Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Villarreal CF – RCD Espanyol Barcelona

0:0

koniec (0:0)

21.09.2017, 20:00 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • 5. kolo • Róbert Gašpárek

Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončil tento duel. Ten možno označiť ako priemerný. Mali sme síce možnosť vidieť nejaké zaujímavé situácie na oboch stranách, ale gólového zakončeniasme sa nedostali. Domáci futbalisti boli v druhom polčase útočnejším tímom a skórovať sa snažili po kombinačnej stránke hry a naopak hostia sa sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažili po rýchly kontrách. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (21:51:24)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:3.
Střely mimo: 7:7.
Rohy: 5:5.
Ofsajdy: 0:0.
Fauly: 17:10.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Záver stretnutia majú jasne pod kontrolou hostia, ktorí kombinujú na súperovej polovici. Hostia sa viac-menej sústredia na defenzívu a nejavia väčšiu snahu smerom dopredu.

90+1

V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty navyše.

90

Javi Fuego si vo vnútri šestnástky spracoval loptu po priamom kope a rozhodol sa pre strelu. Tá smerovala presne do ľavého dolného rohu bránky. Výborný zákrok ukázal Mariano Barbosa, ktorý loptu zachytil.

89

Cédric Bakambu teraz celkom zbytočne stratil loptu na súperovej polovici, vďaka čomu založili hostia rýchly protiútok. Ten sa skončil nedovoleným zákrokom Costu, po ktorom bude Espanyol zahrávať priamy voľný kop.

88

Castillejo poslal prudký center z pravej strany ihriska, ale svoj priestor si Barbosa dokázal postrážiť a loptu si zo vzduchu stiahnuť.

87

Ako nôž maslom sa Samu Castillejo dostal cez obranu až do šestnástky, z kadiaľ vystrelil smerom do pravého spodného cípu siete, ale Pau López chytá.

86

Žltú kartu dostáva Mario Gaspar (Villarreal CF).

85

Žltú kartu dostáva Pablo Fornals (Villarreal CF).

84

Loptu už majú pod kontrolou hostia, ktorí poctivo vyčkávajú v strede ihriska na ten správny moment prekvapenia.

83

Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sú v posledných minútach útočne aktívnejším celkom.

82

Gól! No moment, tak nie. Domáci fanúšikovia sa už radovali s presného zásahu jedného zo svojich miláčikov, ale hlavný arbiter ani tento presný zásah neuzná. Šťastný strelec si loptu spracoval rukou, čo potvrdil aj opakovaný záznam. Stav stretnutia ostáva nezmenený.

81

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Pablo Fornals.

80

Momentálny pomer držania lopty je: 54% – 46%.

79

Manuel Trigueros skúsil šťastie z hranice veľkého vápna, ale strela putuje vedľa pravej žrde. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Espanyol.

77

Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).

76

David López zareagoval výborne na odkopnutú loptu, ale dorážku napálil vysoko do nebies. Lopta je za bránkovou čiarou a Villarreal má odkop od bránky.

75

Po nedovolenom zákroku Álvara Gonzáleza zahrávali hostia priamy voľný kop zo strednej vzdialenosti. Exekútor poslal mäkkučký center do hĺbky šestnástky, kde našiel len hlavu brániaceho hráča.

74

Žltú kartu dostáva Álvaro González (Villarreal CF).

73

Loptu majú dlhší čas na svojich kopačkách hostia, ktorí sa usadili na polovici súpera. Tam sa sériou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu a vytvoriť si tak lepšiu streleckú pozíciu.

72

Žltú kartu dostáva Manu Trigueros (Villarreal CF).

71

Do obrovskej príležitosti sa dostal Cédric Bakambu, ktorý sa pekne obtočil okolo brániaceho hráča anásledne z väčšieho uhlu zakončil. Jeho strelecký pokus dokázal gólman reflexívnym zákrokom vyraziť.

70

70. Cédric Bakambu (VLR)

70

Villarreal si z rohového kopu vyberá rozohrávku nakrátko pred centrom do pokutového územia.

69

Jaume Costa namieril pekný center do šestnástky. Napriek tomu súperova obrana odvrátila črtajúcu sa hrozbu vďaka výbornému zákroku. Arbiter fúkol do píšťalky a Villarreal získava kop od rohovej zástavky.

68

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Sergio García.

67

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Carlos Bacca, prichádza Enes Ünal.

66

Cédric Bakambu poslal tentokrár už lepšiu prihrávku do šestnástky súpera, na ktorú si nabiehal nikým nestrážený Bacca, ale ten sa napokon k zakončeniu nedostal, pretože bol ako prvý pri lopte Barbosa.

65

Cédric Bakambu rozbiehal rýchlu akciu, ale jeho prihrávka do vnútra šestnástky nebola úspešná. Smerovala len do priestoru nikoho.

64

Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Pau Lópeza, ktorý hral na istotu a poslal ju čo najďalej od vlastného vápna.

63

Sergi Darder poslal do pokutového územia loptu z rohu, ale center je pokrytý súperovou defenzívou.

62

62. Gerard Moreno (ESB)

62

Gerard Moreno zahodil veľkú šancu na skórovanie. Ocitol sa sám pred gólmanom, ale jeho pokus do pravého dolného rohu sa neujal. Mariano Barbosa ho zlikvidoval parádnym zákrokom. Tím Espanyol donútil súpera až ku rohovému kopu.

61

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Denis Čeryšev, prichádza Roberto Soriano.

60

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Oscar Melendo.

59

Gerard Moreno sa snažil zachytiť dlhý kros jeho spoluhráča, ale v súboji bol bezmocný. Ako prvý bol pri lopte Javi Caricol.

58

Hostia majú veľký problém dostať sa na polovicu súpera. Hráči Villarrealu dobre napádajú každú súperovú rozohrávku.

57

Domáci futbalisti rozbiehali rýchly outok po pravej strane ihriska, ale napokon nepokračovali ďalej k vápnu, ale rozhodli sa tam usadiť.

56

Villarreal má výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.

54

Moreno svojím centrom hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov v predbránkovom priestoru. Do hlavičkového zakončenia sa tlačil jeden z nich, ale napokon nedokázal loptu usmerniť do siete.

53

Trigueros skvelým dlhým pasom našiel nabiehajúceho Baccu, ale ten celú akciu zbrzdil a napokon aj jeho tím o loptu prišiel. Tento rýchly protiútok vyzeral nádejne.

52

Leo Baptistao bol v súboji až príliš aktívny, na čo upozornil asistent rozhodcu. Hlavný arbiter fúkol do píšťaľky a tak si Leo Baptistao na svoje konto pripíše útočný faul.

51

Álvaro González sa prezentoval skvelým obranným zákrokom, vďakak ktorému nedovolil protihráčovi odcentrovať. Villarreal bude vhadzovať.

50

Zaznel hvizd hlavného rozhodcu. Ten ukázal, že si Cédric Bakambu v súboji počínal nedovoleným spôsobom. Pri lopte tak bude súper.

49

Denis Cheryshev skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.

48

Jose Luis Munuera Montero fúkol do píšťalky a Victor Sánchez je potrestaný za faul. Štandardná situácia. Villarreal zrejme skúsi poslať loptu o čosi bližšie k súperovej bránke.

47

Mario Gaspar centruje do šestnástky, ale jeden z obrancov hrozbu odvracia.

46

Začal sa druhý polčas.
Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to žiadne futbalové gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Mali sme možnosť vidieť zopár zauímavých príležitostí, avšak zatiaľ bez gólového efektu. Oba celky dnes vsadili na kombinačný štýl hry. Dúfajme, že sa v druhom dejstve dočkáme úvodného gólu, ktorý tento duel veľmi potrebuje. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.

45

45. Samuel Castillejo (VLR)

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Pablo Piatti dostal loptu v pokutovom území a okamžite vystrelil. Avšak jeho pokus z prvej preletel nad brvnom a skončil v hľadisku. Lopta je za bránkovou čiarou a Villarreal má odkop od bránky.

42

42. Cédric Bakambu (VLR)

42

Mali sme možnosť sledovať zatiaľ najkrajšiu akciu zápasu. Domáci futbalisti nám predviedli veľmi vydarenú kombináciu na jeden dotyk zakončenú streleckým pokusom Cédrica Bakambu. Jeho pokus z prvej smeroval len do stredu bránky, kde stál pripravený gólman, ktorý loptu bez problémov zachytil. To bola šanca!

41

Po nedovolenom zákroku Cédrica Bakambu, ostáva jeden z hráčov hostí otrasený ležať na trávniku. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.

40

Žltú kartu dostáva Cédric Bakambu (Villarreal CF).

39

Momentálny pomer držania lopty je: 53% – 47%.

38

Domáci futbalisti sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

37

Aaron Caricol bol v súboji na vlastnej polovici faulovaný. Na tento fakt upozornil asistent rozhodcu, ktorému dal ten hlavný za pravdu. Pri lopte tak budú hostia.

36

Jeden z domácich brániacich hráčov sa prezentoval brilantným sklzom, vďaka čomu prekazil rodiacu sa akciu súpera. Skvelá práca!

35

35. Manu Trigueros (VLR)

35

Manuel Trigueros sa odhodlal k strele z diaľky, ale tá putuje len nad bránku. Mohol to byť gól mesiaca. Ostalo žiaľ len pri tom "mohol". Lopta je za bránkovou čiarou a Espanyol má odkop od bránky.

34

Manuel Trigueros svojou prihrávkou hľadal niekoho lepšie postaveného zo svojich spoluhráčov, ale na jeho úmysel ani jeden z nich nereagoval a lopta putovala do zámedzia. Espanyol bude zahrávať odkop od bránky.

33

Barbosa musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr, než útočiaci hráč. To sa mu aj podarilo a loptu odkopol až za postrannú čiaru.

32

Victor Sánchez skvelým prízemným centrom našiel voľného Lea Baptistaa, ktorý sa loptu snažil preposlať do predbránkového priestoru. Našiel len kopačku obrancu, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.

31

Žltú kartu dostáva Carlos Bacca (Villarreal CF).

30

Pablo Piatti zrealizoval rohový kop, ale Mariano Barbosa všetko predvídal a útočné snaženie likviduje.

29

Victor Sánchez posiela center do pokutového územia. Žiaľ, obrana súpera si s jeho snahou poradila a loptu pohodlne pokryla. Lopta je v zámedzí a tím Espanyol si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.

28

Loptu majú pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.

27

Castillejo po súboji spadol na trávnik. Hlavný rozhodca stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a odpískal nedovolený zákrok.

25

Munuera Montero zapískal a Bakambu je tým previnilcom pri útočnom faule. Dobré rozhodnutie arbitra.

24

Lopta sa nachádza na polovici Villarrealu, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.

22

Ale tento rohový kop nebude taktiež úspešný. Loptu zachytila pozorná defenzíva, ktorá loptu upratala.

21

21. Gerard Moreno (ESB)

21

Leo Baptistao získal pre seba priestor v okolí pokutového kopu a vďaka tomu mohol zakončiť po centri zo štandardky. Jeho hlavička by zrejme skončila v ľavom doľnom cípe bránky, keby Barbosa nevytiahol výborný zákrok a pokus reflexívne nevyrazil vedľa tyčky. Lopta putuje mimo ihriska. Espanyol získava výhodu ďalšieho rohového kopu.

20

Jurado si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Espanyol.

19

Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý bol nútený odpískať nedovolený zákrok kapitána hostí, po ktorom bude pri lopte súper.

18

Po zaujímavej akcii domáceho celku sa ku zakončeniu dostal nikým nekrytý Castillejo, ale jeho tvrdý strelecký pokus smeroval vysoko nad. Espanyol bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.

17

Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 58% – 42%.

16

Samu Castillejo mal dobrú šancu na zmenu skóre. Namieril si to k bráne súpera a vypálil smerom do pravého dolného rožku bránky. Gólman Pau López bol pripravený a pokus lapil!

15

Domáci hráči výhodu v podobe rohového kopu nedokázali využiť. Center bol príliš nízky a tak ho zachytil jeden z obrancov.

14

Denis Cheryshev skúsil zacentrovať do veľkého vápna a nájsť tak jedného zo spoluhráčov, ale defenzíva súpera loptu upratala. Villarreal s rohovým kopom.

13

Vášne vzplanuli. Victor Sánchez prišiel do súboja neskoro a protihráča poslal k zemi. Nasleduje priamy voľný kop pre Villarreal.

12

Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Barbosa, ktorý s veľkým kľudom posiela loptu späť k vedľa stojacemu spoluhráčovi.

10

10. Samuel Castillejo (VLR)

10

Domáce publikum sa búri! Pýta si pokutový kop po údajnom nedovolenom zákroku jedného z obrancov hostí v ich vlastnom pokutovom území. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.

9

9. Rodrigo Hernández (VLR)

9

Góól! No moment, tak nie. Javi Fuego sa už tešil z úvodného gólu, ale hlavný arbiter tento gól neuznáva. Dôvod je taký, že sa Javi Fuego v čase pred samotným zakončením dopustil faulu na gólmana.

8

Jeden z domácich hráčov si pred vlastnou šestnástkou pomáhal v súboji nedovoleným spôsobom. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý daroval Espanyolu výhodu voľného kopu.

7

7. José Manuel Jurado (ESB)

7

Pablo Piatti poslal do srdca defenzívy súpera parádny center. V správny čas sa tam objavil Jose Manuel Jurado, ktorého hlavičkové zakončenie zo stredu pokutového územia len o chlp minulo brvno. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Villarreal.

6

Manuel Trigueros zahral rohový kop krátkou formou a tak jeho tím môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.

5

Samu Castillejo sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava Villarreal.

4

4. Léo Baptistão (ESB)

4

Leo Baptistao vyslal z hranice pokutového územia bombu ako z kanóna. Tá ale smeruje nad brvno. Dobrú šancu na skórovanie tak nevyužil. Lopta je za bránkovou čiarou a Villarreal má odkop od bránky.

3

Centrovaná lopta po voľnom kope nemala dostatočnú výšku a tak ju poľahky zachytil hneď prvý brániaci hráč.

2

Jaume Costa je potrestaný za držanie súpera. Jose Luis Munuera Montero nariaďuje priamy voľný kop. Uvidíme štandardku pre Espanyol.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Villarreal CF: Barbosa – J. Costa, Álvaro González, V. Ruiz, M. Gaspar – Čeryšev, Trigueros, Hernández, Castillejo – Bakambu, Bacca.
Náhradníci: Cantero – Semedo, Fornals, Ünal, N. Sansone, R. Soriano, Antonio Rukavina.

RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Caricol, V. Sánchez, Hermoso, David López – Baptistão, Fuego – Piatti, Jurado, Darder – G. Moreno.
Náhradníci: Diego López – Naldo, Sergio García, Vilà, Melendo, Roca, Sergio Sánchez.

Rozhodca: Munuera – Baena, Alcoba.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 5. kolo Primera Division, kde Villarreal CF privíta na svojom trávniku RCD Espanyol Barcelona. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

VILLARREAL CF

Futbalisti Villarrealu sa po 4. kole nachádzajú na 9. priečke so ziskom 6 bodov. Na svojom konte majú dve víťazstvá a dve porážky. Svojim súperom dovedna nastrieľali 6 gólov, ale aj 5 inkasovali. Momentálne ťahajú dvojzápasovú série víťazstiev. Na svoj posledný ligový zápas vycestovali do Alavesu, kde dokázali zvíťaziť rozdielom triedy. V 32. minúte išli hostia do vedenia zásluhou Bakamba. V 52. minúte zvýšil náskok svojho tímu svojím presným zásahom Bacca a o desať minút neskôr pridal prvý menovaný ešte tretí kúsok do bránky Alavesu.

RCD ESPANYOL BARCELONA

Hráči tohto celku si svoj vstup do nového ročníka rozhodne predstavovali inak. Nachádzajú sa na 16. priečke so ziskom 4 bodov. Svojim súperom nastrieľali len 3 góle a až 8 inkasovali, čo z nich robí tretí tím, čo sa týka defenzívy. Ich biliancie je: 1 výhra, 1 remíza a2 prehry. Po troch nevydarených kolách, v ktorých získali len jeden bod z prvého kola, dokázali konečne naplno bodovať. Pred zrakmi vlastných fanúšikov hostili Celta Vigo. Tí museli byť s výkonom svojich miláčikov spokojní, pretože dokázali zvíťaziť výsledkom 2:1. Domácim dokonale vyšiel vstup do zápasu, keď už v 10. minúte poslal Espanyol do vedenia Moreno. V 24. minúte to bolo už dvojgólovým rozdielom, tentoraz sa trafil Piatti. Diváci potom už dlhšiu dobu gól nevideli. Dočkali sa ho až v 69. minúte, kedy Sisto zdramatizoval svojím zásahom stretnutie, ale domáci záverečný tlak zvládli a naplno bodovali.

Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Villarreal CF – RCD Espanyol Barcelona

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   31. Bacca (VLR), 40. Bakambu (VLR), 72. Trigueros (VLR), 74. Álvaro González (VLR), 85. Fornals (VLR), 86. M. Gaspar (VLR) – 77. V. Sánchez (ESB)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:10.

Villarreal CF: Barbosa – J. Costa, Álvaro González, V. Ruiz, M. Gaspar – Čeryšev (61. R. Soriano), Trigueros (81. Fornals), Hernández, Castillejo – Bakambu, Bacca (67. Ünal).
Náhradníci: Cantero – Semedo, Fornals, Ünal, N. Sansone, R. Soriano, Antonio Rukavina.

RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Caricol, V. Sánchez, Hermoso, David López – Baptistão (68. Sergio García), Fuego – Piatti (60. Melendo), Jurado, Darder – G. Moreno.
Náhradníci: Diego López – Naldo, Sergio García, Vilà, Melendo, Roca, Sergio Sánchez.

Rozhodca: Munuera – Baena, Alcoba