Menu

Futbal

Španielsky pohár

RCD Espanyol Barcelona – FC Barcelona

1:0

koniec (0:0)

17.01.2018, 21:00 • Štvrťfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 7.2 4.7 1.75

Z tohto zápasu je to všetko. Ja sa s vami lúčim a prajem dobrú noc. (22:58:00)
Pre FC Barcelona to bola vôbec prvý prehra od 16.8.2017, kedy v španielskom Superpohári uspel Real Madrid. Odvtedy zverenci Ernesta Valverdeho neprehrali v devätnástich ligových dueloch, šiestich zápasoch LM a štyroch vystúpeniach v Copa del Rey, čo dokopy činí 29 stretnutí.
Espanyol Barcelona prekvapil, pretože v mestskom derby a v prvom zápase štvrťfinále Copa del Rey porazil FC Barcelona najtesnejším rozdielom 1:0. Hrdinom duelu sa stal 20-ročný záložník Óscar Melendo, ktorý prišiel na ihrisko v 75. minúte len kvôli tomu, že sa zranil Javi Fuego, aby skóroval dve minúty pred uplynutím riadne hracej doby. Espanyol tak ide na Nou Camp s náskokom, ale to ešte nič neznamená. Uvidíme, aký pevný betón pred svojou bránou namieša tréner Quique Sánchez Flores a koľko autobusov pred bránu postaví. Druhý zápas je na programe 25.1.2018.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Po faule domácich dostali hostia poslednú šancu, Lionel Messi centrom z priameho kopu prekopol bránu.

90+2

Barcelona sa snaží v závere zo všetkých síl, Espanyol si však bráni svoje pokutové územie zubami nechtami a k ničomu súpera nepúšťa.

90+1

Žltú kartu dostáva David López (RCD Espanyol Barcelona).

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

89

Espanyol po strelenom góle zaparkoval autobus, ale to je ešte nič oproti tomu, čo postaví na Nou Campe, ak tento zápas dotiahne do víťazného konca.

88

88. Melendo (ESB) - 1:0

88

Espanyol Barcelona dala gól!
Estadi Cornellà-El Prat asi v najbližších chvíľach spadne, pretože fanúšikovia sú vo vytržení po tom, ako Navarro našiel v šestnástke voľného ÓSCARA MELENDA a ten z prvej poslal loptu k vzdialenejšej žrdi, kde Cillessen nedočiahol. A to Melendo dnes ani nemal hrať, prišiel len pre to, lebo sa zranil Javi Fuego.

87

Nákop na pravé krídlo sa neujal, obranca Sergi Roberto bol pri lopte neskoro a a nedokázal ju dobehnúť na hracej ploche.

86

Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).

85

Barcelona sa snaží dostať zo svojej pozície čo najbližšie k šestnástke súpera, aktuálne sa ale zasekla v strede poľa.

84

Vermaelen odohral loptu pred Morenom, ale už vo vzduchu cítil kontakt, tak sa dožadoval faulu. Ten hlavný rozhodca nepískal.

83

Po faule Rakitiča tesne pred šestnástkou s k lopte postavil Navarro a poslal prudkú strelu pod brvno. Cillessen ju reflexívne vytlačil nad.

82

Žltú kartu dostáva Rakitič (FC Barcelona).

81

Rohový kop Espanyolu bol zakončený hlavičkou Duarteho pod brvno. Cillessen loptu zachytil a navyše bol faulovaný.

RCD Espanyol Barcelona – FC Barcelona

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 88. Melendo

Karty:   43. Caricol (ESB), 61. Granero (ESB), 86. Sánchez (ESB), 90+1. López (ESB) – 45+1. Aleňa (BAR), 57. Alba (BAR), 82. Rakitič (BAR)

Nepremenená penalta: 62. Messi (BAR), brankár López zneškodnil

RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Duarte, David López, Pereira – Navarro, Sánchez, Fuego, Darder, Caricol – Granero – Moreno
Náhradníci: Pau – Javi López, Piatti, Hermoso, Melendo, Dídac, Baptistão

FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets, Aleňa – A. Vidal, Messi, Denis Suárez
Náhradníci: Ter Stegen – Mascherano, Alba, Rakitić, André Gomes, Rafinha, Luis Suárez

Odveta: Barcelona - Espanyol 2:0