Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference FC Slovan Liberec před odvetným utkáním 4. předkola EL

koniec udalosti

24.08.2016, 16:35 • RR cz

Ode mě je to již vše, nezapomeňte sledovat i tiskovou konferenci soupeře Slovanu – AEK Larnaky, která by měla začít s úderem 18 hodiny a 30 minuty. (16:52:56)
Jaroslav Köstl:
Zápas mimořádný je, neutíkáme před tím. Osobně lehkou nervozitu cítím. Nervozita je výsada vítězů, je potřeba jí cítit. Jsme při sobě, jsme zaťatá pěst. Nasbírali jsme hodně informací o hráčích Larnaky i o tom, jak by měl duel probíhat.

Lukáš Pokorný: Všichni víme, jak je tento zápas pro Liberec důležitý, ale nesvazuje nás to. To rozhodně ne. Víme o co hrajeme. Je na nás, jak utkání dopadne.
Lukáš Pokorný o historickém duelu s Bukureští, kde Slovan prohrál po výhře 3:0 na hřišti soupeře a prohře 0:3 na stadionu U Nisy v penaltách: Pamatuji si, že jsem seděl celý zápas za brankou, kde se kopali penalty. Celou dobu jsem tomu nevěřil, zklamání bylo obrovské. Byla to velká škoda. Kopalo se hrozně moc penalt a bylo to velmi nervózní. Minulost byla nějaká, věříme, že se to nebude opakovat, a že zítřejší duel zvládneme.
Lukáš Pokorný: Dlouhodobé dobré výkony jsou vlivem dobré přípravy. Sbíráme spoustu informací o soupeřích, soustředíme se. Česká liga také nemá příliš velký zvuk, tudíž nás soupeři mohou podcenit. Hrajeme takový nepříjemný fotbal. Snažíme se hrát agresivně a dostupovat soupeře.
Jaroslav Köstl: Informaci, že Larnaka má odložené utkání domácí soutěže, jsme věděli dlouho. Počítali jsme s tím, a proto jsme také hráli proti Brnu s tak obměněnou sestavou.
Jaroslav Köstl: Zaznamenali jsme problémy v minulosti rozhodčího, který bude pískat. Je to v kompetenci UEFY a nebudeme řešit rozhodnutí, musíme se soustředit na náš výkon. To bude nejdůležitější.

Lukáš Pokorný: Slyším vůbec poprvé o pošramocené minulosti, na nás hráče to nemá vliv a nic na ničem to nemění.
Jaroslav Köstl: Neberu to tak, že zápas povedu já. Budeme na to tři. I vloni jsme došli daleko, nabrali jsme hodně zkušeností. Bude to velký zápas, ale netroufnu si říct, jestli ten vůbec největší.
Lukáš Pokorný: Určitě je Larnaka pořád favorit, soupeř je na venkovním hřišti velmi silná. Musíme se připravit stejně svědomitě jako na první utkání. Chceme diktovat tempo, chceme mít hru v naších rukách.
Jaroslav Köstl: Rozhodčí o vykázání trenéra takto rozhodli. Bylo to pro mě překvapení. Viděl jsem to jak na živo, tak na videu a myslím, že nebyl ze strany našeho trenéra žádný atak. Rozhodnutí musíme akceptovat.
Lukáš Pokorný: Ještě jsem tuto situaci nezažil, ale myslím, že nás to neovlivní. Doufám to, jsme podle mě dobře připraveni.
Odlehčená odpověď na otázku, zdali bude probíhat komunikace mezi trenérem Trpišovským na tribuně a asistenty na lavičce. Jaroslav Köstl: Chvíli jsme mysleli, že bude trenér Trpišovský v roli maskota, ale příliš mu nešla poločasová sestava, tudíž zde žádná komunikace mezi námi a trenérem probíhat nebudu.
Jaroslav Köstl: Co se kádru týče, všichni hráči jsou ve velmi dobrém zdravotním stavu. Pozitivně nám zamotala hlavu nedělní liga, protože někteří hráči podali velmi dobrý výkon. O všech postech tedy ještě rozhodnuto nemáme. Každopádně kromě Ševčíka, který je dlouhodobě zranění, máme k dispozici všichni.
Jaroslav Köstl: Celý týden situaci řešíme. Aktuální přípravu neovlivní, že trenér nebude přítomen na lavičce. Všechny věci máme nastíněné. Komunikace s trenérem je zakázaná, tudíž zbude zodpovědnost na nás. Myslíme si, že jsme dobře připraveni.
Hlavní aktéři již přicházejí avizovaná změna opravdu proběhla.
A zřejmě tu budeme mít změnu, neboť místo hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského by zřejmě kvůli incidentu v Larnace měl dorazit asistent Jaroslav Köstl.
Jak jsem řekl, také se stává. Začátek bude o několik minut posunut. Zdá se však, že zdánlivě je již vše připraveno.
Dobrý den, vítám vás u tiskové konference FC Slovanu Liberec před odvetným utkáním 4. předkola EL. Začátek je naplánován na 16:30, nicméně může se trochu posunout. Účastni by měli být jako vždy kapitán A mužstva Lukáš Pokorný, tiskový mluvčí Lukáš Váňa a trenér Jindřich Trpišovský.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:30.

Tisková konference FC Slovan Liberec před odvetným utkáním 4. předkola EL

koniec udalosti