Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Leicester City

2:1

koniec (0:1)

30.12.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • 21. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 1.28 6.57 10.5

Liverpool uzavrel kalendárny rok 2017 víťazstvom a natiahol svoju šnúru bez prehry na pätnásť súťažných duelov. Trojbodový zápis The Reds sa však nerodil ľahko. Hostia výborne vstúpili do dnešného súboja a už v tretej minúte otvoril skóre Jamie Vardy. Liverpoolčania sa rýchlo spamätali a potom ovládli dianie na trávniku. Na góly si museli počkať do druhého polčasu, no Mohamed Salah im dvoma presnými zásahmi zabezpečil tesný triumf 2:1. Leicester City dvakrát po sebe stratil vedenie na ihrisku súpera a nevyhral piaty súťažný zápas v rade. (17:54:14)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Emre Can rozbehol nádejný brejk domáceho celku, ale prihrávka na Wijnalduma nebola ideálna a Holanďan nikoho nenašiel v šestnástke.

90+4

Estónec napokon odchádza z trávnika po vlastných, čo je pre domácich potešujúca správa. Leicester City má ešte pár sekúnd k dobru.

90+3

Loris Karius v snahe vyboxovať loptu trafil oboma rukami priamo do hlavy svojho spoluhráča Ragnara Klavana, ktorý je ošetrovaný na ihrisku.

90+2

LIverpoolu sa otvoril priestor na rýchly brejk. Alex Oxlade-Chamberlain prešprintoval Daniela Amarteya, ale hosťujúci zadák to zvládol.

90+1

Andrew Robertson (Liverpool) dostal žltú kartu za nešportové správanie, keď nechcel hosťom dovoliť rýchlu rozohrávku štandardky.

90

Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty navyše. Momentálne je lopta v moci Liverpoolčanov, ktorí získavajú sekundy.

89

Jürgen Klopp reaguje na záverečnú aktivitu Leicestru City. Potlesk si užíva Philippe Coutinho, ktorého vymení Ragnar Klavan.

88

Christian Fuchs teraz hádže jeden dlhý aut za druhým do pokutového územia Liverpoolu. Domáci tam zmätkujú, ale odolávajú.

87

Onyinye Wilfred Ndidi si zle spracoval loptu a takmer ju daroval Jamesovi Milnerovi. Ak by domáci kapitán zareagoval lepšie, mohol založiť rozhodujúci brejk.

86

Vicente Iborra vysúval do útoku Šindžiho Okazakiho, ale pri ňom bol včas Joel Matip, ktorý loptu odkopol za čiaru.

84

Claude Puel burcuje svojich hráčov, aby sa nevzdávali a v závere ešte zabojovali. Ak Leicester dnes podľahne Liverpoolu, bude to pre neho piaty súťažný duel v rade bez víťazstva.

83

Hrdina domáceho tímu schádza z ihriska. Mohamed Salah dnes dvakrát skóroval a teraz prenecháva miesto na trávniku Georginiovi Wijnaldumovi. Medzitým striedali aj hostia. Odišiel Marc Albrighton, prišiel Matty James.

82

Liverpool trochu zvoľnil a snaží sa upokojiť hru. To však zverencom Jürgena Kloppa príliš nesvedčí.

81

Onyinye Wilfred Ndidi dostal výbornú prihrávku za obranu a mohol sa natlačiť do zakončenia. Zbytočne hľadal na opačnej strane šestnástky Islama Slimaniho, ktorému neposlal presný pas.

79

Hostia majú stále dostatok času na vyrovnanie, ale musia pridať v ofenzíve. Jedinú strelu do priestoru brány vyslali v tretej minúte, keď Vardy otvoril skóre.

78

Leicester City zažil podobný zápas aj pred niekoľkými dňami na ihrisku Watfordu. Takisto sa vonku ujal vedenia, ale napokon prehral 1:2.

77

Mohamed Salah dosiahol už sedemnásty gól v aktuálnej sezóne. V tabuľke kanonierov Premier League je na druhom mieste za Harrym Kanom, ktorý zaznamenal o jeden presný zásah viac.

76

76. Mohamed Salah (LIV) - 2:1

76

Liverpool dal gól! MOHAMED SALAH rozjasal zaplnený štadión. Egypťan napriek svojej subtílnej postave odtlačil urasteného stopéra Harryho Maguira, zrazu bol sám pred Kasperom Schmeichelom a bez problémov rozvlnil sieť.

76

Philippe Coutinho chcel zmeniť vyrovnaný stav. Brazílčan nebezpečne zakončoval zvnútra šestnástky, ale mieril len do Schmeichela.

75

Ofenzívne esá Liverpoolu sa nedokážu presadiť proti koncentrovanej defenzíve súpera. V blízkosti brány nemajú priestor.

74

Ihneď prichádza reakcia hosťujúcej lavičky. Leicester City robí dvojité striedanie. Na lavičku odchádzajú Riyad Mahrez a Jamie Vardy. Do hry vybehnú Islam Slimani a Šindži Okazaki.

72

Sledujeme prvé striedanie v domácom tábore. Z ihriska odišiel strelec dvoch ofsajdových gólov Sadio Mané, nahradil ho Alex Oxlade-Chamberlain.

72

Philippe Coutinho kvalitne odcentroval z pravého krídla, našiel v pokutovom území voľného Dejana Lovrena, ale hlavička Chorváta letela nad brvno.

71

Harry Maguire prihral dozadu Kasperovi Schmeichelovi, ale neposlal mu ideálnu loptu a dánsky brankár musel na istotu odkopávať.

70

Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. Obaja tréneri váhajú so striedaniami.

68

Defenzíva "líšok" si môže na chvíľu vydýchnuť. Hostia teraz dlhšie kontrolujú loptu a sústredia sa na útok.

67

67. Onyinye Wilfred Ndidi (LEC)

67

Christian Fuchs predviedol dva dlhé auty, ktoré poslal až do pokutového územia. Po druhom nebezpečne pálil Onyinye Wilfred Ndidi, ktorý halfvolejom tesne minul cieľ.

65

Sadio Mané dnes druhýkrát skóroval, ale opäť stál v ofsajde. Domáci zakončovateľ využil prihrávku Coutinha, no nemohol sa tešiť z gólu.

64

Prevaha domácich je jednoznačná, ale ťažko sa presadzujú vo finálnej fáze. Leicester City sa totiž bráni s deviatimi hráčmi pod loptou. Hore zostáva len Jamie Vardy.

63

Ďalšia nevydarená štandardka pre Liverpool. Philippe Coutinho svojim jemnučkým centrom nikoho nenašiel v šestnástke.

62

Leicester City sa ešte viac sťahuje do obrany. Onyinye Wilfred Ndidi (Leicester) zastavil nedovolene Philippeho Coutinha a uvidel žltú kartu.

61

The Reds dnes ale nevychádzajú štandardné situácie. Z rohových kopov zatiaľ nič nevyťažili. Musia sa sústrediť na postupné útoky.

60

Liverpoolčania sú v týchto momentoch všade a vyhrávajú všetky osobné súboje. Aktivita Andrewa Robertsona im priniesla rohový kop.

59

Domáci futbalisti ihneď založili rýchly protiútok. Mohamed Salah dostal prihrávku do behu, ale zblízka nepreloboval Kaspera Schmeichela.

58

Jamie Vardy prenikol individuálne, z ľavej strany napokon zakončil, ale trafil iba pred sebou stojaceho Joela Matipa.

57

Joel Matip inkasoval v nejakom súboji úder do tváre a má krvácajúcu peru. Preto je momentálne ošetrovaný mimo ihriska.

56

The Reds pokračujú v ofenzívnom prejave a nechcú sa uspokojiť iba s remízou. V aktuálnej sezóne doma stratili už desať bodov za nerozhodné výsledky.

55

Jamie Vardy dostal vynikajúcu kolmú prihrávku za obranu a išiel sám na brankára Lorisa Kariusa. Rozhodca na čiare však videl tesný ofsajd.

53

Po vyrovnávajúcom góle Liverpoolu vznikla strkanica pred bránou hostí. Hlavný rozhodca preto ukázal dve žlté karty. Videli ich Emre Can (Liverpool) a Harry Maguire (Leicester).

52

52. Mohamed Salah (LIV) - 1:1

52

Liverpool dal gól! MOHAMED SALAH prelomil streleckú smolu a svoju dnešnú štvrtú príležitosť premenil na vyrovnanie. Egypťan sa presadil v pokutovom území, urobil si priestor na pohodlnú koncovku a prekonal Schmeichela.

52

Christian Fuchs stiahol na trávnik Mohameda Salaha, ale egyptský futbalista spadol v šestnástke veľmi ochotne, čo hlavný rozhodca neocenil.

51

Opakoval sa klasický scenár. Po rohovom kope vyskočil najvyššie brankár Kasper Schmeichel a odpratal loptu do bezpečia.

50

Daniel Amartey odvrátil prudkú prihrávku po zemi na rohový kop. Liverpoolčania zostávajú nasťahovaní pred bránou súpera.

49

Leicester bráni so siedmi hráčmi v pokutovom území, ktorí sú sformovaní v dvoch líniách. Domácim zostáva minimum priestoru na kombináciu.

48

Roberto Firmino odcentroval do pokutového územia, ale tam bol pripravený Kasper Schmeichel, ktorý je zatiaľ vo vzduchu neprekonateľný.

47

Joe Gomez sa tlačil do pokutového územia, ale tesne pred ním odkopol loptu na roh zadák Leicestru City.

46

Cez prestávku ani jeden z trénerov nestriedal. Obaja ponechali na trávniku svoje základné jedenástky.

46

Začal sa druhý polčas.
Rozhodujúci moment úvodného dejstva sa udial už v tretej minúte, keď po peknej kombinácii hostí otvoril skóre Jamie Vardy. Od tohto momentu si Leicester City nevytvoril žiadnu príležitosť a tempo hry diktovali domáci futbalisti. The Reds mali k dispozícii viacero šancí na vyrovnaní, no v koncovke sa zatiaľ nedokázali presadiť.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Sadio Mané skúsil vystreliť pravačkou spoza pokutového územia, ale loptu poslal mimo brány hostí. Kasper Schmeichel bude odkopávať.

45

Philippe Coutinho dostal loptu do šestnástky, ale mal proti sebe množstvo protihráčov, a tak musel hľadať iba rovnako pokrytého Jamesa Milnera.

44

Liverpool už nie je v závere polčasu taký dominantný. Domáci futbalisti budú musieť cez prestávku niečo vymyslieť, aby zvrátili nepriaznivý stav.

42

Kasper Schmeichel predviedol ďalší istý zákrok, keď stiahol loptu zo vzduchu. Dánsky brankár je zatiaľ pre Liverpool prekážkou, ktorú nedokáže prekonať.

41

Daniel Amartey mal zase plné ruky práce. Hosťujúci zadák odtlačil od lopty Sadia Maného a poskytol Liverpoolu rohový kop.

40

Philippe Coutinho si výborne narazil loptu s Robertom Firminom, vbehol do pokutového územia, ale v poslednej chvíli ho zastavil Daniel Amartey.

39

Leicester City sa v ostatných minútach vymanil spod tlaku Liverpoolu a o niečo častejšie drží loptu na kopačkách.

38

Harry Maguire sa vydal na ofenzívny výlet, prešiel s loptou až k rohovej zástavke, ale potom nedokázal presnejšie odcentrovať.

37

Druhýkrát to už Dánovi nevyšlo podľa predstáv. Joel Matip však zbytočne váhal so streľbou a ponúkal Maného, čo nebolo dobrým riešením.

36

Kasper Schmeichel zneškodnil rohový kop domáceho tímu. Vyšiel vysoko z brány, ale loptu dokázal vyboxovať mimo šestnástky.

35

Demarai Gray chcel využiť kúsok priestoru pred šestnástkou Liverpoolu a zvolil strelu. Lopta sa však zastavila na domácich zadákoch.

33

Leicester City približne od desiatej minúty nebol s loptou na polovici súpera. Momentálne je zápas jasne v moci Liverpoolu, ktorý paradoxne prehráva.

32

Andrew Robertson vletel do šestnástky, bol jemne pristrčený a spadol na trávnik. Hlavný rozhodca domácim nedaroval štandardku.

31

Veľký tlak domáceho tímu. Coutihno, Salah aj Firimino boli v pokutovom území, chceli zakončovať, ale defenzíva Leicestru im to nedovolila.

30

Roberto Firmino kvalitne vystrelil spoza šestnástky, lopta sa nepríjemne odrazila od trávnika, ale Kasper Schmeichel ju schoval v náručí.

29

Kasper Schmeichel nepredviedol najistejší zákrok. Chcel loptu stiahnuť zo vzduchu, no tá bola v rukaviacich neposlušná a musel ju skrotiť na viackrát.

28

Liverpool doplatil na slabší štart do zápasu. Postupne domáci preberajú kontrolu nad loptou a často ohrozujú súperovu bránu.

27

Hostia mohli po dlhšom čase zaútočiť do otvorenej obrany. Riyad Mahrez si však nedal pozor a lopta mu popod nohu ušla za čiaru.

25

Joe Gomez sa pokúsil prekvapiť Schmeichela nečakanou strelou z voleja. Loptu trafil veľmi dobre, ale putovala pár centimetrov vedľa brány.

24

Kasper Schmeichel dobre čítal hru a vybehol proti lopte. Mohamed Salah nedokázal napriek rýchlym nohám zakončiť túto akciu.

23

Hra musela byť prerušená. Hlavný rozhodca si všimol problém s loptou a ukázal Jamesovi Milnerovi, aby ju odkopol mimo ihriska.

22

Ďalšia gólová príležitosť The Reds. Roberto Firmino nebezpečne zakončoval z hranice pokutového územia a Onyinye Wilfred Ndidi loptu odvrátil do bezpečia.

21

Liverpoolčania zvyšujú obrátky a je ich plné ihrisko. Na aktivitu domácich futbalistov reagujú aj diváci na Anfield Road.

20

Mohamed Salah do tretice zaváhal. Egypťan sa natlačil do pokutového územia z pravého krídla, ale loptu poslal ľavačkou vedľa hosťujúcej brány.

19

19. Sadio Mané (LIV)

19

Domáci hráči aj ich priaznivci sa tešili, no zbytočne. Andrew Robertson nacentroval pred bránu, Sadio Mané dopravil loptu do siete, ale z tesného ofsajdu.

18

Jamie Vardy bol zase na hranici ofsajdu, ale tentoraz si prebral loptu v súlade s pravidlami a postupoval na bránu. Zamotal sa však v kľučkách.

17

Kasper Schmeichel mal čo robiť. James Milner najskôr hľadal prihrávkou Roberta Firmina a potom chcel sám zakončovať zblízka. Dánsky gólman bol pripravený.

16

Jamie Vardy operuje tradične na hrote útoku. Teraz sa však nevyhol tesnému ofsajdovému postaveniu.

15

Philippe Coutinho ukázal, že dokáže vystreliť aj z väčšej vzdialenosti. Brazílsky špílmacher napriahol z diaľky a preveril pozornosť Kaspera Schmeichela.

14

Liverpool vstupoval do dnešného zápasu so stopercentnou bilanciou na domácom ihrisku, pretože v aktuálnej ligovej sezóne na Anfielde ešte neprehral. Z desiatich duelov však až päťkrát remizoval.

13

Zápasy na Anfielde sa hrajú tradične vo vysokom tempe. Domáci nešetria krokom ani dnes a hráči Leicestru im úspešne sekundujú.

12

Mohamed Salah zlyhal aj vo svojej druhej príležitosti. Egyptský útočník zostal voľný za obranou hostí, postupoval na bránu, ale Harry Maguire mu zabránil vystreliť.

11

Marc Albrighton je špecialistom na dlhé pasy smerom dopredu. Teraz hľadal na pravom krídle rozbehnutého Demaraia Graya, ale ten loptu nezachytil.

10

Hostia vstúpili podobne dobre aj do štefanského zápasu na pôde Watfordu, kde dlho diktovali tempo hry a ujali sa vedenia. Napokon však prehrali.

9

Leicester City rozohral štandardku. Marc Albrighton centroval do pokutového územia, ale tam boli pripravení futbalisti Liverpoolu.

8

James Milner (Liverpool) neušiel žltej karte. Domáci kapitán bol neskoro v súboji s Riyadom Mahrezom a riskantným sklzom ho poslal na trávnik.

7

Veľká šanca Liverpoolu. Sadio Mané prihral do šestnástky voľnému Mohamedovi Salahovi, Egypťan si urobil priestor na koncovku, ale zblízka minul bránu.

6

Andrew Robertson nebezpečne odcentroval z ľavej strany, lopta prešla popred bránu hostí, ale nikto z Liverpoolčanov ju nedoklepol do siete.

5

Obávaná ofenzíva domáceho tímu zatiaľ mlčí. The Reds sa prvýkrát usádzajú na polovici svojho súpera.

4

Potvrdzuje sa fakt, že v zápasoch týchto dvoch tímov nie je núdza o góly. Leicester City udrel už v úvode tretej minúty.

3

3. Jamie Vardy (LEC) - 0:1

3

Leicester City dáva gól! Liverpool inkasoval len štvrtýkrát v aktuálnej ligovej sezóne na domácej pôde. Vicente Iborra našiel v šestnástke Riyada Mahreza, ktorý ešte posunul loptu voľnému JAMIEMU VARDYMU a ten potvrdil svoju pozíciu najlepšieho strelca hostí.

3

Roberto Firmino ukazuje rozhodcovi na čiare vztýčený ukazovák, pretože pochybuje o svojom ofsajdovom postavení. Hra však bola prerušená.

2

Demarai Gray sa tlačil do pokutového územia Liverpoolu, dvakrát sa pokúsil o strelu, ale neprešiel cez dvojicu hráčov v červenom.

1

Máme za sebou úvodný výkop. Postarali sa oň hráči Leicestru City, ktorí nastúpili v modrých dresoch. Liverpool dnes hrá v červenom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Na Anfielde vládne pred zápasom tradične vynikajúca atmosféra, pretože diváci spievajú klubovú hymnu. Vypočuť si ju môže aj nová posila Liverpoolu Virgil van Dijk, ktorý bude sledovať dnešný duel z hľadiska.
Súboje Liverpoolu a Leicestru City prinášajú množstvo gólov. Od návratu "líšok" do Premier League sa ani raz nestalo, že svietil na tabuli nerozhodný stav 0:0. Vzájomný duel týchto dvoch tímov bez jediného presného zásahu sa odohral ešte v roku 2004.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho – M. Salah, Firmino, Mané.
Náhradníci: Mignolet – Klavan, Alexander-Arnold, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Lallana, Solanke.

Leicester City: Schmeichel – Amartey, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Gray, Ndidi, Iborra, Albrighton – Mahrez – Vardy.
Náhradníci: Hamer – Dragović, James, Slimani, Thomas, A. Musa, Okazaki.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola Premier League. Liverpool v domácej rozlúčke s kalendárnym rokom 2017 privíta Leicester City.

Liverpool neprehral štrnásť súťažných duelov v rade, pričom v anglickej najvyššej súťaži ťahá sériu jedenástich súbojov bez prehry. Napriek tomu figuruje až na štvrtej pozícii tabuľky so ziskom 38 bodov za desať víťazstiev, osem remíz a dve prehry. The Reds majú vysoko pozitívne skóre 46:23, no doplácajú na nevyrovnané výsledky, keď vysoké víťazstvá striedajú so stratami bodov. Liverpoolčania od začiatku decembra rozstrieľali Brighton 5:1, Bournemouth 4:0 a Swansea 5:0, ale nevyhli sa zakopnutiam, keď remizovali s Evertonom 1:1, s West Bromwichom 0:0 a Arsenalom 3:3.

Leicester City sa drží na ôsmej priečke s bezpečným odstupom od záchranárskych bojov. Líšky však v ostatných dvoch týždňoch nepreukazujú ideálnu formu. Od polovice decembra v lige trikrát po sebe nevyhrali. Najskôr doma podľahli Crystal Palace jednoznačne 0:3, potom síce vydovlovali v nadstavenom čase bod za remízu 2:2 s Manchestrom United, no v priebehu aktuálneho týždňa si pripísali prehru 1:2 na trávniku Watfordu. Leicester navyše tesne pred Vianocami vypadol aj z Ligového pohára, keď podľahol Manchestru City 1:2 po penaltách. Nevyhral tak štyrikrát po sebe.

Papierový favorit je jasný. Liverpool na vlastnom trávniku v aktuálnej sezóne Premier League ešte neprehral a má vynikajúce skóre 19:3. Zverenci Jürgena Kloppa lepšie zvládli aj úvodný vzájomný duel v tomto ročníku, na pôde súpera vyhrali 3:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Liverpool FC – Leicester City

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 52. M. Salah, 76. M. Salah – 3. Vardy

Karty:   8. Milner (LIV), 53. Can (LIV), 90+1. Robertson (LIV) – 53. Maguire (LEC), 62. Ndidi (LEC)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 7:3.

Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (89. Klavan) – M. Salah (83. Wijnaldum), Firmino, Mané (72. Oxlade-Chamberlain).
Náhradníci: Mignolet – Klavan, Alexander-Arnold, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Lallana, Solanke.

Leicester City: Schmeichel – Amartey, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Gray, Ndidi, Iborra, Albrighton (83. James) – Mahrez (74. Okazaki) – Vardy (74. Slimani).
Náhradníci: Hamer – Dragović, James, Slimani, Thomas, A. Musa, Okazaki.