Menu

Hokejbal

Extraliga Play-off (SK)

HBK Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka

3:2

koniec (1:0, 2:1, 0:1) Stav série: 3:2

05.05.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Kometa Vrútky • Daniel Modrovský

Vyjadrenia po zápase:

Martin Kolčák (tréner HBK Kometa Vrútky): "Ťažko sa hľadajú slová po takto emotívnom zápase, ktorému nič nechýbalo, rovnako tak celej sérii. Boli sme ako tím všetci úžasní, bolo vidieť, že máme natrénované, sme jedna partia. Bolo tam srdce. Samozrejme, všetka česť pred Petržalkou, boli výborne takticky pripravení. Aj keď bola táto cesta ťažká, myslím si, že sme boli o ten jeden gól lepším tímom. Postúpili sme do finále v ktorom verím, že nejakú vodu namútime. Tento posledný zápas bol v rámci série asi najlepší. Sami sme boli s hráčmi prekvapení z vývoja zápasu, najmä keď sme vyhrávali 3:0. Bolo to pre nás od tohto momentu veľmi ťažké, nedokázali sme sa správne motivovať. Klobúk dolu pred hráčmi, že to zvládli. Čo sa týka finále, najradšej by sme určite brali zlato, najmä kvôli tejto úžasnej sezóne. Nemáme čo stratiť, budeme sa baviť hrou. Tento krok je najťažší, vôbec to tak ale neberieme. Prvé miesto by bolo krásnou rozlúčkou, najmä ak končí po tejto sezóne Martin Lihan a ďalší hráči. Bude to určite pekné finále. Je úplne jedno aký súper je vo finále. Hlavne sa chceme sústrediť na našu hru. Vo finále už neexistuje slabší či silnejší tím. Je to o taktike, o góloch, berieme to ako akéhokoľvek iného súpera."

Stanislav Čavajda (útočník HBK Kometa Vrútky): "Bola to naozaj veľmi vyrovnaná séria. Oba tímy chceli postúpiť. Rozhodol prakticky len jeden gól. Stretnutia na ihrisku v Petržalke boli mimoriadne náročné, v prvom z nich na nás vybehli ako my na nich v prvom domácom zápase. V treťom stretnutí boli mimoriadne aktívni, my sme pôsobili ustráchaným dojmom. V ďalšom stretnutí už sme sa opäť dokázali vrátiť k strieľaniu gólov, dnes to bolo o tom, ktorý z tímov urobí krok navyše. Či by to bolo v riadnom hracom čase, predĺžení či nájazdoch, asi by to bolo jedno. Po góle na 3:0 sme sa ale očividne uspokojili s tým, že sa už nič nemôže stať. Petržalka v tomto stretnutí chcela uspieť rovnako ako my. Podarilo sa im dať dva góly, mali presilové hry, dokázali sme sa ale ubrániť. Rozhodujúca ale bola efektivita streľby, ktorá vyšla v náš prospech. Vo finále narazíme na súpera s veľkými skúsenosťami. Túto súťaž už niekoľkokrát vyhrali, vedia čo robiť v rámci play-off. Po tom ako dokázali v domácom prostredí vyrovnať sériu som im dával veľké šance na postup. Považská Bystrica práve v tejto sérii doplatila na menej skúseností. Play-off je úplne iná súťaž ako keď sa hrajú zápasy základnej časti. Do súboja však ideme s tým, aby sme urobili ďalší veľký krok smerom k histórii. Bude to náročná, vyrovnaná séria. Výsledky môžu byť ako na hojdačke. Čo sa týka sily, prejavu, hráčskeho kádra, všetko nasvedčuje tomu, že sú to tímy, ktoré právom patria do finále. Súper má v kádri reprezentantov, veľkú chuť po titule, tá ale nechýba ani nám a radi by sme túto skvelú sezónu zakončili titulom."

Andrej Augustín (tréner Jokeritu Petržalka): "Úvod je už v našom podaní tradične veľký problém. Hráči sa vždy veľmi snažia, doplácame ale na naše chyby. Úvodná tretina skončila 1:0, čo nám aj tak trošku hralo do karát keďže sa ešte dalo reagovať. Súper nám ale v druhom dejstve odskočil na rozdiel dvoch a potom troch gólov, to už bola pre nás mimoriadne náročná situácia. Takéto stretnutia sú aj mimoriadne náročné na fyzické aj psychické sily, mužstvo sme ale mali výborne pripravené. V závere sme mali aj možno viac síl, útoky sme stiahli na tri pričom boli schopní naskočiť aj ďalší hráči. Mali sme príležitosti na vyrovnanie, bolo to ale aj o šťastí. Či sme po tejto sezóne štvrtí alebo tretí, to už nehrá žiadnu rolu, vždy sa berie len prvé miesto. Chceli sme ísť ďalej, aj sme na to mali. Táto séria bola výborným divadlom, každú chvíľku iný z tímov ťahal pílku. Hráči Vrútok si víťazstvo určite zaslúžili, dokázali zvíťaziť aj u nás, rovnako v poslednom zápase. Dá sa povedať, že o ten jeden gól boli lepším tímom. Túto sezónu sa nám podarilo do tímu zakomponovať desať nových hráčov vo veku od 19 – 28 rokov. Na tomto chceme stavať i do budúcnosti, pre hráčov je to obrovská skúsenosť. Prvýkrát sme sa dostali takto ďaleko, doplnili nás i dvaja hokejisti. Fungovali nám brankári, vyhýbali sa nám zranenia. Každý rok je to iné, dúfam, že na túto sezónu v tej nasledujúcej dokážeme nadviazať."

Michal Šúrek (obranca Jokeritu Petržalka): "Je to šport a vedeli, že sa to môže stať. Napriek tomu som hrdý na tento kolektív. Nemali sme ľahké začiatky, jar sme ale mali výbornú. Nemáme sa za čo hanbiť, v žiadnom zápase, ktorý sme odohrali, či už proti Kežmarku alebo proti Vrútkam. Vrútky sú veľmi kvalitným tímom a vo finále im držím palce. Vedeli sme, že potrebujeme zachytiť úvod stretnutia, čo sa nám nepodarilo. Našťastie sme sa dvoma gólmi dostali do zápasu. Na možno alebo keby sa ale nehrá. Jednoducho sme prehrali a Vrútky idú do finále. Urobíme ale všetko pre to, aby táto séria bola štartom novej éry Jokeritu. Verím, že budúcu sezónu už bude potrebné s nami počítať, čo sa týka medailových priečok." (17:31:28)
Vrútky napokon záver stretnutia zvládli a zvíťazili nad Petržalkou 3:2. Góly: 10. Hlaváč (Jurášek, Rechtorík), 16. Fillo (Ruttkay), 24. Čavajda (Ruttkay) – 25. Šúrek (Axamit), 34. Dudík (Kováč Ra., Kováč Ró.).

Koniec zápasu.

45:00

Peter Dudík (JPT) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.

44:54

Tlak hostí. Pred bránkou bol Radoslav Kováč.

44:37

Oba tímy v plnom počte. Kern i Ruttkay na hracej ploche.

44:17

Prázdna bránka hostí. Letko na striedačke.

44:16

Oddychový čas domácich.

44:16

Tomáš Vidlár (VRU) inkasuje dve minúty za hrubosť.

44:16

Róbert Varga (JPT) inkasuje dve minúty za hrubosť.

44:16

Potýčka pred domácou bránkou. Zapojili sa do nej až štyria hráči.

43:56

Fillo to skúsil sám. Opäť sa mu darí získať cenný čas.

43:22

Loptička opúšťa hraciu plochu po súboji Vanča s Fillom. Vhadzovanie v strednom pásme.

43:01

Božik na dvakrát neuspel. Dokázal sa obtočiť i okolo bránky.

42:36

Tomáš Ruttkay (VRU) inkasuje dve minúty za hrubosť.

42:36

Dávid Kern (JPT) inkasuje dve minúty za napadnutie.

42:33

Ďalekonosné pokusy na domácej strane. Ide skôr o získavanie času.

42:31

Fillo na Čavajdu. Ten pálil z prvej.

42:03

Pastorek nečakal. Odpálil hneď loptičku.

HBK Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka

3:2

koniec (1:0, 2:1, 0:1) Stav série: 3:2

Späť na online

Góly a asistencie: 10. Hlaváč (Jurášek, Rechtorík), 16. Fillo (Ruttkay), 24. Čavajda (Ruttkay) – 25. Šúrek (Axamit), 34. Dudík (Kováč, Kováč)

HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kalis) – Vidlár, Pastorek, Zeman, Greňo, Matuška, Knesl, Szabo, Brnčal – Fillo, Čavajda, Ruttkay, Rechtorík, Jurášek, Hlaváč, Simon, Učník, Brveník, Parobok, Farbák, Sahul, Babinský

Jokerit Petržalka: Oboril (Letko) – Chudý, Dudík, Šúrek, Vančo, Kern, Matejík, Kramarič, Božik – Kratochvíla, Varga Ró., Kováč Ró., Axamit, Kováč Ra., Chromiak, Hudák, Varga Br., Kurtin, Sodoma, Haviar, Libica, Guba

Rozhodca: Valachovič, Krist

Diváci: 225

Priebeh zápasu
1. tretina
05:29 JPT 2 Kováč
09:35 VRU 1:0 Hlaváč (Jurášek, Rechtorík)
11:16 JPT 2+10 Dudík
Po 1. tretine
2. tretina
15:27 VRU 2:0 Fillo (Ruttkay)
18:53 VRU 2 Učník
23:58 VRU 3:0 Čavajda (Ruttkay)
23:58 JPT -Letko +Oboril (Striedanie)
24:14 JPT 3:1 Šúrek (Axamit)
28:31 VRU 2 Matuška
Po 2.tretine
3. tretina
32:09 VRU 2 Zeman
34:00 JPT 3:2 Dudík (Kováč, Kováč)
42:36 JPT 2 Kern
42:36 VRU 2 Ruttkay
44:16 JPT 2 Varga
44:16 VRU 2 Vidlár
45:00 JPT 10 Dudík
Koniec