Menu

Futbal

Talianska Seria A

FC Crotone – AC Miláno

1:1

koniec (1:0)

30.04.2017, 15:00 • Stadio Ezio Scida • 34. kolo • Róbert Gašpárek

Tipsport: 4.35 3.9 1.8

Priebeh zápasu možno označiť ako celkom atraktívny. Videli sme množstvo šancí a zaujímavých momentov. V druhom polčase bolo AC Miláno aktívnejším celkom, vďaka čomu sa im podarilo vyrovnať z kopačky Palettu, ale ďalší gól aj po veľkej snahe už dať nedokázali. FC Crotone sa takmer počas celého stretnutia sústredilo na pevnú defenzívu a udrieť sa snažilo po smrteľných protiútokoch a naopak hostia dnes vsadili na kombinačný štýl hry, vďaka ktorému si z dnešného stretnutia odnášajú jeden bod. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (16:57:34)
Držanie lopty: 36 % : 64 %.
Strely na bránu: 3:7.
Strely mimo: 4:2.
Rohové kopy: 6:11.
Ofsajdy: 4:2.
Fauly: 16:13.

90+7

Koniec zápasu.

90+6

90+6. Juraj Kucka (ACM)

90+6

Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Juraj Kucka (AC Miláno).

90+5

Ku centrovanej lopte sa ako prvý dostal Suso, ktorý ani tento hlavičkový pokus nedokázal dostať do siete Stav zápasu ostáva nezmenený.

90+4

Žltú kartu dostáva Diego Falcinelli (FC Crotone). Po tomto zákroku budú hostia zahrávať priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.

90+3

Domáci celok mal vzápätí výhodu rohového kopu. Adrian Stoian zakrútil rohový kop, ale nedokázal nájsť spoluhráčov. Jeden z obrancov loptu odvrátil.

90+2

Suso sa ocitol v ďalšej veľkej príležitosti dostať svoj tím do vedenia! V čase, keď sa nachádzal v pokutovom území dostal presnú prihrávku, ktorú trafil z voleja. Jeho pokus smeroval medzi tri žrde, ale jeho delovka pod brvno nestačila na pozorného Alexa Cordaza.

90+1

Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Leonel Vangioni, prichádza Gustavo Gomez.

90+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol v dnešnom stretnutí nadstaviť ešte päť minút navyše.

90

90. Marcello Trotta (COE)

90

Trotta mohol svoj tím dostať do vedenia! Ten sa na hranici veľkého vápna dostal do sľubnej príležitosti, ale jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa ľavej žrdi. Chytá sa za hlavu a uvedomuje si, čo teraz spálil.

89

Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrd, kde si na hlavičku nabiehal Suso, ale napokon sa k nej nedostal. Ako prvý bol pri lopte obranca, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.

88

V hre sa už pokračuje ďalej spoločne s Rosim. Pri lopte sú hráči AC Milána, ktorí si svojou útočnou aktivitou vybojovali rohový kop.

87

Rosi sa po súboji ocitá na hracej ploche. Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý vstupuje do diania hry. Rosi ostáva otrasený ležať na trávniku. Vyzerá to na kŕč.

86

Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Carlos Bacca.

85

Lopta sa nachádza v strede pola na kopačkách futbalistov AC Milána. Tí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu súpera.

83

Vyzerá to tak, že Crisetig bude v poriadku. Z postrannú čiaru odchádza po vlastných a už by sa rád pridal späť do hry.

82

Crisetig po súboji ostáva ležať na hracej ploche a potrebu pomoc tímu lekárnikov. Vďaka tomu FC Crotone natiahne troška čas a získajú cenné sekundy vo svoj prospech.

81

Striedanie v tíme FC Crotone: z ihriska odchádza Marcus Rohdén, prichádza Leonardo Capezzi.

80

Locatelli skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil presvišťal vedľa pravej tyčky. Bude z toho len odkop od bránky FC Crotone.

78

Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Matías Fernández, prichádza Lucas Ocampos.

77

Alex Cordaz musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Gerard Deulofeu. To sa mu podarilo a loptu má už vo svojej moci.

76

Držanie lopty je momentálne 62% v prospech hosťujúceho tímu a 38% v neprospech toho domáceho.

75

Gerard Deulofeu zahral priamy kop, ale obrana súpera si svoju prácu splnila a loptu upratala do bezpečia.

74

Fantastické zakončenie v podaní Gerarda Deulofeua! Ten z rohu veľkého vápna namieril tvrdý strelecký pokus ku vzdialenejšej žrdi, kde Alex Cordaz vytiahol parádny zákrok, čím sa nenechal prekonať.

73

Juraj Kucka mäkkučkým centrom z ľavej strany ihriska hľadal niekoho v šestnástke. Našiel len rukavice Alex Cordaza, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.

72

Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky. Jeden z hosťujúcich hráčov sa dopustil útočného faulu.

71

Centrovanú loptu z rohu ihriska poslal Suso, ale lopty sa ľahkým zákrokom zmocnil Alex Cordaz.

70

Tak napokon nie! Striedanie v tíme FC Crotone: z ihriska odchádza Federico Ceccherini, prichádza Noë Dussenne.

69

Hraje prerušená. Ešte pred realizáciou rohového kopu ostáva ležať na trávniku jeden z domácich hráčov. Už k nemu beží tím lekárov, ale vyzerá to tak, že bude v poriadku a v hre bude pokračovať aj naďalej bez nejakého zdravotného obmedzenia.

68

AC Miláno si po nevydarenom centri vybojovala možnosť skórovať po rohovom kope.

67

Futbalisti domáceho celku sa opäť usadili na polovici súpera, kde sa snažianiečo vymyslieť.

66

Lapadula sa rýchlosťou svetla rútil do útoku. Priviezol loptu až na hranicu veľkého vápna, kdesa elegantným spôsobom snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča. To mu však nevyšlo a o loptu jeho tím prišiel.

64

Už to vyzeralo tak, že sa jeden z hosťujúcich hráčov dostane skrz trojicu brániacich hráčovdo šestnástky súpera, ale v poslednom momente mu loptu vypichol jeden z nich.

63

Alex Cordaz s ľahkou prácou. Juraj Kucka sa ocitol nestrážený, keď si zbehol na prihrávku, ale vystrelil len rovno do stredu bránky po zemi a rukavice gólmana boli pripravené.

62

62. Gerard Deulofeu (ACM)

62

K rohovej zástavke sa postavil Adrian Stoian, ktorý poslal prudký center medzi brániacich hráčov súpera. Jeden z nich loptu zachytil a okamžite založil rýchly protiútok.

61

V posledných minútach sú to práve domáci, kto je v útoku aktívnejším. Crotone si dokázalo vytvoriť menší tlak. Nechajme sa prekvapiť, či toho dokážu využiť. FC Crotone bude pokračovať rohovým kopom.

60

Matias Fernández sa po rohovom kope rozbehol k odrazenej lopte, ale jeden z obrancov ho predbehol a odvracia nebezpečenstvo.

59

Po zblokovanom pokuse bude AC Miláno zahrávať rohový kop.

58

Skvelá obranná činnosť v podaní Calabriu, ktorý dokázal zničiť rozbiehajúci sa útok súpera a tak zabrániť hocikomu zakončiť.

57

Barberis poslal do šestnástky súpera mäkkučký center, ktorý však našiel len hlavu pozorného Palettu, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.

56

Trotta sa v čase prihrávky nachádzal vo veľmi tesnom ofsajde. Pri lopte tak bude súper.

55

Adrian Stoian sa prezentoval nepresným rohovým kopom do šestnástky. Jeho centrovaný pokus zachytil jeden z brániacich hráčov.

54

Striedanie v tíme FC Crotone: z ihriska odchádza Andrea Nalini, prichádza Adrian Stoian.

53

FC Crotone si vďaka svojej útočnej aktivite vytvorilo rohový kop.

52

52. Gianluca Lapadula (ACM)

52

Lapadula zahodil zlatú príležitosť! Dostal milimetrovú prihrávku do malého vápna, odkiaľ nedokázal skórovať. Gólman sa nachádzal mimo bránky, ale zastúpil ho jeden z brániacich hráčov, ktorý tento pokus dokázal zachytiť.

50

50. Gabriel Paletta (ACM) - 1:1

50

AC Miláno dalo gól!
GABRIEL PALETTA stál v správnom čase na správnom mieste, keď sa mu presne na kopačku odrazil hlavičkový pokus jeho spoluhráča a potom už nemal väčšie problémy poslať loptu do odkrytej bránky súpera približne z jedného metra.
Asistenciu si pripisuje Juraj Kucka.

50

AC Miláno bude zahrávať rohový kop.

49

Calabria skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý pokus bol zrazený a následne gólmanom zachytený.

48

48. Marcello Trotta (COE)

48

Fantastický zákrok Donnarummy, ktorý dkázal zachytiť prudký projektil strielajúceho Marcella Trottu približne z jedenástich metrov. To bola obrovská príležitosť!

47

Futbalisti AC Milána sa hneď z úvodu tlačia na polovicu súpera, kde by sa radi vrátili k tlaku, ktorý si vytvorili na konci prvého polčasu.

46

Začal sa druhý polčas.
Priebeh prvého polčasu možno označiť ako veľmi atraktívny. Videli sme množstvo šancí a zaujímavých situácii na oboch stranách. Stretnutie je zatiaľ veľmi vyrovnané. FC Crotone bol z úvodu lepším tímom, ale AC Miláno sa zobudilo až na konci prvého polčasu, kde Suso zahodil dva obrovské príležitosti. Domáci futbalisti zatiaľ perfektne bránia a svojmu súperovi dávajú len minimum priestoru na hracej ploche. Sústredia sa viac na zadné rady a udrieť sa snažia z rýchlych protiútokov. No a hostia vsadili na kombinačný štýl hry. Dúfajme, že druhý polčas sa bude niesť v rovnakom duchu a dočkáme sa aj ďalších gólov.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť ešte jednu minútu navyše.

45

Suso sa stavia k rohovému kopu a loptu posiela do húštiny tiel v pokutovom území. Pri lopte je ale prvý obranca súpera a loptu odvracia.

44

44. Suso (ACM)

44

Suso bol zapojený v ďalšej veľkej príležitosti! Svojim rýchlym pohybom dokázal oklamať brániaceho hráča, ale jeho strelecký pokus dokázal Cordaz končekami prstov poslať na rohový kop.

43

Žltú kartu dostáva Gerard Deulofeu (AC Miláno), ktorý sa snažil zasimulovať pokutový kop. To mu však hlavný arbiter nezožral a dokonca ho ocenil žltou kartou.

42

Suso zahral rohový kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia.

41

41. Suso (ACM)

41

Obrovská príležitosť na opačnej strane! Suso sa dokázal uvoľniť a zakončiť z väčšieho uhlu. Jeho strelecký pokus namieril tesne pod brvno. Cordaz jeho úmysel prečítal a skvelým zákrokom loptu vytesnil na rohový kop.

40

Trotta si spracoval center svojho spoluhráča a ihneď zakončil v case, keď sa nachádzal v šestnástke súpera. Jeho strelecký pokus dokázal zblokovať jeden z brániacich hráčov.

39

Suso namieril loptu z rohového kopu do pokutového územia, ale jeden z brániacich hráčov bol pri nej ako prvý.

38

Zástavka letí hore a rozhodca signalizuje postavenie mimo hry, v ktorom sa ocitol Gerard Deulofeu.

36

Domáce publikum sa búri. Zdalo sa im, že sa v čase prihrávky Suso nachádzal v ofsajdovom postavení. Hlavné slovo má však v tomto prípade postranný rozhodca, ktorý necháva hru pokračovať bez prerušenia.

35

Máme čas na malé štatistické okienko. Pomer striel v dnešnom zápase je následovný: 6:0.

34

Lapadula sa po súboji ocitol na hracej ploche. Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý uznal zákrok ako nedovolený. Jeden z domácich hráčov sa dopustil útočného faulu.

33

Opäť sa hraje na polovici AC Milána, kde sa nasťahovali domáci futbalisti, ktorí sa svojimi krátkymi prihrávkami snažia nájsť medzery v defenzíve súpera, ktoré by využili k vytvoreniu lepšej streleckej pozície.

32

Andrea Falcinelli sa v čase prihrávky ocitol v ofsajdovej pasci súpera.

31

Počas celého stretnutia sledujeme parádny výkon domácej defenzívy, ktorá pokračuje vo svojich výkonoch z posledných zápasov. Svojho súpera dnes nepustila takmer k ničomu.

30

Asistent rozhodcu dvíha zástavku. Marcus Rohden sa ocitol v ofsajdovom postavení.

29

Lorenzo Crisetig sa pokúsil prekvapiť Donnarummu strelou spoza obrancov. To by sa mu možno aj podarilo, ak by toto zakončenie prešlo.

28

Vangioni si svoj priestor perfektne postrážil a nepustil svojho súpera dopredu. Skvelá práca. Pri lopte sú hostia, ktorí majú výhodu outového vhadzovania.

26

Žltú kartu dostáva Lorenzo Crisetig (FC Crotone). To si vyslúžil za držanie.

26

Góóól! No moment, tak nie. Andrea Falcinelli dokázal poslať loptu až do siete, ale podľa verdiktu postranného arbitra sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení. Gól nie je platný!

25

Hra bola na malý okamžik prerušená, ale už je všetko v poriadku a v hre sa pokračuje ďalej.

24

Juraj Kucka sa po súboji ocitol na hracej ploche so škaredou grimasou na tvári. Vyzerá to tak, že on bol tým faulujúcim hráčom, za čo si vyslúži aj žltú kartu.

23

Palleta sa postavil ku rohovej zástavke a zvolil možnosť krátkeho rozohrania. Nasledoval center do šestnástky Crotone, kde stál pripravený obranca, ktorý loptu upratal.

22

AC Miláno si dokázalo vybojovať ďalší rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, či tento bude tým úspešným.

21

Už to vyzeralo tak, že sa Deulofeu dostane do samostatného úniku, ale v poslednej chvíli mu loptu z kopačky vypichol všadeprítomný Ceccherini.

20

Palleta bol tým mužom, ktorý sa postavil k voľnému kopu po nedovolenom zákroku Giana Marca Ferrariho, ale jeho centrovaný pokus skončil len na kopačke protihráča.

19

Žltú kartu dostáva Gian Marco Ferrari (FC Crotone).

19

Trotta sa individuálnym spôsobom tlačil do pokutového územia súpera. Ten sa však v kľúčovom momente pošmykol a o loptu prišiel.

18

Trotta bol zapojený v ďalšom útočnom snažení svojho tímu. Jeho hlavičkové zakončenie nebolo veľmi presné a tak Donnarumma nemusel zasahovať.

17

Exekútor rohového kopu celú situáciu vyriešil krátkou rozohrávkou, čo znamená, že jeho tím môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej aktivite.

16

AC Miláno si vďaka svojej útočnej aktivite vytvorilo rohový kop.

15

Držanie po pätnástich minutách je 63% v prospech AC Milána a 37% v neprospech Crotone. Napriek tomu je stále domáci celok vo vedení.

14

Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Donnarummy, ktorý loptu dokázal podržať a poslať vedľa stojacemu spoluhráčovi.

13

Futbalisti Milána sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak.

12

Hosťujuci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.

10

Hostia sa snažia usadiť na polovici súpera, ale aztiaľ sa im to veľmi nedarí. Je pravda, že domáca defenzíva zatiaľ funguje na vybornú a svojho súpera nepúšťajú do vážnejších situácii.

9

9. Marcello Trotta (COE) - 1:0

9

Tím Crotone práve strelil gól!
MARCELLO TROTTA si zbehol do pokutového územia, kde si zbehol pre loptu, ktorú následne prízemnou strelou poslal až za chrbát gólmana. Stav stretnutia je otvorený 1:0!
Asistenciu si pripisuje Andrea Nalini.

8

Do veľkej príležitosti sa dostal Diego Falcinelli, ktorý predviedol perfektné spracovanie a následne zakončil z väčšej vzdialenosti. Jeho strelecký pokus si to namieril pár metrov od ľavej konštrukcie bránky.

7

Lorenzo Crisetig zahráva rohový kop a posiela pekný center do šestnástky. Obrana súpera ja v strehu a lopta tak putuje do zóny bezpečia.

6

Obrana súpera efektne získala loptu a zmarila tak nebezpečenstvo po predošlom centri, ktorý poslal Marcus Rohden. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť Crotone.

5

Andrea Barberis sa snažil uvoľniť cez dvojicu brániacich hráčov. To sa mu však nepodarilo a o loptu prišiel.

4

Lorenzo Crisetig nacentroval z rohového kopu. Gianluigi Donnarumma je v pohotovosti a vystavuje tak červenú hroziacemu nebezpečiu.

3

Rohový kop, ktorý zahral Andrea Barberis, odvrátila obrana súpera. Crotone zahrá rohový kop.

2

Vskutku pekný futbalový moment. Andrea Barberis zahral priamy kop zo sľubnej pozície. Pokus ale gólom nekončí vďaka výbornému zákroku brankára. Arbiter fúkol do píšťalky a Crotone získava kop od rohovej zástavky.

1

FC Crotone malo výhodu úvodného výkopu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Crotone: Cordaz – Rosi, Ceccherini, Ferrari, Martella – Rohdén, Barberis, Crisetig, Nalini – Falcinelli, Trotta.
Náhradníci: Festa – Claiton, Stoian, Kotnik, Cuomo, Dussenne, Tonev, Acosty, Capezzi, Sampirisi, Suljić, Tochukwu Nwankwo.

AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria, C. Zapata, Paletta, Vangioni – Kucka, Locatelli, M. Fernández – Suso, Lapadula, Deulofeu.
Náhradníci: Storari – Honda, Ocampos, G. Gomez, A. Poli, Montolivo, Zucchetti, Cutrone, Bacca, Pašalić, Bertolacci.

Rozhodca: Luca Banti.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 35. kolo Serie A, kde domáci klub FC Crotone privíta na svojom trávniku AC Miláno. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

FC CROTONE: Futbalisti tohto celku sa momentálne nachádzajú na nepeknej 18. priečke, ktorá im zatiaľ zaručuje zostup do nižšej ligy. Na sedemnáste Empoli strácajú päť bodov. Na svojom konte majú 24 bodov. To sa im podarilo po šiestich víťazstvách, šiestich remízach a po dvadsaťjeden porážkach. Svojim súperom dokázali vsietiť 28 gólov, ale aj 53 inkasovať. Crotone ťahá peknú sériu. Posledné štyri stretnutia neprehrali a dokázali získať až 10 bodov. Vybojovali plný počet bodov v zápase proti Chievu, Interu Miláno, Samdorii a remízu uhrali s Turínom. V poslednom stretnutí si poradili v Samdorii, kde sa jedným gólom prezentoval Falcinelli a v 80. minúte svojim presným zásahom rozhodol zápas Simy, ktorý stanovil výsledok 2:1.

AC MILÁNO: Hráči Milána figurujú na 6. mieste so ziskom 58 bodov. Na 5. priečku, ktorá by im zaručovala Európsku ligu strácajú až 6 bodov. Do konca aktuálneho ročníka zostáva ešte päť kôl, v ktorých môžu získať ešte 15 bodov. V tabuľke im svieti sedemnásť víťazstiev, sedem remíz a deväť prehier. Svojim súperom dovedna nasúkali 50 gólov, ale aj 37 inkasovali. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorých nepotešili prekvapivou porážkou v zápase proti Empoli. Zápas sa skončil výsledom 1:2. Jediným šťastným strelcom domácich sa stal v 72. minúte Lapadula, ktorý len kozmeticky upravil nepriaznivý stav stretnutia. V zlom svetle sa ukázal Suso, ktorý nedokázal v 59. minúte premeniť pokutový kop.

Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

FC Crotone – AC Miláno

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 9. Trotta – 50. Paletta

Karty:   19. Ferrari (COE), 26. Crisetig (COE), 90+4. Falcinelli (COE) – 24. Kucka (ACM), 43. Deulofeu (ACM)   90+6. Kucka (ACM)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:13.

FC Crotone: Cordaz – Rosi, Ceccherini (70. Dussenne), Ferrari, Martella – Rohdén (81. Capezzi), Barberis, Crisetig, Nalini (54. Stoian) – Falcinelli, Trotta.
Náhradníci: Festa – Claiton, Stoian, Kotnik, Cuomo, Dussenne, Tonev, Acosty, Capezzi, Sampirisi, Suljić, Tochukwu Nwankwo.

AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria, C. Zapata, Paletta, Vangioni (90+1. G. Gomez) – Kucka, Locatelli, M. Fernández (78. Ocampos) – Suso, Lapadula, Deulofeu (86. Bacca).
Náhradníci: Storari – Honda, Ocampos, G. Gomez, A. Poli, Montolivo, Zucchetti, Cutrone, Bacca, Pašalić, Bertolacci.

Rozhodca: Luca Banti