Menu

Hokej

NHL

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets

5:2

koniec (1:2, 1:0, 3:0)

24.03.2017, 03:30 • Staples Center, Los Angeles • Martin Schwarz (@MartinSmuci) cz

Tipsport: 1.9 3.9 3.57

53:40

Iginla zkusil vyhodit puk ze své třetiny, ale povedlo se mu to až napodruhé. Pak na druhé straně obrovská šance pro jednoho z domácích forvardů, který netrefil polovinu prázdné branky.

49:22

49:22 Tanner PEARSON - 5:2

49:22

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Nejen, že se Kings prosazují ve vlastních přesilovkách, oni skórují také v oslabení. Winnipeg sice vyhrál vhazování před brankářem soupeře, ale pak některý z hokejistů Jets vyrobil individuální chybu a Los Angeles uniklo do přečíslení. Toho využil TANNER PEARSON, který v klidu zamířil a vymetl pavučinky v Hellebuyckově svatyni. Přesilovka hostujícího celku samozřejmě bude pokračovat, ale teď už je kanadský klub v hodně velkých problémech. Bez asistence.

49:09

Také Winnipeg Jets mají k dispozici přesilovou hru. V obranném pásmu zatáhl za záchrannou brzdu Trevor Lewis, ten tedy po zásluze dostává menší trest za držení.

47:45

Domácí měli na hokejce pátou branku. Kotouč doskákal před polovinu prázdné klece ke Kopitarovi, ale slovinský hokejista jej nedokázal uklidit do zařízení.

43:57

43:57 Drew DOUGHTY - 4:2

43:57

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Třetí přesilovkový gól Los Angeles je na světě, domácím to trvalo jen pár vteřinek a vedou rozdílem dvou zásahů. Winnipeg Jets budou tahle dvě vyloučení na startu poslední části ještě asi hodně mrzet. Přitom Králové nic nevymýšleli. Obránce DREW DOUGHTY dostal krásně nabito a z první propálil brankáře Hellebuycka. Pecka jako z děla a Staples Center se raduje. Teď bude na hostech, aby rychle reagovali, pokud chtějí s výsledkem zápasu ještě něco udělat. Asistence: Anže Kopitar, Tyler Toffoli.

43:39

Komplikace pro Jets pokračují. Los Angeles si zahrají další přesilovku, na trestnou lavici je nucen odjet Brian Little poté, co fauloval soupeře.

42:01

42:01 Marián GÁBORÍK - 3:2

42:01

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Králům dnes přesilovky fungují hodně dobře a tady je další důkaz. Střílí svůj druhý gól z početní výhody poté, co se zase na dlouho usadili kolem branky Hellebuycka a motali obraně Winnipegu hlavy. Chtělo to však nějakou střelu, která dlouho nepřicházela. A tak se odhodlal zakončit slovenský útočník MARIÁN GÁBORÍK, jenž někde ve výstroji soupeřova brankáře našel místečko přesně na puk. Kaliforňané jdou dnes poprvé do vedení. Asistence: Alec Martinez, Jake Muzzin.

41:20

Hellebuyck jen tak tak vyrazil levým betonem puk před sebe a zachránil svůj výběr od inkasování. Domácí ale zůstávají i nadále v útočné třetině.

41:02

Podobně jako na začátku druhé třetiny, také nyní si Los Angeles zahraje přesilovou hru. Kings tak mají možnost se vůbec poprvé v zápase dostat do vedení.

36:06

36:06 Jake MUZZIN - 2:2

36:06

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Přeci jen se dočkáme branky i ve druhé třetině, i když už to tak pomalu nevypadalo. Los Angeles dnes podruhé dotahuje těsnou ztrátu. Celá situace vznikla hned po vhazování, z dálky poslal kotouč na branku obránce Kings JAKE MUZZIN a propálil vše, co mu stálo v cestě. Vypadalo to, že útočník Jeff Carter ještě kotouč tečoval, ale pravděpodobně tomu tak nebylo, takže branka patří Muzzinovi. Tohle může být veliká psychická vzpruha pro domácí před druhým odchodem do kabin. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.

34:02

Jarome Iginla měl dobře napraženo z první, také že vypálil. Jenže halou to pouze zahučelo, když tvrdou peckou orazítkoval zadní mantinel.

32:13

Najednou veliké nebezpečí pro Bishopa. Hosté vyhráli vhazování, nahodili puk od modré čáry a některý z útočníků málem zakončoval do prázdné branky odražený puk na brankovišti.

28:00

Hellebuyck měl problémy, protože na brankovišti neviděl puk a hokejisté Kings se ho za každou cenu snažili dotlačit do sítě. I s troškou smůly se jim to nepovedlo, ale moc nechybělo.

27:50

Přesilovka pro Los Angeles Kings, za katr je poslán hostující Copp za hákování. Rozhodčí byl pozorný a Los Angeles si zahraje první přesilovku druhé třetiny. Dobrá možnost pro domácí na srovnání výsledku.

18:41

18:41 Patrik LAINE - 1:2

18:41

Winnipeg právě vstřelil branku!
Tak přeci jen se Jets dočkali branky v této přesilovce pět na tři, i když ji nesehráli zpočátku vůbec dobře a spíše se trápili. Zmatek před brankovištěm Bena Bishopa zužitkovali hokejisté Jets nakonec dobře, mladíček a střelec PATRIK LAINE nahodil puk z dálky. Nikdo jej netečoval, pouze svým vlastním betonem brankář Los Angeles. Ten si vybral i pořádnou porci smůly. Jets tedy znovu vedou a Králové jsou nuceni dohánět. Asistence: Dustin Byfuglien, Mathieu Perreault.

16:58

Jenže pozor, bude z toho dokonce přesilovka pět na tři pro Winnipeg! Drew Doughty vyhodil puk přes mantinel, takže dvě minuty za zdržování hry jsou na místě. Obrovská možnost pro Stíhačky.

16:52

Třetí vyloučení během jedné třetiny. Na trestnou lavici je odeslán Ben Bishop, který dle názoru rozhodčího sekal soupeře, takže si bude muset odpočinout. Respektive si někdo půjde sednout za něj, a to Tyler Toffoli.

14:30

A taky je tu pořádně ostrá bitka. Pustili se do ní domácí Nic Dowd a hostující Adam Lowry. Po tomhle vyostřeném pěstním souboji dostanou oba pětiminutové tresty a odpočinou si za katrem.

14:23

14:23 Anže KOPITAR - 1:1

14:23

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Králové využívají hned svou první přesilovku zápasu a pár minut před koncem první dvacetiminutovky srovnávají stav zápasu. Početní výhoda vypadala hned od začátku moc dobře, domácí v ní předvedli řadu povedených kombinací a zakončení. Nakonec se ukázalo, že v jednoduchosti je krása. ANŽE KOPITAR nikomu už nepřihrával kotouč. Prostě na levém kruhu nabral puk na hokejku a poslal jej do horní poloviny klece Hellebuycka. Ten neměl šanci stihnout reagovat. Výsledkově tedy začínáme znovu. Asistence: Drew Doughty.

13:09

Je tu také první početní výhoda pro Los Angeles Kings. Na trestnou lavici je rozhodčím odeslán hokejista Winnipegu Blake Wheeler, jenž se provinil vysokou hokejku v obličeji Browna.

08:09

Navíc jsou tu problémy pro domácí mužstvo, které dostane dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, Kings hřáli v šesti. Trest míří odpykat Kyle Clifford.

06:54

06:54 Mathieu PERREAULT - 0:1

06:54

Winnipeg právě vstřelil branku!
Jak tahle formace minulý zápas skončila, tak také v tom další pokračuje. Obrovská forma lajny kolem hokejisty MATHIEUA PERREAULTA. Byl to právě on, kdo těsně před zraky Bena Bishopa tečoval nahozený kotouč od modré čáry a přesměroval jej za záda amerického gólmana ve službách Los Angeles KIngs. Puk byl po teči tím pádem nechytatelný a Winnipeg hned v prvních minutách uniká do vedení, i když si doposud moc šancí nevytvořil. Teď budou Králové potřebovat zabrat, aby nezaspali a neinkasovali další branky. Asistence: Brian Strait, Mark Scheifele.

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets

5:2

koniec (1:2, 1:0, 3:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 15. Kopitar (Doughty), 37. Muzzin (Toffoli, J. Carter), 43. Gáborík (Martinez, Muzzin), 44. Doughty (Kopitar, Toffoli), 50. Pearson – 7. Perreault (Strait, Scheifele), 19. Laine (Byfuglien, Perreault)

Los Angeles Kings: Bishop (Quick) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Lewis, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Iginla – Clifford, Kempe, Toffoli – Gáborík, Dowd, Nolan.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Melchiori, Byfuglien, Morrissey, Strait, Stuart, Nogier – Ehlers, Little, Laine – Perreault, Scheifele, Wheeler – Copp, Lowry, Armia – B. Tanev, Petan, Thorburn.

Rozhodca: Charron, Walsh – Alphonso, Daisy

Diváci: 18 230

Priebeh zápasu
1. tretina
06:54 WPG 0:1 Perreault (Strait, Scheifele)
08:09 LAK 2 Clifford, príliš veľa hráčov na ľade
13:09 WPG 2 Wheeler, nebezpečná hra vysokou hokejkou
14:23 LAK 1:1 Kopitar (Doughty)
14:30 LAK 5 Dowd, údery
WPG 5 Lowry, údery
16:52 LAK 2 Bishop, sekanie
16:58 LAK 2 Doughty, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
18:41 WPG 1:2 Laine (Byfuglien, Perreault)
Po 1. tretine
2. tretina
27:50 WPG 2 Copp, hákovanie
36:06 LAK 2:2 Muzzin (Toffoli, J. Carter)
Po 2.tretine
3. tretina
41:02 WPG 2 Morrissey, držanie
42:01 LAK 3:2 Gáborík (Martinez, Muzzin)
43:39 WPG 2 Little, hákovanie
43:57 LAK 4:2 Doughty (Kopitar, Toffoli)
49:09 LAK 2 Lewis, držanie
49:22 LAK 5:2 Pearson
Koniec