Menu

Ďalšie

Žrebovanie súťaží

Žrebovanie play-off Ligy majstrov

koniec udalosti

12.12.2016, 12:00 • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

Tak ako sa dalo očakávať, žreb osemfinálovej časti Ligy majstrov proti sebe postavil veľmi zaujímavé dvojice. Zaujímavé futbalové predstavenia sľubujú najmä duely Realu Madrid s Hamšíkovým SSC Neapol, ale aj Bayernu Mníchov s londýnskym Arsenalom. Anglický majster Leicester City si vo svojej premiére medzi európskou futbalovou smotánkou zmeria sily so španielskou Sevillou. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, už od 13:00 sa však na vás teším pri žrebe play-off Európskej ligy UEFA! Zatiaľ dovidenia! (12:24:15)

Žreb play-off Ligy majstrov sa skončil.
Z poslednej osemfinálovej dvojice môže postúpiť skutočne hocikto. FC Sevilla sa pobije s Leicestrom City.
Paríž Saint-Germain asi nebude spokojný so svojim žrebom. Súperom PSG bude FC Barcelona.
Bayer Leverkusen sa v pomerne vyrovnanej kofrontácii postaví proti Atléticu Madrid.
FC Porto to bude mať v osemfinále poriadne náročné. Jeho súperom totiž bude taliansky šampión Juventus Turín.
Veľký šláger nás čaká vo štvrtom osemfinále! Bayern Mníchov sa totiž postaví proti Arsenalu FC!
Portugalská Benfica Lisabon si zmeria sily so suverénom základných skupín Borussiou Dortmund.
Zaujímavá konfrontácia nás čaká v ďalšej dvojici. Real Madrid totiž bude čeliť Neapolu aj s našim Marekom Hamšíkom.
Ako prvý je z osudia vytiahnutý Manchester City, ktorý sa postaví proti AS Monaco.

Všetky podmienky sú vysvetlené, začíname žrebovať!
Žrebovať z jednotlivých košov bude holandská legenda Ruud Gullit. Aj toho sme si pripomenuli v krátkom medailóniku.
Pedro Pinto už v tejto chvíli prenechal svoje miesto generálnemu sekretárovi UEFA Giorgiovi Marchettimu. Ten teraz vysvetľuje, ako bude celý žreb prebiehať.
Úvodom nás bude sprevádzať Pedro Pinto. Kým sa však dostaneme k samotnej procedúre žrebovania, réžia nám ponúka tie najzaujímavejšie momenty zo zápasov základných skupín.

Ceremoniál žrebu play-off Ligy majstrov sa práve začal.
Vážení fanúšikovia!

Futbalová Liga majstrov má za sebou svoju skupinovú fázu. Dnes sa vo švajčiarskom Nyone rozhodne o osemfinálových dvojiciach, ktoré si zmerajú si vo februári, respektíve marci budúceho roka. Žreb a s ním aj náš priamy prenos sa začína na pravé poludnie o 12:00.

Nasadenými mužstvami pri žrebe budú víťazi všetkých základných skupín. Konkrétne sú to Arsenal FC (skupina A), SSC Neapol(skupina B), FC Barcelona (skupina C), ďalší španielsky celok Atlético Madrid (skupina D), francúzske AS Monako (skupina E), nemecká Borussia Dortmund (skupina F), nováčik medzi európskou elitou anglický majster Leicester City (skupina G) a taliansky šampión Juventus Turín (skupina H).

Nenasadené tímy, ktoré medzi šestnásť najlepších postupovali z druhých miest svojich základných skupín, sú: francúzsky šampión Paríž Saint-Germain (skupina A), Benfica Lisabon (skupina B), Manchester City (skupina C), dva nemecké veľkokluby Bayern Mníchov (skupina D) a Bayer Leverkusen (skupina E), obhajca trofeje z vlaňajška Real Madrid (skupina F), FC Porto (skupina G), a posledným nenasadeným klubom je víťaz Európskej ligy z uplynulej sezóny FC Sevilla (skupina H).

Jedinou podmienkou pri žrebe je, že sa v osemfinálovej fáze nemôžu proti sebe postaviť dva tímy z jednej krajiny. Prvé zápasy sa odohrajú na ihriskách nenasadených tímov v termínoch 14./15. februára, resp. 21./22. februára 2017. Odvety potom 7./8. marca, resp. 14./15. marca.

Žrebovanie play-off Ligy majstrov

koniec udalosti