Menu

Hádzaná

Majstrovstvá Európy žien

Dánsko – Nórsko

20:22

koniec (9:14)

11.12.2016, 20:45 • Helsingborg Arena, Helsingborg • Skupina 2 • Vít Muzikář cz

60

Jenže Frafjordovou nechaly dánské házenkářky zakončit, Toftová inkasuje a tohle vypadá přece jen na výhru norských hráček. (20:22)

59

Tohle bude drama do poslední sekundy, Jorgensenová našla na spojce volnou Tranborgovou a ta šla sama na Solbergovou, načež nezaváhala. (20:21)

57

Morková uvolnila svojí levačku, krásně umístila svůj pokus do levého horního rohu branky Toftové. (19:21)

56

Vyloučení v týmu Dánsko (Nielsenová). (19:20)

55

Tohle je branka, která jde za Morkovou, jenže pokazila přihrávku na levou spojku, Jensenová vše zachytila, nešla zastavit, Solbergová na tohle nemohla adekvátně reagovat. (19:20)

54

Výborně to udělala Morková, díky ní se dostal míč na Tomačovou, která se v tísni, ačkoliv byla bráněná soupeřkou, prosadila ze spojky střelou do levého horního rohu branky Toftové. (18:20)

53

Zase to bylo o Jorgensenové na spojce, ale díky dánskému pohybu se dostal míč k Jensenové, která dává zápasu náboj brankou z křídla. (18:19)

50

Je z toho celkem zajímavá zápletka z tohoto mače, Jorgensenová dostala míč na Tranborgovou, která dává branku Solbergové z výskoku. (17:19)

50

Vyloučení v týmu Norsko (Sanna Solbergová). (16:19)

49

Dánky jsou ale velké bojovnice, určitě nechtějí tento zápas jen tak pustit. Nielsenová dává šestnáctkou branku reprezentace v bílých dresech. (16:19)

48

A je z toho čtvrtá branka Morkové z jedenácti pokusů. Dnes tato hráčka tvoří hru, dává mnoho přihrávek zejména pravé křídlo. (15:19)

43

Jorgensenová patří dnes k vůbec nejlepším Dánkám, její úspěšnost je třiceti procentní, třetí trefa dánské házenkářky v tomto zápase je tady. (15:18)

42

Morková přihrála Kurtovičové na pravé křídlo, napoprvé to druhá jmenovaná nezkusila, tak si seběhla to ideální pozice a střelou k pravé tyči zaznamenala překonání Toftové. Brankářka Dánska mířila na opačnou stranu než šel míč. (14:18)

40

Grigelová narazila napoprvé do Kristiansenové, tak to zkusila podruhé a to už prostřelila střelou z devíti metrů Solbergovou. (14:17)

40

Vyloučení v týmu Norsko (Oftedalová). (13:17)

39

Vyloučení v týmu Norsko (Frafjordová). (13:17)

39

Klobouk dolů před Toftovou, Morková vytvořila pozici pro Oftedalovou, ta byla zcela sama před dánskou brankářkou, jenže Toftová předvedla luxusní zákrok. (13:17)

38

Norky si hlídaly hlavně Jorgensenovou na levé spojce, ale nakonec Dánky dávají branku poté co Friskerová na levém křídle umístila svojí trefu k levé tyči branky Solbergové. (13:17)

37

Oba týmy jsou zatím produktivní ve druhém poločase, Kristiansenová zareagovala podle svých představ na dvanáctou trefu Dánek, a sice brankou ze spojky. (12:17)

36

Friskerová s Jorgensonovou byly základní hráčky útoku Dánska, který skončil dobrou orientací Nielsenové na brankovišti, Solbergová dostává branku poprvé v zápase. (12:16)

34

Oftedalová hraje dnes výborně, věří si, je sebevědomá, nyní se prosadila, když obešla soupeřku a tváří v tvář brankářce Dánska dala šestnáctou branku favoritek zápasu. (11:16)

33

Tohle je branka Dánska, která začala přestupkem Kristiansenové na brankovišti, Jorgensenová se bila jako lvice a tuhle branku si zasloužila. (11:15)

32

Dánky ovšem snižují po rychlé souhře přes Nielsenovou, na brankovišti volná dánská házenkářka nedala šanci Solbergové, která vystřídala Grimsbovou pro druhý poločas v norské brance. (10:15)

31

Norky se nikam nehnaly, ale v tom střelou z výskoku ke vzdálenější tyč dává branku Oftedalová. (9:15)

30

Výborný zákrok Toftové proti Tomačové, kterou Dánky nechaly zcela zadarmo projít, dánská brankářka dobře zmenšila střelecký úhel své sokyni. (9:14)

30

Jenže norské házenkářky reagují stejnou mincí, když si seběhla pro míč Tomáčová. Následně zamířila do levého horního rohu branky Toftové. (9:14)

29

Norky byly výborné v obraně, Dánky dlouho nevystřelily, sudí nesingalizovali pasivitu, ale to nemusí Dánkám vadit, protože Tranborgová dává branku Dánek po pokusu do levého rohu branky Grimbsové. (9:13)

28

Velice rychlá souhra od Grimsbové přes Spellerbergovou až na zakončující Frafjordovou, která byla neobsazená na brankovišti. Norky mají první poločas dobře rozehraný. (8:13)

27

Dánkám ale potykalo štěstí, Norky to sehrály rychle, jednoduše, přes levé křídlo, ale vtom si s házenkářkami v bílých dresech zahrálo břevno branky Toftové. (8:12)

26

To byla nádhera, španělští rozhodčí signalizovali pasivitu, ale vtom si vyskočila Jorgensenová a umístila svůj projektil do protipohybu Grimsbové. (8:12)

25

Vyloučení v týmu Dánsko (Hansenová). (7:12)

25

Waadeová si výborným pohybem udělala prostor na spojce, Toftová se míče nedotkla, Norky budou hrát přesilovku. (7:12)

25

Na jedné straně zaváhala Morková, posléze zůstala norská házenkářka ležet na zemi, ale španělští sudí nepřerušili hru, Fiskerová byla volná na pravém křídle a prosadila se střelou k levé tyči. (7:11)

24

Štěstí pro Norky, když ze spojky pálila Dornonwilleové, ale Grimsbové pomohla pravá tyčka norské branky. (6:11)

23

S tímhle nemohla Toftová vůbec nic dělat, v samotném závěru přesilovky nechaly její spoluhráčky projít Kristiansenovou. (6:11)

22

Jenže první přesilovkový gól Norek v tomto zápase zaznamenává Tomačová. A tak se mohou favoritky duelu uklidnit. (6:10)

22

Dánské oslabení ale začíná podle představ oustiderek zápasu, Fiskerová získala míč, Grimsbová neměla šanci zasáhnout proti úniku své soupeřky. (6:9)

21

Vyloučení v týmu Dánsko (Tranborgová). (5:9)

20

Žlutá karta pro tým Norsko (Frafjordová). (5:9)

19

Ale tohle musí Dánky mrzet, vinou nekoncentrace soupeřek zůstala na křídle volná Kristiansenová a je to o čtyři branky pro Dánky. (5:9)

18

Žlutá karta pro tým Norsko (Kurtovičová). (5:8)

17

Herremová na nic nečekala, z protiútoku, z levé strany dává branku Toftové. (5:8)

16

Střela ze střední vzdálenost v podání Kristiansenové znamená, že Toftová je posedmé překonána. (5:7)

16

Žlutá karta pro tým Norsko (Tranborgová). (5:7)

14

Je to krásná stíhací jízda Dánek. Oftedalová si na střední spojce nerozuměla se spoluhráčkou, Fiskerová šla sama na Grimsbovou a dala branku. (5:6)

14

Toftová nejprve podržela svůj tým, následně Dánky zvolily cestu přes Jensenovou na křídle a ta propálila Grimsbovou střelou na první tyč. (4:6)

12

Dvaadvacetiletá Dánka Hansenová je autorkou branky outsiderek zápasu z rychlého protitútoku, teď Norky zaváhaly. Norský kouč si bere oddychový čas. (3:6)

11

To byla vůle na brankovišti, Norky sevřely Tranborgovou, ale její přesná levačka znamená druhou branku Dánek v zápase. (2:6)

10

Dánsko se poprvé dostává až k přesné trefě, z hranice devíti metrů to zařídila Jorgensenová. (1:6)

9

Nádhera, jak prošla Kristiansenová přes svojí soupeřku, bojovala, co to šlo, bolelo to, ale v tísni se prosadila levačkou na vzdálenější tyč. (0:6)

8

To je nástup, Norky jsou přesné v útoku, trpělivé v zakončení, hrají hlavou. Kurtovičová dává branku. (0:5)

6

A Norka Oftedalová tak činí, před Toftovou prošla zcela lehce a zakončila přesně, zatím jsou Dánky chabé v útoku, v obraně nestíhají. Norky spoléhají na házenou v rychlém provedení, házenou s lehkostí. (0:4)

5

Ukázkový kontr Norek končí brankou, Herremová z úhlu dává gól Toftové. (0:3)

4

Morková je opět přesná, tentokráte se prosazuje krásně umístěnou střelou ze sedmičky. (0:2)

4

Oftedalová si to namířila mezi dvě Dánky, je z toho žlutá karta pro Hansenovou. (0:2)

2

Nejprve se Norky snažily tuhle akci sehrát přes levé křídlo, nakonec Morková se prosazuje střelou k levé tyči branky Toftové. (0:1)

Dánsko – Nórsko

20:22

koniec (9:14)

Späť na online

Dánsko: Toftová, Reinhardtová, Okkelsová, Fiskerová, Hansenová, Wollerová, Heindhalová, Grigelová, Nielsenová, Trandborgová, Kristiansenová, Dornonwilleová, Jensenová, Spellerbergová, Jorgensenová, Haugstedová

Nórsko: Grimsbová, Arntzenová, Kristiansenová, Skograndová, Ingstadová, Morková, Oftedalová, Auneová, Solbergová, Frafjordová, Waadeová, Solaasová, Kurtovičová, Herremová, Solbergová, Tomačová

Rozhodca: Marin, Garcia (oba Španělsko)

Štatistiky: