Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Everton FC

3:1

koniec (2:0)

21.05.2017, 16:00 • Emirates Stadium, London • 38. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

: 1.5 5.85 8.5

Sezóna 2016/2017 v anglickej Premier League je na konci. Arsenal ju síce ukončil suverénnym výkonom a víťazstvom 3:1 nad bezduchým Evertonom, nebudú na ňu však spomínať v dobrom. Prvý raz po 20 rokoch totiž budú chýbať v skupinovej fáze Ligy majstrov a budú sa tak musieť uspokojiť len s účasťou v Európskej lige UEFA. Víťazstvo Kanonierov dnes svojimi presnými zásahmi zabezpečili Héctor Bellerín, Alexis Sánchez a v závere stretnutia parádnou strelou aj Aaron Ramsey. Za Everton znižoval z pokutového kopu Romelu Lukaku. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, z anglickej Premier League je to pre túto sezónu všetko! Majte ešte pekný zvýšok víkendu! (17:58:17)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Na opačnej strane nemusel zasahovať Petr Čech proti nepresnému streleckému pokusu Masona Holgatea.

90+3

Jedným zo smoliarov dnešného zápasu je rozhodne aj Danny Welbeck, ktorý dnes zahodil azda štyri či päť čistých gólových príležitostí. Aj v tomto momente ho vychytal skvelý Joel Robles.

90+2

Arsenal síce dnes podáva dnes skutočne kvalitný výkon, výsledky z ostatných štadiónov však naznačujú, že na postup do Ligy majstrov to tentokrát stačiť nebude.

90+1

90+1. Aaron Ramsey (ARS) - 3:1

90+1

Arsenal FC dal gól! Tak toto bola od Arsenalu nádherná bodka za celou sezónou. Domáci rozohrali rohový kop nakrátko, po postupnej kombinácii sa k lopte dostal na hranici pokutového územia AARON RAMSEY, ktorý nádhernou strelou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu brány Joela Roblesa!

90

Nadstavovať sa bude až päť minút.

90

Hráči Arsenalu sa v ofenzíve futbalom bavia. Aaron Ramsey po peknej kombinácii nabil Alexovi Iwobimu, ktorý trafil len Garetha Barryho a je z toho ďalší rohový kop pre domácich.

89

Petr Čech teraz trochu zariskoval, keď sa na hranici pokutového územia rozhodol skryť loptu vo svojich rukaviciach. Všetko však bolo v súlade s pravidlami.

88

Tak defenzíva Evertonu dnes podáva doslova rezignovaný výkon. Alex Iwobi sa teraz okolo Ashleyho Williamsa prehnal bez najmenších problémov, v čistej šanci ho však znova vychytal Joel Robles.

87

Aj z tejto štandardnej situácie Evertonu však vznikol protiútok Arsenalu, v ktorom bol znova zapojený Héctor Bellerín. Tentokrát však loptu na Alexa Iwobiho prestrčiť nedokázal.

86

Héctor Bellerín dnes po ihrisku skutočne lieta. Teraz zapracoval kvalitne aj v defenzíve, keď loptu pred Garethom Barrym odvrátil na ďalší rohový kop.

85

Ďalšie nedorozumenie v kombinácii Evertonu, využil to Héctor Bellerín, ktorý presným centrom našiel Alexa Iwobiho. Ten však trafil len Masona Holgatea a následný ďalší center Bellerína tesne minul Danny Welbeck.

84

Mason Holgate si vypýtal loptu na pravé krídlo, tam však proti nemu aj tentokrát dobre zapracoval Nacho Monreal. Bude sa odkopávať od brány Petra Čecha.

83

Posledné striedanie Evertonu. Pre dnešok dohral Enner Valencia, ktorého nahrádza na posledné okamihy Arouna Koné.

83

Gareth Barry našiel presnou vysokou loptou hlavu Romelua Lukakua, ktorý však ani tentokrát nenamieril tak, ako by si predstavoval.

82

Alex Iwobi má po svojom príchode na ihrisko dostatok síl. Teraz sa zbavil dvojice súperov, no v poslednom možnom momente ho ešte stihol odzbrojiť Morgan Schneiderlin.

81

Zaujímavo to teraz myslel Ross Barkley, ktorý posielal prudký center pred Petra Čecha, kde však Romelua Lukakua aj tentokrát postrážila dvojica Per Mertesacker-Rob Holding.

80

Enner Valencia sa individuálne neprasadil, a tak vyzval na center Leightona Bainesa. V pokutovom území dobre zapracoval Per Mertesacker a následne Mesut Özil dokonca vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.

79

Aaron Ramsey dnes hrá veľmi slušný zápas, teraz však spravil zbytočnú chybu pri jednoduchej kombinácii s Héctorom Bellerínom a Everton sa vydal do útoku, ktorý zakončil nepresným streleckým pokusom Enner Valencia.

78

Konečne sa Evertonu podarilo zatlačiť hráčov Arsenalu do hlbokej defenzívy a po niekoľkých zblokovaných strelách mali k dispozícii rohový kop. Hlavičkoval Phil Jagielka, trafil však len nad bránu Petra Čecha.

77

Héctor Bellerín chcel zrýchliť okolo Leightona Bainesa, no tentokrát bol úspešnejší hosťujúci futbalista.

76

V ofenzíve Evertonu je to naďalej bez nejakého prekvapivého nápadu, Ross Barkely vybojoval svojim prienikom len rohový kop. Hostia túto štandardnú situáciu rozohrali nakrátko, pálil Kevin Mirallas, no namieril len na tribúnu.

75

Skvelý Joel Robles drží svoj tím naďalej v hre o body z dnešného zápasu. Tentokrát znova vychytal v čistej šanci Mesuta Özila, na ktorého defenzíva Evertonu úplne zabudla.

74

Francis Coquelin chcel podporiť ofenzívu, no stroskotal na pozornom Masonovi Holgateovi, ktorý však loptu okamžite stratil.

72

Everton predviedol zdĺhavú kombináciu bez prekvapivého nápadu, k lopte sa tak dostal Aaron Ramsey, ktorého nedovoleným zákrokom zastavil Leighton Baines. Aj on z dnešného zápasu odíde so žltou kartou na svojom konte.

71

Po pravom krídle sa pokúsil zrýchliť Kevin Mirallas, no ten sa znova nepresadil okolo dnes zatiaľ dobre pozične pracujúceho Nacha Monreala.

70

Posledné desiatky sekúnd sa na trávniku nedeje takmer nič, lopta sa od Petra Čecha bez väčšieho vzruchu presunula až k Joelovi Roblesovi, ktorý tak môže vykopávať.

69

Romelu Lukaku dnes síce skóroval z pokutového kopu, inak však od svojich spoluhráčov dostáva veľmi málo takých lôpt, aké by si tento belgický kanonier predstavoval. Podobne tomu bolo aj teraz, keď Lukaku nedočiahol na center Garetha Barryho.

69

Kevin Mirallas sa pokúsil presadiť proti dvojici obrancov Arsenalu, zastavil ho však dobrým obranným zákrokom Nacho Monreal.

68

Alexis Sánchez má pre túto ligovú sezónu odpracované. Na posledných približne 25 minút ho na ihrisku nahrádza Alex Iwobi.

67

Leighton Baines centroval z ľavej strany, kde síce loptu do siete dostal Enner Valencia, no smoliar dnešného zápasu si vyrovnávajúci gól nepripíše, keďže v súboji s Perom Mertesackerom fauloval.

66

Ross Barkely videl na ľavej strane rozbehnutého Leightona Bainesa, ktorý v pokutovom území po súboji s Héctorom Bellerínom síce spadol, ďalšia penalta sa ale nepíska.

65

Zo štandardnej situácie centroval Mesut Özil a Perovi Mertesackerovi chýbal skutočne len centimetre na to, aby zasiahol loptu svojou hlavou a nasmeroval ju tak za chrbát Joela Roblesa.

64

Mesut Özil oklamal pohybom dvojicu súperov, k zemi ho napokon poslal Morgan Schneiderlin, ani on však zatiaľ druhú žltú kartu z rúk hlavného arbitra nevidí.

63

Enner Valencia si toho dnes vytrpí skutočne veľa. Tentokrát ho poslal k zemi Rob Holding, ktorý tak vidí z rúk Michaela Olivera ďalšiu žltú kartu.

62

Striedanie v tábore domácich. Z ihriska odchádza Granit Xhaka, ktorého pri výmene post za post strieda Francis Coquelin.

61

Tímy si dnes na trávniku skutočne nič nedarujú a sledujeme jeden tvrdší zákrok za druhým. Tentokrát si na Granita Xhaku vyšliapol Morgan Schneiderlin, ktorý je ďalším potrestaným hráčom.

60

Ross Barkley to skúsil po vzduchu na Romelua Lukakua, tentokrát to však Petr Čech prečítal a skryl loptu vo svojich rukaviciach.

59

Everton sa po strelenom góle okamžite vydal znova do ofenzívy, kde si však zatiaľ jeho hráči posielajú loptu len zľava doprava a hľadajú medzeru v oslabenej defenzíve domáceho tímu.

58

58. Romelu Lukaku (EVE) - 2:1

58

Everton FC dal gól! K lopte sa postavil najlepší strelec Evertonu ROMELU LUKAKU, namieril to presne k pravej žrdi a premieňa tak svoju vôbec prvú penaltu v tejto sezóne. Zíverečná polhodina tak bude ešte mimoriadne zaujímavá.

57

Tak toto Rob Holding vôbec nezvládol! Po centri z ľavej strany totiž zbytočne zahral vo vlastnom pokutovom území rukou a Michael Oliver bez váhania ukazuje na biely bod!

56

Tak po pomalšom úvode druhého polčasu sa nám hra poriadne rozbehla. Enner Valencua však stroskotal na Nachovi Monrealovi.

55

Tí však stroskotali, a tak z toho bol ďalší útok Arsenalu. Danny Welbeck chcel zrýchliť okolo Ashleyho Williamsa, ktorý ho zastavil za cenu nedovoleného zákroku a mal skutočne veľké šťastie, že mu Michael Oliver nevytiahol druhú žltú kartu.

54

Héctor Bellerín si pri ofenzívnej akcii nerozumel s Mesutom Özilom, a tak môžu do ofenzívy znovu vyraziť hosťujúci futbalisti.

53

Namiesto zraneného Gabriela Paulistu prichádza na trávnik Per Mertesacker, ktorý toho tiež v tejto sezóne za Arsenal pre zranenie príliš veľa neodohral.

51

Gabriel si však za toto zranenie môže tak trochu aj sám, keď obojstranne veľmi nepríjemne zasiahol Ennera Valenciu a pre poriadok v štatistikách mu ešte Michael Oliver pri jeho odchode z trávniku udeľuje žltú kartu.

50

Gabriel Paulista naďalej na trávniku, už si poňho prichádza zdravotnícka služba, ktorá ho odnesie na nosidlách.

49

Tak toto nie je vôbec príjemný pohľad pre fanúšikov Arsenalu. Po mimoriadne tvrdom súboji s Ennerom Valenciom totiž zostáva na trávniku v obrovských bolestiach ležať Gabriel Paulista, ktorý sa drží za svoje ľavé koleno. Poviem vám, toto bol obrázok takmer ako z hororu...

49

Fantastický Joel Robles! Ten teraz predviedol skvelý zákrok najskôr proti príležitosti Dannyho Welbecka a následne vychytal aj dorážajúceho Mesuta Özila!

48

Po odvrátenom centri Alexisa Sáncheza sa k lopte dostal Aaron Ramsey, ktorý však trafil len Phila Jagielku.

47

Rob Holding teraz vyrobil zbytočnú chybu, keď neodkopol loptu pred Ennerom Valenciom, to však pri finalizácii akcie zbyotčne prešpekuloval. Napriek tomu sa o pár sekúnd neskôr dostal Romelu Lukaku, no Petra Čecha nevystrašil.

46

Ronald Koeman vytiahol cez polčasovú prestávku ďalšiu zmenu vo svojej stredovej formácii. Na ihrisku po príchode z kabín už neregistrujeme Idrissu Gueyeho, ktorého nahradil mimoriadne skúsený Gareth Barry.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas stretnutia medzi Arsenalom a Evertonom ponúkol skvelý futbal. Domáci sa dostali do rýchleho vedenia, keď sa už v 8. minúte presadil Héctor Bellerín. Následne však prišlo vylúčenie kapitána The Gunners Laurenta Koscielneho a vyzeralo to, že obraz hry sa otočí. Opak bol však pravdou a na 2:0 upravil krátko pred polhodinou hry Alexis Sánchez. Až od druhého inkasovaného gólu začali byť o niečo nebezpečnejší aj hostia z Liverpoolu, no skórovať sa im zatiaľ nepodarilo. Tešme sa, čo nám ponúkne druhý polčas tohto zaujímavého duelu.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Prvý polčas ukončil nepresným nákopom pred bránu domácich najaktívnejší hráč Evertonu Kevin Mirallas. Lopta skončila len na tribúne a hráči odchádzajú do kabín.

45+1

Dobrá robota od Dannyho Welbecka, ktorý sa z pozície hrotového útočníka vrátil, aby získal loptu od Ennera Valenciu, odovzdal ju Alexisovi Sánchezovi, ktorý mu ju chcel vrátiť, čo mu však nevyšlo.

45

Nadstavovať sa v prvom polčase budú dve minúty.

45

Romelu Lukaku sa znova ocitol v pokutovom území, pokúsil sa namieriť loptu k ľavej žrdi Čechovej brány, no tú tesne netrafil.

44

Na opačnej strane napriahol Mesut Özil, trafil len Phila Jagielku a z následných dorážok už hráči Arsenalu už Joela Roblesa neohrozili.

44

Futbalisti Evertonu sa v posledných minútach osmeľujú. Z diaľky spoza Roba Holdinga napriahol Enner Valencia, Petr Čech v pohode zasiahol.

43

Fantastický Petr Čech! Z pravej strany znova centroval Kevin Mirallas a Čech vytiahol hlavičku Romelua Lukakua končekmi prstov spod brvna!

42

Tak teraz sa nám hra poriadne rozbehla. Najskôr stroskotal proti presile Alexis Sánchez a následne ďalším kvalitným defenzívnym zákrokom zastavil Romelua Lukakua Gabriel Paulista.

41

Idrissa Gueye nie je príliš tradičným strelcom, no tentokrát strelou z diaľky poriadne vystrašil domáce tribúny. Na ich radosť však Petr Čech loptu vytlačil na rohový kop.

40

Kevin Mirallas sa presunul doprava, odkiaľ poslal prudký prízemný center "do ohňa", kde tentokrát Kanonierov od najhoršieho zachránil odkopom Héctor Bellerín.

39

39. Žltá karta

39

Po Ashleym Williamsovi vidí žltú kartu po zákroku na Alexisa Sáncheza aj druhý stopér Karameliek Phil Jagielka.

38

Štandardná situácia z ľavej strany od Mesuta Özila nebezpečenstvo nepriniesla, a tak prišiel protiútok Evertonu, z ktorého hostia zahodili nemožné! Strieľal Kevin Mirallas, Petr Čech so šťastím zasiahol a následne si vydýchol aj Rob Holding, ktorý nepochopiteľne pustil do koncovky Romelua Lukakua.

37

Héctor Bellerín sa nám v posledných minútach po aktívnom úvode trochu odmlčal, no tento jeho center z pravej strany bol skutočne kvalitný. Pred Dannym Welbeckom ho odvrátil na ďalší rohový kop Ashley Williams.

36

Arsene Wenger teraz rozhodne pochváli Gabriela Paulistu, ktorý zvládol náročný šprintérsky súboj s Kevinom Mirallasom a čistým sklzom odvrátil loptu do autu.

35

Lukaku teraz v úlohe prihrávajúceho vymyslel zaujímavú prihrávku na Ennera Valenciu, ktorý však jeho myšlienku nepochopil.

34

Leighton Baines centroval z ľavej strany do pokutového územia, kde však Nacho Monreal zvládol náročný súboj s Romeluom Lukakuom. Belgický kanonier sa nedostal k lopte ani po ďalšej prienikovej prihrávke, tentokrát od Masona Holgatea.

33

Alexis Sánchez znova preukázal svoju šikovnosť. Štandardnú situáciu z pomerne náročného uhla dokázal zaujímavo zakrútiť k pravej žrdi brány Joela Roblesa, ktorý loptu vyboxoval len do Dannyho Welbecka, od ktorého sa už odrazila mimo ihriska.

32

Michael Oliver si naďalej robí poriadky na trávniku Emirates Stadium. Danny Welbeck si chcel obhodiť Masona Holgate, ktorý musel zatiahnuť ručnú brzdu. Tentokrát sa to však zaobišlo bez kartového trestu.

31

Ross Barkely vybojoval pre svoj tím štandardnú situáciu po nedovolenom zákroku od Granita Xhaku, no následný center pred Petra Čecha bol však mimoriadne nevydarený.

30

Kevin Mirallas je zatiaľ najaktívnejším hráčom Evertonu. Pri svojom ďalšom streleckom pokuse však trafil len Gabriela Paulistu.

29

Alexis Sánchez skúsil znova obslúžiť jedného zo svojich spoluhráčov, pravdepodobne to mal byť Danny Welbeck. Loptu si však našli rukavice Joela Roblesa.

28

28. Alexis Sánchez (ARS) - 2:0

28

Arsenal FC dal gól! Tak čo teraz robili obrancovia Evertonu, to snáď nevedia ani oni sami. Alexis Sánchez pálil spoza šestnástky, trafil len Ashleyho Williamsa, od ktorého sa lopta odrazila k Dannymu Welbeckovi. Obrana hostí signalizovala ofsajd, pokračovalo sa však ďalej, Welbeck obišiel Roblesa a naservíroval loptu pred prázdnu bránu ALEXISOVI SÁNCHEZOVI.

27

Enner Valencia posielal prízemný center pred Petra Čecha, ktorý však znova našiel len rukavice českého gólmana namiesto Romelua Lukakua.

26

Ronald Koeman cíti šancu na dobrý výsledok, a tak už krátko po polovici úvodného polčasu strieda. Namiesto mladíka Toma Daviesa posiela na ihrisko skúseného Rossa Barkleyho.

25

Tom Davies roztiahol hru doľava na Kevina Murallasa, ktorý skúsil nájsť centrom Romelua Lukakua, avšak ani tentokrát to z jeho ľavačky nebolo presné.

24

Po centri Alexisa Sáncheza predskočil Gabriel Paulista Masona Holgatea, v ťažkej pozícii však nedokázal namieriť presne, a tak môže Joel Robles odkopávať od vlastnej brány.

23

Alexis Sánchez z pomerne dobrej pozície trafil len hradbu tiel hráčov Evertonu, po priamom kope uvidíme aj rohový kop z ľavej strany.

22

Mesut Özil odovzdal loptu Alexisovi Sánchezovi, ktorý si už rovnal loptu na strelu, keď k nemu pristúpil Idrissa Gueye, ktorý Čiľana podľa názoru Michaela Olivera fauloval, a tak je tu štandardná situácia pre Arsenal.

21

Kanonieri sa neboja útočiť ani v početnom oslabení, teraz to však dvakrát v krátkom časovom slede nevyšlo. Najskôr Ashley Williams zastavil Mesuta Özila a následne Alexis Sánchez neprestrčil loptu na Dannyho Welbecka.

20

Štandardnú situáciu Arsenalu pokazil Mesut Özil svojim útočným faulom. Zaútočili hostia, center Kevina Mirallasa však nebol taký presný, ako by si Tom Davies predstavoval.

19

Prvým hráčom so žltou kartou je obranca Evertonu Ashley Williams, ktorý zastavil rozbehnutého Alexisa Sáncheza.

18

Už mohlo byť vyrovnané. Kevin Mirallas prestrčil na hranici pokutového územia loptu na Romelua Lukaku, ktorý síce trafil bočnú sieť, no aj tak bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde a prípadný gól by tak platiť nemohol.

17

Enner Valencia sa sa okamžite zapojil do hry a vyzeralo to, že pri jeho prieniku pomedzi Granita Xhaku a Nacha Monreala ho švajčiarsky stredopoliar zatiahol za rameno, Michael Oliver tentokrát nepískal.

16

Everton mal k dispozícii štandardnú situáciu, no tú nezvládol, a tak sú znova na rade futbalisti Arsenalu, ktorí budú musieť prehodnotiť taktitku do zvyšku stretnutia.

15

Laurent Koscielny si až v týchto chvíľach uvedomuje následky svojho čínu, keď sa Enner Valencua nedokáže zdvihnúť z trávnika. O malú chvíľu by sme však mali pokračovať v hre.

14

14. Laurent Koscielny (ARS)

14

Tak toto sú neuveriteľné momenty, čo sa teraz deje na Emirates Stadium! Enner Valencia si obhodil Roba Holdinga, zastavil ho však Laurent Koscielny. Bolo to však len za cenu nedovoleného zákroku, ktorý vyzeral skutočne hrôzostrašne. Hlavný rozhodca Michael Oliver vyťahuje Laurentovi Koscielnemu rovno červenú kartu! Tak toto je veľká komplikácia pre Arsenal!

13

O prvý strelecký pokus a zároveń zákrok Petra Čecha sa postaral Belgičan Kevin Mirallas, ktorého nevýrazný pokus však český gólman Kanonierov bez problémov kryl.

12

Leighton Baines vyzval na center Kevina Mirallasa, v pokutovom území však dobre zapracoval Laurent Koscielny. Následný protiútok domácich stroskotal po nepresnom pase Aarona Ramseyho na Dannyho Welbecka.

11

Tak toto Alexis Sánchez trochu prešpekuloval. Potom, čo ho peknou loptou našiel Mesut Özil Čiľam toľko váhal so zakončením, až ho odzbrojil Morgan Schneiderlin. Následne sa aktivita Arsenalu skončila nedovoleným zákrokom Granita Xhaku na Romelua Lukakua.

10

Centroval ľavačkou Mesut Özil, no tam aj s trochou šťastia odvrátil loptu relatívne do bezpečia kapitán Evertonu Phil Jagielka. Pokračuje však aktivita The Gunners.

9

Kanonieri sú skutočne pri chuti, Héctor Bellerín po pravom krídle doslova lieta a teraz od Leightona Bainesa vybojoval prvý rohový kop zápasu pre svoj tím.

8

8. Héctor Bellerín (ARS) - 1:0

8

Arsenal FC dal gól! Arsenal okamižte zaútočil, Mesut Özil spôsobil zmätky v defenzíve Evertonu, Danny Welbeck ešte gól nedal, no loptu do siete už v pohode dotlačil HÉCTOR BELLERÍN, ktorý tak zaznamenal prvý gól v sezóne.

7

Alexis Sánchez teraz predviedol, že vie zapracovať pre tím aj v defenzíve, keď zozadu prekvapil Toma Daviesa, ktorý sa už chystal vypáliť alebo odcentrovať.

6

Bellerín tentokrát odovzdal loptu Mesutovi Özilovi, ktorý si však v kombinácii na hranici pokutového územia nerozumel s Aaronom Ramseym, a tak sú znova na rade futbalisti Evertonu.

5

Na opačnej strane bol znova aktívny Héctor Bellerín. Tentokrát si dokázal zaseknúť Leightona Bainesa, no v momente, keď sa chystal odcentrovať, odkopol mu loptu do autu Idrissa Gueye.

4

Nacho Monreal spravil chybu v rozohrávke v strede poľa, Kevin Mirallas chcel okamžite preniesť hru na Romelua Lúkakua, no ten bol dobre pokrytý Laurentom Koscielnym.

3

Domáci dnes potrebujú bezpodmienečne zvíťaziť, a tak už od úvodu vrhajú všetky sily do útoku. Aaron Ramsey roztiahol hru znova doprava na Héctora Bellerína, ktorý však v tomto prípade poslal loptu len mimo ihriska.

2

Úvodná ofenzívna akcia Arsenalu však už nebezpečná bola. Centroval Héctor Bellerín, ktorému sa nadvakrát podarilo nájsť Dannyho Welbecka. Ten však z ťažkej pozície nedokázal nasmerovať loptu do siete.

1

Zápas sa začal rozohrávkou hosťujúceho tímu, ktorého prvý útok sa však skončil neúspešne. Idrissa Gueye chcel preniesť loptu doľava na na Leightona Bainesa, no ten na loptu nedočiahol.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Gabriel – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, Alexis Sánchez – Welbeck.
Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Walcott, Iwobi, Mertesacker.

Everton FC: Robles – Holgate, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye, Schneiderlin, Davies – E. Valencia, R. Lukaku, Mirallas.
Náhradníci: Hewelt – Barkley, Barry, Bešić, Koné, Joseph Williams, Pennington.

Rozhodca: Michael Oliver.
Vážení fanúšikovia!

O tiutle v anglickej Premier League je už síce rozhodnuté, no stále je o čo bojovať. Arsenal FC je pred posledným kolom tejto ligovej sezóny v situácii, na akú nie je z posledných rokov vôbec zvyknutý, keď stále nemá istú účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. V záverečnom predstavení v tomto ročníku privíta od 16:00 na svojom trávniku Everton FC.

ARSENAL FC

Na severe Londýna prežili sezónu, na ktorú nebudú spomínať vôbec v dobrom. Kanonieri sa totiž viackrát nevyhli zbytočným zaváhaniam a často strácali body aj s mužstvami, ktoré by mali podľa papierových predpokladov pomerne jednoznačne zdolávať. Po 37 kolách najvyššej anglickej súťaže majú na svojom konte 72 bodov, čo im zatiaľ stačí na priebežné 5. miesto zaručujúce účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. Ak však nechcú prvý raz od sezóny 1997/98 chýbať v Lige majstrov, musia dnes bezpodmienečne zdolať Everton a spoliehať sa na zakopnutie jedného z dvojice Manchester City alebo Liverpool FC. Zverenci Arsènea Wengera predvádzali poväčšinu sezóny svoj typický ofenzívny futbal, čoho dôkazom je aj slušných 74 strelených gólov. Na tomto počte má jednoznačne najväčšiu zásluhu Alexis Sánchez, ktorý sám 23-krát skóroval a na ďalších desať prihrával. Naopak, v defenzíve The Gunners to pomerne výrazne škrípalo, keď kapitulovala až 43-krát, čo je na mužstvo bojujúce o účasť v pohárovej Európe až príliš veľké číslo. Napriek celosezónnemu trápeniu sa môže tím okolo kapitána Laurenta Koscielneho v súčasnosti pochváliť pomerne slušnou formou. Arsenal „nakoplo“ najmä nezvládnuté derby o sever Londýna, v ktorom podľahol Tottenhamu 0:2. Potom však v nahustenom májovom programe nasledovali už len štyri triumfy s jediným inkasovaným gólom. Manažér Arsène Wenger nemôže ani v tomto mimoriadne dôležitom dueli počítať s viacerými svojimi zverencami. Zranení sú Alex Oxlade-Chamberlain, Jeff Reine-Adelaide a Santi Cazorla a o štarte dvojice Laurent Koscielny, Aaron Ramsey sa rozhodne tesne pred začiatkom stretnutia.

EVERTON FC

Everton predvádzal v priebehu veľkej časti sezóny sympatické výkony a dlho sa držl v boji o účasť aspoň v Európskej lige UEFA. V posledných kolách však akoby The Toffees došiel dych a prišlo niekoľko nevydarených zápasov. Z posledných piatich stretnutí Everton vyhral len dve, keď body stratil napríklad s West Hamom či Swansea. Mužstvo trénera Ronalda Koemana tak definitívne prišlo o možnosť kvalifikovať sa do pohárovej Európy, keď na šiesty Manchester United stráca päť bodov. Veľkou devízou Evertonu v tomto ligovom ročníku bola najmä ofenzíva, ktorej kraľoval Romelu Lukaku. Ešte stále len 24-ročný belgický kanonier sa sám postaral o 24 gólov a pripísal si aj šesť gólových prihrávok. V defenzíve to však už tak dobre s Karamelkami nevyzerá. Napriek tomu inkasovali dokonca ešte o dva góly menej ako ich dnešný súper, a to 41. Za zhoršenými výsledkami Evertonu z posledných týždňov je pravdepodobne aj zlý zdravotný stav viacerých opôr. Na listine zranených sa v súčasnosti nachádza až pätica futbalistov – Maarten Stekelenburg, Ramiro Funes Mori, Yannick Bolasie, Aaron Lennon a so zlomenou nohou laborujúci Seamus Coleman. Navyše, duo Dominic Calvert-Lewin a Ademola Lookman už v týchto dňoch reprezentujú Anglicko na MS do 20 rokov.

POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

Everton – Arsenal 2:1
Everton – Arsenal 0:2
Arsenal – Everton 2:1
Everton – Arsenal 1:3
Arsenal – Everton 2:0
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Arsenal FC – Everton FC

3:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 8. Bellerín, 28. Alexis Sánchez, 90+1. Ramsey – 58. R. Lukaku (pen.)

Karty:   51. Gabriel (ARS), 63. Holding (ARS) – 19. A. Williams (EVE), 39. Jagielka (EVE), 61. Schneiderlin (EVE), 72. Baines (EVE)   14. Koscielny (ARS)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.

Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Gabriel (53. Mertesacker) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (62. Coquelin), Monreal – Özil, Alexis Sánchez (68. Iwobi) – Welbeck.
Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Walcott, Iwobi, Mertesacker.

Everton FC: Robles – Holgate, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye (46. Barry), Schneiderlin, Davies (26. Barkley) – E. Valencia (83. Koné), R. Lukaku, Mirallas.
Náhradníci: Hewelt – Barkley, Barry, Bešić, Koné, Joseph Williams, Pennington.

Rozhodca: Michael Oliver