Menu

Futbal

Španielsky pohár

UCAM Murcia – Celta Vigo

0:1

koniec (0:1)

30.11.2016, 21:00 • Estadio de La Condomina, Murcia • 4. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Fortuna: 3.1 3.22 2.3

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:58:46)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:17.
Celta Vigo nakonec potvrdila roli favorita a dotáhla tohle utkání do vítězného konce díky jedinému gólu Sergiho Gómeze tři minuty před koncem. Murcia nehrála špatnou partii hlavně v první půli, jenže po přestávce trošku polevila a odpověď již nenašla. V odvetě Copa del Rey tak budou mít domácí těžkou úlohu, hosté si naopak vezou velmi cenný výsledek.

90+4

Konec zápasu.

90+4

... dva centry z rohového čtvrtkruhu od Juana Góngory měly velmi dobré parametry, moc hezky doletěly do šestnáctky, Celta Vigo si ale s nimi nakonec poradila.

90+3

Ještě jeden rohový kop pro domácí celek...

90+1

Sudí Alfonso Álvarez nastavuje tři minuty. Teď si mimochodem seběhl pro centr z pravé strany v pohodě gólman Sergio Álvarez.

90

... centr z rohového čtvrtkruhu jen proletěl vápnem Murciy a skončil mimo nebezpečí brankáře Biela Ribase. Nadechnou se domácí ještě k vyrovnání?

89

Mohla z toho být druhá branka Celty Vigo. José Naranjo si za šestnáctkou hezky rovnal míč na pravačku, nakonec však jeho pokus byl zablokovaný do zámezí. Hosté budou mít alespoň rohový kop...

88

Rossimu opravdu nechybělo málo a málem se v šestnáctce dostal k jemné přihrávce od svého spoluhráče. Dobře však zareagoval Biel Ribas, který si z branky seběhl pro míč.

86

86. zvonila tyčka po tomhle rohovém kopu

86

... málem z toho byla branka přímo z rohového kopu. Nakonec však Celta Vigo měla velké štěstí, že centr Juana Góngory narazil o bližší tyčku. Sergio Álvarez i nadále drží nulu.

85

Hezká akce domácího celku na pravé straně. Nakonec bude rozehrávat rohový kop po vyražené střele Natalia, už svůj pátý v tomto střetnutí...

83

83. nepřesné zakončení Natalia

83

Natalio dostal přihrávku z levé strany těsně za vápno, odkud se snažil zacílit střelou z první, jenže svůj pokus usměrnil jen nad bránu. nebylo to ideální zakončení.

82

Nějakých deset minut zbývá do konce tohoto utkání. Celta Vigo ve druhém dějství zatím bez větších problémů udržuje dvoubrankový náskok. Murcia nenašla žádný recept na bránu Sergia Álvareze.

81

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Facundo Roncaglia, přichází Jonny Castro.
Střídání v týmu UCAM Murcia: ze hřiště odchází Facundo Guichón, přichází Juanma.

79

José Naranjo se dostával do rychlého brejku, naběhl z levé strany do středu pole za hranici šestnáctky, jenže tam o balón vlastní vinou nešikovně přišel. Škoda pro hosty.

78

Rossi (CVG) nedodržel předepsanou vzdálenost při rozehrání přímého kopu a po právu si vysloužil žlutou kartu.

77

Basha ve středu pole ztratil míč. Nakonec se k němu Murcia propracovala znovu, jenže Celta Vigo ho opět odvrátila do bezpečí.

75

75. branka Rossiho byla neplatná kvůli ofsajdu

75

Celta Vigo sice rozvlnila síť, ale gól neplatí kvůli ofsajdu! Rossi sice po standardce usměrnil svou hlavičku za záda domácího brankáře Biela Ribase, jenže pravidlo 11 zřejmě opravdu porušil.

74

Jasný faul, kterého se nyní dopustil Hugo Álvarez (MUC). A jelikož zřejmě ještě protestoval, inkasoval žlutou kartu.

73

Čas se domácím hodně krátí. Ani některá střídání ke zlepšení hry nepomohly. A to přitom v první půli hrála Murcia poměrně hezký fotbal. Po přestávce zatím vůbec nepřesvědčuje.

71

71. špatná standardka Juana Góngory

71

... mizerné zakončení Juana Góngory. Svou střelu v rámci nepřímého volného kopu totiž usměrnil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.

70

Gustavo Cabral hrál evidentně vysoko svou nohou a sudí Alfonso Álvarez situace velmi dobře viděl. Bude z toho nepřímý volný kop z velmi dobré pozice pro domácí...

69

Murcia je nyní u míče častěji, k ohrožení hostující branky se ale v posledních minutách nepropracovala. Celta Vigo si především střed pole hlídá velmi, velmi dobře.

67

Střídání v týmu UCAM Murcia: ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Pablo Pallarés.

66

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Giuseppe Rossi.

65

Marná je zatím snaha Murcie o dobytí hostující branky. Žádný větší tlak si na soupeře vytvořit nedokáže. Sergio Álvarez v brance nemá příliš práce ve druhém dějství.

62

Juan Góngora patří asi k nejaktivnějším mužům domácího celku. Teď se dostal do poměrně slibného zakončení z levé strany, jenže jeho pokus po zemi nemohl Sergia Álvareze výrazněji vystrašit.

61

Střídání v týmu UCAM Murcia: ze hřiště odchází Juande, přichází David Morillas.

60

První čtvrthodinka tohoto poločasu nám nenabídla prakticky žádnou zajímavější šanci. Oba celky se snaží pořád hrát dopředu, a to i Celta Vigo. Chce zkrátka tohle utkání proti Murcie ještě nějak pojistit.

57

José Naranjo to chtěl zase zahrát hodně na krásu. Na vápně chtěl předat míč patičkou svým spoluhráčům, nicméně defenzíva Murcie jeho záměr moc dobře přečetla.

56

Těžko říci, jak to nyní José Naranjo zamýšlel. Byl v šestnáctce proti přesile, nakonec zkusil zřejmě vypálit, jeho pokus ovšem skončil pouze na boční síti. Nebo to byl jen hodně nepovedený centr?

54

Guidetti dostával dobrou přihrávku do šestnáctky, nicméně nenačasoval svůj náběh ideálně, takže se muselo přerušovat kvůli ofsajdu. Škoda pro hosty, tohle by byla velká tutovka.

53

Murcia se nyní snažila prosadit na levé straně, tam ovšem skvěle operoval David Costas, který míč odkopl blíže ke středové čáře a hlavně daleko od branky Sergia Álvareze.

52

José Naranjo (CVG) si hodně koledoval. Zbavil se totiž soupeře tak, že ho zbytečně udeřil, a to normálně bez balónu. Ještěže si toho sudí všimli. Tohle si klidně mohlo vysloužit i červenou kartu.

50

Na druhé straně se snažil do brejku dostat Natalio, jenže rozehrávka domácího celku byla prostě špatná. Nakonec míč pohotově doputoval k rukavicím Sergia Álvareze.

49

Biel Ribas musel řešit hned na úvod nepříjemnou záležitost. Centr z levé strany totiž propadl až na zadní tyč, kde se snažil zakončovat jeden z hostujících hráčů, konkrétně Seňé. Nakonec z blízkosti neuspěl.

47

Znovu se do ostřejšího souboje dostal Pape Cheikh. Umí přijmout, ale i přibrousit. Sudí zatím k osobnímu trestu zatím nesáhli.

46

Začal druhý poločas.

46

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Marcelo Díaz, přichází Daniel Wass.
Ačkoli Murcia měla více jakýchsi pološancí, nakonec se z branky radovala Celta Vigo. O ní se postaral tři minuty před koncem Sergi Gómez. Každopádně domácí by neměli předčasně skládat zbraně. Hosté jsou dnes určitě hratelným soupeřem, alespoň to ukázalo první dějství.

45+1

První poločas skončil.

43

Bleskově mohl na druhé straně odpovědět Basha, jenž se dostal po rohovém kopu k odraženému míči, snažil se zakončovat tvrdě z šestnáctky, jenže jeho pokus zcela postrádal přesnost.

42

42. Sergi GÓMEZ - 0:1

42

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Z vlastně vůbec své první šance se hosté ujímají v závěru půle vedení. Nejprve měl domácí gólman Biel Ribas štěstí, že střela Facunda Roncagliy po standardce skončila na jeho tyčce. Pak se ale odrazila k jednomu z hostujících hráčů, konkrétně ke Gustavovi Cabralovi, který míč přihrál ke druhé tyčce, odkud SERGI GÓMEZ pohodlně zakončil. Asistence: Gustavo Cabral.

40

Až moc na krásu to chtěl nyní Guidetti. On ale dostal trošku přihrávku na paty, takže nakonec musel zkusit přihrát patičkou. Na druhé straně je naopak po brejku máván a pískán ofsajd.

38

Začíná se nám malinko přiostřovat. Teď si nevybíravě na svého protihráče vyšlápl zase hostující Seňé.

36

Tohle byl hodně ostrý souboj, vůbec ten nejostřejší v tomto utkání. Juan Góngora (MUC) opravdu hodně tvrdě přišlápl svého soupeře a po právu inkasoval osobní trest.

35

Deset minut do konce. Tempo hry nyní hodně opadlo, buď jsou útoky obou týmů hned zastaveny, nebo se hraje převážně ve středu pole u středového kruhu.

33

Celtě se nedaří nějakým způsobem vyšachovat soupeřovu obranu. Murcia jako by hrozila více z brejků, což by ve finále nemusela být špatná taktika. Alespoň tak se jeví dění na place.

31

Žlutou kartu dostává Pablo Hernández (CVG).

30

První půlhodina za námi. O něco nebezpečnější je zatím Murcia, každopádně ne nijak výrazně. Jen se asi častěji dostává k zakončení, to je vlastně všechno. Územní převahu rozhodně nemá.

29

Po rohovém kopu jako by si Facundo Guichón (MUC) vyřídil účty se Sergiem Álvarezem, který mu před malou chvilkou chytl parádní střelu, a vrazil do něj, když měl míč pod kontrolou. Tohle si zasloužilo nějakou tu kartičku.

28

28. hezké zakončení Facunda Guichóna

28

Ta ale hořela! A poprvé se Sergio Álvarez musel výrazněji potit. Svou střelu mířil Facundo Guichón pod břevno, kde jí dokázal hostující muž v rukavicích vyškrábnout.

26

Znovu to byl Guidetti, který se tlačil k míči, nicméně brankář Biel Ribas byl u balónu dříve. Pořád čekáme na opravdovou tutovku. Zatím jsme viděli jen jakési náznaky šancí.

23

Guidetti je poměrně hodně vidět, teď se pokoušel po standardce zakončovat hlavou, jenže mířil nad bránu a ještě si pomohl faulem. Z téhle akce tak zapršet nemohlo.

21

Isi Ros se nyní v šestnáctce dostal do velmi slušné pozice, nicméně Gustavo Cabral dokázal jeho pokus zablokovat do zámezí. Z následného rohového kopu se domácí neprosadili.

20

Dvacet minut za námi. Dění na hřišti je zatím hodně vyrovnané, vůbec není poznat, že by proti sobě nastoupil druholigový a prvoligový celek. Naopak spíše domácí si vytvořili alespoň jakési pološance.

18

18. střela Pereho Milly

18

Druhou střelu na branku musel likvidovat hostující brankář Sergio Álvarez. S tímhle pokuse z dálky po zemi od Pereho Milly nemohl mít ovšem větší potíže. Na míč navíc velmi dobře viděl.

17

Nepřesná byla nyní kombinace hostujícího celku na levé straně. Murcia i nadále hodně agresivně brání, a směrem dopředu to tedy Celtě v poslední době dost skřípe.

16

16. přímý volný kop domácího Juana Góngory

16

První možnost rozehrát přímý volný kop přímo na branku. K míči se postavil Juan Góngora, jenže pálil poměrně z velké dálky, takže jeho pokus nakonec skončil pouze nad brankou. Odkopávat od branky bude Sergio Álvarez.

15

Nebyl to nyní vyloženě špatný centr z pravé strany od Tekia. Nicméně Celta Vigo si s ním záhy věděla rady. Murciu k ničemu vážnějšímu nepustila.

13

Guidetti znovu u míče na pravé straně. Byl proti přesile tří protihráčů, ale dokázal vybojovat standardku. Z té ovšem klub z Galicie nevytěžil zhola nic.

12

Guidetti sice poděkoval svému spoluhráči za jeho myšlenku, každopádně tenhle dlouhý cent byl hodně nepovedený. Švédský forvard ho jednoduše nemohl stihnout.

10

... centr z rohového čtvrtkruhu byl přetažený na zadní tyč, kde se snažil zakončovat Juande. Jenže z úhlu poslal hodně slabý pokus jen do náruče Sergia Álvareze.

9

David Costas u lajny fauloval Natalia, takže domácí měli k dispozici jakousi první standardku. Centr Juana Góngory se neujal, alespoň však Murcia vybojovala svůj první rohový kop...

8

Murcia se zatím stěží dostává na soupeřovu polovinu. Rozhodně to však není tak, že by Celta Vigo nějakým způsobem dominovala. Jenom se asi snaží hrát o něco více než soupeř.

6

O první střelu tohoto souboje se postaral Guidetti, který si naběhl za obranu na dlouhý pas, nicméně ve skluzu a z voleje nezacílil přesně. Těžké zakončení pro hostujícího forvarda.

5

Akce po levé straně nakonec nebyla ze strany Celty tak rychlá, aby se domácí defenzíva nedokázala nějakým způsobem zformovat. Murcia zatím přistupuje k protihráčům velmi dobře.

4

Celta Vigo v posledních dvou minutách drží více míč na svých kopačkách. Murcia zezadu číhá, co že to jeho soupeř za malou chvilku vymyslí.

2

První jakási nebezpečnější akce hostujícího celku. Guidetti se snažil vyslat do šestnáctky svého spoluhráče Josého Naranja, ale domácí defenzíva to zahrála dobře a vystavila ho do ofsajdu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UCAM Murcia: Biel Ribas – Tekio, Hugo Álvarez, Tito, Juan Góngora – Basha, Juande – Isi Ros, Pere Milla, Facundo Guichón – Natalio
Náhradníci: Escalona – Kitoko, Nono, Juanma, Pallarés, Vicente Peréz, David Morillas

Real Club Celta de Vigo: Sergio Álvarez – David Costas, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Facundo Roncaglia – Marcelo Díaz, Pablo Hernández – Seňé, Pape Cheikh, José Naranjo – Guidetti
Náhradníci: Rubén Blanco – Lemos, Bongonda, Jonny Castro, Wass, Rossi, Sisto

Rozhodčí: Alfonso Álvarez – Juan Barranco, Joan Méndez.
Hosté by si měli dát pozor především na útočníka Jesúes Imaze, který letos ve druhé španělské lize nastřílel pět branek, trefil se přitom právě i o víkendu. Os Célticos zatím spoléhají nejvíce na góly Iaga Aspase, jenž byl dokonce nedávno vyhlášen hráčem měsíce v nejvyšší soutěži.
Co se posledních ligových zápasů týče, zvládly je oba celky dle vlastních přání a očekávání. Murcia si dokázala poradit s Numancií poměrem 3:2, Celta Vigo porazila v LaLize poslední Granadu 3:1. Sebevědomí by tedy oběma scházet nemělo.
Druholigová Murcia narazí ve 4. kole Copa del Rey na prvoligovou Celtu Vigu, se kterou se ještě nikdy nepotkala. Hosté budou v tomhle duelu mírnými favority, každopádně daleko více se jim letos daří před vlastními fanoušky, takže domácí nebudou na Estadio de La Condomina rozhodně bez šance.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

UCAM Murcia – Celta Vigo

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 42. Sergi Gómez

Karty:   29. Facundo Guichón (MUC), 36. Juan Góngora (MUC), 74. Hugo Álvarez (MUC) – 31. Pablo Hernández (CVG), 52. José Naranjo (CVG), 78. Rossi (CVG)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:17.

UCAM Murcia: Biel Ribas – Tekio, Hugo Álvarez, Tito, Juan Góngora – Basha, Juande (61. David Morillas) – Isi Ros, Pere Milla (67. Pallarés), Facundo Guichón (81. Juanma) – Natalio
Náhradníci: Escalona – Kitoko, Nono, Juanma, Pallarés, Vicente Peréz, David Morillas

Celta Vigo: Sergio Álvarez – David Costas, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Facundo Roncaglia (81. Jonny Castro) – Marcelo Díaz (46. Wass), Pablo Hernández – Seňé, Pape Cheikh, José Naranjo – Guidetti (66. Rossi)
Náhradníci: Rubén Blanco – Lemos, Bongonda, Jonny Castro, Wass, Rossi, Sisto

Rozhodca: Alfonso Álvarez – Juan Barranco, Joan Méndez

Odveta: Vigo - UCAM Murcia 1:0