Menu

Futbal

Španielsky pohár

Real Madrid – CD Leganés

1:2

koniec (0:1)

24.01.2018, 21:30 • Štvrťfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 1.4 6.8 13.5

CD Leganés sa nie len, že stáva semifinalistom Copa del Rey, ale šokoval Santiago Bernánbeu, kde zvíťazil 2:1. V prvom polčase sa výstavne trafil Eraso, na čo krátko po zmene strán ešte Karim Benzema dokázal reagovať, ale aj napriek veľkej snahe domácich "Biely balet" len potvrdil svoje trápenie a po hlavičke Gabriela sa môže tešiť madridský outsider. Z tohto prekvapivo skončeného zápasu je to všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:26:16)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Lucas Vazquéz na krídle nezachytil loptu od Modriča, je po nádejách Realu Madrid.

90+3

Theo Hernández si to stredom nasmeroval pred šestnástku súpera, o loptu prišiel a dopredu ide Leganés. Ani jeho hráči neuspeli, asi posledná šanca pre Real.

90+2

Dani Carvajal poslal dobrý pas do malého vápna, Sergio Ramos sa k hlavičke cez dvoch obrancov súpera nedostal. Ďalšia lopta našla len pripraveného Champagneho.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty. Dokáže Real Madrid streliť gól, alebo ho čaká trpký koniec v Copa del Rey?

90

Center pred bránu hostí lietajú z jednej aj druhej strany, ale defenzívny val v zelených dresoch lopty do zakončení nepúšťa. Leganés bráni ako o dušu.

89

Ďalší prudký pas sprava odvrátil spred vlastnej brány na rohový kop Mantovani. Nízky center bol z prednej tyče odvrátený.

88

Mateo Kovačič poslal pekný pas na hranicu malého vápna Leganés, Karim Benzema však na loptu nezareagoval a tá prešla vedľa brány za čiaru.

87

Theo Hernández na malom vápne súpera našiel iba zelené dresy, hostia prešli rýchlo dopredu a Naranjo skúsil z diaľky nachytať Casillu, ktorý bol vyššie z brány, no minul.

86

Sergio Ramos už zmenil pozíciu a na každý center číha v šestnástke, no nie je sa čomu čudovať. Tentokrát ho ale vo vzduchu predskočil Champagne.

85

85. Sergio Ramos (REA)

85

Sergio Ramos sa zavesil na hranici bieleho bodu do vzduchu a perfektne nasmeroval loptu z krídla hlavou pod brvno, ale ešte lepším zákrokom sa blysol Champagne.

84

Theo Hernández si narazil loptu s Lucasom Vazquézom a vnikol do šestnástky, tam ho dobre prečítal Tito.

83

Luka Modrič strieľal z hranice veľkého vápna nepresne, respektíve lopta by na bránu možno prešla, keby bola prudšia a nenašla iba hráčov súpera.

82

Karim Benzema si našiel priestor v šestnástke, kde dostal prihrávku správa a úplne voľný strieľal k bližšej žrdi, no Champagne predviedol dôležitý zákrok. Vzápätí sa k hlavičke z malého vápna dostal Borja Mayoral, namieril tesne vedľa. Dve veľké šance Realu Madrid ostali nevyužité.

81

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nabil El Zhar, prichádza José Naranjo.

80

Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).

79

Leganés v hokejovej terminológii nazbieralo sekundy v súperovej tretine ihriska, Real Madrid však následne utekal do ďalšieho protiútoku.

78

Luka Modrič síce neprihral najlepšie, no vzápätí ešte zabojoval Lucas Vazquéz. Real Madrid aj tak loptu stratil, iba na chvíľu. Borja Mayoral chcel sám prejsť až do vápna, neuspel.

77

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Borja Mayoral.

76

Už len zhruba záverečná polhodina ostáva do konca riadnej hracej doby tohto stretnutia a Real Madrid je na pokraji vypadnutia, pretože s Leganés prehráva o jeden gól a aspoň jeden mu treba, aby postúpil on a nie outsider.

75

Lucas Vazquéz stratil loptu pred veľkým vápnom súpera, pokus hostí o kontru preto zastavil sklzom a tým pádom aj nedovoleným zákrokom.

74

Znova prišiel centrovaný pas hľadajúci španielskeho záložníka Isca. Ten po dlhej prihrávke od Carvajala dokonca aj hlavičkoval, ale v nelichotivej pozícii vedľa.

73

Luka Modrič našiel krásnym pasom vo veľkom vápne súpera Isca, ktorý si loptu prehodil na pravačku a technicky vystrelil, avšak nedokázal namieriť medzi tri žrde.

72

Práve Eraso centroval do veľkého vápna. Ramos loptu síce podbehol, ale Rico ju svojím pasom nasmeroval iba do bočnej siete.

71

Javi Eraso získal svojou aktivitou rohový kop, Real Madrid bude znova čeliť dnes veľkej zbrani hostí.

70

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Raúl García.

69

Na nemohúcnosť svojich spoluhráčov sa už nemohol pozerať Sergio Ramos, ktorý vyviezol loptu na útočnú polovicu a odtiaľ vyslal ďalekonosnú strelu, ktorou však bránu minul.

68

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Achraf Hakimi, prichádza Daniel Carvajal.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marcos Llorente, prichádza Luka Modrić.

67

Zdá sa, že súčasnú situáciu ako nesmierne nebezpečnú vyhodnotil už aj tréner Realu Madrid Zinedine Zidane a na lavičke dochádza k pohybom.

66

Vzruch fanúšikov po centri sprava do päťky Leganés zbytočný, lopta sa okamžite dostala do bezpečia. Aspoň z pohľadu hostí. Z diaľky to ešte skúšal Mateo Kovačič, nebol vôbec presný.

65

Domáci ešte pokračovali, avšak pas hľadajúci Benzemu nebol presný, k lopte sa dostal brankár Champagne.

64

Dlhá kombinácia Realu Madrid pred veľkým vápnom súpera nepriniesla žiadne zakončenie ani len center.

63

Theo Hernández dostal loptu z krídla veľmi pekne do veľkého vápna, kde po ľahkom kontakte nešiel k zemi, penalta by sa aj tak určite nepískala, ale centroval pred bránu. Nebol presný.

62

Tentoraz Marco Asensio strieľal ešte horšie, než v prvom dejstve, trafil iba múr z hráčov v zelených dresoch.

61

Priamy kop pre Real Madrid a znova je pri lopte Marco Asensio. Je to pozícia pred šestnástkou podobná tej, odkiaľ tento hráč poslal v prvom polčase loptu vysoko nad.

60

Karim Benzema sa síce dostal k lopte po peknej prihrávke do veľkého vápna, Francúzovi sa guľatý nezmysel od nôh odrazil mimo jeho dosah.

59

Hráči Leganés sú ako pokropení živou vodou. Ich nasadenie po góle je neskutočné, avšak rodiacu sa akciu zastavil ofsajd.

58

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Dimitris Siovas, prichádza Martín Mantovani.

56

Razom je na koni znova Leganés, pretože Real Madrid mal veľké problémy už pri predošlých dvoch rohoch a tretí bol len čerešničkou na torte. Za súčasného stavu ide ďalej outsider.

55

55. Gabriel (LGS) - 1:2

55

Tím Leganés práve strelil gól!
Mateo Kovačič síce zamedzil v postupe Leganés dopredu po pravom krídle, loptu dostal iba na rohový kop, ktorý na krásnu hlavičku pod brvno zúžitkoval kapitán hostí GABRIEL.

54

Kiko Casilla si tentoraz s loptou nepotykal, po malej domov ju odkopom poslal v strede ihriska len za autovú čiaru.

53

Achraf Hakimi po rýchlej kontre svojho tímu dobre centroval, hráči Leganés loptu dostali preč a podarilo sa im to aj po ďalšom pase, ktorý takmer našiel voľného Benzemu.

52

Opäť na hranicu malého vápna priletel dobrý pas od Rica. Ten Casilla dostal späť k obrancovi súpera, po jeho centri vo veľkej šanci pred prázdnou časťou brány loptu nasmeroval mimo cieľ jeden z hostí.

51

Amrabat v ofenzívnej akcii cez Hakimiho do šestnástky neprešiel, získal roh. Dobrý center na prednú tyč na ďalší poslal Sergio Ramos.

50

Aj fanúšikovia na Santiago Bernábeu ožili a Real Madrid sa znova tlačí dopredu. Dlhý pas za obranu súpera však tentoraz Vazquéza nenašiel.

49

Nordin Amrabat sa chcel po krídle prepracovať pred veľké vápno súpera, ale zastavil ho Marcos Llorente a Maročan navyše fauloval.

48

Real Madrid vyrovnáva a dostáva sa do priebežného vedenia v dvojzápase. Momentálne tak Leganés opäť potrebuje aspoň jeden gól na postup.

47

47. Karim Benzema (REA) - 1:1

47

Real Madrid dal gól!
KARIM BENZEMA si perfektne nabehol pred malé vápno súpera, kde dostal krásny pas od Lucasa Vazquéza a prvým dotykom poslal loptu okolo Champagneho do siete.

46

Začal sa druhý polčas.
Real Madrid odchádza do šatní za piskotu domácich fanúšikov, pretože v odvetnom zápase štvrťfinále Copa del Rey prehráva na domácej pôde s Leganés 0:1 a za takéhoto stavu by duel išiel do predĺženia. Priebežný výsledok zariadil krásnym gólom Javi Eraso. Druhý polčas začne približne o 22:30.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Claudio Beauvue (LGS)

45

Claudio Beauvue sa dostal k odrazenej lopte pred malým vápnom Realu Madrid, odkiaľ vystrúhal krásne nožničky, ale bránu tesne minul.

44

Hráči Realu Madrid napádajú rozohrávku súpera, k zisku lopty to nevedie. K tej sa Theo Hernández dostal až po tom, ako hosťom ušla za autovú čiaru.

43

Na starosť si štandardku zobral Marco Asensio, jeho ľavačka síce prestrelila múr, ale loptu zároveň nasmerovala vysoko nad bránu.

42

Lucas Vazquéz si svojou aktivitou vypýtal tesne pred veľkým vápnom hostí faul od Erasa, a tak nasleduje priamy kop z veľmi dobrej pozície na priamu strelu.

41

Marco Asensio hľadal Karima Benzemu. Francúz sa znova mohol dostať do gólovej príležitosti, defenzíva súpera si ho len tak tak, ale postrážila.

40

Po rýchlej akcii ľavou stranou centroval do druhej vlny Theo Hernández, Isco loptu prepustil na spoluhráča za sebou, ale hostia odkopli na roh. Ubránili sa aj nízkemu centru z neho.

38

Isco poslal veľmi dobrý pas na Karima Benzemu číhajúceho na hranici malého vápna. Francúz vo veľkej šanci na loptu o milimetre nedočiahol.

37

Amrabat fauluje v strede ihriska, hráči Realu Madrid preto pri lopte ostávajú a môže sa naďalej snažiť útočiť na bránu súpera.

36

Diego Rico mal na krídle dosť času na center, čo využil na prudký pas do malého vápna. Ten však odvrátil dobre postavený Nacho. Vzápätí defenzíva odolala aj po dlhom aute.

35

Real Madrid je ako keby otrasený inkasovaným gólom a aj preto Kovačič prišiel o ľahkú loptu v strede poľa, aby vzápätí fauloval Tita.

34

Lucas Vazquéz dokázal zmeniť smer prudkého centru pred hranicou malého vápna, loptu však nasmeroval vysoko nad bránu.

33

Zdá sa, že Real Madrid nenadväzuje na víkendové jednoznačné víťazstvo nad La Coruňou, ale na druhej strane, aj tam Real prehrával 0:1 a vyhral 7:1.

32

32. Javi Eraso (LGS) - 0:1

32

Tím Leganés práve strelil gól!
JAVI ERASO využíva nedorozumenie medzi Hakimim a Nachom. Baskický záložník poslal krásnu strelu spred veľkého vápna a trafil nechytateľne za prekvapeného Kika Casillu. Perfektný gól!

31

Marco Asensio vymýšľal vtipný oblúčik ponad obrancov Leganésu do vápna súpera na Benzemu, lopta sa tam na chvíľu dostala až po nepresnom pase od Lucasa Vazquéza.

30

Zbytočná strata lopty od Kovačiča dala možnosť na rýchly odkop Ricovi. Ten hľadal na hrote hneď dvojicu spoluhráčov, situáciu prečítal Nacho.

29

Theo Hernández v spolupráci s Marcom Asensiom prešli vedľa veľkého vápna súpera po ľavom krídle, do šestnástky loptu nedostali ani centrom.

28

Isco si vypýtal faul od Tita vedľa pokutového územia súpera, ale skúsil to aj tak technickou strelou. Možno sa snažil napodobniť Ronaldov krásny gól spred niekoľkých rokov do siete APOEL-u Nikózia, každopádne bránu prestrelil.

28

Žltú kartu dostáva Tito (CD Leganés).

27

Amrabat prudkým pasom objavil vo veľkom vápne protivníka El Zahra, ktorý loptu posielal do malého vápna. Odkopol ju dobre postavený Ramos.

26

Diego Rico nákop na ľavé krídlo nedokázal dobehnúť na ihrisku, Real Madrid sa po aute takmer od vlastnej rohovej zástavky dostal do lepšej pozície len odkopom.

25

Amrabatov center na zadnú tyč našiel až na druhej strane veľkého vápna Tita, jeho zrazený pas skončil ziskom rohového kopu, ktorý osamotený Gabriel hlavičkou nasmeroval do stredu brány, kde našiel Casillu.

24

Amrabat takmer prestrčil loptu do voľného priestoru vedľa veľkého vápna súpera pre Rica, v poslednej chvíli ju zrazil na aut Hakimi.

23

Isco sa zľava síce dostal k centru, ten sa mu podarilo nasmerovať iba do prvého hráča súpera pred ním.

22

Diego Rico zachytil loptu na hracej ploche a smerom do šestnástky vyzval Amrabata. Jeho center mal nájsť Beauvueho, ten pred bránou chýbal.

21

Asensio si zbehol pre prihrávku od Sergia Ramosa presne na poliacu čiaru, kde ho faulom poslal na zem Tito. Bol to len druhý nedovolený zákrok v stretnutí a prvý na strane hostí.

20

Amrabat naštartoval okolo Sergia Ramosa z krídla až do veľkého vápna, s loptou preťal bránkovú čiaru, a tak o ňu prichádza.

19

Hostia skúsili poslať prihrávku za obranu Realu, pas na Amrabata bol síce dobrý, ale išiel do ofsajdovej pozície.

18

Po rozohrávke na krátko hľadal Achraf Hakimi Sergia Ramosa, ktorý loptu nezakončil a ani nedokázal spracovať.

17

Real Madrid dlho držal loptu vo svojej moci na svojej polovici. Až následne prešiel po krídle vpred Kovačič a získal rohový kop.

16

Zápas až na šancu Beauvueho v úvode prináša hlavne kombinácie v strede poľa. V ostatných situáciách pred jednou či druhou bránou nebolo nebezpečno.

14

Realu to vôbec nevyšlo. Opäť prišiel nepresný pas a aj keď ho našiel za šestnástkou Achraf, tak Isco už loptu na hracej ploche nespracoval.

13

Center Asensia zakončený nebol, po následnom pase Thea Hernándeza zľava bude nasledovať ďalší roh. Ten bol rozohratý na krátko, prihrávka pred bránu od Asensia je zrazená na tretí roh v krátkom slede.

12

Achraf je na svojej pravej strane zatiaľ dosť aktívny a robí problémy defenzíve súpera. Tá jeho center sprava zrazila iba na rohový kop.

11

Claudio Beauvue sa po prihrávke na hranicu šestnástky takmer uvoľnil do veľkej šance, v poslednej chvíli ho zastavil Sergio Ramos, navrátilec po zranení.

10

Tam ju však získali futbalisti hosťujúceho celku, vrátili sa s ňou až k svojmu brankárovi.

9

Po nepresnej strele Beauvueho môže od vlastnej brány rozohrávať Kiko Casilla. Rozohrávku na krátko si rozmyslel, odkopol loptu do stredu poľa.

8

Real Madrid pokračuje v kombinácii v strede poľa. Vzápätí ale prišiel dlhý pas na pravé krídlo, Lucas Vazquéz už loptu na hracej ploche neudržal.

7

Vysoký presing domácich hráčov znamená zisk lopty nakoniec v strede ihriska, odkiaľ domáci zakladajú svoju akciu.

6

Lucas Vazquéz poslal skvelý pas po zemi pred malé vápno súpera, kde ešte Achraf Hakimi prihrával na Benzemu, ale táto prihrávka do veľkej šanci neprešla.

5

5. Claudio Beauvue (LGS)

5

Claudio Beauvue mohol z priameho kopu vyrovnať stav dvojzápasu, hráčov Realu Madrid však zachránila pravá tyč brány Casillu.

4

Amrabat na krídle prenechal loptu Ricovi, ktorý poslal hneď dva centre. Ani jeden síce nebol presný, ale Kovačič sa pred šestnástkou previnil faulom.

3

O svoju prvú ofenzívnu akciu sa snažia aj hráči Leganés v zelených dresoch, ich kombinácia však pred veľkým vápnom Realom uviazla a skončila.

2

Achraf Hakimi si nabehol po pravej do svojej prvej útočnej akcii v tomto dueli. Vymenil si loptu s Benzemom, ale odcentroval iba k brankárovi súpera.

1

Real Madrid mal k dispozícii rozohrávku tohto odvetného zápasu štvrťfinále Copa del Rey, a tak začína nákopom dopredu z vlastnej polovice, ten sa neujal.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Casilla – Hakimi, Nacho Fernández, Ramos, Hernández – Kovačić, M. Llorente, Isco – L. Vázquez, Benzema, Asensio.
Náhradníci: Navas – Carvajal, Varane, Modrić, Casemiro, Mayoral, Tejero.

CD Leganés: Champagne – Tito, Bustinza, Siovas, Rico – Brašanac, Gabriel – El Zhar, Eraso, N. Amrabat – Beauvue.
Náhradníci: Cuéllar – Mantovani, Guerrero, Naranjo, Carnero García, Zaldúa..
Real Madrid CF

"Biely balet" v poslednom ligovom kole minimálne na chvíľu prerušil svoje trápenie v poslednej doby, pretože Deportivo La Coruňa na Santiago Bernábeu rozbil jednoznačne 7:1. Po dva góly dali Cristiano Ronaldo, Gareth Bale a Nacho Fernández. Aj do tohto stretnutia preto zverenci Zinedinea Zidanea vstupujú ako favoriti. Navyše, v odvete ich k postupu oprávňuje aj náskok z úvodného zápasu, kedy "Los Blancos" svojho madridského súpera na jeho pôde porazili najtesnejším rozdielom 1:0. V deväťdesiatej minúte o tom rozhodol krásnym tečom do rohu brány Marco Asensio. Real po tomto zápase čaká ďalší dôležitý duel. V La Lige ho čaká tretia Valencia. Najlepšími strelcami tímu v Copa del Rey je trojgólová dvojica Borja Mayoral a Lucas Vazquéz.

CD Leganés

Mladý madridský klub vstupuje do odvety vo veľmi náročnej pozície, z ktorej bude mať náročné vyťažiť postup, nakoľko doma nestrelil ani gól a navyše o jeden prehral. To znamená, že ak chce postúpiť, tak na Bernábeu sa musí presadiť minimálne dvakrát a neinkasovať ani raz. Leganés ale do zápasu vstupuje nabudené posledným kolom La Ligy, ktoré síce nedopadlo víťazstvom, ale tím na pôde Deportiva Alavés prehrával už 0:2. Zdalo sa, že domáci získajú tri body, no vďaka penalte a červenej karte súpera to Madridčania ukopali na remízu. Klub z predmestia hlavného mesta dal zatiaľ v tejto sezóne Copa del Rey päť gólov, postaralo sa o nich päť rôznych strelcov (Nordin Amrabat, Claudio Beauvue, Diego Rico, Tito, Nabil El Zhar).
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.

Real Madrid – CD Leganés

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 47. Benzema – 32. Eraso, 55. Gabriel

Karty:   80. Ramos (REA) – 28. Tito (LGS)

Real Madrid: Casilla – Hakimi (68. Carvajal), Nacho Fernández, Ramos, Hernández – Kovačić, M. Llorente (68. Modrić), Isco (77. Mayoral) – L. Vázquez, Benzema, Asensio.
Náhradníci: Navas – Carvajal, Varane, Modrić, Casemiro, Mayoral, Tejero.

CD Leganés: Champagne – Tito, Bustinza, Siovas (58. Mantovani), Rico – Brašanac, Gabriel – El Zhar (81. Naranjo), Eraso, N. Amrabat (70. Carnero García) – Beauvue.
Náhradníci: Cuéllar – Mantovani, Guerrero, Naranjo, Carnero García, Zaldúa, Sierra.

Prvý zápas: Leganés - Real Madrid 0:1