Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Madrid – Real Betis

0:1

koniec (0:0)

20.09.2017, 22:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • 5. kolo • Miroslav Kováčik

: 1.15 14.0 31.0

Stredajší program zápasov španielskej La Ligy sa končí obrovským prekvapením. Real Madrid na vlastnom štadióne prehral s Realom Betis 0:1, keď o osude zápasu rozhodol v nadstavenom čase Antonio Sanabria. Futbalisti z Andalúzie húževnato bojovali a v samotnom závere gólovo udreli. Biely balet tretíkrát v sezóne zakopol a dokonca ani neprekoná rekord Santosu v počte zápasov s minimálne jedným streleným gólom. Navyše, Betis svojho dnešného súpera v tabuľke preskakuje a zaraďuje sa na priebežné šieste miesto. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem dobrú noc. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:00:28)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Antonio Sanabria (RBE) - 0:1

90+4

Real Betis dal gól! Tak toto je obrovský šok pre fanúšikov aktuálneho šampióna Ligy majstrov. Hostia v nadstavenom čase strieľajú gól a sú veľmi blízko k nečakanému triumfu. Cristian Tello potiahol akciu, Antonio Barragán centrom z pravej strany našiel ANTONIA SANABRIU a ten hlavičkou prekonal Keylora Navasa.

90+3

Antonio Adán opäť podržal svoje mužstvo. Borja Mayoral si nabehol na center z pravej strany, ale jeho hlavičku kryje brankár súpera. Madridský Real má už veľmi málo času na strelenie vytúženého gólu.

90+2

Casemiro si teraz splnil aj svoje defenzívne povinnosti, keď zastavil jedného z hráčov súpera, ktorý po pravej strane prenikal smerom ku Keylorovi Navasovi.

90+1

Hlavný rozhodca pridáva k riadnemu hraciemu času päť minút. Na konci tej prvej sa dostal k strele Toni Kroos, ale jeho technické zakončenie mierilo nad bránu Antonia Adána.

90

Hostia sa radovali z gólu, no ten napokon neplatí. Cristian Tello vystrelil ľavačkou, jeho strieľanú prihrávku si našiel Antonio Sanabria, no v momente prihrávky stál tesne za obrannou líniou domáceho tímu.

89

Hostia sa napokon dostali k centru z ľavej strany, ale obrancovia madridského Realu si poradili. Následne sa snažili domáci vymyslieť niečo smerom dopredu, ale ich aktivita stroskotala 20 metrov od brány.

88

Ryad Boudebouz vybojoval pre svoj tím rohový kop. Striedajúci hráč vystrelil spoza pokutového územia a jeho pokus v páde tečoval domáci Lucas Vázquez. Hostia sa nikam neponáhľajú.

87

Betis teraz dobre držal loptu na svojich kopačkách. Domáci síce aktívne napádali rozohrávku, ale trvalo im viac ako polminútu, aby sa k lopte dostali. Čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa im kráti.

86

Hlavný arbiter teraz dokonca píska proti Realu Madrid. Aïssa Mandi dostal zrejme nejaký úder v súboji s Cristianom Ronaldom a bude potrebovať ošetrenie. No, nadstavený čas rozhodne nebude len obvyklé tri minúty.

85

Antonio Adán má opäť možnosť nazbierať sekundičky svojim zdĺhavým odkopom. Zinedine Zidane síce tlieska, no Gareth Bale svojim centrom nenašiel v súperovej šestnástke žiadneho spoluhráča.

84

Po dlhšom čase si na loptu siahol aj brankár Keylor Navas. K centru z pravej strany sa dostal krajný obranca Antonio Barragán, ale loptu nasmeroval len do rukavíc kostarického brankára.

83

Domáci futbalisti obliehali pokutové územie súpera, ale napokon zo svojej aktivity nič nevyťažili. Gareth Bale nezvládol svoj center, a tak bude nasledovať len odkop od brány Antonia Adána.

82

Lucas Vázquez centroval z pravej strany. Cristiano Ronaldo však zakončoval v záklone, a tak jeho pokus nemal veľa šancí na úspech. Antonio Adán dokonca nemusel ani len zasahovať.

81

Realu Betis sa teraz podarilo na dlhší čas podržať loptu, vďaka čomu si obrancovia hostí môžu oddýchnuť. Dokonca bude nasledovať vhadzovanie, čo je tiež dobrý priestor na ušetrenie nejakých sekundičiek.

80

Posledných desať minút zostáva do konca dnešného stretnutia. Real Madrid v nedeľu vyrovnal rekord Pelého Santosu, no teraz reálne hrozí, že sa jeho séria zápasov so streleným gólom skončí.

79

Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Na trávnik prichádza Joaquín, ktorý vymenil Fabiána Ruiza. Nového muža na trávniku vítajú fanúšikovia futbalu potleskom.

78

Lucas Vázquez už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať len odkop od brány. Medzitým vidíme, že hosťujúci tréner bude o chvíľu striedať aj po tretíkrát.

77

Antonio Adán opäť naťahuje čas a rozhodne by si za svoje teatrálne zdržovanie zaslúžil žltú kartu. Každopádne, dnes predviedol skvelé zákroky a na Estadio Santiago Bernabéu stále neinkasoval.

76

Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Aïssa Mandi mal nejaké problémy, no tentokrát hlavný rozhodca hru neprerušoval. K strele z druhej vlny sa dostal Marco Asensio, ale pálil nepresne.

75

Real Madrid mohol otvoriť skóre dnešného zápasu. Daniel Carvajal centroval z pravej strany, Gareth Bale zakončoval efektne pätičkou, ale Antonio Adán so šťastím vyrazil loptu na pravú žrď. Následne upratal loptu do bezpečia Ruiz.

73

Marco Asensio predviedol prvú peknú ofenzívnu akciu po svojom príchode na trávnik. Centrom z ľavej strany našiel Cristiana Ronalda, ale jeho pohotové zakončenie ľavačkou mierilo nad bránu Betisu.

72

Zinedine Zidane posiela na trávnik aj tretieho žolíka z lavičky. Je ním mladý útočník Borja Mayoral, ktorý sa v nedeľu podieľal na dvoch góloch v sieti Realu Sociedad. Tentokrát nahradil Luku Modrića.

71

Marcelo zostal ležať na trávniku a napokon pre zdravotné problémy musí opustiť dianie na ihrisku. Na jeho miesto prichádza ofenzívne ladený Lucas Vázquez.

70

Daniel Carvajal tradične centroval zo svojej pravej strany. Cristiano Ronaldo sa dostal aj k hlavičkovému zakončeniu, ale to bez väčších problémov likviduje brankár Antonio Adán.

69

Marcelo teraz aktívne vletel do pokutového územia, ale jeho center bol zrazený. Každopádne, domáci futbalisti stupňujú svoj tlak a určite sa nezmieri len s nerozhodným výsledkom.

68

Po možno dvoch minútach sa v Madride pokračuje v zápase piateho kola La Ligy. Domáci kombinujú zatiaľ len v okolí súperovho pokutového územia. Antonio Adán môže byť pokojný a dohliadať na hru z úctivej vzdialenosti.

67

Stále sa nehrá, a tak Zinedine Zidane využíva čas na spomínané striedanie. Na trávnik prichádza v dobrej forme hrajúci Marco Asensio. Naopak, pre dnešok má odpracované Isco.

66

Zrejme budeme svedkami dlhého nadstaveného času. Na domácej lavičke sa pripravuje do hry zrejme Marco Asensio, no ešte predtým bude musieť byť ošetrovaný jeden z hráčov Betisu. Je ním napokon Antonio Barragán.

65

Ani po tejto strele Toniho Kroosa sa skóre zápasu meniť nebude. Antonio Adán videl zakončenie nemeckého záložníka a pekným zákrokom vytesnil loptu na rohový kop. Po ňom sa domáci presadiť nedokázali.

63

Antonio Barragán musí byť po predošlom súboji ošetrovaný, a tak sa opäť nehrá. Domáci fanúšikovia dávajú najavo svoj nesúhlas piskotom. Biely balet by sa však mal zobudiť, pretože sa približuje k tretiemu zaváhaniu v sezóne.

62

Cristiano Ronaldo teraz šikovne zakombinoval s Garethom Baleom. Portugalčan s Antoniom Barragánom zviedol chlapský súboj, po ktorom však napriek domácim protestom hlavný rozhodca pokutový kop nepíska.

61

Na začiatku poslednej tretiny zápasu je striedanie hostí realitou. Na ihrisko prichádza Ryad Boudebouz. Ten vymenil Francisa Guerrera, ktorý pred pár minútami v dobrej šanci minul bránu.

60

Na konci hodiny hry tu máme veľmi nevydarený strelecký pokus Andrésa Guardada. Keylor Navas si už berie loptu do svojich rúk, no ešte predtým bude nasledovať striedanie súpera.

59

Na ihrisku sa teraz viac ako minútu nehralo, keďže po faule Cristiana Ronalda musel byť ošetrovaný jeden z hráčov Betisu. Domácim fanúšikom poriadne píli nervy brankár Antonio Adán, ktorý evidentne zdržuje.

58

Riza Durmisi vystrelil, ale jeho pokus zblokoval Daniel Carvajal. Následne sa snažil rozvinúť rýchly brejk Luka Modrić, ale za dres ho potiahol Zouhair Feddal. Maročan je tak ďalším potrestaným hráčom zápasu.

57

Real Madrid má jasnú územnú prevahu. Po dlhšej kombinácii centroval do šestnástky Daniel Carvajal, ale našiel len brankára súpera. V pokutovom území spadol Casemiro, ale penalta sa nepískala.

56

Teraz sme v priebehu niekoľkých sekúnd videli šance na oboch stranách. Najskôr po chybe Marcela pálil nepresne Francis Guerrero a následne na druhej strane zakončoval len do bočnej siete obranca Daniel Carvajal.

54

Cristiano Ronaldo sa presadil na pravej strane. Jeho prízemný center smeroval na Garetha Balea, no loptu včas upratal do bezpečného priestoru Antonio Barragán. Nasledovať bude rohový kop.

53

Domáci futbalisti sa teraz nevedia dostať cez sformovanú obranu svojho súpera. Problémy so spracovaním lopty mal tentokrát Marcelo, a tak biely balet prakticky zadarmo prichádza o loptu.

52

Cristiano Ronaldo sa opäť tlačil do zakončenia. Tentokrát si nabiehal na center z pravej strany, ale Daniel Carvajal loptu nasmeroval len do rukavíc brankára Antonia Adána. Portugalčan však svojmu spoluhráčovi poďakoval za dobrú myšlienku.

51

Úvodná šanca druhého dejstva patrila domácemu tímu. Gareth Bale predviedol svoje rýchle nohy, prízemným centrom našiel na pravej strane Cristiana Ronalda, no Portugalčan v stopercentnej šanci prestrelil bránu.

50

Cristiano Ronaldo sa dostal k strele cez Rizu Durmisiu, ale v rozhodujúcom momente sa pošmykol. Na druhej strane centroval z pravej strany Antonio Barragán, ale jeho pas nebol práve najpresnejší.

49

Cristian Tello nespracoval prihrávku svojho spoluhráča z ľavej strany. Domáci rýchlo rozohrali vhadzovanie a snažia sa prekvapiť obranu svojho súpera. Tá však zatiaľ odoláva.

48

Hostia sa teraz snažili niečo vymyslieť, ale svoje obranné povinnosti si splnil Daniel Carvajal. Ten môže rozohrať ďalšiu útočnú akciu domácich, ktorí si v prvom polčase vypracovali niekoľko dobrých šancí na skórovanie.

47

Domáci futbalisti veľmi dlho obliehali pokutové územie súpera. Najskôr mohol strieľať Isco, následne sa do koncovky dral Casemiro, no celú aktivitu kráľovského veľkoklubu ukončil nedovolený zákrok Marcela.

46

Real Madrid v úvodnom dejstve neskóroval, no tréner Zinedine Zidane verí svojej jedenástke, ktorú poslal na ihrisko. Na začiatku druhého polčasu sa Cristiano Ronaldo snažil uvoľniť Toniho Kroosa, no prihrávka na nemeckého hráča neprešla.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodné dejstvo dnešného stretnutia máme za sebou. Na Estadio Santiago Bernabéu sme zatiaľ gól nevideli, hoci šancí bolo hneď niekoľko. Tú najväčšiu mal už v tretej minúte Antonio Sanabria, ale jeho strelu zastavil na ceste do brány Daniel Carvajal. Na domácej strane mal šancu Cristiano Ronaldo, v závere polčasu aj Isco, no v oboch prípadoch sa zaskvel brankár Antonio Adán. Druhý polčas sa v metropole Španielska začne po približne 15-minútovej prestávke.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Úvodná z dvoch nadstavených minút je pomaličky minulosťou. Betis sa snaží dohrať prvý polčas ďaleko od svojej brány a zatiaľ sa mu to aj darí. Naopak, biely balet v prvom polčase zrejme odíde gólovo naprázdno.

45

Prvý polčas zápasu bude predĺžený ešte o 120 sekúnd. Momentálne sa hra odvíja v blízkosti domácej šestnástky, kde dobre zapracovali Sergio Ramos a Daniel Carvajal.

44

Real Madrid bude mať ešte výhodu rohového kopu. Antonio Adán sa opäť musel činiť, keďže po peknej individuálnej akcii jeho pozornosť preveril Cristiano Ronaldo. Ten si na úvodný gól musí ešte počkať.

43

Hosťujúci tréner bude musieť striedať už v prvom polčase. Kvôli zdravotným problémom končí v zápase Víctor Camarasa a na jeho miesto ešte v úvodnom dejstve prichádza Andrés Guardado.

42

Domáci futbalisti sa mohli dostať do tesného vedenia. Luka Modrić krásnou kolmou prihrávkou našiel Isca, ten pohotovo vystrelil ľavačkou z hranice 14 metrov, no skvelý zákrok predviedol brankár Antonio Adán.

41

Teraz sa nám trošku pritvrdilo.V priebehu niekoľkých sekúnd fauloval Luka Modrić a následne aj Cristian Tello. Najmä hosťujúci hráč by si mal dávať pozor, keďže žltú kartu už má.

40

Na trávniku sa teraz približne minútu nehralo, keďže po predošlom súboji sme boli svedkami ošetrovania. Pomaly sa nám však prvý polčas končí. Na šance je to síce 2:2, no gólov sme sa zatiaľ na Estadio Santiago Bernabéu nedočkali.

39

Toni Kroos poslal nebezpečný center do pokutového územia súpera. Antonio Adán loptu vyrazil, no okrem toho nešťastne zasiahol aj Casemira. Obaja menovaní hráči budú musieť byť ošetrovaní.

38

A máme tu ďalšie kartové napomenutie pre hráča hostí. Pod hrozbou vylúčenia bude musieť v zápase pokračovať Aïssa Mandi, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Tonim Kroosom.

37

Teraz sme videli peknú akciu domácich hráčov, ktorí predošlý zápas pre tresty museli vynechať. Marcelo centrom z ľavej strany našiel Cristiana Ronalda, ale jeho hlavička mierila vysoko nad bránu súpera.

36

Hlavný rozhodca dnešného duelu prvýkrát siaha do svojho vrecka. Bývalý hráč katalánskej Barcelony Cristian Tello potiahol za dres Marcela, a tak sa nemôže čudovať tomu, že dostáva žltú kartu.

35

Hostia teraz herne ožili a Víctor Camarasa sa dostal k ďalšej hlavičke. Tá však na bránu nesmerovala. Následne ešte Betis zaútočil po pravej strane, no zrejme to bol opäť Francis Guerrero, kto bol v ofsajde.

34

Daniela Carvajala sme niekoľkokrát chválili, no teraz vyviedol školácku chybu. Po jeho zlom vhadzovaní postupoval na domácu bránu Fabián Ruiz a brankár Keylor Navas mal čo robiť, aby jeho výbornú strelu ľavačkou vyrazil na roh.

33

Daniel Carvajal je dnes skutočne veľmi aktívny. Aj teraz si nabehol za obrannú líniu súpera, no po súboji s jedným z hráčov hostí hlavný rozhodca píska jeho faul. Antonio Adán si s rozohrávkou dáva na čas.

32

Daniel Carvajal sa dostal k strele z vnútra šestnástky, no tá bola zblokovaná. Následne mali domáci výhodu ďalšieho rohového kopu, ale loptu po centri Toniho Kroosa upratal do bezpečia Zouhair Feddal.

31

Domáci futbalisti začínajú stupňovať svoj tlak. Do pokutového územia súpera lieta jeden center za druhým. O niečo aktívnejšia je pravá strana, kde operuje dvojica Gareth Bale a Daniel Carvajal.

30

Máme za sebou polhodinu dnešného zápasu. Tento úsek hry ukončila šanca Casemira, ktorý si nabehol na center Garetha Balea z pravej strany. Brazílsky reprezentant našťastie pre hostí hlavičkoval z dobrej pozície nepresne.

29

Cristiano Ronaldo sa zatiaľ na ihrisku trošku hľadá. Teraz sa však dostal k strele, keď mu loptu pristavil Gareth Bale. Portugalčan pálil z prvej, ale jeho pokus mieril len do stredu brány, kde bol pozorný brankár Antonio Adán.

27

Daniel Carvajal sa teraz poriadne na seba hnevá. Luka Modrić vykúzlil fantastický pas za obrannú líniu súpera, ale španielsky obranca si po druhýkrát v zápase nepotykal so spracovaním. Napokon je z toho len odkop.

26

Domáci teraz poriadne vysunuli svoju obranu, ale napokon im to vyšlo. V ofsajdovej pasci totiž nachytali zrejme Francisa Guerrera. Ten ani príliš neprotestoval, keďže si bol vedomý svojej chybičky.

25

Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke Cristiano Ronaldo, ktorá však nebola presná. Domáci následne pokračovali v obliehaní súperovej šestnástky, ale faulom sa previnil francúzsky mladík Raphaël Varane.

24

Hostia teraz prepadli na útočnej polovici ihriska a takmer za to pykali. Napokon z toho bude ale len rohový kop, keďže Aïssa Mandi včas zablokoval center Garetha Balea z ľavej strany.

23

Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Zatiaľ sa hrá pomerne čisto, hoci si teraz pomohol rukami Sergio Ramos. Hlavný rozhodca píska jeho faul a prisudzuje tak loptu hosťom.

22

Druhá gólová šanca na strane Realu Madrid. Domáci rozvinuli rýchlu akciu po pravom krídle, následne poslal center do šestnástky Daniel Carvajal, ale pohotové zakončenie Luku Modrića smerovalo tesne nad bránu Antonia Adána.

21

Hostia sa zatiaľ veľmi dobre bránia a teraz zostanú pri lopte. Predsezónna posila Javi García bol totiž faulovaný v strede ihriska. Voči pravidlám sa previnil brazílsky záložník Casemiro.

20

Toni Kroos skutočne poslal do súperovej šestnástky nebezpečný center, ale Raphaël Varane ani Sergio Ramos sa k hlavičke nedostali. Akcia následne pokračovala centrom Cristiana Ronalda, ale ten odvrátil do bezpečia Aïssa Mandi.

19

Riza Durmisi centroval z pravej strany, ale našiel len rukavice Keylora Navasa. Následne po ľavej strane zaútočil Marcelo a vybojoval pre domáce farby priamy kop. Jeho autorom bude zrejme Toni Kroos.

18

Gareth Bale bol faulovaný, no o niekoľko sekúnd si musel splniť aj svoje obranné povinnosti. Dobre zblokoval center z pravej strany, a tak bude mať výhodu prvého rohového kopu v zápase aj Real Betis.

17

Luka Modrić predviedol peknú individuálnu akciu. Na súperovu bránu smeroval od vlastnej polovice ihriska, napokon aj vystrelil, no trafil len bočnú sieť. Domáci boli zároveň obratí o rohový kop, keďže Antonio Adán jeho pokus tečoval.

16

Real Madrid to opäť skúšal dlhou loptou za obranu, ale to mu neprinieslo želané ovocie v podobe gólovej šance. Následne sa dostali k lopte hostia a stále kombinujú na úrovni poliacej čiary.

15

Záver úvodnej štvrťhodiny patril hosťom. Daniel Carvajal najskôr neustrážil Cristiana Tella, no jeho prízemný pas nenašiel nikoho v zelenom drese. O niekoľko sekúnd pálil Víctor Camarasa, ale jeho pokus zo strednej vzdialenosti nesmeroval na domácu bránu.

14

Isco posielal pekný center do pokutového územia súpera. Gareth Bale sa napokon dostal k hlavičkovému zakončeniu, no to smerovalo vedľa brány súpera. Antonio Adán tak bude odkopávať od svojej brány.

13

Real Madrid mal výhodu už piateho rohového kopu. Ten tradične zahral Toni Kroos, na jeho center si nabiehal Sergio Ramos, ale domáci stopér sa v súboji s obrancami súpera nepresadil.

11

Real Madrid zvyšuje svoju aktivitu. Po práci brazílskeho obrancu Marcela mal výhodu ďalšieho rohového kopu, ale ani po ňom sa gólovo nepresadil. To sa mu však podarilo v ostatných 73 súťažných dueloch.

10

Prvú šancu mali aj domáci futbalisti. Isco zahral rohový kop nakrátko, následne centroval z ľavej strany a veľa nechýbalo k tomu, aby pätička Cristiana Ronalda skončila za chrbátom brankára hostí. Včas zasiahol obranca Zouhair Feddal.

9

Antonio Adán teraz veľmi dobre čítal hru. Cristiano Ronaldo si nabiehal na dobrú prihrávku za obrannú líniu, ale brankár súpera bol pri lopte skôr a odkopol ju do bezpečného priestoru.

8

Gareth Bale prenechával center za seba, kde dobre videl Daniho Carvajala. Španielsky obranca si ale príliš nepotykal so spracovaním lopty, a tak bude nasledovať len odkop od brány Antonia Adána.

7

Real Madrid drží loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ ale kombinuje až príliš ďaleko od súperovej brány. Marcelo preniesol hru na pravú stranu, kde okrem Garetha Balea operuje aj hrdina z tretej minúty Daniel Carvajal.

6

Rohový kop zahral z pravej strany Toni Kroos, ktorý mal minulý týždeň drobné zdravotné problémy. Jeho center ale nenašiel nikoho v bielom drese, a tak sa Real Betis bez väčších problémov dokázal ubrániť.

5

Domáci futbalisti budú mať k dispozícii prvý rohový kop zápasu. Gareth Bale dostal presný pas za obranu súpera, loptu si dokázal spracovať, no v poslednej chvíli pred ním upratal loptu do bezpečia Zouhair Feddal.

4

Tak to mohol byť skutočne šokujúci úvod zápasu, najmä pre domácich futbalistov, ktorí sú jasným favoritom. V La Lige sa v základnej zostave konečne objavuje aj Cristiano Ronaldo, ktorý si odpykal svoj trest za nešportové správanie.

3

Obrovská šanca na strane hostí. Po chybe v strede ihriska sa dostával do šance Víctor Camarasa, ten následne naservíroval loptu Antoniovi Sanabriovi, no jeho zakončenie zastavil na ceste do brány reflexívny zákrok Daniho Carvajala.

2

Na dlhší časový úsek sa dostali k lopte aj hráči hostí. Cristian Tello smerom dopredu nevymyslel nič, a tak musel následne za pomoci svojich spoluhráčov poslať loptu až k brankárovi Antoniovi Adánovi.

1

Pred začiatkom zápasu si oba tímy uctili pamiatku obetí, ktoré zahynuli v Mexiku počas silného zemetrasenia. Následne Antonio Mateu Lahoz odštartoval zápas, po polminúte hry sa dostal k strele Cristiano Ronaldo, ale jeho pokus bol zblokovaný.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Navas – Ramos, Marcelo, Carvajal, Varane – Modrić, Kroos, Casemiro, Isco – Ronaldo, Bale.
Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

Real Betis: Adán – Barragán, Feddal, Durmisi, Mandi – Ruiz, Javi García, Camarasa, Guerrero – Tello, A. Sanabria.
Náhradníci: D. Giménez – R. Navarro, Amat, León, Boudebouz, Joaquín, Guardado.

Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz.
Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní ďalšieho textového prenosu. Tentokrát sa spolu pozrieme na Pyrenejský polostrov, kde nás dnes čaká päťzápasová porcia La Ligy. Real Madrid sa počas minulého týždňa vrátil na víťaznú vlnu a v nastolenom trende bude chcieť pokračovať aj v zápase s Realom Betis.

REAL MADRID

Real Madrid začal novú sezónu vo veľkom štýle. Získal európsky i španielsky Superpohár, ale so vstupom do nového ročníka La Ligy rozhodne nemôže byť spokojný. V úvodných štyroch kolách už dvakrát zakopol a momentálne stráca na vedúcu Barcelonu sedem bodov. Dnes môže svoje manko skresať o tri body a konečne sa bude môcť spoľahnúť aj na Cristiana Ronalda. Tomu vypršal disciplinárny trest, a tak by nemal chýbať v základnej zostave. Portugalčan doposiaľ nastúpil proti Betisu desaťkrát a zaznamenal päť gólov. Do hry sa vracia aj krajný obranca Marcelo, ktorý predošlý zápas vynechal kvôli červenej karte zo zápasu s Levante. Biely balet v nedeľu vyhral na pôde Realu Sociedad 1:3 a zároveň prepísal historické štatistky. Skóroval už v 73. zápase v rade, čím vyrovnal viac ako 50-ročný rekord Santosu, za ktorý v tom čase hrával aj legendárny Pelé. Domáci budú v zápase jasným favoritom, hoci im budú chýbať Karim Benzema, Theo Hernández, Mateo Kovačić a možno aj Toni Kroos.

REAL BETIS

Real Betis má za sebou takisto štyri odohrané duely a prekvapujúco len o dva body menej ako jeho dnešný súper. Doposiaľ nazbieral šesť bodov, keď v domácom prostredí zdolal Celtu Vigo a Deportivo La Coruña. Zverenci Quiqueho Setiéna na ihriskách súperov zatiaľ nebodovali, no mali skutočne náročný žreb. V úvodnom kole cestovali na Nou Camp a o dva týždne neskôr nestačili ani na domáci Villarreal. Zeleno-bieli sa zatiaľ trošku trápia v ofenzíve o čom svedčí len päť strelených gólov. Najlepšími strelcami sú s dvoma presnými zásahmi Joaquín a predsezónna posila Sergio León. Zaujímavosťou je, že Betis prvý polčas ešte ani raz nevyhral a v každom dueli inkasoval. Na Estadio Santiago Bernabéu si naposledy udržal čisté konto ešte v roku 2007, keď zároveň naposledy bodoval za remízu 0:0. Ani hostia na zápas nenastúpia v plnej zostave. Chýbať bude útočník Juan José Narváez, rumunský obranca Alin Tosca a otázny je štart v prípade hosťujúceho Joela Campbella.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Real Madrid – Real Betis

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+4. A. Sanabria

Karty:   36. Tello (RBE), 38. Mandi (RBE), 58. Feddal (RBE)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 14:5. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:11.

Real Madrid: Navas – Ramos, Marcelo (71. L. Vázquez), Carvajal, Varane – Modrić (72. Mayoral), Kroos, Casemiro, Isco (67. Asensio) – Ronaldo, Bale.
Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

Real Betis: Adán – Barragán, Feddal, Durmisi, Mandi – Ruiz (79. Joaquín), Javi García, Camarasa (43. Guardado), Guerrero (61. Boudebouz) – Tello, A. Sanabria.
Náhradníci: D. Giménez – R. Navarro, Amat, León, Boudebouz, Joaquín, Guardado.

Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz