Menu

Hokejbal

Extraliga Play-off (SK)

HBK Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka

6:1

koniec (4:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:0

21.04.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Komety Vrútky • Daniel Modrovský

Vyjadrenia po zápase:

Stanislav Čavajda (útočník HBK Kometa Vrútky): "Z našej strany vynikajúca úvodná tretina, premenili sme všetko, čo nám prišlo pod ruky. Vstup do stretnutia nám veľmi dobre vyšiel, rozhodol o našom víťazstve. Súpera sme už následne k ničomu nepúšťali. Boli tam síce aj pokusy hostí, tie však pochytal brankár. Ak sa vám podarí streliť hneď v úvode tri rýchle góly, na takýto stav sa veľmi ťažko reaguje. Dnes sa však vo veľmi teplom počasí hralo zle, naša aktivita navyše podlomila akékoľvek snahy súpera, tomu sa podlomili kolená, dokázal reagovať iba počas jednej presilovej hry. Čaká nás ale ešte ďaleká cesta, nič sme nedokázali. Zajtra je nový deň, úplne nový zápas. Súper môže prísť s inou taktikou, inou hrou. Môžeme inkasovať prvý gól a bude sa nám ťažšie hrať. Uvidíme, čo sa bude zajtra diať."

Peter Učník (útočník HBK Kometa Vrútky): "Dávali sme si veľký pozor na vylúčenia, disciplíne sme sa venovali ešte na včerajšom stretnutí. Vedeli sme, že ak chceme postúpiť do finále play-off, v semifinále musíme hrať takticky a disciplinovane. Oproti štvrťfinálovej sérii so Svidníkom sme tentoraz zažili vynikajúci vstup na úvod stretnutia, súper sa po troch inkasovaných góloch akoby opustil. Po tomto momente sa stretnutie prakticky už len dohrávalo. Zajtra však všetci určite očakávame iné stretnutie. Začína sa od 0:0, na tento zápas budeme musieť zabudnúť a začať akoby od začiatku. Na finále určite ešte nemyslíme. Táto séria sa hrá na tri víťazné zápasy, čakajú nás ešte minimálne dva. V stretnutí nás podržal brankár, hrali sme ale výborne aj v obrane. Rýchlo sme vyhadzovali loptičky, ktoré prišli do pásma. Tímová hra nám dnes naozaj vyšla, či už v obrane alebo v útoku."

Miroslav Božík (útočník Jokeritu Petržalka): "Výsledok stretnutia vyznieva jednoznačne. Nezachytili sme úvod stretnutia, čakali sme na to, čo urobí náš súper a tomu sa podarilo veľmi rýchlo streliť tri góly. Stretnutie tak bolo prakticky rozhodnuté, len sa dohrávalo. Z našej strany sme sa nedostali vôbec k hre, ktorú sme tu chceli predviesť. Napokon tak vyzeral aj výsledok. Určite to nebolo stretnutie, aké by sa bolo očakávalo od tejto série. Pomohol tomu ale fakt, že po desiatich minútach hry svietil na ukazovateli skóre stav 4:0. Stretnutie sa naozaj potom už len dohrávalo. Určite sme v tomto zápase nešetrili sily, povedal by som, že sme sa ani poriadne od úvodu nerozbehli. Vôbec sme nebehali, nebojovali, akoby sme tu ani dnes neboli. Takéto stretnutie je potrebné čo najskôr hodiť za hlavu a začať myslieť na najbližšie. Chceme od úvodných minút hrať našu hru, predvádzať to, čo sme predvádzali v sérii proti Kežmarku. Každý hral obetavo, jeden za druhého, pomáhali sme si. Išli sme za víťazstvom ako tím."

Róbert Varga (útočník Jokeritu Petržalka): "Ak prehráte úvodnú tretinu 4:0, do stretnutia sa už veľmi ťažko vracia. Táto tretina nám vôbec nevyšla, stála nás výsledok. Vrútky nás počas stretnutia veľmi dobre napádali. Hneď ako sme získali loptičku, okamžite išli po nás. Veľmi ťažko sme sa presadzovali v útočnom pásme, domáci hrali s neuveriteľnou ľahkosťou, takisto poľahky získavali späť útočné pásmo. Z tohto stretnutia sa musíme určite poučiť. Musíme hrať oveľa lepšie v obrane, získavať loptičky, prechádzať do útočného pásma a toto si dokázať ustrážiť, podržať si svoju pozíciu, narobiť súperovi oveľa viac problémov pred jeho bránkou. Samozrejme, vypracovať si viac príležitostí, čo ale ide ruka v ruke s dobrou hrou aj smerom dozadu. Teraz už nemôžeme myslieť na nepremenené príležitosti v druhej tretine či na to, že sme sa mohli súperovi priblížiť i na menej ako na rozdiel troch gólov. Zajtra je nový zápas a ja verím, že v ňom predvedieme úplne iný výkon." (18:03:56)
Vrútky v prvom semifinálovom stretnutí zvíťazili nad Petržalkou 6:1. Góly: 6. Čavajda (Rechtorík), 7. Vidlár (Jurášek), 9. Simon (Učník), 9. Rechtorík, 21. Rechtorík (Brveník, Jurášek), 42. Brveník (Simon, Barto) – 20. Kováč (Varga, Varga).

Koniec zápasu.

44:51

Tomáš Knesl (VRU) inkasuje dve minúty za podrazenie.

43:52

Radoslav Kováč ešte očakával podporu zo zadných radov. Tá prišla neskoro.

43:14

Brveník cloniaci pred bránkou. Letko si však s letiacou loptičkou i napriek tomu poradil.

42:36

Matejík sa pokúsil ešte upraviť skóre zo strany hosťujúceho tímu. Bolibruch si jeho pokus vychutnal.

41:56

Guba z prvej. Ďalekonosný pokus na strane hostí.

41:31

Vrútky dávajú gól! Využitá presilová hra. Domáci sa v početnej výhode dokázali presadiť zásluhou IVANA BRVENÍKA po asistenciách Filipa Simona a Martina Barta.

40:36

Róbert Varga (JPT) inkasuje dve minúty za podrazenie.

39:35

Chromiak na útočnom výlete. Skúšal to sám.

38:59

Vidlár z prvej. Vysoko nad bránku.

38:25

Parobok v súboji so Sodomom. S pribúdajúcimi minútami už ale vidieť, že sa ani jeden z tímov príliš neponáhľa.

37:33

Zakončujúci Branislav Kováč. Jeden z mála pokusov na strane hostí v tejto tretine.

36:47

Chudý z prvej. Bolibruch stál pripravený.

36:13

Prudké zakončenie zo strany Kovalíka. Vedľa bránky.

35:46

Hlaváč z prvej. Zblokovaná strela končiaca na ochrannej sieti.

34:53

Loptička po teči domáceho hráča končí mimo hokejbalového areálu. Hra je prerušená.

34:24

Axamit si dokázal spracovať skackajúcu loptičku. Okamžite nachádza Branislava Vargu, ktorý z pravej strany zakončuje.

HBK Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka

6:1

koniec (4:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:0

Späť na online

Góly a asistencie: 6. Čavajda (Rechtorík), 7. Vidlár (Jurášek), 9. Simon (Učník), 9. Rechtorík, 21. Rechtorík (Brveník, Jurášek), 42. Brveník (Simon, Barto) – 20. Kováč (Varga, Varga)

HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kalis) – Zeman, Pastorek, Vidlár, Matuška, Knesl, Greňo, Szabo, Sahul – Fillo, Čavajda, Lihan, Hlaváč, Jurášek, Rechtorík, Simon, Učník, Brveník, Parobok, Barto, Farbák

Jokerit Petržalka: Oboril (Letko) – Šurek, Vančo, Dudík, Chudý, Kern, Matejík, Kramarič – Božík, Hudák, Kurtín, Kováč Ró., Kratochvíla, Varga Ró., Kováč Ra., Varga Br., Axamit, Chromiak, Guba, Sodoma, Kovalík

Rozhodca: Pikula, Krist

Diváci: 225

Priebeh zápasu
1. tretina
05:33 VRU 1:0 Čavajda (Rechtorík)
06:48 VRU 2:0 Vidlár (Jurášek)
08:24 VRU 3:0 Simon (Učník)
08:24
08:50 VRU 4:0 Rechtorík
Po 1. tretine
2. tretina
17:48 VRU 2 Hlaváč
19:22 JPT 4:1 Kováč (Varga, Varga)
20:51 VRU 5:1 Rechtorík (Brveník, Jurášek)
20:59 JPT 2 Varga
24:00 JPT 2 Dudík
Po 2.tretine
3. tretina
40:36 JPT 2 Varga
41:31 VRU 6:1 Brveník (Simon, Barto)
44:51 VRU 2 Knesl
Koniec