Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Deportivo Alavés – CD Leganés

2:2

koniec (0:0)

21.01.2018, 12:00 • 20. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Prvý polčas bol síce o ničom, ale v tom druhom sa diali veci! Už v jeho prvej minúte po skvelej práci Guidettiho skóroval Munir El Haddadi, o šesť minút to bolo 2:0, keďže znova po práci Švéda doklepával Pedraza. Útočník Alavésu Guidetti mal prsty aj v inkasovanom góle, keď mu bola odpískaná ruka a nariadená penalta. Tú premenil Gabriel a po červenej karte Elyho vyrovnal Zaldúa. (13:53:22)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Žltú kartu dostáva Nordin Amrabat (CD Leganés).

90+2

Nadstavené boli tri minúty. Na začiatku druhej priletel do šestnástky domáceho celku zaujímavý center, Pacheco si poradil.

90+1

Deportivo Alavés sa v závere tlačí dopredu, pretože takto o tri body prísť určite nechce, no naráža na pozornú defenzívu súpera.

90

90. Joseba Zaldúa (LGS) - 2:2

90

Tím Leganés práve strelil gól!
Presilovka je využitá veľmi rýchlo, nakoľko Alexis nechcel pustiť dlhý center z priameho kopu za seba, keďže tam cítil súpera, avšak loptu len pristavil na hranicu malého vápna, čo obranca JOSEBA ZALDÚA svoím prvým gólom v La Lige v živote rýchlo využil. Obrovská radosť na strane hostí!

90

Žltú kartu dostáva Tomás Pina (Deportivo Alavés).

89

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Munir, prichádza Guillermo Maripán.

88

S CD Leganés to po dvoch góloch v jeho sieti nevyzeralo vôbec dobre, ale keďže Gabriel premenil darovanú penaltu a Ely bol vylúčený, tak v závere ešte šanca pre madridský tím žije.

87

87. Rodrigo Ely (DAL)

87

Rodrigo Ely sa niekoľko metrov pred šestnástkou súpera znova previnil rovnakým faulom, za aký videl prvú žltú kartu a síce, trafil rukou do tváre Beauvueho. Po dvoch identických zákrokoch preto brazílsky obranca putuje predčasne do spŕch.

86

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Dimitris Siovas, prichádza Miguel Ángel Guerrero.

85

Beauvue síce získal roh, ale po rozohrávke na krátko sa pred bránou Pacheca nezrodilo nič zaujímavé.

84

Munir poslal z priameho kopu nízky center, defenzíva Leganés loptu rýchlo dostala preč, avšak do kontry to neviedlo.

83

Rubén Sobrino po zákroku Siovasa padá na útočnej polovici, Alavés sa tak na nejaký čas zdrží pred bránou súpera.

82

Zaldúa síce neprešiel okolo Pedrazu, získal aspoň rohový kop. Ešte pred jeho zahratím však prišiel útočný faul, a tak sa zakončenie nekonalo.

81

Dvomi fantastickými kľučkami sa od postrannej čiary až do veľkého vápna súpera dostal Munir El Haddadi, ktorý sa nakoniec pošmykol a o loptu prišiel.

80

Veľmi dobrý center sprava od Martína si našiel medzi dvomi obrancami súpera Rubén Sobrina, tečovaná hlavička len tesne minula bránu.

79

Zápas po góle z penalty razom naberá na iných možnostiach, avšak hráči Deportiva sa snažia držať loptu a naťahovať čas, aby ich súper z Madridu nemal šancu na vyrovnanie.

78

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza John Guidetti, prichádza Rubén Sobrino.

77

John Guidetti si zobral na starosť realizáciu priameho kopu z dobrej streleckej pozície, lenže nepodarilo sa mu trafiť medzi tri žrde.

75

75. Gabriel (LGS) - 2:1

75

Tím Leganés práve strelil gól!
GABRIEL kontroverzne nariadenú penaltu premieňa. Pacheco spadol po svojej ľavej ruke, Brazílčan kopol na druhú stranu.

74

Dlhý center našiel na vzdialenejšej strane malého vápna jedného z hráčov súpera, ktorý vystrelil do Guidettiho. V prvom momente to mal byť roh, lenže nakoniec to bude penalta. Švédsky útočník zahral však buď hruďou, alebo rukou, ktorú mal položenú na hrudi, čiže o pokutový kop ísť nemalo. Hráč s číslom desať ešte ukazuje, že pod dresom má značku po údere loptou, nie je mu to nič platné.

73

Amrabat sa na krídle nedostal okolo Laguardiu, obranca Alavésu si ale v situácii pomohol nedovoleným zákrokom.

72

John Guidetti prihral do veľkého vápna súpera k nohe Munira, jeho krížny pokus sa medzi tri žrde brány Cuéllara nezmestil.

70

Dvadsať minút ostáva do konca riadnej hracej doby. Veľkým pozitívom tohto zápasu je, že hra v druhom dejstve ožila hlavne vďaka dvom rýchlym gólom domácich.

69

Nabil El Zhar sprava poslal zrazený center, Alexis loptu poslal na rohový kop. Ani tento center na prednú tyč sa futbalistom Leganés nepodarilo dotiahnuť do šance.

68

Nádhernú kombináciu vymysleli na malom priestore štyria hráči Deportiva Alavés. Lopta následne smerovala za obranu, Munir sa ocitol v ofsajde.

67

Beauvue si pas do šestnástky nenašiel, ten pred ním na roh odvrátil obranca Martín. Nízky center na prednú tyč domáci okamžite odkopli.

66

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Omar, prichádza Darko Brašanac.

65

Hra je na niekoľko desiatok sekúnd prerušená, pretože ešte pred začiatkom poslednej akcie na trávniku po údere do tváre ostal ležať Dani Torres. Aj tu sa malo žltiť, nestalo sa.

64

Guidetti dostal krásny oblúčik do šestnástky. Zrazu bol sám pred Cuéllarom, ktorý jeho šancu vychytal, ale vyrazil pred seba. Tam bol Ibai Gómez, ktorý dorazil vedľa, pričom po kontakte spadol na trávnik. Mala sa pískať penalta, to sa ale nestalo.

63

Martín síce skrotil náročný pas na krídlo, tam ho ale okamžite prepadli dvaja hráči súpera a zobrali mu ju.

62

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Javi Eraso, prichádza Nordin Amrabat.

62

John Guidetti sa nedostal k pasu na svoju osobu, pretože loptu stopol obranca súpera. Švédsky útočník sa ešte dožadoval ruky od súpera, tá sa nepíska.

61

Žltú kartu dostáva Rubén Pérez (CD Leganés).

60

Alavés strelil gól, lenže ten neplatí, pretože po rýchlej kontre troch proti dvom zakončoval Munir El Haddadi z ofsajdu.

59

59. Munir (DAL)

59

Javi Eraso loptu kopol priamo do brány, Alavés odvrátil na rohový kop. Neujal sa center ani po druhej štandardke v rade.

58

Tomás Pina si vedľa vlastnej šestnástky počínal nedovolene, Leganés získal priamy kop, a tak sa bude centrovať pred Pacheca.

57

Žltú kartu dostáva Rodrigo Ely (Deportivo Alavés).

56

Dani Torres vyskúšal strelu z diaľky, ľavačkou nasmeroval loptu nad priestor brány súpera.

55

Súboje v strede poľa dopadujú lepšie pred domácich hráčov, po nákope za obranu však pred Guidettim loptu stihol odkopnúť brankár Cuéllar.

54

Leganés je zaskočený úvodnom prvého polčasu, čo teraz jasne vidieť aj na ich hre, pretože hráči v zelených dresoch si nevedia poriadne prihrať.

52

52. Alfonso Pedraza (DAL) - 2:0

52

Tím Alavés práve strelil gól!
Aj v druhom góle domácich mal prsty Guidetti. Ten bol sám pred Cuéllarom. Brankár súpera strelu Švéda vyrazil, ale ALFONSO PEDRAZA pohodlne dorazil do prázdnej brány.

51

Carnero García síce prečítal snahu domácich na krídle, odkopom loptu poslal iba do autu.

50

Center na prednú tyč sa nepodaril, snaha Leganés o protiútoku vzápätí odkopom prerušil obranca Martín.

49

Pedraza sa síce najrýchlejšie zorientoval v šestnástke súpera, avšak nedokázal prihrať loptu na spoluhráčov. Bude z toho rohový kop.

48

Laguardia si pomohol v súboji s Beauvuem faulom. Po centri do šestnástky domáceho celku sa k strele tlačil El Zhar, ale neuspel.

46

46. Munir (DAL) - 1:0

46

Tím Alavés práve strelil gól!
Skvelý nástup domáceho celku do druhého polčasu! John Guidetti potiahol loptu do šestnástky, prihral pred prázdnu bránu, kde bol MUNIR EL HADDADI a ten guľatý nezmysel doklepol do siete.

46

Munir sa pokúsil dostať k prihrávke do šestnástky, lenže pošmykol sa a na ceste k lopte sa bez faulu porúčal na zem.

46

Začal sa druhý polčas.
V úvodnom dejstve sme sledovali veľmi chabý a nudný futbal, ktorý trichu oživenia priniesol až v posledných minútach. Najskôr Beauvue strieľal nad a neskôr v ešte väčšej šanci El Zhar trafil iba do Pacheca.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Nabil El Zhar (LGS)

45

Beauvue sa pred šestnástkou krásne zbavil obrancu súpera a ešte krajšie poslal kolmicu do veľkého vápna na Nabila El Zhara. Ten v stopercentnej šanci prudko vystrelil priamo do Pacheca.

44

Ibai Gómez svojím centrom hľadal v šestnástke Guidettiho, útočník Alavésu sa cez obrancu súpera k hlavičke nedostal.

43

Pedraza dnes patrí k tým aktívnejším hráčom. Teraz si to cez troch futbalistov súpera nasmeroval do šestnástky, na svojej púti bol faulovaný.

42

Kolmá prihrávka z polovice Leganés až na hrot pre Beauvueho sa neujala, lopta doskákala k brankárovi Pachecovi.

41

Beauvue si veľmi pekne nabehol na roh malého vápna, kde dostal pekný center sprava, lenže v dobrej možnosti vo výskoku bránu prekopol.

40

Päť minút do konca prvého polčasu. Gól sme stále nevideli. Dočkáme sa ho ešte v úvodnej polovici zápasu?

39

El Zahr si zbehol na os ihriska, kde v šestnástke súpera hlavičkoval center zľava. Našiel iba pozorného brankára Pacheca.

38

Dobrý center sprava poslal obranca Zaldúa, na ľavom krídle však jeho spoluhráč Carnero García loptu po vypadnutí zo šestnástky nedobehol.

37

Dlhý aut od Alexisa takmer poslal do šance Guidettiho, ktorý by sa rútil sám na Cuéllara, lenže tento Švéd si pomohol faulom proti Mantovanimu.

36

Zaldúa prestrčil loptu medzi obrancov na Erasa. Tomu sa ale zamotala pod nohami. Na opačnej strane nepresne pod seba v šestnástke prihrával Guidetti.

35

Ibai Gómez skúšal pred veľkým vápnom Leganés zakombinovať so spoluhráčmi, ich snaha bola veľmi rýchlo prerušená.

34

Omar na krídle zastavil postup súpera, Alavés to preto skúsil po ľavej strane. Prudký center na hranicu bieleho bodu však nenašiel nikoho.

33

Deportivo Alavés sa naďalej drží na lopte, momentálne je to ale iba v strede poľa, kde nebezpečenstvo pre bránu súpera nehrozí.

32

Súboje v strede poľa síce vyzneli lepšie pre hráčov Leganés, píska sa však faul na Torresa, a tak patrí lopta Alavésu.

31

Rýchly prechod Leganés po pravej strane dopredu nepriniesol požadovaný efekt, nakoľko Beauvue bol v čase centru dostúpený a našiel len Pacheca.

30

Po faule v strede poľa rozohral Alexis len do šírky. Alavés tak pomaly kombinuje v okolí poliacej čiary.

28

Spred veľkého vápna hostí to strelou z otočky vyskúšal Munir El Haddadi, pokus do stredu brány Cuéllarovi problémy nenarobil.

27

Lopta sa pohybovala v okolí šestnástky Leganés, domácim futbalistom sa ju však nepodarilo dostať do nejakej dobrej streleckej pozície.

26

Alavés pokračuje v ofenzívnom cítení hry, defenzíva z hráčov hostí však zatiaľ pracuje veľmi dobre.

25

Ofenzívny faul Ibaia Gómeza ukončil celú akciu domáceho tímu, lenže po malej chvíľke je Alavés znova pri lopte a vyráža dopredu.

24

Pedraza poslal zľava dosť dobrý center na malé vápno, kam naskakoval Munir El Haddadi, ale aj brankár Cuéllar a ten situáciu zvládol.

23

Ďalší center letel pred Cuéllara, avšak hráči Leganés ho dostali do bezpečia. Z diaľky to následne skúsil obranca Martín, presný nebol.

22

Žltú kartu dostáva Javi Eraso (CD Leganés).

21

Center z priameho kopu pred Elym odvrátil kapitán hostí Mantovani na rohový kop.

20

Po faule na Laguardiu lopta znova patrí Alavésu. Ten sa pokúša rozvinúť akciu po pravej strane.

19

Po ďalšej neúspešnej akcii Leganés od vlastnej brány odkopával brankár Pacheco, našiel iba hráčov súpera.

18

Čas naďalej pomaly plynie, hra sa však drží v zabehnutých koľajoch. Pre fanúšika tento zápas neponúka nič zaujímavé.

16

Ani hosťom to po krídle nevyšlo, Carnero García s loptou cez Martína zašiel až za postrannú čiaru.

16

Ibai Gomez sa rozčuľuje, pretože na krídle o loptu prišiel, avšak v súboji sa dožadoval faulu. Ten sa nepíska.

15

Alavés sa začína osmeľovať smerom dopredu, zatiaľ z toho však nie sú žiadne vyloženejšie pozície.

13

13. Alfonso Pedraza (DAL)

13

Alexis skákal na centrovanú loptu, zakončiť ju nedokázal. Tá si ale našla Pedrazu, ktorého prudký pokus po zemi Cuéllar chytil.

12

Martín sa chcel natlačiť z krídla do veľkého vápna súpera, dokázal vybojovať iba rohový kop.

11

Beauvue sa dostal k zakončeniu spred malého vápna, center však zakončoval mimo priestor troch žrdí brány súpera.

10

Pedraza si na vlastnej polovici pomohol faulom. Leganés tak má k dispozícii priamy kop ideálny na center.

9

Brankár Cuéllar si dával poriadne na čas s rozohrávkou a z času tohto stretnutia ubral zhruba trištvrte minútu.

8

Ibai Gómez dostal loptu na krídlo a po peknej akcii domácich strieľal do siete Munir, ale toto zakončenie prišlo až po odpískaní ofsajdu.

7

Tri centre prišli do šestnástky Alavésu z pravej strany. Nebezpečný bol hlavne ten posledný, ale útočník Beauvue loptu minul.

6

Po útočnom faule domácich hráčov spred vlastnej šestnástky rozohrával brankár Cuéllar, Leganés získalo len aut.

5

Hra len postupne naberá na obrátkach, pretože oba cely prehusťujú stred poľa a nik nevycúva zo žiadneho súboja.

4

Dobrý center do malého vápna sa snažili hosťujúci hráči v počte dva zakončiť, nakoniec sa im to nepodarilo.

3

Leganés sa snaží byť v úvode stretnutia aktívnejším tímom, po krídle sa však El Zhar nedostal v podstate k ničomu. Alexis jeho snahu o center zrazil na roh.

2

Hostia sa ako prvý dostali na dostrel brány súpera, avšak pokus z diakľy od Rubéna Peréza bol nepresný a mieril vysoko nad bránu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Martín, Ely, Laguardia, Alexis – I. Gómez, Pina, D. Torres, Pedraza – Guidetti, Munir.
Náhradníci: Sivera – Maripán, Sobrino, Diéguez, Wakaso, Medrán, Demirović.

CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Mantovani (C), Siovas, Carnero García – R. Pérez – El Zhar, Gabriel, Eraso, Omar – Beauvue.
Náhradníci: Champagne – Tito, Bustinza, Guerrero, Brašanac, Rico, N. Amrabat..
Deportivo Alavés

Minulosezónny nováčik je momentálne prvým tímom, ktorý by aktuálne nevypadol, pretože sa nachádza na sedemnástom mieste tabuľky so ziskom osemnástich bodov. Rovnaký počet má aj šestnáste Levante, osemnásta La Coruňa ich má šestnásť. Alavés má druhý najvyšší počet prehier v lige, no v poslednej dobe ich strieda s výhrami. Z posledných šiestich duelov vyhralo Deportivo štyrikrát. Tento tím je jediným klubom v celej La Lige, ktorý má na konte v kolonke remízy nulu. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Munir El Haddadi, dal šesť gólov.

CD Leganés

Madridský tím sa drží na peknom trinástom mieste so ziskom 24 bodov, ale v tejto časti tabuľky sú rozostupy veľmi tesné, medzi mnohými tímami dokonca iba jednobodové. Leganés v posledných troch kolách spoznalo ako chutia všetky tri možné podoby výsledku. Remíza s Levante, výhrad nad Realom Sociedad a prehra proti Betisu Sevilla. Najlepším strelcom tímu je Brazílčan Gabriel, ten dal štyri góly, trikrát sa presadil Claudio Beauvue.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

Deportivo Alavés – CD Leganés

2:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 46. Munir, 52. Pedraza – 75. Gabriel (pen.), 90. Zaldúa

Karty:   57. Ely (DAL), 90. Pina (DAL) – 22. Eraso (LGS), 61. R. Pérez (LGS), 90+3. N. Amrabat (LGS)   87. Ely (DAL)

Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Martín, Ely, Laguardia, Alexis – I. Gómez, Pina, D. Torres, Pedraza – Guidetti (78. Sobrino), Munir (89. Maripán).
Náhradníci: Sivera – Maripán, Sobrino, Diéguez, Wakaso, Medrán, Demirović.

CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Mantovani (C), Siovas (86. Guerrero), Carnero García – R. Pérez – El Zhar, Gabriel, Eraso (62. N. Amrabat), Omar (66. Brašanac) – Beauvue.
Náhradníci: Champagne – Tito, Bustinza, Guerrero, Brašanac, Rico, N. Amrabat.