Menu

Futbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Arsenal FC

0:2

koniec (0:0)

10.05.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • 26. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

: 3.7 3.8 2.38

Kým v prvom polčase dohrávky 26. kola Premier League medzi Southamptonom a Arsenalom FC mali o niečo viac z hry domáci futbalisti, tak v druhá polovica stretnutia jednoznačne patrila favorizovaným Kanonierom. Tí sa dostali do vedenia po hodine hry, keď sa presadil Alexis Sánchez. Druhý gól pridal striedajúci Olivier Giroud. The Gunners si tak do tabuľky pripísali veľmi dôležité víťazstvo, vďaka ktorému sa dostávajú na piate miesto o bod pred Manchester United. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera! (22:40:18)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

V poslednej minúte vidí ešte žltú kartu aj Héctor Bellerín, zápas sa však už len dohráva.

90+2

Vznikol z toho protiútok pre Southampton, ktorý sa ale znova skončil len nepresným zakončením Manola Gabbiadiniho.

90+1

Tak toto bola veľká parádička od dvojice Sánchez-Giroud. Čiľan odovzdal loptu francúzskemu kanonierovi, ktorý ju chcel však ešte vtipnou pätičkou posunúť na Aarona Ramseyho.

90

Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.

90

Hráči Arsenalu teraz zvýšili tlak na rozohrávku Southamptonu, čo vyústilo až do nedovolného zákroku Shanea Longa na Francisa Coquelina.

89

Arsenal poslednýkrát strieda. Z ihriska odchádza evidentne vyčerpaný Mesut Özil, ktorý prepúšťa svoje miesto na posledné okamihy zápasu Francisovi Coquelinovi.

88

Southampton postupne vrhá všetky svoje sily do útoku, zatiaľ si však v druhom polčase nevypracoval žiadnu príležitosť, ktorá by mohla znamenať zníženie neprizanivého stavu.

87

Jay Rodriguez centroval do pokutového územia, tam ale Manola Gabbiadiniho dobre postrážil Rob Holding. Akcia Southamptonu napriek tomu pokračovala, Oriol Romeu vyzval na zakončenie Sofianea Boufala. Aj tentokrát sa to však skončilo len na bočnej sieti brány Petra Čecha.

86

Center kapitána Stevena Davisa však znova nenašiel ani jedného z jeho spoluhráčov, skončil sa dokonca až autovým vhadzovaním pre Arsenal.

85

Nacho Monreal teraz mierne zaváhal v bránení Sofianea Boufala, a tak hlavný rozhodca Jonathan Moss ponúka štandardnú situáciu mužstvu zo St Mary´s Stadium.

83

83. Olivier Giroud (ARS) - 0:2

83

Arsenal FC dal gól! Pekná akcia Arsenalu. Hostia sa usadili pred pokutovým územím súpera, Alexis Sánchez centrom našiel hlavu Aarona Ramseyho, ten ešte vrátil loptu OLIVIEROVI GIROUDOVI a Francúz presnou hlavičkou po druhý raz prekonáva Frasera Forstera.

82

Loptu do pokutového územia posielal Mesut Özil, pred Shkodranom Mustafim ju na ďalší rohový kop upratal Jack Stephens.

81

Hra je v týchto momentoch pomerne rozkúskovaná. Po faule približne v strede poľa budú futbalisti Arsenalu zahrávať štandardnú situáciu.

80

Striedanie na oboch stranách. Z ihriska schádza hosťujúci Danny Welbeck, ktorý dnes nepredviedol ideálny výkon a svoje miesto na záverečných pár minút prepúšťa Olivierovi Giroudovi. Domáci kouč sťahuje z ihriska Dušana Tadića, ktorého nahrádza Jay Rodriguez.

79

Sympatickou individuálnou akciou sa prezentoval nový muž na hracej ploche Sofiane Boufal. Ten sa peknou prácou s loptou zbavil až štvorice súperov, následne však nedokázal namieriť presne.

78

Od rohovej zástavky centroval Mesut Özil, Nacha Monreala však do hlavičkového zakončenia nepustil Oriol Romeu.

Southampton FC – Arsenal FC

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 60. Alexis Sánchez, 83. Giroud

Karty:   44. Ward-Prowse (SOT) – 73. Özil (ARS), 90+3. Bellerín (ARS)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:5.

Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu, Ward-Prowse (70. Boufal) – Tadić (80. Jay Rodriguez), Gabbiadini, Redmond (70. S. Long).
Náhradníci: Hassen – Cáceres, Pied, Højbjerg, Boufal, S. Long, Jay Rodriguez.

Arsenal FC: Čech (C) – Holding, Mustafi, Monreal – Oxlade-Chamberlain (36. Bellerín), Ramsey, Xhaka, Gibbs – Özil (89. Coquelin), Alexis Sánchez – Welbeck (80. Giroud).
Náhradníci: Ospina – Gabriel, Bellerín, Coquelin, Iwobi, Giroud, Walcott.

Rozhodca: Jonathan Moss