Menu

Florbal

ČEZ Extraliga žen (CZ)

FBS Olomouc – TJ Sokol Královské Vinohrady

5:4

koniec (1:0, 2:3, 2:1)

10.12.2016, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • 14. kolo • Johan Čáp (@CAPJohanCZ) cz

Ve třetí třetině se Vinohrady nejprve dostaly do vedení 4:3, ale Olomouc se po time-outu dokázala ještě zvednout a dvěma brankami v rozmezí necelých dvaceti sekund zvrátila a vybojovala tři body, které jsou pro týmy v dolní polovině tabulky velice důležité. Pro Vinohrady to je celkem krutá prohra, dnes předvedly velice slušný výkon. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:15:01)
Nejlepší hráčky: Barbora Suchánková (OLO), Petra Honzová (SKV)
Střely celkem: Olomouc – 16, Vinohrady – 20
Střely ve 3. třetině: Olomouc – 5, Vinohrady – 7

Konec zápasu.

59:43

Vinohrady ještě mohutně tlačí, Olomouc se ale z posledních sil brání.

58:50

Vinohrady zkouší power-play! Vyrobíková je na střídačce.

57:42

Hosté si berou oddechový čas.

56:43

Olomouc právě vstřelila branku!
Čajkarénu zaplavuje velká euforie! BARBORA SUCHÁNKOVÁ se svou další individuální akcí prosazuje tentokrát mezi nohy Vyrobíkové a urvala vedení pro svůj. Bez asistence.

56:26

Olomouc právě vstřelila branku!
Olomoucké hráčky přece jen míček do brány stačili doslova doplácat, když se prosazuje dorážkou TEREZA REIMEROVÁ. Asistence: Jitka Oháňková.

56:13

Kouč Dadej si vzal pro Olomouc oddechový čas.

55:31

Pavlíková spálila obrovskou šanci, když se sama před bránou nedokázala zorientovat a poslala míček jen vedle brány.

54:44

Stiskálková ukázala své rychlostní předpoklady, když absolvovala dvě délky hřiště. Obě situace však s přehledem zvládla.

53:27

Honzová se dostala k další zajímavé střele, míček však těsně přeletěl horní tyčku. Olomouc bude rozehrávat z rohu.

52:46

Pavlíková dostala své nahození až k Reimerové, jenomže její dorážka do branky nedoletěla. Vyrobíková si může pro tuto chvíli oddechnout.

51:17

Peterková zůstává ležet na palubovce, za chvíli však již míří zpět na střídačku a bude asi moci pokračovat.

50:27

Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku!
Ovšem hosté svou přesilovku přece jen využívají! Honzová vyslala luxusní nahrávku přímo na volnou KRISTÝNU VEJVODOVOU, která si s nabídnutou příležitostí poradila a prosadila se do poloodkryté brány. Asistence: Petra Honzová.

50:02

Olomouc dokázala na delší časový úsek zaměstnat hosty na jejich polovině a ušetřit cenný čas. SKV tak budou muset znovu rozehrávat až zpoza vlastní brány.

49:00

Kateřina Peterková se provinila, když zabránila Honzové v zakončení. Vinohrady se tak dostanou k další přesilové hře.

48:38

Pavlíková nabídla rychlým přistrčením míček Oháňkové, jenomže ta se do míčku netrefila. Vinohrady tak se štěstím ustály šanci na skórování.

47:26

Suchánková se ocitla relativně osamocená, ale její přiklep doletěla jen do čepele Vejvodové. Olomouc bude rozehrávat z rohu.

46:47

Pavlíková se hbitě otočila a okamžitě pálila, jenomže pouze do clonící Vavřinové. Domácí se začínají postupně zvedat.

45:56

Honzová se v zakončení ukázala jako pravá střelkyně, ovšem na Kluzovou její pumelice naplatila. Olomouc tak pro tuto chvíli drží stále nerozhodný stav.

44:48

Bartošová podrazila Mošťkovou za olomouckou bránou, sudím tento prohřešek neušel a vinohradskou florbalistku důrazně upozorňují.

43:47

Pavlíková se procpala do zajímavé možnosti, jenomže nezamířila přesně. Vinohrady mají k dispozici volný úder.

42:10

Dobisíkové se povedlo dostat míček přes několik clonících hráček, avšak Kluzová byla znovu ve střehu a vytěsnila míček mimo bránu.

41:24

Tvrzníkové se nepovedlo dostat míček mezi tři tyče při svém typické průniku podél mantinelu, Kluzová ani nemusela zasahovat.

40:15

Honzová vyslala parádní zátah, jenomže Kluzová se ještě stačila dostatečně rychle přesunout, tudíž pro tuto chvíli ještě udržela nerozhodný stav.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina přinesla už pořádný brankový příděl, když se nejprve domácí dostali dostaly do dvoubrankového vedení, ale jejich hra následně hodně poklesla. Vinohrady toho využily a výboj zápasu otočily ve svůj prospěch, avšak Oháňková se ještě ve 35. minutě dokázala prosadit a vyrovnala na aktuálních 3:3. Třetí perioda startuje v cca 19:27.
Střely ve 2. třetině: Olomouc – 7, Vinohrady – 5

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Olomouc se ještě snaží o závěrečný tlak, Vinohrady se musí stáhnout až k vlastnímu brankovišti.
Dnešní utkání sleduje 73 diváků.

38:55

Vavřinová je zpátky na hřišti, Olomouc svou přesilovku nevyužila.

37:45

Suchánková se snažila dotlačit míček do vinohradské brány,ale podle sudích se ještě před dorážkou dostala do malého brankoviště. Olomouc je tak vykázána od soupeřovy brány, protože bude rozehrávat právě její soupeř.

36:55

Pavlíková se drala do zakončení, jenže v tom ji zabránila bránící Barbora Vavřinová, která si půjde sednout na 2 minuty na trestnou lavici.

35:29

Stiskálková se na poslední chvíli stačila dostat před Tvrzníkovou, která mohla zakončit vinohradskou akci dva na jednoho. Hosté však selhaly právě na mladé olomoucké obránkyni.

34:56

Olomouc právě vstřelila branku!
Ovšem domácí po chvíli kontrují! JITKA OHÁŇKOVÁ se prosazuje po individuální akci přesně do levé šibenice. Bez asistence.

34:08

Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku!
Vinohrady svou převahu potvrzují, když se v tomto zápase dostávají do vedení. Střelou z dálky se prosazuje agilní ELIŠKA ČERMÁKOVÁ. Asistence: Kristýna Zelníčková.

33:47

Olomouci se v posledních minutách nedaří zhola nic, Hanačky se musí mít u své brány pořádně na pozoru, protože Vinohrady tlačí.

32:26

Stiskálková se postarala o dělovku z poloviny, jenže Vyrobíková perfektně zasahuje. Olomouc zůstane nadále v tlaku.

31:48

Oháňková se snažila tečovat dalekonosnou střelu svých spoluhráček, ale nakonec se ji to o kousek nepovedlo. Vinohrady mohou rozehrávat do zadních řad.

30:12

Suchánková se hnala na bránu, ale svou kličkou se dostala jen do rohu, kde o balónek také přišla. Olomouc tak bude muset provést rychlý návrat vzad.

29:21

Mošťková se Suchánkovou se pokusili o napadání, ale Vinohrady bez problému odolaly. Hosté v těchto minutách hrají ve velké pohodě.

28:14

Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku!
A hosté svou přesilovku bez potíží využili! PETRA HONZOVÁ vystřelila zátahem z poloviny a Kluzová na tento pokus nestačila reagovat. Asistence: Tereza Trunečková.

27:15

Peterková je tak po nevyužitém nájezdu vyloučena na dvě minuty za blokování hole.

27:15

Bartošová však svůj nájezd neproměňuje! Kluzová ji vykopla míček z čepele.

27:15

Vinohrady pojedou samostatný nájezd po faulu Peterkové!

25:53

Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku!
NOEMI KNAPOVÁ si srazila nešťastně míček do branky, když se jí svezl po čepeli a přeskočil padající Kluzovou. Bez asistence.

25:08

Dobisíková se dostala k střelecké možnosti, ale zprvu to vypadalo, že ji zahodila. Míček však dostal zvláštní rotaci, s čímž se musela Kluzová srovnat na poslední chvíli, ale nakonec byla přece jen úspěšná.

24:02

Fleischmannové se povedlo vybojovat míček po nepřesné rozehrávce, ale její střela letěla nepřesně. Vyrobíková ji přesto ještě pro jistotu ztečovala do rohu.

23:34

Honzová nedokázala trefit poskakující míček a na hranici velkého brankoviště jen promáchla. Vinohrady jsou teď ve velkém presu.

22:28

Lingová se provinila v rohu nedovoleným zákrokem, když Kylarovou natlačila přes mantinel. Olomouc tak u míčku nadále zůstane.

21:46

Olomouc hraje i po vstřelené brance velice aktivně, Vinohrady se musely zatáhnout až před vlastní svytyni.

20:57

Olomouc právě vstřelila branku!
Sklenářová ukázala svůj herní přehled a poslala při breaku míček přímo na nabíhající MONIKU ZAMAZALOVOU, která její nabídkou nepohrdla a zvyšuje stav utkání na 2:0. Asistence: Alena Sklenářová

20:25

Oba celky se v poslední chvíli dopustili několika chyb, hra v těchto chvílích není moc atraktivní.

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině se oba týmy snažili o aktivní útočnou hru, ale přece jenom více ze hry měla Olomouc, která se i jednou gólově prosadila. Závěr zápasu však již bez diskuse patřil hostům, kteří Olomouc několika obrovskými šancemi dostali do úzkých. Uvidíme, jak se skóre změní ve druhé periodě, která odstartuje v cca 18:42.
Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 4, Vinohrady – 8

20:00

První třetina skončila.

19:58

Tvrzníková se ještě pokusila o střelu, ale vyjetá Kluzová její pokus bez potíží zlikvidovala. Podle všeho se už nic významného nestane.

19:15

Vejvodová se svou střelou neprosadila, Kluzová byla ve střehu a vyráží míček do rohu hřiště.

18:42

Čermáková zůstala na krátkou chvíli ležet na palubovce, za asistence zdravotnické služby však už míří bez problému na střídačku a bude asi moci pokračovat.

18:08

Suchánková je na hřišti, Olomouc přesilovku soupeře přečkala.

17:12

Vejvodová s Lingovou teď v poslední době naprosto rozebrali olomouckou obranu, Kluzová má obrovské množství práce.

16:08

Suchánková zablokovala Honzové hokejku při střele a půjde za svůj prohřešek na trestnou lavici. Vinohrady se postaví k první přesilovce.

15:42

Hanačky se nikam moc netlačí, Vinohrady se pokouší přehrát pomalejší kombinací.

14:32

Domácí tým má velké problémy s přechodem půlící čáry, Vinohrady teď totiž v defenzívě zapracovaly na lepším přebírání hráček.

13:49

Zelníčková se ocitla v úniku, avšak navrátivší Stiskálková ji v poslední možnou chvíli připravila o míček. Hosté tak musí znovu čelit olomoucké rozehrávce.

13:12

Bouchalové se povedlo projít do středu hřiště, jenže následnou střelu se jí už přes bekyně protlačit nepovedlo. Balónek končí sražen v rohu hřiště.

12:02

Reimerové se povedlo naběhnout nehlídané do velkého brankoviště a ještě vypálit, avšak její pokus byl hrubě nepřesný. Vinohrady teď přečkaly jednoznačnou šanci.

11:35

Vavřinové se nepovedlo zamířit přesně na vzdálenější tyč a míček tak letí jen vedle brány na zadní mantinel. Olomouc měla velkou kopu štěstí.

10:33

Reimerová s Pavlíkovou se pokoušeli o aktivní forchecking, jenže nakonec byly prakticky jednoduše přehrány. Vinohradský break byl však naštěstí pro ně hned v zárodku zbržděn.

09:46

Čermáková s Tvrzníkovou v těchto okamžicích zaměstnaly celou olomouckou defenzívu, z jejich akce však nic zajímavého nevzešlo. Hosté však zůstávají u míčku.

08:23

Vinohrady se draly do zajímavého přečíslení, jenže proti jejich úmyslu vystoupila Stiskálková, která ukazuje herní přehled při ukázkovém obranném zákroku.

07:45

Vinohrady jsou po inkasované brance celkem aktivní, domácí hráčky se musí pořádně na pozoru.

06:44

Olomouc právě vstřelila branku!
A Olomouc se dostává do vedení! Pavlíkové se podařilo nahodit míček do prostoru před bránou, kde se nejlépe zorientovala Oháňková s TEREZOU REIMEROVOU, která nakonec míček procpala pod padající Vyrobíkovou. Asistence: Jitka Oháňková.

05:25

Fleischmannové se střele z přečíslení nevyvedla, její rána nebyla dostatečně rychlá, tudíž se Vyrobíkové podařilo vcelku v poklidu zasáhnout.

04:52

Aneta Tvrzníková se připletla k obrovitánské možnosti na skórování, ale její dorážka z malého brankoviště skončila na hbité Kluzové, která v těchto chvílích dozajista zachránila olomoucký tým od inkasování.

04:07

Suchánková se příklepem neprosazuje, zatím se hráčky obou týmů nedokáží popasovat s přesností, tudíž zatím je zápas nerozhodný.

03:13

Vavřinová se odhodlala ke střele kousek za půlící čárou, ale její pokus míří jen do sítě za mantinelem. Domácí dostanou možnost rozehrávky z rohu.

02:35

Domácí jsou zatím přece jen aktivnější, Vinohrady mají velké problémy s ubráněním jejich rychlých breaků.

01:56

Reimerové se povedlo vybojovat míček v hloubce vinohradské obrany, svým pokusem však o hodně přestřeluje bránu.

01:25

Knapová si vyzkoušela jít přímo středem hřiště, ale narazila na odpor Vinohrad. Olomouc je zatím o trochu aktivnější.

00:49

Čermáková svou standardní situaci zahodila, trefuje jen hráčku v olomoucké zdi. Olomouc může jít do kontru.

00:20

Reimerová vyzkoušela okamžitě pozornost Vyrobíková, ta její střelu ze vzduchu vyráží maskou.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráčky obou týmů už míří z útrob haly na palubovku, utkání za malou chvilku začne.
Úvodní sestavy:

TEMPISH FBS Olomouc: Kluzová (Franková) – Stiskálková, Peterková, Václavíková – Reimerová, Pavlíková, Suchánková – Bouchalová, Zamazalová, Oháňková – Mošťková, Sklenářová, Fleischmannová – Knapová, Pařízková, Kylarová.

TJ Sokol Královské Vinohrady: Vyrobíková (A. Kutnarová) – F. Kutnarová, Čermáková, Lingová, Vejvodová – Tvrzníková, Honzová (C), Trunečková – Bursová, Bartošová, Zelníčková – Šádková, Vavřinová, Dobisíková.

Rozhodčí: Lukáš Ležák, Martin Ležák.
Rozhodčími dnešního zápasu je duo Lukáš Ležák a Martin Ležák. Oba povětšinou pískají mužské soutěže, avšak z Extraligy žen už několik zkušeností mají. Letos to však bude jejich první odpískaný zápas v této soutěži.
Poslední 3 vzájemné zápasy
01.10.2016 Vinohrady x FBS 3:6 (Extraliga 2016/17)
13.08.2016 FBS x Vinohrady 0:1 (Czech Open 2016)
20.03.2016 FBS x Vinohrady 1:5 (play-down Extraligy 2015/16)
Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

FBS Olomouc
03.12.2016 Panthers x FBS 5:3
26.11.2016 FBS x Židenice 1:2
20.11.2016 Herbadent x FBS 9:2

TJ Sokol Královské Vinohrady
04.12.2016 Vinohrady x ELITE 5:6
27.11.2016 Vítkovice x Vinohrady 9:1
19.11.2016 Vinohrady x Jičín 5:4
TJ Sokol Královské Vinohrady
Hosté se oproti Olomouci v posledním období začínají zvedat, když v půlce listopadu přerušili sérii deseti proher v řádě, v níž dokázali jen jednou bodovat při prohře v prodloužení s Elite. Zápas proti Jičínu tak florbalistky pod taktovkou Viléma Svobody dokázal přiblížit předposlednímu FBS, na který Pražačky mají manko jen pěti bodů. Poslední odehrané kolo by navíc mělo být pro domácí velké varování, protože SKV pozlobilo Elite a prohrálo s ním jen o jednu branku. Nejužitečnější hráčkou Vinohrad je aktuálně Aneta Tvrzníková, která si ve 13 zápasech připsala 17 kanadských bodů (14+3).
FBS Olomouc
Hanačky se momentálně nacházejí ve velké herní krizi, když po snovém úvodu sezóny, kdy se dostaly na několik hodin i na první příčku tabulky. Ovšem poté přišel výsledkový propad. Devět proher v řadě znamenalo sešup dolů až na předposlední příčku, kde se krčí s devíti body. Svěřenkyně kouče Dadeje jsou navíc významně poznamenány zraněními, když se minulý víkend v zápase s Pantherkami poroučelo z hřiště přímo do nemocnice trio hráček. Domácí tak čeká velká prověrka, co se týče charakteru, kdy se poslepovaná sestava pokusí popasovat v předposledním zápase tohoto roku s dlouholetým sokem v extraligovém play-down nebo baráži. Nejužitečnější hráčkou Olomouce je momentálně Alena Sklenářová s 15 kanadskými body (11+4).
Hezký sobotní podvečer, florbalová Extraliga žen pokračuje i během vrcholícího mistrovství světa mužů v Lotyšsku. V jejím 14. kole se proti sobě utkají dva týmy v podobném rozpoložení, domácí Olomouc a hosté z Vinohrad. Utkání startuje v 18:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FBS Olomouc – TJ Sokol Královské Vinohrady

5:4

koniec (1:0, 2:3, 2:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 7. Reimerová (Oháňková), 21. Zamazalová (Sklenářová), 35. Oháňková, 57. Reimerová (Oháňková), 57. Suchánková – 26. Knapová (vla.), 29. Honzová (Trunečková), 35. Čermáková (Zelníčková), 51. Vejvodová (Honzová)

FBS Olomouc: Kluzová (Franková) – Stiskálková, Peterková, Václavíková – Reimerová, Pavlíková, Suchánková – Bouchalová, Zamazalová, Oháňková – Mošťková, Sklenářová, Fleischmannová – Knapová, Pařízková, Kylarová.

TJ Sokol Královské Vinohrady: Vyrobíková (A. Kutnarová) – F. Kutnarová, Čermáková, Lingová, Vejvodová – Tvrzníková, Honzová (C), Trunečková – Bursová, Bartošová, Zelníčková – Šádková, Vavřinová, Dobisíková.

Rozhodca: Lukáš Ležák, Martin Ležák

Diváci: 73

Priebeh zápasu
1. tretina
06:44 OLO 1:0 Reimerová (Oháňková)
16:08 OLO 2 2min Suchánková
Po 1. tretine
2. tretina
20:57 OLO 2:0 Zamazalová (Sklenářová)
25:53 SKV 2:1 Knapová
27:15 OLO 2 2min Peterková
28:14 SKV 2:2 Honzová (Trunečková)
34:08 SKV 2:3 Čermáková (Zelníčková)
34:56 OLO 3:3 Oháňková
36:55 SKV 2 2min Vavřinová
Po 2.tretine
3. tretina
49:00 OLO 2 2min Peterková
50:27 SKV 3:4 Vejvodová (Honzová)
56:26 OLO 4:4 Reimerová (Oháňková)
56:43 OLO 5:4 Suchánková
Koniec