Menu

Futbal

Majstrovstvá sveta

Brazília – Belgicko

1:2

koniec (0:2)

06.07.2018, 20:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Štvrťfinále • Miroslav Revaj

Tipsport: 2.14 3.48 3.68

Červení diabli sa radujú na ihrisku, kanárici smútia. V druhom polčase sa Brazília snažia čo najskôr vyrovnať a vrátiť sa tak späť do boja o semifinále, ale kontaktný gól prišiel až v 76. minúte z hlavy striedajúceho Renata Augusta. Aj napriek tomu mala Brazília šance na vyrovnanie, ale najprv Renato Augusto tesne minul belgickú bránu, Coutinho v dobrej pozícii ju prestrelil a Neymarovu strelu pod brvno vyrazil famóznym zákrokom Courtois.

Belgicko tak vyradilo päťnásobného majstra sveta z Brazílie po výsledku 2:1 a v semifinále si zahrá proti Francúzsku. Čierny kôň tohto turnaja tak po 32 rokoch postupuje medzi najlepšiu štvoricu a to nemusí byť z jeho strany ešte posledné slovo.

Dnes sme teda spoznali prvých dvoch semifinalistoch. Zajtra nás čakajú ďalšie dva zápasy, proti sebe nastúpia Švédsko – Anglicko a Rusko – Chorvátsko, čo budú takisto veľmi zaujímavé stretnutia. Aj z nich vám ponúkame náš online textový prenos.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:01:55)

Belgicko postupuje do semifinále, kde ho už čaká Francúzsko! Sledovali sme veľmi zaujímavé stretnutie, ktoré sa končí šťastnejšie pre Belgicko a ďalší veľký favorit turnaja Brazília končí na MS v Rusku!

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Červení diabli sa držia s loptou na útočnej polovice, Belgicko už búcha na semifinálovú bránu, ktorá sa začína otvárať. Fanúšikovia Brazílie už smútia.

90+4

Brazília ešte zahrávala rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. V pokutovom území bol už aj brankár Alisson, ktorý sa musí rýchlo vrátiť späť do svojej brány.

90+4

90+4. Philippe Coutinho (BRA)

90+4

Courtois zachránil Belgicko! Neymar svoju strelu krásne namieril pod brvno a len čakal, či z toho bude góle. Belgický brankár však vytiahol famózny zákrok a stáva sa hrdinom v Belgicku!

90+3

Nasledoval nedovolený zákrok reprezentantov Brazílie a súper sa tak môže usadiť na útočnej polovici. Hazard sa však tiež previnil faulom a tak Brazília ide okamžite dopredu.

90+2

Belgicko vyváža loptu do bezpečia a snaží sa kombinovať na súperovej polovici. Očakávaný veľký tlak Brazílie stále neprechádza, Belgicko začína klopať na semifinálovú bránu.

90+1

Druhý polčas sa predlžuje o 5 minút! Neymar opäť padol v pokutovom území na zem, keď súperil o loptu s Alderweireldom po centri na zadnú tyč od Fagnera. Ani v tomto prípade sa však o nedovolený zákrok jednať nemohlo.

90

90. Neymar (BRA)

90

Žltú kartu dostáva Fagner (Brazília).

89

Stále však neprichádza potrebný nápor Brazílie. Červení diabli teda ukázali veľkú silu a nepodľahli panike po inkasovanom góle. Futbalisti v žltom musia rozohrávať zo svojej polovice.

88

Kanárici už musia začať aj riskovať smerom dopredu. Neymar opäť úspešne prenikol do pokutového územia súpera, ale loptu si dal ďaleko pred seba a bude to len odkop od brány Belgicka.

87

Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Youri Tielemans.

86

Približne päť minút ostáva do konca riadneho hracieho času v tomto polčase, ale podľa mňa môžme zrejme takúto porciu minút očakávať aj v nadstavenom čase.

85

Žltú kartu dostáva Fernandinho (Brazília).

84

84. Philippe Coutinho (BRA)

84

Krásny rýchly brejk zo strany Brazílie, loptu do pokutového územia potiahol Neymar, výbornou prihrávkou našiel pred bránou súpera Coutinha, ale jeho pokus smeruje nad bránu Courtoisa!

Brazília – Belgicko

1:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 76. Renato Augusto – 13. Fernandinho (vla.), 31. De Bruyne

Karty:   85. Fernandinho (BRA), 90. Fagner (BRA) – 47. Alderweireld (BEL), 70. Meunier (BEL)

Brazília: Alisson – Fagner, Silva, Miranda (C), Marcelo – Paulinho (72. Renato Augusto), Fernandinho – Willian (46. Firmino), Coutinho, Neymar – Jesus (58. Costa).
Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Marquinhos, Renato Augusto, Fred, Costa, Firmino, Taison.

Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (82. Vermaelen) – De Bruyne, R. Lukaku (87. Tielemans), E. Hazard (C).
Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, M. Dembélé, T. Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

Rozhodca: Mažić – Ristić, Đurđević (všetci Srbsko)