Menu

Futbal

Pohár konfederácií

Portugalsko – Čile

0:1

koniec po penal. (0:3) (0:0)

28.06.2017, 20:00 • Semifinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.4 3.3 3.25

Kto by to bol čakal, že Portugalsko sa nepresadí ani raz? Claudio Bravo chytil tri penalty, za svoj chrbát nepustil ani jednu loptu a stal sa hrdinom národa. Čile tak postúpilo do finále Pohára konfederácií, kde sa stretne s lepším z dvojice Nemecko – Mexiko. (22:40:51)

Koniec zápasu.

3. séria 0:3

Nani nepremieňa.

3. séria 0:3

Alexis SÁNCHEZ premieňa.

2. séria 0:2

João MOUTINHO nepremieňa.

2. séria 0:2

Charles ARÁNGUIZ premieňa.

1. séria 0:1

Ricardo QUARESMA nepremieňa.

1. séria 0:1

Arturo VIDAL premieňa.

Začína penaltový rozstrel.
Čile nevyužilo obrovskú šancu na rozhodnutie minútu pred koncom a tak sa zápas dostal až do pokutových kopov. Teraz bude záležať hlavne na brankároch. Na strane Portugalska to bude Rui Patrício, za Čile Claudio Bravo.

120+1

Druhé predĺženie sa skončilo.

120+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

120

Striedanie v tíme Čile: z ihriska odchádza Mauricio Isla, prichádza José Fuenzalida.

119

119.

119

Po centri Alexisa Sáncheza lopta prepadla až k Franciscovi Silvovi, ktorý prihral pod seba a krásna strela Vidala skončila na žrdi. Lopta sa odrazila k voľnému Rodríguezovi, ten sám pred prázdnou bránou trafil brvno. Ohromná šanca, najväčšia v zápase.

117

Alexis Sánchez si naviezol loptu až pred šestnástku Portugalska, lenže trafiť dokázal iba do dvoch obrancov pred sebou.

116

Nové pravidlá FIFA v akcii, Portugalsko využilo štvrté striedanie, ktoré môžu tímy použiť v predĺžení.

116

Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Gelson Martins.

115

Vidal bol v strede poľa faulovaný, ale Čile pokračovalo ďalej v akcii. K zakončeniu nakoniec nedošlo, Patrício ostal bez práce.

114

Žltú kartu dostáva Cédric Soares (Portugalsko).

113

José Fonte vo svojej šestnástke poslal na zem nového hráča na ihrisku, Francisca Silvu, ktorý bol určite faulovaný a mala nasledovať penalta, lenže hlavný arbiter si to nevšimol a reakciu prekvapivo nedostal ani od videorozhodcov.

112

Striedanie v tíme Čile: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Francisco Silva.

111

Žltú kartu dostáva Bruno Alves (Portugalsko).

110

Čile kombinuje s loptou na svojej polovici. V permanencii bol niekoľkokrát aj brankár Bravo.

109

William Carvalho prihral pred šestnástku súpera na Elisuea, ktorý sa ocitol po sklze Hernándeza na zemi, avšak faul sa pískať nebude.

108

Cédric Soares prehodil loptu cez Beausejoura do krídelného priestoru, Quaresmovi sa však loptu nepodarilo zachytiť na hracej ploche.

107

Druhé predĺženie začalo tak, ako to prvé skončilo a síce veľmi opatrne. Vyzerá to tak, že oba tímy by boli za pokutové kopy radi.

106

Začalo sa druhé predĺženie.
Ani po 105 minútach sme si nemohli zakričať, alebo v tomto prípade napísať, slovo gól. Nechajme sa prekvapiť, či rozhodne druhý polčas predĺženia, alebo až penalty. Éder, ktorý rozhodol finále Eura, však v tíme nie je.

105+1

Prvé nadstavenie skončilo.

105+1

Center Beausejoura zľava smeroval na hranicu pokutového územia, kam dobehol Charles Aránaguiz, pred tým v poslednej chvíli odkopol Carvalho.

105

Nadstavuje sa 1 minúta.

104

André Gomes sa dostal k odrazenej lopte v šestnástke. Ešte hľadal Ronalda prihrávkou, neposlal však vôbec dobrý pas.

103

Nani sa po kombinácii jeho spoluhráčov nedostal do šestnástky, ako plánoval. Portugalsko aj napriek tomu ostáva na dostrel.

102

Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Adrien Silva, prichádza João Moutinho.

100

Alexis Sánchez sa dostal k hlavičkovému zakončeniu, to ale razantné nebolo a navyše mierilo do stredu brány, kde Patrício zasiahol.

99

V predĺžení je na oboch tímoch vidieť, že nechcú urobiť chybu. Až na šancu Alexisa si dávajú Portugalci aj Čile veľký pozor.

98

Quaresma poslal veľmi pekný center na zadnú žrď z rohového kopu, pred Josém Fontem na poslednú chvíľu vyboxoval do bezpečia.

97

Ricardo Quaresma sa aj napriek ťažkej pozícii dostal k centrovanému pasu, Jara ho zrazil na rohový kop.

96

96. Šanca Alexisa Sáncheza.

96

Žltú kartu dostáva José Fonte (Portugalsko).

95

Mauricio Isla poslal krásny center sprava a na hranici bieleho bodu našiel úplne voľného Alexisa Sáncheza. Hlavička útočníka Arsenalu minula bránu Patrícia len o milimetre.

94

André Gomes potiahol loptu na krídle, hra sa však presunula do ľavej strany, kde Eliseu neprešiel. Získal aspoň aut pre svoj tím.

93

Quaresma sa prezentoval svojím typickým centrom vonkajškom, našiel len rukavice pripraveného Claudia Brava.

92

Cristiano Ronaldo sa dostal k strele spoza šestnástky, ale nasmeroval ju len do prvého obrancu. Následne pálil aj André Gomes, z dobrej pozície minul bránu.

91

Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
Ani druhý polčas nepriniesol presný zásah a tak vstúpime do predĺženia, ktoré sa bude hrať klasickým formátom síce dvakrát 15 minút. Ak neprinesie rozuzlenie, tak na rad prídu pokutové kopy.

90+3

Druhý polčas sa skončil.

90+3

Riadny hrací čas sa chýli ku koncu, vyzerá to na predĺženie.

90+2

Mauricio Isla sa dostal k lopte po nepresnej prihrávke od Soaresa a loptu okamžite poslal do Gomesa. Bude to tak len odkop od brány Brava.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Quaresma o loptu po prihrávke od Cédrica Soaresa veľmi rýchlo prišiel. Portugalsko ešte zabojovalo a takmer sa dostalo do šance, lenže všetko vyriešil Diáz.

88

Soares sa znova dostal k centrovanej lopte, tentoraz ju nasmeroval nad bránu Claudia Brava, takže Ronaldo a ani jeho spoluhráči zakončovať nemohli.

87

Martin Rodríguez sa okamžite takmer dostal do šance, kolmicu za obranu sa mu však cez obrancov Portugalska spracovať nepodarilo.

86

Striedanie v tíme Čile: z ihriska odchádza Eduardo Vargas, prichádza Martín Rodríguez.

85

Cédric Soares poslal pekný pas sprava na hranicu malého vápna, kde sa Cristiano Ronaldo pretlačil k hlavičke, spomedzi dvoch obrancov namieril vedľa.

84

Cédric Soares zakročil pred Alexisom, ten sa tak k dlhému pasu zo stredu poľa nedostal. Situácia sa o chvíľu zopakovala, dopadla rovnako.

83

Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Ricardo Quaresma.

82

William Carvalho sa cez stred ihriska dostal cez dvoch hráčov a prenechal loptu na Ronalda, lenže jeho prihrávku nedokázal zachytiť slabo hrajúci André Gomes.

81

Cédric Soares poslal krásny oblúčik do pokutového územia protivníka, Bernardo Silva na loptu tesne nedočiahol, inak by to bola obrovská šanca.

80

Alexis Sánchez sa snažil prejsť cez obranu súpera a keď videl, že mu to nevýjde, tak sa pokúsil o kolmicu za obranu, Možno trafil Bruna Alvesa do ruky, tá sa nepíska.

78

Čile sa drží v strede ihriska a snaží sa nespraviť chybu, pretože dopredu ho to v tejto chvíli nejako veľmi neláka.

77

Cristiano Ronaldo sa ocitol úplne sám na pravej strane vedľa šestnástky súpera, jeho center bol privysoký a nikoho v červenom nenašiel.

76

Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Nani.

76

Claudio Bravo vyboxoval rohový kop preč zo šestnástky. André Gomes ju tam ešte vrátil, následný center sa Portugalcom zakončiť nepodarilo.

75

André Silva sa dostal síce medzi troch obrancov, aj napriek tomu sa mu podarilo získať rohový kop.

74

André Gomes udržal loptu pred napádajúcimi hráčmi Čile a posunul ju doľava, odkiaľ Eliseu prešiel až vedľa šestnástky, no ďalej neuspel.

73

José Fonte hlavičkoval po centri z rohového kopu. Bránený čilskou defenzívou sa mu nepodarilo namieriť presne a ani prudko.

72

Cristiano Ronaldo sa dostal k strele z hranice šestnástky, avšak jeho pokus bol zrazený Jarom len veľmi tesne vedľa brány.

71

Cédric Soares dokázal odvrátiť po centri sprava od Alexisa Sáncheza loptu pred Vargasom a založil kontru Portugalska. To sa ďaleko nedostalo.

70

Eduardo Vargas vyskúšal pokus z veľkej diaľky. Ten mu absolútne nesadol a Rui Patrício sa za loptou len obzrel.

69

Roh sa Portugalsku nepodaril a aj keď Eliseu vrátil centrom guľatý nezmysel späť, do zakončenia sa ani tak nik nedostal.

68

André Gomes sa po pravej strane vybral podporiť Cédrica Soaresa, spolu získali rohový kop cez Gonzala Jaru.

67

Portugalci to však nezvládli, pretože chceli veľmi rýchlo rozohrať a to vystihol Marcelo Diáz, ktorý bol okamžite faulovaný.

66

Cédric Soares sa dostal až k šestnástke Čile, Portugalsko môže mať ďalšiu zaujímavú pozíciu na priamy kop.

65

Cristiano Ronaldo sa k rozohrávke naozaj postavil a po typickom postoji vyslal prudkú strelu, lenže nad bránu Claudia Brava.

64

Eliseu spadol niekoľko metrov od šestnástky Čile a zdá sa, že to nie je najhoršia pozícia na priamu strelu pre Cristiana Ronalda.

63

Vidal sa nakoniec k strele z diaľky odhodlal, Rui Patrício síce zákrok nevytiahol, ale určite mu nebolo pri jemne nepresnej strele všetko jedno.

62

Po rýchlom, ale neúspešnom protiútoku Portugalcov prešli dopredu aj hráči Čile, lenže Vidal stratil nejaký čas a obrancovia favorita sa stihli vrátiť.

60

Hodina hry prešla, na gól stále čakáme a reálnejšia je aj možnosť, že by sa za stavu 0:0 muselo ísť minimálne do predĺženia.

59

Alexis Sánchez mal k lopte síce ďaleko, ale pokúsil sa ešte ponaháňať Josého Fonteho. Skúsený stopér celú situáciu zvládol.

58

Portugalsko prešlo do protiútoku a Cristiano Ronaldo prudko pálil ľavačkou smerom nahor. Bol síce trochu z uhlu, ale Bravo mal čo robiť. Dokázal vyraziť.

57

57.

57

Mauricio Isla sa dostal k zrazenému centru, Eliseu zrazil na rohový kop. Po ňom sa k akrobatickému zakončeniu k žrdi dostal Eduardo Vargas, Rui Patrício si pripísal veľmi dobrý zákrok.

56

Cédric Soares dlho otáľal s autovým vhadzovaním, rozhodca preto prisúdil loptu pre Čile a to sa pomaly dostáva smerom dopredu.

55

Bernardo Silva sa dral do šestnástky súpera za odrazenou loptou, pri nej boli prví obrancovia Čile. Ošetrenie ešte potreboval André Silva, po zrážke hláv bude v poriadku.

54

Beausejour zľava poslal veľmi pekný pas na hranicu malého vápna, kam si nabehol Arturo Vidal, no jeho hlavička cez Elisea mierila tesne nad bránu Patrícia.

53

Dlhý center až na zadnú tyč smeroval na Bruna Alvesa, avšak skúsený stopér nedokázal zakončiť a ani spracovať loptu. Odkopávať od brány bude môcť Bravo.

52

Gary Medel poslal na zem vedľa postrannej čiary Andrého Silvu. Vyzerá to na dobrú pozíciu pre centrovanú loptu do šestnástky Čile.

51

Žltú kartu dostáva William Carvalho (Portugalsko).

50

Beausejour sa síce k lopte na krídle nedostal, Cédric Soares odkopol do stredu ihriska. Tam sa k nej však veľmi rýchlo dostali Juhoameričania.

49

Portugalsko pokračuje v ofenzívnej snahe, Čile sa ale zatiaľ dobre bráni a nedostáva sa pod žiadny tlak súpera.

48

André Gomes sa ocitol úplne sám pred šestnástkou súpera, lenže po strele z otočky si môže spytovať svedomie, pretože bol slabá a nepresná.

46

Cristiano Ronaldo potiahol loptu okamžite po výkope po krídle dopredu, kde ju prenechal Cédricovi Soaresovi, avšak jeho center bol zrazený a Bravo chytá.

46

Začal sa druhý polčas.
Po polčase je všetko stále otvorené, nakoľko gól sme ešte nevideli. Šancí niekoľko bolo, ale tiež pomenej. Verme teda, že v druhom polčase sa tieto konštatovania zmenia.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Beausejour síce dlhý nákop od Jaru nezachytil, nakoľko ho pokryl Cédric Soares, ale Čile pri lopte aj napriek tomu ostáva.

44

André Silva sa dostal k hlavičke po prudkom centri z rohového kopu, lenže z bližšej žrde nasmeroval guľatý nezmysel tesne nad bránu Claudia Brava.

43

Žltú kartu dostáva André Silva (Portugalsko).

42

Charles Aránguiz sa centrom príliš nevyznamenal, Ronaldovu kontru však zastavil odkop Marcela Diáza do autu.

41

Ronaldo si niečo vysvetľoval po faule od Bruna Alvesa na Diáza, ktorý hlavný rozhodca odpískal. Nasledovať bude center pred Patrícia.

40

Začína sa posledných päť minút tohto polčasu. Gól sme stále nevideli, niekoľko šancí áno, tak uvidíme, či sa náhodou do konca dejstva dočkáme.

39

Portugalsko sa síce dostali až k šestnástke súpera, kde sa Ronaldo na krídle nedokázal predrať cez Islu a následne mu nevyšiel ani pokus o center.

38

Center z rohu odvrátil Cristiano Ronaldo, lopta sa následne dostala až k brankárovi Bravovi a Čile môže rozohrávať úplne zozadu.

37

Beausejour odcentroval zo svojej ľavej strany iba do Soaresa pred sebou, takže bude nasledovať rohový kop pre Čile.

36

José Fonte znova dokázal zasiahnuť a odvrátiť rodiacu sa hrozbu, no lopta mu ušla od nohy a skončila za autovou čiarou.

35

Čile prešlo do rýchleho protiútoku. Vargas dostal loptu na otvorenú časť ihriska, pred ním včas odkopol do autu José Fonte.

34

Cédric Soares poslal veľmi pekný center na zadnú tyč, kam si nabehol André Gomes, pred ním odvrátil Aránguiz.

33

José Fonte trochu zaváhal a Alexis Sánchez sa takmer dostal do obrovskej šance. Stopér Portugalska nakoniec sklzom na poslednú chvíľu všetko zachránil.

32

Alexis Sánchez si pekne potiahol loptu zo stredu ihriska po ľavej strane, odcentroval do šestnástky, tam sa Eduardo Vargas k lopte nedostal.

31

Žltú kartu dostáva William Carvalho (Portugalsko).

30

Charles Aranguíz sa dostal k prepadnutej lopte na zadnej žrdi, kde ostal úplne sám, avšak vo veľmi dobrej šanci netrafil ideálne a namieril mimo.

29

Výkop Claudia Brava v strede poľa hlavou odvrátil Bruno Alves, Čile následne pri lopte zostalo, avšak nevie prejsť k šestnástke.

28

Charles Aranguíz si veľmi pekne nabehol do otvoreného priestoru v šestnástke súpera, jeho hlavička smerovala tesne vedľa brány.

27

Cristiano Ronaldo po súboji s Islom spadol na zem, čím akcia Portugalska skončila. Faul sa nepískal.

26

Čile získalo loptu a dlhší čas sa ju snažilo držať v strede ihriska. To sa Juhoameričanom aj darilo, lenže následne o ňu, po prechode dopredu, prišli.

25

Prechod Portugalcov po pravej strane sa nepodaril, oblúčik na Cédrica Soaresa sa tomuto obrancovi nepodarilo zachytiť na hracej ploche.

24

André Silva sa zvíjal po tvrdom zákroku na trávniku. Mladík potreboval ošetrenie, po ňom môže pokračovať v hre.

23

Žltú kartu dostáva Gonzalo Jara (Čile).

22

Po nepresnom centri Alexisa Sáncheza prešiel dopredu Cristiano Ronaldo. Portugalsko zakombinovalo v okolí šestnástky, následný center odvrátil pred Silvom aj Ronaldom Jara.

20

Pablo Hernández potrebuje ošetrenie v strede ihriska, takže hra je na chvíľu zastavená. Stredný záložník Celty Vigo však bude schopný pokračovať v hre.

19

Adrien Silva sa síce dostal k lopte pred šestnástkou súpera, poslal oblúčik ponad obrancov do nej, no tam si nenabehol žiadny z jeho spoluhráčov.

18

Cristiano Ronaldo odvrátil rohový kop pred vlastnú šestnástku, odtiaľ napriahol Beausejour, lenže minul priestor troch Patríciových žrdí.

17

André Gomes dokázal zraziť centrovaný pas Eduarda Vargasa sprava, nasleduje prvý roh Čile.

16

Mauricio Isla sa znova dostal do súboja vedľa šestnástky súpera s Eliseuom, loptu však na hracej ploche udržať nedokázal.

15

Arturo Vidal poslal peknú kolmicu do pokutového územia súpera, Vargasa postrážil Eliseu a Čiľan stál navyše v ofsajde.

14

Eliseu sa zľava síce dostal k centru, lenže nepresnému. Loptu ešte zachytil Cédric Soares, hľadal Ronalda, toho pokryl Vidal.

13

Cristiano Ronaldo sa hneď trikrát dostal k centru z ľavej strany ihriska. Dvakrát sa k nemu lopta vrátila, ani raz ale nedokázal nájsť presne hlavu niektorého zo spoluhráčov.

12

Mauricio Isla zabojoval o takmer stratenú loptu na bránkovej čiare v šestnástke súpera, no cez Eliseua rohový kop nezískal.

11

Ronaldo sa cez krídelný priestor nedostal okolo Islu. Ešte ho chcel podporiť ľavý obranca Eliseu, skúsený zadák sa previnil faulom.

10

Eduardo Vargas sa na hranici šestnástky previnil faulom, Arturo Vidal si ešte niečo potreboval vyriešiť. Hlavný arbiter všetko upokojil.

9

Bernardo Silva svojim centrom nepochodil, k odrazenej lopte sa dostal André Gomes, avšak spoza šestnástky strelou bránu minul.

8

8.

8

Čiľanom sa síce podarilo odvrátiť nepríjemný center, André Silva aj tak následne získal rohový kop pre Portugalsko.

7

7.

7

Obrovská šanca aj na druhej strane, pretože Cristiano Ronaldo poslal nádherný pas po zemi na vzdialenejšiu stranu brány pre Andrého Silvu, ten v superšanci proti Bravovi zlyhal.

6

Eduardo Vargas sa z ničoho nič po krásnej prihrávke Alexisa Sáncheza dostal do samostatného nájazdu, Rui Patrício vybehol a zakončenie vyrazil do bezpečia.

5

Center Bernarda Silvu preletel ponad Fonteho. Bruno Alves ešte vrátil loptu do malého vápna, Cristiano Ronaldo vo svojom prvom zakončení hlavou namieril vedľa.

4

André Silva sa ocitol na zemi vedľa šestnástky Čile, menší favorit tohto zápasu tak získal priamy kop. Dobrá pozícia na center.

3

Po prenesení hry Medela na pravú stranu ju Isla veľmi rýchlo stratil, lenže prechod Portugalcov pred šestnástkou protivníka zakončením neskončil.

2

Čile sa na začiatku zápasu drží na lopte a snaží sa získať v strede poľa iniciatívu. Prvýkrát o loptu prišlo, takže Portugalci prešli dopredu, avšak strela Andrého Gomesa do stredu brány Brava poriadne nepreverila.

1

Výkop zápasu obstarali Čiľania hrajúci v bielych dresoch, Portugalsko má klasické červenobordové.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Portugalsko: Patrício – Soares, Fonte, Alves, Eliseu – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva, A. Gomes – Ronaldo (C), André Silva.
Náhradníci: Beto, Sá – Nani, Pizzi, Guerreiro, Pepe, G. Martins, Moutinho, Neto, D. Pereira, Quaresma, Semedo.

Čile: Bravo (C) – Isla, Medel, G. Jara, Beausejour – Aránguiz, M. Díaz, P. Hernández – E. Vargas, Arturo Vidal, Alexis Sánchez.
Náhradníci: Herrera, Toselli – P. Díaz, Fuenzalida, Gutiérrez, Mena, Puch, Roco, Rodríguez, Sagal, F. Silva, L. Valencia..
Prvé semifinále Poháru konfederácii proti sebe postavilo posledného víťaza Majstrovstiev Európy a Južnej Ameriky, teda dvoch najprestížnejších futbalových kontinentov. Zároveň by to mohol byť mikrosúboj dvoch veľkých hviezd svojich krajín – Cristiana Ronalda proti Alexisovi Sánchezovi.

Portugalsko

Fernando Santos a jeho zverenci vyhrali základnú skupinu A, keď získali sedem bodov, teda rovnako, ako Mexiko, ale skóre Portugalčanov bolo lepšie. Tí začali svoju cestu remízou práve proti tomuto stredoamerickému tímu, pretože Mexičania dokázali reagovať ako na presný zásah Quaresmu, tak aj Cédrica Soaresa. Hector Moreno zachraňoval v nadstavenom čase. Následne však prišla povinná výhra proti domácim Rusom, keď o najtesnejšom víťazstve už v úvode hlavou rozhodol Cristiano Ronaldo. Ten istý hráč, tentoraz z penalty, začal aj demoláž Nového Zélandu, ktorý inkasoval ešte trikrát (Bernardo Silva, André Silva, Nani).

Zápasy Portugalska v skupine A

Portugalsko – Mexiko 2:2 (Quaresma, Cédric – J. Hernández, H. Moreno)
Rusko – Portugalsko 0:1 (C. Ronaldo)
Nový Zéland – Portugalsko 0:4 (C. Ronaldo, B. Silva, A. Silva, Nani)

Čile

Juhoameričania ubránili druhú priečku v poslednom zápase skupiny. Poďme však postupne, pretože si musíme povedať, že Čile začalo turnaj výhrou 2:0 nad Kamerunom. V závere sa presadil Vidal a Vargas. Následne prišla remíza proti silným Nemcom, ktorí ale nemajú v Rusku najlepší výber. Alexis Sánchez dal rýchly gól, ešte do polčasu vyrovnal Lars Stindl. Nerozhodné to bolo aj naposledy. Proti Austrálii bolo Čile favoritom, no stav 1:1 po zásahu Troisiho v druhom dejstve zachraňoval Martín Rodríguez.

Zápasy Čile v skupine B

Kamerun – Čile 0:2 (Vidal, Vargas)
Nemecko – Čile 1:1 (Stindl – Alexis)
Čile – Austrália 1:1 (Rodríguez – Troisi)
Doterajšie výsledky v základných skupinách

Skupina A

17.06.2017 Rusko – Nový Zéland 2:0
18.06.2017 Portugalsko – Mexiko 2:2
21.06.2017 Moskva Rusko – Portugalsko 0:1
21.06.2017 Mexiko – Nový Zéland 2:1
24.06.2017 Mexiko – Rusko 2:1
24.06.2017 Nový Zéland – Portugalsko 0:4

Skupina B

18.06.2017 Kamerun – Čile 0:2
19.06.2017 Austrália – Nemecko 2:3
22.06.2017 Kamerun – Austrália 1:1
22.06.2017 Nemecko – Čile 1:1
25.06.2017 Nemecko – Kamerun 3:1
25.06.2017 Čile – Austrália 1:1

V dvoch základných skupinách padlo dokopy 34 gólov. Traja hráči dali po dva, až 27 ich strelilo po jednom a jediný vlastný zásah si strelil Novozélanďan Michael Boxall, bolo to v zápase proti Rusku.

Najlepší strelci turnaja

Po dva góly strelili traja hráči. Timo Werner s Larsom Stindlom z Nemecka a kapitán Portugalska Cristiano Ronaldo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

Portugalsko – Čile

0:1

koniec po penal. (0:3) (0:0)

Späť na online

Karty:   31. W. Carvalho (POR), 43. André Silva (POR), 51. W. Carvalho (POR), 96. Fonte (POR), 111. Alves (POR), 114. Soares (POR) – 23. G. Jara (CLE)

Penaltový rozstrel:
1. séria:
0:1   Arturo Vidal (CLE)
0:1   Ricardo Quaresma (POR)
2. séria:
0:2   Charles Aránguiz (CLE)
0:2   João Moutinho (POR)
3. séria:
0:3   Alexis Sánchez (CLE)
0:3   Nani (POR)

Portugalsko: Patrício – Soares, Fonte, Alves, Eliseu – B. Silva (83. Quaresma), W. Carvalho, Adrien Silva (102. Moutinho), A. Gomes (116. G. Martins) – Ronaldo (C), André Silva (76. Nani).
Náhradníci: Beto, Sá – Nani, Pizzi, Guerreiro, Pepe, G. Martins, Moutinho, Neto, D. Pereira, Quaresma, Semedo.

Čile: Bravo (C) – Isla (120. Fuenzalida), Medel, G. Jara, Beausejour – Aránguiz, M. Díaz, P. Hernández (112. F. Silva) – E. Vargas (86. Rodríguez), Arturo Vidal, Alexis Sánchez.
Náhradníci: Herrera, Toselli – P. Díaz, Fuenzalida, Gutiérrez, Mena, Puch, Roco, Rodríguez, Sagal, F. Silva, L. Valencia.