Menu

Hokej

Tipsport extraliga (ČR)

HC Kometa Brno – Mountfield HK

4:3

koniec (2:1, 2:1, 0:1)

09.12.2016, 17:20 • DRFG Arena, Brno • 28. kolo • Daniel Kinc cz

Tipsport: 1.73 4.7 3.85

Ode mne je to pro dnešek z brněnské DRFG Areny vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí s vámi Daniel Kinc. (20:22:18)
Utkání je u konce! Kometa po třech utkáních boduje, a to hned za tři body! Naopak Hradec od návratu do extraligy na ledě Brna ještě nevyhrál.

Ve třetí třetině si dokázal Kometa pohlídat svůj náskok až poslední minuty, vypálil od modré čáry Štajnoch a jeho pokus dorazil do sítě Alexandre Picard, který však jen zkorigoval výsledek na konečných 3:4 z pohledu Hradeckých.
Nejlepší hráči zápasu

Martin Zaťovič (KOM) – Jiří Šimánek (HKM)

Konec zápasu.

59:55

59:55 Alexandre PICARD - 4:3

59:55

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté pět vteřin před koncem snižují, ale už je asi pozdě. Po dlouhém tlaku se dostal na modré čáře k puku Martin Štajnoch, jehož ránu vykopl Čiliak jen před sebe a ALEXANDRE PICARD dokázal dorazit kotouč pohodlně do prázdné branky – 4:3! Asistence: Martin Štajnoch.

59:21

Domácí se ihned po buly osvobodili a hostům už na zdramatizování zápasu nezbývá moc času.

59:03

Oddechový čas pro domácí.

59:03

Třetí formace v čele s Leošem Čermákem ustála několik šancí, Marek Čiliak se měl co ohánět, ale Štencel nakonec dokázal vyhodit kotouč po mantinelu na zakázané uvolnění.

58:27

Kometa vyhazuje na zakázané uvolnění a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři na ledě!

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:57

Picard využil špatné rozehrávky Komety a šel se spoluhráčem do akce 2 na 2, Čiliak jeho projektil vyrazil a poté jeden z beků odrazil pryč z pásma.

57:31

Štencel udržel kotouč v rohu hřiště a našel Kvapila, který zůstal po souboji u mantinelu ležet na ledě, ale nakonec zvedl a zdá se, že ve hře bude pokračovat.

56:53

Čáp nahazoval od modré čáry, jeho pokus byl dvakrát tečován a Čiliak na poslední chvíli proti změně směru vykopl svůj pravý beton!

56:30

Třetí formace vyhrála buly a Káňa hledal před brankou Vincoura, ten se ale v nahuštěném prostoru nedokázal zorientovat.

56:05

Následující akci svěřenců hlavního kouče Libora Zábranského zastavuje ofsajd.

55:41

A čtvrtá formace nakonec přešla i do útoku, Dočekal se snažil dvakrát v krátkém sledu u levé tyče zasunout kotouč za Pavelku, ale jeho beton byl neprostupný.

55:12

Kováčik z obranného pásma našel Zohornu, jemuž ale nechtěně vystavil stopku čárový rozhodčí. Brněnský útočník tak poté jen vyhodil kotouč.

54:38

A Martin Pláněk byl střelecky při chuti i následně, když znovu vypálil od modré čáry, ale domácí jeho pokus přizvedli do ochranné sítě.

54:09

Na modré dostal kotouč do druhé vlny Pláněk, Čiliak vyrazil puk zpět k němu. Hostující bek našel najetého Jarůška, ale Marek Čiliak jeho ránu švihem vyrazil pravým betonem.

53:34

Štajnoch od pravého mantinelu trefil svým nahozením jen Filipa Krále, který vyvezl kotouč a poté jej nasměroval za branku Hradce.

53:15

Dnešní utkání sleduje 7345 diváků!

52:59

A vzápětí následuje po dalším přerušení hry druhá komerční přestávka ve třetí třetině.

52:35

Kukumberg dostal nabito mezi kruhy, ale netrefil ideálně. Kometa byla pod velkým tlakem druhé formace hostů, ale nakonec je vysvobodil hvizd hlavního sudího, který odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.

51:55

Druhá formace mohla postupovat do brejku, což nevyšlo a hosté otočili hru. Marek Čiliak ale na ránu Vydareného viděl a vyrazil ji do rohu hřiště.

51:16

Na opačné straně se do střely opřel na modré čáře pod tlakem obránce Zdeněk Čáp, do jehož rány vložil svou hůl Marek Kvapil, a kotouč nasměroval do ochranné sítě.

50:38

Nově složený útok si vytváří šance! Zohorna přenechal puk Dočekalovi, který si vybruslil až před branku, ale nedokázal zasunout kotouč pod beton Pavelky, a Dostálek se k dorážce nedostal!

50:12

A znovu vyhrané buly! Puk si vzal Zohorna, který se otočil a našel v ideální pozici v mezikruží Martina Dočekala, jenž trefil náručí připraveného brankáře Pavelky!

50:03

Po vyhraném buly pálil bez přípravy Martin Dočekal, Pavelkovi kotouč vypadl, ale poté si jej rychle sebral svou rukavicí a znovu přerušil hru.

49:48

Druhá formace úspornou hrou v rohu hřiště ušetřila čas, navíc první formace Mountfieldu si nerozuměla v rozehrávce a poslal puk na zakázané uvolnění.

49:16

Domácí ujeli do akce 2 na 1, Zaťovič předal puk Haščákovi, jenž mu chtěl puk žabičkou vrátit, ale obránce jeho pas před prázdnou branku zablokoval!

48:49

Kvapil si šikovně nahodil kotouč za branku, kde jej předal Nečasovi a ten z první hledal před brankou Erata, ale ten jeho prudkou přihrávku nedokázal tečovat.

48:28

Střely na branku – 24:12

48:27

Nahození ze středního pásma doletělo jen k Čiliakovi, který kotouč schoval v rukavici. Následuje komerční přestávka.

47:49

Martin Dočekal skvělou obrannou prací ve vlastní třetině zvládl obhodit dva beky a poté osvobodil čtvrtou formaci z tlaku.

47:10

Červený projel po pravé straně dopředu a hledal v dobré pozici najetého spoluhráče, jemuž ale kotouč v rozhodující chvíli přeskočil přes hůl.

46:34

Haščák hledal na brankovišti Zaťoviče, který nedokázal tečovat, ale z druhé vlny si k puku najel Gulaši a vypálil prudce z první, avšak vzdálenější šibenici branky hostů minul.

45:59

Na jedné straně pálil Erat, na té druhé se snažil dopředu po křídle dostat před branku Jarůšek, ale ani jeden z nich neuspěl.

45:21

Hosté si poté v obranném pásmu nerozuměli v rozehrávce a kotouč po špatné přihrávce poslali jen na zakázané uvolnění.

44:49

Mountfield dostal v následující akci třetí formaci domácích, ale Leoš Čermák obloučkem vyhodil kotouč a Káňa jej poslal za branku hostů.

44:18

O chvíli později už se na modré čáře dostal ke střele Jozef Kováčik, ale jeho ránu opět přizvedl jeden z hostů svou holí do ochranné sítě.

44:00

Kometa rychle rozehrála zpoza branky, k puku se dostal v rohu hřiště Káňa, ale najetého spoluhráče nedokázal najít přesnou přihrávkou.

43:36

43:36

Hosté v plném počtu.

43:24

Do třetice vystihl jeden z hostů rozehrávku a po levé straně mířil dopředu, ale jeho ránu příklepem přizvedl do ochranné sítě bránící Ondřej Němec.

43:05

Kometa následně dvakrát přišla na modré čáře o puk a hosté se podruhé v krátkém sledu ubránili vyhozením.

42:44

Erat při pokračování přesilovky našel přihrávkou Nečase, jeho pokus byl zablokován a dorážku Kvapila stačil vyrazit u levé tyče připravený Pavelka.

42:02

Mountfield se po buly osvobodil vyhozením po mantinelu a za brankou Komety na chvíli získal puk, čímž ušetřil cenné vteřinky při oslabení.

41:36

Alexandre Picard následně podrazil Kováčika a dostal dvouminutový trest,k němuž následně přibyl ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. První trest odpyká Petr Beránek.

41:25

Šance Hradce! Po nahození před brankou zůstali na brankovišti dva hráči soupeře a Picard trefil dorážkou beton přesunujícího se Čiliaka!

41:04

Kometa si nerozuměla v rozehrávce a bylo odpískáno zakázané uvolnění.

40:53

Právě brněnský brankář si po buly poté poradil s dvěma nebezpečnými nahozeními. První odrazil betonem a to druhé vyrážečkou do rohu hřiště.

40:31

Do první akce tak vyrazili hosté. Na modré čáře se opřel do kotouče Andris Džerinš a Marek Čiliak dokázal jeho ránu udržet v náručí.

40:08

Kometa vyhrála úvodní buly třetí části, Ondřej Němec chtěl ihned nahodit puk do pásma, ale trefil jen čárového rozhodčího.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině:

Střely na branku – 22:9
Hity – 6:4
Trestné minuty – 4:6
Druhá třetina je za námi a Kometa ji opět ovládla o jednu branku. Na 3:1 zvyšoval slovenský bek Peter Trška, který těžil z přihrávky Vincoura, a poté prudkou střelou trefil přesně k pravé tyči. Tříbrankový náskok Kometě dal mladičký Martin Nečas, jehož přihrávku na Dočekala srazil jeden z hostů mezi beton a ruku brankáře Pavelka. Hosté ihned přispěchali s odpovědí, když se parádní ranou na vrcholku levého kruhu prosadil obránce René Vydarený

Uvidíme, co nám nabídne závěrečná třetina. Buďte u ní s námi.
Další třetina začne přibližně v 19:06.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Hosté vyhráli buly a ihned vyrazil do poslední akce prostřední dvacetiminutovky, ale opět je zastavil ofsajd.

39:28

Další akci Lvů zastavuje úmyslný ofsajd, hra se stěhuje před Pavelku.

39:11

Přes Nečase a Erata se dostal puk na levé křídlo ke Kvapilovi, jenž si ale nezpracoval puk ideálně, a tak nedokázal vůbec vystřelit.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:30

Tutovka Hradce! Po přečíslení vracel puk před branku Jarůšek, kotouč byl před úplně prázdnou brankou, ale Martin Erat na poslední chvíli odvrátil kotouč před dojíždějícím Picardem!

37:49

Čtvrtá lajna Komety dobře točila puk kolem mantinelu, ke střele se nejprve dostal Zohorna, jemuž pokus nesedl a následně ujel po levé straně Dočekal, jehož ránu švihem ukryl Pavelka ve svém náručí.

37:20

Marcel Haščák v další akci vzal zodpovědnost na sebe, z pravého kruhu napřáhl ke střele příklepem, ale Pavelka jeho ránu ukryl na svém hrudním koši.

36:47

Velká šance Komety! Vojta Němec skvěle v akci 3 na 2 našel na opačném kruhu najíždějící Zaťoviče, jenž chtěl vyšperkovat akci přihrávkou před prázdnou branku na Haščáka, ale ten ve stoprocentní pozici poslal kotouč vedle branky!

36:20

Nakonec ujel do akce 1 na 1 Picard, jehož rána byla zablokována do lapačky Čiliaka. Americký útočník poté ještě poslal nechtěně do branky jednoho z domácích obránců, po čemž se strhla mela za brankou Komety, ale vylučovat se nebude.

35:53

Čtvrtá formace Komety se tentokrát v pásmu neprosadila, dopředu míří Hradec.

35:27

Newton si sjel s pukem od modré čáry po levé straně až do střelecké pozice, jeho pokus zastavila boční sítě.

34:58

Čermák nyní dobře vyvezl kotouč proti čtyřnásobné přesile a dostal se ke střele, ale ta mu znovu, bohužel pro Kometu, nesedla.

34:29

V další akci Komety hledal Vincour povedenou přihrávku sjíždějícího Čermáka, jemuž ale střela nesedla ideálně, a Kometa se vyhání z pásma.

34:03

Další akci hostů zastavil ofsajd a vzápětí následuje druhá komerční přestávka.

33:54

33:54 René VYDARENÝ - 4:2

33:54

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté přicházejí s rychlou odpovědí. Třetí formace se usadila v pásmu a aktivně hrající Picard rozdal puk kolem bránících hráčů sjíždějícímu RENÉMU VYDARENÉMU a hostující bek parádní prudkou ranou trefil místečko pod vyrážečkou Marka Čiliaka – 4:2! Asistence: Alexandre Picard, Richard Jarůšek.

33:20

33:20 Martin NEČAS - 4:1

33:20

Kometa právě vstřelila branku!
Modrobílá družina přidává čtvrtou branku! Na pravém křídle se otevřela možnost pro přečíslení. Brejk 2 na 1 táhl MARTIN NEČAS, který chtěl najít před prázdnou brankou najíždějícího Dočekala, ale bránící hráč si nešťastně srazil puk, jenž projel Pavelkovi mezi rukou a tělem – 4:1! Asistence: Tomáš Malec.

32:35

Peter Trška se uvolnil na modré čáře, ale kotouč mu nakonec přeskočil přes hokejku, a Kometa tak musí vyklízet své pozice.

31:58

Brňané nyní rozehrávali hodně rozvážně, ale nakonec se jim to povedlo a vyrážejí směrem do obranné třetiny Mountfieldu.

31:21

Vincour na modré čáře zpracoval puk, chtěl jej dát rychle Čermákovi, ale ten nezpracoval. Poté mohl na modré střílet Vlastimil Dostálek, ale kotouč se mu zamotal pod nohy.

30:52

Jan Káňa po buly vyrazil dopředu po pravém křídle, jeho pokus na vzdálenější tyč branku minul. Poté dostal nabito Jan Štencel a jeho výživnou střelu golfákem zastavila připravená lapačka brankáře Pavelky.

30:37

Hradecká druhá formace nyní měla velký tlak ve třetině domácích, nepustila Kometu na kotouč, až do chvíle, kdy se k němu dostal Marcel Haščák, a vyhodil jej na zakázané uvolnění.

30:00

Přesně v polovině zápasu projel do pásma Bednář, který našel na modré čáře volného Dietze, ale jeho příklep po zemi se zastavil o zadní mantinel.

29:35

Po nahození jednoho z Hradeckých byl kotouč sražen na tribunu a následuje komerční přestávka.

29:20

Hosté ihned poslal kotouč zpět do středního pásma oba celky střídají.

28:49

Dobrý tlak měla nyní v pásmu soupeře čtvrtá formace Komety, kde Dočekal našel Nečase, tomu ale dorážka na brankovišti nesedla podle představ.

28:02

28:02 Peter TRŠKA - 3:1

28:02

Kometa právě vstřelila branku!
Domácí vedou znovu o dvě branky! Čermák posunul kotouč po mantinelu na Vincoura, který jej skvěle podržel a v ideální moment načasoval přihrávku na z druhé vlny sjíždějícího PETERA TRŠKU, jenž zmátl obránce pohybem rameny a poté svižnou střelou k pravé tyči trefil prostor pod vyrážečkou brankáře hostů – 3:1! Asistence: Tomáš Vincour, Leoš Čermák.

27:49

Druhá formace domácích byla poté pod tlakem v obranném pásmu, ale Lvi se ke střele nedostali.

27:16

Vojtěch Němec zpracoval kotouč na modré čáře a chtěl jej dát intuitivně na volného Haščáka, což mu nevyšlo. Poté se k puku dostal sám Haščák, ale Hradečtí jeho přihrávku do mezikruží zablokovali.

26:54

Po nedorozumění v obraně domácích je odpískáno velmi sporné zakázané uvolnění, nicméně na verdiktu sudích se nic nemění.

26:25

Šance na obou stranách! Za domácí se dostal po pasu od Nečase do druhé vlny Dočekal, ale Pavelka jeho pokus vykopl, a na druhé straně tečoval při přečíslení Jiří Šimánek kotouč těsně nad branku!

25:53

Domácí v plném počtu.

25:38

Martin Zaťovič navíc se závěrem přesilovky vyrazil do akce 1 na 1, snažil se beka obejít a rychle vystřelil, ale obránce Hradce jeho pokus srazil do ochranné sítě.

25:15

A Kometa vzápětí opět vyhazuje z obranného pásma až k brankáři Pavelkovi.

24:58

Hradečtí ale bleskurychle pronikli do pásma, na modré čáře se do kotouč opřel příklepem Bednář, ale trefil jen bránícího Leoše Čermáka.

24:33

Brňané se znovu zachránili vyhozením přes všechny čáry, puk je za brankou Pavelky.

24:12

Gregorc dostal přihrávku přes dva hráče a rázem vznikla situace 3 na 1, slovinský obránce vypálil příklepem, ale Čiliak jeho ránu i přes clonu před brankou ukryl v rukavici!

24:04

Kometa se okamžitě osvobodila, ale hosté se znovu rychle dostávají do pásma jihomoravského celku.

23:53

Druhá přesilovka pro Hradec. Vyloučen je domácí obránce Michal Gulaši na dvě minuty za vysokou hůl.

23:20

Hradečtí se znovu dostali do pásma, kde dobře zasáhl Kováčik a Vincour poté zablokoval ránu z první v podání Gregorce.

22:43

Nebezpečně nyní tečoval nahození od modré čáry Picard, jeden z domácích mu ale na poslední chvíli stihl lehce zablokovat hůl a odklonit jeho střelu mimo tři tyče.

22:16

Druhá třetina začíná v ostrém tempu, oba celky se střídají v kombinaci, ale na větší šanci zatím čekáme.

21:40

Köhler s Bednářem vyrazili dopředu, druhý jmenovaný ale nedostal přesný pas a kotouč pouze projel kolem jeho bruslí.

21:13

V další akci vyrazil dopředu po pravém křídle Zaťovič, jeho prudký švih zamířil kousek nad břevno branky Hradce a Gulaši poté na modré vrátil kotouč za branku soupeře.

20:47

Právě Matek Kvapil poté ustál souboj se dvěma soupeři na modré čáře a posunul kotouč na Erata, jehož prudkou ránu z první zastavil Pavelka připravenou hrudí!

20:10

Úvodní buly druhé třetiny vyhráli sice hosté, ale Kvapil vybojoval za brankou puk a Kometa je usazena v pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině:

Střely na branku – 13:4
Hity – 2:0
Trestné minuty – 2:6
První třetina je za námi a domácí jsou zatím o gól napřed. Do vedení Kometu poslal ve 4. minutě Martin Zaťovič, jenž se blýskl z předbrankového prostoru parádní ranou do šibenice. O necelou minutu později navýšil náskok domácích Tomáš Vincour, který šikovně obkroužil branku, a zasunul puk za beton brankáře Pavelky. Odpověď Hradce přišla při přesilovce, kdy dostal křižnou přihrávku od Jarůška volný Jiří Šimánek a krásnou střelou do protipohybu Čiliaka vymetl horní roh branky.

Uvidíme, co nám nabídne prostřední třetina. Buďte u ní s námi.
Další třetina začne přibližně v 18:13.

20:00

První třetina skončila.

19:51

Nakonec je hostům ještě odpískána hra vysoko holí a hra se na poslední chvilky první periody stěhuje před branku Hradeckých.

19:23

Pavelka zastavil nahození ze středního pásma, kde se zřejmě také první třetina dohraje.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:41

Kometa se nakonec po více než dvou minutách v pásmu sama vyhnala z útočné třetiny a na led naskakují po dlouhé době čtvrté formace.

18:04

Obránce Komety Trška vyslal o pár chvil později další střelu, tu si Pavelka pohlídal a vyrážečkou odrazil kotouč do ochranné sítě.

17:53

Hosté v plném počtu.

17:27

Ještě jednu střelu vyslal při konci přesilovky Trška, ale také jeho pokus skončil jen na zadním mantinelu.

16:53

Tlak domácích je nyní enormní, nicméně přesilovkové formaci už začínají docházet síly. Nakonec pálil Káňa, ale trefil jen beka a Čermák z pravého kruhu minul.

16:30

Brno znovu rozjelo kolotoč v pásmu soupeře, hned třikrát pálil Michal Gulaši. Jednou minul a dvakrát trefil bránícího hráče.

15:53

Přesilovku si ale domácí zopakují. Vyloučen je obránce Hradce Martin Pláněk na dvě minuty za držení Marcela Haščáka před brankou.

15:39

Hosté v plném počtu.

15:20

Velká šance Komety! Haščák se dostal k několika dorážkám, kotouč proskakoval brankoviště, ale Vojtěch Němec se nakonec k dorážce nedostal!

14:40

Až teď, když Erat našel přihrávkou do mezikruží volného Vincoura, tomu ale střela nesedla podle představ, a navíc se odrazila od bruslí bránícího hráče.

14:13

První formace se nyní konečně usadila v obranné třetině Lvů, ale střelecký pokus zatím nepřichází.

13:50

Erat neudržel po vyhraném buly kotouč za brankou soupeře a hosté se ihned osvobozují vyhozením za branku domácích.

13:39

Druhá přesilovka Komety. Vyloučen je slovinský bek ve službách Hradce Králové Blaž Gregorc na dvě minuty za držení protihráče.

13:23

Mohlo být vyrovnáno! Picard převzal puk na modré čáře a jel úplně sám na branku, zvolil střelu na lapačku, ale kotouč poslal jen do ochranné sítě. Tohle je velká škoda pro hosty.

13:05

Nečas projel pásmem a poslal kotouč na modrou čáru Gulašimu, jehož rána byla tečována a navíc ji Pavelka pohotově vykopl pravým betonem.

12:37

Na druhé straně si Köhler vyměnil u pravé tyče rychle puk s Bednářem a první jmenovaný v dobré šanci promáchl.

12:18

Leoš Čermák vybojoval puk za brankou a hledal před ní najíždějící Vincoura, který se ale přes blok hostující obrany k dorážce nedostal. Pavelka přikryl kotouč pod svou rukavicí.

11:55

Hosté v plném počtu.

11:43

Na led naskočil druhý přesilovkový útok, který měl dobrý tlak, jenž vyvrcholil přihrávkou Vincoura na Zohornu, ten měl ale zablokovanou hůl.

11:10

A znovu nevyšla Kometě akce po ose Němec – Nečas, druhý jmenovaný vysokou přihrávku nezpracoval.

10:33

Ondřej Němec nabídl puk na modré čáře Nečasovi, který jej ale nezpracoval podle představ, a Kometa se sama vyhání z útočné třetiny.

10:09

Mountfield se bleskově osvobozuje vyhozením za branku, Kometa musí začít znovu z obranného pásma.

09:55

I Kometa si zahraje přesilovku. Vyloučen je hostující Bedřich Köhler, který v rohu hřiště podrazil domácí obránce Ondřeje Němce.

09:45

Tutovka Komety! Navrátilec do sestavy Marcel Haščák jel zcela sám na branku, zvolil kličku do bekhendu, ale brankář Hradce Pavelka jeho blafák vystihl skvělým zákrokem pravým betonem!

09:02

Kometa byla znovu usazena v pásmu, nicméně Peter Trška na modré čáře prudkou přihrávku nezpracoval, a tak puk jen vrátil za branku soupeře.

08:27

Nakonec se o to pokusil Martin Nečas, který projel středem hřiště, ale poté byl obranným párem hostů odzbrojen od puku.

08:08

Kometa nyní drží puk za svou brankou a bude chtít zamířit do další útočné akce.

07:25

07:25 Jiří ŠIMÁNEK - 2:1

07:25

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté zaslouženě snižují! Ondřej Němec v předchozí akci ještě vyrazil puk mířící do prázdné branky, ale poté akce hostů pokračovala. Jarůšek našel krásnou křižnou přihrávkou z pravé strany na opačné straně pásma volného JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který neměl problém uklidil kotouč do prázdné branky do protipohybu přesouvajícího se Čiliaka – 2:1! Asistence: Richard Jarůšek, Andris Džerinš.

07:00

Ondřej Němec poté dokázal osvobodit Kometu, ale hosté jsou znovu v pásmu.

06:34

Jaroslav Bednář nakonec parádní přihrávkou z levého kruhu našel křižně volného Newtona, ale ten švihem z první trefil jen Čiliaka, který rychle zcvakl své betony!

06:18

Čiliak ustál dvě nebezpečná nahození od modré čáry, ale Brnu se stále nedaří vyhodit z pásma.

05:50

Domácí ihned po buly vyhodili kotouč, ale hosté znovu míří směr obranné pásmo Komety.

05:30

Hradečtí si zahrají přesilovku. Marek Čiliak fauloval na brankovišti svou holí a dostává dvě minuty za podražení. Trest odpyká útočník Vlastimil Dostálek.

04:53

V další akci domácích dostal na modré čáře nabito Michal Gulaši, jeho prudká rána zamířil zhruba metr nad branku.

04:20

04:20 Tomáš VINCOUR - 2:0

04:20

Kometa právě vstřelila branku!
A gól platí! Čermák po tlaku třetí formace přenechal kotouč v rohu hřiště TOMÁŠI VINCOUROVI, který naznačil přihrávku, obkroužil branku a poté na dlouhou hůl zasunul kotouč za přesouvajícího se brankáře Pavelku, jemuž puk podjel pod betonem – 2:0! Asistence: Leoš Čermák.

04:20

Kometa nyní dosáhla druhé branky, nicméně se prohlíží záznam hry, který určí, jestli kotouč přešel brankovou čáru, či nikoliv!

03:43

03:43 Martin ZAŤOVIČ - 1:0

03:43

Kometa právě vstřelila branku!
Tlak Komety vygradoval a domácí jdou do vedení! Už to vypadalo, že hosté vyhodí, ale Kováčik skvělou zadovkou našel na vrcholích kruhů Vojtěcha Němce, jenž posunul puk MARTINA ZAŤOVIČE, který zůstal sám před branku a parádní ranou trefil pravou šibenici – 1:0! Asistence: Vojtěch Němec, Jozef Kováčik.

03:05

Kometa obrátila hru, na modré čáře dostal nabito Kováčik, který pálil z první příklepem, ale trefil jen brusle bránícího Dietze.

02:37

Jaroslav Dvořák prozkoušel Čiliak střelou u levého kruhu, brněnský brankář pohodlně udržel kotouč v rukavici.

02:16

Nečas se ve středním pásmu ujal puku a projel do obranné třetiny Hradeckých, kde chtěl kotouč přenechat Dočekalovi, ale to se mu nepovedlo.

01:45

Na druhé straně se v pásmu usadili hosté, Červený hledal přihrávku spoluhráče volného mezi kruhy, ale pas byl zablokován.

01:15

První větší šance utkání a v ní druhá formace Komety! Zaťovič dojel u levého mantinelu vyhozený puk a poslal jej přes šíři pásma na teč Haščákovi, ten však kotouč nasměroval jen pod betony připraveného Pavelky!

01:03

A Kometa si poté opět nerozuměla v rozehrávce a je jí odpískáno zakázané uvolnění.

00:47

Ihned po buly se ke střele v mezikruží dostal Bedřich Köhler, jeho rána švihem skončila jen na chráničích bránícího Štencla.

00:32

Kotouč po vyhození jednoho z hostů skončil za brankou domácích, kteří se snažili rychle rozehrát, ale nepřesná přihrávka končí na zakázaném uvolnění.

00:05

Hradec ovládl úvodní buly a ihned se hnal dopředu, nicméně Dzerins byl v pásmu příliš rychle, a tak musejí hosté začít znovu ze středního pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v tradičních bílých dresech, hosté v černé variantě.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Trška, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Štencel, F. Král – M. Kvapil, M. Erat, H. Zohorna – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Vincour – Dočekal, Nečas, Dostálek.

Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – Picard, Dragoun, Jarůšek – J. Dvořák, T. Knotek, P. Beránek.

Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Komárek, Ondráček.
Kometa potřebuje bodovat

Brňané v první čtvrtině sezóny válcovali soupeře jako nemilosrdná lavina. První porážku v základní hrací době poznala modrobílá parta až v patnáctém kole a to právě proti Hradci. Ve FORTUNA Aréně družina kolem kapitána Čermáka padla 1:5.

Hradeckým se však na jihu Moravy nedaří. A to opravdu hodně. Za novodobého působení mužstva v extralize totiž hráči se lvem na hrudi z města pod Špilberkem neodvezli ještě ani jeden jediný bod! Podaří se jim tuto nelichotivou bilanci zlomit?

Kanadské bodování

Martin Erat (11+20)
Marek Kvapil (12+17)
Martin Zaťovič (14+5)
Hradec ve formě

Lvi z města pod Bílou věží jsou v poměrně dobrém rozpoložení. Z posledních pěti utkání hned čtyřikrát odcházeli z ledu jako vítězný celek, čímž se vyhoupli svěřenci Václava Sýkory na páté místo v tabulce Tipsport extraligy, tedy přesně jednu příčku za svého dnešního soupeře.

To, co se očekávalo před sezónou, se stalo skutečností. Hradecké hokejisty ofenzivně táhne dvojice Bednář – Jarůšek, která dohromady nasbírala už 49 bodů, nejvíce gólů si připsal právě Jarůšek, který se do soupeřových branek trefil přesně devětkrát.

Nejnovější akvizicí v hradeckém dresu je forvard Alexandre Picard, který by měl po neúspěné štaci Ryana Potulneho přispět k útočné síle lvů.

Kanadské bodování

Jaroslav Bednář (7+19)
Richard Jarůšek (9+14)
Jiří Šimánek (4+14)
Dobrý večer z pátečního Brna! Kometa se po necelých dvou týdnech opět představí před domácími fanoušky. V boji další cenné body přivítá na svém ledě celek Mountfieldu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.

HC Kometa Brno – Mountfield HK

4:3

koniec (2:1, 2:1, 0:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 4. Zaťovič (V. Němec, Kováčik), 5. Vincour (Čermák), 29. Trška (Vincour, Čermák), 34. Nečas (Malec) – 8. Šimánek (Jarůšek, Džerinš), 34. Vydarený (Picard, Jarůšek), 60. Picard (Štajnoch)

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Trška, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Štencel, F. Král – M. Kvapil, M. Erat, H. Zohorna – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Vincour – Dočekal, Nečas, Dostálek.

Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – Picard, Dragoun, Jarůšek – J. Dvořák, T. Knotek, P. Beránek.

Rozhodca: Mrkva, Pešina – Komárek, Ondráček

Diváci: 7345

Priebeh zápasu
1. tretina
03:43 KOM 1:0 Zaťovič (V. Němec, Kováčik)
04:20 KOM 2:0 Vincour (Čermák)
05:30 KOM 2 Čiliak, podrazenie, odpyká Dostálek
07:25 HKM 2:1 Šimánek (Jarůšek, Džerinš)
09:55 HKM 2 Köhler, podrazenie
13:39 HKM 2 Gregorc, držanie
15:53 HKM 2 Pláněk, držanie
Po 1. tretine
2. tretina
23:53 KOM 2 Gulaši, nebezpečná hra vysokou hokejkou
28:02 KOM 3:1 Trška (Vincour, Čermák)
33:20 KOM 4:1 Nečas (Malec)
33:54 HKM 4:2 Vydarený (Picard, Jarůšek)
Po 2.tretine
3. tretina
41:36 HKM 2+10 Picard, podrazenie+nešportové správanie
59:55 HKM 4:3 Picard (Štajnoch)
Koniec