Menu

Futbal

Skotská Premier League

Hibernian FC – Celtic Glasgow

2:1

koniec (1:0)

21.04.2018, 13:30 • Easter Road, Edinburgh • O titul • Marek Jašek cz

Tak a máme za sebou konec dnešního zápasu. Celtic tedy dneska slavit titul ještě nebude, nutno poznamenat, že si dneska byl favorit o třídu horším týmem na hřišti a vítězství by bylo více než kruté. Domácí celek si vedl velice dobře a připsal si tři body do tabulky, hlavní strůjcem úspěchu se stal strážce domácí branky, tedy Ofir Marciano, který předvedl několik opravdu pohledných zákroků a ani jednou nechyboval. Za domácí celek se v prvním poločase trefil Jamie Maclaren, v druhém zapečetil výhru nováček Slivka. To je z dnešního přenosu vše, přeji příjemné odpoledne a krásný zbytek dne. (15:24:28)

90+5

Konec zápasu.

90+3

Hlavní rozhodčí zatím stálé nechává hosty v jejich akci, ta ale vůbec nikam nevede a míč se dokonce ocitl za postranní čárou, bude se vhazovat.

90

Hlavní rozhodčí bude opět nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby.

89

Celtic jakoby ožil a vytváří si hodně velký tlak, času ale už moc nezbývá.

87

87. EDOUARD - 2:1

87

Celtic právě vstřelil branku!
Utkání ještě ale zdaleko nekončí! Celtic se postaral o drama, tři minuty před koncem je sníženo na rozdíl jediné branky! Tato kombinace na krátké vzdálenosti byla velice kvalitní a opět se prosadil nováček na hřišti! Tentokrát to byl ODSONNE EDOUARD, který z dobré pozice poslal míč ke vzdálenější tyčce!

86

Roh pro domácí, ty se ale moc nedaří ani na jedné straně, tato situace nebyla vyjímkou a nic nebezpečného se nestalo.

85

Volný kop pro hráče v zelených dresech.

84

Další hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy.

82

Domácí celek už jen kombinuje u své vlastní branky a vůbec nikam se nehrne.

80

80. SLIVKA - 2:0

80

Hibernian právě vstřelilo branku!
O vítězi dnešního zápasu už je asi rozhodnuto! Domácí celek se dostává do dvoubrankového vedení a vypadá to, že Celtic dneska slavit titul rozhodně nebude. K hlavičce se v těsně před brankářem dostal čerstvý hráč na hřišti VYKINTAS SLIVKA, jeho hlavička zapadla do levého dolního rohu, brankář neměl šanci reagovat. Asistence: Kamberi.

79

Ani tato akce hostující celku nikam nevedla.

77

Druhá žlutá karta dnešního zápasu, ostrým faulem na půlicím kruhu se provinil McGinn a na verdikt raději ani neprotestoval.

75

Rohový kop pro domácí. Míč do hry poslal McGinn, centr ale vůbec nebyl přesný a přeletěl naprosto všechny.

73

Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Maclaren, přichází Slivka.

72

Florian Kamberi taky vypálil z dálky, jeho rána letěla jen pár centimetrů od levé tyče!

71

Standartní situace pro domácí tým z poměrně dobré vzdálenosti. Exekutor ale trochu překvapivě zvolil rozehrávku na krátkou vzdálenost a k ohrožení branky vůbec nedošlo.

70

Žlutou kartu dostává Brown (Celtic FC).

70

Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Rogic, přichází Roberts.

68

Celtic přepnul na důkladnou kombinaci a drží si míč pevně pod svou kontrolou, ke střele ještě nedošlo.

67

Gordon bude odkopávat.

66

Brandon Barker poprvé pod drobnohledem. Dostal se z levé strany do samostatného úniku a pořádně protáhl obránce, jeho kličky nakonec přinesly ovoce a míč se dostal až do vápna.

65

Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Griffiths, přichází Edouard.

65

Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází McGeouch, přichází Barker.

64

Dylan McGeouch nakonec musel opustit hřiště a bude se nuceně střídat.

62

Jeden z hráčů Celticu se poranil při střele a bude ošetřovaný, nevypadá to ale na nic vážného.

61

Již zmíněný brankář opět u míče, tentokrát ho poslal do hry od své branky.

60

Dvě třetiny dnešního zápasu máme za sebou. Druhý poločas nám nabízí prakticky do samé co první půle. Hosté se sice snaží reagovat, akce většinou končí na pohledném zákroku Marciana.

58

Další útočné snažení hostů skončilo špatnou finální přihrávkou.

56

56.

56

Už měl být vyrovnáno! Celtic se dostal do rychlé akce a Forrestovi už jen zbývalo z dobré pozice překonat brankáře! Marciano ale prokázal své kvality a předvedl opravdu hodně dobrý zákrok! Následná dorážka letěla mimo.

54

Martin Boyle nasadil jesličky svému soupeři a vydal se do útoku z pravé strany, jeho následný centr skončil pouze v malém vápně, kde ho poslal pryč jeden z obránců.

52

Volný kop pro hráče v zelených dresech.

51

Hra je v posledních minutách velice nepřesná a žádná kombinace vlastně vůbec nikam nevede.

49

Danny Swanson se blýskl svými individuálními schopnostmi. Jeho únik přes tři protihráče zakončil ránou těsně za pokutovým územím, jeho levačka ale letěla pouze do dobře postaveného brankáře.

48

Gordon se dostal k míči, moc se s nim ale nepomazlil, ihned ho dal z nohy a poslal ho do hloubky hřiště.

47

Celtic se do druhého poločasu vydal v hodně ostrém duchu, hned po rozehrávce totiž jeden z útočníků poslal soupeře na zem a rozhodčí už odpískal.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:32.
Tak a máme tady konec prvního poločasu dnešního zápasu. Domácí celek se ujal vedení po dvacáté minutě a zatím to vypadá, že Celtic ještě slavit titul nebude. Domácí jsou ve všech ohledech lepší, skvělý výkon hlavně předvádí brankář Marciano, který dokázal nejednou zažehnat nebezpečnou akci hostů. Jediný gól padl po ztrátě míče uprostřed hrací plochy, toho využil Swanson a přešel do útoku, jeho přihrávka našla dobře postaveného Maclarena, který už jen dorážel do prázdné branky. Více se už nestalo. Uvidíme, zda se Celticu povede reagovat.

45+2

První poločas skončil.

45

Hlavní rozhodčí bude nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby.

43

McGinn se pokusil zrychlit celou akci a vyslal dlouhou přihrávku na útočníky, jeho přihrávka ale nenašla svého adresáta a letěla mimo hrací plochu.

41

Olivier Ntcham to zkusil z třiceti metrů, jeho rána skončila vysoko na tribuně.

39

Jack Hendry se ocitl na zemi a vypadal velice nemile, situaci si šel rychle vyříkat se soupeřem, jeho horkou hlavu musel uklidnit až rozhodčí.

37

Autové vhazování pro domácí. Ihned po rozehrávce se ale Celtic dostal k míči a rovnou přechází do rychlého protiútoku.

35

Máme před sebou posledních deset minut prvního poločasu. Akce už ale takřka klasicky skončila u brankáře, který dobře zasáhl.

33

Standartní situace pro hostující hráče. Následný centr skončil na připravené obraně, ta tedy nezažila žádné nebezpečí.

30

Marciano je dneska opravdu skvěle připravený na svého soupeře a daří se mu předpovídat hru, znovu si vyběhl ze své branky a schoval míč do rukavic.

29

Autové vhazování pro domácí, jeden z obránců Celticu nechtěl příliš riskovat s rozehrávkou a raději míč poslal za postranní čáru.

28

Hibernain stálé nepolevil ve své aktivitě a neustálé vytváří tlak na svého soka. Ke střele se posléze dostal Boyle, který mířil nad.

25

25. MACLAREN - 1:0

25

Hibernian právě vstřelilo branku!
A překvapení je na světě! Domácí celek se ujímá vedení v dnešním zápase! Po rychlé kombinaci se tým dostal velice lehce do pokutového území, JAMIE MACLAREN byl v malém vápně na tom správném místě a obdržel naprosto brilantní přihrávku, stačilo mu se už jen trefit do prázdné branky, což se bez sebemenších problémů povedlo.

22

Marciano bude odkopávat od své svatyně po nepřesné kombinaci hostů.

19

John McGinn podstoupil hodně ostrý souboj, při kterém byl mírně zraněný, rozhodčí ale hře dává volnost a rovněž nepřerušil hru.

17

Rohový kop pro Hibernain, z následného centru vůbec nic nebylo, hráči v zelených dresech poté přešli do rychlého protiútoku, který překazil čárový rozhodčí, protože se útočník nacházel v ofsajdovém postavení.

16

Celtic je pod mírným tlakem a nedaří se mu vůbec přejít do nějakého nebezpečného útoku.

14

Gordon se poprvé pořádně potkal s míčem, musel pouze zlikvidovat centr do pokutového území, což nebyl nejmenší problém, poté kulatý nesmysl poslal do hloubky hřiště.

11

Žlutou kartu dostává Tirney (Celtic FC).

11

Jeden z útočníků Celticu spadl v pokutovém území. Hlavní rozhodčí ale zůstal naprosto klidný a hra pokračuje.

10

Hra se poněkud uklidnila, domácí celek je ve hře sice aktivnější, ale k žádnému přímému ohrožení brankové konstrukce nedošlo.

8

Hráči podstupují hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy.

7

Rohový kop i pro domácí celek. Míč sice letěla až do pokutového území, kde ale míč odhlavičkoval první obránce a nebylo z toho tedy vůbec nic nebezpečného.

5

Jack Hendry se vydal na výlet a jeho hlavička neletěla vůbec zle! Míč mířil pod horní tyčku, brankář byl ale připravený a včas zakročil.

3

Rohový kop pro Celtic.

2

Hodně velká šance favorizovaného celku! Leigh Griffiths obdržel skvostnou přihrávku a zničehonic byl před brankářem, jeho rána z bezprostřední blízkosti ale nakonec v bráně neskončila, brankář se blýskl slušným zákrokem!

1

John McGinn se dostal k vůbec první střele dnešního zápasu, jeho dalekonosná rána letěla hodně špatně a skončila za postranní čárou.

1

O úvodní rozehrávku se postarali domácí hráči, kteří hned nakopli míč na útočnou polovinu, akce ale měla hodně rychlý konec.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Hibernian FC: Marciano – Ambrose, Boyle, Hanlon, Kamberi, Maclaren, McGeouch, McGinn, Stevenson, Swanson, Whittaker.
Náhradníci: Allan, Barker, Bell, Murray, Porteous, Slivka, Stirling.

Celtic FC: Gordon – Ajer, Boyata, Brown, Forrest, Griffiths, Hendry, McGregor, Ntcham, Rogic, Tierney.
Náhradníci: Bain, Eboue, Edouard, Musonda, Roberts, Sinclair, Šimunovič..
Vzájemné zápasy

27.01.2018 Celtic – Hibernian 1:0
10.12.2017 Hibernian – Celtic 2:2
21.10.2017 Hibernian – Celtic 2:4
30.09.2017 Celtic – Hibernian 2:2.
Hibernian FC

Ligový nováček zakončil třiatřicet zápasů dlouhou základní část na skvělém čtvrtém místě, když nasbíral 59 bodů za šestnáct výher, jedenáct remíz a šest porážek. V nadstavbové fázi má Hibernian před sebou náročný úkol v podobě dohnání tříbodové ztráty na vyšší pozice, které zaručují účast v předkolech příštího ročníku Evropské ligy. Nedávná forma celku z Edinburghu je velmi dobrá, 27. ledna prohrál se suverénním Celticem, ale od té doby z devíti zápasů ztratil jen třikrát za remízy s Kilimarnockem, St. Johnsotonem a Ross Couty.
Celtic FC

Svěřenci hlavního trenéra Brendana Rodgerse vstupují do nastavbové skupiny z prvního místa. Na nejbližší pronásledovatele Rangers a Aberdeen přitom mají luxusní náskok třinácti bodů, a tak se nedá čekat, že by Celtic sedmý titul v řadě nezískal. Od startu února tým z Glasgow neprohrál, to se mu v lize stalo jen dvakrát, k čemuž mu napomohla suverénně nejlepší defenziva v soutěži. Dosud poslední utkání Celtic odehrál na hřišti Hamiltonu a výhrou 2:1 si spravil chuť po předchozí bezbrankové remíze s Dundee.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Hibernian FC – Celtic Glasgow

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 25. Maclaren, 80. Slivka – 87. Edouard

Karty:   77. McGinn (HIB) – 11. Tirney (CEL), 70. Brown (CEL)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Fauly: 11:12.

Hibernian FC: Marciano – Ambrose, Boyle, Hanlon, Kamberi, Maclaren, McGeouch, McGinn, Stevenson, Swanson, Whittaker.
Náhradníci: Allan, Barker, Bell, Murray, Porteous, Slivka, Stirling.

Celtic Glasgow: Gordon – Ajer, Boyata, Brown, Forrest, Griffiths, Hendry, McGregor, Ntcham, Rogic, Tierney.
Náhradníci: Bain, Eboue, Edouard, Musonda, Roberts, Sinclair, Šimunovič.