Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Stoke City FC

3:1

koniec (1:1)

10.12.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • 15. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

: 1.44 6.2 11.39

Od Arsenalu to síce nebol taký dominantný výkon, aký sme očakávali, no napriek tomu si Kanonieri pripisujú do tabuľky Premier League ďalšie dôležité tri body. O ich víťazstve v druhom polčase rozhodli svojimi presnými zásahmi Mesut Özil a striedajúci Alex Iwobi. Stoke City sa však za svoj dnešný výkon rozhodne hanbiť nemusí, minimálne v prvom polčase bolo favorizovaným domácim vyrovnaným súperom. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný zvyšok víkendu! (17:56:00)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

No a napokon z toho bola šanca pre domácich! Héctor Bellerín ďalším presným centrom našiel hlavu Oliviera Girouda, avšak ten v záklone namieril loptu len tesne vedľa ľavej žrde brány hostí!

90+3

Lee Grant našiel svojim dlhým výkopom len Petra Čecha, a tak gólman Arsenalu môže založiť pravdepodobne poslednú útočnú akciu tohto duelu.

90+2

Olivier Giroud v nezvyčajnej pozícii dlhou loptou z hĺbky poľa hľadal Alexa Iwobiho. Jeho centru však chýbala presnosť.

90+1

Arsenal sa už nikam neponáhľa. V tejto chvíli mu pomohla aj nepresnosť v rozohrávke súpera, keď Marko Arnautović nedostal loptu cez Héctora Bellerína.

90

Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.

90

Stoke City z tejto štandardnej situácie nič nevyťažili. Naopak, do protiútoku sa vydali domáci a Eric Pieters sa musel mať na pozore proti Theovi Walcottovi.

90

Arnautovićov center nebol vôbec márny, no defenzíva Arsenalu si veľmi dobre postrážila Petra Croucha, pred ktorým loptu na rohový kop odvrátil Gabriel Paulista.

89

V tejto chvíli však musel Granit Xhaka zastaviť Marka Arnautovića nedovoleným zákrokom a Rakušan bude môcť centrovať do pokutového územia z približne 30 metrov.

88

Vyzerá to tak, že zápas sa už len dohráva. Hráčom Stoke City síce sympatická snaha stále nechýba, no po odchode Charlieho Adama a Xherdana Shaqiriho im tak trochu v ofenzíve chýba prekvapivá myšlienka.

87

Posledné striedanie dnešného stretnutia. Z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri a na jeho miesto prichádza Julien Ngoy.

86

Alex Iwobi od svojho príchodu na hraciu plochu predvádza skvelý výkon. Tentokrát našiel na pravej strane Thea Walcotta, ktorého strelecký pokus k vzdialenejšej žrdi bol nepresný.

85

Hostia boli na súperovej polovici trpezliví, až sa k centru odhodlal Glen Johnson. Na jeho nepresnú prihrávku však nedočiahol ani taký dlháň, akým je Peter Crouch.

84

Alex Iwobi sa pokúsil prekvapiť Leeho Granta, trafil však len dobre postaveného Marca Muniesu a po dlhšom čase môžu ísť dopredu aj futbalisti Stoke City.

83

Dominancia Arsenalu naberá na sile. Domáci už takmer dve minúty nepožičali svojmu súperovi loptu ani na moment.

82

82. Theo Walcott (ARS)

82

Héctor Bellerín opäť mimoriadne šikovne našiel až v pokutovom území Thea Walcotta, ktorého pokus o obstrel musel riešiť Lee Grant!

82

Ani Charlie Adam si dnes do svojich štatistík nezapíše plných 90 minút. Na posledné momenty zápasu ho prichádza vystriedať Ramadan Sobhi.

81

Arsenal sa rozhodol túto štandardnú situáciu rozohrať nakrátko, no napriek tomu narobil súperovej obrane pomerne veľké problémy, keď si musela poradiť najmä s kolmicou od Granita Xhaku.

80

Olivier Giroud teraz svojou neodbytnosťou v súbojoch proti defenzíve Stoke City vybojoval pre domácich ďalší zo série rohových kopov.

79

Francis Coquelin skúšal ďalšou zaujímavou kolicou za obranu súpera hľadať pravdepodobne Oliveira Girouda, nespravil to však úplne podľa svojich predstáv.

78

Stoke City sa však za svoj dnešný výkon rozhodne hanbiť nemusí. Aj v tejto chvíli sa Charlie Adam snažil nájsť kolmicou Petra Croucha, čo však dobre predpokladal Gabriel Paulista.

77

Posledným hráčom z domáceho tímu, ktorý nedohrá dnešné stretnutie, je Alexis Sánchez. Na jeho miesto prichádza ďalší ostrostrelec Olivier Giroud.

76

Zápas sa prehupol do poslednej štvrťhodinky a vyzerá to tak, že po nie príliš presvedčivom prvom polčase predsa len favorit tohto zápasu dokráča k zaslúženým trom bodom.

75

75. Alex Iwobi (ARS) - 3:1

75

Arsenal FC dal gól! Nevyšlo to Crouchovi, presadil sa iný striedajúci hráč na druhej strane. Arsenal opäť svojou typickou kombináciou uspal defenzívu súpera, po nedovolenom zákroku Martinsa Indiho na Alexisa Sáncheza ponechal hlavný rozhodca domácim výhodu, lopta sa dostala k ALEXOVI IWOBIMU, a ten triafa milimetrovo presne!

73

73. Peter Crouch (STK)

73

No a Crouch sa takmer okamžite mohol stať hrdinom Stoke City! Proti jeho skvelej hlavičke však v poslednej chvíli na bránkovej čiare fantastickým zákrokom zasiahol Petr Čech!

72

Mark Hughes prichádza so zmenou na horte svojho útoku. Namiesto Mameho Dioufa prichádza dlháň Peter Crouch.

72

Na opačnej strane vybojoval Joe Allen pre svoje mužstvo rohový kop po súboji s Nachom Monrealom.

71

Ani domáci sa však v ofenzíve v posledných momentoch nedokážu presadiť. Ak sa nemýlim, v tejto chvíli v tom mal prsty Granit Xhaka svojou nepresnou kolmicou.

70

Hostia ťahali ďalšiu svoju akciu po ľavom krídle, kde si však nerozumeli Arnautović s Joeom Allenom, a tak je tu opäť príležitosť pre Londýnčanov.

69

Domáci kouč druhý raz v zápase strieda. Z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain a na jeho miesto prichádza Alex Iwobi.

69

Sympatická snaha Stoke City pokračuje. Eric Pieters trafil svojím centrom presne na hlavu Mameho Dioufa. Ten však nebol v pozícii, aby dôraznejšie zakončil.

68

Napokon situácia vyústila do streleckého pokusu Marka Arnautovića. Lopta však skončila až na tribúne za bránou Petra Čecha.

67

Sledujeme pomerne "hluchú" psaáž zápasu, v ktorej futbalisti Arsenalu nechávajú ovládať loptu súpera a čakajú, čo vymyslia Shaqiri a spol.

66

Stoke City rozohrávalo dva rohové kopy v krátkom časovom slede. Vznikol z toho však len protiútok domcácich, ktorý nedovoleným zákrokom na Alexisa Sáncheza zastavil Eric Pieters.

65

Ak už Stoke vymyslí niečo v ofenzíve, zvyčajne v tom má prsty Charlie Adam. Nie inak tomu bolo aj tentokrát, keď po centri kapitána Hrnčiarov musel proti Mamemu Dioufovi zakročiť Gabriel Paulista.

64

Kanonieri vymysleli zaujímavú kombináciu, po ktorej sa v čistej šanci ocitol Alexis Sánchez. Tiesnený Marcom Muniesom však nedokázal dôraznejšie zakončiť.

63

Po vzájomnom súboji Glena Johnsona s Granitom Xhakom v strede poľa hlavný arbiter prisudzuje loptu futbalistom Arsenalu.

62

Stoke City sa v druhom polčase vôbec nevie dostať do hry. Naopak, Arsenal podniká jeden útok za druhým. Aj v tejto chvíli bol na pravom krídle aktívny Héctor Bellerín. Ten hľadal kolmicou za obranu Alexisa Sáncheza, avšak ich kombinácia nebola úspešná.

61

Po krátkej kotroverzii medzi Alexom Oxladeom.-Chamberlainom a Xherdanom Shaqirim hra pokračovala, do útoku sa predsa len vydali domáci, ktorí si vybojovali ďalší rohový kop. Po ňom však nič nebezpečné v pokutovom území hostí nevymysleli.

59

Tak toto sú veľmi kuriózne momenty. Chvíľu sa nehralo, keď na hracej ploche zostal opäť ležať jeden z hráčov Stoke City. Hráči Arsenalu mali v rámci fair play vrátiť loptu súperovi, no rozhodli sa založiť rýchlu útočnú akciu. To sa však nepáčilo hlavnému arbitrovi, ktorý túto snahu domácich prerušil hvizdom.

58

Alex Oxlade-Chamberlain si loptu potiahol na os ihriska a pokúsil sa ohroziť bránu súpera. Lee Grant však s jeho strelou nemal žiaden problém a skryl ju vo svojich rukaviciach.

57

Po dlhšom čase sa nám v pozitívnom svetle pripomenul aj Granit Xhaka. Švajčiarov strelecký pokus z asi dvadsiatich metrov ale tesne minul ľavú žrď Grantovej brány.

56

Tak teraz mal Arsenal aj trochu šťastia. Po strate lopty v strede poľa od Francisa Coquelina sa pokúsil Charlie Adam kolmicou vyslať do šance Mameho Dioufa, ten však bol v tesnom postavení mimo hry.

55

Hráči Arsenalu teraz poriadne podkurujú zadným radom Stoke City. Hostia sa stiahli pred vlastné pokutové územie a čakajú na chybu v rozohrávke Kanonierov.

54

Aktivita Hrnčiarov sa však končí potom, čo sa Marko Arnautović nechal nachytať do ofsajdovej pasce domácej defenzívy.

53

Po neúspešnej rozohrávke tejto štandardnej situácie zo strany Arsenalu je tu príležitosť aj pre hostí, aby vymysleli niečo na polovici súpera.

52

Ďalšiu loptu smerujúcu pred Leeho Granta na Thea Walcotta musel na rohový kop odvracať Bruno Martins Indi.

51

Arsenal už v týchto momentoch absolútne ovládol hru a v týchto momentoch manéveruje s loptou opäť v blízkosti pokutového územia Stoke City.

49

49. Mesut Özil (ARS) - 2:1

49

Arsenal FC dal gól! Tak to bolo ako blesk z čistého neba! Alex Oxlade-Chamberlain vymyslel okulahodiaci oblúčik na MESUTA ÖZILA, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci a úplne osamotený v poktuvom území hlavičkou prehodil bezmocného Granta! Nádherný futbalový moment!

48

K Ericovi Pietersovi v tejto chvíli prišla zdravotnícka pomoc, a tak si na pokračovanie zápasu budeme musieť počkať.

47

Po upozornení Leeho Masona smerom k Leemu Grantovi týkajúcom sa zdržovania hry centroval na opačnej strane Xherdan Shaqiri. Jeho center mal nájsť Erica Pietersa, holandský bek sa aj dostal do súboja s Héctorom Bellerínom, avšak potom čo lopta opustila hraciu plochu, zostáva Pieters ležať s nepríjemnou grimasou vo svojej tvári.

46

Druhý polčas sa síce začal rozohrávkou Stoke City, do prvej príležitosti sa ale dostali domáci. Po viacerých vydarených centroch sa tentokrát Héctor Bellerín odhodlal k streleckému pokusu. Lopta mu však v rozhodujúcej chvíli skĺzla z kopačky, a tak bránu netrafil.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas duelu medzi Arsenalom a Stoke City mal pomerne prekvapujúci priebeh. Domáci síce držali loptu na svojich kopačkách, no po zbytočnom nedovolenom zákroku Granita Xhaku na Joea Allena a penalte Charlieho Adama išli do vedenia hostia. Arsenalu sa podarilo vyrovnať krátko pred koncom prvej štyridsaťpäťminútovky, keď sa po centri striedajúceho Héctora Bellerína presadil Theo Walcott. Od tohto momentu Kanonieri na hracej ploche jasne dominujú. Stoke City však predvádza pomerne sympatický výkon, a tak sa v druhom polčase rozhodne máme na čo tešiť.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Tentokrát bol Alex Oxlade-Chamberlain v pozícii prihrávajúceho, jeho kolmicu do pokutového územia pred Alexisom Sánchezom skryl v rukaviciach Lee Grant a prvý polčas sa tak končí.

45+2

Až v závere polčasu sa domáci futbalisti dostali k svojej typickej dominantnej hre. Héctor Bellerín robí svojom rýchlosťou defenzíve Stoke veľké problémy. Teraz našiel peknou prihrávkou pod seba Alexa Oxladea-Chamberlaina a jeho strelecký pokus minul bránu Stoke CIty len o centimetre.

45+1

Mesut Özil opäť ukázal fantastický prehľad v hre, keď videl na pravom krídle úplne voľného Thea Walcotta. Jeho prihrávka však presná nebola, a tak uvidíme opäť len odkop od brány hostí.

45

V prvom polčase hlavný rozhodca nadstavuje tri minúty.

44

No a Arsenal mohol vyhrávať! Spoza pokutového územia to skúšal Alexis Sánchez a jeho projektil len tak presvišťal ponad hornú žrď Grantovej brány!

43

43. Alexis Sánchez (ARS)

43

Situácia na ihrisku sa v tejto chvíli úplne otočila. Arsenal roztočil na polovici Stoke City poriadny kolotoč a najmä Mesut Özil s Alexisom Sánchezom robia svojom aktivitou hosťujúcej defenzíve poriadne problémy.

42

42. Theo Walcott (ARS) - 1:1

42

Arsenal FC dal gól! Nedáš-dostaneš. Domáci predviedli ďalšiu postupnú kombináciu, na polovici súpera, lopta sa dostala k Héctorovi Bellerínovi, ktorý prudkým centrom do "malého vápna" našiel THEA WALCOTTA, a ten už nemohol nedať!

40

Stoke City opäť takmer vyťažilo z minima maximum! Charlie Adam peknou prienikovou prihrávkou našiel Joea Allena, ten hľadal koho iného ako Marka Arnautovića. Rakúsky reprezentačný útočník predviedol skvelú idnviduálnu techniku, dostal sa zoči-voči Petrovi Čechovi, ktorý proti nemu zasiahol ľavou nohou!

39

Héctor Bellerín s Mesutom Özilom si na pravej strane vôbec nerozumeli pri kombinácii nakrátko a vyrobili zbytočný ofsajd priamo pred očami postranného rozhodcu.

38

Hra má v tejto chvíli poriadny spád. Arsenal "búši" do defenzívy Stoke City, ktorá však dokáže loptu odvracať na rohové kopy.

37

V týchto momentoch to na tribúnach Emirates Stadium dvakrát len tak zahučalo. Najskôr keď Laurent Koscielny tesne minul center Mesuta Özila a následne si Petr Čech dovolil veľa, keď po svojom výlete mimo pokutové územie musel ísť dokonca do hlavičkového súboja s Markom Arnautovićom, čo ale zvládol.

36

Héctor Bellerín si pekne narovnal loptu na strelu v pokutovom území, trafil však len práve Martinsa Indiho, ktorý odvracia na rohový kop.

35

Hráči Arsenalu sú evidentne úplne vyhodení z tempa, keď kazia aj na pohľad jednoduché kombinácie. V tejto chvíli im k autovému vhadzovaniu taktickou chybou pomohol Bruno Martins Indi.

34

Bellerín sa prezentoval aj zbytočnou stratou lopty na vlastnej polovici, čo ale Charlie Adam využiť nedokázal, keď jeho kolmica na Marka Arnautovića svoj cieľ nenašla.

33

Po spolupráci Theo Walcott- Mesut Özil sa lopta dostala na pravé krídlo, kde bol Héctor Bellerín, avšak jeho center bol mimoriadne nevydarený a je z toho len odkop od brány Leeho Granta.

32

Granit Xhaka hrá dnes opäť jeden z tých horších zápasov. Potom, čo pred pár okamihmi zavinil penaltu, v tejto chvíli pokazil jednoduchú prihrávku na krídlo, ktorá mala nájsť Alexa Oxladea-Chamberlaina.

31

Arsenal sa pokúsil o okamžitú odpoveď, Theo Walcott však po individuálnej akcii na pravom krídle vybojoval od Marca Muniesu len ďalší rohový kop. Po ňom si dokonca Kanonieri nedokázali ani vypracovať žadinu gólovú príležitosť.

29

29. Charlie Adam (STK) - 0:1

29

Stoke City FC dalo gól! Zodpovednosť na seba zobral ten najskúsenejší. Kapitán CHARLIE ADAM namieril loptu presne k ľavej žrdi, Petr Čech jeho úmysel neprečítal a hostia sa dostávajú do šokujúceho vedenia!

28

Na rozohrávku penalty si ale ešte budeme musieť chvíľu počkať, keďže Joe Allen je ošetrovaný priamo na hracej ploche.

27

27. Joe Allen (STK)

27

27. Joe Allen (STK)

27

Tak toto je veľký šok na Emirates Stadium! Granit Xhaka sa v pokutovom území zrazil s Joeom Allenom, pričom stredopoliara hostí zasiahol rukou do tváre a Lee Mason píska pokutový kop pre hosťujúci tím!

26

Registrujeme aj prvé postavenie mimo hry v zápase. Po peknej prienikovej prihrávke od Granita Xhaku sa v ňom ocitol Mesut Özil.

25

Je to tak. Prvé striedanie zápasu je tak vynútené. Shkodrana Mustafiho nahrádza navrátilec do zostavy Héctor Bellerín.

24

Tak toto je skutočne nepríjemný pohľad pre kouča domáceho tímu. Po Nachovi Monrealovi zostáva na hracej ploche v bolestiach aj Shkodran Mustafi, s ktorým to ale vôbec nevyzerá dobre a zdá sa, že bude musieť byť vystriedaný.

23

Po faule Shkodrana Mustafiho na Marka Arnautovića v stredovom kruhu rozohrávali hostia štandardnú situáciu, Charlie Adam našiel práve Arnautovića, ktorý prihrával pod seba na Joe Allena, avšak ten bránu Petra Čecha tesne netrafil!

22

Gabriel Paulista hľadal vysokou loptou za obranu Stoke City Alexisa Sáncheza, toho ale ako oko v hlave strážil Bruno Martins Indi.

21

Aktivita domácich sa ale skončila potom, čo hlavný arbiter Lee Mason videl nedovolený zákrok Thea Walcotta na Gianelliho Imbulu Wangu.

20

Xherdan Shaqiri pekne videl na pravom krídle Mane Dioufa, proti nemu ale dobre vyštartoval Laurent Koscielny a okamžite založil ďalšiu ofenzívnu akciu Arsenalu.

19

Po dlhšom čase sa k ofenzívnej aktivite odhodlali aj Hrnčiari, Mane Diouf však proti Nachovi Monrealovi úspešný nebol. Následný nákop Francisa Coquelina na Mesuta Özila končí až za bránkovou čiarou. Odkopáva Lee Grant.

18

Po postupnej kombinácii sa na pravom krídle pokúsil cez dvojicu defenzívnych hráčov Stoke City presadiť Alex Oxlade-Chamberlain, nevybojoval však ani rohový kop.

17

Monreal si vyžiadal krátke ošetrenie. Už je však späť na hracej ploche, pokračujeme ďalej.

16

Tak tento pohľad rozhodne neteší Arsénea Wengera. Nacho Monreal totiž zostáva po nevinne vyzerajúcom súboji ležať na hracej ploche, pričom sa drží za ľavý stehenný sval. Momentálne sa tak chvíľu nehrá.

15

Po odrazenej lopte z následnej štandardnej situácie sa naskytla zaujímavá príležitosť pre Thea Walcotta, avšak ani on nemieril presne.

14

Krásny center Mesuta Özila mal nájsť na zadnej žrdi Granita Xhaku, loptu na rohový kop odpratala defenzíva Stoke City.

14

Eric Pieters v tejto chvíli prerušil aktivitu Kanonierov len za cenu nedovoleného zákroku na Thea Walcotta a Arsenal tak má k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.

13

Následný rohový kop Sáncheza hľadal Shkodrana Mustafiho. Nemecký reprezentačný stopér sa síce k hlavičke nedsotal, no domáci zostávajú pred pokutovým územím hostí.

12

12. Theo Walcott (ARS)

12

Obrovská príležitosť Arsenalu! Cez Shkodrana Mustafiho a Alexisa Sáncheza sa lopta dostala až k Theovi Walcottovi a Lee Grant musel vytiahnuť veľmi dôležitý zákrok.

11

Glenovi Johnsonovi pri pokuse vysunúť do akcie Xherdana Shaqiriho ušla lopta do autu, a tak môže vhadzovať Nacho Monreal.

10

V týchto chvíľach je z tímu hostí aktívna najmä dvojica Charlie Adam-Eric Pieters, dobre však v defenzíve pracuje Theo Walcott, ktorý im toho na svojej strane zatiaľ veľa nedovolil.

9

Alexis Sánchez vyrobil svojou aktivitou obrovské problémy gólmanovi Leemu Grantovi, ktorý ho pri pokuse o nákop dopredu trafil a napokon si poriadne vydýchol, keď lopta išla tesne vedľa jeho ľavej žrde.

8

Charlei Adam hľadal na ľavom krídle dlhou loptou Erica Pietersa. Úmysel to bol dobrý, prihrávke ale presnosť chýbala.

7

Francis Coquelin potiahol loptu až do pokutového územia Stoke City, prihral Mesutovi Özilovi. Ten videl lepšie postaveného Alexisa Sáncheza, avšak najlepší kanonier Premier League trafil len Bruna Martinsa Indiho.

6

Na opačnej strane bol opäť aktívny Shaqiri, ktorý potiahol loptu na os ihriska, odovzdal ju Ericovi Pietersovi, jeho ľavačka však nemala nárok na úspech.

5

Po súboji Alexisa Sáncheza s Joeom Allenom prisúdil hlavný rozhodca Mason loptu Arsenalu, Arsenal sa pokúsil o rýchlu rozohrávku, avšak strieľaný center Sáncheza nikoho z jeho spoluhráčov nenašiel.

4

Po centri od švajčiarskeho stredopoliara zakončoval hlavičkou Marc Muniesa, Petr Čech jeho pokus kontroloval.

3

Stoke pokračuje v aktivite a tentokrát si dokonca vybojovalo aj prvý rohový kop zápasu, ktorý rozohrá Xherdan Shaqiri.

1

Zápas sa začal. V úvode sú o niečo aktívnejší hostia, ktorí držia loptu na polovici súpera. Zatiaľ sa však k ničomu nebezpečnému nedostali.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.
Náhradníci: Ospina – Gibbs, Bellerín, Elneny, Iwobi, Giroud, Lucas.

Stoke City FC: Grant – Johnson, Muniesa, Martins Indi, Pieters – Allen, Imbula Wanga – Shaqiri, Adam (C), Arnautović – Diouf.
Náhradníci: Given – Sobhi, Whelan, Crouch, Ngoy, Bony, Krkić.

Rozhodca: Lee Mason.
Vážení fanúšikovia!

Anglická Premier League počas tohto víkendu pokračuje zápasmi 15. kola. Spoločne sa v tomto online textovom prenose pozrieme na londýnsky Emirates Stadium, kde domáci Arsenal privíta Stoke City. Stretnutie sa začína o 16:00.

ARSENAL FC

Arsenalu sa v tejto sezóne až na pár zaváhaní mimoriadne darí. Po absolovvaní štrnástich kôl mu tak patrí priebežná druhá priečka s trojbodovou stratou na vedúceho rivala Chelsea FC. Kanonieri ich doposiaľ nazbierali celkovo tridsaťjeden. Zverenci Arsènea Wengera prehrali v doterajšom priebehu tohto ligového ročníka len jediný raz, a to ešte v úvodnom kole s Liverpoolom FC. Odvtedy stratili body už len pri remízach s Leicestrom, Middlesbrough, Manchestrom United a Tottenhamom Hotspur. V lige tak ťahajú The Gunners sériu už trinástich zápasov bez prehry. Darí sa im najmä v ofenzíve, keď nastrieľali už tridsaťtri gólov, čo je druhý najvyšší počet z celej Premier Leauge. Jednoznačne najväčšiu zásluhu má na tom hviezdny Čiľan Alexis Sánchez, ktorý je s jedenástimi presnými zásahmi najlepším strelcom celej súťaže. Na túto pozíciu sa vyšvihol vďaka hetriku z uplynulého kola, keď Arsenal v malom londýnskom derby rozstrieľal West Ham 5:1. Arsène Wenger sa dnes opäť bude musieť zaobísť bez viacerých svojich zverencov. Už dlhšie sú zranení Per Mertesacker a Chuba Akpom, ku ktorým sa v posledných týždňoch pridali aj Héctor Bellerín, Santi Cazorla a opäť aj veľký smoliar Mathieu Debuchy.

STOKE CITY

Stoke City podáva takisto celkom sympatické výkony a po štrnástich kolách „pláva“ v pokojných vodách stredu tabuľky, keď mu patrí deviata priečka. Hrnčiari majú na svojom konte devätnásť bodov a ťažia z pomerne vyrovnaného „druhého sledu“. Napríklad na šieste miesto Manchestru United aktuálne strácajú len dva body. Zverenci Marka Hughesa by mohli byť aj o niečo vyššie, no brzdí ich neproduktívna ofenzíva. Doposiaľ totiž nastrieľali len chudobných šestnásť gólov. Stoke len ťažko hľadá nejakého ostrostrelca, na ktorého by sa mužstvo dokázalo v tomto smere spoľahnúť. Najlepším strelcom tímu je Joe Allen, ktorý sa presadil štyrikrát. A pritom The Potters majú vo svojom kádri viacero zaujímavých útočných es. Marko Arnautović, Bojan Krkić, Peter Crouch, Wilfried Bony či Jonathan Walters sa však zatiaľ výrazne trápia a dohromady zaznamenali len šesť presných zásahov. V minulom kole to však bol práve Walters spoločne s Marcom Muniesom, kto sa postaral o triumf Stoke City nad Burnley 2:0. Za zmienku stojí aj fakt, že Stoke od polovice septembra v Premier League prehralo jediný raz, keď pred vlastnými fanúšikmi nestačilo na Bournemouth. Hlavnému koučovi Hughesovi budú pre zranenie v dnešnom náročnom dueli chýbať gólman Jack Butland, skúsený obranca Phil Bardsley, ale aj americký stredopoliar Geoff Cameron.

POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH STRETNUTÍ:

Stoke – Arsenal 0:0
Arsenal – Stoke 2:0
Arsenal – Stoke 3:0
Stoke – Arsenal 3:2
Stoke – Arsenal 1:0
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Arsenal FC – Stoke City FC

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 42. Walcott, 49. Özil, 75. Iwobi – 29. Adam (pen.)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:5.

Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi (25. Bellerín), Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain (69. Iwobi) – Alexis Sánchez (77. Giroud).
Náhradníci: Ospina – Gibbs, Bellerín, Elneny, Iwobi, Giroud, Lucas.

Stoke City FC: Grant – Johnson, Muniesa, Martins Indi, Pieters – Allen, Imbula Wanga – Shaqiri (87. Ngoy), Adam (C) (82. Sobhi), Arnautović – Diouf (72. Crouch).
Náhradníci: Given – Sobhi, Whelan, Crouch, Ngoy, Bony, Krkić.

Rozhodca: Lee Mason