Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – Borussia Dortmund

1:1

2. polčas (1:1)

29.04.2018, 18:00 • Weserstadion, Bremen • 32. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Predzápasové kurzy: 4.05 - 3.98 - 1.89

Druhý polčas bol takisto atraktívny pre nestranného fanúšika. Borussia mala veľa príležitostí, aby skórovala a potvrdila rolu favorita v tomto zápase. Brémy však odolali, párkrát aj vystrčili rožky a určite môžu byť veľmi spokojné s dnešným výkonom, ktorý im vyniesol remízu.

Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok víkendu. (19:55:17)

90+3

Spoza vápna skúsil vypáliť Papastathopoulos, no jeho delovka bola blokovaná. Po rohovom kope pálil Marco Reus, ale ani prudkou strelou sa nepresadil.

90+2

Akanji poslal Schurrlemu center na pravú stranu. Ten potom preniesol na Sancha a Borussia pokračuje v obliehaní šestnástky súpera.

90+1

Teraz domáci brankár Jiří Pavlenka mierne naťahoval svoj odkop od bránky. Pravdepodobne nechcú Brémy už do konca nadstaveného času riskovať a získať jeden cenný bod.

90

Sancho prenechal loptu pred šestnástkou Götzemu, ktorý poslal center do pokutového územia, no hostia boli napokon v ofsajde. Zároveň sa nadstavujú tri minúty.

89

Sancho sa opäť prezentoval svojimi kľučkami na ľavej strane a dobrou kontrolou nad loptou. Potom však nešiel smerom na bránku, ale prihral iba dozadu.

88

Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Jerôme Gondorf, prichádza Marco Friedl.

87

Piszczek nasmeroval loptu z pravej strany do vápna, no bolo to tam veľmi prehustené. Lopta sa odrazila k Jarmolenkovi, ktorý sa však taktiež nepresadil. Jeho center pevne do rúk uchopil Pavlenka.

86

86. André Schürrle (DOR)

86

Sancho zrýchlil po ľavej strane, vnikol do šestnástky a prihrával tesne pred bránku. Domácim sa podarilo hrozbu odvrátiť. Následne Sancho z väčšej diaľky nasmeroval ďalší výborný center, ktorý hlavičkoval Schurrle, no mimo bránky.

85

Oba tímy boli v druhom polčase v mnohých situáciách blízko strelenému gólu, no zatiaľ nepadol. Za momentálneho stavu majú oba tímy istý jeden bod. Zmieriť sa s tým nechce Schurrle, ktorý je teraz pri lopte.

84

Center z kopačky Maxa Krusa došiel tesne pred bránku, kde si dal Piszczek skoro vlastenca. Loptu nasmeroval tesne mimo brány.

83

Žltú kartu dostáva Sokratis Papastathopoulos, ktorý sa nepríjemne hodil pod nohy Maxa Krusa. Štandardka pre Brémy.

83

Dortmund je opäť s loptou už pri šestnástke. Zatiaľ si však spoluhráči iba loptu prihrávajú a nehrnú sa do vnútra vápna.

81

Reus z ľavej strany prihrával bližšie pred bránku, kde sa síce lopty zmocnil Sancho, no ešte predtým Götze fauloval protihráča a rozohrávať teda bude Pavlenka.

80

Ďalšia obrovská šanca pre BVB! Schurrle si spracoval na pravej strane prihrávku a vystrelil. Pavlenka loptu zasiahol pravou nohou a lopta dorazila potom práve na bránkovú čiaru a hlavičkou ju ešte dorážal Sancho. Trafil však iba do brvna!

79

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Andrij Jarmolenko.

79

79. Jiří Pavlenka (BRM)

79

Príležitosti aj na opačnej strane. Piszczek poslal center do šestnástky z pravej strany, po ktorom spoza vápna pálil Philipp, no bránu minul.

78

Tentokrát centrovali domáci hráči z rohovej zástavky na opačnej strane. Hlavičkovať skúšal Gebre Selassie, ale jeho nedôrazné zakončenie zastavil s prehľadom Burki.

77

Junuzović poslal do šestnástky ďalšiu loptu z rohového kopu. Tá nebola však tak nebezpečná, ako ďalšia, ktorú už poslal z pravej strany v šestnástke. Lopta iba preletela popred bránku a nik ju nezasiahol.

76

Nevyzerá to tak, žeby niektorý z tímov rezignoval a chcel by ubrániť remízu. Aj Brémy sú odhodlané urobiť maximum pre zisk troch bodov z tohto stretnutia.

75

Brémy vybojovali rohový kop, z ktorého aj dokázali ohroziť Burkiho. Prudkú loptu pred bránku však napokon ako prvý zastihol práve hosťujúci brankár pred nebezpečným Krusem.

74

Center od Topraka bol v tejto chvíli absolútne nepresný. Lopta prenikla za postrannú čiaru, Sancho ju nedokázal zachytiť a tak získava Werder aut.

72

Götze svojím centrom zahnal Piszczeka až ku rohovej zástavke. Piszczek však loptu spracoval, prihral ju dozadu, no potom o ňu hostia prišli.

71

Domáci sa pokúsili naštartovať rýchly protiútok, no Kruse nestačil v bežeckom súboji na hráča Dortmundu. Následne sme videli súboj Langkampa s Reusom. Previnil sa v ňom práve Reus.

70

Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Milot Rašica, prichádza Maximilian Eggestein.

69

69. Manuel Akanji (DOR)

69

Dortmund si vypracoval ďalšiu dobrú príležitosť. Akanjiho pustili domáci až do šestnástky, kde si prehodil loptu na pravačku a vypálil. Pavlenka vyskočil a rukou vyrazil loptu na brvno.

67

Sokratis Papastathopoulos si na pravej strane nerozumel s Mariom Götzem, ktorému poslal úplne nepresnú prihrávku. Ešte predtým však bol v súboji s Gondorfom, po ktorom sa chytal za svoj členok. Uvidíme, či to bude aj na striedanie.

66

Borussia bola blízko ďalšieho gólu! Sancho perfektnou dlhou prihrávkou našiel Marca Reusa, ktorý vypálil zo šestnástky, no opečiatkoval len ľavú žrď!

65

65. Marco Reus (DOR)

65

Po dlhšom čase sa aj domáci prezentovali útokom. Gondorf poslal center z ľavej strany, v šestnástke však bol úplne pozorný brankár Burki.

64

64. Ömer Toprak (DOR)

64

Philipp poslal loptu z rohového kopu priamo do pokutového územia. Odrazila sa však ku hranici šestnástky, kde bol Schurrle, ktorý vypálil. Následne Toprak spoločne s Reusom dorážali a aj skórovali, no boli vo veľmi viditeľnom ofsajde.

63

Toprak prenechal loptu Akanjimu na ľavej strane ihriska. Akanjiho však ďalej nepustil Gebre Selassie, ktorý ho sklzom obral o loptu.

62

André Schurrle len pred malou chvíľou vybehol na trávnik a ihneď sa snažil niečo vymyslieť. Jeho center z ľavej strany však iba preletel cez šestnástku a nikoho nenašiel.

61

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Christian Pulisic, prichádza André Schürrle.

60

Žltú kartu v týchto chvíľach dostáva Zlatko Junuzović, ktorý si nedovolene počínal v súboji s Akanjim.

60

Eggestein získal ďalšiu loptu, tentokrát už s ňou bol v šestnástke, no ešte chcel niekomu prihrávať. Nevedno komu, pretože nik sa o loptu akosi neuchádzal.

58

Brémy získali autové vhadzovania dvakrát po sebe. O ich realizáciu sa v oboch prípadoch stará Augustinsson. Loptu potom domáci nasmerovali pred šestnástku, no presadiť sa nedokázali.

57

Klasický obraz o tom, ako sa snaží Dortmund dnes zakladať útoky. Toprak s Papastathopoulosom si posúvajú loptu na obrannej polovici a hľadajú priestor, kadiaľ by sa dala lopta posunúť.

56

Mario Götze nasmeroval centrom loptu do pokutového územia, kde už videl nabiehajúceho Pulisica. Obrana Brém si však s týmto pokusom poradila.

55

Tímy sa v druhom polčase zatiaľ rozbiehajú pomalšie. Nejaké strelecké pokusy od domácich sme už videli, Borussia zatiaľ strelecky mlčí.

54

Akanji prihral loptu Reusovi, ktorý sa uvoľňoval v priestore medzi šestnástkou a postrannou čiarou. Protihráč mu loptu vypichol a Dortmund zahrával aut.

53

Rashica poslal z pravej strany center do pokutového územia. Loptu získal napokon aktívny Eggestein, ktorý opäť skúšal strelecké šťastie, no tentokrát nemieril presne.

52

Veľmi dobrý pohyb od domácich hráčov pred šestnástkou. Junuzović perfektnou prihrávkou na hranicu vápna našiel Eggesteina, ktorý už aj pálil, no strelu takisto dobre zblokoval obranca Dortmundu. Potom Eggestein pálil znovu, z trochu väčšej vzdialenosti a Burki si pripísal úspešný zákrok.

51

Sancho bol rýchlejší v stredovom kruhu než protihráč, no napokon mu loptu uchmatol ďalší z hráčov v zelených dresoch.

50

Loptu získali do moci hosťujúci futbalisti, ktorí už v dnešnom zápase tradičnými prihrávkami od obrancov sa snažia naštartovať nejakú akciu.

49

V súbojoch na pravej strane ihriska boli síce úspešní domáci, ktorým sa podarilo získať loptu, no následne ju nakopli nepresne a Dortmund získal aut.

48

Hráči Borussie iba odkopli loptu na útočnú polovicu. Zachytil ju Langkamp, ktorý ju ponúkol aj českému brankárovi Pavlenkovi. Ten ju nakopol opäť dopredu.

47

A domáci hneď pokračujú v aktivite, ktorou sa vyznamenali v závere polčasu. Po pravej strane prenikal Eggestein, no Werder získal iba aut. Eggestein nakoniec aj vystrelil, no ľahkú strelu Burki zachytil.

46

Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodol vykonať zmeny v zostavách. Vymenili sa strany, úvodný výkop mali futbalisti Werderu Brémy.

46

Začal sa druhý polčas.
V úvodnom polčase sme videli naozaj zaujímavý futbal a šance na oboch stranách. Borussia šla do vedenia v 19. minúte po góle Reusa. Domáci však s podporou domácich divákov zvyšovali obrátky a podarilo sa im vyrovnať v poslednej minúte riadneho času prvého polčasu. Presadil sa hlavičkou Delaney.
Druhý polčas sa začne približne o 19:04.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Thomas Delaney (BRM) - 1:1

45

Werder Brémy dali gól!
Ideálny zásah do šatne v podaní domácich hráčov! Augustinsson poslal center z ľavej strany. Najprv ho hlavou zasiahol Gebre Selassie, následne to hlavou skúšal aj Eggestein, no na tretí pokus sa to podarilo a to práve THOMASOVI DELANEYOVI, ktorý prehlavičkoval Burkiho a vyrovnal!

44

Mohlo byť zvýšené na 0:2! Götze perfektnou kolmicou našiel medzi obrancami voľného Marca Reusa, ktorý sa rozbehol na bránku. Pavlenka z nej vybehol a dokázal stečovať Reusovu prízemnú strelu.

43

43. Marco Reus (DOR)

43

Papastathopoulos šiel s loptou až úplne k rohu ihriska a chcel získať autové vhadzovanie. Napokon Augustinsson loptu zasiahol a tá unikla potom za postrannú čiaru.

41

Piszczek poslal po Götzeho prihrávke center pred bránku. Lopta však bola pridlhá a iba preletela cez pokutové územie a dostala sa na opačnú stranu, odkiaľ už hostia nič útočné nevymysleli.

40

Reus si dokázal spracovať dlhý center pred šestnástkou, no potom prihral iba dozadu na obrancov. Borussia opäť začína cez Papastathopoulosa a Topraka. Je pravdou, že v predchádzajúcich minútach boli hostia skôr pasívnejší a iniciatívu automaticky prevzali Brémy.

39

Junuzović sa snažil preniknúť po ľavej strane ihriska, no zastavil ho zákrok Piszczeka. Krajný obranca Borussie si už dal pozor na to, aby konal v súlade s pravidlami, pretože už jednu žltú kartu na konte má.

38

Loptu napokon odcentroval Junuzović, no vo vápne nenašiel svojho spoluhráča. Prvý vo vzduchu trafil loptu Toprak a uchránil svoj tím.

37

Z rohu sa však domáci nepresadili. Vybojovali však ďalšiu štandardku, keď sa nedovoleným zákrokom prezentoval Akanji. Kope sa z pravej strany. Bude to asi center do šestnástky.

36

Brémy získali asi tretí roh v tomto stretnutí. Zásluhu mal na tom Rashica, ktorý s loptou šiel ku postrannej čiare a následne si ju nechal vypichnúť.

35

Junuzović prenechal loptu Milotovi Rashicovi, ktorý to skúsil prízemnou strelou, no múr hosťujúcich hráčov neprestrelil. Borussia s prehľadom zvládla bránenie tejto situácie.

34

Domáci sa nasťahovali pred šestnástku a po nedovolenom zákroku Lukasza Piszczeka na Augustinsson inkasuje práve poľský reprezentant v službách BVB žltú kartu. Je tu zároveň nebezpečná štandardka tesne spoza šestnástky.

32

Borussia zrýchlila prihrávky pred pokutovým územím, Reus si rýchlo vymenil loptu s Weiglom a potom chcel naštartovať Philippa, no veľmi sa to hráčom v žltých dresoch nepodarilo.

31

Sanchovi sa nepodarilo loptu posunúť dopredu na Philippa. Brémy tak teda získavajú ďalšiu loptu a môžu sa opäť pokúsiť mierne "podkúriť" hosťujúcej obrane.

29

Lukasz Piszczek sa opäť pokúšal prenikať po svojej typickej pravej strane, no nedovoleným zákrokom ho odstavil domáci Junuzović.

28

Piszczek si trošku nerozumel na pravej strane s Pulisicom, ktorý sa dostal aj pod tlak a následne bol faulovaný.

27

Z nasledujúceho rohového kopu to domácim futbalistom nevyšlo, loptu hostia bezpečne odvrátili za postrannú čiaru.

26

Chvíľka nepozornosti na strane hostí a hneď z toho bola ďalšia príležitosť. Gondorf šikovne vysunul do šance v šestnástke Kruseho, ktorý strieľal ľavačkou a Burki musel vyrážať.

25

25. Max Kruse (BRM)

25

Aj po rohovom kope sa podarilo domácim strelecky presadiť. Loptu si na pravej strane v pokutovom území spracoval Max Kruse, ktorý pálil smerom k opačnej žrdi, no iba tesne ju minul.

24

24. Roman Bürki (DOR)

24

Perfektne to však Brémy vymysleli teraz. Augustinsson si rýchlo narazil loptu na ľavej strane, následne odcentroval pred bránku, kde už bol voľný Delaney, no pálil iba do perfektne pripraveného Burkiho.

23

Junuzović si spracoval loptu pred pokutovým územím, ale nedokázal ju už ďalej prihrať alebo prípadne strieľať. Borussia sa ubránila.

22

Borussia získala aut po nepresnostiach na strane domácich hráčov. Zahral ho Akanji a pokojne ho prenechal Toprakovi. BVB klasicky z hĺbky poľa rozbieha útočnú akciu.

21

Hlavný rozhodca musel riešiť situáciu po faule Piszczeka na domáceho Junuzovića. Brémy zahrali štandardku nakrátko. Predsa to len bolo z veľkej vzdialenosti.

19

19. Marco Reus (DOR) - 0:1

19

Dortmund dal gól!
Borussia dokázala úvodný tlak pretaviť na vyrovnávajúci gól! Piszczek si dokázal spracovať center na pravej strane v šestnástke, následne ho prihral lepšie postavenému MARCOVI REUSOVI, ktorý exportnou strelou k pravej žrdi prekonal Pavlenku.

18

Dortmund sa už zastabilizoval v tomto zápase a dvakrát nepríjemne ohrozil súperovu bránku. Hostia to opäť skúšajú úplne zozadu.

16

Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Junuzović, ktorý obyčajným podkopnutím zbavil lopty hráča Dortmundu.

15

Akanji šikovne unikol protihráčom po ľavej strane. Dostal sa s loptou do šestnástky a trochu otáľal s prihrávkou. Napokon loptu prenechal Marcovi Reusovi, ktorý vystrelil ľavačkou, no mieril iba do pozorného Pavlenku.

14

Reus sa spoločne s Piszczekom nedokázali dostať ďalej. Neprihrali si presne a lopta opäť unikla za postrannú čiaru.

13

Burki teda mohol pokojne nakopnúť spred bránky. V hlavičkových súbojoch pri postrannej čiare boli úspešnejší domáci.

12

Milot Rashica sa chcel odplatiť protiútokom. Rozbehol sa po ľavej strane. Stíhal ho však s prehľadom Papastathopoulos a vytlačil ho s loptou mimo ihriska.

11

11. Łukasz Piszczek (DOR)

11

A Dortmund si vypracoval potom obrovskú šancu! Lukasz Piszczek si narazil loptu s Reusom, už išiel iba sám na brankára Pavlenku, no napokon strelu zablokoval nohou obranca domáceho tímu!

10

Wiegl posunul loptu dopredu na Sancha a snažil sa tak zrýchliť pohyb na útočnej polovici. Brémy prečítali súhru protihráčov pozorne a vyprevadili ich iba naspäť za stredovú čiaru.

9

Dortmund sa zatiaľ iba pomaly rozbieha v tomto zápase. Sancho to skúšal po svojom ľavom krídle, ale loptu na Reusa alebo Philippa už nepretlačil.

8

Toprak neponúkol vôbec dobrú prihrávku Akanjimu, ktorý si ju nedokázal spracovať. Brémy rozohrali aut a okamžite sa pustili dopredu. Rashica už bol v šestnástke, k lopte sa potom dostal Augustinsson, ktorý na dvakát vypálil, no nebol presný.

7

Hostia sa opäť zmocnili lopty vďaka autovému vhadzovaniu a následne začínajú pomaly zozadu od Papastathopoulosa.

6

Milot Rashica sa snažil individuálne presadiť. Pripravil si loptu na pravú nohu a aj vypálil spoza šestnástky. Burki nemal prácu, strela letela vedľa.

5

Brémania posunuli loptu po obvode. Gebre Selassie z pozície krajného obrancu posúval na Gondorfa, no pri ňom bol už okamžite protihráč a ďalej ho nepustil.

4

Delaney chcel naštartovať po ľavom krídle Rashicu, no bola to pre neho pridlhá lopta. Rozohrávať bude znovu brankár Burki.

3

Brémania získali loptu v strede poľa a podarilo sa im vybehnúť dopredu. Pred šestnástkou si loptu prevzal Eggestein, ktorý aj vypálil, no mieril veľmi veľmi nepresne.

2

Borussia pomaličky rozbieha svoj prvý útok v tomto zápase. Zatiaľ je to však veľmi opatrné, k lopte sa zatiaľ dostali iba obrancovia a hráči zo stredovej línie.

1

Úvodný polčas odštartovali výkopom futbalisti Borussie Dortmund, ktorí útočia zľava doprava. Brémy budú útočiť sprava doľava.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy sa už pripravujú na úvodný nástup v útrobách štadióna. Brémy budú hrať v zelených dresoch, Dortmund v tradičných žltých.
Úvodné zostavy:

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Augustinsson – J. Eggestein – Gondorf, Junuzović, Delaney, Rašica – M. Kruse.
Náhradníci: Drobný – Caldirola, Bauer, Čang, M. Eggestein, Belfodil, Friedl.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – M. Götze, Weigl, Reus – Pulisic, Philipp, Sancho.
Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Schürrle, Kagawa, Schmelzer.

Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp.
V Bundeslige je už pred poslednými tromi kolami o titule rozhodnuté, no práve v samom závere ročníka sa bude ešte rozhodovať o miestenkach do európskych pohárových súťaží. Srdečne vás vítam pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 32. kola Bundesligy medzi Werderom Brémy a Borussiou Dortmund. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Futbalový klub z Brém si už môže byť istý, že ho záchranárske práce nečakajú. Werder sa momentálne nachádza na 12. mieste tabuľky so ziskom 37 bodov a skóre 34:38. Brémy však v posledných troch zápasoch vybojovali iba jeden bod, ktorý sa zrodil po remíze 1:1 s RB Lipsko. Ostatné dva zápasy Brémy prehrali, a to s Hannoverom 2:1 a v poslednom kole podľahli 2:0 Stuttgartu na jeho trávniku.

Borussia Dortmund je v úplne inej situácii než Brémy. Aktuálne sa Dortmund nachádza na 3. mieste so ziskom 54 bodov a skóre 61:41. Borussia má spolu s dnešným zápasom proti Brémom na programe ešte tri stretnutia, v ktorých môže získať maximálne deväť bodov. Štvrtý Hoffenheim má na konte 52 bodov, piaty Leverkusen 51 a šieste Lipsko 47. Ešte aj ďalšie tímy majú šancu na zisk miestenku do Ligy majstrov, no týmto celkom sa dávajú skôr teoretické šance. Široká futbalová verejnosť však s Dortmundom určite počíta do nasledujúceho vydania najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, ktorú Borussia opustila tento rok už po neúspechu v základnej skupine, kde obsadila 3. mieste s dvoma bodmi.

V tejto sezóne to bude druhé vzájomné stretnutie týchto celkov z opačných pólov tabuľky. V prvom vzájomnom stretnutí, ktoré sa odohralo 9. decembra 2017 v Signal Iduna Parku, boli prekvapivo úspešní hostia. Brémy zdolali Dortmund 1:2 po góloch Eggesteina a Gebre Selassieho. Borussia teda má súperovi rozhodne čo vracať.

Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac. Pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Werder Brémy – Borussia Dortmund

1:1

2. polčas (1:1)

Späť na online

Góly: 45. Delaney – 19. Reus

Karty:   60. Junuzović (BRM) – 34. Ł. Piszczek (DOR), 83. Papastathopoulos (DOR)

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Augustinsson – M. Eggestein – Gondorf (88. Friedl), Junuzović (C), Delaney, Rašica (70. M. Eggestein) – M. Kruse.
Náhradníci: Drobný – Caldirola, Bauer, Čang, J. Eggestein, Belfodil, Friedl.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – M. Götze, Weigl, Reus (C) – Pulisic (61. Schürrle), Philipp (79. Jarmolenko), Sancho.
Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Schürrle, Kagawa, Schmelzer.

Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp