Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

Waasland-Beveren – KV Oostende

1:3

koniec (0:1)

22.12.2017, 20:30 • Freethiel Stadion, Beveren • 20. kolo • David Suchý cz

Tipsport: 2.57 3.43 2.62

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 15:2. Rohy: 11:5. (22:22:05)
Je konec! Dnešní utkání nakonec dopadlo lépe pro Oostende, které vytěžilo takřka z minima maximum. Domácí celek byl totiž povětšin utkání výrazně aktivnější, nicméně pokaždé narážel na obranu soupeře. Waasland-Beveren se ke konci zápasu dostal na dostřel jediné branky, vítězství hostů ale v nastaveném čase pečetil Gano.

90+5

Konec zápasu.

90+3

Zdá se, že je o vítězi tohoto střetnutí rozhodnuto. Waasland-Beveren nyní potřebuje vstřelit dvě branky, přičemž času už není mnoho.

90+2

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Knowledge Musona, přichází Kevin Vandendriessche.

90+1

90+1. Zinho GANO - 1:3

90+1

Oostende právě vstřelilo branku!
Je hotovo! Na přízemní nabídku před brankáře Roefa si seběhl ZINHO GANO, který ránou pod břevno nedal brankáři šanci.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

87

Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Jonathan Buatu Mananga, přichází Olivier Myny.

87

Další útočný manévr Oostende skončilo přihrávku do ofsajdu. Tentokráte si svoje postavení nepohlídal Musona, který stál za obranou zhruba o dva metry.

86

Gano se vyřítil do pokutového území, kde se podle očekávání nepokusil zakončit, nýbrž vzal míč a běžel s ním k postranní čáře, kde zdržel čas.

85

K ráně zpoza šestnáctky se posléze dostal Ampomah, jeho sražená rána zapadla těsně vedle tyče. Domácím se následně nepovedl rohový kop.

84

Hodně důležitý zákrok musel předvést Caufriez, který nepustil za svá záda Musonu. V opačném případě by hostující křídelník pelášil sám na brankáře.

83

Ojedinělý zákrok musel vytasit ve druhém poločase znuděný Roef, neboť do jeho území padal vysoký balón. Domácí brankář vše vyřešil na jedničku.

82

Vše je umocněno faulem v podání Ampomaha. Aby toho nebylo málo, tak se na hrací plochu svalil Jali, který bude chtít podržet cenné vteřinky.

81

Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Oostende i nadále střeží svojí šestnáctku, kam se domácí celek zatím nemůže prodrat.

80

Boljevicovi se nepodařilo nasadit jesličky Tomaševičovi. To ale nemuselo tolik vadit, neboť míč se odrazil zpět na jeho nohu. Následně se ale neujal ani přízemní centr.

79

Po Camachově nepovedené přihrávce si velmi zkušeně počínal Lombaerts, jenž tělem odstavil od balónu dotírajícího Thelina. Dutoit tak bude vykopávat.

78

Morioka adresoval svým kolegům hodně složitou přihrávku, soupeř ale ihned přišel o balón. Domácí tak zkusí udeřit středem hřiště.

77

Opět je přerušená hra. Jeden z hostů má zřejmě křeče a na hrací plochu musel přispěchat lékařský personál. Z ochozů se začíná ozývat pískot.

76

Mezitím nám Waasland-Beveren rozehrál další rohový kop, dnes již sedmý. Seck se sice dostal k hlavičce, nicméně si počínal nedovoleně.

75

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Emmanuel Banda, přichází Michiel Jonckheere.

75

Naopak Oostende naprosto zanevřelo na útočení, což dokumentoval Gano. Ten si totiž při přechodu přes polovinu hřiště pomohl útočným faulem.

74

Boljevic dokázal odcentrovat do šestnáctky, kde byl Seck opět velmi podezřele zastaven. Tentokráte se ale pokutový kop nepíská.

73

Rázem utkání dostává úplně jiný náboj. Domácím chybí už jen pouze jedna branka, na kteru mají více než čtvrthodinu hry.

72

72. Isaac Kiese Thelin - 1:2

72

Waasland právě vstřelil branku!
Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil ISAAC KISESE THELIN, jenž střelou k tyči propálil Dutoita.

71

Je tu pokutový kop pro Waasland-Beveren!

70

Dalším nedovoleným zákrokem si vypomohl Caufrieze, který spíše fauloval takticky. I tak se domácímu zadákovi nelíbí posouzení souboje.

69

Útočná snaha domácího celku končí odpískaným útočným faulem. Provinil se Boljevic, Oostende si ale balónu moc dlouho neužilo.

68

Momentálně se na hrací ploše neděje nic moc zajímavého, naopak je k vidění hodně nepřesností. Oostende se navíc nemusí nikam hnát.

64

To je smůly! Z levé strany připlachtil další centr, po kterém zakončoval střídající Mmaee pouze do břevno. Hosté přežili další kritický moment.

63

Morioka se nedokázal prokličkovat s obtížného prostoru, posléze si Tomaševič nebral servítky a míč odkopl na opačnou stranu hřiště.

62

Žlutou kartu dostává Richairo Živković (KV Oostende).

62

Ojedinělá akce v podání hostujících hráčů končí ofsajdem. Byl to zřejmě Živkovič, kdo si nepohlídal ofsajdovou linii.

61

Máme za sebou hodinu hry a stále platí, že blíže k vítězství má Oostende. Domácí ale stupňují svůj nápor, před malým momentem dokonce nastřelili tyč.

60

60. Domácí orazíkovali tyč.

60

Velká šance domácích! Ti zahrávali rohový kop, který Dutoit nevyhodnotil nejlépe. Nejen, že netrefil míč, následně jeden z domácích orazítkoval tyč.

59

Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Jens Cools, přichází Aleksandar Boljević.
Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Tuur Dierckx, přichází Ryan Mmaee.

59

Seck se s trochou štěstí prodral až do vápna a okamžitě zkoušel najít Thelina. ten sice zakončil, do jeho rány ale vložil svojí nohu Lombaerts.

58

Mananga zkoušel z první poslat míč zpět do ohně, jeho nabídku ale zastavil hned první bránící hráč. Domácí to zkouší po levé straně.

57

Musona si po souboji se Seckem ustlal na trávníku, hlavní sudí ale neposoudil tento souboj jako nedovolený. Posléze se Gano ocitl v ofsajdu.

56

Waasland-Beveren to znovu zkouší kombinací od středového kruhu, soupeř ale výborně vyplňuje mezery na hřišti. Na kontaktní branku to zatím nevypadá.

55

Opět to samé. Japonský technik znovu neodcentroval dobře, neboť se jeho vzdušná nabídka dostala do rukavic pozorného Dutoita.

54

Gano se vrátil až do vlastního vápna, kde pomohl s bráněním. Bylo to ale za cenu rohového kopu, který za malý okamžik provede Morioka.

53

V tuto chvíli to s domácím celkem nevypadá vůbec optimisticky. Nejen, že prohrává o dvě branky, navíc i nadále nemůže najít recept na obranu soupeře.

52

52. Emmanuel BANDA - 0:2

52

Oostende právě vstřelilo branku!
To je neskutečné, hosté totiž odskakují na rozdíl dvou branek! Musona sklepl balón na naběhnuvšího EMMANUELA BANDU, který prudkou ránou propálil Roefa.

52

Domácí začínají opět tlačit. Na pravé straně se dostal k míči Dierckx, jehož centr dopadl na hlavu Thelina. Domácí forvard hlavičkoval v záklonu mimo.

51

Žlutou kartu dostává Antonio Milić (KV Oostende).

51

Ampomah se dokázal dostat až do šestnáctky, odkud ještě přihrával pod sebe. Tento zámež ale nepochopil Morioka, jenž byl u míče pozdě.

50

Před malým momentem sáhl k nedovolenému zákroku Milič. Morioka se postavil i k této exekuci, tentokráte ale poslal míč přímo na Dutoita.

49

Tentýáž hráč poté přiťukl Coolsovi, jenž to z první zkoušel na Thelina. Domácí forvard se ale neprotáhl kolem Lombaertse, i tak budou domácí vhazovat.

48

Hned v úvodu se oba celky poprvé seznámily s balóne, jako poslední se míče dotkl Camacho, jenž nedokázal najít svým pasem Thelina.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který vyzněl lépe pro Oostende. Hostující celek totiž vstřelil jedinou branku úvodního dějství. Sledovali jsme velice vyrovnaný poločas, kterému chyběly zejména vyložené šance.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

45

Žlutou kartu dostává Aleksandar Bjelica (KV Oostende).

43

Demir to zkoušel individuálně z levé strany, při svém putování ale narazil hned na prvního protihráče. Následovat bude autové vhazování.

42

Po hodně dlouhé době se hráči Oostende podívali trochu blíže k šestnáctce soupeře. Jejich úprk vpřed ale skončil tak rychle, jak vůbec začal.

41

Z hranice šestnáctky se dostal ke střele Ampomah, který ale pálil vysoko nad branku. Dutoit nemusel vůbec zasahovat, naopak bude vykopávat.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí budě také něco nastavovat.

39

Ochozy bouří, Jali si sice pomohl nedovoleně proti Camachovi, hlavní arbitr ale nechal pokračovat ve hře. To se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům.

38

Hra nám upadla do trochu nezáživné pasáže, která nenabízí nic zajímavého. Domácí stále hledají cestičku k brance soupeře.

34

Na levém křídle měl spousta volnného času Morioka, který okamžitě hledal Secka. Ten si ale pomohl faulem a navíc uviděl žlutý kartónek.

33

Moriokova exekuce standardní situace sice měla ideální výšku. Naskakující Ampomah si nedokázal udělat prostor a výsledkem byl slabý pokus.

32

Žlutou kartu dostává Nicolas Lombaerts (KV Oostende).

32

Logicky tak následoval rohový kop, který nepřinesl nic nebezpečného. Naopak si velmi jistým způsobem seběhl pro padající míč Roef.

31

Na opačné straně jsme se dočkali dalšího zakončení. Živkovič si seběhl na centrovaný balón, po kterém zamířil nad. Jeho hlavička byla ještě lehce tečována.

30

Hodně podezřelý zákrok v šestnáctce Oostende. Jeden z hostů zcela evidentně zahrál rukou, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.

29

Ampomahovi se podařilo přenést hru na pravou stranu na Secka, který ihned přeposlal Demirovi. Ten se ale k míči nedostal včas a posléze fauloval.

28

Ještě před ním musel hlavní sudí upozornit dva protihráče. Posléze už Morioka odcentroval a po propadnuvším míči zakončoval nůžkama Ampomah vysoko nad.

27

Zdálo se, že Morioka pronikne až do šestnáctky. Jeho driblink ale zastavil Tomaševič. Waasland-Beveren se chystá k dalšímu rohovému kopu.

26

K němu se postavil technicky velmi dobře vybavený Morioka, který na zadní tyči hledal své kolegy. Včas ale vyběhl Dutoit, jenž vyboxoval míč do bezpečí.

25

U levé autové čáry si Ampomah neporadil s přesilou bránících hráčů, posléze Lombaerts raději zahrál za cenu rohového kopu.

24

Oostende se tak chopilo volného kopu z velkého úhlu. Načechraný bochánek směřoval na malé vápno, kde ve vzduchu kraloval urostlý Mananga.

23

Je pískáno. Poblíž rohového praporku si nedovoleně pomohl Caufriez, jenž si poté vyslech zřejmě poslední varování ze strany rozhodčího.

22

Už, už to vypadalo, že se Živkovič nějakým způsobem dostane za záda Caufrieze, nakonec to ale dopadlo lépe pro domácí borce.

21

Sympatická akce domácích. Morioka roztáhl hru na pravou stranu, kde se po přízemním centru pokusil zakončit Seck. Jeho nepovedená rána skončila vedle.

20

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Brecht Capon, přichází Aleksandar Bjelica.

20

Dutoit si dával s výkopem od své svatyně hodně načas, což se samozřejmě nelíbilo soupeři. Hlavní sudí pak píšťalkou upozornil brankáře.

19

Tak nakonec úplně jinak. Capon si to namířil přímo do útrob stadionu a s jeho dalším počínáním v zápase to nevypadá příliš růžově.

18

Hostující Capon si v předchozím souboji zřejmě přivodil nějaké menší poranění. Belgičan odkulhal za postranní čáru, kde bude v péči lékařů.

17

Lombaerts poslal dalekonosný pas z vlastní poloviny přímo na Musonu, který byl ale velmi dobře dostoupen. Posléze bude vhazovat Camacho.

16

Na úvodní branku tohoto střetnutí jsme tak nemuseli čekat ani půlhodinu, neboť z první vážnější příležitosti hosté skórovali.

15

15. Knowledge MUSONA - 0:1

15

Oostende právě vstřelilo branku!
Máme tu první branku dnešního utkání! Obrovskou hrubici udělal domácí brankář Roef, kterému uskočil na malém vápně míč od kopačky. K němu se tak dostal KNOWLEDGE MUSONA, který už zasunul míč do prázdné svatyně.

15

Mananga to v těžké pozici u brankové čáry udělal nejlépe, jak jen mohl. Míč totiž otřel o nohu dotírajícího Gana a Roef se bude moci soustředit na výkop.

15

Zatím hodně nenápadný Dierckx byl čistým způsobem odtlačen od balónu, který následně doputoval až do moci Dutoita.

14

Mananga byl jako první u padajícího balónu, posléze ve spolupráci s Demirem dostal míč na opačnou stranu. Domácí to opět zkouší středem.

13

Logicky tak následoval rohový kop, který k překvapěním všech mířil přímo do brány. Roef byl zaskočen a musel jednat na poslední chvíli.

12

Gano si seběhl na lukrativně přesný pas z kopačky Capona. Po jeho přízemním centru musela domácí obrana odvrátit míč za brankovou čáru.

11

Podklouznutí zradilo také Capona, který ale ještě zastihl míč na hrací ploše. Posléze do balónu uhodil, neboť si nechtěl komplikovat život.

10

Akce ale ještě pokračovala, kolmice směřovala právě na aktivního Musonu, který při zpracování podklouzl. Těžiště hry se vrací na druhou stranu.

9

Oostende opět zamířilo k brance soupeře a výsledkem byl zisk rohového kopu. Musona tentokráte nalezl pouze na přední tyči Ampomaha.

8

Mananga si to s míčem namířil až k půlící čáru, kde si svůj útočný výlet rozmyslel. Následovala proto zpětná přihrávka na Roefa.

7

Na opačné straně si hosté vybojovali úvodní rohový kop utkání. K rozehrávce se postavil Musona. Ještě před dopadem míče ale sudí odpískal útočný faul.

6

Demir málem nalezl svojí přihrávkou Ampomaha, kterému přeci jenom chybělo pár centrimetrů. Posléze se nedovoleným zákrokem prezentoval Thelin.

5

Oostende to zkusilo středem hřiště, kde byl ale prostor příliš přehuštěný. Proto se hostující celek rozhodl pro kombinaci přes levou stranu.

4

Capon vhazoval kousek za polovinou hřiště, posléze zkoušel nakopnout balón na Musonu, který se k balónu vůbec nedostal.

3

Poprvé to směrem vpřed zkusil také domácí celek, Morioka se ale daleko neprobil. S míčem momentálně hraje brankář Roef.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Waasland-Beveren: Roef – Demir, Buatu Mananga, Caufriez, Camacho – Seck (C), Opoku Ampomah, J. Cools – Dierckx, Morioka, Kiese Thelin.
Náhradníci: Goblet – Boljević, De Schutter, Marquet, Mmaee, Schryvers, Myny.

KV Oostende: Dutoit – Lombaerts, Capon, Tomašević, Milić – E. Banda, Jali, Siani (C) – Musona, R. Živković, Gano.
Náhradníci: Bjelica, Akpala, Canesin, Conté, Jonckheere, Vandendriessche, Vandewiele..
KV Oostende

Hostující celek dnešního utkání zatím nepodává vůbec přesvědčivé výkony, které ho zatím vynesy až na třináctou pozici. Oostende se tak po slušné minulé sezóně zařadilo mezi celky, které zřejmě budou bojovat o sestup. Hostující tým se zárovň nenachází v ideálním rozpoložení, neboť z posledních třech ligových utkání získal pouze jeden bod. Poslední výhra je přitom stará zhruba měsíc, Oostende si totiž dle předpokladů poradilo s Eupenem.
Waasland-Beveren

Na domácí straně stojí nevyzpytatelný Waasland-Beveren, který v letošním ročníku předvádí velmi pohledný fotbal. Tento celek se po loňském nezdaru konečně nachází v horní polovině tabulky, konkrétněji na sedmém místě. Waasland-Beveren se v posledním období neopírá zrovna o ideální formu, neboť z posledních pěti ligových utkání zvítězil pouze v jediném. Tento tým se ale opírá o velmi efektivní střelbu, která je druhá nejlepší v celé soutěži.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Waasland-Beveren a KV Oostende.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Waasland-Beveren – KV Oostende

1:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 72. Kiese Thelin (pen.) – 15. Musona, 52. E. Banda, 90+1. Gano

Karty:   34. Seck (WAS) – 32. Lombaerts (OOS), 45. Bjelica (OOS), 51. Milić (OOS), 62. R. Živković (OOS)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 15:2. Rohy: 11:5.

Waasland-Beveren: Roef – Demir, Buatu Mananga (87. Myny), Caufriez, Camacho – Seck (C), Opoku Ampomah, J. Cools (59. Boljević) – Dierckx (59. Mmaee), Morioka, Kiese Thelin.
Náhradníci: Goblet – Boljević, De Schutter, Marquet, Mmaee, Schryvers, Myny.

KV Oostende: Dutoit – Lombaerts, Capon (20. Bjelica), Tomašević, Milić – E. Banda (75. Jonckheere), Jali, Siani (C) – Musona (90+2. Vandendriessche), R. Živković, Gano.
Náhradníci: Bjelica, Akpala, Canesin, Conté, Jonckheere, Vandendriessche, Vandewiele.