Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Girona FC – Deportivo Alavés

2:3

koniec (0:0)

04.12.2017, 21:00 • 14. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Prvý polčas nestál za nič, ale ten druhý ukázal, v čom je futbal nádherný. Deportivo Alavés bolo po dvoch rýchlych góloch Girony v rozmedzí troch minút zrelé na uterák, ale hráči hostí sa neuveriteľne pozbierali. Ibai Gómez sa stal hrdinom, pretože sa postaral o hattrick. Najskôr dorazil vyrazenú strelu Pedrazu, potom premenil penaltu a v poslednej sekunde hry zúžitkoval vynikajúcu prácu Munira. Neskutočný zápas uzavrel v pondelkovej dohrávke toto kolo španielskej La Ligy. (22:53:33)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

90+3. Ibai Gómez (DAL) - 2:3

90+3

Tím Alavés práve strelil gól!
Nemám slov...a hráči Girony už asi vôbec nie, pretože prišli o zápas, ktorý mali jednoznačne vo vlastných rukách. Munir El Haddadi sa veľmi pekne vyhol v prechode z poliacej čiary pred šestnástku asi trom hráčom, nečakane prihral do uličky, kde bol voľný IBAI GÓMEZ a ten strelou na vzdialenejšiu tyč prekonal Bona, ktorý si na loptu siahol, ale nedokázal ju zastaviť.

90+3

Girona ešte získala priamy kop, ktorý centrom zahral kapitán Granell. Zakončenie zo strany domácich neprišlo a nestalo sa tak ani po ďalšom nákope.

90+2

Munir ťahal akciu hostí troch proti dvom, no celkom dosť to pokazil prihrávkou na dobiehajúceho spoluhráča Aguirregabiriu. Deportivo získalo roh, z toho nezapršalo.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Cristian Portugués, prichádza Aday.

89

Munir El Haddadi dostal dobrý pas na malé vápna zľava, avšak pred zakončením ho vyrušil Juanpe. Už mohlo byť pre Gironu veľmi zle.

88

Alavés je razom na koni a stále sa snaží. Cíti, že by sa mu mohol podariť veľký obrat a tým pádom by prišlo aj prvé víťazstvo v sezóne. Stane sa tak?

88

88. Ibai Gómez (DAL) - 2:2

88

Tím Alavés práve strelil gól!
IBAI GÓMEZ poslal Bona na opačnú strelu a penaltu premenil. Ak zápas skončí aspoň remízou, tak práve tento hráč bude pre Alavés hrdinom, ale treba povedať, že jedným bude aj Pedraza, pretože tento striedajúci Španiel bol pri prvom gól a vybojoval pokutový kop.

86

86. Bono (GIR)

86

Tak toto môže byť pohroma pre Gironu, pretože dlhý pas po krídle sa odrazil do šestnástky, kam za loptou išiel Pedraza, ktorého k zemi zoťal brankár Bono. Bude to pokutový kop pre hostí.

85

Mojica si v situácii jeden proti jednému trúfol, obranca súpera Aguirregabiria ho ale do vlastnej šestnástky nepustil a dokonca si vypýtal faul.

84

Bono takmer spravil chybu, pretože lopta mu pred dvojicou hráčov súpera odskočila od nohy. Odkopnúť stihol včas, jeho spoluhráči sa usadili na polovici Alavésu.

83

Alexis s hráčmi súpera si niekoľkokrát hlavičkami loptu prehadzovali z jednej polovice na druhú, až to prerušil ofsajd Munira.

82

Douglas Luiz chcel okamžite zobrať loptu Medránovi, ten všetko aj so šťastím zvládol. Prenesenie hry na pravú stranu, z pohľadu Girony, prečítal Maffeo.

81

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Tomás Pina, prichádza Daniel Torres.

81

Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Borja García, prichádza Douglas Luiz.

80

Portu skrotil ťažký pas, skvele loptu potiahol, dokonca ju dostal okolo Duarteho do ideálnej pozície na center. Spravil všetko dobre, až na samotný pas, ktorý skončil na tribúne.

79

Ibai Gómez vybojoval loptu na vlastnej polovici od Borju García, útočník Girony si vzápätí pomohol útočným faulom.

78

Po faule Pinu rozohral priamy kop Borja García centrom po zemi, ten na úspech nárok nemal. Následný pas Mojicu už vyzeral lepšie, Stuani sa k nemu ani tak nedostal.

77

Munir El Haddadi neskrotil dlhý a ťažký pas na hranicu pokutového územia, navyše bol v postavení mimo hru.

76

Mojica centrom našiel hlavu Maripána, od ktorého ide lopta k Portuovi. Ani on a ani Stuani sa však do zakončenia nedostali, Pacheco prácu nemal.

75

Deportivo Alavés sa dostalo k rohovému kopu, ktorý úspechom neskončil a aj keď hostia na lopte ostali, tak ani ďalšie dva pasy sa nepodarili. Bono si dá s rozohrávkou na čas.

74

Portu sa dostal do streleckého zakončenia z dobrej pozície na hranici pokutového územia, priestor brány sa mu ohroziť nepodarilo.

73

Prihrávka za obranu by Stuaniho pravdepodobne nenašla, pretože dobre zasiahol Pacheco, ktorý vybehnutím všetko vyriešil. Navyše, pískal sa ofsajd.

71

71. Ibai Gómez (DAL) - 2:1

71

Tím Alavés práve strelil gól!
Aktivita minulosezónneho nováčika je ale korunovaná gólom, pretože po prihrávka z krídla pálil tvrdo Pedraza. Bono ešte zasiahol, loptu vyrazil pred seba, kde sa nachádzal IBAI GÓMEZ a vedel, ako si počínať.

71

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Mubarak Wakaso, prichádza Alfonso Pedraza.

70

Už len dvadsať minút ostáva hráčom Deportiva Alavés, aby odpovedali na dva tvrdé údery. Len škoda, že hostia začali hral lepšie, než doposiaľ, až po inkasovaných góloch.

69

Lopta veľmi nebezpečne skákala pred Pachecom, až ku spred malého vápna hlavou poslal na bránu Stuani. Trafil len pred sebou stojaceho obrancu Maripána.

68

Portu sa na hranici pokutového územia cez Duarteho síce nepresadil a jeho center neprešiel, bude z toho aspoň rohový kop.

67

Girona po pár minútach snahy hostí získala loptu na dlhší časový úsek sekúnd a znova sa snaží útočiť. Aktivita Mojicu na krídle nepriniesla ani roh.

65

Ďalším strieľajúcim hráčom je Alváro Medrán, trafil iba pred sebou stojaceho Marca Muniesu. Sledovali sme mikrosúboj dvoch hráčov, ktorí hrali za B-tímy Realu Madrid, respektíve FC Barcelona.

64

Deportivo Alavés sa snaží odpovedať, avšak center z krídla sa odrazil síce k hráčom hostí, tečovaný pokus Burguiho letí tesne vedľa Bonovej brány.

63

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Bojan Krkić, prichádza Burgui.

62

62. Juanpe (GIR) - 2:0

62

Tím Girona práve strelil gól!
Stopér JUANPE si na malom vápne našiel centrovanú loptu, obranca Alavésu bol pri ňom neskoro, a tak zadák katalánskeho tému strieľa hlavou druhý gól domácich v rozmedzí troch minút.

61

Girona získala rohový kop, ktorý vybojoval zrazenou strelou útočník Borja García.

59

59. Cristhian Stuani (GIR) - 1:0

59

Tím Girona práve strelil gól!
Domáci sa ale zakrátko dostali späť k lopte, ktorú CRISTHIAN STUANI potiahol do šestnástky, tam sa pohral s Alexisom a prudkou strelou z mierneho uhli prepálil Pacheca.

59

Borja García a Granell rozohrali rohový kop istým signálom, ten nepriniesol nič nebezpečné, iba nízky pas.

58

Z priameho kopu vedľa pokutového územia Alavésu centroval Mojica. Trafil Munira, nasleduje rohový kop pre Gironu.

57

Žltú kartu dostáva Rubén Duarte (Deportivo Alavés).

56

Hra sa usadila do stredu poľa. V týchto chvíľach sa ani jeden tím nevie čo i len priblížiť k pokutovému územiu protivníka.

54

Stuani mal byť príjemcom tohto centru, jeho hlavička nebola presná. Munir El Haddadi to po rýchlom prechode vpred skúsil zo stredu ihriska, nebol vôbec presný.

53

Maffeo sa pri postrannej čiare dostal medzi troch hráčoch Alavésu, no verte-neverte, dokázal sa odtiaľ dostať tak, že jedného na kraji prehodil a následne ho prešprintoval, takže bol pri lopte. Girona dokonca získal roh.

52

Borja García v spolupráci s Portuom získali loptu, okamžite prišla kolmica za obranu na Stuaniho, toho dvojica stopérov dokázala postrážiť.

51

Pablo Maffeo si nabehol na pas do pokutového územia Alavésu, pri lopte však bol ako prvý Pacheco a rýchlo ju rozohral na rozbehnutého Wakasa.

50

Pokus Deportiva Alavés o rýchly prechod až taký rýchly nebol. Nakoniec to skúsil predsa len zrýchliť Maripán, Munira našiel v ofsajde.

49

Hostia sa dostali k autu, ktorý Wakaso poslal až do šestnástky. Mojica síce loptu neodpratal najlepšie, Maripán sa k nej už ale nedostal.

48

Deportivo Alavés sa snaží byť aktívnejšie a chce sa dostávať do možností. Jednu ale teraz preťal obranca Muniesa.

47

Aj druhý polčas začína veľmi opatrne a nezdá sa, že postupom času sa by sa obraz hry mohol meniť. My by sme však boli určite veľmi radi.

46

Začal sa druhý polčas.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

45. Borja García (GIR)

45

Girona síce dostala loptu do siete a niekoľko fanúšikov sa už tešilo, lenže gól Borju Garcíu po centri sprava nebude platiť, pretože tento Španiel si guľatý nezmysel spracoval rukou.

43

Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Bernardo Espinosa, prichádza Jonás Ramalho.

42

Na hracej ploche ostáva sedieť obranca Espinosa, ktorý potrebuje aj ošetrenie a vyzerá to tak, že ešte v prvom polčase uvidíme prvé striedanie.

41

Po chybe Medrána sa domáci hráči dostali v šestnástke súpera do situácie troch proti dvom, všetko pokazila nepresná prihrávku, ktorú vystihol Maripán.

40

Oba tímy sa v posledných minútach začínajú smerom dopredu osmeľovať a videli sme už niekoľko náznakov šancí. Úplne vyloženú šancu ešte nie, najbližšie k tomu mala hlavička Stuaniho vedľa.

39

Teraz ale Bojan Krkič potiahol loptu, posunul ju doprava, odkiaľ centroval Ibai Gómez. Našiel síce voľného Wakasa, lenže tomu lopta ušla. Následná strela Medrána bola zrazená.

38

Granellov center z priameho kopu skončil pri hráčoch Alavés, pokus o prienik do protiútoku sa neskončil dobre, Ibai Gómez musel svoj postup prerušiť.

37

Wakaso centrom nezískal rohový kop, aj keď to v prvom momente tak vyzeralo. Bonov výkop si našiel Maripán, ktorý fauloval Stuaniho.

36

Mojica si to cez Ibaia Gómeza nasmeroval po krídle vedľa šestnástky, odkiaľ jeho center prepustil Aguirregabiria. Zdalo sa, že Alexis nebude mať problém odvrátiť, z malého vápna predsa takmer zakončoval Stuani, pretože lopta prešla. V poslednej chvíli odkopol Maripán.

34

V súbojoch v strede poľa uspeli domáci futbalisti, ich prechod dopredu je v týchto chvíľach veľmi komplikovaný a zdĺhavý.

33

Nevyťažili z nej vôbec nič, guľatý nezmysel prebrali futbalisti Girony a zakladajú ďalšiu ofenzívnu vec.

32

Ibai Gómez bol vedľa postrannej čiary zastavený po dobrom zákroku Mojicu, lopta nakoniec bude patriť hráčom Alavésu, ktorí dostali výhodu autu.

31

Girona sa bez vážnejších problémov ubránila a poslala guľatý nezmysel až k brankárovi Pachecovi.

30

Mojica loptu vedľa svojej šestnástky nezískal, pretože Aguirregabiria si ju veľmi dobre pokryl. Vzápätí však obranca Girony zrazil center Gómeza na roh.

29

Pablo Maffeo mal veľmi veľa priestoru na center z pravej strany, čo využil a našiel Stuaniho. Uruguajčan sa presadil cez Alexisa, prudkú hlavička nasmeroval tesne vedľa Pachecovej brány.

28

28. Cristhian Stuani (GIR)

28

Granell z priameho kopu centroval na prvú tyč, tam bola prevaha hráčov v modro-bielych dresoch, ktoré sa odkopom aj ubránili.

27

Žltú kartu dostáva Martin Aguirregabiria (Deportivo Alavés).

26

Pas Mojicu bol už o niečo lepší. Stuani síce nezakončil, ale lopta ostala pri Maffeovi. Jeho center z voleja poslal smer brána Borja García, trafil prvého hráča pred sebou. Inak by to mohla byť veľká možnosť.

25

Álvaro Medrán videl na krídle voľného Wakasa, takže mu adresoval prihrávku, no Afričan centrom nenašiel spoluhráčov, iba Juanpeho.

24

Granell mal asi 25 až 30 metrov od brány veľmi veľa priestoru, preto vypálil z diaľky svojou ľavou nohou. Mieril dosť vysoko nad Pachecovu svätyňu.

23

Portu prišiel o loptu v súboji s Maripánom, pretože si ju odkopol ďaleko od nohy a spadol na trávnik. Ofenzívny hráč Girony sa dožadoval faulu, avšak skutok sa nestal.

22

Ibai Gómez svojím nákopom neuspel, loptu nasmeroval medzi Bojana Krkiča s Munirom, kde sa akurát nachádzal Espinosa.

21

Znova prichádza od katalánskeho mužstva dlhý nákop zo stredu poľa, tentoraz až do šestnástky Alavésu, kde pred Stuanim zasiahol Pacheco.

20

Mojica sa zvŕtal v strede ihriska, smerom dopredu sa mu aj tak nepodarilo preniknúť. Prihral tak aspoň vzad, odtiaľ loptu do autu nakopol Juanpe.

19

Nízky pas bývalého hráča Athleticu Bilbao sa futbalistom Girony podarilo odvrátiť a aj keď ju ešte Medrán na chvíľu získal, tak nevymyslel nič. Na opačnej strane pálil Borja García, ranou spoza šestnástky bránu bývalého spoluhráča z Realu Madrid Castilla netrafil.

18

Kapitán Girony Granell fauloval Wakasa na vlastnej polovici, pred bránu Bona tak priletí centrovaná lopta z kopačky Ibaia Gómeza,

17

Ofenzívny faul na krídle končí akciu Alavésu, previnil sa krajný obranca Aguirregabiria. Veľa toho vpredu nevymysleli ani domáci futbalisti.

16

Munir El Haddadi chcel moje predošlé konštatovanie vyvrátiť, avšak jeho prienik z krídla do šestnástky skončil dobrým zákrokom obrancu Espinosu.

15

Štvrťhodina opatrného zápasu je za nami. Oba celky sa ešte k ničomu nedostali, ale opticky má viac z hry určite Girona.

13

Stuani dostal do šestnástky Deportiva veľmi peknú loptu od spoluhráčov, do šance nakoniec kvôli výbornému zákroku v poslednej chvíli od Maripána neprešiel.

12

Borja García mal byt na konci akcie Girony, ktorá už nejaký čas trvá pred veľkým vápnom Alavésu. Všetko pokazila zlá prihrávka.

11

Ibai Gómez postupoval po pravej strane, kde bol zastavený. Najskôr z toho ešte bol aut pre hostí, vzápätí už má loptu v držaní Girona.

10

Girona sa síce držala dlho na lopte v okolí pokutového územia Alavésu, avšak po pase Mojicu do veľkého vápna hlavičkoval Portu za seba len do miest, kde bol Pacheco.

9

Fernando Pacheco nemal veľa práce, pretiahnutý pas z rohového kopu na hranici svojho malého vápna bez problémov zachytil.

8

Alexis si musel dať veľký pozor na Stuaniho, pretože Uruguajčan sa ocitol s loptou na nohe v šestnástke Alavésu. Bude z toho roh pre domácich.

7

Mojica prudkým pasom hľadal Stuaniho alebo Portuho v šestnástke Deportiva, pri lopte bol prvý obranca Alexis.

6

Dobrý center Maffea takmer narobil problémy v šestnástke Alavésu, centrovanú loptu sa však obrancov hostí podarilo odvrátiť.

4

Muniesa síce najskôr v strede poľa fauloval, ale potom sa postaral o to, že dlhý nákop zo stredu poľa bez ďalšieho dotyku prepadol až k Bonovi.

3

Wakaso si stihol splniť aj defenzívne povinnosti, nakoľko sa ocitol vedľa vlastnej šestnástky, kde čistým sklzom zastavil Stuaniho,

2

Wakaso poslal dlhý aut z blízkosti rohovej zástavky až do šestnástky súpera. Girona sa ale ubránila a prechádza dopredu.

1

Hostia sa snažia predviesť prvé zakončenie, to však po zrazenom centri Bojana Krkiča a vzápätí aj Duarteho nepríde.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Girona FC: Bono – Espinosa, Juanpe, Muniesa – Maffeo, Pons, Granell, Mojica – Portugués, B. García – Stuani.
Náhradníci: Iraizoz – Aday, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Moreno, Olunga, Ramalho.

Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Alexis, Maripán, R. Duarte – I. Gómez, Pina, Medrán, Wakaso – Krkić, Munir.
Náhradníci: Sivera – Diéguez, E. Zidane, Burgui, Katai, Pedraza, D. Torres..
Girona FC

Katalánsky nováčik aktuálne ťahá sériu piatich zápasov v rade bez prehry, z čoho boli prvé tri zápasy navyše víťazstvá. Tie sa zrodili proti La Coruni, Realu Madrid a Levante. Girona si však dobre počínala aj s Realom Sociedad a Betisom Sevilla, proti ktorým uhrala remízy. To aktuálne znamená, že sa nachádza na peknom desiatom mieste La Ligy so ziskom sedemnástich bodov.

Klub však nedokázal postúpiť do ďalšieho kola v Copa del Rey, kde nestačil na Levante. Najlepším strelcom tímu Urguajčan Cristhian Stuani, ktorý dal sedem gólov. Cristian Portu ich má päť.

Deportivo Alavés

Hovorí sa, že v pre nováčika býva často najťažšia druhá sezóna a pre Alavés to určite platí. V minulom ročníku siahali na Európsku ligy, ako v La Lige, tak aj v Copa del Rey, kde sa dostali až do finále, ale cez leto odišlo niekoľko opôr a momentálne je z toho posledné miesto so ziskom šiestich bodov za dve prehry, žiadnu remízu a až prehier. Skóre 7:22 tiež hovorí samo za seba.

Posledné víťazstvo Deportiva prišlo tri kolá dozadu, proti Espanyolu Barcelona. To prvé zas v siedmom kole, na ihrisku Levante. Alavés však až v siedmich zápasov, z doterajších trinástich, nestrelil gól.

Najlepším strelcom mužstva je Christian Santos, ktorý sa presadil v lige dvakrát, celkovo v troch prípadoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Girona FC – Deportivo Alavés

2:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. Stuani, 62. Juanpe – 71. I. Gómez, 88. I. Gómez (pen.), 90+3. I. Gómez

Karty:   86. Bono (GIR) – 27. Aguirregabiria (DAL), 57. R. Duarte (DAL)

Girona FC: Bono – Espinosa (43. Ramalho), Juanpe, Muniesa – Maffeo, Pons, Granell, Mojica – Portugués (90. Aday), B. García (81. Douglas Luiz) – Stuani.
Náhradníci: Iraizoz – Aday, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Moreno, Olunga, Ramalho.

Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Alexis, Maripán, R. Duarte – I. Gómez, Pina (81. D. Torres), Medrán, Wakaso (71. Pedraza) – Krkić (63. Burgui), Munir.
Náhradníci: Sivera – Diéguez, E. Zidane, Burgui, Katai, Pedraza, D. Torres.