Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Stoke City FC

3:1

koniec (1:1)

10.12.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • 15. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

: 1.44 6.2 11.39

90+3

No a napokon z toho bola šanca pre domácich! Héctor Bellerín ďalším presným centrom našiel hlavu Oliviera Girouda, avšak ten v záklone namieril loptu len tesne vedľa ľavej žrde brány hostí!

87

Posledné striedanie dnešného stretnutia. Z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri a na jeho miesto prichádza Julien Ngoy.

82

82. Theo Walcott (ARS)

82

Héctor Bellerín opäť mimoriadne šikovne našiel až v pokutovom území Thea Walcotta, ktorého pokus o obstrel musel riešiť Lee Grant!

82

Ani Charlie Adam si dnes do svojich štatistík nezapíše plných 90 minút. Na posledné momenty zápasu ho prichádza vystriedať Ramadan Sobhi.

77

Posledným hráčom z domáceho tímu, ktorý nedohrá dnešné stretnutie, je Alexis Sánchez. Na jeho miesto prichádza ďalší ostrostrelec Olivier Giroud.

75

75. Alex Iwobi (ARS) - 3:1

75

Arsenal FC dal gól! Nevyšlo to Crouchovi, presadil sa iný striedajúci hráč na druhej strane. Arsenal opäť svojou typickou kombináciou uspal defenzívu súpera, po nedovolenom zákroku Martinsa Indiho na Alexisa Sáncheza ponechal hlavný rozhodca domácim výhodu, lopta sa dostala k ALEXOVI IWOBIMU, a ten triafa milimetrovo presne!

73

73. Peter Crouch (STK)

73

No a Crouch sa takmer okamžite mohol stať hrdinom Stoke City! Proti jeho skvelej hlavičke však v poslednej chvíli na bránkovej čiare fantastickým zákrokom zasiahol Petr Čech!

72

Mark Hughes prichádza so zmenou na horte svojho útoku. Namiesto Mameho Dioufa prichádza dlháň Peter Crouch.

69

Domáci kouč druhý raz v zápase strieda. Z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain a na jeho miesto prichádza Alex Iwobi.

64

Kanonieri vymysleli zaujímavú kombináciu, po ktorej sa v čistej šanci ocitol Alexis Sánchez. Tiesnený Marcom Muniesom však nedokázal dôraznejšie zakončiť.

49

49. Mesut Özil (ARS) - 2:1

49

Arsenal FC dal gól! Tak to bolo ako blesk z čistého neba! Alex Oxlade-Chamberlain vymyslel okulahodiaci oblúčik na MESUTA ÖZILA, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci a úplne osamotený v poktuvom území hlavičkou prehodil bezmocného Granta! Nádherný futbalový moment!

45+2

Až v závere polčasu sa domáci futbalisti dostali k svojej typickej dominantnej hre. Héctor Bellerín robí svojom rýchlosťou defenzíve Stoke veľké problémy. Teraz našiel peknou prihrávkou pod seba Alexa Oxladea-Chamberlaina a jeho strelecký pokus minul bránu Stoke CIty len o centimetre.

44

No a Arsenal mohol vyhrávať! Spoza pokutového územia to skúšal Alexis Sánchez a jeho projektil len tak presvišťal ponad hornú žrď Grantovej brány!

42

42. Theo Walcott (ARS) - 1:1

42

Arsenal FC dal gól! Nedáš-dostaneš. Domáci predviedli ďalšiu postupnú kombináciu, na polovici súpera, lopta sa dostala k Héctorovi Bellerínovi, ktorý prudkým centrom do "malého vápna" našiel THEA WALCOTTA, a ten už nemohol nedať!

40

Stoke City opäť takmer vyťažilo z minima maximum! Charlie Adam peknou prienikovou prihrávkou našiel Joea Allena, ten hľadal koho iného ako Marka Arnautovića. Rakúsky reprezentačný útočník predviedol skvelú idnviduálnu techniku, dostal sa zoči-voči Petrovi Čechovi, ktorý proti nemu zasiahol ľavou nohou!

36

Héctor Bellerín si pekne narovnal loptu na strelu v pokutovom území, trafil však len práve Martinsa Indiho, ktorý odvracia na rohový kop.

29

29. Charlie Adam (STK) - 0:1

29

Stoke City FC dalo gól! Zodpovednosť na seba zobral ten najskúsenejší. Kapitán CHARLIE ADAM namieril loptu presne k ľavej žrdi, Petr Čech jeho úmysel neprečítal a hostia sa dostávajú do šokujúceho vedenia!

27

27. Joe Allen (STK)

27

27. Joe Allen (STK)

27

Tak toto je veľký šok na Emirates Stadium! Granit Xhaka sa v pokutovom území zrazil s Joeom Allenom, pričom stredopoliara hostí zasiahol rukou do tváre a Lee Mason píska pokutový kop pre hosťujúci tím!

26

Registrujeme aj prvé postavenie mimo hry v zápase. Po peknej prienikovej prihrávke od Granita Xhaku sa v ňom ocitol Mesut Özil.

25

Je to tak. Prvé striedanie zápasu je tak vynútené. Shkodrana Mustafiho nahrádza navrátilec do zostavy Héctor Bellerín.

23

Po faule Shkodrana Mustafiho na Marka Arnautovića v stredovom kruhu rozohrávali hostia štandardnú situáciu, Charlie Adam našiel práve Arnautovića, ktorý prihrával pod seba na Joe Allena, avšak ten bránu Petra Čecha tesne netrafil!

12

12. Theo Walcott (ARS)

12

Obrovská príležitosť Arsenalu! Cez Shkodrana Mustafiho a Alexisa Sáncheza sa lopta dostala až k Theovi Walcottovi a Lee Grant musel vytiahnuť veľmi dôležitý zákrok.

9

Alexis Sánchez vyrobil svojou aktivitou obrovské problémy gólmanovi Leemu Grantovi, ktorý ho pri pokuse o nákop dopredu trafil a napokon si poriadne vydýchol, keď lopta išla tesne vedľa jeho ľavej žrde.

Arsenal FC – Stoke City FC

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 42. Walcott, 49. Özil, 75. Iwobi – 29. Adam (pen.)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:5.

Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi (25. Bellerín), Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain (69. Iwobi) – Alexis Sánchez (77. Giroud).
Náhradníci: Ospina – Gibbs, Bellerín, Elneny, Iwobi, Giroud, Lucas.

Stoke City FC: Grant – Johnson, Muniesa, Martins Indi, Pieters – Allen, Imbula Wanga – Shaqiri (87. Ngoy), Adam (C) (82. Sobhi), Arnautović – Diouf (72. Crouch).
Náhradníci: Given – Sobhi, Whelan, Crouch, Ngoy, Bony, Krkić.

Rozhodca: Lee Mason