Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

Standard Liége – Waasland-Beveren

5:0

koniec (3:0)

23.10.2016, 20:00 • Stade Maurice Dufrasne (Lutych) • 11. kolo • Lukáš Jasoněk cz

Standard Lutych si v rámci 11. kola nejvyšší belgické soutěže otevřel na svém stadionu střelnici a KV Red Star Waasland-Beveren vyprovodil pěti přesnými zásahy. (21:56:21)

90

Konec zápasu.

89

89. Belfodil (STA), Laifis (STA)

89

Další standardka pro Lutych. Ujal se jí Belfodil a svou pumelicí rozezvučel břevno! Köteles se po balonu stačil pouze ohlédnout a hned musel být ve střehu, když proti nebezpečné dorážce Laifise skočil po balonu jako kočkovitá šelma a schoval ho ve svých pazourech.

86

Pochopitelně následoval rohový kop, nicméně z něj už domácí borci nezahrozili.

85

85.

85

Podle očekávání autor standardní situace vypustil přímou a navíc velmi jedovatou střelu. Köteles se proti ní však obrnil, proletěl se vzduchem a zaskvěl se parádním zákrokem u své pravé brankové konstrukce.

84

Ou, tvrdý zákrok seslal k zemi Mbenzu a domácí budou zahrávat standardní situaci z velice výhodné pozice.

82

Hráči lutyšského mužstva vytrvale obléhají pokutové území a hledají si prostory, z nichž by mohli ohrozit Kötelesovu pokladnici. Jen připomínám, že klíč od ní dnes našli už pětkrát.

79

Drtivou většinu času se hraje na území Waasland-Beverenu, jehož hráči i fanoušci by si určitě nejradši přáli konec utkání, ten je ale zatím v nedohlednu.

77

Třetí a zároveň poslední střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: hrací plochu opustil Marquet a své fotbalové schopnosti bude moci předvést Cools.

75

Skončilo to dobře pro hostující výběr, který centrovaný balon odhlavičkoval u bližší tyče mimo nebezpečnou zónu.

74

Defenziva Red Staru nastolenému tempu vůbec nestíhá a teď navíc bude čelit rohovému kopu. Jak to celé dopadne?

73

Žlutou kartu dostává Vanzo (KV Red Star Waasland-Beveren).

72

Svěřencům srbského trenéra Jankoviće luxusní náskok nestačí a dávají jasně najevo, že by ho rádi ještě navýšili.

71

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Raman, přichází Mbenza.

69

69. Renaud EMOND - 5:0

69

Standard právě vstřelil branku!
Do role exekutora pokutového kopu se převtělil sám faulovaný RENAUD EMOND a střelou doprostřed brány nic nevymýšlel. Köteles skočil doprava, takže byl naprosto bez šance na jakýkoliv zákrok a inkasoval nepopulárního "bůra".

68

68. Faul uvnitř pokutového území

68

Emond se stal adresátem přihrávky do vápna, kde ho skolil Camacho. Jednoznačná penalta!

66

Křižná rána Schwartze zevnitř pokutového území položila Gilleta na zem, ten ale nakonec zasahovat vůbec nemusel a jeho jedinou prací bude odkop od brány.

63

Žlutou kartu dostává Trebel (Standard Lutych).

62

Emond se o chvíli později dostal do další slibné příležitosti, ale vystřelit nakonec nemohl, protože jeho útočnou aktivitu zastavil ofsajd.

60

60. Emond (STA)

60

Pátý gól Lutychu měl na hlavě střídající Emond, ale po načechraném centru zprava střelou zblízka nechal u pravé tyče vyniknout Kötelese.

56

56. Benito RAMAN - 4:0

56

Standard právě vstřelil branku!
Gólové chutě fotbalisty Lutychu neopouštějí ani po změně stran. Hosté zase propadli v obraně a toho k průniku do levé části pokutového území využil BENITO RAMAN, na jehož křižnou přízemní střelu si Köteles sice trochu sáhl, to však míči nezabránilo v dokutálení se do sítě.

54

To měl změnit dlouhatánský pas letící na nabíhajícího Gana, ten ovšem nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a míč mu zmizel z dohledu.

53

Hráči Red Staru drží balon na svých kopačkách, zatím se jim nedaří posunout se do hloubky pole.

50

Laifis si z levé strany navedl balon na střed osy hřiště a z hlubokého záklonu napálil balon vysoko nad horní konstrukci branky.

49

Ofsajd Standardu Lutych.

48

Hosté vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a rychlými přihrávkami se snaží narušit klid v obraně Lutychu.

46

Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: na lavičce náhradníků sedí také Boljević, místo něhož přišel otestovat hrací plochu Myny.

46

Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ani Gano si po změně stran nezahraje, vystřídán byl Vanzem.

46

Střídání v týmu Standard Lutych: do druhé půle se nepodívá Orlando Sá, dvougólového střelce nahradil Emond.

46

Začal druhý poločas.
Standard Lutych v úvodním dějství dominoval a svou suverenitu vyjádřil třemi góly. Skóre po čtvrthodině hry otevřel Raman a na jeho trefu dvěma góly v rozmezí pěti minut navázal Sá. Hosté si v útoku ani neškrtli, v obraně vyrobili množství chyb a podle dosavadního vývoje zápasu budou rádi, když si z Lutychu neodvezou debakl.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hra se ale obrátila a tečkou za prvním dějstvím byla nepřesná dalekonosná střela Gana, která dopadla někam do horních pater tribuny.

45

Téměř se naplnila doba určená pro první poločas. Nyní můžeme na hřišti vidět kombinační souhru hráčů Standardu Lutych, kteří se pokoušejí projít sředem hřiště hlouběji do pole.

42

42. Beldofil (STA)

42

Belfodil poblíž levého rohu vápna vyrobil kličku mezi dvěma obránci a díky tomu se dostal do výhodné střelecké pozice, ze které vypálil k bližší tyči a donutil Kötelese k zákroku na zemi.

42

Tak přeci jen mu něco je. Edmilson Junior po svém krátkém ošetření na hřišti dlouho nepobyl a raději přepustil své místo Wallysonu Mallmannovi.

41

Ještě bych rád dodal, že zraněný hráč je v pořádku. Za postranní čárou strávil jen malou chviličku a teď už znovu cupitá po trávníku.

40

Kvůli ošetřování jednoho z domácích hráčů musela být hra na nějakou dobu přerušena, což se jistě promítne v jejím nastavení.

37

Tak nikoliv. Předchozí střela se obešla bez jakékoliv teče, takže byl správně nařízen odkop od brány, který s největší pravděpodobností provede Köteles.

36

Ramanovu pumelici přizvedl jeden z obránců nad branku.

34

Nemohoucnost hostů jak v defenzivě, tak i v útočné fázi je znatelná. Waasland-Beverenu se nedaří zhola nic, s čím na soupeře vyrukuje.

31

31. Orlando SÁ - 3:0

31

Standard právě vstřelil branku!
A zase ten ORLANDO SÁ! Před hranicí pokutového území si zpracoval dlouhatánský centr a využil toho, že bránící Jonathan Buatu stál od něj příliš daleko. Pak už před ním stála pouze překážka jménem Köteles a Sá udělal to nejlepší, co mohl, když vyběhnuvšího brankáře přelstil chytrým lobem.

29

Na bránu hostujícího týmu letěla další střela. Z levého rohu vápna ji vypustil Edmilson Junior a Köteles musel předvést zákrok na zemi.

26

Standard právě vstřelil branku!
Náskok svého družstva zdvojnásobil ORLANDO SÁ.

23

Seck (KV Red Star Waasland-Beveren) přišel o míč a při pokusu napravit svou chybu svého soupeře fauloval za žlutou kartu.

21

Nepodařilo se jim nakonec nic vymyslet a na tahu jsou tedy hostující fotbalisté.

19

Domácí zůstávají u míče a hledají další skuliny v defenzivě Red Staru.

16

16. Benito RAMAN - 1:0

16

Standard právě vstřelil branku!
BENITO RAMAN se dokázal zbavit otravného Secka a na jeho prudký pokus zpoza vápna bezmocný Köteles nedosáhl. Fanoušci Lutychu jsou u vytržení, jejich tým se totiž po čtvrthodině hry dostal do vedení.

15

Hosté podnikli rychlou protiakci a po nabídce z levé strany hřiště zakončoval Jans, jenomže se nacházel v těžké pozici a jeho střele ze skluzu scházela potřebná razance.

14

Jeho exekuce byla provedena prostřednictvím krátké přihrávky, tu zachytila připravená defenziva Waasland-Beverenu.

13

Přostože Echiejile balon přes obránce do šestnáctky neprotlačil, rozehraje jeho tým alespoň rohový kop.

11

Ani dva rohové kopy v krátkém časovém sledu hostujícímu týmu k ohrožení branky nedopomohly, po tom druhém musela být hra přerušena pro útočný faul.

8

Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde se týmu usilovně přetahují o balon, který často mění svého majitele.

5

5. Orlando Sá rozvlnil síť z ofsajdu

5

"GÓL!" Mohli si zakřičet fanoušci Standardu Lutych. Po centru z nařízeného přímého kopu se totiž prosadil Orlando Sá, ale gólovou radost mu překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

4

Ofenzivní akce lutyšského Standardnu neměla dlouhého trvání, protože kousek od pokutového území byla zastavena faulem.

2

Domácí do utkání nastoupili v červených dresech a hosté oblékli dresy žluté barvy.

1

Utkání právě začalo.
Bram Van Driessche společně se svými asistenty právě přivádí hlavní aktéry zápasu na hrací plochu.
Úvodní sestavy:

Standard Lutych: Gillet – Echiejile, Goreux, Scholz, Laifis, Enoh, Trebel, Edmilson Junior, Sá, Belfodil, Raman
Náhradníci: Emond, Mbenza, Fiore, Hubert, William, Cissé, Wallyson Mallmann

KV Red Star Waasland-Beveren: Köteles – Demir, Jonathan Buatu, Camacho, Jans, Seck, Marquet, Schwartz, Gano, Boljević, Schrijvers
Náhradníci: De Schutter, Michel, Goblet, Cools, Vanzo, Van Dooren, Myny

Rozhodčí: Van Driessche – Walschap, Divincenzo.
Poslední vzájemné duely

07.05.2016 St. Lutych – Waasland-Beveren 2:0
03.04.2016 Waasland-Beveren – St. Lutych 0:1
05.12.2015 Waasland-Beveren – St. Lutych 0:0
09.08.2015 St. Lutych – Waasland-Beveren 1:0
20.02.2015 St. Lutych – Waasland-Beveren 3:2
Svůj poslední zápas odehrál Standard Lutych v Kortrijku, odkud si po divoké remíze 3:3 odvezl bod. Zajímavostí je, že všechny góly padly už v prvním poločase. KV Red Star Waasland-Beveren v minulém kole hostil aktuálně poslední Eupen a díky vítězství 4:2 se odlepil ode dna tabulky.
Standardu Lutych patří v tabulce sedmé místo se ziskem šestnácti bodů. KV Red Star Waasland-Beveren je na tom podstatně hůře, protože se s devíti body nachází až na čtrnácté pozici.
Příjemný nedělní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Belgická Jupiler League má na programu 11. kolo, v jehož rámci proběhne souboj mezi Standardem Lutych a KV Red Star Waasland-Beveren. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 20 hodin, vás prostřednictvím online textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Standard Liége – Waasland-Beveren

5:0

koniec (3:0)

Späť na online

Góly: 16. Raman, 26. Sá, 31. Sá, 56. Raman, 69. Emond (pen.)

Karty:   63. Trebel (STA) – 23. Seck (WAS), 73. Vanzo (WAS)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:2.

Standard Liége: Gillet – Echiejile, Goreux, Scholz, Laifis, Enoh, Trebel, Edmilson Junior (42. Wallyson Mallmann), Orlando Sá (46. Emond), Belfodil, Raman (71. Mbenza)
Náhradníci: Emond, Mbenza, Fiore, Hubert, William, Cissé, Wallyson Mallmann. Trenér: Aleksandar Janković.

Waasland-Beveren: Köteles – Demir, Jonathan Buatu, Camacho, Jans, Seck, Marquet (77. Cools), Schwartz, Gano (46. Vanzo), Boljević (46. Myny), Schrijvers
Náhradníci: De Schutter, Michel, Goblet, Cools, Vanzo, Van Dooren, Myny. Trenér: Stijn Vreven.

Rozhodca: Van Driessche – Walschap, Divincenzo