Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Deportivo Alavés – Villarreal CF

2:1

koniec (2:0)

17.04.2017, 20:45 • 32. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Deportivo Alavés dnes získalo tri body zaslúžene, ale v druhom polčase si to domáci skomplikovali, keď Villarreal zlepšil hru a Bakambu znížil. Ten istý hráč mohol rozdeliť body v nadstavenom čase, lenže v obrovskej šanci neuspel. (22:37:41)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Hrá sa cez čas, ale Bakambu sa do ďalšieho zakončenia nedostane, pretože pri snahe sa do neho prebojovať fauloval Pacheca.

90+3

90+3. Cédric Bakambu (VLR)

90+3

Bakambu v obrovskej šanci, ale neuspel. Po veľkej chybe obrany Alavésu sa útočník ocitol sám pred Pachecom a mohol vyrovnať, lenže totálne zlyhal, keď zakončil mimo brány.

90+2

Žltú kartu dostáva Jaume Costa (Villarreal CF).

90+2

Hostia sa snažili držať loptu v rohu ihriska, čo vyvolalo niekoľko súbojov, faul a následne menšiu strkanicu. Už to rieši hlavný arbiter.

90+1

Deyverson si v šestnástke súpera hodil loptu na ľavačku, no jeho zrazený pokus končí rohom. Ten zas veľmi nepresným zakončením.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Poriadnu šupu vyslal Mario Gaspar spred šestnástky a keby nemieril presne na Pacheca, tak to mohlo skončiť všelijako. Takto sa odchovanec Realu Madrid s projektilom na dvakrát popasoval.

89

Katai sa oprel ľavačkou do lopty spoza šestnástky. Po zemi mieril k bližšej žrdi, Andrés však zasahovať nakoniec nemusel.

89

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Víctor Camarasa, prichádza Carlos Vigaray.

88

Bakambu tesne minul center z pravej strany a aj keď loptu ešte na hracej ploche zachytil Jaume Costa, odcentroval iba na tribúnu.

87

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Nicola Sansone, prichádza Leonardo Gabriel Suárez.

86

Spoza šestnástky sa do lopty oprel Manu Trigueros a nepríjemný padajúci projektil pristál v náručí Fernanda Pacheca.

85

85. Cédric Bakambu (VLR)

85

Skvelá kolmica našla na rohu šestnástky Jaumeho Costu, ktorý predložil loptu po zemi do malého vápna pre Bakambuho, no ten stroskotal v obrovskej šanci na Pachecovi.

84

Theo Hernández ostal po jednom zo súbojov otrasený ležať na zemi, no bude v poriadku a môže pokračovať v hre. Aspoň pre svoj tím nazbieral nejaký čas.

83

Katai ušiel po krídle až do pokutového územia, kde sa ale cez Gonzáleza nedostal. Tento Španiel jeho prienik zastavil.

82

Villarreal to skúša po krídle, kde sa však domáci veľmi dobre bránia a nepúšťajú súpera k ničomu, okrem krátkych prihrávok ďaleko do brány.

80

Začalo posledných desať minút riadnej hracej doby. Dokáže sa Villarreal ešte vrátiť do stretnutia a získať nejaké body, alebo si všetky tri postráži Alavés?

79

Prechod Llorenteho stredom poľa dopredu skončil po prihrávke na Deyversona, ktorého veľmi dobre pokryl stopér González.

78

Domácim sa spomínanými striedaniami podarilo rozbiť tlak protivníka a ten sa teraz len s problémami dostáva z vlastnej polovice smerom dopredu.

77

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Gaizka Toquero, prichádza Aleksandar Katai.

75

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Alexis.

75

Deportivo sa ubránilo a dostalo loptu do bezpečia. Hlavný tréner Pellegrino navyše preruší hru striedaniami.

74

Theo Hernández si veľmi dobre splnil povinnosti, keď zrazil prihrávku Sansoneho pod seba na ďalší rohový kop.

73

Ely faulovaný vo vzdušnom súboji, pretože ho na zem nedovolene poslal práve v posledných minútach často spomínaný Cédric Bakambu.

72

Bakambu sa hnal do ďalšieho zakončenia, teraz však jeho strela z vnútra pokutového územia nemala presné parametre.

71

Hostia okamžite po góle ožili ešte viac a dostali nové hlavne psychické sily. Z dobrého náskoku Alavésu je tak razom rozdiel, ktorý môže Villarreal čo chvíľa dohnať.

70

70. Cédric Bakambu (VLR) - 2:1

70

Villarreal dal gól!
Theo Hernández stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, získali ju hostia a strela od CÉDRICA BAKAMBUHO z mierneho uhlu sa po teči Elyho odrazila ponad Pacheca pod brvno, čím sa Villarrealu podarilo znížiť.

68

68. Gaizka Toquero (DAL)

68

Ibai Gómez sa krásnou kľučkou dostal až k centru do malého vápna, kde ešte hlavou odvrátil Musacchio, ale Toquero nakoniec aj tak hlavičkoval pod brvno. Andrés to na čiare zvládol.

67

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Santos Borré.

66

Žltú kartu dostáva Roberto Soriano (Villarreal CF).

65

Hostia sa síce začali častejšie dostávať k pokutovému územiu Pacheca, lenže po ďalšom centri chýbal kúsok k zakončeniu aj Sansonemu.

63

Center na hranicu šestnástky neskončil zakončením hráčov hostí, nakoľko tí si ešte pred tým, ako lopta na miesto určenia doletela, pomohli faulom na Manuho Garcíu.

62

Sansone poslal prudký center z priameho kopu smerom na bránu Pacheca. Pred ňou však dobre zapracovali obrancovia a zrazili do bezpečia.

61

Žltú kartu dostáva Gaizka Toquero (Deportivo Alavés).

60

Hodina hry za nami a zdá sa, že Villarreal bude mať veľmi náročnú úlohu, pretože sa nevie dostávať na dostrel pokutového územia Alavésu.

59

Adrián spoluhráčov na hrote ofenzívy nenašiel a tak sa k lopte dostal Pacheco, ktorý ešte nazbieral nejaké sekundy.

58

Jaume Costa hľadal v šestnástke Bakambuho, ktorého však veľmi dobre pokryl Laguardia a odvrátil na roh. Po centri sa Alavés ubránil veľmi rýchlo a bez problémov.

57

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Rodrigo Hernández Cascante, prichádza Manu Trigueros.

56

Adrián López sa snažil natlačiť do šestnástky, lenže to sa mu nepodarilo, pretože na ceste ho zastavil Laguardia.

55

Hráči Villarrealu síce držia loptu na polovici súpera, ale zároveň veľmi ďaleko od brány Pacheca, ktorý tak spoločne so spoluhráčmi môže ostať pokojný.

53

Domácim však kontra nevyšla, keď pred pokutovým územím spadol Camarasa a o loptu ho pripravil Musacchio.

52

Sansone rozohral rohový kop, lenže po prihrávke na krátko sa hráči Villarrealu sami pripravili o možnosť pokúsiť sa ohroziť Pacheca.

51

Mario Gaspar vnikol do šestnástky a prudkým pasom po zemi hľadal Bakambuho na hranici šestnástky, lenže dobre zareagoval Ely a odkopol.

50

Hra v druhom polčase sa po dobrom nástupe domácich dostala do stredu poľa, kde si oba celky loptu striedajú.

49

Mario Gaspar sa pokúsil prejsť dopredu popri postrannej čiare, lenže to sa mu nepodarilo, keďže mu lopta ušla do autu. Vhadzovať budú domáci.

47

Prvý roh druhého dejstva patril domácim, ktorí vstúpili do stretnutia veľmi dobre, avšak zakončenie z druhej vlny šlo mimo brány.

46

Camarasa sa hneď po začiatku polčasu takmer dostal do šance, pretože ho prihrávkou hľadala lopta na hranici malého vápna. V poslednej chvíli dobre zasiahol González.

46

Začal sa druhý polčas.
Deportivo Alavés dvomi gólmi položilo základy svojej snahy dnes večer získať tri body a tak do druhého dejstva vstúpi s veľmi sľubným náskokom, ktorý domácim vystrelili Ibai Gómez a Ely.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Rodrigo Ely (DAL) - 2:0

45

Tím Alavés práve strelil gól!
Domáci strieľajú veľmi dôležitý a pre súpera nepríjemný gól do šatne. Priamy kop Thea Hernándeza ešte nebezpečenstvo nepriniesol, ale Alavés ostal vpredu a následný pas Kika Femeníu usmeril hlavou do brány RODRIGO ELY.

44

Žltú kartu dostáva Mateo Musacchio (Villarreal CF).

42

Villarreal si za posledné dve minúty vypracoval až päť rohov. Po tom poslednom hlavičkoval mimo Musacchio a tým ukončil nápor hostí.

42

Lopta prepadla k úplne voľnému Brunovi Sorianovi a na zadnej strane malého vápna, avšak ten ostal ako keby prekvapený a kým vystrelil, domáci loptu odkopli.

41

Center len preletel šestnástkou a na druhej strane šírky ihriska ho na ďalší roh odvrátil Deyverson. Dokonca príde v krátkom slede aj tretí.

40

Sansone sa ocitol sám na hranici šestnástky súpera, kde mal dostatok priestoru na strelu. Tú nasmeroval do Elyho a tak to bude roh.

39

Camarasa s Deyversonom napádajú rozohrávku protivníka, k zisku lopty to nevedie. Tú domáci získali až po faule od Bakambua.

38

Manu García dostal v okolí poliacej čiary poriadny šlapák, ale karta sa neudelila. Alavés pokračuje v akcii po rozohrávke po krídle.

37

Ofenzívna akcia Villarrealu skončila v strede poľa, kde prišiel dosť zbytočný faul. Villarreal musí odpovedať a tak budeme zvedaví, ako sa s touto situáciou popasuje.

35

35. Ibai Gómez (DAL) - 1:0

35

Tím Alavés práve strelil gól!
Center Kika Femeníu sprava ešte hosťujúca obrana odvrátila, no len na hranicu šestnástky, kde sa do lopty z voleja oprel IBAI GÓMEZ a trafil to presne k žrdi.

35

Deyverson síce vyhral hlavičkový súboj a dostal loptu na os ihriska, lenže tam jeho spoluhráči v podčíslení nedokázali rozvinúť akciu.

33

Andrés Fernández musel stiahnuť loptu zo vzduchu, no nemal s tým žiadny väčší problém, nakoľko v jeho okolí nebol vôbec nik.

32

Toquero sa po zisku lopty spoluhráčmi pokúsil poslať center do pokutového územia sprava, nasledoval roh a po ňom namieril hlavou Ely vysoko nad.

30

Polhodina hry za nami, gól sme nevideli a ani veľa šancí. Najväčšiu mal hneď v úvode Alavés, ale Andrés Fernández predviedol dva slušné zákroky.

29

Musacchio zastavil akciu aktívneho Ibaia Gómeza, ktorý si naviezol loptu na hranicu šestnástky zľava, no práve tam ho čakal spomínaný Argentínčan.

28

Kombinácia domácich na krídle skončila zrazeným centrom Ibaia Gómeza, ktorého veľmi dobre dostúpil Gaspar a nedovolil mu nič vymyslieť.

27

Po faule Bakambuho sa k centru z priameho kopu dostal Ibai Gómez, ale vyšiel mu až druhý pokus. Ním síce našiel Laguardiu, lenže ten nedokázal zakončiť na bránu.

26

Žltú kartu dostáva Cédric Bakambu (Villarreal CF).

25

Sansone sa na krídle cez Laguardiu nedokázal presadiť. Stopér Alavésu odpratal loptu aspoň na aut.

24

Musacchio vyhral hlavičkový súboj na vlastnej polovici, čím takmer založil akciu svojho tímu, no veľmi dobre čítal hru Llorente a loptu zobral.

23

Toquero vyhral hlavičku v šestnástke tak, že Camarasa si zbiehal do zakončenia v malom vápne, no hostia odpratali loptu na roh, ktorý Alavésu nevyšiel.

22

Camarasa sa dostal k šestnástke, poslal loptu do nej na Deyversona, ktorý sa však vytlačil do rohu a následný center Brazílčana presný nebol.

21

21. Roberto Soriano (VLR)

21

Kontra hostí takmer skončila gólom. Bakambu hľadal niekoho v druhej vlne, nakoniec loptu dostal Soriano, lenže jeho zakončenie k bližšej žrdi Pacheco chytil.

20

Center Thea Hernándeza sa nepodaril a rovnako dopadol aj pas sprava, ktorého sa ujal brankár Andrés Fernádez.

19

Zatiaľ to nie je futbal, ktorý by fanúšikov dvíhal zo sedadiel. Obom tímom ide hlavne o ovládnutie stredu poľa a sem-tam sa vyskytne aj nejaká strela.

17

Po rohu na krátko sa lopta dostala do malého vápna, odkiaľ prudko pálil Bakambu, no spomedzi dvoch hráčov priestor troch žrdí minul.

16

Jaume Costa dokázal odcentrovať na vzdialenejší roh malého vápna, kde si výborne zbiehal Adrián, lenže zakončenie mu v poslednej chvíli znemožnil skvelým zákrokom Theo Hernández.

15

Nepresný pas na ľavé krídlo nedopadol pre hostí najhoršie, nakoľko loptu tečoval Kiko Femenia a tak bude nasledovať aut, po ktorom sa lopty ujala Pacheco.

14

Po rýchlej kombinácii v strede poľa sa Ibai Gómez pokúsil poslať loptu za obranu, no Deyverson narazil do jedného zo stopérov a nemohol pokračovať.

13

Kontra Villarrealu sa dostala až k šestnástke Alavésu, lenže tam bol Mario Gaspar zdvojený a o loptu poľahky prišiel.

12

Práve skúsený útočník Toquero sa snažil hlavou zakončovať z hranice malého vápna, loptu nedokázal zasiahnuť.

11

Krídelná akcia domáceho celku znamená zisk rohového kopu po tom, ako bol zrazený Toquerov center.

10

Bakambu si nabehol na kolmicu do pokutového územia Alavésa, lenže od lopty ho veľmi dobre a navyše čisto odtlačil stopér Ely.

9

Ibai Gómez sa pokúsil naviesť loptu z krídla na os ihriska, no nepodarilo sa mu presne prihrať a po zrazenej prihrávke ju získali hráči Villarrealu.

8

8.

8

Andrés Fernández sa stal hrdinom okamihu, keď najskôr zastavil veľmi dobre umiestnenú strelu spoza šestnástky k žrdi a následne odolal dorážke Deyversonovi zoči-voči.

6

Kapitán García nenašiel prihrávkou na hrote Deyversona a tak sa sám vydal napádať rozohrávku hostí, ale k zisku lopty to neviedlo.

5

Toquero po kontakte v pokutovom území súpera spadol a pýtal si penaltu, lenže letmý dotyk s protihráčom bol na odpískanie tejto hernej situácie veľmi málo.

4

Camarasa dostal veľmi peknú loptu na krídlo, prešiel cez Jaumeho Costu až k centru na hranicu malého vápna, lenže pred Deyversonom zakročil Andrés.

3

Deyverson vo vzduchu trafil rukou do tváre Musacchia. Argentínčan ostal otrasený, avšak pokračovať v hre môže bez ošetrenia.

2

Andrés Fernández sa dotkol lopty vo svojej šestnástke po tom, ako prišla nepresná prihrávka hľadajúca Deyversona, no španielsky gólman veľa práce nemal.

1

Prihrávka zo stredu poľa za defenzívu domáceho celku sa nepodarila, hru veľmi dobre čítal Ely a loptu zobral pre seba.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Laguardia, Ely, Hernández – M. Llorente, García (C) – Toquero, Camarasa, I. Gómez – Deyverson.
Náhradníci: Ortolá – Alexis, Santos, Ó. Romero, D. Torres, Vigaray, Katai.

Villarreal CF: Andrés Fernández – M. Gaspar, Musacchio, Álvaro González, J. Costa – Adrián López, B. Soriano (C), Hernández Cascante, R. Soriano – Bakambu, N. Sansone.
Náhradníci: Barbosa – Trigueros, Bonera, Borré, Mario González, Suárez, Lazo..
Deportivo Alavés

Nováčik ligy sa nachádza v pokojnom strede tabuľky, keď na dvanástom mieste má 40 bodov. Posledné tri zápasy však prehral a dokonca nedal ani gól. Od Realu Madrid navyše dostal tri a od Osasuny i Espanyolu po jednom. Pred tým však 2:1 porazil Real Sociedad aj Málagu. Najlepším strelcom v lige je šesťgólový Deyverson, ale celkovo v tejto štatistike vedie Edgar Méndez. Ten dal štyri presné zásahy v lige aj Copa del Rey, kde sa Alavés dostal do finále, ktorého ho 27.5. čaká s Barcelonou.

Villarreal CF

"Žltá ponorka" je na piatom mieste tabuľky, kde aktuálne stráca šesť bodov na Sevillu pred sebou, no má o práve tento zápas menej. Zospodu sa však tlačia celky ako Athletic Bilbao, Real Sociedad, SD Eibar či Espanyol Barcelona. Práve spomínané baskické Bilbao bolo posledným súperom a Villarreal vyhral 3:1, čím potvrdil víťazstvo nad Betisom. Predtým však prekvapivo doma nestačil na Eibar a neuspel ani na Baleárskych ostrovoch. Na čele tabuľky ligových strelcov klubu sú dvaja Taliani. Roberto Soriano dal deväť a Nicola Sansone sedem gólov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Deportivo Alavés – Villarreal CF

2:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 35. I. Gómez, 45. Ely – 70. Bakambu

Karty:   61. Toquero (DAL) – 26. Bakambu (VLR), 44. Musacchio (VLR), 66. R. Soriano (VLR), 90+2. J. Costa (VLR)

Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Laguardia, Ely, Hernández – M. Llorente, García (C) – Toquero (77. Katai), Camarasa (89. Vigaray), I. Gómez (75. Alexis) – Deyverson.
Náhradníci: Ortolá – Alexis, Santos, Ó. Romero, D. Torres, Vigaray, Katai.

Villarreal CF: Andrés Fernández – M. Gaspar, Musacchio, Álvaro González, J. Costa – Adrián López (67. Borré), B. Soriano (C), Hernández Cascante (57. Trigueros), R. Soriano – Bakambu, N. Sansone (87. Suárez).
Náhradníci: Barbosa – Trigueros, Bonera, Borré, Mario González, Suárez, Lazo.