub Hataš.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

R.S.C. Anderlecht – KV Kortrijk

5:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 32. Hanni, 50. Teodorczyk, 54. Chipciu, 63. Defour, 75. Sylla – 20. Kage (pen.)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 11:2.

R.S.C. Anderlecht: Roef – Appiah, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Chipciu, Defour, Dendoncker, Tielemans (78. Kabasele), Hanni (66. Capel) – Teodorczyk (66. Sylla).
Náhradníci: Boeckx – Deschacht, De Maio, Heylen, Sylla, Kabasele, Capel.

KV Kortrijk: Kaminski – Joazinho, Pavlović, Barbarić, Métanire – Verstraete, Kage (46. Sarr), Rolland – Ouali (77. D'Haene), Papazoglu (69. Saadi), De Smet.
Náhradníci: Sifakis – Boyer, Saadi, van Eenoo, Mercier, D'Haene, Sarr.

Rozhodca: Lardot – Hermans, Divincenzo. (vš. Belgie)