Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Levante UD – FC Sevilla

2:1

koniec (1:1)

27.04.2018, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • 35. kolo • Miroslav Revaj

V druhom polčase sa obraz hry nemenil, ale domáci vyšla pasáž v 74. minúte a Morles pridal druhý gól domácich, takže Levante zvíťazilo v tomto stretnutí 2:1 a pripisuje si tak veľmi dôležité 3 body do tabuľky.

S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:53:54)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Hostia zakladajú zrejme posledný útok v tomto zápase zo svojej polovice. Domáca defenzíva je pozorná a súpera do žiadnej šance nepúšťa. Zdá sa tak byť o osude tohto zápasu rozhodnuté.

90+1

Levante drží hru ďaleko od svojej brány a tak sa domáci približujú k trom bodom, ktoré im výrazne pomôžu v boji o záchranu.

90

Napokon sa ešte nadstavujú tri minúty!

89

Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme teda, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu González.

88

Strelou z diaľky to teraz vyskúšal Escudero, lopta putovala len do rukavíc domáceho brankára. Levante sa teraz snaží držať hru čo najďalej od svojej brány.

87

Žltú kartu dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).

87

Hra sa znova prelieva z jednej strany na druhú, čo určite viacej vyhovuje domácim futbalistom, ktorí si stále držia náskok 2:1. Navyše, záver druhého polčasu sa už blíži, Sevilla tak už veľa času k dispozícii nemá.

86

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Saša Lukić, prichádza Chema.

85

Spoza pokutového územia domácich sa k strele dostal Geis, ale nemieril presne a loptu putovala vysoko nad bránu domáceho tímu. Levante sa teraz pochopiteľne nikam neponáhľa.

84

Levante navyše zakladá aj rýchle protiútoky a tak sa hostia ešte musia aj vracať späť na svoje územie. Domáci sa snažia o ďalšiu kombináciu na súperovej polovici.

83

Zakrátko sa však hostia znova dostávajú do útoku. Veľa času im však už neostáva a domáca defenzíva je v týchto chvíľach stále veľmi pozorná. Uvidíme, čo všetko nás teda ešte čaká.

82

Sledovali sme útočný výpad hosťujúceho celku, po ktorom sa do zakončenia dostal Escudero, ale jeho pokus nebol nebezpečný a putoval len do rukavíc brankára Olazábala.

81

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Luis Morales, prichádza Pedro López.

80

Do konca riadneho hracieho času ostáva už len 10 minút. Levante stále vyhráva o jeden gól a je tak na najlepšej ceste za ziskom troch bodov, ktoré by domácim veľmi pomohli k záchrane.

78

Dopredu sa však dostávajú aj domáci futbalisti, takže hostia sa ešte musia aj brániť. Levante momentálne kombinuje na útočnej polovici a snaží sa tak naťahovať čas.

77

Žltú kartu dostáva Antonio Luna (Levante UD).

76

Pri lopte sú však častejšie domáci futbalisti, ktorí sa rozhodne nemajú kam ponáhľať. Hostia budú musieť čoskoro začať aj viacej riskovať.

75

Čaká nás tak zrejme ešte zaujímavý zvyšok zápasu. Levante bolo v posledných chvíľach aktívnejšie a odmenou mu bolo tento gól. Sevilla však ešte určite svoje zbrane neskladá.

74

Levante dalo gól!
Domáci sa vracajú späť do vedenia o jeden gól! Sledovali sme krásnu spoluprácu domáceho tímu, po ktorej sa futbalisti Levante presunuli až do pokutového územia, tam sa k lopte dostal JOSÉ LUIS MORALES a vracia domácim späť tesné vedenie – 2:1!

74

74. José Luis Morales (LVN) - 2:1

73

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Miguel Layún.

71

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Carlos Fernández Luna, prichádza Luis Muriel.

70

70. Jason (LVN)

70

Levante mohlo ísť znova do vedenia o jeden gól! Jason sa dostal pred bránou hostí do veľkej šance, ale Soria predviedol úspešný zákrok a loptu dostal do bezpečia!

69

Dlho netrvalo a domáci sa znova dostali k lopte a snažia sa už kombinovať na útočnej polovici. Sevilla sa snaží o vysoké napádanie a donútiť tak súpera chybovať.

68

Útočnú snahu sme teraz sledovali zo strany domácich, ale ich kapitán Morales sa ocitol v ofsajdovom postavení. Hra sa tak postupne prelieva z jednej strany na druhú.

67

Postupne to teda začína znova ožívať na oboch stranách. Do konca zápasu je ešte dostatok času, tak sa snáď ešte máme na čo tešiť. Obom tímom by víťazstvo za tri body výrazne pomohlo.

66

Ani domáci teraz neboli ďaleko od vedúceho gólu! Dopredu sa dostávali hneď dvaja hráči, loptu získal Morales, ale miesto prihrávky zvolil strelu a tá išla mimo bránu hostí.

65

65. José Luis Morales (LVN)

65

65. Franco Vázquez (SEV)

65

Vedenie na stranu hostí teraz mohol strhnúť Vázquez! Po dobrom prechode do útoku sa dostal do zakončenia na bránu domácich, ale jeho pokus brankár Olazábal vyrazil do bezpečia.

64

Aj naďalej sledujeme vyrovnaný obraz hry a tak je stále aj v platnosti stav 1:1. Už pred zápasom bolo spomenuté, že oba tímy potrebujú zbierať body a tak sa podobný obraz hry dal očakávať.

63

Na druhej strane sa o útočný výpad pokúšali aj domáci futbalisti, ale postranný rozhodca prerušuje ich ťaženie a signalizuje ofsajd. Dopredu tak môže znova skúsiť preraziť Sevilla.

62

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Roger Martí, prichádza Jason.

61

Sevilla získala po nedovolenom zákroku priamy kop. Jeho exekútorom bol Sarabia, ale centrovaná lopta doputovala iba do rukavíc domáceho brankára, ktorý ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.

60

Hodina z tohto stretnutia už uplynula, stále platí vyrovnaný stav 1:1! Oba tímy teraz chybujú vo svojich útočných ťaženiach, strácajú lopty a tak sme dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli.

59

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Sandro Ramírez.

58

Levante vysoko napádalo rozohrávku súpera a získalo tak loptu na svoje kopačky. Následne sa však už domáci k zakončeniu na bránu nedostali a loptu tak už strácajú.

57

Aj domáci mali možnosť rohového kopu, ale lopta v tomto prípade putovala do rukavíc brankára Soriu. Sevilla sa následne nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovici.

56

Rohový kop domáci ubránili a následne sa dostávajú do rýchleho protiútoku, takže hostia sa po dlhšej dobe presúvajú späť na svoje územie.

55

Tlak zo strany hostí pretrváva naďalej. Po hlavičkovom zakončení v podaní Fernándeza Lunu získava Sevilla rohový kop. Levante sa tak znova bude musieť brániť.

54

O ďalší strelecký pokus sa pokúsil Sarabia, ale ani ten nebol nijak presný a putoval len mimo domácu bránu. Ako už bolo spomenuté, oba tímy musia zlepšiť hlavne svoju koncovku.

53

Na útočnej polovici sú aj naďalej nasťahovaní futbalisti Seville. Domáci sa tak teraz musia brániť a vyvarovať sa chybám, ktoré by ich dnešné súper mohol potrestať.

52

Dlho netrvalo a znova sme registrovali pokus na domácu bránu. Autorom tejto strely bol Navas, ale lopta putuje do rukavíc brankára Olazábala.

51

Opäť to smerom na domácu bránu skúšal Banega, ale ani v tomto prípade nebol úspešný a je z toho len ďalší odkop od brány Levante. Hlavne koncovka dnes trápi oba celky.

50

Aj druhý polčas sa teda nesie v podobnom duchu ako ten prvý. Oba tímy sa snažia o útočné výpady a teda strhnúť tesné vedenie na svoju stranu. Defenzívy však aj naďalej pracujú úspešne.

49

To sa im aj podarilo, keď loptu do pokutového územia domácich potiahol Escudero, ale jeho následné zakončenie takisto nebolo presné a tak Olazábal mohol ostať pokojný.

48

Hostia sa však museli aj naďalej brániť, pretože pretrvával tlak domáceho celku. Napokon však futbalisti Sevilly všetko úspešne ustáli a môžu sa už pokúsiť o útočný výpad.

47

Levante sa postupne presunulo až na útočnú polovicu a následne sa do zakončenia dostal Boateng. Jeho pokus bol však nepresný a bránu súpera neohrozil.

46

Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
Po 45 minútach ukončil hlavný rozhodca prvý polčas tohto stretnutia. V ňom sme sledovali vyrovnaný priebeh hry a ofenzívne snaženie na oboch stranách. Najprv sa dostali v 11. minúte do vedenia domáci po góle Marího, ale už v 16. minúte sa podarilo vyrovnať Fernándezovi Lunovi. Po prvom polčase je tak stav zápasu vyrovnaný 1:1 a do druhého dejstva tak je ešte všetko otvorené.

Druhý polčas sa začne približne o 22:01.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Sme tak ešte zvedaví, koľko nadstaví hlavný rozhodca tohto stretnutia González.

43

V tejto časti prvého polčasu už veľa zaujímavých situácii nesledujeme Zrejme sa tak už oba tímy budú snažiť toto dejstvo len dohrať a o všetkom by sa tak potom rozhodovalo v druhom polčase.

42

Po individuálnej akcii sa k zakončeniu dostal Banega, ale jeho pokus bol nepresný. Prvé dejstvo sa už dostalo do svojej záverečnej časti, stále platí vyrovnaný stav 1:1!

41

Zakrátko domáci po faule získali aj priamy kop, ale ani jeho realizácia sa futbalistom Levante nevydarila. Uvidíme, či teraz dokážu niečo vymyslieť aj hostia.

40

Rohový kop si teraz vyskúšal aj domáci celok, ale ani táto centrovaná lopta od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkla.

39

Znova sledujeme, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Do konca prvého dejstva ešte nejaký ten čas ostáva, stať sa teda môže čokoľvek.

38

Na centrovanú loptu si najvyššie vyskočil Luna, ale jeho pokus bol nepresný. Olazábal sa tak už pripravuje k odkopu od svojej brány.

37

Domáci sa teraz budú brániť pri rohovom kope. Escudero sa odhodlal k strele spoza pokutového územia a po zásahu domácej obrany získava Sevilla výhodu rohového kopu.

36

Stále tak máme možnosť sledovať vyrovnané stretnutie a ofenzívne snaženie na oboch stranách. Prvý polčas sa pomaly blíži k svojmu záveru, stále platí vyrovnaný stav 1:1!

35

Útočný výpad sa teraz vydaril aj hosťujúcemu celku, ale z jeho strany sa už zakončenie na bránu nekonalo. Domáci sa teraz nikam neponáhľajú a snažia sa niečo vymyslieť pomocou postupných prihrávok.

34

34.

34

K strele z väčšej vzdialenosti sa odhodlal Campaña, jeho pokus len tesne minul bránu hostí. Zrejme nás ešte čaká zaujímavý zvyšok prvého polčasu.

33

Centrovanú loptu od rohovej zástavky však obrana hostí dostala do bezpečia. Levante ale ešte ostáva na útočnej polovici a snaží sa znova niečo zaujímavé vymyslieť.

32

Levante sa následne rýchlo presunulo na útočnú polovicu a po svojej aktivite získavajú domáci futbalisti rohový kop. Sevilla sa tak teraz bude musieť brániť.

31

31. Nolito (SEV)

31

Zmeniť sa to teraz snažil hosťujúci Nolito! Pred pokutovým územím sa dostal k odrazenej lopte a napokon to vyskúšal zaujímavou strelou na bránu domácich, ale Olazábal bol na mieste a podržal svoj celok.

30

No a útočnú akciu hostí zase zastavuje ofsajd. Dlhšiu dobu sme tak nič zaujímavého nevideli, ale oba celky majú už na svojom konte po jednom presnom zásahu a tak je stav stretnutia vyrovnaný 1:1!

29

Pozor si teraz musela dávať hosťujúca obrana, pretože pred ich bránu smerovala ďalšia nebezpečná lopta, ale tento centrovaný pokus si dokázal postrážiť Soria.

28

To sa hosťujúcemu celku podarilo a loptu získala Sevilla na svoje kopačky. Následne sa tak hostia dostali do útoku, ale ani im sa nepodarilo nič zaujímavého vymyslieť.

27

Domáci celok je aj naďalej nasťahovaný na útočnej polovici, ale momentálne zo strany Levante nič zaujímavého neprichádza. Sevilla sa však snaží o vysoké napádanie.

26

Po preniku do pokutového územia hostí sa k zakončeniu dostal Morales, ale ani jeho pokus nebol presný. Levante teda pôsobí momentálne aktívnejším dojmom.

25

Na druhej strane sa o rýchly protiútok pokúšali hostia, ale celé im to prekazila nepresná prihrávka a ak už smerom dopredu znova vyráža domáci celok.

24

Dlho netrvalo a domáci futbalisti sa opäť dostali do útoku. Soriov pokus však takisto neznamenal žiadne výrazné nebezpečenstvo pre futbalistov Sevilly.

23

Domáci sa pokúšali o rýchlu odpoveď, do zakončenia sa dostal Boateng, ale ani jeho pokus bránu netrafil. Zaujímavé stretnutie však pokračuje aj naďalej.

22

22. Sergio Escudero (SEV)

22

Veľa teraz nechýbalo a hostia mohli otočiť vývoj stretnutia vo svoj prospech! Escudero sa dostal k lopte a spoza pokutového územia strieľal veľmi nebezpečne, jeho pokus tesne míňa priestor domácej brány.

21

Levante už loptu po nepresnej prihrávke stráca, takže sa domáci musia rýchlo presunúť späť na svoju polovici. Útočnú akciu sa už pokúša založiť ich dnešný súper.

20

Na útočnej polovici sa teraz usadili domáci futbalisti, ale nedarí sa im výraznejšie presadiť v útoku. Obe defenzívy teda pracujú momentálne úspešne a súpera do žiadnej šance nepúšťajú.

19

Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, oba tímy sa dnes zrejme rozhodli ponúknuť divákom ofenzívnejšie divadlo. Diváci na Estadio Ciudad de Valencia určite nemajú dôvod namietať.

18

Po dlhšej dobe sa však v útoku predstavili aj domáci futbalisti. Z väčšej vzdialenosti to podobne skúšal aj domáci Boateng, ale ani on nebol úspešný.

17

No a hostia aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Mercada to vyskúšal strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus nebol nijak nebezpečný a bránu domácich neohrozil.

16

16. Carlos Fernández Luna (SEV) - 1:1

16

Sevilla dala gól!
Vedenie domácich futbalistov napokon nemalo dlhého trvania! Tlak hosťujúceho celku totižto pretrvával aj naďalej, v pokutovom území sa dostal k lopte CARLOS FERNÁNDEZ LUNA a parádnou strelou vyrovnáva na 1:1!

15

Sevilla sa teraz usadila na útočnej polovici a snaží sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Domáci sa však bránia úspešne a pohodlne držia svoje tesné vedenie o jeden gól.

14

Dlho však netrvalo a hostia opäť zaútočili. Escudero centroval pred bránu domácich, ale aj v tomto prípade bola obrana Levante úspešná. Razom sa tak karta hry obrátila.

13

O rýchlu odpoveď sa však snažia hostia. Útok Seilly sa prepracoval až do pokutového územia, ale tam už úspešne zapracovala obrana domáceho celku.

12

Domáci celok sa aj naďalej snaží pokračovať v aktívnej hre, ale momentálne má problémy s prechodom na útočnú polovicu. Trápiť ich to však teraz určite nemusí.

11

Levante dalo gól!
Prichádza však otvárací gól tohto stretnutia! Momentálne aktívnejší hostia znova kombinovali na útočnej polovici a radujú sa z otvárajúceho gólu. Lopta sa dostala k Moralesovi, ktorý šikovne prenikol do pokutového územia a tam po výbornej robote našiel svojou prihrávkou ROGERA MARTÍA a ten nezaváhal – 1:0!

11

11. Roger Martí (LVN) - 1:0

9

Stále však čakáme na prvý zaujímavejší moment pred jednou či druhou bránou. Oba tímy potrebujú bodovať, pretože domáci hrajú o záchranu a hostia o pôsobenie v Európskej lige.

8

Pred bránu hostí smerovala nebezpečne centrovaná lopta, ale obrana Sevilly si s ním poradila. Momentálne domáci pôsobia aktívnejším dojmom a znova kombinujú na útočnej polovici.

7

Levante sa snaží teraz čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Hostia sa však pokúšaj o vysoké napádanie, ale domáci v týchto chvíľach chybu vo svojej kombinácii nerobia.

6

Očakával sa teda aj útok z druhej strany, ktorý napokon aj prišiel. Nolito centroval pred domácu bránu, ale nikto z jeho spoluhráčov na loptu nedočiahol a tak už smerom dopredu vyráža domáci celok.

5

Po rýchlom brejku v podaní domáceho celku sa do zakončenia dostal Vázquez, ale mieril len vysoko nad bránu súpera. Úvod polčasu sa však nesie v ofenzívnom duchu.

4

Sevilla sa tak pokúsila na druhej strane o rýchlu odpoveď. Hostia sa takisto prepracovali až do pokutového územia, ale nebezpečná situácia sa už nezrodila.

3

Levante sa zakrátko dostalo do ďalšej útočnej akcie. V pokutovom území sa do zakončenia dostal Lukić, ale jeho pokus zblokovala obrana hostí do bezpečia.

2

Dopredu sa tak dostali domáci futbalisti. Luna sa po individuálnom prieniku dostal do zakončenia, ale jeho strela bola nepresná a hosťujúcu bránu nijak neohrozila.

1

Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Sevilla sa už aj pokúšala o útočný výpad, ale ten sa im nevydaril.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky sú spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvá polčas sa tak čoskoro začne!
Prajem príjemný piatočný večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku predohrávky španielskej Primera Division medzi mužstvami Levante UD a FC Sevilla už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Určite nás dnes čaká veľmi zaujímavé stretnutie, pretože oba tímy ešte potrebujú zbierať body, miernim favoritom by však mali byť hostia. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni González – Becerril, Rubio. Na Estadio Ciudad de Valencia vo Valencii je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
Úvodné zostavy:

Levante UD: Olazábal – Coke, Postigo, Suárez Pier, Luna – E. Bardi, Lukić, Campaña, Morales (C) – Martí, E. Boateng

Náhradníci: Koke – Pedro López, Chema, Jason, López, Pazzini, Sadiku

FC Sevilla: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Geis, Banega – Nolito, F. Vázquez, Sarabia – Fernández Luna

Náhradníci: S. Rico – Pareja, Layún, Pizarro, Ben Yedder, Sandro Ramírez, Muriel

Rozhodca: González – Becerril, Rubio
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Levante UD a FC Sevilla. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

Cez víkend opäť pokračuje aj španielska Primera Division, v piatok je však na programe už klasicky jedna predohrávka. V nej sa na Estadi Ciutat de València vo Valencii proti sebe stretnú mužstvá z opačných častí tabuľky.

Levante UD:
Domácim futbalistom po 34 zápasoch patrí v tabuľke 17. miesto a sú tak len veľmi tesno nad pásmom zostupu, činí to len jedno miesto. Na svojom konte má Levante 37 bodov, čo je o 9 viac ako osemnáste Deportivo. Levante tak ešte čaká tvrdý boj o záchranu a potrebuje tak v každom zápase zbierať body. V poslednom zápase sa Levante podarilo zvíťaziť na pôde Ath. Bilbao 3:1 a spravilo tak dôležitý krok k záchrane.

FC Sevilla:
Hostia majú naopak iné starosti. Po 33 zápasoch majú na svojom konte 48 bodov a tak sa nachádzajú na 7. mieste. Sevilla teda bojuje o Európsku ligu a náskok či strata v tejto časti tabuľky je len minimálna, takže aj hostia potrebujú zbierať body. V poslednom zápase získali hostia jeden bod za remízu 0:0 s Dep. La Coruña.

Tabuľkové postavenie do úlohy favorita stavia hosťujúci celok. Ako však už bolo spomenuté, obe mužstvá potrebujú bodovať a tak sa môžme tešiť na zaujímavé stretnutie. Z pozície komentátora vám ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Levante UD – FC Sevilla

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 11. Martí, 74. Morales – 16. Fernández Luna

Karty:   77. Luna (LVN) – 87. Sarabia (SEV)

Levante UD: Olazábal – Coke, Postigo, Suárez Pier, Luna – E. Bardi, Lukić (86. Chema), Campaña, Morales (C) (81. Pedro López) – Martí (62. Jason), E. Boateng.
Náhradníci: Koke – Pedro López, Chema, Jason, López, Pazzini, Sadiku.

FC Sevilla: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Geis, Banega – Nolito (59. Sandro Ramírez), F. Vázquez (73. Layún), Sarabia – Fernández Luna (71. Muriel).
Náhradníci: S. Rico – Pareja, Layún, Pizarro, Ben Yedder, Sandro Ramírez, Muriel.

Rozhodca: González – Becerril, Rubio