Menu

Futbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Arsenal FC

0:2

koniec (0:0)

10.05.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • 26. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

: 3.7 3.8 2.38

Kým v prvom polčase dohrávky 26. kola Premier League medzi Southamptonom a Arsenalom FC mali o niečo viac z hry domáci futbalisti, tak v druhá polovica stretnutia jednoznačne patrila favorizovaným Kanonierom. Tí sa dostali do vedenia po hodine hry, keď sa presadil Alexis Sánchez. Druhý gól pridal striedajúci Olivier Giroud. The Gunners si tak do tabuľky pripísali veľmi dôležité víťazstvo, vďaka ktorému sa dostávajú na piate miesto o bod pred Manchester United. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera! (22:40:18)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

V poslednej minúte vidí ešte žltú kartu aj Héctor Bellerín, zápas sa však už len dohráva.

90+2

Vznikol z toho protiútok pre Southampton, ktorý sa ale znova skončil len nepresným zakončením Manola Gabbiadiniho.

90+1

Tak toto bola veľká parádička od dvojice Sánchez-Giroud. Čiľan odovzdal loptu francúzskemu kanonierovi, ktorý ju chcel však ešte vtipnou pätičkou posunúť na Aarona Ramseyho.

90

Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.

90

Hráči Arsenalu teraz zvýšili tlak na rozohrávku Southamptonu, čo vyústilo až do nedovolného zákroku Shanea Longa na Francisa Coquelina.

89

Arsenal poslednýkrát strieda. Z ihriska odchádza evidentne vyčerpaný Mesut Özil, ktorý prepúšťa svoje miesto na posledné okamihy zápasu Francisovi Coquelinovi.

88

Southampton postupne vrhá všetky svoje sily do útoku, zatiaľ si však v druhom polčase nevypracoval žiadnu príležitosť, ktorá by mohla znamenať zníženie neprizanivého stavu.

87

Jay Rodriguez centroval do pokutového územia, tam ale Manola Gabbiadiniho dobre postrážil Rob Holding. Akcia Southamptonu napriek tomu pokračovala, Oriol Romeu vyzval na zakončenie Sofianea Boufala. Aj tentokrát sa to však skončilo len na bočnej sieti brány Petra Čecha.

86

Center kapitána Stevena Davisa však znova nenašiel ani jedného z jeho spoluhráčov, skončil sa dokonca až autovým vhadzovaním pre Arsenal.

85

Nacho Monreal teraz mierne zaváhal v bránení Sofianea Boufala, a tak hlavný rozhodca Jonathan Moss ponúka štandardnú situáciu mužstvu zo St Mary´s Stadium.

83

83. Olivier Giroud (ARS) - 0:2

83

Arsenal FC dal gól! Pekná akcia Arsenalu. Hostia sa usadili pred pokutovým územím súpera, Alexis Sánchez centrom našiel hlavu Aarona Ramseyho, ten ešte vrátil loptu OLIVIEROVI GIROUDOVI a Francúz presnou hlavičkou po druhý raz prekonáva Frasera Forstera.

82

Loptu do pokutového územia posielal Mesut Özil, pred Shkodranom Mustafim ju na ďalší rohový kop upratal Jack Stephens.

81

Hra je v týchto momentoch pomerne rozkúskovaná. Po faule približne v strede poľa budú futbalisti Arsenalu zahrávať štandardnú situáciu.

80

Striedanie na oboch stranách. Z ihriska schádza hosťujúci Danny Welbeck, ktorý dnes nepredviedol ideálny výkon a svoje miesto na záverečných pár minút prepúšťa Olivierovi Giroudovi. Domáci kouč sťahuje z ihriska Dušana Tadića, ktorého nahrádza Jay Rodriguez.

79

Sympatickou individuálnou akciou sa prezentoval nový muž na hracej ploche Sofiane Boufal. Ten sa peknou prácou s loptou zbavil až štvorice súperov, následne však nedokázal namieriť presne.

78

Od rohovej zástavky centroval Mesut Özil, Nacha Monreala však do hlavičkového zakončenia nepustil Oriol Romeu.

77

Tentokrát sa už Ryan Bertrand k lopte dostal, po jeho centri loptu pred Manolo Gabbidinim do bezpečia upratal Shkodran Mustafi. Arsenal založil rýchly protiútok, z ktorého vyťažil aspoň rohový kop.

76

Pokračujeme ďalej. Cédric Soares chcel založiť spoluprácu s ďalším krajným obrancom Ryanom Bertrandom, jeho nákop na ľavu stranu však bol nepresný.

75

Napriek tomu sa chvíľu nehralo, keďže tak Jošida, ako aj Mustafi museli byť ošetrovaní aj priamo na hracej ploche.

74

Tak toto nebol vôbec príjemný pohľad. Z pravej strany centroval do pokutového územia Sofiane Boufal, do hlavičkového súboja sa dostali Maja Jošida so Shkodranom Mustafi. Obaja stopéri sa zrazili hlavami, vyzerá to však, že by mali byť v poriadku.

73

Sofiane Boufal zrýchlil po ľavej strane, ušiel aj Mesutovi Özilovi, ktorý si proti nemu musel pomôcť nedovoleným zákrokom. Nemecký stredopoliar je ďalším hráčom s kartovým trestom v dnešnom dueli.

72

Hráči Southamptonu vrhajú všetky sily do útoku, teraz sa však Cédric Soares nepresadil cez Nacha Monreala. Po následnom centri z pravej strany sa ale k hlavičke dostal Manolo Gabbiadini.

70

Nepresná hlavička bola poslednou akciou Jamesa Warda-Prowsea v dnešnom zápase. Na jeho miesto totiž nastupuje Sofiane Boufal. Na ihrisku už neregistrujeme ani Nathana Redmonda, ktorého vystriedal Shane Long.

69

Napokon z toho vznikol zaujímavý center z kopačky Ryana Bertranda, po ktorom hlavičkoval v dobrej pozícii tesne nad bránu hostí James Ward-Prowse.

69

Konečne si môžu obrancovia domáceho tímu trochu vydýchnuť. The Saints totiž držia loptu vo svojej moci a hľadajú priestor, ktorým by dostali loptu do blízkkosti brány Petra Čecha.

68

Od vedúceho gólu prebrali absolútne iniciatívu v zápase futbalisti Arsenalu. Defenzíva Southamptonu teraz musí riešiť jeden center za druhým.

67

Po tejto štandardnej situácii sa k odrazenej lopte dostal na hranici pokutového územia Granit Xhaka, napriahol a Fraser Forster mal čo robiť, aby jeho pokus vyrazil. Následná dorážka Shkodrana Mustafiho už neplatila pre Nemcov ofsajd.

66

Héctor Bellerín je od svojho príchodu na ihrisko mimoriadne aktívny. Teraz aj vďaka svojej rýchlosti vybojoval po zásahu Ryana Bertranda rohový kop pre Arsenal.

65

Alexis Sánchez sa teraz trochu čudoval, že hlavný rozhodca Jonathan Moss neodpískal štandardnú situáciu po jeho kontakte so Stevenom Davisom, domáci z toho vyťažili len protiútok zakončený nevydareným centrom Dušana Tadića.

64

Ďalší nepríjemný center od Héctora Bellerína, ktorý mal nájsť Dannyho Welbecka. Tentokrát to však pre domácu defenzívu všetko dobre dopadlo.

63

Southampton zatiaľ reaguje len ofsajdom, v ktorom sa ocitol útočník z Apeninského polostrova Manolo Gabbidini.

62

Futbalistov zo severu Londýna vedúci presný zásah nabudil, ďalšia lopta od Mesuta Özila však nebola taká presná, ako by si Alexis Sánchez predstavoval.

61

Arsenal tak dosiahol veľmi dôležitý vedúci gól, ktorý ho výrazne priblížil k zisku pre Kanonierov takmer existenčných troch bodov.

60

60. Alexis Sánchez (ARS) - 0:1

60

Arsenal FC dal gól! Presne v momente, keď uplynula hodina hry, sa favorizovaný Arsenal dostáva do vedenia. ALEXIS SÁNCHEZ ukázal svoje veľké individuálne majstrovstvo, keď si prebral prihrávku na úrovni pokutového územia, zbavil sa dvojice súperov a nekompromisne zakončil.

59

Alexisovi Sánchezovi dnes zatiaľ vôbec nevychádzajú kombinácie so spoluhráčmi v tých najdôležitejších momentoch. Ani teraz "neprepasíroval" loptu na Granita Xhaku.

58

Nathan Redmond chcel pohybom oklamať Aarona Ramseyho, čo sa mu takmer aj podarilo, nebyť nedovoleného zákroku waleského stredopoliara.

57

Héctor Bellerín preniesol hru doprava na Alexisa Sáncheza, ten sa však v tejto situácii zachoval trochu sebecky, keď namiesto prihrávky na jedného zo svojich spoluhráčov zvolil strelu z osi ihriska, ktorou trafil len Maju Jošidu.

57

Dušan Tadić si narazil loptu s Nathanom Redmondom, následne však proti nemu kvalitne načasovaným sklzom zasiahol Shkodran Mustafi.

56

Na ľavej strane ofenzívy Southamptonu sa k lopte prepracoval Manolo Gabbiadini. Aj tento jeho center však bol "malinou" pre tak skúseného gólmana, akým je Petr Čech.

55

Alexis Sánchez nakopával loptu "do ohňa", tam však Mesut Özil v ťažkej pozícii nedokázal dôraznejšie zakončiť.

54

Southampton chcel znova zaútočiť po ľavej strane, jeden z asistentov hlavného rozhodcu si však všimol ofsajdové postavenie Nathana Redmonda.

53

Tak toto si bude kapitán Sotonu Steven Davis asi vyčítať. Domáci totiž predviedli rýchlu kombináciu, ktorá sa však skončila potom, čo Davis namiesto strely zvolil center na Dušana Tadića, ktorý bol navyše ešte aj nepresný.

52

Granit Xhaka zaujímavou dlhou loptou hľadal rozbehnutého Alexisa Sáncheza, pred ním však do autu odkopol loptu Jack Stephens.

51

Po postupnej rozohrávke sa napokon k centru dostal Héctor Bellerín, zakončoval Aaron Ramsey, lopta však mierila len vedľa ľavej žrde brány Frasera Forstera.

50

Útok Kanonierov sa síce skončil nepresným centrom Kierana Gibbsa, z následnej aktivity Mesuta Özila však hostia vyťažili štandardnú situáciu.

49

Videli sme aj prvý nedovolený zákrok v druhej štyridsaťpäťminútovke, keď James Ward-Prowse pomerne nepríjemne zasiahol vo výskoku tvár Nacha Monreala.

48

Vyviezť loptu na polovicu Southamptonu sa snažil Alexis Sánchez, stroskotal však už v stredovom kruhu, a tak sú znova na rade Svätí.

47

Domáci futbalisti v úvodných desiatkach sekúnd súperovi z Londýny takmer ani nepožičali loptu. Manévrujú s ňou však v pomerne veľkej vzdialenosti od pokutového územia.

46

Aj v druhom polčase sa o prvý strelecký pokus postarali hráči Southamptonu. Kapitánovi Stevenovi Davisovi však ani tentokrát lopta nesadla na pravačku úplne podľa predstáv a poslal ju len na tribúnu za bránou Petra Čecha.

46

Druhý polčas sa začal rozohrávkou domácich. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov počas prestávky do svojej zákaldnej zostavy nezasahoval, a tak jediným novým hráčom na hracej ploche zostáva Héctor Bellerín, ktorý už v úvodnej časti hry vystriedal zraneného Alexa Oxladea-Chamberlaina.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas dohrávky anglickej Premier League medzi domácim Southamptonom a Arsenalom neprinieslo žiadne okulahodiace futbalové predstavenie. O niečo viac hry však mali predsa len trochu prekvapujúco domáci futbalisti. Tí si aj vypracovali najväčšiu gólovú príležitosť úvodného dejstva, keď Nathan Redmond strelou z veľkej diaľky preveril Petra Čecha. Verme, že sa v druhom polčase dočkáme nielen viacerých zaujímavých momentov aj gólov na jednej či druhej strane.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

O ďalšie zakončenie sa ešte pokúšal Granit Xhaka, toho ale k strele zvnútra pokutového územia nepustil dobre postavený Maja Jošida.

45+2

Arsenal znova rýchlo vyrazil do protiútoku, center Héctora Bellerína bol však príliš prudký na to, aby ho mohol Danny Welbeck zasiahnuť a ohroziť tak bránu domácich.

45+1

Nadstavený čas otvoril svojou aktivitou Nathan Redmond, proti ktorému ale dobre zapracoval Héctor Bellerín, ktorý dokonca vybojoval autové vhadzovanie pre svoj tím.

45

Nadstavovať sa budú dve minúty.

45

Po následnej štandardnej situácii sa síce dostal k hlavičke Shkodran Mustafi, tá však nenarobila Fraserovi Forsterovi žiadne problémy.

44

Hráči Arsenalu vyrazili do rýchleho protiútoku, Danny Welbeck si chcel obhodiť Jamesa Warda-Prowsea, ktorý ho však fauloval, za čo vidí žltú kartu.

43

Southampton mal v krátkom časovom slede k dispozícii dva rohové kopy. Po tom druhom z nich sa síce domáci usadili pred pokutovým územím, nič nebezpečné však nevymysleli.

42

Pekný futbalový moment! Nacho Monreal zaváhal v rozohrávke, lopta sa dostala až k Nathanovi Redmondovi, ktorý krásnou strelou pod brvno poriadne preveril pripravenosť Petra Čecha.

41

Manolo Gabbiadini sa nepresadil ani tentokrát, keď jeho individuálnu snahu na pravej strane prerušil Kieran Gibbs.

40

K lopte sa postavil Talian Manolo Gabbiadini. Svojou ľavačkou síce obstrelil hradbu tiel hráčov súpera, lopta však skončila ďaleko vedľa brány Petra Čecha.

39

Dušan Tadić to spravil veľmi šikovne, keď si chcel obhodiť Shkodrana Mustafiho. Nemecký obranca Arsenalu ho však v snahe zasiahnuť loptu v sklze zasiahol do členka a Southampton tak má k dispozícii veľmi zaujímavú štandardnú situáciu.

38

Southampton ale naďalej potvrdzuje, že v doterajšom priebehu zápasu mal oveľa viac hry. Rob Holding musel odvracať ďalšiu nakopávanú loptu na rohový kop. Ten sa však Jamesovi Wardovi-Prowseovi vôbec nevydaril a skončil sa len autovým vhadzovaním pre Arsenal.

37

Tak teraz mali hostia aj trochu šťastie. Do ich šestnástky totiž namierila dlhá lopta z kopačky Ryana Bertranda. Manolo Gabbiadini ale preváhal správny moment na zakončenie a napokon trafil len bočnú sieť brány Petra Čecha.

36

Tak toto sú veľké nepríjemnosti pre Arsenal. Z ihriska totiž musí pre zdravotné problémy odísť Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého nahradí Héctor Bellerín.

35

Kieran Gibbsa sa teraz trochu hnevá na hlavného rozhodcu Jonathana Mossa, ktorý nepískal po jeho súboji so Cédricom Soaresom.

34

Tempo hry nám trochu stúplo. Arsenal sa dopracoval k ďalšiemu rohovému kopu, no defenzíva Southamptonu opäť nepustila mierne favorizovaného súpera k do priameho zakončenia.

33

Zaujímavé situácie na oboch stranách. Najskôr sa k centru cez Jacka Stepehnsa nedostal Alex Oxlade-Chamberlain a následne Petr Čech skryl vo svojej náruči loptu od Manola Gabbiadiniho.

32

Alexis Sánchez si narazil s Granitom Xhakom, následne sa chcel presadiť individuálne, no Maja Jošida ho k žiadnej nebezpečnej akcii nepustil.

31

Aktivita domácich pokračovala. K lopte sa už v pokutovom území dostal Dušan Tadić. Ten však tak dlho váhal so zakončením, až mu loptu z kopačky odkopol Granit Xhaka.

30

Zaujímavá príležitosť Southamptonu. James Ward-Prowse zrýchlil po pravej strane a jeho prudký center musela pred Manolom Gabbiadinim odpratávať na rohový kop dvojica Petr Čech.Shkodran Mustafi.

29

Shkodran Mustafi nakopoával vysokú loptu na doposiaľ veľmi nevýrazného útočníka Dannyho Welbecka, toho ale k ničomu vážnejšiemu nepustil Maja Jošida.

28

"Svätým" nevyšla kombinácia v strede poľa, čo využili hráči Arsenalu na rýchly protiútok. Spolupráca hviezdneho dua Alexis Sánchez- Mesut Özil sa však skončila nedorozumením a je z toho len autové vhadzovanie pre domáci tím.

27

Southampton zostáva v držaní lopty. Svoje defenzívne povinnosti si však tentokrát veľmi dobre splnil aj Nacho Monreal, ktorý zblokoval center Cédrica Soaresa do autu.

26

Shkodran Mustafi vystúpil z defenzívnej línie, aby dobrým defenzívnym zákrokom prerušil individuálnu akciu Oriol Romeua.

25

A znova rýchly Alex Oxlade-Chamberlian. Anglický krídelník teraz centroval už takmer z úrovne bránkovej čiary, Fraser Forster však nemal problém túto situáciu vyriešiť.

24

Domáce mužstvo z tejto kombinácie nič nevymyslelo, a tak dalo príležitosť zaútočiť znova Londýnčanom. Nacho Monreal na chvíľu zazmätkoval, keď príliš váhal s prihrávkou na Shkodrana Mustafiho, pred Wardeom-Prowseom však svoju chybu stihol napraviť.

23

James Ward-Prowse roztiahol hru doprava na Cédric Soaresa, ten však svojim centrom trafil len Shkodrana Mustafiho. Southampton napriek tomu zostáva pri lopte.

22

Tentokrát Alexis Sánchez dobre videl na ľavej strane rozbehnutého Kierana Gibbsa. Ofenzívny bek Londýnčanov však mal veľké problémy so spracovaním prihrávky, a tak mu lopta ušla mimo ihriska.

21

Alexis Sánchez je v dnešnom zápase zatiaľ pomerne nevýrazný, no tentokrát ukázal svoje individuálne majstrovstvo. Uvoľnil sa okolo dvojice protihráčov a vypýtal si nedovolený zákrok v blízkosti rohovej zástavky.

20

Zatiaľ asi najzaujímavejší momement zápasu. Po osi Ramsey-Özil sa lopta dostala k Alexovi Oxladeovi Chamberlainovi, ten však ľavačkou z pomerne výhodnej pozície napálil len Jacka Stephensa.

19

Z hráčov Arsenalu je dnes zatiaľ na pravej strane stredu poľa najaktívnejší Alex Oxlade-Chamberlian, ani jeho dnes už štvrtý či piaty center do pokutového územia však nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov, a tak situáciu bez problémov vyriešil Fraser Forster.

18

Manolo Gabbiadini zrýchlil okolo Roba Holdinga, pokúsil sa centrom pred Petra Čecha nájsť Dušana Tadića, gólman Arsenalu však situáciu dobre prečítal a loptu skryl vo svojej náruči.

17

Alex Oxlade-Chamberlain sa uvoľnil na pravej strane, nakopával loptu do pokutového územia, no tá sa k Mesutovi Özilovi nedostala.

16

Manolo Gabbiadini si už takmer spracoval dlhú loptu z hĺbky poľa, napokon sa k nej však nedostal, keď proti nemu dobre zapracoval Nacho Monreal.

15

Po tejto štandardnej situácii z pravej strany sa k strele už vo vnútri pokutového územia dostal Aaron Ramsey, tiesnený však trafil len bočnú sieť brány Frasera Forstera.

14

Arsenal ale pokračoval v aktivite, Aaron Ramsey nakopol jedného zo súperových hráčov. Hostia tak získavajú prvú možnosť zahrávať rohový kop.

13

Konečne sa podarilo Londýnčanom prekonať defenzívnu líniu domácich, center Alexa Oxladea-Chamberlaina z pravej strany však bol až príliš prudký, a tak sa Aaron Ramsey do šance nedostal.

12

The Saints naďalej pokračujú vo veľmi sympatickom aktívnom výkone. Okamžite po strane lopty napádajú rozhorávku súpera. To sa im teraz aj vyplatilo, napokon však z toho príležitosť nebola, keďže tam došlo k nedorozumeniu medzi Jamesom Wardom-Prowseom a Nathanom Redmondom.

11

Na opačnej strane zase zaujímavo spolupracovali Dušan Tadić s Ryanom Bertrandom, až kým ich kombináciu neprerušil dobrým defenzívnym zákrokom Granit Xhaka.

10

Aaron Ramsey sa chcel presadiť na ľavej strane individuálne, no jeho snaženie ukončil dobrou defenzívnou prácou pravý bek domácich Cédric Soares.

9

Futbalisti Arsenalu znova predvádzajú svoj typický futbal plný veľkého množstva prihrávok na čo najmenšom pristore, ani táto ich snaha však k ničomu zaujímavému neviedla.

8

Lopta letela od ľavej rohovej zastávky pomerne zaujímavo, Skákal na ňu Oriol Romeu, dopadla však mimo vymedzený priestor, a tak uvidíme odkop od brány Petra Čecha.

8

Nathan Redmond si narovnal loptu od ľavej postrannej čiary na os ihriska, napriahol a po teči Shkodrana Mustafiho bude mať Southampton k dispozícii prvý rohový kop.

7

Do pokutového územia Londýnčanov teraz leteli dva centre. Ani Ryan Bertrand, ani Cédric Soares však žiadneho zo svojich spoluhráčov nenašli.

6

Ofenzívna aktivita Arsenalu k ničomu neviedla, a tak sa opäť k slovu dostávajú domáci hráči. Jack Stephens však nakopol len Oxladea-Chamberlaina. Autové vhadzovanie pre Southampton.

5

Kanonieri naďalej držia loptu vo svojej moci. Alex Oxlade-Chamberlain hľadal dlhým nakopom Mesuta Özila, ktorého však postrážil Maja Jošida.

4

Až v týchto momentoch sa k lopte na dlhší časový úsek dostávajú aj hráči Arsenalu. Skúšajú to postupnou kombináciou, no zatiaľ nenašli medzeru v dobre sformovanej defenzíve Southamptonu.

3

Aj prvý strelecký pokus si pripusuje domáci tím. Do lopty sa z úctyhodnej vzdialenosti oprel kapitán Sotonu Steven Davis. Lopta mu však vôbec nesadla a skončila len na tribúne za Petrom Čechom.

2

Southampton začal veľmi aktívne. Nathan Redmond chcel chrbtom k bráne kolmicu z hĺbky poľa predĺžiť na Ryana Bertranda, no jeho snaha úspešná nebola.

1

Stretnutie sa začalo rozohrávkou hostí z Londýna. Prvá akcia však patrila domácim a Petr Čech sa musel mať hneď na pozore. Ryan Bertrand zrýchlil po ľavej strane a poslal do "malého vápna" prudký center. Defenzíva Arsenalu napokon všetko vyriešila.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu, Ward-Prowse – Tadić, Gabbiadini, Redmond.
Náhradníci: Hassen – Cáceres, Pied, Højbjerg, Boufal, S. Long, Jay Rodriguez.

Arsenal FC: Čech (C) – Holding, Mustafi, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Gibbs – Özil, Alexis Sánchez – Welbeck.
Náhradníci: Ospina – Gabriel, Bellerín, Coquelin, Iwobi, Giroud, Walcott.

Rozhodca: Jonathan Moss.
Vážení futbaloví fanúšikovia!

Anglická Premier League pomaly vrcholí, no okrem dvoch riadnych kôl sa v nej musí odohrať ešte niekoľko dohrávok. Jednou z nich je aj súboj pôvodne 26. kola medzi Southamptonom a Arsenalom FC. Ten sa na St Mary’s Stadium začína o 20:45.

SOUTHAMPTON FC

Southamptonu aktuálna sezóna vychádza pomerne slušne. Zatiaľ odohral 34 zápasov, nazbieral v nich 42 bodov, čo mu stačí na priebežnú 10. priečku. Prípadným dnešným víťazstvom by sa však The Saints dostali by sa až na ôsmu priečku. Ak sa v niečom zverencom známeho francúzskeho kouča Claudea Puela v tejto sezóne nedarí, tak je to strieľanie gólov. Doposiaľ ich nastrieľali len 39, čo je jedno z najnižších čísel v Premier League. Nemajú ani nejakého výrazného streleckého lídra. Ich najlepším strelcom je zatiaľ len šesťgólový Charlie Austin, ktorého však už od decembra minulého roka trápi zranenie. Na druhej strane, Southampton inkasoval 44-krát, čo sú porovnateľné čísla s tímami ako Everton, Liverpool či práve Arsenal. Mohlo by sa zdať, že „Svätým“ v poslednom čase trochu odišla forma. Na víťazstvo totiž čakajú už štyri duely, no treba pripomenúť, že hrali so súpermi toho najvyššieho kalibru. Podľahli Manchestru City či Chelsea, no v poslednom ligovom dueli s Liverpoolom dokázali vybojovať bod za bezgólovú remízu. V tomto zápase podržala svoj tím brankárska jednotka Fraser Forster, ktorý zneškodnil pokutový kop Jamesa Milnera. Claudeovi Puelovi robí pomerne veľké starosti zdravotný stav nielen už spomínaného Charlieho Austina, ale aj veľkej defenzívnej opory Virgila Van Dijka, ktorý sa pre zranenie na ihrisku nebojavil od konca januára.

ARSENAL FC

Arsenal má v posledných zápasoch tejto ligovej sezóny stále o čo hrať. Prvýkrát od sezóny 1997/1998 mu totiž hrozí, že bude chýbať v skupinovej fáze Ligy majstrov. Kanonierom momentálne po odohratí 34 zápasov patrí až 6. priečka so ziskom 63 bodov. Mužstvo skúseného Profesora Arsènea Wengera postrácalo až príliš veľa bodov či už v dueloch s papierovo slabšími súpermi alebo svojimi tradičnými rivalmi z TOP4. Ofenzíva Arsenalu však príčinou týchto problémov rozhodne nie je. The Gunners prekonali súperových brankárov v tejto sezóne už 66-krát. Najviac sa o to zaslúžil Čiľan Alexis Sánchez s 19 presnými zásahmi. Na druhej strane má však mužstvo zo severu Londýna pomerne veľké problémy v defenzíve, o čom svedčí aj 42 inkasovaných gólov. To je na tím, ktorý chce bojovať nielen o Ligu majstrov, ale aj o majstrovský titul, až príliš veľa. Ani aktuálna forma The Gunners nie je oslnivá. V lige z posledných piatich zápasov prehrali dvakrát, a to pomerne jednoznačne s Crystal Palace a veľkým rivalom Tottenhamom. Arsèneovi Wengerovi pravidelne robí veľké starosti zdravotný stav jeho zverencov. Momentálne však na listine zranených nájdeme „len“ trojicu hráčov, a to dlhodobo indisponovaného Santiho Cazorlu, Jeffa Reineho-Adélaidea a Shkodrana Mustafiho. Otázny je však štart aj v prípade dvojice Lucas Pérez a Granit Xhaka.

POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

Southampton – Arsenal 0:5
Arsenal – Southampton 0:2
Arsenal – Southampton 2:1
Arsenal – Southampton 0:0
Southampton – Arsenal 4:0
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Southampton FC – Arsenal FC

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 60. Alexis Sánchez, 83. Giroud

Karty:   44. Ward-Prowse (SOT) – 73. Özil (ARS), 90+3. Bellerín (ARS)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:5.

Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu, Ward-Prowse (70. Boufal) – Tadić (80. Jay Rodriguez), Gabbiadini, Redmond (70. S. Long).
Náhradníci: Hassen – Cáceres, Pied, Højbjerg, Boufal, S. Long, Jay Rodriguez.

Arsenal FC: Čech (C) – Holding, Mustafi, Monreal – Oxlade-Chamberlain (36. Bellerín), Ramsey, Xhaka, Gibbs – Özil (89. Coquelin), Alexis Sánchez – Welbeck (80. Giroud).
Náhradníci: Ospina – Gabriel, Bellerín, Coquelin, Iwobi, Giroud, Walcott.

Rozhodca: Jonathan Moss