Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Leicester City

2:1

koniec (0:1)

30.12.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • 21. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 1.28 6.57 10.5

Liverpool uzavrel kalendárny rok 2017 víťazstvom a natiahol svoju šnúru bez prehry na pätnásť súťažných duelov. Trojbodový zápis The Reds sa však nerodil ľahko. Hostia výborne vstúpili do dnešného súboja a už v tretej minúte otvoril skóre Jamie Vardy. Liverpoolčania sa rýchlo spamätali a potom ovládli dianie na trávniku. Na góly si museli počkať do druhého polčasu, no Mohamed Salah im dvoma presnými zásahmi zabezpečil tesný triumf 2:1. Leicester City dvakrát po sebe stratil vedenie na ihrisku súpera a nevyhral piaty súťažný zápas v rade. (17:54:14)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Emre Can rozbehol nádejný brejk domáceho celku, ale prihrávka na Wijnalduma nebola ideálna a Holanďan nikoho nenašiel v šestnástke.

90+4

Estónec napokon odchádza z trávnika po vlastných, čo je pre domácich potešujúca správa. Leicester City má ešte pár sekúnd k dobru.

90+3

Loris Karius v snahe vyboxovať loptu trafil oboma rukami priamo do hlavy svojho spoluhráča Ragnara Klavana, ktorý je ošetrovaný na ihrisku.

90+2

LIverpoolu sa otvoril priestor na rýchly brejk. Alex Oxlade-Chamberlain prešprintoval Daniela Amarteya, ale hosťujúci zadák to zvládol.

90+1

Andrew Robertson (Liverpool) dostal žltú kartu za nešportové správanie, keď nechcel hosťom dovoliť rýchlu rozohrávku štandardky.

90

Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty navyše. Momentálne je lopta v moci Liverpoolčanov, ktorí získavajú sekundy.

89

Jürgen Klopp reaguje na záverečnú aktivitu Leicestru City. Potlesk si užíva Philippe Coutinho, ktorého vymení Ragnar Klavan.

88

Christian Fuchs teraz hádže jeden dlhý aut za druhým do pokutového územia Liverpoolu. Domáci tam zmätkujú, ale odolávajú.

87

Onyinye Wilfred Ndidi si zle spracoval loptu a takmer ju daroval Jamesovi Milnerovi. Ak by domáci kapitán zareagoval lepšie, mohol založiť rozhodujúci brejk.

86

Vicente Iborra vysúval do útoku Šindžiho Okazakiho, ale pri ňom bol včas Joel Matip, ktorý loptu odkopol za čiaru.

84

Claude Puel burcuje svojich hráčov, aby sa nevzdávali a v závere ešte zabojovali. Ak Leicester dnes podľahne Liverpoolu, bude to pre neho piaty súťažný duel v rade bez víťazstva.

83

Hrdina domáceho tímu schádza z ihriska. Mohamed Salah dnes dvakrát skóroval a teraz prenecháva miesto na trávniku Georginiovi Wijnaldumovi. Medzitým striedali aj hostia. Odišiel Marc Albrighton, prišiel Matty James.

82

Liverpool trochu zvoľnil a snaží sa upokojiť hru. To však zverencom Jürgena Kloppa príliš nesvedčí.

81

Onyinye Wilfred Ndidi dostal výbornú prihrávku za obranu a mohol sa natlačiť do zakončenia. Zbytočne hľadal na opačnej strane šestnástky Islama Slimaniho, ktorému neposlal presný pas.

79

Hostia majú stále dostatok času na vyrovnanie, ale musia pridať v ofenzíve. Jedinú strelu do priestoru brány vyslali v tretej minúte, keď Vardy otvoril skóre.

78

Leicester City zažil podobný zápas aj pred niekoľkými dňami na ihrisku Watfordu. Takisto sa vonku ujal vedenia, ale napokon prehral 1:2.

77

Mohamed Salah dosiahol už sedemnásty gól v aktuálnej sezóne. V tabuľke kanonierov Premier League je na druhom mieste za Harrym Kanom, ktorý zaznamenal o jeden presný zásah viac.

Liverpool FC – Leicester City

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 52. M. Salah, 76. M. Salah – 3. Vardy

Karty:   8. Milner (LIV), 53. Can (LIV), 90+1. Robertson (LIV) – 53. Maguire (LEC), 62. Ndidi (LEC)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 7:3.

Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (89. Klavan) – M. Salah (83. Wijnaldum), Firmino, Mané (72. Oxlade-Chamberlain).
Náhradníci: Mignolet – Klavan, Alexander-Arnold, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Lallana, Solanke.

Leicester City: Schmeichel – Amartey, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Gray, Ndidi, Iborra, Albrighton (83. James) – Mahrez (74. Okazaki) – Vardy (74. Slimani).
Náhradníci: Hamer – Dragović, James, Slimani, Thomas, A. Musa, Okazaki.